Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 16:16   #1351
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Młody z tatkiem i babcią, a mamusia u fryzjera

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 16:27   #1352
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Wielki szacunek dla Was za to ze Wasze dzieciaki tak na brzuszkach lerza moja nie chce jedynie na klatce poersiowej lezy i troche podnosi głowę tak jak ja klade to krzyk

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Wykapalam ja o 13 30 pozniej byla piers gwiazdozenie ale usnela spi juz 1,5h az boje sie czy bedzie spac w nocy. Wiatraczek troszke wieje na korytarzu i troszke wiatetku wchhodzi do pokoju. A Wy tez kapiecie kruszynki?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość

☆☆☆
Ooooo szwllejesz. Ja tez sie wybieram ale w polowie lipca....

Stary 2016-06-24, 16:43   #1353
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Wielki szacunek dla Was za to ze Wasze dzieciaki tak na brzuszkach lerza moja nie chce jedynie na klatce poersiowej lezy i troche podnosi głowę tak jak ja klade to krzyk

Wykapalam ja o 13 30 pozniej byla piers gwiazdozenie ale usnela spi juz 1,5h az boje sie czy bedzie spac w nocy. Wiatraczek troszke wieje na korytarzu i troszke wiatetku wchhodzi do pokoju. A Wy tez kapiecie kruszynki?
Zmuszaj, ja tak robiłam. 4 razy po 5 minut - codziennie. Był ryk, był nerw ale to była moja wina bo nie kładłam od początku twierdząc, że mu się nie podoba, bo płakał. Ale od kilku dni mu się baaardzo podoba i uruchamia gadułę śmiejąc się przy tym zawsze

Też dziś kąpałam, żeby go ochłodzić po spacerze 9:30-12, bo mi go szkoda było, kleił się biedak. No i wożę go w mieście w samym pampersie w takie dni a i tak maleńkie potówki na plecach

co do spania w dzień a później w nocy niekoniecznie to się nie wypowiem, bo mój to dziś od 7 do teraz może nie spał z 2h, a po takim dniu i tak całą nocke przesypia

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 17:09   #1354
justyna_fli
Zadomowienie

Boziu on jest jakis dziwny dzis. Na spacerze spal 20 minut I w ogole spiacy nie jest. Wracalam do domu biegiem bo zaczal marudzic, zjadal lapki a ze od karmienia minelo 3 h to myslalam ze glodny... Pomemlal troche i nie chce wiecej. Plus taki ze chociaz odciagnelam normalna ilosc. Jak zakaszlalam to tak sie wystraszyl i rozwyl jakbym go ze skory obdzierala... A teraz lezy i sie cieszy Nie ogarniam go.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 17:24   #1355
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Justyna to chyba taki okres. Moj tez ostatnio kichania i kaszlu innych sie boi i placze. Ale wystawie jezyk z usmiechem i jest okej w sekunde. Pewnie skok zaliczacie

Mikołaj <3
Stary 2016-06-24, 18:07   #1356
niulka_1985
Zadomowienie

GGI w niedzielę mamy chrzciny i mamusia musi jakoś wyglądać.

☆☆☆
Stary 2016-06-24, 18:14   #1357
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość

☆☆☆
I tak ma być

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Boziu on jest jakis dziwny dzis. Na spacerze spal 20 minut I w ogole spiacy nie jest. Wracalam do domu biegiem bo zaczal marudzic, zjadal lapki a ze od karmienia minelo 3 h to myslalam ze glodny... Pomemlal troche i nie chce wiecej. Plus taki ze chociaz odciagnelam normalna ilosc. Jak zakaszlalam to tak sie wystraszyl i rozwyl jakbym go ze skory obdzierala... A teraz lezy i sie cieszy Nie ogarniam go.
Unas było to samo. Minie szybko

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
baaardzo mnie to cieszy, nawet sobie nie wyobrażasz

zazdroszcze miniówki, ja nienawidzę swoich nóg...od daaawna mam kompleksy na ich punkcie już nawet nie przez celulit...
ale przez moje grube, czarne włosy (wszędzie - na szczęście nigdzie nadprogramowo! ) jak ogolę nogi to mam takie czerwone kropki + jakby krążenie było złe....i to tylko od kolan w dół...no ale przemogłam się dziś i kupiłam sukienkę letnią. Jedyny minus- nie nadaje się do karmienia. Ale będę odciągać i zabierać w butelkę..no kurna, muszę mieć coś od życia no!

