|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Honorowe krwiodawstwo
U mnie minął już miesiąc odkąd nie przyjmują mojej grupy i miesiąc odkąd mogę oddac krew... Kurczę tak bym chciała a tu lipa... Jeden chłopak miał wypadek, jego znajoma zrobiła wydarzenie na fb i jednego dnia 140 osób oddalo dla niego krew. Od tej pory jest u mnie nadwyzka. Chciałabym oddac, ale przecież nie będę jechała np. 300 km do Warszawy haha :p
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was wypełniała PIT-37 online korzystając z ulgi na krwiodawstwo?
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Ech i stało się... Mam za niską hemoglobine... 11, a powinno być choć 12,5 :p Mam bana na miesiąc i jeść dużo mięsa (jestem wege :p), ale zamiast tego lecę do apteki po żelazo.
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam odkąd oddaje krew hgb na granicy
niedługo idę oddać przekonałam nawet koleżankę żeby ze mną poszła
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dalej nie moge oddawać krwi
gdyż jak to stwierdził lekarz ' oczywiście bez urazy ale osoby chore psychicznie nie mogą oddawać krwi". Od prawie roku przyjmuje leki antydepresyjne i rozumiem to że na czas leczenia jestem zablokowana ale on się nawet nie spytał co i jak
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to nie przyjmują??? Pierwszy raz o czymś takim słyszę... Oczywiście rozumiem co to znaczy nadwyżka, ale nie słyszałam żeby nie przyjmowali krwi... jaka to grupa i w jakim województwie?Ja robiłam PIT mojego TŻ, który odliczał krew.
|
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Konto usunięte
|
Cześć! W poniedziałek byłam pierwszy raz oddać krew. Trochę się bałam, bo od dziecka igły i krew mnie przerażają, (pani przy rejestracji 3 razy mówiła mi, że jak coś, to mogę w każdej chwili zrezygnować) zakwalifikowali mnie ,więc stwierdziłam, że chcę to zrobić, mimo strachu. Jak zwykle, okazało się, że strach ma wielkie oczy, na wkłucie nie patrzyłam, zaczęłam się śmiać trochę z nerwów. Wszystko poszło ok, wyciągania igły nawet nie poczułam. Stwierdziłam, że będę to robić regularnie
. Poczułam się tak lepiej, przed samą sobą.
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj żelazo, 7 kwietna mogę oddać zobaczymy czy coś urośnie czy znowu dostanę ulotkę z obrzydliwym jedzeniem
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Konto usunięte
|
Ja niestety przez jakiś czas będę musiała się wstrzymać z oddawaniem krwi, bo jestem w ciąży. Czy ktoś się orientuje czy podczas karmienia piersią można oddawać krew?
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie łykam ascofer i piję drożdże (niby na włosy ale podobno witaminki z drożdży pomagają też w przyswajaniu żelaza)
![]() Jeszcze kilka dni namawiam koleżankę która niby chce iść ale się boi, nie wiem czy coś z tego wyjdzie. W najgorszym wypadku pójdę sama jak zwykle
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ascofer Ja niestety zawsze sama, ale ostatnio spotkałam niezłe ciacho w rckik On był pierwszy raz i tak siedzielismy razem z 30 min, niestety moje wyniki nas rozdzieliły :p
|
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie chyba dożywotnio, bo za wagę.
![]() Tyle, że trochę tego nie rozumiem, bo z tego, co czytałam, to dolną granicą jest 50 kg.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wyszło dzisiaj 55.
Fakt, jestem wysoka, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś kogoś kwalifikował na podstawie BMI, w internecie piszą tylko o tych 50 kg, od znajomych słyszałam to samo. Ale nawet gdyby, to i tak BMI mam w normie, więc nie wiem, o co chodzi.
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie lekarz puścił to przecież wiadomo, że ważę musisz spróbować kiedyś jeszcze, może na innego lekarza trafisz bo jednak 55kg to moim zdaniem wystarczająco
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to nawet nie kwestia lekarza, bo z tego, co słyszałam, do lekarza trafiało się dopiero potem, bo przejściu tego 'testu wagi' i chyba pobraniu krwi do badania. To były tylko chyba jakieś pielęgniarki, które ważyły i potem chyba właśnie pobierały krew. Zresztą, nie wiem dokładnie, bo za długo tam nie byłam. Ale lekarz chyba był jednak następnym 'etapem'.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pewnie jakieś wredne baby :p U mnie pielęgniarki sprawdzają hemoglobine, a potem lakarz wazy, mierzy ciśnienie, osłuchuje :p Zostaje jeszcze próba udania się do normalnego centrum, albo przy innej akcji.s |
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze przecież mogły powiedzieć, że nie są pewne, czy będę mogła oddać krew z moją wagą, ale jednak pozwolić iść do tego lekarza. A one nie, tylko, że ważę za mało i się nie nadaję.
Edytowane przez Carousel Czas edycji: 2015-03-31 o 23:09 |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Zaliczyłam dzisiaj poranne zamotanie
ascofer leży sobie na biurku obok buteleczki z ibupromem. Mimo godziny za wczesnej do życia pamiętałam żeby połknąć 2 tabletki. No to wysypałam sobie 2 ibupromy na rękę i poszłam je połknąć. Nalałam sobie wody, patrzę na tabletki i nie wiem co jest grane. Jakieś takie większe i białe ![]() Jeszcze 6 dni
Edytowane przez Callen Czas edycji: 2015-04-01 o 20:12 |
|
|
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze 3 dni
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mnie ostatnio też wrócili z krwiobusa. Hemoglobina wyszła 11.6, więc trochę za mało. Od ponad tygodnia wcinam ascofer i mam zamiar iść po miesiączce spróbować znowu
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Carousel mialas pecha. Wazysz normalnie i nie ma zadnych przeciwskazan u Ciebie co do oddawania krwi ;/ paranoja. Mnie zawsze smieszylo, ze dolna granica jest 50kg niezaleznie od wzrostu, bo dla osoby mniej niz 160cm wzrostu to zupelnie co innego jak dla kogos kto ma pod 180. jesli wyniki masz w normie to sprobuj innym razem, przeciez nic Ci nie jest.
Btw. Ja mam bana dozywotniego ale nie z powodu wagi. Co to w ogole jest, ban dozywotni z powodu wagi, lol. Przeciez waga to jest akurat najmniej stały czynnik. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

niedługo idę oddać przekonałam nawet koleżankę żeby ze mną poszła
gdyż jak to stwierdził lekarz ' oczywiście bez urazy ale osoby chore psychicznie nie mogą oddawać krwi". Od prawie roku przyjmuje leki antydepresyjne i rozumiem to że na czas leczenia jestem zablokowana ale on się nawet nie spytał co i jak

Ale lekarz chyba był jednak następnym 'etapem'.
11.10.2014