![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Mycha- 100 lat !!!!!
![]() ![]() ![]()
#1292 |
Zakorzenienie
|
Malwiska ja ten materac kupiłam z polecenia znajomej a pozniej wgłębiam sie w temat materaców i jestem zadowolona
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raduska po tylu dniach w szpitalu na marnej zupie, można sobie pozwolić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
Pati - 2 pizzunie
![]() dziekuje ![]()
#1295 |
Zakorzenienie
|
No to super. Ja zjadłam tylko 3 kawałki w odstępie czasowym. Mam tak ściągnięty żołądek, że szok! Kiedyś bez problemumogłam zjeść pół takiej pizzy i nie czułam się jakbym wsunela konia z kopytami. Z drugiej strony dobrze, bo i tak mam sporo nadprogramowych kg. :-D
#1296 |
Zakorzenienie
|
PatiPee bo dokupić materac do turystycznego dodatkowo go obciążasz tzn zawieszenie górne. No i takie łóżeczko szelesci jak się dziecko rusza. Bezpieczniejsze to może jest pod względem nieobijania się o szczebelki ale tak jak pisała raduska materac dołączony do łóżeczka nie nadaje się na 2 lata codziennego użytkowania.
Druga sprawa zazwyczaj łóżeczka turystyczne mają 2 poziomy a zwykle 3. Trzeba wierzyć że kręgosłup pada przy ciągłym wyjmowaniu dziecka. Ogólnie nie neguje łóżeczek turystycznych bo mamy takie u teściów i mimo że kupiliśmy dobre jakościowo to szelesci i materac ma kiepski. A jak dokupisz to zabierając turystyczne juz materaca nie zabierzesz Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
PatiPee Jak chcecie być co jakiś czas w Polsce to lepiej kupić i zostawić w Polsce bo targac łóżeczko za każdym razem przy wielu innych rzeczach to katorga . Nie chce się wymadrzac bo zrobicie jak będziecie chcieli a z czasem wyrobicie własne zdanie
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Zresztą niech się wypowiedzą i inne dziewczyny które też mają łóżeczka. Może istnieje jakieś turystyczne które jest super ekstra i można je spokojnie polecac Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Mycha Wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń. 🌹
Witam nową mamusie 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
A ze mną taka mala klucha śpi
![]() ![]()
#1302 |
Zakorzenienie
|
PatiPee łóżeczko może być najzwyklejsze jakie jest serio. Juz bardziej bym patrzała na materac.
Oczywiście można kupić łóżeczku które później robi się jako duże łóżko dla dziecka. Gdyby wcześniej byłoby mnie stać to bym sobie takie kupila Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
My mamy takie turystyczne na wyjazdy do dziadkow jednych czy drugich w kwadracie i ma tylko najniższy poziom bo juz cora była większa jak je dziadki kupili . Jak córka była malutka to spała w lozku z nami po prostu. Ale na codzienny użytek to dla mnie taka opcja kategorycznie odpada. Tak samo wszelkie kosze Mojżesza maja raczej bardzo cienkie materace wiec dla bezpieczeństwa lepiej dokupić lepszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dokładnie Pati nie patrz po wyglądzie tylko najważniejszy jest materac na ktorym dziecko spi. To podstawa po prostu. Dziecku wydaje mi sie ze nie sprawia różnicy w jakim lozku zasnie a juz napewno nie takiemu malutkiemu. Jak rodzice maja po Bracie lozko to tym lepiej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- My mamy zwykle białe lozeczko drewniane z szuflada. Zapłaciliśmy za nie jakies 250zl na allegro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
To był rozjaśniacz, nie farba :-( Cytat:
Ja mam w sypialni u góry zwykle a na dole turystyczne, z tym że dokupiłam do niego materac. Zwłaszcza na początku jak dziecko dużo śpi to nie chciało mi się latać góra dół więc w dzień spało w turystycznym. Potem służyło mi jako kojec do zabawy. Cytat:
Dzięki :-* Dziękuję :-* Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Mycha no juz trudno ,bylas zrobilas i nie mysl o tym juz
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Pati- ja sama nie powinnam jesc pizzy bo mam dużo kg za dużo no ale cóż ... maly grzeszek raz na jakiś czas.
