![]() |
#1321 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Dodam, że do tych białych miałam renifery na 2 paznokciach namalowane ... jak znajdę zdjecie wrzucę Wam, ale mam jakiś wstręt do tych reniferów bo co sobie o nich pomyślę przypominają mi się mdłości z początków ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() Paznokcie z takimi wzorkami nie moja bajka ale doceniam ogrom talentu i pracy tej Pani. Już go kocham ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Raczkowanie
|
Apropo ustępowania miejsca tez miałam ostatnio miłą sytuację...
Wybrałam sie do przychodni - dochodzę do drzwi wejściowych a tu za klamkę łapie starsza pani o kuli, otwiera drzwi i mówi do mnie: - prosze, pani pierwsza No to ja, ze nie, ze ona. A ona, ze nie, ze ja bo z szacunku dla kobiety w ciąży trzeba przepuścić Normalnie wzruszają mnie takie sytuacje..... ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dziewczyny mam termin na początek sierpnia i mam zagwozdkę czy kupować jakiś rożek???? Mam kocyk, mam otulacze..... Ps: zrobiłam zamowienie na gemini - ponad 500 pln - masakra!!!! Najdroższy był termometr, reszta to jakaś drobnica.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam wstręt przede wszystkim do sałatki jarzynowej z wigilii i w ogóle do jedzenia które jadłam w wigilie i dostałam pod choinkę perfumy opium które bardzo chciałam i tez oddałam je ostatnio mamie bo stały nieużywane bleee:P Cytat:
No to widzę, ze nie jestem sama z takimi kwotami uffff ![]() Mnie tez ostatnio kasjerki często proszą przed innych ludzi przy kasach i tez miło sie czuje w końcu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam rożek, ale termin z końca miesiąca. Ogólnie spotkałam się z licznymi opiniami, że rożki są niekoniecznie potrzebne, ale chyba wolę mieć na początek do pewniejszego trzymania. I jak już zaczną się odwiedziny rodziny itp., to może się jeszcze przyda, żeby podawać im dziecię tak opatulone. Wtedy może już nie być za ciepło na rożek. :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po cieszę Cię, przy drugim nie ma aż takich dużych wydatków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Jeść!!!!!! Nie zasne. Muszę coś zjeść
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja nie kupiłam rożka,ale wydaje się to wygodne urządzenie.. Cytat:
Fanta-piękny piesek i cudny brzuszek..wcale też nie należy do olbrzymów.. hej Wam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Dziś mam ostatni dzień kursów w jednostce, już jutro i pojutrze zdają egzamin. Patrzcie jaką wiadomość dostałam wczoraj na fejsie od jednego z wojaków: Dzień dobry Pani Julito. Jutro zapraszamy na 9.00 bo wcześniej nas nie będzie. (wg planu zaczynamy o 8) ohoho a to dlaczego? meczu dziś nie ma (wcześniej choć taką mieli wymówkę ![]() Ostatni dzień jutro A i jutro środa jest. ![]() ![]() ![]() No rozwalił mnie tym tekstem ostatnim ![]() ![]() Fantasmagori ale słodziak! ![]() ![]() Cytat:
![]() Hehe mi też ostatnio jeść się chce wieczorami ![]()
![]() |
#1331 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() TŻ chyba zaczął panikować ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj oglądać mieszkanie na wynajem, chcieliśmy się chwile zastanowić i po 15min dzwonimy, że jesteśmy chętni, a tutaj już po mieszkaniu - ktoś inny wynajął ![]() Fanta jednak zdecydowanie najczęściej panie mówią na "pani" lub "siostro". Mi jest zawsze miło jak ktoś zwróci uwagę jak mam na imię i mówi "pani Kasiu" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Ja mam rożek. Bardziej to stosowania jako miejsce do położenia dziecka albo okrycie do wózka. Nie do zawijania.
Mam pytanie do mam które zdecydowaly sie na podbranie krwi pepowinowej. Przez jaką "firmę"/bank? |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam taki zwykły, bo brakowało mi do darmowej dostawy w smyku, i była promocja.
