|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
.
Edytowane przez Dominiqelle Czas edycji: 2018-03-24 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
A ja mam pytanie... Czy mogę robić dwie maseczki pod rząd, tj najpierw oczyszczająca z zieloną glinką Ziaja Pro a po niej zwężającą pory Ziaja Pro? Czy lepiej nie robić ich tego samego dnia?
![]() |
#1383 | |
Wtajemniczenie
|
Wszystko jest ok, aczkolwiek musisz wiedziec ze Brevoxyl bardzo wysusza, i proponuje stosowac go tylko punktowo na krostki, a twarz mozesz przemywac np tonikiem z BHA z BU w celu oczyszczenia z zaskornikow
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Wtajemniczenie
|
przeciez glinka rowniez sciaga pory, wiec czy jest sens? mozna zrobic oczyszczajaca a po niej gleboko nawilzajaca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Raczkowanie
|
czytam czytam o tych filtrach kwasach .....w głowie się kręci
![]() Mam cerę bardzo tłustą, z wypryskami jakiejś tragedii nie ma (wiem, że inni mają gorzej), ale pupa niemowlaka to tez nie jest-rozszerzone pory, zaskórniki, grudki i od czasu do czasu jakis gość-większy pryszcz) jakieś dwa miesiące temu zaczęłam przygodę z Diacnealem, avene-na początku oczywiście wysyp i pobojowisko, powoli się normuje, ale czy jest lepiej niż przed jego użyciem...polemizowałabym . Stosuję go co wieczór-nie wysuszył ani odrobinę Rano: Bioderma Sebium H2O do tłustej Szukam nawilżacza pod filtr (wiem, że matujące i przeciwtrądzikowe kremy wzmagają tylko łojotok, więc proszę o radę) La Roche Posay Creme Fondante 50+ (daleko mu do ideału;/) Wieczór: Pharmaceris T-pianka do mycie twarzy Bioderma Sebium H2O Diacneal dobrze robię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
marea dziekuje za odp. kupiłampankę rossmana czy dobrze zrobiłam?? dobrze że unikne tych kwasów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Przyczajenie
|
![]()
witam,
mam cere tradzikowa, na stale uzywam kremow antybakteryjnych nawilazajach matujacych, jednak w czasie duzej ekspozycji na slonce czym powinienem ochraniac skore twarzy? na reszte ciala stosuje zel l'oreala ombrelle sport z filtrem 30, ale zawiera alkohol i jest troche oleisty i nie wiem czy nie pogorszy kondycji mojego tradziku ![]() jakie sporady? co powinno sie robic a czego nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: opalanie/ slonce + tradzik > czym ochraniac?
Cytat:
![]() jednak zanim zalozysz nowy watek,przejrzyj te ktore JUZ funkcjonuja by nie dublowac tematow a poza tym zawsze latwiej jest podbic watek niz zakladac nowy. Zapoznaj sie z watkami Redakcyjnymi,ktore sa "przyklejone" na samej gorze-jest tam skarbnica wiedzy w pigulce ![]() Watek przenosze i lacze ![]() Milego pobytu na BK. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Dominiqelle Czas edycji: 2018-03-24 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
Mam kilka pytań odnośnie filtrów i mam nadzieje ze bedziecie uprzejme na nie odpowiedziec
1. czy rzeczywiscie nakladac ta przepisowa ilosc filtra?jesli tak to ile tojest mniej wiecej nei w przeliczeniu na ml ale tak na ok,ziarnko grochu?truskawka? jablko?arbuz? ![]() 2. czy jezelui wychodzicie na15 minut do sklepu po bulki to tez sie smarujecie? 3. czy poprawiacie co 2 godziny? 4. czy czujecie sie dobrze chronione? 5. czy nei macie wrazenia ze jak nalozycie podklad to zetrzecie filtr? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
1. Staram sie nakladac przepisowa ilosc ale bynajmniej arbuz to nie jest
![]() 2. Zdarza mi sie najpierw zjesc sniadanko ![]() ![]() ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. Nie stosuje juz podkladow na codzien, tylko skrobia i puder nakladane pedzlem i jestem pewna, ze cos tam tego filtra scieram ale sie tym bardzo nie przejmuje tak samo jak talkiem w skladzie pudru ![]() Generalnie staram sie nakladac duzo a reszta zasad stosowania filtrow z przymruzeniem oka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad2 tak ![]() Ad3 nie ![]() Ad4 ![]() Ad5 nie przejmuje się tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Obecnie "przepisowa" ilość filtra na paszczę to jakiś 1ml, prawda? A nie to, co kiedyś wpierano, że 2,5ml.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1398 |
Gość
|
Mareo!, Hexxano! Zajrzyjcie do wątku na dermatologii - tam mam news a propos dermatologa. Mam zakazaną biochemię urody, SVR, Avene (mam się dopytać w sprawie retinachletydów), Eris. Mam zaleconą atoprę i cetaphil. Mam łykać zyrtec i mam płyn (delikatne z nim, bo jest na alkoholu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Rozeznanie
|
Hej mam mały problem albo rozpoczął mi się duży problem. Dzisiaj byłam u dermatologa i okazało się, że mam początki trądziku
![]() - żel Skład: Aqua, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Carbomer, Ostrea, Maris Limus, Aluminum Chlorohydrate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Decyl Glucoside, Propylene Glycol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Xanthan Gum, Benzophenone-4, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum, CI 42090 -tonik Skład: Aqua, PEG-8, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Aluminum Chlorohydrate, Maris Sal, Butylene Glycol, Sodium Lactate, Methylparaben, Iodopropyl Biguanide, Alpha-Isomethyl, Ionone, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Parfum -krem Skład: aqua, glycerin, cyclomethicone, distarch phosphate, alcohol denat, ethylhexyl methoxycinnamate, glyceryl stearate citrate, caprylic/capric triglyceride, myristyl myristate, octyldodecanol, tocopgeryl acetate, maris sal, aluminium chlorohydrate, cetearyl alcohol, dimethicone, ammonium acryloyldimethyltaurate / vp copolymer, titanium dioxide, sodium carbomer, alumina, silica, sodium polyacrylate, bht, tetrasodium iminodisuccinate, phenoxyethanol, diazolidinyl urea, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobuthylparaben, propylparaben, parfum, CI 42090 oprócz tego wyczytałam na necie o kremie brevoxyl i humektan i też je zaczełam stosować ale za bardzo to wszystko efektowne to nie było. I jak się okazało lekarz mi sam powiedział, że teraz Brevoxyl jest już za słaby i trzeba zastosować antybiotyk. Przepisał mi: - Tetralysal kapsułki 2dziennie - Davercin płyn do stosowania na skórę - Differin żel Czy uważacie że mogę nadal stosować te kosmetyki przy takiej kuracji? (dermatolog nie miał nic przeciwko) Czy powinnam używać filtrów, a jeśli tak to o jakim faktorze? (dermatolog wspomniał tylko o unikaniu słońca)
Edytowane przez hollister.nika Czas edycji: 2008-06-03 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
O kurde:P Ja uzywam Biodermy photoderm. to takie wydajne jest ze hej. nakladam malutko wielkość może poziomki ale jak zaczynam rozsmarowywac to to sie nie konczy:P mam nadzieje ze za malo. Bo ogolnie neirozsadne by bylo uzywanie filtra w zly sposob i oszukiwanie siebie ze to cos dziala:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
A jakich kremów do twarzy powinnam używać (z faktorem) i jakie są najlepsze przy trądziku jak będę chciała wychodzić na słońce?
![]() |
![]() |
#1403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Avene i Iwostin sa bardziej tresciwe, nie wiem jak Twoja skora reaguje na poszegolne skladniki i jaka ma sklonnosc do zapychania porow ale np La Roche Posay wypuscilo w tym roku nowosc filtr do skory tlustej tradzikowej SPF30 ktory wchlania sie do matu i wiele osob go sobie chwali, innym rowniez w miare lekkim i nie zapychajacym jest Dermo-Pediatrics od La Roche Posay, popytaj o probki najlepiej w aptekach i przetestuj rozne filtry by znalezc ten najbardziej Ci odpowiadajacy, z SPF minimum 30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
Ja b lubie barwiony SVr ale do bardzo jasnej cery sie nie bedzie nadawal ze wzgledu na kolor, mysle ze najlepszy bedzie dla neutralnej karnacji srednio jasnej w kierunku takiej posredniej, kryje jak podklad i dobrze chroni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Przyczajenie
|
pisalam pisalam i i wsio zniknelo
![]() ![]() hej dziewczyny ![]() ![]() czytam czytam i konca nie widac tych postow a od nowych info mam starszny mentlik w glowie dlatego prosze o pomoc ![]() mam 28 lat, cera normalna majaca sie ku suchej ( tylko policzki czasami traca suchoscia ![]() rano: oczyszczanie - olejek myjacy z BU hydrolat (konieczny jest? ) serum z wit C z BU filtr - nie mam wybranego ale poszukiwana mojego idealu zaczne od emulsji avene wieczor demakijaz - olejek myjacy z BU ( wystarczy? czy moze plyn micelarny Biodermy?) 1 noc. diroseal (ze wzgledu na naczynka) czy mozna go i pod oczy aplikowac? 2 noc humektan 3 noc seria kasztanowa (Bilenda - zachwalacie tutaj ![]() myslalam tez o Acne Derm ( tylko czy moge zaczac uzywac w czerwcu czy lepiej po lecie? ) pod oczy zaczne uzywac ziaji oliwkowej i od czasu do czasu tokovit a+e 2 razy 2 tyg maseczke aspirynowa (pomoze pozbyc sie zaskorniakow?) pelling enzymatyczny z BU (ale kiedy go robic? ) duzo tez piszecie o toniku z kwasem BHA 1% .... jeny tyle tego jest ze jedyne co napisze - WIEM ZE NIC NIE WIEM ![]() sciskam i z gory dziekuje za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |
Wtajemniczenie
|
Wg mnie wszytsko super, choc nie wiem czy humektan nie bedzie za lekki przy suchej cerze, on stosunkowo slabo nawilza ale wyprobowac mozesz
Tego toniki z BHA1% juz nie ma w sprzedazy, jest tylko 2%BHA, ewentualnie mozesz pomyslec o zakupie toniku z kwasem migdalowym 5% badz tego rozano mlecznego, beda lzejsze dla suchej wrazliwej cery, acne derm jest dosc ostry i moze cie wysuszyc Mozesz tez kupic ktores serum-olej w celu nawilzania np Orange z www.biochemiaurody.com badz 3 x Rose tez z tej samej stronki Polecam tez peeling enzymatyczny tej samej firmy, super dla delikatnej cery U gory masz podpiety watek z ocena tych kosmetykow i innych naturalnych, polecam lekture ![]() https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=109 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
hey mam pytanko. zaczelam stosowac filtry i pyszczek po tym sie swieci niesamowicie. gdzie ty kupujesz tu w uk skrobie ????? chodzi mi o kukurydziana wlasciwie. nie mam zielonego pojecia gdzie jej szukac. poza tym kusilam sie na ten effeclar czy jakos tak to lecialo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Perfumoholik z wyboru
|
Mam pytanko
![]()
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
Marea czy gdy używam effeclaru i acne derm to musze mieć mieć filtr minimum 50? Moge uzywać spf 30?Bo tak właśnie zastanawia ten ten nowy z La roche Posay 30spf.Słyszałaś moze juz opinię? Albo ewentualnie jesli jest za słaby to wymyśliłam sobie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.