|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() :P w Polsce wszytskie brie, camemberty itd sa pasteryzowane , wiec nie ma lęku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
aaaa padl mi rano et myslalam ze sie rozplacze nadrabioam szybiutkoo i wrcam do pracy
effciu mi sie wydaje ze pod twoim wplywem maz wyjdzie i bedzie dobrze Muminku kochany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() No to i ja się witam przy porannej kawce. Noc minęła w miarę spokojnie, bez częstych spacerów do wc.Za to już kolejna noc z kolei wróciły mi bóle bioder - to normalnie budzi człowieka, ale jutro pogadam o tym z lekarzem - juz jutro ![]() aerien kopiec kreta ![]() ![]() muss gratuluję 29 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyne co to to ze czuje ze taki duzy bo mi sie wciska, w nocy spac nie moglam taki byl ruchliwy ze az go poprosilam, zeby dal juz mamusi chwilke spokoju bo nie moglam spac ![]() wazne ze dzidzie nam rosną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć dziewczyny, że dzidzie rosną jak na drożdżach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() miałam pierwszą ciężką noc od dawna - jakieś koszmary - czuję się taka poobijana, co prawda jak się obudziłam to najbardziej poobijany czuł się mój brzuszek (chyba ktoś tam dawał czadu w nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() A tym camambertem z szparagami i łososiem - hmmm... to się komponuje idealnie - aż mi ślinka cieknie ![]() Wydaje mi się że chyba surówki już nie potrzeba, aczkolwiek podpytam mojego prywatnego mistrza kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi na zgagę pomaga tylko marchewka ![]() Dobra muszę pomyśleć o śniadaniu i chyba iść do sklepu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Anielko ja robilam taaak woda troszke plynu do kapieli nivea mycie pozniej wycieranie i oliwkowanie calej niuni oliwka nivea przez jakis tydz az skora zrobila sie slliczna pozniej przeszlam na balsam a do pupci uzywalam od poacztku liinomag
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- weroniczka a mialas taki http://allegro.pl/zel-do-mycia-ciala...587403907.html ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
I wiedziałam że zapomnę.
Pokrzywka - piękny brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj się tak jak pisze Czarnamadonna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Trzzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni . Miałam cytować, ale... Muminku czytając Twój post to łzy mi się do oczu cisnęły... Podziwiam Cię bo jesteś bardzo silną kobietą, trzymam kciuku za Laurkę, powoli, powoli i będzie dobrze. Współczję śmierci Oliwii, ale słowa to i tak nie wyraża tego jak jest mi przykro. A ja idę się szykować, na 12 muszę iść do pracy... bo rano nie telefonem obudzili, że trzeba jakieś zamówienia zrobić ![]()
#821 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można stoperan w ciąży ?
Ja mam taki http://allegro.pl/nivea-baby-szampon...583987451.html
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny jak tam noce . ja wstawałam tylko 2 razy. Za drugim razem zobaczyła że z M coś nie tak, całą noc brzuch go bolał. Pomyślałam ma za kare bo taki pazerny. Dorwał się wczoraj do suszonych jabłek ....
Mam pytanie czy kobiecie w ciąży na smażone grzyby? oo I jeszcze jedno... mam problem z .... co zrobić by maluszek nie siedział mi na jelitach o bo nie mogę się załatwić normalnie ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
wiadomosci od Marti:
z wczoraj wieczora: dostalam fenotrtol i e koncu lepiej bo zwukle rozkurczowe nie dawaly rady. cala sie po nim telepie dzisiejsza z rana: hej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O jaaaacie piernicze ![]() Mam nadzieję,że wszystko będzie ok, trzymam mocno kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Boże znowy eko mama reni w ddtvn ![]()
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
hmmmm anielko ja normalnie chusteczki krem pieluszka taaak szybko po chustczkach wysycha ze zanim zalozysz pampka to juz sucha skora
dokladnie taki z nivea teraz tez kupuje aleee u nas dzis zimnoooooooo brrrrrrrrrrrrr i od rana nic tylko co to mamusia, daj mamusia, chodz mamusia zglupieje do tego gotuje a tu 6 osob doroslych plus moje dzieckoooo |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Rozeznanie
|
Podane dane to orientacyjna waga naszych maluszków, jaką powinny mieć w danym tygodniu. Centyle oznaczają czy waga jest w normie, powyżej czy poniżej. 50 centyl to norma, 10 - poniżej normy, a 90 - ponad normę. Moja Nelcia cały czas delikatnie ponad 50 centyli
![]() Cytat:
![]() Muminku cieszę się, że znalazłaś chwilę żeby napisać. Masz dzielną córeczkę i wierzę, że będzie dobrze ![]() A Waszego bólu i żalu nic nie ukoi, to ogromna tragedia, bo tak niewinne życie przestało istnieć.. Jestem z wami cały czas i wierzę, że Laura wyzdrowieje. Czarna pytałaś o pielęgnację malucha. Ja planuję kąpać Nelkę z odrobiną emulsji (Balnuem), następnie delikatnie posmarować ją kremem (też Balneum) a tyłeczek kremem Ziajki. Jeżeli będzie miała odparzenia to dopiero jakaś maść. Przy zmianie pieluszki: będę wycierać pupcię wacikami z wodą (pierwsze dni), później chusteczki nawilżone Pampers, smarować Ziajką i tyle. Jak pupcia będzie mokra, to zawsze można (już czystą) wytrzeć pieluszką tetrową ![]() A tak poza tym to witam się z rana. Ja już po kawce i po śniadanku, zaraz zabieram się do roboty ![]()
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałam wcześnie, naczekałam się w aucie ale jestem zarejestrowana na 11.30 i mam pierwszy numerek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Marti dziekuje za wsparcie z naszej strony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki ![]() ![]() Dziewczyny chyba wizaż znów szaleje bo moich wiadomości chyba nie widać...
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
a slyszalyscie zeby do odpadniecia pempka kapac dziecko w przegotowanej wodzie
cooo do mycia za kazdym razem woda to mi by czasu brakloooo ja mylam cala jak byla upaprana bardzow kupie a zdazalo sie ze po same plecy |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Dopiero wstalam, wiec ide po kawe i biore sie za czytanie.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to zastanawia mnie jak wykąpać żeby tego pępka nie zamoczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() martuś bedzie dobrze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Jestem dzisiaj zapracowana tak więc znowu będę z doskoku ![]() Wczoraj miałam ciężki dzień.. ok. 17 dopadły mnie skurcze..no, ale poleżałam trochę u mamy i odpuściły..jestem już przemęczona tym ciągłym lataniem..po pracy jesteśmy u rodziców do późnego wieczora, bo mąż kładzie te kafelki i czuje się już przemęczona.. Mam ochotę wybyczyć się w łóżku na maksa ! Dzisiaj po pracy mam zajęcia SR tak więc będę w domu ok. 19, mąż ma służbę tak więc wpadnę do Was przed snem ![]() Marti- trzymaj się biedaczko..oby wszystko wróciło do normy ![]() Muminek- Kochana jesteśmy z Tobą ! Bądź silna dla Laurki ! Gratuluje udanych wizyt i badań ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Już kuzynka poszła i posiedzę teraz z Wami
![]() ![]() Przede wszystkim: marti86 no nie... ![]() ![]() Od kuzynki dostałam laktator ręczny z aventu ![]() ![]() Podpytywałam ją o pielęgnację noworodka, to z jej hitów pamietam: linomag do pupy i cała seria kosmetyków linomag, nawilżane chusteczki huggies, do kąpieli oilatum, butelka do karmienia Lovi. I do pępka spirytus. Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-09-06 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Raczkowanie
|
A to bedziecie uzywac takich 'zwyklych' sklepowych kosmetykow - cos do kapieli, po kapieli i na pupe, np. Nivea? Kolezanka polecala mi zakup Oilatum tlumaczac, ze po tym wlasciwie nie potrzebowala juz zadnego dodatkowego mleczka - ewentualnie co 2-3 dzien... A ja jestem jak dziecko we mgle i nie wiem.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
u mnie do pempka na 100 bedzie fiolet bo najszybciej sie goi czaami stare metody sa najlepsze nie mowiac o kolkach
hmmmm zawsze troszeczke zamoczysz i nic sie nie stanie pare krople nie zaszkodzi ja kapie na gabce i jakby nie patrzac woda nie doscira do pempka ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- kurcze mi sie wydaje oilatum wtedy jak cos jest nie taak ze skora bo wtedy przeciez pediatra przepisuje np jak jest zbyt przesuszona ja poki co stawiam na oliwke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.