http://www.smyk.com/klups-rozek-moj-mis-popielaty.html Ale ja przyznaję, że nigdy nie trzymałam takiego maleństwa na rękach, więc może akurat będzie mi wygodniej na pierwsze dni. Napaliłam się najpierw na taki piękny z minky, sporo droższy, ale opamiętałam się, że Dzieć mi się zagotuje w tym w sierpniu ![]() Dzisiaj obudziłam się po 3 w nocy z pilną potrzebą udania się do łazienki bo najadłam się wieczorem czereśni i dodatkowo Bartuś postanowił zrobić sobie z mojego pęcherza worek treningowy. Do 5.30 nie spałam, a jak usnęłam to po 6 zadzwonił budzik męża i pobudka. Także dzisiaj drzemki w trakcie dnia gwarantowane. Edytowane przez di_anna Czas edycji: 2016-06-29 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Ja sie pewniej czuję z samym dzieckiem niz z takim zawinietym w coś. Lepiej mi jak czuję rękę/noge/pupę niż kocyk czy rożek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() A co do mieszkania to szkoda, ale jeszcze przed porodem chcieliscie zmieniac? ![]()
Dbam o siebie! ![]() Mani hybrydowy <3 Edytowane przez asicuha Czas edycji: 2016-06-29 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślimy o tym, ale jak nie znajdziemy to nic na siłę ![]()
![]() |
#1337 | |||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Miałam dzisiaj podobnie i myślałam, że oszaleję na tych badaniach na czczo, teraz jeszcze wyczekuję ze śniadaniem aż lek zacznie działać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam wrażenie, że mi się obniżył brzuch. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy dla brzuszka i piesia
![]() Cytat:
![]() Torba wyprana, suszy się, przygotowałam już kosmetyki i inne rzeczy, niedługo pakowanie ![]()
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To powodzenia przy nastepnym ogladaniu, oby spelnilo oczekiwania ![]()
![]() |
#1340 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Też byłam dziś rano na badaniach, i też nie mogłam już spać gdzieś od ok 4 - tylko się przewracałam z boku na bok, i też byłam cholernie głodna!!! na szczęście teraz już i po badaniach i po śniadanku ![]() ![]() ![]() ![]() Za to mam dla Was jutrzejszą biedronkową promocję na pieluchy i chusteczki: ![]()
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę się dziś pochwalić kolejną przespaną nocą ![]() No i mój Janek coraz silniejszy bo dosłownie cały brzuszek mi faluje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lipa z tym mieszkaniem..mam nadzieję,że to nastepne będzie jeszcze lepsze..a co Was tak podkusiło teraz na zmianę miejsca zamieszkania? Cytat:
Cytat:
ładnie to ujełaś "chciałam że tak powiem zachować materiał na badania moczu" ![]() Cytat:
to sobie pokorzystasz z przywileju dla ciężarnych dzięki za info ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Jakoś ostatnio nie mogę wieczorem zebrać się do spania, wczoraj znowu połozyłam przed 24, a rano o 7 nie mogę oczu otworzyć ![]() Cytat:
![]() Aż się boję swojego zamówienia z Gemini....ciągle coś dorzucam, modyfikuję, też będzie sporo ![]() Nogi znowu mnie bolą... ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Znów miałam dzis problem z wizażem. Czy to jakieś restrykcje tylko względem mnie? ![]() Nie cieszcie sie tak, ze sie skończą ciążowe wydatki bo zaczną sie te dzieciowe ![]() ![]() Policzcie sobie same pampersy i ewentualne mleko MM. Przecież to majątek jest! Ja właśnie jadę na spotkanie z położna i diabetologiem i podobno mam mieć tez dietetyka by omówił ze mną przejście z diety cukrzycowej na normalna po rozwiązaniu tak by nie została mi cukrzyca typu 2. :/ mam nadzieje ze nie zostanie:/// Ja standardowo miałam kiepska noc ale najwyraźniej mój organizm próbuje już sie zmierzyć z tym co mnie bedzie czekać niedługo ![]() Z bardzo złych wieści moja suszarka wyzionęła dzis ducha jak stałam z mokra głowa przed lustrem i miałam 20 min do wyjścia.... Złośliwość rzeczy martwych ... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#1345 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło, że ktoś ustąpi, aczkolwiek ja jak jeździłam autobusem pare razy w ciąży, ustępowały mi wyłącznie starsze Panie, tak po 60-tce. Z młodszych nikt nawet nie spojrzy .... ![]() Cytat:
![]() Ja często budzę się w nocy na plecach ![]() Cytat:
![]() Dziś mam w planie ogarnąć moje obolałe stopy. Wyjmę pilnik elektryczny, pomaluję (o ile dam radę) może jakoś to będzie wyglądać ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pada ![]() Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-06-29 o 08:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyjemny piesio i do dużych piesków nie należy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle obniżenie brzucha to oznacza, że kiedy mniej więcej nastąpi poród? W ciągu ilu tyg? Szkoda, że ktoś Was wyprzedził z tym mieszkaniem.. ale chyba czas Was nie nagli do zmiany mieszkania? Czy jednak umowa Wam się kończy i musicie zmienić? Ile płacicie za wynajem? Cytat:
![]() Kciuki za dobre wyniki! ![]() Moje pierwsze wrażenia po pierwszym spotkaniu na SR są mieszane.. Z jednej strony prowadziła 'wstęp' miła pani położna.. nawet zabawnie było, wszyscy śię śmiali.. ale z drugiej strony czulam ścisk w żolądku, bo były zadawane na wyrywki pytania takie dośc osobiste.. związane z emocjami itp. np. ,, czego się boisz najbardziej przy porodzie?" Itp. Nie lubię odpowiadać na takie pytania na forum.. to moje osobiste przemyslenia i nie zabardzo chce się z nimi dzielić.. bardzo mnie to krępuje i przez to się tez wycofuje i ńiepotrzebnie stresuję.. Na szczęscie na nas wczoraj nie trafiło.. Druga sprawa to mialam cichą nadzieję, ze nie bedzie tam nikogo 'znajomego'.. Niestety jest jedna dziewczyna, ktora w dziecinstwie nie wiedziec czemu zawsze coś do mnie miala, obgadywała itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle z racji tego, że mam mieć cesarke to czuję się gorsza.. ciągle sugerowali porod sn.. Jeszcze nie wiedzą.. ale pewnie, jak się dowiedzą to pomyślą po co w ogóle przyszlam ![]()
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Mój brzuch ewidentnie zjechał w dół, łatwo to stwierdzić po zmianie objawów. Mniej zgagi, dużo częstsze sikanie
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukacie ze względu na metraż czy ogólnie chcecie zmienić ? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.