|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Witajcie Kochane,
ja dzisiaj od rana brak humoru ![]() A ja bardzo lubię jasełki Moja wymarzona waga to 50 kg. Mam nadzieję, że do września będę ją miała. Veronko super, że bedzie dziewczynka
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
hello
o Veronko dzieki no faktycznie tsh wyskoczyło Ci z widełek ja mam znowu wyniki w drugą stronę, bo Tsh niziutkie a ft róznie mi sie przedstawiają że nijak wygooglać podobnych nie mogę wyników dla spokojności ![]() moje wyniki: FT4 13.0 pmol/L 11.5 -22.7 ~ Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta. Norma dla kobiet w ciazy: Trymestr 1 od 11.1-24.1 pmol/L Trymestr 2,3 od 8.2-24.7 pmol/L FT3 6.44 pmol/L 2.76-8.00 ~ TSH 0.595 uIU/mL 0.25 -4.0 Norma dla kobiet w ciazy: 0.2-3.5 uIU/ml Veronka Twoje wyniki sugerowałyby na niedoczynność , ale to tylko endo może potwierdzić, ![]() eh moja waga wymarzona to ciągle to 63 kg wtedy proporcje mam ok , bo jestem ciężarowiec i wagi piórkowej nie osiągam już od podstawówki ![]() ps. też mam syndrom antyróżu dla ciuszków ![]() bez urazy mamusie naszych księżniczek ![]() ale jak patrzę ile różu pomyka na placu zabaw to dostaję oczoplasu
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-01-05 o 09:41 |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam wymarzonej wagi, bo ostatnio zgubilam kajs dwa kilo i mam 48
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, jeśli urodzisz dziewuszke, to z antyróżowości będziesz musiała się wyleczyć, albo dostaniesz nerwicy
![]() a tak na serio - też nie znoszę tej dennej mody, że cały dział dla dziewczynek jest różowy |
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja różowy lubię, ale Alicja bardziej podoba mi się w fioletach, czerwieni, brązach. wczoraj dostałam od koleżanki dwie siaty z ciuszkami dla Alicji i wśród nich była tylko jedna różowa bluzeczka.
Także mamusie uczulone na róż na pewno kupicie dla księżniczek nie różowe ciuszki
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz sie wlasnie wczoraj smial, bo gadalam, ze same rozowosci na all. powiedzial mi ,ze i tak pewnie bedzie dostawac rozowe ciuchy, wiec sie od nich nie uchronie. a w sklepie jak idziesz, to ofkors wiekszosc polek z rozami, jak by nie bylo innych, ladnych kolorow dla dziewcznek |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby
Wróciłam niedawno z zakupów cały wózek miałam napchany, kurcze tak to zima może dla mnie wyglądać jeżdżę sobie bez stresu przez śnieg. W sobotę i niedzielę ma być po 6/8 Celsjusza ale będzie odwilż pewnie chwilowa niestety. Co do różu to ja też lubię Ola ma super ciuszki ze stanów, gdzie róż jest fajnie łączony z pastelami z szarością Siostruniu żyjesz? jak tam zębowa wróżka - zabrała Ci ząbek? jak tak to Twoja sister spuści jej łomot
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
u nas w południe temp. się podniosła do -4 a rano było -10 świeci jeszcze słoneczko i wieje wiaterek Też jestem myślami co u Małej jak jej ząbek mam nadzieję że już dobrze iże go zachowała co do kolorów ciuszek nie było mi dane się przekonać czy zniosłabym kolor różu we wszystkim do samego różu nic nie mam |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla przykładu od teściowej Iga nigdy nie dostaje nic różowego nie wiem czy jej to zostało po 2 już dorosłych synach i pierwszym wnuku,ale króluje niebieski i zielenie.ja kocham Igulca w niebieskim bo jej najładniej. dziś nawet tuniczkę niebiesko-turkusową jej z pepco przytargałam
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe... no będąc mamą dziewczynki trzeba się z antyróżowego podejścia wyleczyć
