![]() |
#1321 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]() a zdjęcia dodam pod koniec miesiąca.. bo idę jeszcze raz w tym miesiącu na wiytę na przeklejanie zamków ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zamieszczałaś już gdzieś na forum zdjęcia swoich zębów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha mi np spadl pierscien i musialam miesc sciagany hyrax zakldany od nowa :| i nikomu nie zycze takiego bolu :| moze to mnie tak bolalo bo mam wrazliwe zeby ale mowie ze mnie bolalo bardzo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mozliwe, że szpary nie bedziesz mieć w ogóle, bo to sprawa indywidualna. Nie ma się czego bać ![]() Cytat:
![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Raczkowanie
|
dziękuję, dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a u Ciebie efekty pewnie też są, tylko jak człowiek się przyzwyczaja to nie widzi ![]() chyba trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość i czekać; jakieś hobby czasochłonne trzeba poszukać, żeby nie siedzieć przed lustrem cały czas ![]()
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-09-12 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mam do was pytanie (pewnie znowu nie na temat, no ale cóż) będę mieć przesuwane jedynki lekko w lewo, żeby zrobić więcej miejsca koło prawej dwójki i powiększyć ją (zakładając koronę). i teraz mam pytanie: ktoś miał może robioną taką koronę? ile to mniej więcej kosztuje? chciałabym się przygotować póki jest czas ![]() następną wizytę u orto mam 25.09. będzie mi doklejać pierścień na siódemkę. i pewnie będę musiała za to płacić... ![]()
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o zdj to wrzucałam w IV części hihi... więc dośc dawno ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Ja wkrótce też będe miała zakładany aparacik na górę..Boje się troche..jak narazie wyrwałam jedną 4,za kilka dni wyrywam drugą,i zakładanie aparatu...Slyszałam,że po założeniu boli jak nie wiem co...że samo założenie boli i niektórzy biorą znieczulenie ![]()
#1330 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj w 5 dniu noszenia tego hyrax'u obudziłam się i zobaczyłam taką malutką prawie niedostrzegalną szparę. Czyli, że jednak coś się tam robi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | ||
Raczkowanie
|
a co jak nie?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-09-12 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ból po założeniu jest sprawą indywidualną. Nie panikuj.. Znam takich co ich po założeniu nic nie bolało, choć osobiście chciałam aparat widelcem oderwać ![]() Edit: o bólach wszelakich możesz doczytać w FAQ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-09-12 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() potem troszkę ząbki bolą bo muszą się przyzwyczai.. ale to naprawdę nic strasznego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
No i jestem posiadaczką aparatu na dolnych zębach
![]() Pierwszy raz w gabinecie u swojej orto spędziłam godzinę czasu, zakładanie aparatu na dolnych zębach + kontrola górnego aparatu. Moja orto chyba strasznie się męczyła przy założeniu aparatu na dole, zresztą ja też się męczyłam (gardło boli, nos zapchany) napchała tyle ligniny do buzi że ciężko było oddychać, nałożyła aparacik tam gdzie są pierścienie czyli na 6 mam dodatkowo nałożony cement na zęby z tego powodu że mam ten tyłozgryz i gdyby mi go nie nałozyła nagryzałabym sobie przy jedzenie zamki co skutkowałoby potem odpadaniu zamków. Ogólnie strasznie dziwnie przez ten cement się czuje, jeść się odechciewa i zęby jednak pobolewają. Przy wizycie kontrolnej góry doklejone zamki do 4 (nie miałam ich ponieważ miały być wyrywane) no i wiem że tam coś podkręcała żeby 4 wyprostować i wyciągnąć do łuku bo się troszeczkę cofneły. Jestem już ciekawa jaki będzie efekt końcowy jak orto się pozbędzie tego tyłozgruzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trochę dziś cierpię i nie czuję się najlepiej, no ale co poradzić. Nie boli mnie, ani nic takiego, ale jednak to nieprzyjemne uczucie jest... Przykładam lód, smaruję policzek maścią na obrzęki, biorę proszki i może jak szczęście dopisze, to tak samo jak ostatnim razem, wyleczę się po dwóch dniach ![]() Powiem szczerze, że sam zabieg nie był już tak przyjemny jak ostatni... Trochę czułam jak mi tego zęba wyciągał. O nie, już nigdy więcej nic takiego nie zrobię! Choćby miały mi te ósemki wyrosną jeszcze raz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Podasz link naprowadzający na ten post?:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ile juz mialas razy wymienioany drut? bo ja raz i podobny do twojego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
gabryssiaa, tak to bez gumek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
aa to ja mam troszke inny, bo zapytalam sie czy to Damon a ona , że to bardzo podobny aparat z bardzo podobnym zastosowaniem i podała mi jego nazwę, coś na 'i' ale nie zapamiętałam..
a mówiła Ci jaki nr druta Ci daje ; >? |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy Ty masz kolczyk w języku? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
spin doctor
|
Dziewczyny, wczoraj założyłam aparat stały na górę i dół. Dziś natomiast mam ogromnego doła
![]() ![]() Dopisuję się niniejszym do grona aparatek: Małgosia791-->góra porcelana+metal-->dół, metal-->oba łuki założone 11.09.2009-->Koszalin Jutro postaram się wrzucić fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak sobie myślę że jak dziewczyny są młode to inaczej do tego podchodzą a ja sobie tak mówiłam że ostatnie lata świetności spędzę z metalem na zębach ![]() ale wiesz co tak jak już pisałam tutaj wcześniej- ten wątek pomaga ![]() ![]() ![]() trzymaj się!!! a ból minie ![]()
![]() |
#1344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do bólu..mnie na początku bardzo bolało, ale dało sie wytrzymać, teraz sie już przyzwyczaiłam ![]() Małgosia791- prosze sie nie martwić ![]() ![]() a ja mam pytanie, czy na naszej liście będzie dopisywany wiek?
Edytowane przez Fibbi Czas edycji: 2009-09-12 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Wtajemniczenie
|
w ogóle nie dopuszczamy tutaj takiej opcji
![]() Cytat:
w ogóle nic a nic. zero bólu po założeniu aparatu. kilka godzin po już chrupałam chipsy ![]() ![]() więc nie przejmuj się, ból jest zupełnie indywidualną sprawą. może akurat ciebie nie będzie bolało ![]() Cytat:
też chciałam o to zapytać.
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
gabryssiaa, pierwszy raz słyszę o nr drutów
![]() ![]() guga003, pewnie każda jest ciekawa efektów końcowych ![]() ![]() ![]() a co do kolczyka w języku tak mam a co? Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-09-12 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Rozeznanie
|
heeh zdjęcie porównawcze z różnych etapów rozszerzania szczęki
![]() ku przestrodze tych, którzy maja rozpocząć noszenie HYRAXA ![]() ![]() ![]() zwiększyły się także szpary miedzy jedynką a trójką i trójką a czwórką ![]() Prosze sie nie smiać hehe ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
guga003, ja język przekuwałam 7 lat temu - bez znieczulenia i nie pamiętam aby mnie bolało.
Teraz sama zajmuje się Body Piercingiem i robię wszystkie przekłucia ze znieczuleniem, przy przekłuciu języka stosuję się Lidocaine taką jaką stosują stomatolodzy, i powiem że mało kto mówi że coś boli ![]() ![]() Morfina, nie ma się z czego smiac ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-09-12 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.