|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Za wizyte : no i jak pieknieLiwka rośnie![]() : oklaski:
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dzień dobry, wracam z tamtego świata do tego świata.
W tej chwili czekam aż mój skarb nad skarby się obudzi ale nie chce Jej się za bardzo. Mam sporo zaległości postaram się wszystko nadrobić ale w tej chwili dopiero udało mi się ogarnąć najważniejsze rzeczy....tydzień po porodzie. ![]() Nie wiem czy wiecie ale mój termin porodu nie był terminem w którym Agata zdecydowała się wyjść, urodziła się dopiero 10.11.13 r. w tej chwili słodko śpi 3 godzinę...i za chwilę zaczniemy proces karmienia, przewijania i dzisiaj po raz pierwszy powerandujemy sobie...tak aby w czwartek można było iść na jakiś maleńki spacer. |
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozmowa dobra kuba też wspaniała co?a odpowiedz świetna
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Boziu.
Ona spi Czyli cos z tej ksiazki mozna sie nauczyc. Autorka pisala o tym aby polozyc dziecko do spania nie pozniej jak przy trzecim jego ziewaniu wtedy zasypia samo. Pozniej juz jest na tyle rozdraznione ze nie potrafi zasnac.. I tak by pewnie bylo. Nosilabym ja , kolysala, karmila co 20min a ona bylaby jeszcze bardziej I bardziej wsciekła .. Kurde. Jakbym mogla to bym sie az napila z radosci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Jutro mam kontrole I bedzie pewnie plakac a co dopiero przy szczepieniu ;( A jak to jest z ta plesniawka? Zauwazylas zeby mala nie chciala jesc? To boli? Majka ma non stop taki bialy jezyczek I juz moja mama na to zwrocila uwage i siostra Tz ale ja nie widze zeby jej sie cos dzialo .. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele sprawdź czy ma białe policzki po bokach, jak am to moze być pleśnaiwka,
u mnie nie widze żeby ją to bolało czy jadła mniej, tylko jest ten biały nalot
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam na początku i teraz, to jak zupełnie inne dziecko ![]() PRZYSTOJNIAKA!!!! ale się zmienił! No i mały Witek jak przybrał!!! ![]()
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, Rybka
za 6 tygodni
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka to książka?
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Miłek dziś kończy 2 tygodnie! Jestem zestrachana, pojutrze mamy kontrolę u lekarza i jak nie przybrał min. 140g w tydzień- wraca do szpitala. powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic... Gratuluję mamusiom, które sie rozpakowaly! Trzymam kciuki za te, które chcą szybko urodzić
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezyk niemowlat.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Bedzie dobrze napewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za wizytę i wagę za 2 tygpora wyłączyć kompa i trochę ogarnąć chatkę póki córka śpi |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie rośnie![]() Cytat:
![]() super GRATULACJE!Cytat:
przysiady podobno pomagają Moje dziecie dziś spało w łóżeczku Skoro w dzień jej łóżeczko przestało przeszkadzać i śpi, to może i w nocy też się uda![]() W ogóle to mam pytanie...kiedy mamusie wychodziłyście po raz 1 ze swoimi pociechami na dwór?Bo ja po tygodniu wyszłam na 15 minutowy spacer , a dziś wyszłam ba pół godziny. I teściowa na mnie najechała że to za wcześnie, że dziecko będzie chore, i mam teraz wyrzuty sumienia ![]() Czy rzeczywiście źle zrobiłam?Położna nam powiedziała że możemy zacząć wychodzić z malutką na krótko..
|
|||||||
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
hej ehj dziewczyny, ja juz w domku, nadal w dwupaku. termin porodu niedlugo le lekarz uznal ze lepiej poczekac do terminu porodu w domku na spokojnie a nie w szpitalnych murach
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=ple%C...2F%3B277%3B302
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-11-18 o 13:43 |
