tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 15:26   #1321
banszi
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witam. Ja mam trochę inny problem..kończę właśnie 1 opakowanie i plamienia, okres( wyglądało to jak końcówka "normalnego" okresu,czyli brązowe strzępy) przy tym dość silny ból jajników ( typowo na okres u mnie) wystąpił przy wzięciu 21 tabletki.Miała tak któraś z Was? i 2 pytanie.. w ulotce napisane jest ,że jeśli postępuje się zgodnie z zaleceniami białe tabletki placebo chronią przed ciążą.. Kochacie się podczas brania tabletek placebo? ja mam pewne obawy, bo skoro nei zawieraja substancji czynnych..służą jedynie do wywołania okresu to czy ich rolą może być także ochrona? zastanawiam się czy użyc dodatkowego zabezpieczenia czy nie.. jak WY to robicie? z góry dzięki za odpowiedź
banszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:59   #1322
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość

a co do wątpliwości jeśli każda z was zaczęła brać w pierwszym dniu cyklu ( tak jak już chyba z 1000 razy było tu napisane ) to bez obaw i bez gumek można sobie używać do woli - dziewczyny przełamcie się w końcu bo to jest bez sensu i tabsy brać i gumki zakładać - wiec dziewczyny pełen luz i do dzieła
Dokładnie, szalejemy dziewczynki Nie po to bierzemy tabsy żeby sobie jeszcze gumami głowę zawracać

Cytat:
Napisane przez banszi Pokaż wiadomość
Witam. Ja mam trochę inny problem..kończę właśnie 1 opakowanie i plamienia, okres( wyglądało to jak końcówka "normalnego" okresu,czyli brązowe strzępy) przy tym dość silny ból jajników ( typowo na okres u mnie) wystąpił przy wzięciu 21 tabletki.Miała tak któraś z Was? i 2 pytanie.. w ulotce napisane jest ,że jeśli postępuje się zgodnie z zaleceniami białe tabletki placebo chronią przed ciążą.. Kochacie się podczas brania tabletek placebo? ja mam pewne obawy, bo skoro nei zawieraja substancji czynnych..służą jedynie do wywołania okresu to czy ich rolą może być także ochrona? zastanawiam się czy użyc dodatkowego zabezpieczenia czy nie.. jak WY to robicie? z góry dzięki za odpowiedź
W ulotce jest napisane, że przy białych tabletkach ochrona jest zachowana To jest taka sama sytuacja jak podczas 7 dniowej przerwy podczas brania pozostałych tabletek Także spokojnie, nie musisz sie dodatkowo zabezpieczać przy białych tabletkach.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:07   #1323
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

i przyszedl bezbolesny okres
a dzisiaj czwarta placebo

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:38   #1324
Icy-fruit
Rozeznanie

GG do Icy-fruit

a u mnie połowa drugiego blistra i straszne bóle głowy, ale tylko wieczorem. Tabletke biorę o 16:30 więc od dziś zmieniam godzine za 20:30. Poza tym moja gin dała mi tabletki od tak sobie, bez żadnych badań hormonalnych i dopasowania... nigdy wcześniej nie miałam takich silnych bóli.. poczekam zmienie tę godzine.. zobacze efekty
Stary 2009-04-15, 17:01   #1325
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
i przyszedl bezbolesny okres
a dzisiaj czwarta placebo
Super

A zabezpieczałaś się podczas brania pierwszego opakowania dodatkowo? Czy możemy rozwiać wątpliwości dziewczyn, które obawiają się, że pierwsze opakowanie może nie być skuteczne?

Cytat:
Napisane przez Icy-fruit Pokaż wiadomość
a u mnie połowa drugiego blistra i straszne bóle głowy, ale tylko wieczorem. Tabletke biorę o 16:30 więc od dziś zmieniam godzine za 20:30. Poza tym moja gin dała mi tabletki od tak sobie, bez żadnych badań hormonalnych i dopasowania... nigdy wcześniej nie miałam takich silnych bóli.. poczekam zmienie tę godzine.. zobacze efekty
Lepiej zmierz ciśnienie, tabletki anty mogą powodować jego podwyższenie.

A mnie coś tak dziwnie pobolewa brzuch jakby na okres Wczoraj wzięłam 5 tabletkę, a okres skończył mi się dwa dni temu Do tego dochodzą mdłości i zmniejszony apetyt, z którego to się cieszę Martwi mnie tylko takie dziwne uczucie w brzuchu jakby przed okresem, takie trochę bóle jakby krzyżowe miałyście też tak?

