Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-10, 09:27   #1381
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry ! Dzień zaczynam od glukozy. Jestem juz po pobraniu i po wypicu. Słodkie dziadostwo ale dalam rade. Oczywiście miałam spięcie z ludźmi w kolejce, uslyszalam ze oni byli pierwsi, bo są w pracy, ich to nie obchodzi ze bylam umowiona na godz. 8. Jak uslyszalam ze oni sa chorzy i czczco to powiedzialam ze jestem w ciazy to jeszcze usłyszałam, ze ciąża to nie choroba i to od kobiety. Malo tego dwoje z tych ludzi zn z pracy mojej mamy. To się pochwale z jakimi wiesniakani pracuje. Podejrzewam ze mnie nie poznali. Bo znają mnie. A i jeszcze usłyszałam ze pyszcze. Buractwo stare. Drugie wejście po 9. Nawet nie będę z nikim dyskutować, zapukam i tyle. Ale przykro się się robi jak ludzie cie tak traktują.
Szkoda słów a tekst o pyszczeniu
Tam gdzie robiłam badanie, w pierwszej kolejności przyjmują ludzi na krzywą, potem trzeba samemu pilnować godzin i wejść na pobranie o czasie, między kolejką.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A któraś z Was idzie na te trzecie USG prenatalne?
Nie pamiętam w który to się tygodniu robiło :P
Mam dzwonić ok 30 tygodnia, badanie o ile pamiętam powinno być do 33 tc.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Listopadowa, ale masakra! Jeszcze mają czelność się kłócić. No nie zrozumiem takich ludzi...

A ja już (uwaga, werble) w domu. Na obchodzie spojrzeli na moje wyniki (te sprzed miesiąca!) powiedzieli że graniczne, ale w normie i nie mam cukrzycy
Jedyny plus tego pobytu to taki że wiem czego się spodziewać potem po porodzie, co zabrać do jedzenia i takie tam. Dziś na śniadanko były 4 pożywne kawalątki białego chleba plus dżem

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ja idę, dostałam skierowanie i mam 30.08, u mnie będzie 31t1d

Sent from my iPhone
I na co komu to było
Dobrze że już wyszłaś i jest ok!
Stary 2016-08-10, 09:37   #1382
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Hej, hej, witam sie dzis bo wczoraj mnie nie było ale dzielnie nadrobilam.

Wczoraj rano mielismy wizyte. Mały przekroczyl juz swoj pierwszy kilogram i kawal z niego chlopa bedzie. Szyjka w porzadku, z niskia.glikemia po glukozie nic nie dzialamy, podobnie jak z morfologia bo to fizjologiczny spadek wynikow na tym etapie. Tylko dietka bogata w zelazo. I tu pytanie do ekspertek od koktajli. Co tam powrzucac i w jakich proporcjach zeby tez bylo smaczne? Bo jak bedzie niedobre to nie dam rady tego pic.

Potem bylam w szkole rodzenia. Super zajecia,.polecam kazdej ciezarnej,.przy okazji cwiczenia wiec jestem bardzo zadowolona.
Pozniej jeszcze zaliczylam basen i chyba przesadzilam ze wszystkim wczoraj bo na wieczor bylam juz połamana i ledwo sie ruszalam.
Zaczelam nawet zastanawiac sie czy z moim spojeniem lonowym jest wszystko ok bo nagle wieczorem mialam okropne bole na samym dole posrodku brzucha. Zmiana pozycji w lozku to bylo wyzwanie,a chodzenie, dramat! Dzis lepiej ale nie powiem ze idealnie.
Ma ktoras klopot ze spojeniem?

Do tego wrasta mi paznokiec u stopy więc nocka z mascia ichtiolowa na paluchu, ale nic nie nie zebralo. Zapodam tribiotic a jak minie stan zapalny to musze.niestety leciec klamre zalozyc. Zaczelo sie wlasnie od spadku morfologii. Za chwile po zewnetrznej stronie ukruszyly sie za gleboko paznokcie i teraz mam kolejny klopot na glowie.

Takze pierwsza polowe dnia mialam.wczoraj super, natomiast druga okropna. Poczulam sie jak staruszka, obolala, nie mogaca sie ruszac. Prawie sie poplakalam ze tej bezsilnosci. Jednak ciaza to ogromny wysilek dla organizmu a jak czulam sie dobrze to nie potrafilam.powiedziec STOP tylko jeszcze basen, no i mam co mam. Dzis dzien lezakowania.

Listopadowa pytalas sporo wczesniej o poduszke. Wzielam 60 x 40 plaska z mysla o wykorzystaniu wlasnie do polozenia noworodka jak go na rekach trzymasz, karmisz ( bo nie bede caly dzien w rozku dzidzi kisic) albo zeby polozyc na niej dziecko w gondoli. Potem jak dziecko podrosnie to wtedy wykorzystam ja jako poduszke, a teraz to "poduszka" jedynie z nazwy.

Co do tego 3 usg to ja mam za 3 tyg. Będzie 29t 5d. Z tym ze akurat moj prowadzacy robi prenatalne, ma te wszystkie certyfikaty, wiec jak czegos nie da sie ocenic na jednej wizycie to na kolejnej przy standardowym usg ppdglada jeszcze co by chcial zobaczyc.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:41   #1383
KarolinaNL
Zadomowienie

Ja mam 25.08 usg wzrostowe i to chyba o to chodzi, tak? Ono jest dokładne jak to polowkowe.

Listopadowa dobrze zrobiłaś. Ja ostatnio byłam miło zaskoczona w rossmanie bo specjalnie dla mnie otworzyli kasę i zamknęli po obsluzeniu mnie. A w inny mieście w ross następnego dnia kobitka z pełnym koszykiem przed samą kasą pędem przede mnie pobiegla (ja miałam tylko 3 rzeczy) i kasjerka udawała że mnie nie widzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:42   #1384
mietowka25
Zakorzenienie

Zielinka właśnie miałam pisać jaką staruszką się czuje...

Poszłam niby tylko na zakupy. Nie kupiłam nic dodatkowego. Zajęło mi to 35 min, wolniej iść to się nie dało już, teraz siedzę i odpoczywam. A w planie miałam ogarnięcie obiadu do 12 i zacząć już malować zanim Tż ze znajomymi przyjdzie...

Chcę już iść do biura bo na tym zwolnieniu czuje się jeszcze gorzej... :-(
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:44   #1385
zielinka_87
Zakorzenienie

To w moim.rossku stalam w kolejce. Kasjerka zadzwonila po kolezanke, ta otworzyla druga kase, ale ludziw z kolejki przede mna dzikim pedem ruszyli w kierunku tej otwierajacej sie kasy. Masakra, co za dziady. Ale kasjerka tez du.pa bo powinna mnie poprosic a nie machnac reka widzac ze juz w kolejce zostala tylko jedna osoba przede mna po tym jak wszyscy przeszli do drugiej kasy.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-10, 09:59   #1386
MajWija
Wtajemniczenie

Ja na to badanie też pójdę.
U mnie wypada jakoś w połowie września także jeszcze się nie zapisuję.
Nie wygląda ono chyba jak połówkowe tylko na nim badane są jakieś przepływy z tego co słyszałam.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:59   #1387
fiii
Rozeznanie

zalezy od rossmana i od kasjerki mnie coraz czesciej ludzie przepuszczaja nawet jak nie ma takiej potrzeby bo przedema jedna osoba , ale tez niestety zdarzaja sie tacy co udaja ze nie widza, ostatnio na basenie przede mnie wcisnela sie dziewczyna niepelnosprawna mysle sobie a niech jej tam bedzie tylko ze skoro wepchnela sie przedemnie to i przed innych tez mogla :/
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:00   #1388
pstryczek84
Zakorzenienie

zielinka - peczek pietruszki, 2 jablka, gruby plaster cytryny i woda mineralna (na oko, zeby nie bylo ani za rzadkie ani za geste). jeste naprawde smaczne

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:01   #1389
doooti
Zadomowienie

Aaaaaaa! Mam problem z założeniem sobie skarpetek na stopy a co dopiero będzie pózniej!! :P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:02   #1390
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zielinka - peczek pietruszki, 2 jablka, gruby plaster cytryny i woda mineralna (na oko, zeby nie bylo ani za rzadkie ani za geste). jeste naprawde smaczne
I co? Zblednowac to razem?

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-10, 10:03   #1391
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Nie wygląda ono chyba jak połówkowe tylko na nim badane są jakieś przepływy z tego co słyszałam.
Ok. U mnie będzie badana kazda kosteczka i obliczana średnia wzrostu, przepływy, zerkna na narządy, sprawdza szyjke i ilość wód.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 10:05   #1392
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość

Ja robie 2 banany, 2 kiwi, troche cytryny, z ok 1/3 lub 1/2 liści z pęczka pietruszki i woda i blenduje ogólnie nie lubię pietruszki ale w koktailu jej nie czuje dzisiaj juz koktail wypity
Stary 2016-08-10, 10:09   #1393
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja robie 2 banany, 2 kiwi, troche cytryny, z ok 1/3 lub 1/2 liści z pęczka pietruszki i woda i blenduje ogólnie nie lubię pietruszki ale w koktailu jej nie czuje dzisiaj juz koktail wypity
I tak caly naraz? 2 banany to sporo. Moze spokojnie posilek zastapic.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-10, 10:11   #1394
doooti
Zadomowienie

Cytat:
I tak caly naraz? 2 banany to sporo. Moze spokojnie posilek zastapic.

Mi wychodzą z tego dwa takie spore koktajle i zawsze zostawiam na następny dzien polowe czasami dla TZ jeszcze mała szklaneczka zostaje ale jak jednorazowo to pewnie wystarczy po 1 sztuce
Stary 2016-08-10, 10:11   #1395
bluesberry
Zakorzenienie

U mnie te wszystkie "specjalne" usg robi gin więc nawet nie wiem kiedy co

Od dziś mam zamiar zacząć pić herbatę z pokrzyw, ciekawa jestem czy będę jakieś efekty
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:12   #1396
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ok. U mnie będzie badana kazda kosteczka i obliczana średnia wzrostu, przepływy, zerkna na narządy, sprawdza szyjke i ilość wód.

U mnie na każdej wizycie tak jest. Bada najpierw szyjkę i macice na fotelu, później USG i tam znowu bada szyjkę, ogląda malucha, zerka na narządy, serducho itd mierzy wszystko więc też automatycznie pokazuje się wzrost i odmierza ilość wód.
Więc myślałam, że to 3 USG prenatalne jest coś więcej badane.
Kolezanka mi mówiła, że jej badal wszystkie przeplywy. No i wiadomo oglądał malucha ale to tak jak napisałam, u mnie jest standardem na każdej wizycie u gina.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Zielinka a soku z buraków nie kazał Ci pić?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:17   #1397
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
tak. tylko same listki pietruszki bez tych lodyg. i ja na poczatku od razu leje troszke wody to wtedy lzej dla blendera.
mysle ze podstawa to cytryna i pietrucha a reszte to chyba juz wedle upodoban

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Od dziś mam zamiar zacząć pić herbatę z pokrzyw, ciekawa jestem czy będę jakieś efekty
a na co ta pokrzywa????

Stary 2016-08-10, 10:18   #1398
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na każdej wizycie tak jest. Bada najpierw szyjkę i macice na fotelu, później USG i tam znowu bada szyjkę, ogląda malucha, zerka na narządy, serducho itd mierzy wszystko więc też automatycznie pokazuje się wzrost i odmierza ilość wód.
Kolezanka mi mówiła, że jej badal wszystkie przeplywy. No i wiadomo oglądał malucha ale to tak jak napisałam, u mnie jest standardem na każdej wizycie u gina.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Tak ogolnie o diecie wspomnial, bardziej z naciskiem na.chude mieso i zielone warzywa typu jarmuz, natka z dodatkiem czegos kwasnego. Sok z burakow to wiem, tylko klopot w tym ze buraki wszystkie smierdza mi ziemia.

Na tym 3 mierzą.wszystko to co co Mjwija wypisala plus dokladniej przyjza sie narzadom malucha. Czy przeplywy robia to nie wiem. Pewnie tak. Ja przeplywy mialam już na.polowkowych, moj gin mi na wizytach zwyklych tez 2 razy robil. Na tym 3 prenatalnym to nie wiem czy to juz moment na okreslenie polozenia plodu, obadanie lozyska bo wiem ze na tym koncowym usg okolo porodu na lozysko zwracaja uwage bardzo.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-10, 10:23   #1399
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Tak ogolnie o diecie wspomnial, bardziej z naciskiem na.chude mieso i zielone warzywa typu jarmuz, natka z dodatkiem czegos kwasnego. Sok z burakow to wiem, tylko klopot w tym ze buraki wszystkie smierdza mi ziemia.

Na tym 3 mierzą.wszystko to co co Mjwija wypisala plus dokladniej przyjza sie narzadom malucha. Czy przeplywy robia to nie wiem. Pewnie tak. Ja przeplywy mialam już na.polowkowych, moj gin mi na wizytach zwyklych tez 2 razy robil. Na tym 3 prenatalnym to nie wiem czy to juz moment na okreslenie polozenia plodu, obadanie lozyska bo wiem ze na tym koncowym usg okolo porodu na lozysko zwracaja uwage bardzo.

Z burakami to mozesz w sokowirówce zrobic z marchewka i jabłkiem. Tylko smak buraka jest bardzo wyrazisty; ja potrafię wrzucić z 10 marchewek, 3 jabłka i 1 buraka i sok i tak jest wyczuwalny jako burakowy a nie marchwiowy (tez porcja na dwa dni)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 10:28   #1400
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
a jak duży remont robicie? być może pisałaś ale mi umknęło... My w tym roku kupiliśmy mieszkanie, ale póki co niestety z kasą krucho... najpierw kredyt na mieszkanie, później był ślub, a tuż przed ślubem dowiedzieliśmy się o ciąży.. także remont jakiś większy jest przełożony na nieznaną nam przyszłość... odmalowaliśmy tylko pokoje i kupiliśmy troszkę mebli. teraz nie wyobrażam sobie dużego remontu, po pierwsze jestem bardzo niezdecydowana jako ciężarna i pewnie za chwile nie podobałoby mi się to co wybrałam, po drugie nie mam siły ogarniać bałaganu po remoncie no i przede wszystkim kasa, kasa, kasa.... i tak ciągle coś wypada, np teraz mam amortyzator do wymiany w aucie i tak ciągle coś :/
Ehh a my przełożyć nie możemy. Musimy się wprowadzić na zimę, więc do listopada wyprowadzka. A taka pogoda jest, że tynki nie wyschną za szybko.... I wszystko na raz, niby rok remontujemy ale 3/4 czasu to demolka była a nie remont...

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63931081]ostatnio rzadziej tam chodzę a waga i tak pnie się w górę [/QUOTE]
Wiesz, spadać już nie powinna
Cytat:
Przeglądam rzeczy z makaszka i sie pogubila, kocyki grube i cienkie, kocyki do wozka. Kupujecie kocyki do wozka? Czy tylko kolderka/spiworek?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

I jak zwykle moj ciązowy problem z podjęciem decyzji jaki kolori wzór
Ja jakiś kupię albo poproszę od kogoś.
Cytat:
A wybieracie z kolorow i wzorow to co wam sie podoba czy kierujecie się jednym stylem, kolorystyką, żeby wszystko bylo podobne jak z kompletu?
Przy Wiki wybieraliśmy, np fotelik i wózek szary, do ciemnego łóżeczka kremowa pościel. Tak żeby w pokoju był kolor kremowy i koniecznie żyrafy a do wózka i fotelika coś do szarego, mamy biały kocyk z żółto szare kropki. Myślimy o mięcie.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63937046]Ja nie wiem co to te Minky

tak samo popularne na innym wątku mamusiowym jakieś Misie Szumisie.
taka ze mnie matka polka od siedmiu boleści [/QUOTE]
I bardzo dobrze, tak najzdrowiej!!!
Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy warto na początek wziąć pieluchy pampersy 2 czy od razu 3? one są od 3-6 kg. mam kupony z payback do empiku właśnie, a empik jeszcze tylko tydzień będzie w tym programie i chciałabym wykorzystać. widzę, że tam pampersy są w bardzo dobrej cenie. a szukam czegoś aby dobić do kwoty 200 zł- od tej kwoty jest darmowa przesyłka.
Na moich 3-6 kg mają 2. Ja kupuję 1 i 2, 3 nie mam żadnych. Jeszcze sporo czasu do tego
Cytat:
A tego to już w ogóle nie rozumiem mi ta żyrafa się z zabawka dla czworonogów kojarzy
A mi się podoba
Cytat:
ja ciasto mam w piekarniku

Moj tz sie martwi jak dam sobie radę na glukozie. Skoro w nocy o 4 jem, potem znowu o 8. Boi sie , ze zasłabne. A ja mam plan przed polnoca zjeść pizze albo jakies extra danie
Sama nie powinnaś iść, wiesz?
Jak mi moja gin zleci, to nie wiem co zrobię. Chyba pojadę do Wawy specjalnie na glukozę Bo jak u mnie w przychodni nie będą robić tych badań to trochę kicha, no ale u nas pobierają krew w godzinach 8-9.30.....
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Oo dobrze wiedzieć że nie tylko ja zaraz panikuje jak tylko młoda się chwile nie rusza

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Ok dziękuję Ci bardzo zaraz popatrzę

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Ja też panikuję

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Jeśli na widok ciasta Anulki masz pozytywne skojarzenia to znaczy, że nie ma źle. Jak Cie mdli to ci glukoza dała popalić

Czy są tu jakieś dziewczyny które nie mają bolesnych kopnięć dziecka? Bo już się martwić przez was zaczynam. U mnie 26 tydzień - dziecia czuję codziennie, regularnie, czasem bardzo mocno i jak brzuch podskakuje to nie jest to jakieś przyjemne ale nie boli. Czasem czuje nacisk na pęcherz lub w innym miejscu takie naprężenie, ale to też nie boli. Czasem coś zakłuje w środku na dole ale wtedy nie czuję ruchu dziecka jednocześnie. No i mnie nie budzi w nocy - jak wstaje do toalety to zazwyczaj maluch też się obudzi - trochę pokręci i tyle. Raz mi tylko zasnąć nie chciał dać tak się wiercił mocno.
Może to wina/zasługa łożyska na przedniej ścianie? Czy martwić się, że dziecko za słabo się rusza???
Mam łożysko na przedniej ścianie a czuję ruchy bardzo wyraźnie. Młody wczoraj odkrył, że mama ma żebra i fajnie się w nie kopie A co rano jest wypchnięty na brzuchu i ja go tak przytyłam i tak sobie leżymy jakiś czas. Uwielbiam tego mojego syna Ale ma też tak, że rusza się słabiej, nie zawsze ma mocne kopniaki i intensywne ruchy, czasem sobie tylko gdzieś gmera delikatnie albo siedzi na pęcherzu.
Cytat:
Robię właśnie listę do Koszyka w Aptece Gemini bo chcę jakoś w sierpniu jeszcze zamówić dla Małego już stamtąd rzeczy.
Zdecydowałam się na kosmetyki z linii Mustela.
Póki co mam w koszyku od Musteli::
- płyn do kąpieli ciała i główki Malucha,
- balsam do ciała po kąpieli,
- krem ochronny/odżywczy do twarzy,
- krem do przewijania,
- olejek do masażu.
I zastanawiam się, czy coś jeszcze dla Brzdąca potrzebne?
Z kosmetyków oczywiście
Cytat:
blue bralas glutociaga takiego do buzi? Widzialam ostatnio jak znajomi odciagali glutki ale pompką taką i powiem, ze masakra, ciezko szlo a co dopiero buzią to wciągać. Ja nie dam rady tak wciągać

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

a kupujecie octenisept? To na rany, pępek, ale na swoją ranę po porodzie czy cesarce tez mozna stosować? To jest odkażające?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:30   #1401
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepływy, wydolność łożyska...

Cytat:
Mi wychodzą z tego dwa takie spore koktajle i zawsze zostawiam na następny dzien polowe czasami dla TZ jeszcze mała szklaneczka zostaje ale jak jednorazowo to pewnie wystarczy po 1 sztuce
Nie zostawiaj na drugi dzień! taki koktajl szybko się utlenia i błyskawicznie traci na wartości, trzeba spożywać od razu.
Stary 2016-08-10, 10:33   #1402
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry
Wstałam po 11

Listopadowaa, jakaś masakra w tej przychodni

Wklejam zdjęcie sukienki. Jak dojdzie to wstawię zdjęcie na sobie (Chyba, że będę w niej tragicznie wyglądać )

60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:40   #1403
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

a na co ta pokrzywa????
Odkładanie się wody w organizmie
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63998396]
Wklejam zdjęcie sukienki. Jak dojdzie to wstawię zdjęcie na sobie (Chyba, że będę w niej tragicznie wyglądać )

[/QUOTE]
Fajna!
Kurde ja to się nie mogę przemóc do takich długich spódnic, sukienek :/
U mnie podstawą są jeansy i trampki
Zresztą teraz to nawet nie miałabym jej gdzie ubrać, dziś jest cale 10st
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:41   #1404
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Przepływy, wydolność łożyska...

Nie zostawiaj na drugi dzień! taki koktajl szybko się utlenia i błyskawicznie traci na wartości, trzeba spożywać od razu.

Mam jakaś książkę z koktajlami i tam piszą aby w ciagu 24h wypić i zeby przechowywać w lodowce pod przykryciem
Stary 2016-08-10, 10:45   #1405
pstryczek84
Zakorzenienie

anulka - fajna!!! czegos takiego szukam skad ona i za ile?ciekawe jeszcze jakz dlugoscia bo chcialabym dluga a na mnie dlugie przewaznie sa do lydek

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Sok z burakow to wiem, tylko klopot w tym ze buraki wszystkie smierdza mi ziemia.
blehhh- mam to samo! przy samym wachaniu zbiera mi sie na wymioty

Stary 2016-08-10, 10:47   #1406
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie mam na każdej wizycie usg może dlatego będzie to u mnie tak wyglądać. Ostatnie usg miałam polowkowe.
Cytat:

O lozysku i położeniu zapomniałam napisać, a to też będą sprawdzać. Co kraj inaczej to wygląda

Stary 2016-08-10, 10:47   #1407
Konto usunięte

Cytat:
Fajna!
Kurde ja to się nie mogę przemóc do takich długich spódnic, sukienek :/
U mnie podstawą są jeansy i trampki
Zresztą teraz to nawet nie miałabym jej gdzie ubrać, dziś jest cale 10st
Ja też jestem fanką wygody ale na urlopie zaszaleję Oby tylko pogoda nam dopisała
miałam chwilę zwątpienia w tą kieckę ale Tż mnie przekonał, że będę super wyglądać więc pomyślałam ''a niech mu będzie''
w kieckach chodzę bardzo rzadko. Odkąd się znamy to chyba tylko 3 razy mnie widział w jakiejś
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:47   #1408
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Odkładanie się wody w organizmie
a jak sie objawia to odkladanie wody? i co ono powoduje? bo moze tez to mam tylko nie wiem

Cytat:
Mam jakaś książkę z koktajlami i tam piszą aby w ciagu 24h wypić i zeby przechowywać w lodowce pod przykryciem
w ogole chyba wszystko co jest swiezo wyciskane/blendowane itd trzeba pic od razu bo nawet kilkugodzinne stanie w lodowce juz "szkodzi"

Stary 2016-08-10, 10:48   #1409
Konto usunięte

Cytat:
anulka - fajna!!! czegos takiego szukam skad ona i za ile?ciekawe jeszcze jakz dlugoscia bo chcialabym dluga a na mnie dlugie przewaznie sa do lydek
Zaraz podeślę Ci linka na pw
Stary 2016-08-10, 10:56   #1410
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
U mnie te wszystkie "specjalne" usg robi gin więc nawet nie wiem kiedy co

Gdzieś czytałam, żeby nie pić więcej niż 3 tygodniowo (ale nie wiem ile w tym prawdy) Ja pije 1 na tydzień i widzę, że woda schodzi

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
a jak sie objawia to odkladanie wody? i co ono powoduje? bo moze tez to mam tylko nie wiem
ja zauważam po nagłym wzroście na wadze i obrzękach na palcach dłoni zazwyczaj - skóra napięta, jakby sucha i biżuteria ciaśniejsza. Kostki u nóg miałam może ze 2 razy na upałach w pracy opuchnięte.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości