![]() |
#1381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Aleska gratuluje
![]() Manieczka doskonale Ciebie rozumiem, tez doly lapalam przez kp. Ja mam w ![]() ![]() ![]() Ja naval walcze, po powrocie z Pl mam plan ograniczyc mm I skupic sie maksymalnie na kp, co z tego wyjdzie to sie okaze, tylko ze u mnie up jest powiazane i paromna innymi wyborami,ktorych dokonalam, jak np. nieszczepienie. Dzieki dziewczyny za odp. dotyczace kurtki, o czapce i rekawiczkach nie pomyslalam, dzieki Kostka ![]() LolaMontez z butami to mam problem, wszystkie za male po ciazy sa na mnie ![]() Clara zaczela sie juz interesowac karuzela, ale nadal wiekszosc czasu spi albo je, wiec tych atrakcji wciaz nie ma za wiele ![]() Zamienilam iPada na lenovo yoga, masakra, w ogole nie odnajduje sie w androidzie, wiec wybaczcie mi prosze dziwne posty (autokorekta).
![]() |
#1382 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://szafka.pl/c494522-lamaze-osmi...a-malucha.html w łóżeczku i lubi na nią patrzeć i nie wie czy się śmiać czy się rozpłakać, ostatecznie się uśmiecha, komicznie to wygląda ![]() zwłaszcza na jej czarne oczy patrzy i na to kółko biało- czarne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My chcemy na Wielkanoc chrzcić... U nas też zimno ![]() Cytat:
![]() I jak? Jesteście już w domu? Cytat:
![]() ![]() Coś działasz z tymi hemoroidami? GRATULACJE!!! No dziewczyny, czas poczekalni dobiega końca ![]()
![]() |
![]() |
#1383 |
Zadomowienie
|
Aleska, gratuluje Ignasia
![]() I udalo sie nam zamknac w listopadzie. Widzisz Anuszka, nie bylas ostatnia ![]() ![]()
![]() |
#1384 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka lek na zasuszenie pokarmu nazywa się Bromergon, z tym, że jak Silesianna pisała, po nim jest dużo skutków ubocznych... Ja przy pierwszym synku go wykupiłam, ale po przeczytaniu ulotki, jednak zrezygnowałam
![]() Aleksandrettaa mi takie dwa "żelki" wypadły ![]() Ja dzisiaj miałam dzień wariata... Zrobiliśmy z mężem obiad, a jak oboje gotujemy to przeważnie kłótnia z tego wynika ![]() ![]() A później przyszła moja przyjaciółka i poszliśmy wszyscy na spacer, ale tak mroźno było, że długo nie pochodziliśmy... Młoda śpi, mąż poszedł na nockę, a ja w końcu mogę się herbaty w spokoju napić...
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Boli was też spojenie łonowe?
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Haha kasia dobre z tym tymbarkiem xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka mnie już nic nie boli, a najbardziej się cieszę, że jak leżę na plecach to mnie w krzyżu nic nie boli
![]() ![]()
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bromergon to lek hormonalny. brałam przed ciążą przez kilka miesięcy na problemy z prolaktyną (ten hormon odpowiada za laktację ale też przy wysokim poziomie powoduje problemy z cyklem, owulacją). Ja czułam się dobrze ale wiele dziewczyn źle toleruje bromka więc bez potrzeby bym go nie brała i spróbowała najpierw naturalnie wygasić laktację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 | |
Zadomowienie
|
My właśnie kończymy bella happy
![]() Cytat:
![]() Wychodzicie jutro? Jakich wkładek laktacyjnych używacie? Pierwsze miałam johnson'a i były ok. Teraz mam Nuk i są totalnie do kitu. Cienkie toto, że przy jednym karmieniu przecieka. Jakie kupić kolejne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Wtajemniczenie
|
Siobhan ja tylko johnson'a używam, bo właśnie nigdy mi nie przeciekły...
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
Te Johnsona są naprawdę spoko są trochę grubsze i generalne nie gna sie non stop. Nie polecał Tomme Tippee i Lovi
![]() |
#1394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie guli ![]() Padam na pysk...mlody dzisiaj prawie nie spi, placze nie wiem o co, i teraz dalej nie spi, caly dzien taki oby noc byla lepsza... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Ignasia wzięli na szczepienia, więc będzie opis porodu!
Ok. 5:45 rozbudził mnie przypadkowo mąż, który akurat wstał nakarmić koty, żeby nie miauczały i dały nam pospać. W tym momencie poczułam, że robi mi się mokro. No to sobie pospaliśmy ![]() ![]() Parte trwały ok. 50 minut i też nie bolało, tylko że moja kondycja jest do dupy i nie dawałam rady zawsze przeć efektywnie. Wyraziłam zgodę na nacięcie, bo slaba byłam w tych parciach. I o 13:23 udało mi się wypchnąć małego ![]() Poród lightowy, ale czuję ze połóg to będzie ujnia z grzybnią. Mam chyba z 6 szwów, tyłek mnie boli i jeszcze samoistnie sobie bączki puszczam :/ Wtf? Kiedy z taką ilością szwów da się w miarę funkcjonować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po zdjęciu szwów będzie lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
Lola na mnie nawet moje uggi sa za male
![]() Frau jak sie czujesz?jak Klara? Aleska to super, ze porod latwy mialas ![]() Ja tez uwazam, ze porody nie takie straszne, jak je maluja ![]() Moje szycie (a popekalam bardzo) bolalo przez pierwsze 4 dni,pozniej juz bylo ok, a teraz to juz wogole luz ![]() P.s. znasz moze jakiegos dobrego fryzjera w okolicach rynku, do ktorego nie trzeba sie zapisywac wczesniej?
"Gdy dwoje ludzi zyje razem, bywa, ze moga zrobic wszystko.Nawet trzeciego czlowieka" ![]() Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-11-30 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Aleska porod marzenie!
Tak pieknie zamykamy listopad ![]() ![]() U nas w domku masakra, tz nie zbliza sie do malej bo chory, a jeszcze do pracy musi wstac, a caly dzien w lozku lezy albo spi. Na domiar tego gdzies kolo 17 mna tez zaczelo trzasc i mialam ciarki i gesia skorke, przespalam z godzine, wzielam rutinoscorbin i oby mnie nie wzielo.... a na spacerze bylam i chyba to zly pomysl, bo zimno bylo jak cholercia.... A ja polece wkladki babydream z rossmanna, te premium mam, niedrogie i fajne, nie przeciekaja szybko ![]() Ela wyszliscie ze szpitala? Frau jak zdrowko? Happy a u Ciebie? Ciekawe jak ma sie Kiara i Esti i Szybka? Chuba napisze smsa do Szybkiej...
![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
Rosalie ja polecam salon Ines na legnickiej, mają tam dobrych fryzjerów. Polecam ewę nowacką, ale Pauliny (nie pzmiętam nazwiska) już nie. Reszts fryzjerów jest ok. Terminy można trafić na ten sam dzien, albo następny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny robiłyscie sobie okłady na rane po nacieciu krocza?
Jak tak to z czego najlepiej? Ja już nie daje rady...nie moge funkcjonować,boli jak cholera...nie wstaje z łóżka...nawet sie mała zajać nie moge
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lezaczek fp
![]() U nas atrakcje typu karuzela w lozeczku ale to narazie max 15 minut ja interesuje,a tak to lezymy na lozku i do niej gadam a ona próbuje gaworzyc,wodzi wzrokiem za grzechotki no i dziś atrakcja był lezaczek ![]() No i co nie SPI od 18.30 i nie może zasnac ![]() Kurcze Dominika ma jakieś duże gruczoły tam gdzie cycuszki ,normalnie takie kulki czuć i wkrecam sobie czy to nie węzły powiekszone ![]()
![]() |
#1403 | ||
Zakorzenienie
|
Aleska zazdroszcze takiego porodu jak diabli! Choc moj w sumie byl fajny :P
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Tantum rosa probowalas? Mi sie zaczela rana infekowac i TR pomoglo b.szybko. i wietrzyc jak najwiecej! Zadnych gaci i plastikowych podpasek... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Aleska gratulacje
![]()
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko tu jest m.in. o powiekszonych gruczolach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem tydzien po porodzie i mam napuchniete okolice odbytu...siedziec dalej mi ciezko. Aleska porod jak marzenie ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Martha zdrowka zycze ![]()
![]() |
![]() |
#1407 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Nadia ma chyba cos z brzuszkiem...wieczorem podczas karmienia na koniec je tak nerwowo, co chwile puszcza piers , probuje chwycic ale jakby nie umiala, poplakuje do piersi, wierzga i do tego ulewa, po kazdym przystawieniu teraz wieczorem. Pewnie tak nie jest ale mialam wrazenie ze ulewala wszystko co zjadla... W dzien tez ulewala ale mniej...no i nie je tak nerwowo...cos chyba jest na rzeczy... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-30 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1410 |
Raczkowanie
|
Ignaś zapowiada się na niezłego ssaka
![]() W planie porodu zaznaczałam, że chce dotknąć glówki, jak już bedzie wychodzić, a potem kangurowanie. Byłam w jakimś takim szoku, że w ogóle na początku nie chcialam go wziąć! Ale głupio. Dopiero na poporodowej się odważyłam potrzymac mojego chomiczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.