Stary 2009-04-15, 18:52   #1326
martuskaa0496
Przyczajenie

ja dzis wzielam 3 plecabo z drugiego opakowania i okres dostalam ale boli okropnie ... od godziny 5 rano do 12 w poludnie wzielam 8 tabletek aleve przeciwblowych bo bym nie wytrzymala... masakra
martuskaa0496 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:16   #1327
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuskaa0496 Pokaż wiadomość
ja dzis wzielam 3 plecabo z drugiego opakowania i okres dostalam ale boli okropnie ... od godziny 5 rano do 12 w poludnie wzielam 8 tabletek aleve przeciwblowych bo bym nie wytrzymala... masakra

Aleve to tabletki na bóle stawowe/ reumatyczne tak mi powiedzieli lekarze.

Jeżeli miewasz silne bóle polecam Ibum forte albo nurofen ultrafast

Ja nie używałam zabezpieczenia przy pierwszym opkowaniu, ani yaz-u ani poprzednich tabletek
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:45   #1328
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Super

A zabezpieczałaś się podczas brania pierwszego opakowania dodatkowo? Czy możemy rozwiać wątpliwości dziewczyn, które obawiają się, że pierwsze opakowanie może nie być skuteczne?
w 2 i 3 dniu brania po kilka razy do konca

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:01   #1329
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banszi Pokaż wiadomość
Witam. Ja mam trochę inny problem..kończę właśnie 1 opakowanie i plamienia, okres( wyglądało to jak końcówka "normalnego" okresu,czyli brązowe strzępy) przy tym dość silny ból jajników ( typowo na okres u mnie) wystąpił przy wzięciu 21 tabletki.Miała tak któraś z Was?
ja pod koniec pierwszego opakowania - w dniu w którym miałam wziąć 23 tabletke , czyli po 22 - dostałam okres, więc myśle że nie masz się czym przejmowac
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:05   #1330
littleblackwitch
Zadomowienie

qrde... a już myślałam, ze nareszcie będzie ok
2. opakowanie, 13 tabletka i znów plamienie jak przy 1. op. które pewnie momentami będzie przypominać krwawienie...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:17   #1331
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
popieram i mam dowody: SIEBIE
pełny seks po 3 tabletkach
Myślałam, że tylko ja jestem taka niegrzeczna i po czwartej tabletce się przełamałam
Ja jestem przeziębiona, biorę Gripex, więc postanowiliśmy uważać.
Dziś kupiłam kolejne 3 opakowania Yazu (116zł ), więc oby nie zawiodły

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 21:05   #1332
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja jestem taka niegrzeczna i po czwartej tabletce się przełamałam
Ja jestem przeziębiona, biorę Gripex, więc postanowiliśmy uważać.
Tanio u Was..
Ja za 3 opakowania zapłaciłam 149.
Prawie się osunęłam w tej aptece z wrażenia. Musze poszukać jakiejś tańszej, kooniecznie!

A tak jeszcze o krwawieniu? Czego to jest objawem? Bo ja już zgłupiałam absolutnie.
I rozumiem, że nawet jeśli się krwawi też się jest safe?
kaktusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:08   #1333
7martina
Raczkowanie

Jutro spotkam się z moim lekarzem z rejonu więc pogadam o tym.
A co do leków nigdy nic nie brałam bo przeciwbólowe i tak nie pomagały. Przechodziło samo, pomagało leżenie w pokoju przy zasłoniętych oknach. Potem jeszcze zwykle do końca dnia czuje sie trochę słabo ale już nie boli.

Ja to najbardziej boję się interakcji z innymi lekami... Będzie trzeba uważać.
7martina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:11   #1334
klaudynka18
Rozeznanie

Hej Dołączam do tego wątku, dziś byłam u ginekologa i przepisał mi właśnie te tabletki. Pierwszym celem, dla którego mam je brać to zmniejszenie moich koszmarnych bóli miesiączkowych oraz długości samego okresu-w tej chwili wynosi on ok.7-8 dni A,że przy okazji będzie skuteczna ochrona przed ciążą,to tym bardziej się cieszę, a przede wszystkim mój TŻ Cały czas jestem w trakcie czytania wątku, obecnie na stronie 13,zamierzam przeczytać wszystko,ale mam kilka pytań, gdyż na dotychczasowo przeczytanych stronach nie znalazłam odpowiedzi na nie:
1.Czy któraś z Was w trakcie przyjmowania YAZ przytyła? Z tego co wiem,to nie zatrzymują one wody w organizmie,ale czy może potęgują apetyt?Jeśli tak,to ile wynosił wzrost wagi? przyznam,że najbardziej zależy mi na tym żeby nie przybrać zbędnych kg, do tej pory zrzuciłam 6 kg i nie chciałabyś tego zaprzepaścić.
2.Czy poza nielicznymi bólami głowy,zmianami ciśnienia i nastroju dolegają Wam jakieś skutki uboczne, np. pogorszenie cery?
Dowiadywałam się w aptece w Łodzi(kwiaty polskie)o cenę YAZ i wynosi ona 36 zł.Jeśli ktoś zna miejsce w Łodzi,gdzie mogę kupić je taniej(w co wątpię,bo to i tak niska cena)to proszę o informacje. Pozdrawiam

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:12   #1335
7martina
Raczkowanie

A właśnie, dziewczyny.
Może zrobimy zestawienie wszystkich rzeczy które neutralizują/zmniejszają działanie tabletek?
Nie wiem czy już gdzieś nie było, ale chyba warto powtarzać do znudzenia

Ja ze swojej strony daję:
-dziurawiec
-antybiotyki
-węgiel organiczny
-leki na przeczyszczenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 21:12   #1336
Rosaline
Zadomowienie

ech, ja dziś kupiłam 4. op. i znowu poszło mi 47zł ...
ale nie zrezygnuję z nich ani nie chcę zmieniać, bo mi odpowiadają i oby tak było dalej...

a co do krwawienia, to mi się zdaje że to jest po prostu reakcja organizmu na hormony. po prostu zachodzą 'tam' zmiany i nic dziwnego, że widzimy tego reakcję.
swoją drogą, jak ja miałam przy 1. op. skutki uboczne to przynajmniej wiedziałam, że tabletki działają
Stary 2009-04-15, 21:14   #1337
7martina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Hej Dołączam do tego wątku, dziś byłam u ginekologa i przepisał mi właśnie te tabletki. Pierwszym celem, dla którego mam je brać to zmniejszenie moich koszmarnych bóli miesiączkowych oraz długości samego okresu-w tej chwili wynosi on ok.7-8 dni A,że przy okazji będzie skuteczna ochrona przed ciążą,to tym bardziej się cieszę, a przede wszystkim mój TŻ Cały czas jestem w trakcie czytania wątku, obecnie na stronie 13,zamierzam przeczytać wszystko,ale mam kilka pytań, gdyż na dotychczasowo przeczytanych stronach nie znalazłam odpowiedzi na nie:
1.Czy któraś z Was w trakcie przyjmowania YAZ przytyła? Z tego co wiem,to nie zatrzymują one wody w organizmie,ale czy może potęgują apetyt?Jeśli tak,to ile wynosił wzrost wagi? przyznam,że najbardziej zależy mi na tym żeby nie przybrać zbędnych kg, do tej pory zrzuciłam 6 kg i nie chciałabyś tego zaprzepaścić.
2.Czy poza nielicznymi bólami głowy,zmianami ciśnienia i nastroju dolegają Wam jakieś skutki uboczne, np. pogorszenie cery?
Dowiadywałam się w aptece w Łodzi(kwiaty polskie)o cenę YAZ i wynosi ona 36 zł.Jeśli ktoś zna miejsce w Łodzi,gdzie mogę kupić je taniej(w co wątpię,bo to i tak niska cena)to proszę o informacje. Pozdrawiam
Właśnie gin mówił mi że w Kwiatach Polskich jest najtaniej (twierdził że ok. 40zł).
Pytałaś w tej aptece na Szparagowej?
Ja kupiłam w Manufakturze za 45zł. Pewnie następne będę kupować w Kwiatach Polskich.
Pozdrawiam
Stary 2009-04-15, 21:17   #1338
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
ja nie zauważyłam wzrostu wagi przy nich, apetyt taki sam jak zawsze, czyli za duży
co do skutków ubocznych, to bolały mnie piersi i miałam plamienia przez jakieś 10 dni. ponoć byłam też bardziej nerwowa, tak przynajmniej twierdzi mój TŻ
P.S. a trafiłaś na rzeczywiście niską cenę, aż zazdroszczę
Stary 2009-04-15, 21:32   #1339
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Czyli obalamy mit, że pierwsze opakowanie jest niepewne Ja też po 4 już szalałam i mam nadzieję, że również koniec różowych tabletek przyniesie ze sobą okres

Cytat:
Czyli cena za 1 opakowanie to 38,60

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Tanio u Was..
Ja za 3 opakowania zapłaciłam 149.
Prawie się osunęłam w tej aptece z wrażenia. Musze poszukać jakiejś tańszej, kooniecznie!
A u Ciebie za opakowanko wychodzi 49,60

Ja płaciłam u siebie w Toruniu w sieci aptek Na zdrowie 31,98 zł za pojedyncze opakowanie (nie w pakiecie)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 21:34   #1340
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 7martina Pokaż wiadomość
Właśnie gin mówił mi że w Kwiatach Polskich jest najtaniej (twierdził że ok. 40zł).
Pytałaś w tej aptece na Szparagowej?
Ja kupiłam w Manufakturze za 45zł. Pewnie następne będę kupować w Kwiatach Polskich.
Pozdrawiam
O to dobrze,że akurat zapytałam w Kwiatach Polskich.Informacje o takiej cenie otrzymałam w aptece na Kościuszki, ale myślę,że skoro to ta sama apteka,to ceną też się nie będą różnić

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ja nie zauważyłam wzrostu wagi przy nich, apetyt taki sam jak zawsze, czyli za duży
co do skutków ubocznych, to bolały mnie piersi i miałam plamienia przez jakieś 10 dni. ponoć byłam też bardziej nerwowa, tak przynajmniej twierdzi mój TŻ
P.S. a trafiłaś na rzeczywiście niską cenę, aż zazdroszczę
Rosaline a ile już bierzesz tabletki? To dobrze z tą wagą,cieszy mnie to A co do nerwowości to kurcze lepiej żeby mnie to nie dopadło,bo już wystarczająco jestem nerwowa bez tabletek

Dziękuję za odpowiedzi

Stary 2009-04-15, 21:45   #1341
kaktusica
Raczkowanie

U mnie cena może wyglądać tak, dlatego ze to małe miasto i wszyscy chcą się dorobić - aptekarze też Ale popytam w Szczecinie, i przedstawie raport z pomorza

O, i wiecie co? Wymyśliłam kolejne pytanie
Ja jednak zrezygnuje z pląsów w pierwszym opakowaniu, bo nie dam Wam tu żyć pytaniami o ciąże - pomijając swoje pranie mózgu i w ogóle - taki mam zespół natręctw chyba. I tak sobie myśle.. Skoro ochrona jest mi niepotrzebna, a chcę tylko przystosować organizm.. i jeśli moja miesiączka zacznie się wieczornym plamieniem, to może lepiej pierwszą tabletkę łyknąć następnmego dnia o określonej godzinie i potem regularnie? Czy może lepiej łyknąć tabletę nawet wieczorem, a kolejne o określonej godzinie?
Jak myślicie? ;>
kaktusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:55   #1342
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Rosaline a ile już bierzesz tabletki? To dobrze z tą wagą,cieszy mnie to A co do nerwowości to kurcze lepiej żeby mnie to nie dopadło,bo już wystarczająco jestem nerwowa bez tabletek
Już prawie kończę 3. opakowanie
No właśnie co do tej nerwowości, to nie wiem czy to od tabletek czy od czego, bo na ogół tak już mam. Przygnębienie też mnie dopadało i trzymało parę dni, ale taka już moja natura. Przynajmniej mogłam się tabletkami zasłaniać Chociaż bardzo możliwe, że to był jeden ze skutków ubocznych. Ale ogólnie nie działo się nic, przez co musiałabym wielce narzekać na pigułki
Stary 2009-04-15, 21:59   #1343
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
[...]
Ja dotąd nie miałam poważniejszych problemów z cerą, a gdy zaczęłam brać Yaz, pojawiły mi się na twarzy dwie SPORE niespodzianki (trudno to nazwać pryszczem), z którymi zawzięcie walczę
Cytat:
Dlaczego u mnie nie ma tej apteki Kwiaty Polskie?
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Czyli cena za 1 opakowanie to 38,60
Tak. Tyle, że jak kupowałam osobno, nie wydawała mi się to astronomiczna cena...Co innego gdy się kupuje "hurtem"

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 22:02   #1344
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Ja jednak zrezygnuje z pląsów w pierwszym opakowaniu, bo nie dam Wam tu żyć pytaniami o ciąże - pomijając swoje pranie mózgu i w ogóle - taki mam zespół natręctw chyba. I tak sobie myśle.. Skoro ochrona jest mi niepotrzebna, a chcę tylko przystosować organizm.. i jeśli moja miesiączka zacznie się wieczornym plamieniem, to może lepiej pierwszą tabletkę łyknąć następnmego dnia o określonej godzinie i potem regularnie? Czy może lepiej łyknąć tabletę nawet wieczorem, a kolejne o określonej godzinie?
Jak myślicie? ;>
jeśli Twoja miesiączka zwykle zaczyna się takim plamieniem, to przyjmij od razu tabletkę. Można też zacząć przyjmować drugiego dnia (w ulotce jest napisane 2-5 dzień cyklu) ale wtedy ochronę uzyskuje się po tygodniu stosowania. No ale jeśli piszesz, że ochrona Ci niepotrzebna, to nie widzę problemu.
Stary 2009-04-15, 22:10   #1345
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
U mnie cena może wyglądać tak, dlatego ze to małe miasto i wszyscy chcą się dorobić - aptekarze też Ale popytam w Szczecinie, i przedstawie raport z pomorza
bardzo by mnie to interesowalo
Cytat:
Cytat:
kurcze a ja sie juz zaczelam dzis zastanawiac kiedy biec po test :/ nie wiem jakies chore shizy mam .

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
jestem na 10 tabletce i skończyło mi się plamienie co za radość -
hm.. ale zastanawia mnie też to czy po współżyciu z moim TŻ-em czy znowu nie wróci - oby nie
ja plamie(choc malo) nadal ...po wczorajszym szalenstwie nie zwiekszylo sie ale nadal JEST grrrr

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ja dotąd nie miałam poważniejszych problemów z cerą, a gdy zaczęłam brać Yaz, pojawiły mi się na twarzy dwie SPORE niespodzianki (trudno to nazwać pryszczem), z którymi zawzięcie walczę

Dlaczego u mnie nie ma tej apteki Kwiaty Polskie?

Tak. Tyle, że jak kupowałam osobno, nie wydawała mi się to astronomiczna cena...Co innego gdy się kupuje "hurtem"
fakt daje po kieszeni no ale coz...
ja w SuperPharmie placilam ok.43 zl
redjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 22:30   #1346
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:

Jak myślicie? ;>
Podziwiam silną wolę - dla mnie byłaby to męka zrezygnowac z seksu

Do wszystkich dziewczyn schizujących o ciąży, słabym zabezpieczeniu itp. może przekonacie się gdyż, że same tabletki dużo lepiej chronią przed ciążą już od pierwszego opakowania niż stosowanie samych gumek. Zobaczcie na wskaźnik Pearla Tabletki dwuskładnikowe to naprawdę porządne zabezpiecznie
Dziewczyny cieszcie się życiem!

Edytowane przez MissMiss
Czas edycji: 2009-04-15 o 22:48
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 22:39   #1347
agata2905
Raczkowanie

nie wiem czy któraś z Was już trafiła na tą strone: http://www.leki24h.eu/
tam trójpak YAZu kosztuje 108,87 zł. To wychodzi 36,29 zł za opakowanie. Niby nie duża różnica,ale może dla tych z Was, które mieszkają w mniejszych miastach i jest problem z dostępnością tych tabletek
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 23:05   #1348
klaudynka18
Rozeznanie

Miejmy nadzieje,że to tylko chwilowe i nie jest jakimś głębszym i dłuższym rzutem wyprysków

kurcze a ja sie juz zaczelam dzis zastanawiac kiedy biec po test :/ nie wiem jakies chore shizy mam .
Nie masz się co obawiać Ja jak tylko dostanę okres,to wezmę pierwszą tabletkę,przeczekam to krwawienie i potem zamierzam spokojnie korzystać z dobrodziejstw tabletek Naprawdę to NAJSKUTECZNIEJSZE z dotychczasowych zabezpieczeń

Dziewczynki uspokoiłyście mnie,jestem zdecydowana na zakup YAZ

Stary 2009-04-16, 07:18   #1349
Gaga92
Przyczajenie

Częstochowa apteka św. Łukasza na ulicy Focha (apteka dyżurna- zawsze otwarta) YAZ 39.90 zł
Gaga92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 07:34   #1350
FaberCastell
Raczkowanie

Cytat:
Miejmy nadzieje,że to tylko chwilowe i nie jest jakimś głębszym i dłuższym rzutem wyprysków

oby było to chwilowe bo u mnie też niestety takowe się pojawiły a wcześniej nie było z tym żadnych problemów
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości