|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
żurawinową teraz testuję i dziś oczyszczałam nią kłaki, pięknie pachnie i jest taka hmm, lejąca, bo np. joanny naturie są takie glutowato-żelowe no i joanny naturie wszystkie rodzaje są też bez zbędnych silikonów i innych oblepiaczy, po prostu prosty szampon z sls, koszt 4zł (tyle płacę w lokalnej drogerii), w rossie czy naturze ponad 5zł ![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o odżywkę to nie zawiera u mnie dziś mycie barwą żurawinową, bo jakiś smalczyk przyhodowałam i czułam, że odżywka może sobie nie poradzić ![]() a że szamponik poszedł w ruch no i z racji, że ostatnio przeważają u mnie oleje to super bombę odżywczą zdziałałam do alterry moreli wrzuciłam spirulinę, niacynamid, alantoinę, olej jojoba, glicerynę, pantenol, ekstrakt wzmacniający, liposomy nawilżające, kwas mlekowy i aloes ![]() a teraz z tym siedzę i kwitnę
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2012-08-03 o 12:24 |
||
|
|
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem typowana do roli faworytki!
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zakola mam solidne, chyba też po tatusiu, bo całkiem jest łysy w sumie był już łysy w wieku jakichś 30 lat..... ale mnie nastraszyłaś...... czy źle mi to wróży?
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgłaszam się!!!!!
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę podciąć, tylko właśnie nie wiem jak, teraz mam wszystkie włosy na prosto tak za ramiona, no oprócz tych z przodu co się odłamały ![]() Reszta jest zdrowa, a cieniować nie chcę, następnym razem znów będę musiała podciąć przód jak mi się rozdwoi i nigdy nie wyjdę z cieniowania, a chcę zapuszczać wszystkie równe. Ooo to może wstawię zdjęcie z boku, zobaczcie jakie to pasemko przy samej twarzy (na zdj ręce ) jest cienkie.. Ps. Z góry przepraszam za jakość zdjęcia, ale tak to jest jak się robi samemu..
|
|
#1327 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
kuleczkka - no Ty to na pewno najbrzydszych nie masz |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam piękne i mięsiste włosy po tej odżywce Mtrixa
Zastanawiam się czy nie zainwestowac w nią, bo na prawdę jest efekt WOW. To ta odżywka: http://www.hairstore.pl/matrix-total...0ml-p3034.html Skład: Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
to nie ma, nawet zgodna z cg jest
![]() z garniera ta nutri gładki czy coś takiego jest też ponoć dobra, gdzieś wyczytałam na wizażu czy na jakimś blogu, że składowo jest lepsza od AiK ale ile w tym prawdy
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za jakiś czas porównać swoje piękne 'odnowione' włosy ![]() co do zakoli, to też mam i jak tylko przestanie padać wybiorę się po olejek rycynowy do apteki także przez tę pogodę zrobiłam porządek w szafce w łazience. Jakie było moje zdziwienie, gdy nagle okazało się, że mam 7 prawie nowiutkich żeli pod prysznic! poodnajdywałam też trochę próbek odżywek i odżywek dodawanych do farb, tylko że nie ma na nich składu, a na pewno masa w nich silikonów... |
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
najbrzydsze może nie - ale najrzadsze
Ale 1/2 roku pielęgnacji (leki na tarczycę i czas po porodzie)daje efekty - Może kiedyś będą zagęszczone - na pewno wyglądają lepiej
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam problem z zakolami, najgorzej, ze wlosy tuz przy skórze mam w kolorze jasnego blondu, a reszta jest ciemniejsza, co potęguje efekt łysinki. Ale ciagle wcieram coś w te okolice i dorobiłam się już tam babyhair, jest coraz lepiej.
Wczoraj na noc nałozyłam Amlę Gold na długość, Mgiełka Jantar w skalp, dziś dołozyłam maseczkę z żółtka, jogurtu greckiego i miodu, zmyłam 2 razy Babydream (może być ciężko, bo ostatnio ciagle myję włosy szamponem ze SLES), odzywka Nioxin i Bingo, a zaraz psikacz Nioxin w skalp, a w końcówki krem do rak. Duzo tego, ale dawno nie zrobiłam porzadnej kuracji i 2 tygodnie były wystawione na słońce. Polecacie coś na wypadające włosy? Miałam z tym spokój, a teraz lecą mi strasznie... ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Kusicie mnie teraz Facelle, ale za dużo mam specyfików do mycia włosów, muszę je pokończyć.
|
#1333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chociaż jeszcze szampon garniera z glinką mnie trochę kusi muszę sprawdzić skład.
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam co prawda w końcu odpowiedni szampon, ale jest na wykończeniu.... tak więc: Barwa! |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś po moją ukochaną odżywkę Garnier Awokado i masło karite. I kupiłam przy okazji odżywkę Olejek arganowy i żurawina
![]() Ktoś może ją używał? Jakie odczucia? ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Barwę też lubię. Jak na razie do oczyszczania stosuję Pollenę Malwę Aloesową i również się fajnie sprawdza.
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
spłukałam moją mieszankę wybuchową i jeszcze zrobiłam płukankę z octu jabłkowego
zobaczymy jak szybko teraz włosy wyschną: czas start!
|
#1337 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
czy BD czy rzepa włosy są takie same. jak objawia się oczyszczenie na włosach? jedyną rzeczą, która mi nie służy to balsam bd dla mam. strasznie mi się przetłuszczają włosy po nim (albo nieumiejętnie je myję )
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
wtarłam rycynkę w skórę głowy - jak długo powinnam ją trzymać, żeby też nie przetłuścić za bardzo?
po prostu popadam w prawdziwe włosomaniactwo... Wybierałam się do sklepu, ale najpierw weszłam do apteki po rycynkę, obok sklepu drogeria, więc i tam zawitałam, w sklepie w końcu wyszukałam siemię lniane. Gdy zadowolona z siebie w domu zabrałam się za robienie po raz 1. żelu lnianego ogarnęłam się, że nie kupiłam po proszku, po który w ogóle wyszłam z domu.... no comments... ale za to rycyna na głowie, a żel się studzi
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wtarłam właśnie naftę na 15 min. muszę jej częściej używać bo leży już pół roku i ledwo co jej ubyło
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po porządnym oczyszczeniu wyglądają naprawdę dobrze.
|
|
#1342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że kiedyś miałam naprawdę gęste włosy. Nie wiem co się z nimi stało Plus to, że jeszcze nic nie dało mi efektu wow. W ogóle mam wrażenie, że wydaję kasę w błoto A jak dzisiaj zobaczyłam końcówki to |
|
|
|
|
#1343 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
w sumie teraz olejowałam i bingowałam za każdym razem, więc jutro wypróbuję
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu trafimy na złoty środek i już będzie z górki.ForbiddenFruit,a gdzieś można zobaczyć Twoje włosy? ale powiedzcie, proszę, mniej doświadczonej koleżance, jak długo mam to ustrojstwo (rycynę) trzymać na łepetynie? Edytowane przez rozwydrzona Czas edycji: 2012-08-03 o 14:53 |
|
|
|
|
#1345 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz obserwować jak Twoim włosom najlepiej robi
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Wam
wydawało mi się, że gdzieś było, by trzymać ok. 30 minut, właśnie by nie przetłuścić czy coś... ale przewertowanie obu wątków o rycynie zeszłoby mi do nocy
|
|
|
|
#1348 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
A moje włosy przechodzą same siebie.
Przed rozpoczęciem pielęgnacji były suche jak siano i bardzo wysoko porowate.. A teraz? Po umyciu szamponem Joanna z SLS (ostatnio myłam je 20 min i dalej czułam,że są obciążone ) wyglądają całkiem przyzwoicie, ale nie chcą wyschnąć! Rano budzę się z mokrymi włosami. A przecież Joanna Naturia z pokrzywą teoretycznie powinna mi wysuszać włosy...A po umyciu zwykłam szamponem bez silikonów i SLS od razu są obciążone (albo mokre - myłam je wczoraj, a jak je teraz dotykam to są wilgotne i jakby chłodne (?!) cóż to za zjawisko to nie wiem).Na szczęście końcówki w idealnym stanie. Nawilżone i pachnące ![]() I jeszcze coś. Będąc na wczasach myłam włosy w wannie (a jestem przyzwyczajona do mycia w umywalce). Z każdej strony oblałam je wodą, z przodu, z tyłu, od dołu. Biorę szampon, dotykam włosów... a one całkiem suche tylko z wierzchu mokre. 15 minut musiałam je wodą polewać żeby w końcu były mokre! Miałyście coś takiego??
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
radzę szukać w jakiś małych, niesieciowych drogeriach. czyli wszędzie tam, gdzie można znaleźć różne cuda niedostępne w rossmanie Cytat:
![]() na składach się nie znam, ale coś mi tu nie gra masło shea za zapachem, czyli marnie, za to zapach i paraben jakoś tak wysoko /chociaż ja w przypadku produktów do włosów aż tak nie zwracam na to uwagi, zależy jak kto do tego podchodzi/ ale skoro włosy masz po niej super, to może warto zainwestować i przetestować, jak się dalej będzie spisywać ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ja za to kupiłam sobie dziś jantara i chyba zrobię tak, że jantar będę wcierać w skalp bo bardzo mi służy, a eliksir z GP wykorzystam jako bazę do psikacza pod olej /zwłaszcza, że dzisiaj dostałam przesyłkę z ZSK i mam w końcu keratynę, która mi się skończyła/ a właśnie, myślicie, że do tego psikacza moge dodać mleczan sodu? kupiłam też dwie maseczki w saszetkach z marion: http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...arganowym.html http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...mperatury.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

żurawinową teraz testuję i dziś oczyszczałam nią kłaki, pięknie pachnie i jest taka hmm, lejąca, bo np. joanny naturie są takie glutowato-żelowe
myślałam że jak pofarbuje na rudy to dłużej mi zatrzyma się na włosach, tym bardziej ze czytalam że kolor trzyma tak ok.1,5 miesiąca... A po chemicznych tydzień i już jest taka nijaka miedź

Widziałam Twoje wloski i wyglądają na zdrowe
ale zakola mam solidne, chyba też po tatusiu, bo całkiem jest łysy

Znalazłam co prawda w końcu odpowiedni szampon, ale jest na wykończeniu.... tak więc: Barwa! 

Plus to, że jeszcze nic nie dało mi efektu wow. W ogóle mam wrażenie, że wydaję kasę w błoto