|
|
|
|
#1367 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() awansował na niemowlaczka![]() Trele_Morele,rybka za 6 tydzieńCytat:
Utulaj Liwie mocno od wszystkich ciotek.Ale jak Ci pięknie przybrała na wadze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spacerki u mnie były jak Liwka miała ok 2 tyg, była ładna pogoda, teraz też jest wiec się teściową nie przejmuj i an 30 min, spacery wuchodz, byleby nie padało i wilgosi nie było, dziecko sie dotleni, spi inaczej, i się hartuje a teściowa swoje dzieci juz wychowywała, teraz ty wychowujesz
|
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tez to ma i nadal na nim skacze. Dostalam od ginki kropelki na podniesienie prolaktyna- ma pomoc w laktacji. ![]() My wychodzilismy od pierwszsych dni na spacerki a teraz maly juz i dwie godziny na dworzu jest. ![]() Kakie te dzieciaczki juz duze Gratuluje nowym mamusiom |
||
|
|
|
#1370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nocke !! My mamy odwrotny problem ty z nocka ja z dniem . Damy rade! Cytat:
Tylko okien czasem nie myj :bat: Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po badaniach wszelakich i oficjalnie przekazuje, ze jutro zostanę już mamą pełnoprawną. Jeśli akcja sama się nie rozwinie, to robią cc. Mam mało wód i słabe przepływy i nie ma co zwlekać. Na razie założyli mi cewnik, którego tak się bałam. Założenie nie bolało w ogóle, teraz trochę tak dziwnie, ale nadal nie ma tragedii. Jutro przenoszę się z rana na porodówkę (o ile nie wcześniej) dadzą kroplówkę i rodzimy albo drogami natury, albo skalpelem
Szczerze to już mi obojętnie. Chcę tylko tulić już małego.Cytat:
Mama jak dzwoni to pyta za każdym razem jak jej księżna się czuje Ogólnie też podśmiewują z mojego eksclusive porodu ![]() Samopoczucie ok. Boję się nocy, a tak to w porządku. Też czytam Język niemowląt. Może dam radę skończyć dziś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna
![]() Rana zaczyna bolec ale nie biore jeszcze zadnych srodkow przeciwbolowych. Pozdrawiamy. |
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że Jaś zadowolony z nowej zabawki a razem świetnie wyglądacie ![]() Ja wczoraj małej też zamówiłam karuzelkę bo już zaczyna się rozglądać, w tygodniu będzie ![]() Cytat:
Super, że wszystko dobrze u Was ![]() Cytat:
Moja też ma pucołowate policzki, ale nie aż tak...za to zauważam jak jej nózie grubną Już jej się fałdki robią i tak bobaskowato wyglądają Cytat:
Gratulacje i witamy Michasia Dziś mój tp a Majeczka ma już ponad 6 tygodni ![]() Babku, Rusałka ![]() Edit. Rusałko Gratulacje Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-11-18 o 14:21 |
||||
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olenka wcale nie taka duza , idealna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję kolejnym mamusiom
|
#1379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM!
wszystkie zdjęcia maluchów które wszucałyście, super! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny, jak to jest z tym mlekiem AR? bo czytałam że próbujecie odstawiać? dlaczego? Nelka jak zje Bebiko to ulewa jej się tak jakby wymiotowała a jak wypije AR to poleci jej dosłownie kilka kropelek ![]() któaś pytała o pampersy 1, Mya chyba, tak? my używaliśmy 2 tygodnie miałam ok 150 szt, zdążyłam zużyć 1,5 paczki tych małych opakowań po 43 sztuki i przeszliśmy na 2
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-18 o 15:05 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

no i jak pieknieLiwka rośnie

hahaha jak to śmiesznie wyszło. Ale kupkę zrobił taką ze jak tworzyłam pampa to jeszcze leciało i na wykładzine poleciało 
za porody!!!

powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic...

Nic tylko by na cycu wisiał. Jak się bardziej ogarnę w domu to mam nadzieję że uda mi się z powrotem ogarnąć forum
a teściowa swoje dzieci juz wychowywała, teraz ty wychowujesz