aż na granicy anoreksji ? masakra... ja jak się zaczęłam z mężem spotykać (i miałam wtedy faceta- na dwa fronty jechałam) to z tych nerwów schudłam do 55 kg przy 175 cm...i mąż mi powiedział, że jak zejdę poniżej 58 kg to mnie z domu wyrzuci. Mam zdjęcie jak stoi za moimi plecami i...można mi było policzyć żebra...
Ja po depilacji też miałam zawsze czerwone krostki a potem wrastające pi.pki. Masakra. Odkąd mam IPL problem zniknął. Jestem mega zadowolona, ale laser na bikini tez zrobię zaraz po wakacjach

Cytat:
Lucy daj link do tego kremu CC. Ja mam rajtki w szpreju, ale nie chce mi się ich używać bez okazji. Krem zdecydowanie byłby lepszym rozwiązaniem.

Co do kg, to wiesz, zależy wszystko jak się rozkłada. Ja mam nieproporcjonalne uda w stosunku do reszty niestety, więc muszę się trochę jeszcze "odchudzić". Wtedy będzie pasowało a cyców z nawału...ojjj życzę Ci, ale ja bym swoich nie chciała. Specjalnie zrobiłam sobie zdjęcie- wg mnie koszmar. Mogłyby zostać takie jak są teraz ale to raczej nierealne przecież :p

Ano tak, teraz mi się przypomniało, że miałaś problem z KP w miejscach publicznych. Ja nie miałam, to jakieś takie naturalne dla mnie, że wali mnie to co inni o tym myślą. Jednak nie zazdroszczę pokoju dla matek w CH- u nas w galerii jedynym minusem w taką pogodę jest to, że jest gorąco. Nie śmierdzi, bo jest z dala od kibli na szczęście. A tak swoją drogą, mnie się bardzo rzadko zdarza karmienie pod chmurką, bo młody mi przesypia cały spacer, a jak nie przesypia to jest tak zaaferowany wszystkim, że nie pamięta, że głodny jest. Przekraczając próg domu włącza alarm w max 5 minut więc dla mnie odciągniecie w butelkę powiedzmy 50 ml w 2 minuty nie jest problemem, a co będę mogła ubrać sukienkę to moje
Mam krem i rajty w sprayu, wolę spray

Unas duchota, ale niby 20 stopni na dworze. Nie zazdroszczę wam upałów, młody źle je znosi. W sumie w ciągu dnia i tak kiepsko śpi także jeden ciul

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 18:36   #1358
lulka19
Zakorzenienie

Ale jestem zła ZUS wisi mi już 1,5 wypłaty, zaraz będą 2,5. Niby mam kasę, ale wolę już mieć wszystko wyrównane. Chodzi o to, że moje papiery wędrują między 3 oddziałami, bo w marcu zmieniłam adres

Wracam dziś do TŹ nareszcie <3

Czytam was, i czytam ale nie powiem nic dotyczącego figury bo ja wyglądam jak koło brakuje mi z 9 kg do wagi wyjściowej ?

do tego wzrasta mi paznokieć, i już nie wiem co robić z tym fantem.

Mój pyszczek też dziś nie chce spać, u nas na zachodzie jest gorąco jak w piekle, i to pewnie dlatego :P

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-06-24 o 18:38
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 19:41   #1359
MaLoS
Rozeznanie

Niulka/-- ja tez u fryzjera właśnie siedzę a TŻ z synkiem, radzą sobie chłopaki

Waga--- mam 173 i mój ideał to 58 ️ niestety do tego ideału jeszcze 7 kg 🙄 ale walczę pod okiem dietetyka, codziennie mam mniej na wadze... Trzeba było nie wpier.... w ciąży

