Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 16:40   #1381
Rosalie01
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Aleska gratuluje
Manieczka doskonale Ciebie rozumiem, tez doly lapalam przez kp.
Ja mam w co ludzie sobie o mine pomysla i Tobie radze to samo to jak karmisz swoje Malenstwo to tylko I wylacznie Twoja sprawa I w zaden sposob nie determinuje tego haka matka jestes
Ja naval walcze, po powrocie z Pl mam plan ograniczyc mm I skupic sie maksymalnie na kp, co z tego wyjdzie to sie okaze, tylko ze u mnie up jest powiazane i paromna innymi wyborami,ktorych dokonalam, jak np. nieszczepienie.

Dzieki dziewczyny za odp. dotyczace kurtki, o czapce i rekawiczkach nie pomyslalam, dzieki Kostka
LolaMontez z butami to mam problem, wszystkie za male po ciazy sa na mnie dobrze, ze wczoraj przymiezylam, bo mialabym problem we wtorek (u mine jest 10 stopni, wiec naval chodze w adidasach).

Clara zaczela sie juz interesowac karuzela, ale nadal wiekszosc czasu spi albo je, wiec tych atrakcji wciaz nie ma za wiele

Zamienilam iPada na lenovo yoga, masakra, w ogole nie odnajduje sie w androidzie, wiec wybaczcie mi prosze dziwne posty (autokorekta).
Stary 2014-11-30, 16:59   #1382
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Takie moze glupie pytanie mam. Jesli dzieciaczki spia wam caly dzien miedzy karmieniami, budzicie je specjalnie np na jakas zabawe, gimnastyke itp? Bo w sumie Nadusia sporo spi i nie wiem czy ja budzic na "rozrywke" czy tylko wtedy gdy sama sie budzi i nie spi
Ja nie wybudzam. Na razie to ją jeszcze atrakcje nie interesują. Ma tylko taką ośmiornicę
http://szafka.pl/c494522-lamaze-osmi...a-malucha.html
w łóżeczku i lubi na nią patrzeć i nie wie czy się śmiać czy się rozpłakać, ostatecznie się uśmiecha, komicznie to wygląda
zwłaszcza na jej czarne oczy patrzy i na to kółko biało- czarne

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
O Matko Polko, ale się dziś wyspalam, Lilcia budziła się 2 razy na karmienie i zaraz zasypiala, ostatecznie wstalysmy o 8.30
My dziś podobnie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Tego jeszcze nie grali. Ktoś przywlokl rotawirusa na oddział. Zdycham
Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia Wam życzę!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kurcze... ta bula ze szczepienia wczoraj podbiegla ropa a dzisiaj rano widze ze ta ropa pekla i jest tylko czerwone...ropa chyba wyplynela, moze to tak byc??
Tak powinno być z tego co kojarzę.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
małemu próbowałam dać butelke, ale nie chce ;/ smoczka tez nie... wiec chyba nie predko wyjde z domu ;p w nocy bolał go brzuszek po pierogach chyba ;/ bo mnie tez bolał a co dopiero jego
Też zeżarłam ostatnio pieroga z kapustą i grzybami, byłam wzdęta na maxa, a mała miała problem z kupą.. myślałam, że jeden jej nie zaszkodzi...

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
My juz po chrzcinach 😄 corcia cala ceremonie przespala..zreszta inne dzieciaczki tez nie bylo placzu przy polewaniu woda 😊 nooo i tyle kasy zgarnela ze zamawiam lezaczek i mate a ja swieta znow sobie zazyczymy koperty haha...

U was tez tak zimno??? W nocy bylo 13 na minusie.
Szybko zrobiliście chrzciny... Wstaw jakąś fotkę do klubu
My chcemy na Wielkanoc chrzcić...
U nas też zimno

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Fajnie ze wam chłopy pomagają mój to już mnie do roboty wygania jak tylko ze szpitala wróciłam. Bo "nic nie robie " powinnam latać ze szmata między karmieniami. Chyba go wyślę do Szwecji przed świętami jeszcze.
Ojjj bacik dla niego

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki.czekamy na wyniki krwi i jak ok to do domu .
I jak? Jesteście już w domu?

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Ja tez sie obawialam 2 tym bardziej, ze hemoroidy mi wyskoczyly podczas porodu. Okazalo sie, ze nie trzeba bylo sie bac
Mi też Ale z dwójką też nie miałam problemu po porodzie
Coś działasz z tymi hemoroidami?

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Ignaś jest juz na świecie urodził się o 13:23, waży 3700 g i ma 57 cm.
GRATULACJE!!!

No dziewczyny, czas poczekalni dobiega końca
Stary 2014-11-30, 17:01   #1383
fiorella22
Zadomowienie

Aleska, gratuluje Ignasia

I udalo sie nam zamknac w listopadzie. Widzisz Anuszka, nie bylas ostatnia a tak sie martwilas

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:09   #1384
Kasia427
Wtajemniczenie

Manieczka lek na zasuszenie pokarmu nazywa się Bromergon, z tym, że jak Silesianna pisała, po nim jest dużo skutków ubocznych... Ja przy pierwszym synku go wykupiłam, ale po przeczytaniu ulotki, jednak zrezygnowałam
Aleksandrettaa mi takie dwa "żelki" wypadły

Ja dzisiaj miałam dzień wariata... Zrobiliśmy z mężem obiad, a jak oboje gotujemy to przeważnie kłótnia z tego wynika Później przyszła moja babcia z dziadkiem, najlepsze rady dziadka to, żebym małej już sok tymbarku dała, bo zdrowy i dobry i pewno jej się pić chce
A później przyszła moja przyjaciółka i poszliśmy wszyscy na spacer, ale tak mroźno było, że długo nie pochodziliśmy...
Młoda śpi, mąż poszedł na nockę, a ja w końcu mogę się herbaty w spokoju napić...
Stary 2014-11-30, 17:40   #1385
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Anuszka nam polozna mowila ze do -5 mozna wyjsc. My jeszcze nie bylismy na pierwszym spacerze. Nie wiem kiedy ruszac i czy werandowac
My chyba bedziemy musieli pójsc... D. wyjezdza pojutrze- do świąt. Kurcze boje się bardzo, ze sobie nie poradze, ze w jakąś depreche popadne ;/ no ale co zrobić... bedzie trzeba się uzbroić w nie wiem co w hardkora ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:42   #1386
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Tak zapytam mało dyskretnie wypadało wam podczas połogu takie czarne coś jak galaretka czy żelek? dziś na podkładzie miałam 2 razy oprócz krwi coś takiego obłego, błyszczącego, taką grudkę.
Pewnie to skrzep. Ja nie mialam ich duzo ilosciowo, za to wielkowci kurzego jaja
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:44   #1387
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Aleska gratuluje
Manieczka doskonale Ciebie rozumiem, tez doly lapalam przez kp.
Ja mam w co ludzie sobie o mine pomysla i Tobie radze to samo to jak karmisz swoje Malenstwo to tylko I wylacznie Twoja sprawa I w zaden sposob nie determinuje tego haka matka jestes
Ja naval walcze, po powrocie z Pl mam plan ograniczyc mm I skupic sie maksymalnie na kp, co z tego wyjdzie to sie okaze, tylko ze u mnie up jest powiazane i paromna innymi wyborami,ktorych dokonalam, jak np. nieszczepienie.

Dzieki dziewczyny za odp. dotyczace kurtki, o czapce i rekawiczkach nie pomyslalam, dzieki Kostka
LolaMontez z butami to mam problem, wszystkie za male po ciazy sa na mnie dobrze, ze wczoraj przymiezylam, bo mialabym problem we wtorek (u mine jest 10 stopni, wiec naval chodze w adidasach).

Clara zaczela sie juz interesowac karuzela, ale nadal wiekszosc czasu spi albo je, wiec tych atrakcji wciaz nie ma za wiele

Zamienilam iPada na lenovo yoga, masakra, w ogole nie odnajduje sie w androidzie, wiec wybaczcie mi prosze dziwne posty (autokorekta).
Ja z baletek z gumką przeszłam od razu na emu a butów mam milion pięćset i w żadne inne nie wchodze wart w moje krótkie kozaczki idealne na taka pogodę ale nie narzekam emu sa ciepłe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 17:50   #1388
anuszka21
Zakorzenienie

Boli was też spojenie łonowe?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Aleska, gratuluje Ignasia

I udalo sie nam zamknac w listopadzie. Widzisz Anuszka, nie bylas ostatnia a tak sie martwilas

Haha kasia dobre z tym tymbarkiem xd
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:56   #1389
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka mnie już nic nie boli, a najbardziej się cieszę, że jak leżę na plecach to mnie w krzyżu nic nie boli mogę normalnie się podnieść, a nie jak żuk przewrócony na skorupę tiruriru
Stary 2014-11-30, 17:59   #1390
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Manieczka lek na zasuszenie pokarmu nazywa się Bromergon, z tym, że jak Silesianna pisała, po nim jest dużo skutków ubocznych... Ja przy pierwszym synku go wykupiłam, ale po przeczytaniu ulotki, jednak zrezygnowałam
Aleksandrettaa mi takie dwa "żelki" wypadły
ufff bo już się bałam, ze to jakies resztki łozyska czy cos. no ale skoro sie zdarza to moze bede zyc

Bromergon to lek hormonalny. brałam przed ciążą przez kilka miesięcy na problemy z prolaktyną (ten hormon odpowiada za laktację ale też przy wysokim poziomie powoduje problemy z cyklem, owulacją). Ja czułam się dobrze ale wiele dziewczyn źle toleruje bromka więc bez potrzeby bym go nie brała i spróbowała najpierw naturalnie wygasić laktację.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 18:58   #1391
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Happy zdrowka!

Dziewczyny kojarzycie jakies pampki zerowki?
My właśnie kończymy bella happy

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Tego jeszcze nie grali. Ktoś przywlokl rotawirusa na oddział. Zdycham
Mam nadzieję, że to tylko ciebie dopadło a nie Klarę
Wychodzicie jutro?

Jakich wkładek laktacyjnych używacie? Pierwsze miałam johnson'a i były ok. Teraz mam Nuk i są totalnie do kitu. Cienkie toto, że przy jednym karmieniu przecieka. Jakie kupić kolejne?
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 19:06   #1392
Kasia427
Wtajemniczenie

Siobhan ja tylko johnson'a używam, bo właśnie nigdy mi nie przeciekły...
Stary 2014-11-30, 19:09   #1393
happywoman
Rozeznanie

Te Johnsona są naprawdę spoko są trochę grubsze i generalne nie gna sie non stop. Nie polecał Tomme Tippee i Lovi

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 19:40   #1394
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zapytam mało dyskretnie wypadało wam podczas połogu takie czarne coś jak galaretka czy żelek? dziś na podkładzie miałam 2 razy oprócz krwi coś takiego obłego, błyszczącego, taką grudkę.
Kilka watrobek ze mnie wyszlo
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
My właśnie kończymy bella happy

Mam nadzieję, że to tylko ciebie dopadło a nie Klarę
Wychodzicie jutro?

Jakich wkładek laktacyjnych używacie? Pierwsze miałam johnson'a i były ok. Teraz mam Nuk i są totalnie do kitu. Cienkie toto, że przy jednym karmieniu przecieka. Jakie kupić kolejne?
Mam johnsona ale kolezanka przyniosla mi swoje resztki i z rossmana babydream sa bardzo podobne tez grube i maja przylepiec

Dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie guli
Padam na pysk...mlody dzisiaj prawie nie spi, placze nie wiem o co, i teraz dalej nie spi, caly dzien taki oby noc byla lepsza...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 19:43   #1395
aleska
Raczkowanie

Ignasia wzięli na szczepienia, więc będzie opis porodu!
Ok. 5:45 rozbudził mnie przypadkowo mąż, który akurat wstał nakarmić koty, żeby nie miauczały i dały nam pospać. W tym momencie poczułam, że robi mi się mokro. No to sobie pospaliśmy ponieważ wód jakoś dużo nie było postanowłam jeszcze trochę poleżeć. Pol godz później znowu pociekło, no to stwierdziłam że zbieramy się do szpitala. Prysznic, śniadanie, włosy sobie ułożyłam , coś tam dopakowałam i o 8 wyjechaliśmy. Skurcze miałam jakieś tam słabe, nieregularne i lekkie wiec nastawiałam sie na długi pobyt. Po dziewiątej bylam juz przyjęta na oddział. Papierologia i takie tam ktg. Okazało się, że ma 7 cm rozwarcia! A skurcze słabe i mało bolesne. No to lecimy z oxy. Ok. 12:30 było już pełne rozwarcie. I kurcze bardziej bolesne to miewałam miesiączki, nie mówiąc już o migrenach mordercach.
Parte trwały ok. 50 minut i też nie bolało, tylko że moja kondycja jest do dupy i nie dawałam rady zawsze przeć efektywnie. Wyraziłam zgodę na nacięcie, bo slaba byłam w tych parciach. I o 13:23 udało mi się wypchnąć małego

Poród lightowy, ale czuję ze połóg to będzie ujnia z grzybnią. Mam chyba z 6 szwów, tyłek mnie boli i jeszcze samoistnie sobie bączki puszczam :/ Wtf?

Kiedy z taką ilością szwów da się w miarę funkcjonować?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 19:57   #1396
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok. 5:45 rozbudził mnie przypadkowo mąż, który akurat wstał nakarmić koty, żeby nie miauczały i dały nam pospać. W tym momencie poczułam, że robi mi się mokro. No to sobie pospaliśmy ponieważ wód jakoś dużo nie było postanowłam jeszcze trochę poleżeć. Pol godz później znowu pociekło, no to stwierdziłam że zbieramy się do szpitala. Prysznic, śniadanie, włosy sobie ułożyłam , coś tam dopakowałam i o 8 wyjechaliśmy. Skurcze miałam jakieś tam słabe, nieregularne i lekkie wiec nastawiałam sie na długi pobyt. Po dziewiątej bylam juz przyjęta na oddział. Papierologia i takie tam ktg. Okazało się, że ma 7 cm rozwarcia! A skurcze słabe i mało bolesne. No to lecimy z oxy. Ok. 12:30 było już pełne rozwarcie. I kurcze bardziej bolesne to miewałam miesiączki, nie mówiąc już o migrenach mordercach.
Parte trwały ok. 50 minut i też nie bolało, tylko że moja kondycja jest do dupy i nie dawałam rady zawsze przeć efektywnie. Wyraziłam zgodę na nacięcie, bo slaba byłam w tych parciach. I o 13:23 udało mi się wypchnąć małego

Poród lightowy, ale czuję ze połóg to będzie ujnia z grzybnią. Mam chyba z 6 szwów, tyłek mnie boli i jeszcze samoistnie sobie bączki puszczam :/ Wtf?

No to poród marzenie, jakbym o swoich dwóch poprzednich czytała
Po zdjęciu szwów będzie lepiej
Stary 2014-11-30, 19:58   #1397
Rosalie01
Raczkowanie

Lola na mnie nawet moje uggi sa za male
Frau jak sie czujesz?jak Klara?
Aleska to super, ze porod latwy mialas
Ja tez uwazam, ze porody nie takie straszne, jak je maluja
Moje szycie (a popekalam bardzo) bolalo przez pierwsze 4 dni,pozniej juz bylo ok, a teraz to juz wogole luz
P.s. znasz moze jakiegos dobrego fryzjera w okolicach rynku, do ktorego nie trzeba sie zapisywac wczesniej?

Edytowane przez Rosalie01
Czas edycji: 2014-11-30 o 20:01
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:12   #1398
martha330
Zakorzenienie

Aleska porod marzenie!

Tak pieknie zamykamy listopad ahhhh! A w marcu robilo sie testy ciazowe i co z tego wyszlo

U nas w domku masakra, tz nie zbliza sie do malej bo chory, a jeszcze do pracy musi wstac, a caly dzien w lozku lezy albo spi. Na domiar tego gdzies kolo 17 mna tez zaczelo trzasc i mialam ciarki i gesia skorke, przespalam z godzine, wzielam rutinoscorbin i oby mnie nie wzielo.... a na spacerze bylam i chyba to zly pomysl, bo zimno bylo jak cholercia....

A ja polece wkladki babydream z rossmanna, te premium mam, niedrogie i fajne, nie przeciekaja szybko

Ela wyszliscie ze szpitala?

Frau jak zdrowko?
Happy a u Ciebie?
Ciekawe jak ma sie Kiara i Esti i Szybka? Chuba napisze smsa do Szybkiej...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:18   #1399
aleska
Raczkowanie

Rosalie ja polecam salon Ines na legnickiej, mają tam dobrych fryzjerów. Polecam ewę nowacką, ale Pauliny (nie pzmiętam nazwiska) już nie. Reszts fryzjerów jest ok. Terminy można trafić na ten sam dzien, albo następny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 20:26   #1400
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

poród jak marzenie skoro taki bezbolesny i szybki

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:26   #1401
Keithlyn
Zadomowienie

Dziewczyny robiłyscie sobie okłady na rane po nacieciu krocza?
Jak tak to z czego najlepiej? Ja już nie daje rady...nie moge funkcjonować,boli jak cholera...nie wstaje z łóżka...nawet sie mała zajać nie moge

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:26   #1402
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja mam lezaczek fp

U nas atrakcje typu karuzela w lozeczku ale to narazie max 15 minut ja interesuje,a tak to lezymy na lozku i do niej gadam a ona próbuje gaworzyc,wodzi wzrokiem za grzechotki no i dziś atrakcja był lezaczek

No i co nie SPI od 18.30 i nie może zasnac

Kurcze Dominika ma jakieś duże gruczoły tam gdzie cycuszki ,normalnie takie kulki czuć i wkrecam sobie czy to nie węzły powiekszone

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:30   #1403
silesianna
Zakorzenienie

Aleska zazdroszcze takiego porodu jak diabli! Choc moj w sumie byl fajny :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Jak tak to z czego najlepiej? Ja już nie daje rady...nie moge funkcjonować,boli jak cholera...nie wstaje z łóżka...nawet sie mała zajać nie moge
Dziewczyny roily chyba z ryvanolu?
Tantum rosa probowalas? Mi sie zaczela rana infekowac i TR pomoglo b.szybko. i wietrzyc jak najwiecej! Zadnych gaci i plastikowych podpasek...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja mam lezaczek fp

U nas atrakcje typu karuzela w lozeczku ale to narazie max 15 minut ja interesuje,a tak to lezymy na lozku i do niej gadam a ona próbuje gaworzyc,wodzi wzrokiem za grzechotki no i dziś atrakcja był lezaczek

No i co nie SPI od 18.30 i nie może zasnac

Kurcze Dominika ma jakieś duże gruczoły tam gdzie cycuszki ,normalnie takie kulki czuć i wkrecam sobie czy to nie węzły powiekszone
Moga byc powiekszone od Twoich hormonow jeszcze. Na pewno trzeba obserwowac, ale poki co chyba nie ma co sie martwic...
Stary 2014-11-30, 20:32   #1404
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Aleska gratulacje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:33   #1405
silesianna
Zakorzenienie

Czekoladko tu jest m.in. o powiekszonych gruczolach blog.polozna-online.pl/noworodki/oko-w-oko-z-noworodkiem/
Stary 2014-11-30, 20:35   #1406
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ja robie - altacet z rivanolem, octenisept i masc.
Ja jestem tydzien po porodzie i mam napuchniete okolice odbytu...siedziec dalej mi ciezko.

Aleska porod jak marzenie

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Martha zdrowka zycze
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:44   #1407
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Anuszka nam polozna mowila ze do -5 mozna wyjsc. My jeszcze nie bylismy na pierwszym spacerze. Nie wiem kiedy ruszac i czy werandowac
Moja płożna z kolei mówiła, żeby nie werandować tylko lecieć od 3-go tygodnia na spacer, nawet jak pogoda nie jest rewelacyjna. Ja tam jej jednak nie posłuchałam i dwa razy werandowałam, dwa razy w foteliku podróżowała, więc kilka chwil na powietrzu była i raz (dzisiaj) na spacerku 15 min.byłyśmy też

Cytat:
U mnie to była konfitura żurawinowa i kilka razy się zdarzyło, że poleciała

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Anuszka mnie już nic nie boli, a najbardziej się cieszę, że jak leżę na plecach to mnie w krzyżu nic nie boli mogę normalnie się podnieść, a nie jak żuk przewrócony na skorupę tiruriru
Ooo tak ahh to uczucie lekkości, brak problemów ze wstawaniem i najwazniejsze- leżenie/spanie na brzuchu!

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość

Ja miałam Lovi, były ok, duża średnica, ale dość cienkie, dobrze leżały w staniku. Za to z Aventu ni jestem zadowolona, bo słabo trzyma klej i ten kleks kleju jest malutki, są małe te wkładki i grube

Cytat:

Superporód!

Cytat:
Robiłam okłady z Tantum rosa, pomimo braku nacięcia, ale tak profilaktycznie i polecam

mgds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 21:01   #1408
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robilam z rivanolu, najlepiej takiego z lodowki, fajnie chlodzilo i lagodzilo bol

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Nadia ma chyba cos z brzuszkiem...wieczorem podczas karmienia na koniec je tak nerwowo, co chwile puszcza piers , probuje chwycic ale jakby nie umiala, poplakuje do piersi, wierzga i do tego ulewa, po kazdym przystawieniu teraz wieczorem. Pewnie tak nie jest ale mialam wrazenie ze ulewala wszystko co zjadla... W dzien tez ulewala ale mniej...no i nie je tak nerwowo...cos chyba jest na rzeczy...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-30 o 21:03
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 21:13   #1409
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja robilam z rivanolu, najlepiej takiego z lodowki, fajnie chlodzilo i lagodzilo bol

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Nadia ma chyba cos z brzuszkiem...wieczorem podczas karmienia na koniec je tak nerwowo, co chwile puszcza piers , probuje chwycic ale jakby nie umiala, poplakuje do piersi, wierzga i do tego ulewa, po kazdym przystawieniu teraz wieczorem. Pewnie tak nie jest ale mialam wrazenie ze ulewala wszystko co zjadla... W dzien tez ulewala ale mniej...no i nie je tak nerwowo...cos chyba jest na rzeczy...
U mnie jest podobnie i wtedy zazwyczaj nie ma juz mleka w piersi, muszę podać druga i jest spokój, czasem sie nalyka powietrza i muszę ja na chwilkę odstawić do odbicia , albo kolka, ale wtedy pewnie tez by sie prężyła.
Stary 2014-11-30, 21:16   #1410
aleska
Raczkowanie

Ignaś zapowiada się na niezłego ssaka Dałam go na noc pielegniarkom, bo przez szwy nie dam sobie z nim rady. Ale na karmienie go przyniosą.

W planie porodu zaznaczałam, że chce dotknąć glówki, jak już bedzie wychodzić, a potem kangurowanie. Byłam w jakimś takim szoku, że w ogóle na początku nie chcialam go wziąć!

Ale głupio.

Dopiero na poporodowej się odważyłam potrzymac mojego chomiczka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości