![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
My chcielibysmy mieszkac na wsi ale nie z gospodarstwem. Tylko miec sliczny domek, ogrod i stajnie. Wiec zadne prace typowe na wsi by nas nie dotycyzly
![]() Ale mam ochote na herbatke ale nie chce mi sie robic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Wtajemniczenie
|
No ja sie nad tym zastanawialam,po porodzie pogadam o tym z ginka,co najlepsze.Z jednej strony od poprzedniej ciazy nie uyzwalismy nic i jakos udalo sie nie zajsc,jak nie chcielismy,ale chyba teraz wolalabym sie zabezpieczyc.Kiedys bralam tabsy,ale dostalam wysypki na calym ciele,bolala strasznie glowa i w ciagu miesiaca 6 kg+ :/.Zobaczymy,ale jakas antykoncepcje na pewno zaczniemy stosowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
ja uciekam, mala wstala czas na zabawe.
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ja raczej spiralka.
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia robali... bleee... ale zyje z tym jakos ![]() jak byly u mnie kumpele to jedna ani razu nie weszla do mojej sypialni bo bala sie mojej Tekli. Stwierdzila, ze trzeba miec nasrane we lbie zeby za domowego pupilka miec jadowitego pajaka ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Co do antykoncepcji to jeszcze nie wiemy... 2,5roku po urodzeniu Olka bedizemy chcieli starac sie o drugiego malucha. A co przez ten czas bedziemy robic i jak jeszcze nie wiemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
u nas wszelkie hormony odpadają-ja źle je znoszę,więc i tak używamy od dłuższego czasu tylko gumek i tak tez będzie po porodzie.dla nas nie ma problemu
#1386 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkim solenizantką wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia i cierpliwości (bo się pewnie przyda ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A nie nasłuchałaś się jeszcze, że to toksykoplazmę zaraża (pominę fakt, że badaliśmy ją u weterynarza i nie ma wirusa w sobie ) itp. A ciuszki super, ja za to kupiłam pierwszy komplet body od czegoś trzeba zacząć ![]() ![]() Darusia, mnie się zawsze wydawało, że dziecko to dziecko i nawet jak ładnie się je ubierze, to trzeba się liczyć z tym że pobrudzi coś ![]() Glam a smakował córeczce żuczek? Zaglądałam, czy nie ma wieści ale dalej nic ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-27 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie rozpisalyscie ciezko nadrobic ![]() ostatnio moja mala nosila slimaki i z nimi "gadala" tzn ja odpowiadalam- no i w imieniu slimaka poprosilam o buzi- oczywiscie byla chetna zeby mu dac ![]() Darusia z kamykamiu nas to samo, wczesniej w Irl sasiedzi mieli kamykowy podjazd i zawsze podczas spaceru tam musialysmy na pol godz utknac... i treaz tez jak sie nadarzy okazja i kamyki sa to pobawic sie trzeba aha i ostatnio mala jeszcze uwielbia "kryski" czyli szyszki- jak jestesmy w lesie robalki- ja ostatnio w sliwce mialam wielkiego jak kon ![]()
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Chawa moja wybawczyni
![]() ![]() A wlasnie... temat herbat byl walkowany ostatnio ale juz zapomnialam ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Dzieci to znajda radosc w takich prostych rzeczach ![]() Kupilam wczoraj sobie podkladke pod laptopa. O niebo lepiej mi z nia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
zieonej tez nie mozna za duzo-ona nawet lepiej pobudza niz kawa bo działa dłużej
#1391 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Rooibos mozna pic dowoli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
goldika tak zieloną można do woli - a herbatkę już robię.
Jak tak czytam o tych ślimakach to sie zastanawiam czy moje dziecko ich nie będzie kosztować - u mnie tego dziadostwa jest pełno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
fuck... czyli owocowe mi pozostaly? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednofazowe (czy jakoś tak) Ale ja kiedyś brałam pigułki i mi nie służą ![]() Gumek też nie lubię, ale już chyba wolę gumki jak się podtruwać Goldika - dom na wsi i stajnia ![]() ![]() Ale niestety nierealne - tż jest mieszczuchem jakich mało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze ze zapytalam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
z ziol niektroych tez nie mozna...dlatego najlepszy jest Anatol lub Inka z mlekiem i jeszcze jakis sladowy blonnik maja
![]()
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
OlusiaS a duże ilości to ile? - bo ja to 3 dziennie piję. Wydawało mi się, że zielona nie szkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa,zielona zmniejsza jeszcze wchlanianie zelaza
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Gdzies wyczytalam,ze 2 mozna.Zaraz poszukam wam ten artykul i wkleje |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() Wybaczcie, ale nie nadrobię tego co napisałyście od niedzieli, fotkę do klubu dodam, ale jak się ogarnę. Niestety od niedzieli leżakowałam w szpitalu i dopiero dzisiaj mnie wypisali. W sobotę po południu zaczął mnie brzuch pobolewać, w nocy troszkę przeszło, ale rano znów. To na IP, lekarz mnie zbadał, nic niepokojącego nie było, ale zaleca obserwację w szpitalu. No i poleżakowałam sobie. Na szczęście w poniedziałek było już lepiej, wtorek super i dziś w domku ![]() Jak ja nie lubię szpitali ![]() ![]()
#1401 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
goldika ślimaki są rarytasem ale te w skorupkach a u mnie pełzają te czarno-brązowe bez skorupowe - ohydne
A tak apropo tych śłimaków to u tżta w pracy jest jeden Ukrainiec, który wszystko wyjada (jak coś w lodówce dłużej leży to już jego) i chłopaki do resztki marynowanych grzybów dorzucili właśnie tych ślimaków i koleś się tego czepił - zjadł wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze to glupie i smieszne ale ostatnio lapie sie na tym, ze znowu nie wierze ze jestem w ciazy i bede mama
![]() Wlasnie patrze sobie jak moj brzuszek sobie tanczy na lewo i prawo i probuje zrozumiec ze siedzi tam maly czlowieczek ktorego za 14tyg bede tulic w ramionach. Ale mi sie to wydaje takie abstrakcyjne... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() Teraz czekam tylko na dobre wiesci od witaminki ![]() Te slimaki bez skorupek sa oblesne bleee... 2 zielone dziennie? To luzik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
gosiaczekkk to dobrze, że wszystko w porządku.
Anusiak jeśli chodzi o czarną herbatę to jak już sobie robię to też takiego słabiaka - tyle, ze rzadko kiedy piję. A z zieloną już tyle - więcej ani łyka - mam nadzieje że to co wyżłopałam dziecku nie zaszkodziło. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-07-27 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
Juz wam pisze,co znalazlam
![]() Mozna: rumiankowa melisa imbir mieta (moze jedynie powodowac zgage) rooibos czarna,ale trzeba obnizyc w niej zawartosc kofeiny z lisci czerwonej maliny,ale tylko w III trymestrze i w czasie karmienia Nie powinno sie: zielonej (max. 2 filizanki dziennie) |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Znalazłam artykuł - można 3-4 szklanki dzienni - ależ mi ulżyło:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...awy_37074.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Raczkowanie
|
gosiaczku dobrze, że wszystko w porządku
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. nie prałam ubranek w proszkach dla dzieci- kilka razy na początku w jakichś płatkach Bebi a później już w takim proszku jaki akurat miałam w domu ![]() Jednak po każdym karmieniu butlę się myje i dziecko dostaje czysty smoczek w butelce, więc sutek też powinien ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat: Napisane przez Aniolina ![]() Z tym myciem piersi to chyba jak ze wszystkim zwiazanym z dziecmi ze mozna bardziej lub mniej sterylnie a to i tak duzo zalezy od dziecka. Glam, Ggoraa to tak ze wszystkim ![]() Ja np. nie prałam ubranek w proszkach dla dzieci- kilka razy na początku w jakichś płatkach Bebi a później już w takim proszku jaki akurat miałam w domu ![]() Jednak po każdym karmieniu butlę się myje i dziecko dostaje czysty smoczek w butelce, więc sutek też powinien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika tu gdzie teraz obecnie mieszkam to jest tak jak piszesz, zreszta teraz mało gdzie jest gospodarstwo takei prawdziwe. My mamy pole z ziemniakami dla siebie kawałek , oraz zboże maja tescie ale to kombajnem sie robi to My nic nie robimy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.