![]() |
#1321 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Witam. Ja mam trochę inny problem..kończę właśnie 1 opakowanie i plamienia, okres( wyglądało to jak końcówka "normalnego" okresu,czyli brązowe strzępy) przy tym dość silny ból jajników ( typowo na okres u mnie) wystąpił przy wzięciu 21 tabletki.Miała tak któraś z Was? i 2 pytanie.. w ulotce napisane jest ,że jeśli postępuje się zgodnie z zaleceniami białe tabletki placebo chronią przed ciążą.. Kochacie się podczas brania tabletek placebo? ja mam pewne obawy, bo skoro nei zawieraja substancji czynnych..służą jedynie do wywołania okresu to czy ich rolą może być także ochrona? zastanawiam się czy użyc dodatkowego zabezpieczenia czy nie.. jak WY to robicie? z góry dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
i przyszedl bezbolesny okres
![]() ![]() ![]() a dzisiaj czwarta placebo ![]()
#1324 |
Rozeznanie
|
a u mnie połowa drugiego blistra i straszne bóle głowy, ale tylko wieczorem. Tabletke biorę o 16:30 więc od dziś zmieniam godzine za 20:30. Poza tym moja gin dała mi tabletki od tak sobie, bez żadnych badań hormonalnych i dopasowania... nigdy wcześniej nie miałam takich silnych bóli.. poczekam zmienie tę godzine.. zobacze efekty
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Super
![]() A zabezpieczałaś się podczas brania pierwszego opakowania dodatkowo? Czy możemy rozwiać wątpliwości dziewczyn, które obawiają się, że pierwsze opakowanie może nie być skuteczne? ![]() Cytat:
A mnie coś tak dziwnie pobolewa brzuch jakby na okres ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1326 |
Przyczajenie
|
ja dzis wzielam 3 plecabo z drugiego opakowania i okres dostalam ale boli okropnie ... od godziny 5 rano do 12 w poludnie wzielam 8 tabletek aleve przeciwblowych bo bym nie wytrzymala... masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aleve to tabletki na bóle stawowe/ reumatyczne tak mi powiedzieli lekarze. Jeżeli miewasz silne bóle polecam Ibum forte albo nurofen ultrafast Ja nie używałam zabezpieczenia przy pierwszym opkowaniu, ani yaz-u ani poprzednich tabletek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
qrde... a już myślałam, ze nareszcie będzie ok
![]() 2. opakowanie, 13 tabletka i znów plamienie jak przy 1. op. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tylko ja jestem taka niegrzeczna i po czwartej tabletce się przełamałam
![]() Ja jestem przeziębiona, biorę Gripex, więc postanowiliśmy uważać. Dziś kupiłam kolejne 3 opakowania Yazu (116zł ![]() ![]()
#1332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za 3 opakowania zapłaciłam 149. Prawie się osunęłam w tej aptece z wrażenia. Musze poszukać jakiejś tańszej, kooniecznie! A tak jeszcze o krwawieniu? Czego to jest objawem? Bo ja już zgłupiałam absolutnie. I rozumiem, że nawet jeśli się krwawi też się jest safe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Jutro spotkam się z moim lekarzem z rejonu więc pogadam o tym.
A co do leków nigdy nic nie brałam bo przeciwbólowe i tak nie pomagały. Przechodziło samo, pomagało leżenie w pokoju przy zasłoniętych oknach. Potem jeszcze zwykle do końca dnia czuje sie trochę słabo ale już nie boli. Ja to najbardziej boję się interakcji z innymi lekami... Będzie trzeba uważać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() 1.Czy któraś z Was w trakcie przyjmowania YAZ przytyła? Z tego co wiem,to nie zatrzymują one wody w organizmie,ale czy może potęgują apetyt?Jeśli tak,to ile wynosił wzrost wagi? przyznam,że najbardziej zależy mi na tym żeby nie przybrać zbędnych kg, do tej pory zrzuciłam 6 kg i nie chciałabyś tego zaprzepaścić. 2.Czy poza nielicznymi bólami głowy,zmianami ciśnienia i nastroju dolegają Wam jakieś skutki uboczne, np. pogorszenie cery? Dowiadywałam się w aptece w Łodzi(kwiaty polskie)o cenę YAZ i wynosi ona 36 zł.Jeśli ktoś zna miejsce w Łodzi,gdzie mogę kupić je taniej(w co wątpię,bo to i tak niska cena)to proszę o informacje. Pozdrawiam ![]()
#1335 |
Raczkowanie
|
A właśnie, dziewczyny.
Może zrobimy zestawienie wszystkich rzeczy które neutralizują/zmniejszają działanie tabletek? Nie wiem czy już gdzieś nie było, ale chyba warto powtarzać do znudzenia ![]() Ja ze swojej strony daję: -dziurawiec -antybiotyki -węgiel organiczny -leki na przeczyszczenie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
ech, ja dziś kupiłam 4. op. i znowu poszło mi 47zł ...
ale nie zrezygnuję z nich ani nie chcę zmieniać, bo mi odpowiadają ![]() a co do krwawienia, to mi się zdaje że to jest po prostu reakcja organizmu na hormony. po prostu zachodzą 'tam' zmiany i nic dziwnego, że widzimy tego reakcję. swoją drogą, jak ja miałam przy 1. op. skutki uboczne to przynajmniej wiedziałam, że tabletki działają ![]()
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytałaś w tej aptece na Szparagowej? Ja kupiłam w Manufakturze za 45zł. Pewnie następne będę kupować w Kwiatach Polskich. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do skutków ubocznych, to bolały mnie piersi i miałam plamienia przez jakieś 10 dni. ponoć byłam też bardziej nerwowa, tak przynajmniej twierdzi mój TŻ ![]() P.S. a trafiłaś na rzeczywiście niską cenę, aż zazdroszczę ![]()
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Czyli obalamy mit, że pierwsze opakowanie jest niepewne
![]() ![]() ![]() Czyli cena za 1 opakowanie to 38,60 Cytat:
![]() Ja płaciłam u siebie w Toruniu w sieci aptek Na zdrowie 31,98 zł za pojedyncze opakowanie (nie w pakiecie)
![]() |
#1340 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
#1341 |
Raczkowanie
|
U mnie cena może wyglądać tak, dlatego ze to małe miasto i wszyscy chcą się dorobić - aptekarze też
![]() ![]() O, i wiecie co? Wymyśliłam kolejne pytanie ![]() Ja jednak zrezygnuje z pląsów w pierwszym opakowaniu, bo nie dam Wam tu żyć pytaniami o ciąże - pomijając swoje pranie mózgu i w ogóle - taki mam zespół natręctw chyba. I tak sobie myśle.. Skoro ochrona jest mi niepotrzebna, a chcę tylko przystosować organizm.. i jeśli moja miesiączka zacznie się wieczornym plamieniem, to może lepiej pierwszą tabletkę łyknąć następnmego dnia o określonej godzinie i potem regularnie? Czy może lepiej łyknąć tabletę nawet wieczorem, a kolejne o określonej godzinie? Jak myślicie? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie co do tej nerwowości, to nie wiem czy to od tabletek czy od czego, bo na ogół tak już mam. Przygnębienie też mnie dopadało i trzymało parę dni, ale taka już moja natura. Przynajmniej mogłam się tabletkami zasłaniać ![]() ![]()
![]() |
#1343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak. Tyle, że jak kupowałam osobno, nie wydawała mi się to astronomiczna cena...Co innego gdy się kupuje "hurtem" ![]()
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1345 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kurcze a ja sie juz zaczelam dzis zastanawiac kiedy biec po test :/ nie wiem jakies chore shizy mam . Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ja w SuperPharmie placilam ok.43 zl |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do wszystkich dziewczyn schizujących o ciąży, słabym zabezpieczeniu itp. może przekonacie się gdyż, że same tabletki dużo lepiej chronią przed ciążą już od pierwszego opakowania niż stosowanie samych gumek. Zobaczcie na wskaźnik Pearla ![]() ![]() Dziewczyny cieszcie się życiem! Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-04-15 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy któraś z Was już trafiła na tą strone: http://www.leki24h.eu/
tam trójpak YAZu kosztuje 108,87 zł. To wychodzi 36,29 zł za opakowanie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Rozeznanie
|
Ja dotąd nie miałam poważniejszych problemów z cerą, a gdy zaczęłam brać Yaz, pojawiły mi się na twarzy dwie SPORE niespodzianki (trudno to nazwać pryszczem), z którymi zawzięcie walczę
![]() Miejmy nadzieje,że to tylko chwilowe i nie jest jakimś głębszym i dłuższym rzutem wyprysków kurcze a ja sie juz zaczelam dzis zastanawiac kiedy biec po test :/ nie wiem jakies chore shizy mam . Nie masz się co obawiać ![]() ![]() ![]() Dziewczynki uspokoiłyście mnie,jestem zdecydowana na zakup YAZ ![]()
#1349 |
Przyczajenie
|
Częstochowa apteka św. Łukasza na ulicy Focha (apteka dyżurna- zawsze otwarta) YAZ 39.90 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oby było to chwilowe bo u mnie też niestety takowe się pojawiły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.