|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
ojej cóż on ci uczynił ??
#1382 |
Zakorzenienie
|
Hej. Dziękuję Dojotce że przekazała wiadomość ode mnie
![]() ![]() ja znalazłam chwilę dla Was. Czuję się w miarę dobrze, więc chwilkę mogę z Wami posiedzieć. Jak weszłam dziś do położnej, opowiedziałam jej co mi dolega to powiedziała niezbyt pocieszający tekst "Przeciez to za wcześnie..." no i prawie jej zemdlałam w tym momencie. Lekarz przyjął mnie bez kolejki. Dokładnie mnie zbadał, powiedział że od dołu nie wygląda to aż tak tragicznie, ale ciekawie też nie jest. Szyjka w dalszym ciągu się skraca... Potem ponaciskał na brzuch, chyba z 5 minut naciskał po czym powiedział "Tutaj Pani coś przeszkadza teraz, prawda?" ja mówię że tak, ale to NIE jest dziecko. A on do mnie "Tak, to nie dziecko, tylko skurcz". Później posłuchał serduszka - bije troszkę za szybko, ale póki co nie ma się czym przejmować bo możliwe że mi ciśnienie wtedy podskoczyło. Ubrałam się, usiadłam, i zaczął mi wszystko tłumaczyć. Mam skurcze, za częste skurcze i za mocne. Dostałam Fenoterol i nospę forte, żeby zapobiec skurczom które coraz bardziej skracają szyjkę. Do kontroli za 10 dni, ale powiedział że mam spakować torbę do szpitala, bo może być tak że nie zdążę jej spakować jak mnie weźmie raz a porządnie. Dał mi swój nr komórki i mam do niego dzwonić jak tylko mnie coś zaniepokoi, nawet w środku nocy. Powiedział że mój stan jest dość poważny, jak chcę donosić ciążę chociaż jeszcze z 5 tygodni to muszę leżeć, bo nawet krążka nie ma gdzie założyć już. W każdym razie dobrze, że jestem pozamykana. A ta dziwna wydzielina to po prostu przez te skurcze - mój organizm tak na to reaguje, ale to nie są wody ani żadna infekcja. Wyszłam z gabinetu pełna obaw ale i nadziei, że lekarz wie co robi nie kierując mnie od razu do szpitala. Ma tyle lat praktyki, że wierzę że wie co będzie dla mnie dobre a co nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
a tak co do spania, to Tomek od parumiesiecy nie moze byc przykryty w nocy bo od razu sie budzi i jest zły
![]() takze czy kołdra czy kocyk to mało wazne kiedys spal pod wszystkim, roznicy nie bylo, teraz jest zlosc i placz kiedy czyms sie Go przykryje w sumie kołdry uzywalismy moze z 2 miesiace w zimie, tak kocyki, a na samym poczatku spiworki, dopoki maly nie zrobil sie ruchliwszy i denerwowalo go to ograniczenie |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
jak się zaczęły seriale, to tak się cieszyłam, ale po 1 dniu mi się znudziło
![]() Ladni, musisz się ładnie teraz dostosować do tego co lekarz powiedział, oszczędzać się i będzie OK. Trzymam kciuki Micia, Ania, super, że wizyty udane ![]() a ja 2 dzień oglądam łóżeczka, i chyba zostanie to co wczoraj wybrałam. Nie znalazłam nic fajniejszego
#1386 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() miejmy nadzieje, ze dasz rade to juz naprawde niedlugo zero wychodzenia i opiekowania sie siostrzencem kochana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Laski a widziałyście coś takiego, może któraś się zainteresuje:
http://www.prettypushers.pl/produkty...enki-do-porodu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
ausente a do czego Ci potrzebne te ksiazki?
nie wiem czy kolezanka nie pisala magisterki w tej tematyce moge zapytac |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
no z siostrą i tak się dziś pokłóciłam więc nie zamierzam się nim zajmować. Moja siostra jasno dała mi do zrozumienia że JEJ syn powinien być dla mnie ważniejszy niż własne zdrowie i zdrowie mojego dziecka. Miała wrócić przed 15, była o 15.30... Ja biegiem do domu umyć się i do lekarza, i powiedziałam jej że nie zdążę przed 16.30 (moja siostra miała mieć zebranie w przedszkolu) na to ona do mnie że wymyśliłam sobie akurat dziś lekarza jak ona ma coś do załatwienia. Co z tego, że już wczoraj jechałam do lekarza ale pocałowałam klamkę, i co z tego że zwijam się z bólu. Powiedziałam jej że ma sobie znaleźć niańkę, bo ja niańczyć jej syna nie będę. Mam ważniejsze sprawy na głowie i własne problemy. I wyszłam.
Teraz na chwilkę podeszłam do rodziców i siostrunia chyba sobie przemyślała to wszystko, bo spytała jak u lekarza... Powiedziałam jej że jestem praktycznie na podtrzymaniu bo nie jest fajnie. Głupio jej się zrobiło i zamknęła się w pokoju. Trudno, dla mnie ważniejszy jest mój syn, zrobię wszystko żeby urodził się zdrowy i w terminie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
![]() Muminku trzymam za Laurkę ciągle ![]() A dla Ciebie ![]() Mam nowy dowód ![]() ![]() ![]() Tak więc jutro jadę do rodziców, pozałatwiam w końcu wszystkie sprawy związane ze zmianą nazwiska i adresu zameldowania, bo się przeciągnęło to wszystko ![]() Przy okazji jak byłam w mieście zaszłam do lumpka no i wyczaiłam parę ślicznych ubranek dla Bartusia ![]() Ja nie wiem wszystkie kobiety wokół, które są w ciąży spodziewają się synków, wojna będzie czy co ![]() A mąż kończy pomalutku remont ![]() ![]() Teraz będziemy musieli zamówić jakieś nowe meble do naszego gniazdka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
a i jeszcze jedna dobra wiadomość
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | ||
Zakorzenienie
|
ojoj... az tak zle?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przy okazji , czy może któraś posiada książke : WYCHOWANIE PRZEZ CZYTANIE - KOŹMIŃSKA IRENA ?? bo niestety nigdzie u mnie w bibliotekach nie ma, jedynie w czytelni,a kserowanie jej wyjdzie mnie tak samo jak kupno ;/ Landii - proszę mi się teraz oszczędzać i nie denerwować !!! A z siostrą dobrze zrobilas ! aa i .. ja przekroczyłam o kilogram swoją wagę sprzed ciąży. W KOŃCU ! http://www.pudelek.pl/artykul/43056/...nie_na_ciuchy/
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-06 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1397 | |||
Zadomowienie
|
trzymam ogromne
![]() ![]() dyltharraprzylaczam sie do tych,co dzidzius zabiera urode - since pod oczami i tarka na twarzy,ale wlosy faktycznie mniej sie przetluszczaja. dziwna jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() perełka skromna uroczystosc tez bedzie sliczna, a robienie dlugow na sile nie ma sensu. My tez musielismy narazie kupic srebrne obraczki,zeby taniej bylo,ale to na pewno tymczasowe ![]() kurcze jeszcze 17 stron,ale sie rozpisalyscie gadulki ![]()
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja już zmykam
![]() do jutraaaa ![]() ![]()
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no i jeszcze jedna piękna wiadomość: nie mam już miejsca w karcie ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
a moj tz wrocil z delegacji ale co z tego jak od trzech godzin siedzi i gada ze wspolnikami..wiec tak jakby gon nei bylo
![]() ![]() ![]() ewka leż odpoczywaj bedzie dobrze ![]() dekajka ![]() ![]() ja ogolnie czuje sie brzydka ostatnio, zaniedbana....wkur..ia mnie brak fanych ciuchow w mojej szafie wogole jestem ostatnio flejowata, wszystko co zakladam plamie zniszczylam juz najlepsze bluzki.... ![]() micia gratuluje wizyty nie pamietam kto mial jeszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę i ja ![]()
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja wogole ma w du..pie moją ciąże i mnie tak jak cala moja cudowna rodzinka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam ze szkoły rodzenia. Z takich ważniejszych rzeczy to się dowiedziałam, że otwieranie ust ( rozluźnienie szczęki) powoduje rozluźnienie mięśni dna miednicy. Warto pamiętać o tym podczas porodu czy w ogóle podczas skurczów.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.cmsolec.pl/index.php?opti...rody&Itemid=87 landi dobrze siostrze powiedzialas, musisz teraz o siebie dbac,a opieka nad chorym dzieckiem jest dla Ciebie teraz po prostu niebezpieczna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Sola - moja siostra nie daje mi ani grosza za opiekę nad siostrzeńcem! Ostatnio zbyt wygodna się zrobiła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do jakości to się nie wypowiem,bo dopiero dzisiaj zamówiłam. Idę spać Dziewczynki.Do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok ja uciekam spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.