W ogóle kupiłam w Polsce w czerwcu spodnie ledwo wchodziły a teraz są luźne !!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1308 |
Zakorzenienie
|
Mycha, sto lat i spełnienia marzeń
![]() Pati, świetnie, że już możesz wyjść i jest dobrze! ![]() Padłam po południu na 3 godziny, nawet mi się któraś z wątku śniła ![]()
#1309 |
Mamusia Luty 2016
|
Dobry wieczór
![]() Czy można dołączyć? ![]() Rany nowy wątek, a tyle natrzaskałyście postów, super! ![]() Przedwczoraj zobaczyłam pierwsza bladą kreseczkę na teście. Wczoraj beta 150 o godz. 8 rano (14 DPO), dziś o 18 godz 239 ![]() 22 lutego tego roku urodziłam córeczkę Hanie, mieliśmy zacząć prawdziwe starania od końca roku, ale wyszło teraz i jesteśmy przeszczesliwi z mężem ![]() Postaram się Was nadrobić w miarę, ale pewnie trochę mi to zajmie z półrocznym brzdącem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Aaa i wg kalkulatorów tp mi wychodzi na 26 kwietnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A i w listopadzie kończę 25 lat, mąż w październiku tyle samo. Jestem i mieszkam w Krakowie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1310 |
Wtajemniczenie
|
esor- witamy nową mamusie !
![]() ![]() ![]() Oj nie narzekaj zobaczysz jak Ci podrośnie córa jak zacznie biegać to dopiero cięzko będzie znaleźć czas ![]()
#1311 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt, trochę Wam zazdroszczę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1312 |
Wtajemniczenie
|
esor-moja usiadła gdzieś jak miała 8 miesięcy . Nie goniłam jej itp,zaczęła siadac sama z siebie
![]() Pół roczku to fajny okres ![]() ![]()
#1313 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Pewnie, nie ma co przyspieszać niczego. Usiądzie jak będzie gotowa. Jak Twoja córeczka ma na imię? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
esor-Gabriela
![]() Moja od urodzenia marudziła w nocy strasznie do dziś tak jest,marudzi w nocy i się kręci. Często do nas przychodzi,czasem naprawde już jest to męczące. Jak sie urodziła to wstawała w nocy po 3-4 razy na karmienie . Ogólnie byłam zmeczona ![]()
#1315 |
Zakorzenienie
|
Esor witaj
![]() A ja bylam wczoraj wieczorem na wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1316 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Ja mam wizytę dopiero 6. 😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
No to faktycznie miałaś prawo być zmęczona. Zawsze to powtarzam, że nawet jak dziecko ma jakieś fazy za dnia i płacze i płacze (my tak mieliśmy w 4 mż jak szły dolne jedynki) to zupełnie inaczej się to znosi jak się jest wyspanym. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To który masz dziś t i d? Moja jest młodsza o cztery /pięć dni, wg om dziś 9+6 a wg usg 9+1. No z tym łóżeczkiem jeszcze na spokojnie, będę czytać i szukać ale taki system by mi odpowiadał najbardziej ![]()
![]() |
#1319 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
![]() Nie wiem co mam pisac, bo jestem okropnym zarzygancem i nie moge sie na niczym innym skupic, tylko na tym zeby cokolwiek zostalo w zoladku ![]() Ja mam drewniane lozeczko i materac lateksowy i tak zostanie. Nie uzywalam zadnych ochraniaczy na boczki i malo bylo sytuacji, ze nozki ladowaly za szczebelkami. Po 5miesiacach byla przesiadka do naszego lozka i spalismy wszyscy razem ![]() Jestesmy zgodni z mezem co do wychowywania w bliskosci, nie zostawianiu do wyplakania itd. Z kolejnym bąblem mam ochote testować chuste ![]() A jak bedzie zdrowe i nie trzeba bedzie wlaczac zadnej elektroniki, to od poczatku bedzie spac z nami. Taki mam plan ![]()
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Esor hej hej a to zaskoczenie! Witaj!
![]() Dobrze Ci z cora ze noce przesypia ,moja miała pojedyncze epizody w zeszłym mies a teraz 3 razy w nocy na jedzenie bo za dnia za bardzo nie chce z powodu wyzywających sie czterej trojek naraz-ale juz przebiły sie cześciowo. Jak była malusia to potrafiła co 40min sie budzić takze no...rano byłam nieprzytomna. Mam nadzieje ze drugie tak nie da popalić :p jakas równowaga musi byc ;p Co do siadania to cora usiadła sama mając dokładnie 6mies i 20dni jakos ![]() ![]() Ty po cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
Ale sie kochana wymeczysz wspolczuje ![]() Chustowalam troche córę chociaz za pozno zaczęłam i przesiadlysmy sie na tule Zeby maz tez nosił bo kategorycznie odmawiał chusty :p Ja spac z dzieckiem nie chce bo sie po prostu boje ze tz zgniecie albo ja. Moj tz kompletnie nad soba w nocy nie panuje i sam sie boi dziecka w lozku. Nawet teraz jak cora do nas wędruje to on idzie w nogi spac haha ;p ale rowniez nigdy nie zostawiliśmy do wypłakania sie i nie mam zamiaru. DresCze mi przechodzą na metody usypiania dziecka pt zostawic do wypłakania ..masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.