Rajty w sprayu Sally najlepsze

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 19:48   #1360
velika
Winter is coming

kurde ja mam 54 kg przy 160 cm i jest ok, szczupła jestem z dużym cycem
upał niemiłosierny, przed chwilą wróciłam od rodziców, Pyza wykąpana i chyba w samym pampku będzie spac bo nie mam serca jej ubierać w cokolwiek
matka mi dzisiaj mówiła że za jej czasów nawet w taki upały dzieci nosiły czapki, masakra
lulka lipa z tym ZUSem burdel jak to zwylke u nas
zaraz się roztopię!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 19:54   #1361
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Justyna to chyba taki okres. Moj tez ostatnio kichania i kaszlu innych sie boi i placze. Ale wystawie jezyk z usmiechem i jest okej w sekunde. Pewnie skok zaliczacie
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Unas było to samo. Minie szybko
Dzieki dziewczyny. To chyba to, bo jak sie obudzil (po kolejnym pol godziny spania heh) to wyl jak obdzierany ze skory przez 20 min. Dalam mu infacol na brzuch chociaz go nie boli ale lubi ten smak i troche sie zamknal a teraz piszczy z radosci bo tz sie z nim bawi oby tylko w nocy w miare spal bo oci.pieje
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
do tego wzrasta mi paznokieć, i już nie wiem co robić z tym fantem.
a gdzie Ci wrasta? Na stopie czy na dloni? Mojej siostrze ciagle nawracalo przy duzych paluchach u stop i ciagle miala wycinane to a potem w koncu miala jakis zabieg, tak wycieli coz tam ze juz nie nawracalo, macierz paznokcia chyba?
Dawidek 31.10.2018
Stary 2016-06-24, 20:56   #1362
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Mallos ja tez mam sally, jestem im wierna. Ale codziennie robic mi sie nie chce kremem by bylo szybciej..

Justyna noc bedzie okej

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Alarm cenowy!
Dla tych ktore uzywaja pieluszek z lidlaod 1 lipca do 3 lipca promo na wszystkie rozmiary

Mikołaj <3
Stary 2016-06-24, 20:58   #1363
lucy111
Zadomowienie

Kejka krem cc bielenda https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p...9YHhoCDyzw_wcB o ten z tym ze to jak z rajstopami efekt na raz i wszystko się zmywa

Kiedyś miałam samoopalcz w sprayu z Ross, tej ich marki własnej i był ok ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:06   #1364
Avlis
Raczkowanie

Witajcie,

W skrócie: U nas waga 6300 g. Jutro idziemy sprawdzić bioderka. W nocy mamy aktualnie jedną pobudkę ok 4. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 6 kg.

Kejka

Ale masz uświadomionych sąsiadów z tą chustą. Gdy ja chodziłam po wiosce w chuście, patrzyli jakbym dziecko owinęła zasłoną okienną

AsiaPo
Widziałam ten film. Super jest Byłam z mężem. Oczywiście szlochałam, mąż śmiał się, że kobiety tak płakały, że aż się fotele trzęsły.

Lulka
Czytałaś? Po obejrzeniu filmu, książkę sobie zamówiłam, żeby przeczytać i nie mogę się jej doczekać.

Danika
Pisałaś o Chorwacji z dzieckiem. Masz namiary na jakieś fajne kwatery w tych rejonach?
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:13   #1365
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kurde ja mam 54 kg przy 160 cm i jest ok, szczupła jestem z dużym cycem
upał niemiłosierny, przed chwilą wróciłam od rodziców, Pyza wykąpana i chyba w samym pampku będzie spac bo nie mam serca jej ubierać w cokolwiek
matka mi dzisiaj mówiła że za jej czasów nawet w taki upały dzieci nosiły czapki, masakra
lulka lipa z tym ZUSem burdel jak to zwylke u nas
zaraz się roztopię!!

niektore dzieci noszą czapki jedna mamuśka z przedszkola ma dzidziusia dwa dni starszego od Adasia i ten mały był dziś o godzinie 14 przy chyba 35 C w cieniu ubrany w body na długi rękaw, spodnie dresowe i czape wiązaną na uszy. I w foteliku był. Ona go cały czas tak ubiera bo się boi wiatru (zapytałam ja czy mu nie gorąco bo Adaś upocony w samym bodziaku)... Biedny mały

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. To chyba to, bo jak sie obudzil (po kolejnym pol godziny spania heh) to wyl jak obdzierany ze skory przez 20 min. Dalam mu infacol na brzuch chociaz go nie boli ale lubi ten smak i troche sie zamknal a teraz piszczy z radosci bo tz sie z nim bawi oby tylko w nocy w miare spal bo oci.pieje
?
Jakbym o moim czytała. Od 15 do 20 nie spał wcale, wcześniej po 20 minut. Masakra a marudny niesamowicie i też się wystrasza wszystkiego, aż podskakuje. Może skok faktycznie...