Mnie tam już róż u młodej nie przeszkadza. Zresztą, wcale nie jest tak, że wszystkie rzeczy są różowe. Można znaleźć ciuchy dla dziewczynek w innych kolorach, drogie koleżanki. Trzeba się tylko trochę bardziej wysilić Ja Matyldę też najbardziej lubię w niebieskościach ![]() A właśnie... jak tam nasza biedna Maluśna? Rano o niej właśnie myślałam
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa dziękuję kochana Ty moja
![]() Jowiszkowa a jak tam Igulec w przedszkolu dzisiaj, zjadła obiad? moja babcia się śmiała, mówiła że ona sobie nie wyobraża Oli w przedszkolu (ja też ) będzie dym na 102 ale spróbujemy ![]() Jowiszkowa a Twój Filemon lubi przychodzić do Was na głasianie? bo stwierdzam, że mam bardzo miziastą kicię. Uwielbia głaskanie, daje się nawet głaskać na kolanach, przyłazi wystawia łepek, mruży oczy, uwielbia drapanie pod szyją gdziekolwiek wyjdę o ile nie jest zbyt zajęta spaniem czasem nawet nie zauważę, a ona miauczy pod drzwiami gdzie weszłam
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jest wolne,a w piątek ma być garstka dzieci i z 4ech grup zrobią jedną. zdecydowałam,że jej nie zaprowadzę bo pewnie w innej sali będą siedzieć, ze starszakami,no i nie wiadomo kto dyżur mieć będzie. nie chcę jej zrażać na razie Filemon był bardziej miziasty jak był młodszy, tak do roku teraz śpi właściwie cały dzień dopiero ok. 20stej się budzi do życia i przyłazi na nasz narożnik |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa czyli możliwa jest zmniejszona miziastość wraz z wiekiem
ciekawe jak będzie po sterylce na razie pierwszej rujki nie zanotowałam Słusznie robisz z Igusią, też bym nie zaprowadziła na taki zlepek dziecięcy, zwłaszcza że ona się dopiero przyzwyczaja.
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
no jrstem
nadrobiłam ostatnie dwie stronki i troche w temacie jestem ![]() co z tym zębem małej? bo tego nie doczytałam ![]() co do różu to ja jakiegos wstretu szczególnego nie mam a najbaradziej lubie Wiki w pastelach albo szarosciach szary uwielbiam w połączeniu z błekitem i rózem a Wiki róz uwielbia i jak jej czasem daje do wyboru cos rózowego i innego koloru to wybór jest oczywisty ![]() 5 letnia córka kumpeli toleruje tylko róz mimo tego ze mamusia kupowała jej ubrania najrózniejszych kolorów. No ale przedszkole robi swoje ![]() Wiki ostatnio strasznie nieznosna, sił mi juz do niej brak dzis urządziła jazdę jak chciałam z nią na sanki wyjsc. Nie wiem czy to przez to ze ostatnio nie za często wychodzi z powodu tych wiecznych chorób. Nie dała sie ubrac i najlepiej bawiała sie uciekając. Szlag mnie trafia w takich chwilach. W koncu sie wkurzyłam, zamknęłam sie z nią w sypialni i próbowałam ją uspac. No i zaczęła wrzeszczec na cały dom łącznie z wołaniem na pomoc babci, dziadka i tatusia po 10 min odpusciłam i sama mi przyniosła ciuchy na dwór, no to poszłam z zasmarkancem na sanki potem juz była ok i nawet wysiedziała na sankach do sklepu i z powrotem ( ok 600m w jedną stronę) i dzielnie trzymała reklamówkę na sankach stawiam na zęby Veronko super ze dziewuszka!!!!!!!
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
moja na sankach nie usiedzi za długo, zero entuzjazmu z jej strony. jedzie bo musi
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jechałam dwa razy bo najpierw chciałam ja tylko przewiezc a potem wróciłysmy po kasę i do sklepu ....i siedziała
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-01-05 o 21:26 |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Cze babule, przepraszam,z e mnie nie ma, przygotowuje sie do prezentacji w Warszawie moich produktow i normalnie zawalona jestem robota. Mam nadzieje, ze wypadnie dobrze, mam juz sporo zaproszonych osob, kucharze, wlasciciele cateringow i restauracji, nawet dziennikarka, z ktora wymienilysmy sie super milymi mailami, licze ze napisze mi jakis fajny artykul o prezentacji
. Przykro mi,z e nie mam juz chwilki, zeby poczytac co u was, za duzo piszecie .
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ubierać w różne, nieróżowe kolory) też zawsze wybiera właśnie TĄ barwę A jedna antyróżowa znajoma uparcie unikała tego koloru - córeczka nie miała ani jednego różowego ciucha. Aż pewnego razu (jak była w wieku przedszkolnym) dostała od kogoś w prezencie kasę i miała sobie coś wybrać... zażyczyła sobie pink wdzianko
|
||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... właśnie jestem po seansie "Zmierzchu" jaki sobie dziś zapodałam dla przypomnienia
Czuję się usatysfakcjonowana, na kolejny rok ![]() Marticia ale szalejesz Powodzenia kochana
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ciotka dostała 3części pod choinkę. ależ jej moja mama zazdrościła ![]() Marti kiedy to ? napisz na roślinach. może w lutym wstęp wolny ? |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
nooo... Marti się rozkręca i daje nadzieję także mnie - że się da wyjść ze stagnacji. Cestia, to zakładamy własne firmy co? (cd. w ogródku)
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Karolek dziś przechodzi histerie za histerią z popołudniowej drzemki były nici //bo najpierw się kokosił i sipiewało misiu a potem histeryzował nie wiedzieć z jakiego powodu A teraz też dopiero co się uspokoił bo też się mu ubzdurało że chce oddychać//czyli inhalacje /choć już mu nie robię bo nie ma potrzeby ![]() właśnie mi tz podał drinka na rozluźnienie i zaraz idę się kąpać /bo wybieram się już od godz. Karolek lubi jeździć na sankach a szczególnie tych co mu teraz kupiłam takie plastykowe o znalazłam podobne na allegro tylko te co my mamy to jeszcze z przodu mają takie uszka do trzymania się http://allegro.pl/polskie-sanki-lekk...396916230.html ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- marti ciekawa jestem czy w śród zaproszonych jest też restauracja co mój bracik robi ![]() No ale ty to chyba same te największe firmy zaprosiłaś
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() az sobie tez wczoraj zapodalam Zaćmienie pi,ekne słoneczko, dzis w planach mamy pierwsze zjezdzanie z górki ![]() miłego dnia
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
wolne małża wykorzystałam na ogarnięcie mieszkania po świętach
już poodkurzane i wybłyszczone, i choinka złożona ![]() zaraz obiad i wyganiam młodą do łóżka bo mi na nerwy działa
|
|
|
|
#1376 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem cala happy. Wreszcie wygladam jak czlowiek. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za prezentacje. |
|||||
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, zrobilam kilka fotek, sa tragiczne, bo nie mam w tym momencie dobrego aparatu, ale mimo wszytsko widac najwazniejsze : tluszczyk sobie poszedl i mam nadzieje, ze nie wroci.
![]() Sorry za jakosc zdjec. Nastepnym razem zrobie cos moja lustrzanka, ale do tego musze sie przygotowac. |
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette, ślicznie wyglądasz
![]() Sosenko, a no chciałabym Zaraz poczytam ![]() A ja mam Mati znowu chorą Nie chcę iść na dużur bo tam cholera wie na kogo się trafi... ginekolog, ortopeda itp Chyba poczekamy do jutra.
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Cestia.
Biedna Mati, ale kochana oswiec mnie, jakie u nas dzis jest swieto ? |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wyszłam, ale wieje tak że głowę odrywa, zarzuca śniegiem z dachów, okropnie jest, niby 3 stopnie na plusie ale nie czuć tego kompletnie jest zimno, Ola oczywiście w takich warunkach nie usnęła Poulette wyglądasz bosko, figura modelki!!! Cestusia bo to święto na g... potrzebne takie jest moje zdanie. Przede wszystkim współczuję choroby Mati Szczerze to ja mam dość już wszelkich świąt niech wreszcie będą zwykłe dni Do nas meblowy dziś zajeżdża
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

, ale to tylko endo może potwierdzić, 
wtedy proporcje mam ok , bo jestem ciężarowiec i wagi piórkowej nie osiągam już od podstawówki 

na razie pierwszej rujki nie zanotowałam
nadrobiłam ostatnie dwie stronki i troche w temacie jestem 

kiedy to ? napisz na roślinach. może w lutym 
z tego co pamiętam Kristi to Poulette ma 176 lub 8
k laski:
Chyba poczekamy do jutra.