|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
jutro idę biegć, dochodzę do siebie...
cały czas piszecie o tych butach do biegania ja takich nie mam mam adidasa, ale wysokie, wysoko wiązane, kupowałam je z myślą o siłowni - w zeszłym roku miałam treningi personalne i były super, bo usztywniały mi kostkę... może to dzięki butom nie potrafię przebiec 2 km ciągiem ? czy przez moją wagę... kiedyś mi trener powiedział, że jak jeszcze schudnę to będzie mi się lżej biegać nie wiem na ile w tym prawdy, są dni, kiedy biega mi sie "lekko" |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;42361978]moze sa za waskie na Twoja stope? Buty biegowe sa roznej szerokosci, maja rowniez rozna wysokosc w "przedniej" czesci.
Z Twojego opisu wynika ze sa za male, pomimo tego za sa 1.5 numera wieksze. ja mam jedna pare 2 numery "za duza ![]() ![]() decydowanie wole te pierwsze ![]() no właśnie być może źle dobrane ![]() teraz biegam w adidasach 42 i 2/3 poprzednio biegałam w kalenji 43 i odcisków nie miałam więc coś w tym jest ;p Cytat:
![]() teraz mam buty adidasa, całkiem dobre podobno - miały super opinie, a doszłam do wniosku, że lepiej mi się biegało w kalenji Edytowane przez walk_on_air Czas edycji: 2013-08-21 o 06:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Twojego opisu wynika ze sa za male, pomimo tego za sa 1.5 numera wieksze. ja mam jedna pare 2 numery "za duza ![]() ![]() decydowanie wole te pierwsze ![]() Równie dobrze te buty mogą być zbyt luźne (albo za słabo zawiązane) - wtedy stopa cały czas delikatnie porusza się w bucie i ulega obtarciom. Ja tak miałam, pomogły dopiero zapiętki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed następnym biegiem nasmaruj te miejsca gdzie robią się tobie odciski wazeliną taką zwykłą(ja kupuję w rosmanie taką większą za 5 zł ![]() Po bieganiu odciski smaruję płynem Acerin http://nova-farm.com/product_info.php?products_id=520 na dozie za chyba 7 zł. Wczoraj bieg w deszczu i podbiegi, od razu człowiek z bananem na twarzy spać poszedł. Choć po deszczowym biegu musiałam swoje w wannie wysiedzieć żeby się ogrzać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam z nimi do czynienia. Ale z tego co słysze to dla początkujących są ok. Ja jak załapałam bakcyla do biegania wolałam od razu zainwestować w buty. Kupiłam takie z poprzedniego sezonu to czasami są o połowe tańsze. Doradzali mi tylko Asicsy i Broksy.
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero się wdrażam - jak załapię bakcyla to bym sobie sprezentowała, bo komfort biegania pewnie o niebo lepszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
dzięki za rady
![]() ![]() co do kalenji to ja mialam te za 59.9. przez pierwsze pare miesiecy byly ok, potem juz nie czulam amortyzacji, a ze bieganie to sie okazalo "to coś" to zainwestowałam w lepsze (teoretycznie). Na sam początek kalenji są jak najbardziej ok! I internet też je poleca ;P Bardzo wygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nawet TŻ zameldowałam, że kupię je sobie koniecznie ![]() Jeśli chodzi o amortyzację to jakoś pozytywnie wpływa to, że będę też ich używać na drogach leśnych? Mam nadzieję, że dłużej wytrwa wtedy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4236521 6]ja je również polecam ;-) na początek naprawdę fajne buty za niedużą kasę
![]() ![]() Ooo...i jak z ta amortyzacją? Pogarsza się z czasem czy na razie bez zmian?
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
w każdych butach amortyzacja siada. Mi to bardzo szybko bo przy moim wzroście ważę 66kg a to niestety skraca żywotność buta. Mi średnio po 500km przebiegniętych już czuję że twardo. Za to koleżanka 48kg to może i 1200km w butach przebiegnąć
![]() Ja kupuję buty do 200 zł. Asicsy kupiłam na wyprzedazy internetowej za 109 zł z przesyłką, wystarczy poszukać. Broksy mają dużo mocniejszą amortyzację, są jakby bardziej miękkie, nawet jak już się rozpadają. Idę do sklepu mówię jaki mam budżet np te 200 zł i nawet jak w sklepie same buty powyżej 300 zł to sprzedają mi jakiś fajny model ![]() ![]() andzya ćwiczysz plecy ![]() Jakby tak patrzeć to te ćwiczenia co robię w domu właśnie na plecy żeby bieganie nie zaszkodziło, ścięgno achillesa, kolana i ogólnie całość więcej czasu mi zajmują niż samo bieganie ![]()
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te ćwiczenia na kręgosłup, ścięgna i kolana to jakie mniej więcej? Masz jakiś konkretny program?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja biegnę tak średnio 7,5 - 8km/h
a co do kupowania butów przez internet...nigdy nie trafiam z rozmiarem a buty do biegania na prawdę muszą być większe? nie wiem czy jest sens inwestowania w takie buty, skoro ja za miesiąc przenoszę isę na siłownię i tam bieżnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj 6 km o poranku, zaczynam stopniowo,nie będę robić na początek jakiś dramatycznych dystansów, kondycyjnie spokojnie dałabym rade więcej, ale wszystko w swoim czasie ![]()
![]() |
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() musza byc wieksze, bo noga puchnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Achillesa ćwiczę za pomocą piankowej piłeczki, i ścierki lub ręcznika. Indios Bravos Cwiczenia radził mi i lekarz i fizjoterapeuta, ciężko to opisać. http://sport-med.pl/content/ci-gno-achillesa-0 Siedząc przy tv ugniatam piankową piłeczkę palcami u nogi, i rozłożoną ściereczkę zwijam palcami. Na plecy to bardzo mi pomaga leżenie na podłodze na brzuchu i robienie przez 15 sek nożyc rękoma i nogami tak w kilku seriach, na stojąco mam ćwiczenia co nawet nie wiem jak opisać :P o tutaj są http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-z...cy-d29013.html. No i też hantelki
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym rozmiarem to o ile muszą buty być większe? Bo są różne opinie...ja mam drobne stopy - nie chcę żeby mi kłapały te buciki ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, czekam na mój biustonosz sportowy i dołączam się do grona biegaczy. Co prawda bieganie nie jest mi obce, bo w czasach szkolnych reprezentowałam szkoły na zawodach w bieganiu, ale od tego czasu dużo się zmieniło. Nie planuję biegać maratonów, ale podobno bieganie uzależnia, więc o ile nie zajadę mojego prawego płuca to kto wie
![]() pozdrawiam!
#1401 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja wszystkie buty kupuje na necie jak juz sprawdzisz number w firmie to sie sprawdza ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- na bieznie tez sa potrzebne dobre buty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
a czemu tak?
#1403 |
Raczkowanie
|
Witam Was tutaj
![]() Jakiś miesiąc temu wrócilam do biegania, moja kondycja leży i płaczę, więc zaczynam od interwałów bieg i szybszy chód i pomału zwiększam długość biegu. Piszecie tu o butach, kusi mnie zeby kupic sobie jakies fajne koło 100zl jednak boje się, że przestane biegać więc najpierw złapie bakcyla ![]() ![]() Mam nadzieję, że długo tutaj z Wami zostanę ![]() ![]() ![]() ![]()
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() podczytuję Was od pewnego czasu. Mam pewien problem z kostką. Kupiłam buty w sklepie dla biegaczy, pan doradził mi buty dla stopy neutralnej, robił mi test, stwierdził, że jest lekka pronacja stopy lewej, ale w granicach normy i można wziąć buty neutralne. Takie więc kupiłam, jednak od czasu do czasu "czuję" tę kostkę... Np dziś byłam biegać (a nie biegam jakoś dużo bo jestem początkująca, ok. 2,5km) i czuję kostkę jakbym ją przeciążyła. Nie wiem, czy to wina butów? Nie chciałabym wywalać znowu kasy na nowe buty, bo właściwie nie wiem, czy to w tym tkwi problem, czy może np mam złą technikę biegania czy jeszcze coś innego... ![]() Dodam, że rozgrzewam się zawsze przed bieganiem i biegam tyle, ile mogę, nic na siłę. W trakcie biegu nic mnie nie boli. Buty mam Adidas Duramo 4, 1,5 rozmiara większe.
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
bo wracam na moją siłownię,
aktualnie miałąm przerwę od czerwca, bo miałam nawał pracy i obronę mgr ale teraz sie ogarniam i wracam, to jest jak narkotyk, siłownia uzależnia i ulubione treningi też jak będę chciała kupić te buty to pojadę do sklepu i kupię z tym, że u mnie nie ma decathlonu, najblizszy 30 km więc alo zainwestuję coś typu nike, albo się przejadę do tego decathlona... to jak ja mam rozmiar 39 to muszę kupić 40,5? ja mam taki ciemniejszy paznokiec u lewej stopy, na duzym palcu, jest taki silny pod spodem w jednym miejscu jakby ktos mi mlotkiem przywalil, jednak w ogole nie boli to od biegania w zlch butach ?????????????? Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2013-08-21 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przymierz najpierw jakiekolwiek buty danego producenta, bo rozmiar rozmiarowi nie równy i zobacz jak się w nich i danym rozmiarze czujesz ![]() co do paznokcia to bardoz możliwe - mi się od biegania taki zrobił najmniejszy (ale cały), zdjęłam go częśćiowo a tam krwiak ;] jeżeli Ci się nie podnosi paznokieć to pewnie to krwiak, ale jeśli się podnosi to może to byc coś poważniejszego. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kostki wolą tereny leśne niz betonowe, bo je wzmacniasz jak muszą ciągle pracować na nierównościach. Co do ile większe buty, to ja mam kilka par, bo różnie biegam. Na te krótkie i szybkie biegi mam buty większe o 0,5 cm, a na takie powyżej 20km mam o 1 cm większe. Dzisiaj idę po nowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Re: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
U mnie nie ma za bardzo gdzie biegać, tylko po asfalcie, ale te buty są właśnie na asfalt przeznaczone
![]() Ale zastanawiam się czy jest podstawa do reklamacji to, że pan sprzedał mi buty neutralne / supinujące (sprawdzilam), mimo że powinnam mieć neutralne / pronujące?
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
znajomy - zawodowy biegacz powiedział, że pół rozmiaru większe to jest max
większy luz to jest głupota, niepotrzebnie noga lata ogólnie podobają mi się nike zignano, te z tymi zygzakami i chyba na te się zdecyduję ale to się zastnaowie dzisiaj idę wreszcie pobiegać, ale pójde w starych nike, takich leciutkich niziutkich, zobacze jak w tych bedzie mi sie biegac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.