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

[/COLOR]Alarm cenowy!
Dla tych ktore uzywaja pieluszek z lidlaod 1 lipca do 3 lipca promo na wszystkie rozmiary
A próbowała któraś trójki z Lidla?
Ja miałam jedynki i wg mnie były super ale trójek nie testowałam .

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość

Danika
Pisałaś o Chorwacji z dzieckiem. Masz namiary na jakieś fajne kwatery w tych rejonach?
Coś bym znalazła, obiecałam już Patrycji i zapomniałam muszę pogrzebać w męża kompie. Ale my to do dużych apartamentów jeździmy bo zwykle w 2-3 rodzinki
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:18   #1366
Avlis
Raczkowanie

Danika
W tym roku gdzie się wybieracie? Mnie właśnie chodzi po głowie Chorwacja.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:22   #1367
velika
Winter is coming

Cytat:

[/COLOR]Alarm cenowy!
o dzięki! miałam już dawno wypróbować te pieluchy, ale wychodzą mi po tyle samo co pampersy zielone i olałam temat. A powoli będę przerzucać młodą na 3, to sobie kupię tużury do testów

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
niektore dzieci noszą czapki jedna mamuśka z przedszkola ma dzidziusia dwa dni starszego od Adasia i ten mały był dziś o godzinie 14 przy chyba 35 C w cieniu ubrany w body na długi rękaw, spodnie dresowe i czape wiązaną na uszy. I w foteliku był. Ona go cały czas tak ubiera bo się boi wiatru (zapytałam ja czy mu nie gorąco bo Adaś upocony w samym bodziaku)... Biedny mały
dlaczego ludzie to robią dzieciom Pyzol to się dzisiaj upocił przy usypianiu w samym pampersie.
Moja też krótko śpi w dzień. Dlatego już zapomniałam co to długie spacery, wypuszczam się na krótkie trasy i tak żeby mieć blisko dom swój lub rodziców, bo ona w wózku 2 minut nie uleży jak nie śpi.
Wczoraj zasnąć nie mogła i się wierciła, dzisiaj chłop ją uśpił i widzę, że to samo, wierci się, oby się nie obudziła.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:30   #1368
lulka19
Zakorzenienie

Justyna na dużym palcu. Sama sobie jestem winna, bo tak go kijowo obcięłam. Przez ten pośpiech, i brak czasu na wszystko

Avlis ano czytałam Ja to taki mol książkowy jestem. Ale ja wolę najpierw książkę, a potem uzupełnić ją filmem, bo jak robię na odwrót to nie mam takiej radości z czytania

ah te matki. W taki upał zakładac czapki, ech...

Wam tez się tak lepią do rak? najlepiej tetrę na rękę i hop

zazdroszczę tym u fryzjera, też muszę się wybrać bo włosy lecą :P

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-06-24 o 21:33
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 21:39   #1369
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Danika
W tym roku gdzie się wybieracie? Mnie właśnie chodzi po głowie Chorwacja.

nie, w tym roku odpuszczamy, to jest wg mnie za duzo godzin w foteliku dla takiego maleństwa. My jeździmy przez Czechy i Austrię i śpimy koło Wiednia albo w Grazu - już za starzy jesteśmy na nocne wypady ale mimo wszystko to jest 5-6 plus 6-7 h w samochodzie... I z wózkiem kicha bo tam wszędzie wąsko, ciasno, kamory

Jedziemy do Wisły do Gołębiewskiego, młoda będzie mieć baseny i różne animacje i rowery zabieramy a do Cro wracamy za rok

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

Wam tez się tak lepią do rak? najlepiej tetrę na rękę i hop

zazdroszczę tym u fryzjera, też muszę się wybrać bo włosy lecą :P
Ja tak ostatnio karmie z pieluch ą na ręce bo inaczej aż pot się leje z nas obojga

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2016-06-24 o 21:40
Stary 2016-06-24, 21:40   #1370
AsiaPo
Mama Land

Młoda dziś cały dzień w domu na golaska bez pampera hasała a i tak spocona jak mysz!

