|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Dziś, podczas przymierzania butów, spojrzałam w lustro i zobaczyłam mój odrost! Wow, ależ się cieszę. Kupiłam saponics, czytałam, że przyśpiesza porost włosów. Może mi pomoże
![]()
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
dziś miałam kryzys..
Już nawet umówiłam się z fryzjerką na wyrównanie koloru do naturalnego (odrost) ale nie pójdę na tę umówioną godzinę... nie wiadomo jak farba wyjdzie ...a co swoje to swoje... muszę wytrzymać. A przede mną nie lada droga!! ![]()
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
Sweet Jelly - bardzo długie masz włosy?
Ja np. ścięłam trochę włosy, miałam prawie za łopatki a teraz mam lekko zachodzące za szyję. Musze przyznać, że to był dobry ruch ![]()
![]() |
#1325 |
Raczkowanie
|
No i podjełam decyzje farbuje włosy na kolor średni blond.Te odrosty są w takim właśnie kolorze.Bo inaczej dostane świra ale obiecuje farbować tylko jeśli zajdzie taka konieczność( czyt.jeśli odrosty będą widoczne i osiągną stan krytyczny)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1327 |
Wtajemniczenie
|
witam w grupie wsparcia... przygarnijcie nową
![]() swojego naturalnego koloru nie widziałam od jakichś 15 lat ![]() farbuje na ciemny brąz, a od 4 mscy na hebanowa czerń Casting, ale mam juz dosc, chce miec swoje naturalne włoski, problem w tym, że to uzależnienie i strasznie trudno z tego wyjśc, zwłaszcza, że mam naturalne włoski, z tego co pamietam cos jak brąz wpadający w kasztan pod światło, a jest mi naprawdę ładnie w ciemnych włosach na jakie farbuję... Jednak jestem juz po 30stce i ile mozna farbowac, chcę w końcu z tym skończyć, także dlatego by byc bardziej eko i w ogóle zdrowiej itd... ale to strasznie trudne ![]() ![]() no i tak... teraz postanawiam po raz chyba 101, znalazłam Was babeczki, będę tu wracać... ![]() zastanawiałam sie nad tym egonem, żeby zdekoloryzowac i ufarbowac na kolor zblizony do moich, bo pracuje wśród ludzi i nie wiem jak to będzie, z tym odrostem, niestety bardzo widać mój odrost w kontraście do czarnych farbowanych, ale moje włosy sa farbowane wielokrotnie, róznymi farbami... nie wiem czy taki egon da radę ![]() acha moje włsoy maja tak z 15 cm od czubka głowy, zaś te od szyi gdzies 5-6 cm, a mam takiego jakby dłuzszego boba z grzywką Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2008-11-16 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Sweet Jelly - to pewnie wrócisz do swojego naturalnego koloru szybciej niz ja
![]() niutka1 - ja tez farbowałam na hebanową czerń, tez mówiono mi, ze łądnie wygladam w ciemnych, ale ile można farbowac włosy. A tak poza tematem, jak mi strsznie włosy wypadają! Nie wiem czy to wina tej pory roku czy jak. Zamówiłam sobie vitapil, mam nadzieję, ze coś pomoże.
![]() |
#1329 |
Wtajemniczenie
|
ale jak myslicie, zapuszczać włosy z odrostem, czy jeszcze ten ostatni raz poeksperymentować i zdekoloryzować tym egonem i spróbowac zafarbować, tak by wyszły jak najbardziej zblizone do naturalnych włosków? bo wiecie, jak jest taki odrost widoczny, to mnie strasznie kusi wtedy, by znów farbowac na ciemno, a tak, może bym wytrwała, gdyby odrosty były w miarę mało widoczne...
na razie mam 1 cm odrostu, więc to oststnia chwila na decyzję, bo potem jak się zdecyduje to będzie tęcza piszcie co o tym myslicie... ![]() ![]() a jak sobie radziłyście z odrostem jasnym z czarnych??? bo tu duzo wypowiedzi jest, ale w sumie nikt nie napisał konkretnie, czy w kitce chodzicie, czy jakoś zasłaniacie włosy, czy tak w rozpuszczonych ![]() Ja na razie stosuje metodę z jakiegos pisemka, a mianowicie odrost na przedziałku pokrywam lekko tuszem do rzęs i jest ok, nie widać odrostu.... no ale za 2-3 msc już to nie przejdzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Rozeznanie
|
Ja myślę, że jasny odrost na czarnych włosach wygląda okropnie i powinnać wyrównać włosy do koloru swoich naturalnych. Ale sama nigdy bym nie eksperymentowała - jedynie fryzjer i to dobry jest w stanie sprawić, że uzyskamy dokładnie to co chcemy. Po co się męczyć? Ja mam podobną sytuację - też od kilkunastu już chyba lat jak nie farba to szampony koloryz, albo pasemka. Tyle, że moje odrosty nie rzucają się póki co tak w oczy /odrost ma ok 3 cm/. Jeśli różnica stanie się dostrzegalna pójdę do fryzjera na wyrównanie koloru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
moge jeszcze np poczekać ze 2-3 msce, az włoski mi urosną (rosna dosc szybko) i wtedy ściąc na bardzo krótko, ale szkoda mi bo przez ostatnie 2 lata zapuszczałam własnie z bardzo krótkich, w międzyczasie sporo podcięłam i w końcu mam juz prawie prawie równe za ucho więc w sumie szkoda by było, ale z drugiej strony zaczęły mi bardzo wypadać, poza tym mimo podcięcia ostatnio końcówki znów sa bardzo zniszczone (takie mam wrażenie) a włosy sa jak druty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przyłaczam się!!
Włosy farbuje od 2gimnazjum , czyli od 7 lat(rany ale ten czas leci). Niedawno naszedł mnie pomysł, ze skoro oststnio maluję włosy na brązy, a moim naturalnym jest własnie chłodny brąz może by tak przypomnieć siobie jak to jest mieć zdrowe, naturalne włosy! ![]() Póki co mam odrost ok 2cm i okropna rudą poswiatę na głowie, ale trzymam się jakoś.Unikam stoiska z farbami w drogeriach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co ja swoich włosów nie zapuszczam, póki nie będę miała naturalnego koloru ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1334 |
Wtajemniczenie
|
Jakos nie ufam fryzjerom, juz ze dwa razy zapłaciłam za niby jakies tam pasemka, ale mimo , że wydałam jednorazowo prawie 350 zł w "renomowanym" salonie to fryzjerki jakos kompletnie mnie nie rozumiały (bo ja chciałam szerokie pasemka, a one mi robiły cieniutkie wyciągane) i po powrocie do domu musiałam jeszcze dołozyć i kupowac farbe, by zasłonic efekty "mistrzów fryzjerstwa"
Więc na fryzjerach sie sparzyłam, nie mówiąc juz o tym , że ile razy idę, to nigdy fryzura nie wychodzi im tak jak na zdjęciu, które ze soba przynoszę. to juz wole sobie sama zdekoloryzowac tym nowym środkiem i wyrównac. po latach eksperymentów z róznymi farbami, mniej więcej wiem jak powinno wyjść. na razie sie wstrzymam chyba, poczekam tak jeszcze z miesiąć, zobacze, ale czekam na wasze opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Jakiś tydzień temu byłam u fryzjera i ścięłam włosy do ramion(miałam gdzieś do połowy pleców). Dwa/trzy dni później potraktowałam włosy elgonem i otrzymałam jasny rudy. Teraz zamierzam stosować jakieś ziołowe tabletki,odżywki do włosów przyspieszające porost włosów i co jakiś czas podcinać włosy. Nie będę się bawić w jakieś farbowania,bo wiem,że i tak nie trafię z kolorem(zawsze wychodzi mi znacznie ciemniejszy niż bym chciała),a poza tym już wystarczająco długo katowałam włosy farbami. Mam nadzieję,że tym razem uda mi się wytrwać w tym postanowieniu,bo ostatni raz,kiedy zaplanowałam powrót do naturalnego koloru włosów,coś mnie podkusiło i sięgnęłam po Casting Mroźny kasztan
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jackie_S Czas edycji: 2008-11-16 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
A mi sie totalnie poprzewracalo, chcialabym bardzo ciemne krotkie wlosy, w sumie mam odrost na 1,5 cm a wlosy chcialabym obciac na tak 4cm i sie chyba nie doczekam. Stosuje suplementy i WAX zeby mi szybciej wlosy rosly a rosna 1,5cm na 2 miesiace, porazka! Wychodzi z tego ze bym musiala czekac jeszcze 4 iesiace, i srednio mi sie chce, zastanawiam sie czy nie zafarbowac na swoj i obciac na krotko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
ja też nigdy nie ufałam. Aż znalazłam fryzjerkę z która świetnie się rozumiem a do tego ona to prawdziwa "zdolniacha"
![]() jeszcze ani razu nie byłam niezadowolona z tego co mi na główce robiła..a już kilka razy u niej byłam! Cytat:
Odważyłam się -choć strasznie się bałam! ![]() fryzjerka kładła mi farbę tylko na te wcześniej farbowane włosy (końcówki) a moje 2cm odrostów zostawiła..i nie odcina się!!! ![]() Dziś mama powiedziała mi że trzeba się naprawdę przyjrzeć by coś zauważyć...Ale przecież nikt mi nie będzie oczu aż pod samą głowę pakować! ![]() Uważam że ten zabieg był konieczny. Moje włosy są popielate a farbę miałam sprany jasno blond-rudy. I różnicę ciepły-zimny było widać! ![]() ![]() ![]() A teraz mam odcień również popielaty! ![]()
![]() |
![]() |
#1338 |
Przyczajenie
|
Mnie tez naszlo na naturalny kolor a farbowalam na czarno obrosty mialam byle jakie juz zapomnialam jakie mam naturalne. Ale scielam wlosy na krotko ,wlos odpoczal i teraz mam zloty blond i jestem zachwycona uwazam ze warto miec naturalne zdrowe wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No a ja zrobiłam tym średnim blondem ,ale juz widze że to nie to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Przyczajenie
|
Dołączam się również
![]() Tyle lat już farbowałam włosy, że jakby podliczyć pieniądze wydane na farby lub farbowanie u fryzjera wyszedłby ładny totolotek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1343 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Rozeznanie
|
a mi Delia zniszczyła włosy, nie polecam.
![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi fryzjerka powiedziała że dobrze łapią odcienie popielate z Loreal'a na włosy pofarbowane na ciepły odcień! Ale nie próbowałam bo ostatecznie byłam u fryzjerki. JA się boję tych wszystkich płukanek fioletowych czy srebrnych...żeby włosy ostro-fioletowe nie wyszły!! nawet nie wiem jak się taką płukankę używa! ![]()
![]() |
![]() |
#1346 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z loreala popielaty blond robiłam w maju ,ale ten popiel się wypłukał Też planowałam wyrównanie koloru u fryzjera ,ale odrost mnie już tak dobił ,że zaryzykowałam ,no i mój błąd. Następnym razem fryzjer ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadłam przypadkiem na ten wątek i pomyślałam, że was zmotywuję. Farbowałam włosy jakieś 4-5 lat. Naturalnie mam taki średni-typowy-brąz a farby miałam początkowo rude potem czekoladowe na końcu czarne. Wracanie z czerni jest okropne bo prawie żadna jaśniejsza farba na to nie łapie, ale dałam radę. Najpierw utleniacz, potem na to jakis taki soczysty rudy dałam i było ok, w sumie bardzo ładny kolorek mi wyszedł poza tym że cieniowany im bliżej końcówej tym ciemniejsze (ale w sumie niezły efekt dawało ![]() ![]() Zobaczycie, też dacie radę, bez farbowania jest fajnie ![]() Powodzenia! Edytowane przez Dronf Czas edycji: 2008-11-20 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.