|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
a co do złotych rad - jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Nie ma co się wkurzać na głupotę innych
Nie wyplewisz tego zjawiska a tobie nerwy szkodzą ![]() Wiem łatwo się mówi, ale ja pokiwam zawsze głową 'tak tak' a i tak zrobię po swojemu. Nikogo do swoich racji nie muszę przekonywać a i innych słuchac też nie muszę A jeśli ktoś ma swoje wąty później to mówię że sory ale moje dziecko moja ciąża moje decyzje i jeśli Ci nie pasuje to nie patrz i nie słuchaj
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dizopy ja zbankrutuję
muszę przestać włazić na te sklepy internetowe bo pójdę z torbami haha a pamiętam jak jeszcze pół roku temu jojczyłam, że jak to mieć dziecko i jemu kupować a sobie nie? punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Ja też w większości celuję w długi rękaw choć jak Dotka pisze kilka z krótkim na pewno się przyda
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało tego pajaca na 62 kupić, więc myślę, że będzie ok. Ja większość z długim rękawem, ale z krótkim czy na ramiączkach też kupię może ze 3, 4 żeby własnie jak Dotka mówi pod spód dać.
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kilka na krótki rękaw będę miała
kinga zwykłe badania krwi. |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, to też zależy jak ciepło macie w domu.
U nas w zimie jest po 24-25 stopni I nie ma jak tego wyregulować, bo palimy w piecu, więc albo napalisz i jest ciepło, albo nie napalisz i zamarzasz
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w dzień jest ok, ale w nocy jak to w nocy jest chłodniej i wtedy troszkę cieplej maluszka trzeba ubrać. ale 24, 25 to już ciepło.
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieralam mala w body z dlugim rekawem (tego schodzilo najwiecej
) i w polspiochy/spiochy w domu chyba ze byly upaly bo mala urodzila sie w sierpniu to sam bodziak z krotkim rekawem ![]() Na dwor zwykle na poczatku tez body z dlugim i legginsy/spodenki ewentualnie na to jakis sweterek/bluze jak bylo chlodniej
|
|
|
|
#1388 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dość, że będą Ci kazać coś robić inaczej to jeszcze będzie można skrytykować, to co zrobiłaś. To będzie jazda.Mnie bardziej wkurzają Ci, którzy od razu mnie ostrzegają przed bujaniem, noszeniem, usypianiem, bo dziecko jest terrorystą i będzie mnie wykorzystywać. Najdziwniejsze, że to nie jest tylko opinia osób starszych, ale młodzi też mają takie podejście. Najlepiej dzień po porodzie położę je w kącie i niech się przyzwyczaja, że w życiu nie zawsze dostaje się, czego się chce i niech nie myśli, że matka jest na każde zawołanie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz pewnie kupie jakis kombinezon na 56 i wiecej cieplejszych rzeczy bo jednak dzidzia urodzi sie zima to troche inaczej
|
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Tak dawno mnie nie było, a Wy tyle wypisałyście, na reszcie doszłam do końca
Byłam na wakacjach na Mazurach, internet tylko w tel sie mulił. Wczoraj byliśmy na wizycie. I na 100% chłopak tak jak chcieliśmy i czuliśmy Może juz zaczne cos dla maluszka kupowac :PAle tak sie usmialiśmy podczas usg, lekarz na poczatku mowi ze corka. A moj tz mowi: niemozliwe przeciez nie jesz slodyczy, tylko ciagle mieso to napewno chlopak, poszukajmy jeszcze siusiaka lekarz tak sie smiał, szukali i w koncu mały sie wypią i w 3d zobaczyliśmy chłopca moj tz taki dumny stoi jak paw az lekarz sie tak usmiał hehe
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Lune gratulacje
!!! Teraz mozesz zaczac zakupowe szalenstwo, akurat na wyprzedaze
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lune gratulacje chłopca, jak po wakacjach, odpoczęłaś ? |
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez zuken Czas edycji: 2015-07-25 o 11:55 |
|
|
|
#1394 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam 7 sztuk body bo siostry trochę zaszalały. A mama mówiła, że w sumie czemu body, a nie śpiochy.. i mam zamiar więcej śpiochów kupić ale wolałabym najpierw poznać płeć. Zastanawiam się nad tymi prenatalnymi ale tymi połówkowymi, że może tam płci się dowiem bo nie robiłam tych pierwszych prenatalnych. Najchętniej zrobiłam test NIFTY ale kosztuje 2500 zł więc nie ma mowy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tylko nasz taki bezwstydny od razu się do monitora rozłożył i nic nie trzeba było szukać
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ogromne!!! super ze juz znacie plec bobaska.To widze bylas w moich okolicach ![]() A tak jeszcze w temacie rozmiarów. Wlasnie nie wiem jak z rozmiarem kombinezonu zimowego. Niby powinno sie kupic wiekszy tylko ze bylam u siostry ostatnio. Jej coreczka tez urodzila sie w styczniu zeszlego roku. Kupili jej na rozmir 62 i malutka sie prawnie w nim topila. A wcale nie byla takim maluchem. Wazyla ponad 3,500. I na szybkiego kupowali 56. I przesmigali w nim do wiosny. A najlepsze jest to ze ten 62 jest dobry na nia teraz gdzie mala ma juz 7 miesiecy. Takze nie wiem. Mysle ze poczekam i kupie pod koniec ciazy jak bede wiedziala mniej wiecej ile bedzie bobas wazyl.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-25 o 13:03 |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Tak przed usg siedziałam i myslalam ze pewnie bedzie dziewczynka ,bo nigdy nie mam tego czego chce, ale mysle oby było zdrowe, bardzo sie denerwowałam. A tu prosze, chlopiec jak chcielismy, wszystko mi sie układa jak nigdy
A niby nie planowana dzidzia a jakos mi szczescie przynosi ;p wczoraj podpisalismy umowe najmu, obgladalam mieszkanko, jest super. Pokój dla dziecka malutki, niebieskie ściany, pieknie go urządze Za tydzien będę już żoną hehe, udało sie przyspieszyc termin slubu cywilnego ze wzgledu na ciążę Kupiliśmy piękne obraczki Apart z grawerem, mam super sukienkę, taka sexy i widać mi słodki brzuszek No wszystko się pięknie układa
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kombinezon na pewno kupie 56
ale oprocz tego kupie tez taki spiworek zimowy bo latwiej dziecko ubrac i fajnie sie nada do fotelika zima jak na dworze zimno a w samochodzie sie nagrzeje to mozna dziecko latwo rozpiac
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super, że ślub już za tydzień planujecie wesele czy mniejszą uroczystość?
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
To za tydzien sie bawimy!
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
24 stopnie,Zazdroszcze!u nas spada w nocy nawet do 15-16,nie wiem co zrobimy jak Dziecko sie urodzi:-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys pisalam, ze mam problem z rodzina tz. Miałam miec slub my i swiadkowie tylko. Teraz sie okazalo ze jego ojciec bardzo chce przyjsc wiec zaprosilismy tez jego matke (ktora sie juz 2 mies nie odzywa.Obrazila sie ze na koscielny ktory mial byc ale do tego nie doszlo, moj tz nie zaprosil swojego rodzonego brata tylko kuzyna bo sie z nim nie dogaduje) Moja rodzice nie przyjda bo nie chca widziec rodziny tz ( jego brat do mnie w oczy powiedzial ch*j mnie obchodzi ze jestes w ciazy, tesciowa to slyszala i NIC, nie odzywa sie do nas, no taka afera wyszla). Czyli bede ja, tz jego obrazeni rodzice-ale wypada byc, bo co ludzie powiedza, i swiadkowie-jego siostra plus maz. Nie chce nigdzie z nimi isc do zadnej restauracji, chce po slubie isc do domu.
|
|
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też cyrkuje ale teściowa z teściem. Będzie to śmieszne jak nie przyjdą i nas w☠☠☠☠iają bo nie wiadomo czy ich liczyć i czy miejsce przy stole zostawiać ;/ po za tym płacimy za tyle osób ile powiemy i nam nie oddadzą za te dwie osoby. Zero zainteresowania z ich strony tym ślubem. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Lune gratulacje ślubu
A może zamiast iść do domu to sami we dwoje na romantyczny obiad czy coś? Rodzinka wiedzieć nie musi, a wy uczcicie ten dzień we dwoje ![]() Rodzina to jest dzika Na naszym cywilnym nie było rodziców, tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi. Moi rodzice potraktowali to jako normalny dzień, który nic nie znaczy ![]() Co do ciuszków.. Mam jeden taki grubszy kombinezon ale wydaje mi się rozmiarowo na 6msc i mnie to trochę martwi.. Także pewnie kupimy 56 kombinezon Najwyżej się sprzeda i kupi na 62. Z grubszych rzeczy mam 4 pary śpiochów, 1o koszulek i pajaców i 4 pary spodni długich w tym dwie od razu z skarpetkami (wiecie o co chodzi Jakby śpiochy ale odcięta góra). Myślę dokupić śpiochy grubsze, spodnie grubsze i mniejsze pajace też Bo jakoś te pajace mi się wielkie wydają hahahha może dlatego że mają nogawki ? I musze kupić skarpetki, bodziaki cienkie z długim i krótkim i cienkie śpiochy Bo mam 3 pary skarpetek, 5 bodziaków długich i 3 z krótkim i 6 cienkich śpiochów Taki bilans po prasowaniu hahaha muszę sobie wszystko w excela wrzucić i dokupywać. Babcia podobno szuka dla mnie becika żeby był do wózka. Ale podoba mi się opcja ze śpiworkiem. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Laski połowę rzeczy mam różowych albo taki delikatny pod różowy Ale niektóre pajace takie fajne polarowe właśnie grubsze i też taki delikatny różowy.. Co ja zrobię jak będzie chłopczyk hahahaha |
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety takie cyrki odwalają, że szok... Dla mnie to jest chore jak moze tak ktos kobiete w ciąży potraktowac i jeszcze jego matka nic na to. Ja siedziałam w samochodzie ryczałam a ona do mojego tz mowi: to bylo go zaprosic na swiadka a nie kuzyna z daleka co rodzina powie?? Tz oczywiscie za mna murem stanal i na tym sie skonczylo, ze mowie do zadnego ksiedza nie ide, chce cywilny bez fanfarów. Rodziny sie nie wybiera, ale nie mam zamiru z rodzina tz utrzymywac glebszych kontaktow, po co mi te nerwy.
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pojedźcie serio sobie gdzieś szczególnie że masz taką sexy ładną sukieneczkę ![]() Właśnie po co Ci nerwy? Niestety potrafią przysporzyć bólu głowy tak że mało. Mi na 5 min przed ślubem tata mówił że źle że biorę ślub i żebym wszystko odwołała Popłakałam się i w ogóle ale później olałam. To że nie uznają ślubu naszego i tata przez pół roku nie wiedział jak mam na nazwisko to swoją drogą ale mam to gdzieś. Moje życie, moje decyzje. A jak zaczynają pleść trzy po trzy to zabieram dupę i wychodzę Nigdzie nie jest napisane że muszę utrzymywać kontakty, być miła itd. Także ty też odpuść sobie, pokiwaj głową i rób swoje
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Nie wyplewisz tego zjawiska a tobie nerwy szkodzą 

muszę przestać włazić na te sklepy internetowe bo pójdę z torbami haha a pamiętam jak jeszcze pół roku temu jojczyłam, że jak to mieć dziecko i jemu kupować a sobie nie?
I nie ma jak tego wyregulować, bo palimy w piecu, więc albo napalisz i jest ciepło, albo nie napalisz i zamarzasz 

Na rozmiar 68 wezmę: 

Na naszym cywilnym nie było rodziców, tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi. Moi rodzice potraktowali to jako normalny dzień, który nic nie znaczy
Ale niektóre pajace takie fajne polarowe właśnie grubsze i też taki delikatny różowy.. Co ja zrobię jak będzie chłopczyk hahahaha