A u mnie infekcja grzybek+alergia tam, gdzie nikt nie chciałby jej mieć

Kejka: Tak, miałam indywidualną wizytę z certyfikowaną nauczycielką. Od niej też wypożyczyłam chustę i teraz kupiłam taką samą, tylko szarą (ta niemiecka firma).

Jejuuuuu jak ja Wam zazdroszczę wagi!!!!

Jak pamiętacie, ja w ciąży przytyłam niewiele, ale zrzuciłam tyle co nic Wydaje mi się wręcz że tyję Do porodu szłam z wagą 75, a teraz mam 69 I jestem zakochana w chudzielcach
Stary 2016-06-24, 21:41   #1371
madziara889
Zakorzenienie

Zacznę od tego, że w mieszkaniu mamy 30 stopni i umieramy z gorąca. Wiatrak chodzi non stop i przynajmniej powietrze coś się rusza

Młoda od wczoraj dostaje herbatkę z kopru bo inaczej nigdzie byśmy nie wyszły, pije praktycznie co 15 minut

Waga
Ja mam mniej niż przed ciążą ale mam jeszcze baaardzo dużo do zrzucenia więc nawet nie mówię ile teraz ważę

Pieluchy
Teraz używamy dadów i nie są złe. Aaktualnie są w promocji i 3 wychodzą po ok 0,36 czy 0,39 zł więc znowu je kupimy. Lidlowe naatępnym razem może kupię. W domu mamy jeszcze happy ale jakoś mi wyglądem nie pidchodzą i cały czas je odkładam.

Fryzjer
Idę w czwartek przed szczepieniem więc Ewcia jedzie ze mną. Fryzjerka to moja znajoma i już się nie może doczekać, kiedy pozna młodą.

Ostatnio wszyscy się zachwycają jej imieniem, że takie normalne i proste
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 22:06   #1372
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Asia a jesli mozna wiedziec to ile placilas za lekcje? ja sie caly czas zastanawiamte chusty takie pieknei bym sobie po loda mogla wyjsc do sklepu na loozieahh ta firma niemiecka mega, no choruje na ta niebieska zaraz sie pozbedziesz pipkowego klopotuaaa...a jak Ty mloda trzymasz bez pampersa? Nie zasika Ci wszystkiego?

Danika jak opisujesz ten ubior to az mnie mrozi toz to masakra...ja bym opieke naslalaw koncu zolza i franca ze mnie

Velika a prooszetak wlasnie myslalam ze mozesz byc zainteresowana, a akurat na trojkach bedzie promo najlepsze. Tyle ze trza kupic 2 opakowania

Lucy samoopalacz nie wchodzi w gre. Ja wiem ze krem to na raz jak rajtki, ale wydaje mi sie ze posmaruje leciutko i okej, a z rajtkami u mnie to jest jak (kiedys) z solarium. Im wiecej tym lepiej

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-06-24 o 22:07
Stary 2016-06-24, 22:08   #1373
niulka_1985
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o wagę, to do wyjściowej zostały mi 4 kg. Po porodzie zeszło już 14 kg.

☆☆☆
Stary 2016-06-24, 22:40   #1374
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Nie nadazam ostatnio, czasu mi brakuje a wieczorami gdy moglabym nadrobic to ide na 1.5h na rolki, odpoczywam psychicznie, luzuje z kumpela a przy okazji robie cos dla ciala, co sprawia mi ogromna radosc. Maly spi wiec podczytalam co nieco

U nas z lezeniem na brzuszku tez bylo ciezko, po kilku minutach sie denerwowal, a dzis nad ranem go polozylam na brzuszku bo odbić nie chcial, patrzę po chwili a on zasnal rozwalony jak rozplaszczona zaba i tak 3h prawie spal

GGI ja dzisiaj malemu zrobilam kapiel w międzyczasie w ciagu dnia i wzięłam go na dwor w reczniczku i do wózka, spal z godzinkę oczywiście nago w rozpiętym pampku na szczęście nie zrobil sobie z dnia nocy bo poszedł spac po drugiej kąpieli tak jak zawsze. Jak dajecie rade w tych upalach? Ja sie ciesze jak głupia ze udalo nam sie klime w domu zamontować przed fala żaru z nieba.

Wkurzylam się dzisiaj, mąż pojechał do ross bo promo na chusteczki pampersa byla a te baby ze moja karta nie wazna bo trzeba zrobić zakupy 2 razy w miesiącu :|

Martinixxx jaki masz ipl? Robilas juz przy kp? Ja sie boje, mam remingtona i wrócę dopiero na jesień albo jeszcze pozniej.

Musze obejrzeć ten film, przeczytałam opis i juz mam na niego ochote
Stary 2016-06-24, 23:03   #1375
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Asia a jesli mozna wiedziec to ile placilas za lekcje? ja sie caly czas zastanawiamte chusty takie pieknei bym sobie po loda mogla wyjsc do sklepu na loozieahh ta firma niemiecka mega, no choruje na ta niebieska zaraz sie pozbedziesz pipkowego klopotuaaa...a jak Ty mloda trzymasz bez pampersa? Nie zasika Ci wszystkiego?
Zapłaciłam 150 zł za lekcję i 30 zł za wypożyczenie na 2 tygodnie. Tylko kobietka przyjechała do mnie, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna, bo bym jechała z Małą jakieś 1,5 godziny komunikacją miejską.
Ale chciałam mieć pewność, że motam poprawnie i nie zrobię Córce krzywdy.
Chusta świetna i też chwalił ortopeda, że świetnie robi na bioderka dziecka U nas bioderka są problemem, więc trzeba chustować tym bardziej
Kłopot okropny! Mąż napalony, ja też, a tu ból a przez te upały nawet ochota na zamienniki mija
Młodą trzymam na macie, a jak ją zasika (pół dnia jej schodzi, bo ją przekładam po macie ) to na przewijak, który leży na podłodze. Pomysł ściągnięty od którejś z Dziewczyn

Teraz w ogóle w kinie jakiś renesans, bo chyba mam aż 3-4 filmy do obejrzenia A Mąż ma traumę po moim ostatnim wyjściu, gdyż Młoda kaprysiła cały czas
Stary 2016-06-24, 23:06   #1376
Martinixxx
Zadomowienie

Tabaska mam Philips Lumea, robiłam 2 razy i spoko. Przez całą ciążę włosy mi na nogach nie rosły. Dopiero miesiąc po porodzie coś tam zaczęło się pokazywać to sobie ostrzelilam. Mega wynalazek 😊

Współczuję upałów. Mam nadzieję że do wtorku się skończą 😎

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Też mi kartę Rossne zablokowali😤 najgorsze, że strona się skupiła j nowej nie mogłam zarejestrować.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 23:28   #1377
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Bez sensu ze tak często trzeba tam zakupy robic:/ chyba będę zajeżdżać raz w miesiącu i kupować 2 rzeczy przymusowo osobno, bo na razie tylko pampki/chusteczki byly mi potrzebne, ew. Jakas odzywka do włosów czy henna
Stary 2016-06-25, 00:11   #1378
niulka_1985
Zadomowienie

Tabaska mi też dziś zablokowali kartę z Ross.

☆☆☆

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Dziewczyny, pytanie z innego podwórka. Chciałbym kupić lakier do paznokci, żelowy w kolorze neonowy róż. Wiecie jaka firma takie produkuje? Chodzi mi o takie lakiery, co się utwardza tym top coatem. Widziałam takie pazurki u Gessler i muszę je mieć na zwykłe hybrydy znalazłam neonowe lakiery, a te co chcę jakoś nie mogę.

☆☆☆
Stary 2016-06-25, 02:50   #1379
justyna_fli
Zadomowienie

K....a już wstał!! Co noc coraz wcześniej pobudka, głodny nie jest ale bez cycka się drze... Ja p.....e :-/
Dawidek 31.10.2018
Stary 2016-06-25, 03:36   #1380
danika
Zakorzenienie

Justynka mówię ci, skok jak nic. Mój spał od 20 do prawie 3, usnął przy karmieniu ale oczywiście łóżeczko parzy w doopkę i już ze mną leży i ciumka sobie. Nie mam mocy z nim walczyć, niech juz tak śpi

O nie wiedziałam z tym Rossmannem że tak jest. Ale ja w sumie dużo rzeczy tam kupuje dla córy tez więc pewnie wyjdzie te dwa razy w miesiącu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości