|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
vette
i jak będziesz już wszytsko wiedzieć to pisz ( mam nadzieje ze na forum a nie smsa)ide spać bo musze wstać o 6 do szkoły i będe pewnie dopiero koło 18 więc prośba zmiesccie się w 5 stronach co bym dała rade nadrobić ![]() dobranoc ![]()
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..moje rozstępy mnie jakoś bardzo przybiły, nie sądziłam, ze się nimi tak przejmę ale jednak. Chyba zainwestuję w tę mustelę co jest tak zachwalana... tylko mam problem bo znalazłam kilka wersji tego produktu..
na rozstępy - http://www.allegro.pl/item1046684082...a.html#gallery 75ml za niecałe 70zł i przeciw rozstępom - http://www.allegro.pl/item1034750756...t.html#gallery 150 ml za podobną cenę. I nie wiem który wybrać.. bo rozstępy mam świeze na brzuchu i tyłku.. i na pewno pojawią się nowe. Nie wiem skąd kasę wytrzasnę na to ale strasznie się czuję. I bolą mnie te blizny, cały czas czuję jak skóra mnie ciągnie, więc się poszerzą w niedługim czasie Co robić? ![]() Też doczytałam o maści z mocznikiem i kosmetykach firmy Palmers.. dużo osób zachwala ale sama nie wiem.. zna ktoś ? Wie coś ktoś?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-22 o 01:30 |
|
|
|
#1384 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, bądź dobrej myśli. Anoxa - od poniedziałku w biedronce mają być rzeczy z kubusiem puchatkiem - butelki (jak te Twoje ze zdjęcia), grzechotki i inne akcesoria. Cytat:
a swoją drogą to niedobrze mi się zrobiło jak zobaczyłam tą "zebrę" Cytat:
Cytat:
niezawsze jesteś wzorem do naśladowaniaCytat:
a swoją drogą to masz "udane koleżanki" ... Cytat:
trochę tego "przewijania i kąpania" zostaw TŻtowi, nie sama wszystko ![]() niezawsze gratuluję i zazdroszczę TŻta mój też kupił odkurzacz ... i właściwie na zakupie się skończyło ... muszę go gonić, żeby posprzątał ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Wrocław Kozanów - mamy zrobiony wał ok 2km długi, szeroki na 3 worki z piaskiem, prawie na 2m wysoki (poza tym są wały przy rzece, ale ten to jest dodatkowy do osiedla) mój TŻ też "rzucał" worki, o 6 ma być fala, chyba nie zasnę torba do szpitala spakowana, wystraszyłam się, że z nerwów zacznę rodzić |
||||||||
|
|
|
#1385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam zagrozenie przedwczesnym ;/ Cytat:
Ja kupuje ta druga wersje, tylko w starym opakowaniu i 200 ml. |
||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, moj TZ z kolega czekali na walkez znoe, ja sie obudzilam na Wc i tez zdazylam
u nas pada, wymienilam sie na szafie na fajne sweterki i przyszly naprawde fajne![]() mala od rana szaleje az TZ sie zdziwil ze tak kopie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
Hej, Wiolek no ja wkasnie w Anglii jestem i to prawda. Ostatnie USG bylo w 20-stym tyg i tak naprawde nie ma pewnosci, czy wszystko jest dobrze. Jak czytam jakie problemy moga byc to sie martwie. Jestem w 35 tyg i nie jestem nawet pewna czy dzidzius jest ustawony glowka w dol,, bo doktor nie byla pewna. Pierwsza dzidzie tez rodzilam tutaj, i ciaza jakos przeszla wiec mam nadzieje, ze teraz tez jest wszystko dobrze.
Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-05-22 o 09:00 |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- vette trzymam kciuki ![]() U nas dziś remont się zaczyna, więc nie będę tu z Wami siedziała Muszę pościemniac, że coś pomagam hehe. Miłego weekendu dziewczynki
|
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No on nie zyje i sie nigdy nie zestarzeje ![]() Siala ja mam mustele double action i tez w opakowaniu 200ml, czyli ten drugi i tez w starym opakowaniu. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() bedzie wszystko dobrze
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-22 o 09:00 |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, żebyś wróciła do domkuDzień dobry mamusie, u mnie dzisiaj słonki i cieplutko, już po śniadanku, obiad naszykowany, teraz ja się szykuję i jade na wizytę do gina, mam nadziej, że wszystko jest wporządku, będe wieczorem bo dzisiaj kupe spraw na głowie do pozałatwiania. Miłego dzionka mamuśki
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Poszalałyście wczoraj dziewczyny! Nie nadrobiłam Was do końca. Dziś pewnie tez mnie nie będzie.
vette 3mam kochana za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że pozwolą Ci lezeć w domku. |
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() ja dzis malo spalam w nocy. wieczorem maly strasznie dal mi popalic kopniakami. w pewnym momencie to juz nie mialam sily sie na lozku przewracac. w nocy co chwile pobudka to na siku to na leki. i za kazdym razem synus sie budzil razem ze mna. o 5 wstalam bo zawozilismy tesciowa na dworzec. prosto z dworca zajechalismy na gielde kwiatowa po doniczki. no i na powrocie jeszcze do sklepu. normalnie szoku tam doznalam hihi tyle tego wszystkiego ze nie wiedzialam na co patrzec. no ale chyba za duzo sobie pozwolilam bo ledwo do domu sie doczlapalam i padlam jak kawka. zasnelam jak tylko przylozylam glowe do poduszki i obudzilam sie przed chwila. brzuch mnie ciagnie i skurcze slabe mnie lapia. mam nadzieje ze przejdzie. juz dzis nic nie robie Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Aniu za mną też ciężka noc. "Pasibrzuch" (jak to mówi moja mama) się wieczorem rozszalał i były fale Dunaju. Po całym dniu wiercenia się maluszka te wieczorne kopniaki są bolesne. Zaraz się zabieram za sprzątanie. Powycieram kurze, odkurzę dywan, umyję podłogę w pokoju i na balkoniku. Powiem Wam, że ja jestem bałaganiarą, zawsze byłam, ale od chwili tego remontu mam w pokoju czysto i widzę jakie to jest fajne. Jak się sprzątnie kubek po kawie czy herbacie od razu to potem nie trzeba wynosić trzech jak to zazwyczaj robiłam. Jak się dwa razy w tygodniu pościera kurze to potem ten brud się tak nie zbiera i wystarczy 5 minut i już jest czyściutko. Znajduję jeszcze więcej zalet porządku ale nie będę pisała, bo pewnie wszystkie je dobrze znacie. Wkurza mnie tylko, że ja posprzątam u siebie a w reszcie mieszkania nie ma kto... Jak mama nie zrobi to żaden chłop się nie ruszy, a ja wiadomo, że nie dam rady poodkurzać czy pomyć podłogi w mieszkaniu ok 90 m kwadratowych. No ja jeszcze sprzątam łazienkę, bo na jasnych kafelkach szybko zbiera się kurz i mnie wkurza. No i myję kabinę tak porządnie żeby nie stwarzać zagrożenia jakiejś infekcji... Pod takim względem mnie ta ciąża zmieniła na plus Ale jestem chwalipięta.Vette- trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu i żeby wszystko było ok.
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje dziewczyny z tymi kopniakami, mi one nie przeszkadzaja co najwyzej laskocza albo zaskocza, ale nigdy mnie nie bolaly i oby tak zostalo. Czkawka tylko jak ju wczesniej pisalam jest niefajna bo irytujaca
![]() Ja robie krupniczek na obiad, tz na zakupach, zaraz sobie pojde z piesem na krotki malochodzony spacerek, ale musze wyjsc bo taka pogoda piekna jest... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Tak sobie patrze na nasza liste to Alguien ma termin za ok. 20 dni Nie chce was straszyc dziewczyny, ale czerwiec za "tydzien" a majowo-kwietniowe sypaly sie juz w kwietniu, wiec pewnie troszke z nas tez urodzi w czerwcu oby tylko donoszone ciaze i bez komplikacji, ale prawda jest taka, ze to juz tuz tuz i bedziemy mialy nasze malenstwa |
|
|
|
#1395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
vette ja polecala wiec kupilam czekam az przyjdzie a odnosnie tej drugiej masci to pierwsze slysze Cytat:
a jak fala?? mam nadzieje ze nie przeszla... aniaa ja tez miala kiepska noc tylko ze u mnie chodzilo o to ze sie przebudzilam i mialam glupie mysli... lazurowa ja nie zasne jak bedzie stal kubek na stole bedzie mnie to psychicznie meczylo ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- hehe niezawsze tez o tym wczoraj myslalam
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi kopniaki nie przeszkadzaja, ale sa mocniejsze, bo nawet TZ przez koc czul jak szalala Dzis mamy jechac do mamy na obiad, bo ma jutro imieniny a jutro pracuje, musze TZ zabrac tylko na chwile do miasta, ale tak czekal na walke cala noc ze teraz odsypia
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż tak to nie mam ale kto wie co z tego będzie. Kurze już pościerane. Niechcący natknęłam się na album ze zdjęciami z tych "dobrych" czasów. Zebrało mi się na wspomnienia o M. i tylko zerknęłam na komputer a On jak Filip z konopi zrobił się dostępny na gg... Idę po odkurzacz.
|
|
#1398 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!!
Cytat:
Cytat:
Takie jest moje zdanie.
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!!
Ja dziś od rana znowu leniuchuje. Nic mi się nie chce. Czuję się jakaś taka słaba, senna. Obiecałam sobie, że poprasuje dziś chociaż trochę i koło 18 spacerek po mamę do pracy. Jakiegoś dołka łapie... ale sobie z nim poradzę, co mam zrobić głową muru nie przebiję...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
No przeciez kobieta, ktora karmi piersia nie moze jesc wszystkiego bo dzidzi przewod pokarmowy jest na niektore rzeczy zbyt mlody i moze miec uczulenie i do tych prodoktow naleza min. truskawki chyba sa najbardziej allergenne, tak samo jak smazonego na poczatku nie mozna tylko generalnie gotowane, ja jeszcze sie w to nie zaglebialam dokladnie, ale o truskawkach sie mowi wszedzie.
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pisałam zaciśnięte. Wszystko będzie w porządku. Wiele majówek, które coś brały przenosiło ciąże i teraz tylko marudzą, że przeterminowane są ![]() Cytat:
Dzięki Wam Kobity za te hity z satelity odnośnie mazideł na tygryskowe paseczki ![]() Mustela dla mnie za drogi biznes, niestety, jak się bidę klepie to się już nie może być ładnym Zainwestuję w Palmersa, sporo znowu o nim poczytałam i ma swietne recenzje co prawda oliwka rossmanowa też miała i guzik dała ale może, może... A majątku nie wydam, najwyżej po ciąży pójdę do rzeźnika by mi odciął skórkę z sadłem na szmalczyk i zostanie mi blizna jedna a nie milion ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
i milion rzeczy, których teoretycznie nie powinnyśmy jeśc w trakcie karmienia piersią..Nie ma co przesadzać bo się w końcu będziemy żywić kleikiem i gotowaną marchewką. Skoro w ciąży jemy to co jemy to dziecko zna te smaki i jest do nich przyzwyczajone. Dlatego po porodzie też będe jadła to samo co teraz. Może nie zacznę od schaboszczaka z brokułami, ziemniakami i mizerią z pomidorów i ogórków w śmietania a na deser truskawy z orzechami i bitą smietaną.... ale bez paniki Dopiero jak dziecku się coś będzie działo to będę myśleć od czego. Nie ma co się ograniczać drastycznie skoro równie dobrze może się nie dziać nic złego.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#1402 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : ziewam:![]() :z iewam:
|
||||||
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam o Waszych problemach z małą ilością wód i teraz też się martwię,bo ja afi mam 7,5 czyli chyba też za mało? A nic mi na ten temat lekarze nie powiedzieli... Wypadałoby to skontrolować jeszcze,bo już wolę żeby mi teraz cesarkę zrobili niż gdyby się małej miało coś stać w ostatnich tygodniach,bo wód nie ma... A mój gin ostatnio usg robił mi w 8 tygodniu! Ostatnio na własną rękę robiłam w 20 tygodniu i gdyby nie te pobyty w szpitalu to przez 15 tygodni nie miałabym żadnej kontroli.Muszę go chyba przycisnąć żeby mi zrobił jakieś porządne usg jeszcze... Ech... Póki co w poniedziałek mam wizytę u okulisty i nareszcie dowiem się czy będę mieć cc czy sn.
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć piękne
![]() a cóż tu tak cicho i pusto ![]() wróciłam ze szkoły zaliczyłam na 4 fizyko i 5 z chemii kosmetycznej A mały szalał ostro...jutro zaliczenie z pedicure na praktycznych beda robic na mnie i ja na kimś ..fajnie ![]() Kręgosłup mi siada, TŻ zmywa naczynia a zaraz idziemy do sklepu bo pustki w lodówce.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ania oszczedzaj się lazurowa nie szalej tak z tymi porządkami misiulka u mnie tez piekna pogoda dziś niezawsze to ja tez nie wiedziałam z tym czesiem
|
||
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Czesia to ja sie dowiedzialam na filmie nie z serialu, na filmie kazde dziecko mialo przyszlosc gdy doroslo, ale Czesio nie mial swojej bo nie zyje i dzieckiem bedzie zawsze... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Papeteria Ty tu nie mdlej tylko jestes juz prawie w 34 tygodniu i za 3 tyg. mozesz legalnie rodzic a sama wiesz ile to jest 3 tygodnie, tyle co nic ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Farminka Twoje AFI sie miesci w granicach bo malowodzie zaczyna sie od 5-6 http://pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_...nu_owodniowego Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-22 o 14:04 |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do uświadomienia mi za ile moge rodzić... bardzo ci Dziękuję za uświadomienie... no naprawdę kiedy to zleciało ? Damy rade byle nasze maluszki były całe i zdrowe a teraz po raz pierwszy mozna powiedziec synek mi sie chyba polozył na żołądku...co za ból ..jak go przesunąć ani lezec ani siedziec tylko stac mogeMy niedługo jedziemy do siostry TŻ z teściową
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-22 o 14:09 |
|
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
niezawsze skoro tak to będę trochę spokojniejsza
|
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą farminko co ty masz za lekarza, juz dawno powinnaś mieć zrobione przynajmniej 3 usg! ja mam rbione na kazdej wizycie, moze i za duzo ale wiem wszystko co się dzieje z synkiem i nie musze się głowić... Przytyłam już 16 kg!!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-05-22 o 14:17 |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
aaale u nas goraco!!! wyjsc z domu sie nie da. ja zrobilam sernik na zimno z truskawami i chyba sie nie doczekam kiedy bedzie gotowy
zaraz ide na balkon bo maz bedzie kwiatki sadzil a ja mu musze mowic jakie gdzie a obiadu dzis nie robimy bo nam sie nie chce ![]() no i oczywiscie papeteria gratuluje ![]() a z Czesiem to wiedzialam ze nie zyje no ize to mozg tez
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

i będe pewnie dopiero koło 18 więc prośba zmiesccie się w 5 stronach 

u nas pada, wymienilam sie na szafie na fajne sweterki i przyszly naprawde fajne

. Kurde może to prze czekoladki, które zjadłam dzień wcześniej

kiedy to zleciało ? Damy rade byle nasze maluszki były całe i zdrowe