Lipcowe Panny Młode - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 12:53   #1411
83mika
Raczkowanie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Ja też jestem z tej daty zadowolona, 7 i 17 zazwyczaj przynosiły mi szczęście, zresztą od 17 maja jesteśmy parą i 17 stycznia sie zaręczyliśmy. Lipiec wybralismy dlatego iz, poniekąd jest oryginalny, no jest ta 7 a z drugiej strony to miesiąc między czerwcem-gdy zgineła siostra mojego TŻ a sierpniem kiedy zginął mój brat, więc idealnie. Poczatkowo myslelismy o terminie 17.07.2012 r. ale 3 lata...dłługo a po drodze spłaty kredytów i takie tam więc było by jeszcze trudniej niz w ciągu tego roku. TŻ wymyslił ze weźmiemy tylko ślub cywilny za rok-najpierw radość a z drugiej smutek bo myślałm że juz nie będzie 17 lipca w sobote, ale zerkam w kalendarz jest!
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:04   #1412
nailew
Raczkowanie

Wszystkim szczęśliwym żonkom szczęścia na nowej drodze życia!!!
Moje wesele odbędzie się 17.07.2010 r
Od roku mamy już wszystko załatwione, sale, kamerzystę, fotografa, zespół, zaklepaną datę w kościele. Pozostaje już tylko szukac odpowiedniej sukni.

63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008101601001030.png
nailew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:48   #1413
KiniaG
Raczkowanie

Witam wszytskie przyszłoroczne lipcowe PM oraz, te które już ślubowały w tym uroczym miesiącu. 10.07.2010 - to termin, który wybraliśmy
W chwili obecnej jesteśmy na etapie wyboru fotografa i kamerzysty... będę wdzięczna za wszelkie namiary (jestm z pod wa-wy ale większoć takich usługodawców swiadczy usługi w wramach całego kraju więc proszę wszytskie namiary ... mamy termin w kościele, salę i zespół... Oczywiście wśród sukien też juz zrobiłam wstępny research
KiniaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:58   #1414
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KiniaG Pokaż wiadomość
Witam wszytskie przyszłoroczne lipcowe PM oraz, te które już ślubowały w tym uroczym miesiącu. 10.07.2010 - to termin, który wybraliśmy
W chwili obecnej jesteśmy na etapie wyboru fotografa i kamerzysty... będę wdzięczna za wszelkie namiary (jestm z pod wa-wy ale większoć takich usługodawców swiadczy usługi w wramach całego kraju więc proszę wszytskie namiary ... mamy termin w kościele, salę i zespół... Oczywiście wśród sukien też juz zrobiłam wstępny research
witaj KiniaG ja się podłącze pod prośbę, również jestem z okolic warszawy, no może trochę dalszych ale fotografowie są teraz bardzo mobilni ja jakoś nie czuję jeszcze atmosfery przygotowań poza restauracją nie mamy nic no ale u nas nie ma wesela tylko przyjęcie w gronie najbliższych.

nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 12:37   #1415
aga1598
Raczkowanie

Cześć wszystkim
Mam pytanie dotyczące dopasowania wiązanki do sukienki. Mogłaby któraś z was mi doradzić? Wiem że do 27 lipca jeszcze 10 miesięcy, ale chciałabym uniknąć rozczarowań potem

Mam taką sukienkę:
Załącznik 2555383

Załącznik 2555384

a wiązankę chciałabym taką:
Załącznik 2555385

Przejdzie to czy nie pasuje zupełnie?? Proszę o pomoc
aga1598 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 13:31   #1416
Rapi
Raczkowanie

Według mnie pasuję
Rapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:48   #1417
certina4
Wtajemniczenie

to i ja przyszłam się przywitać, bo tak jak Wy ślubuję w lipcu- moja data to 17.07.2010

Miał być 14 sierpień 2010, a najbardziej chcieliśmy mieć 15 sierpnia, ale pierwszy termin w naszym domu weselnym był już zajęty, a drugi termin w tym roku odpadał, bo miałam we wrześniu ciężko egzamin, który udało mi się na szczęście zdać, no i chcieliśmy dać rodzicom troszkę więcej czasu, bo to Oni finansują nam ślub i wesele.

Mamy załatwioną salę, zespół, kościół i kamerzystę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 11:28   #1418
anulqaa
Przyczajenie

My tez mamy ślub w lipcu, a dokładnie 31.07.2010r.

Pozdrawiam
Stary 2009-10-15, 11:41   #1419
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
witaj KiniaG ja się podłącze pod prośbę, również jestem z okolic warszawy, no może trochę dalszych ale fotografowie są teraz bardzo mobilni ja jakoś nie czuję jeszcze atmosfery przygotowań poza restauracją nie mamy nic no ale u nas nie ma wesela tylko przyjęcie w gronie najbliższych.
Dokładnie fotografowie są bardzo mobilni. Ja mam napisane w stopce, że fotografuję na terenie małopolskie i województw przyległych. Wcale nie oznacza to, że nie pojechałbym np. do Bydgoszczy.

Zresztą mam w planach ogłaszać się w Chicago - mój szwagier zapłacił fotografowi 2 tyś. dolarów a zdjęcia beznadziejne. Z żoną i tak latamy do USA odwiedzać rodzinę i na zakupy, więc przelot były gratis i kilka stówek zostało by na jakieś zakupy ;-)
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:05   #1420
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KiniaG Pokaż wiadomość

Polecam fotografa pana Artura Zomera. Robi przepiękne zdjęcia. Jak chcesz obejrzeć jego dzieło to wyśle Ci link do fotek które mi robił.
Pozdrawiam
Stary 2009-10-17, 15:46   #1421
fabrykakadrow
BAN stały

GG do fabrykakadrow
Red face Dot.: Lipcowe Panny Młode

Witam!
Ja też wychodzę za mąż w lipcu - dokładnie 3.07.2010
Mamy już załatwioną większość najważniejszych spraw:
dworek na wesele
kościół
fotografa
wodzireja
kupiona sukienka
kupiona biżuteria
jesteśmy w trakcie nauk przedmałżeńskich
wybrane obrączki
wybrane buty
zaprojektowane zaproszenia i resztę papeterii ślubnej
wybrana fryzura
wybrany bukiet
fabrykakadrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:28   #1422
zaaaabcia
Zakorzenienie

Moge sie dolaczyc?
Ja tez jestem lipcowa PM tylko ze z 2009 roku dokladnie 25.07.2009 .. mam nadzieje ze rowniez zaliczam sie do Waszego grona

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:54   #1423
ania028
Raczkowanie

o rany kobieto ty masz juz prawie wszystko gotowe.ja mam narazie tylko zarezerwowanego fotografa i kamerzyste ,orkiestre ,sale ,suknie tez juz mam no i termin w kosciele a reszte zostawiam na pozniej.pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

zaaaabcia ty jestes z tarnowa?
Stary 2009-10-20, 18:32   #1424
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Polecam fotografa pana Artura Zomera. Robi przepiękne zdjęcia. Jak chcesz obejrzeć jego dzieło to wyśle Ci link do fotek które mi robił.
Pozdrawiam
piękne zdjęcia, jeśli można to ja poproszę ten link na pw

Cytat:
Napisane przez ania028 Pokaż wiadomość
o rany kobieto ty masz juz prawie wszystko gotowe.ja mam narazie tylko zarezerwowanego fotografa i kamerzyste ,orkiestre ,sale ,suknie tez juz mam no i termin w kosciele a reszte zostawiam na pozniej.pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

mamy ślub tego samego dnia to ja widzę jestem do tyłu najbardziej... my to mamy tylko restauracje, na ale kamerzysta odpada bo nie chcemy, zespół odpada bo robimy tylko uroczystą kolację

pozdrawiam lipcowe PM

nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:38   #1425
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
z okolic Tarnowa
a czemu?

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-10-20, 19:30   #1426
ania028
Raczkowanie

ogladalam twoje zdjecia ze slubu i slicznie wygladalas chcialam zapytac gdzie robilas fryzurke i makijaz slubny w tarnowie czy gdzie indziej.bo ja mam wesele w lipcu w tej chwili jestem za granica i wracamy koncem czerwca i nie wiem gdzie ruszyc zebyzamowic sobie terminy na zrobienie fryzury i makijazu
Stary 2009-10-20, 19:43   #1427
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ogladalam twoje zdjecia ze slubu i slicznie wygladalas chcialam zapytac gdzie robilas fryzurke i makijaz slubny w tarnowie czy gdzie indziej.bo ja mam wesele w lipcu w tej chwili jestem za granica i wracamy koncem czerwca i nie wiem gdzie ruszyc zebyzamowic sobie terminy na zrobienie fryzury i makijazu

Dziekuje slicznie

Fryzurke slubna robilam u Pani Anety Rataj ma salon na ul. Kosciuszki a makijaz w salonie Creative na ul. Krakowskiej taka mloda dziewczyna mnie malowala ale nie pamietam imienia ... to jestesmy w podobnej sytuacji bo ja tez mieszkam za granica i umawialam sie z fryzjerka i makijazysta na odleglosc ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-10-20, 19:45   #1428
ania028
Raczkowanie

jak dlugo przed slubem rezerwowalas terminy mam nadzieje ze nie bede miala problemow z rezerwacja przez telefon
Stary 2009-10-20, 19:50   #1429
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
jak dlugo przed slubem rezerwowalas terminy mam nadzieje ze nie bede miala problemow z rezerwacja przez telefon
ja dzownilam cos kolo kwietnia
z makijazem nie bylo problemu pani mnie umowila na probna i od razu date slubu zeby zarezerwowac a po probnej musialam tylko dac znac czy sie decyduje czy nie ... gorzej bylo z fryzjerka bo trzeba dac zaliczke ( bo podobno duzo osob sie umawia a pozniej nie przychodzi ) ale jak ja powiedzialam ze mieszkam za granica to pani zrobila wyjatek i zapisala takze mysle ze i u Ciebie nie bedzie problemu

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 10:41   #1430
fabrykakadrow
BAN stały

GG do fabrykakadrow

do załatwionych rzeczy dokładam dziś jeszcze transport dla gości - bo niestety wesele mamy poza Warszawą - 20km od kościoła
Stary 2009-10-21, 18:19   #1431
adorable
Raczkowanie

witam Was dziewczęta, wychodzę za mąż 31 lipca 2010 właśnie jesteśmy na etapie szukania zespołu bądź dj-a. I w związku z tym mam pytanko, czy któraś z Was była na weselu prowadzonym przez 1 dj-a?
Jak wrażenia? Czy fajnie grał i prowadził wesele? Utarło się, że aby goście dobrze się bawili powinien grać zespół kilkuosobowy i nie wiem jak to wygląda gdy gra i prowdzi tylko jeden człowiek...
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:43   #1432
fabrykakadrow
BAN stały

GG do fabrykakadrow

jeżeli zależy Ci na weselu na poziomie, zróżnicowanym pod względem muzyki (gdy gra zespół, przez całą noc słuchasz tylko jednego głosu i tego samego zestawu instrumentów), z oryginalnymi wykonaniami ukochanych przebojów to powinnaś zdecydować się właśnie na dj'a i nie przejmować się opiniami innych - to Wasze wesele!
Stary 2009-10-21, 20:19   #1433
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabrykakadrow Pokaż wiadomość
jeżeli zależy Ci na weselu na poziomie, zróżnicowanym pod względem muzyki (gdy gra zespół, przez całą noc słuchasz tylko jednego głosu i tego samego zestawu instrumentów), z oryginalnymi wykonaniami ukochanych przebojów to powinnaś zdecydować się właśnie na dj'a i nie przejmować się opiniami innych - to Wasze wesele!
a My mielismy to i to ...
w pierszym dniu orkiestre a na poprawinach Dj

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-10-22, 10:05   #1434
adorable
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fabrykakadrow Pokaż wiadomość
tak zgadza się to nasze wesele tylko ja sama nie jestem pewna bo nigdy nie byłam na weselu prowadzonym przez dj-a. Ale umówiliśmy się z jednym w przyszłym tygodniu, ma nam przedstawić swoją ofertę.. zobaczymy co powie
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:38   #1435
sjoanna
Zakorzenienie

Witam wszystkie lipcowe PM-ki
Ja mam ślub 24 lipca 2010
I będę miała DJ-a. Nie tylko ze względu na to, że nie trawię disco-polo i fałszowania ale też dlatego że mam nieduże wesele bo na około 60 osób i mało miejsca na sali

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:38   #1436
notissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie lipcowe PM-ki
Ja mam ślub 24 lipca 2010
I będę miała DJ-a. Nie tylko ze względu na to, że nie trawię disco-polo i fałszowania ale też dlatego że mam nieduże wesele bo na około 60 osób i mało miejsca na sali
Ja również mam ślub 24 lipca 2010
Co do sprawy muzyki ja będę miała wesele pół na pół - w zespół i DJ będą grali w kilkudziesięciominutowych blokach na zmianę, a w przerwach oczywiście DJ puszcza muzykę. Trochę się zastanawiałam nad takim rozwiązaniem, ale tak jak sjoanna nie przepadam za disco polo (zespół będzie rockowo-folkowy ), a z DJem uzgodnię, że disco polo nie będzie. Gdybym wzięła własnie pierwszy lepszy zespół z moich stron bez disco polo by się nie odeszło. I poza tym kto mi zagra bez fałszowania lub w obcym języku utwory np. U2
Podsumowując myślę, że wybrałam dobre rozwiązanie (nie wiem jak ciotkom to się spodoba ale to w końcu moje wesele )
Pozdrawiam wszystkie Lipcowe PM.
Stary 2009-11-12, 09:41   #1437
ania028
Raczkowanie

dziewczyny ja mam takie pytanie jak liczycie ciasto na wesele .oprocz ciasta wiadomo jakies ciasteczka babeczki no i oczywisie tort.Ja planuje wesele tak na ok. 90 osob .Ile ciast trzeba bedzie zamowic ,po weselu chcemy dawac ciasta dla gosci do domu i ile was to bedzie kosztowac ? bo mi jedna pani kucharka powiedziala ze bede musiala zaplacic ok.2500 wydaje mi sie to strasznie duzo jak za placki i torta.i dlatego mam zamiar zamawiac ciasta w cukierni

Edytowane przez ania028
Czas edycji: 2009-11-12 o 09:43
ania028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:12   #1438
Elfik333
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Elfik333 GG do Elfik333 Send a message via Skype™ to Elfik333

Ja już nie pamiętam ile czego mieliśmy. Musiałabym notatnika poszukać. Wiem, że oprócz tortu to mieliśmy tylko takie małe kruche ciasteczka, żadnych ciast czy placków bo menu było i tak dość okazałe 4 dania gorące + przystawki.
Było nie do przejedzenia i jeszcze zostało.
Stary 2009-11-13, 09:33   #1439
notissa
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ja mam takie pytanie jak liczycie ciasto na wesele .oprocz ciasta wiadomo jakies ciasteczka babeczki no i oczywisie tort.Ja planuje wesele tak na ok. 90 osob .Ile ciast trzeba bedzie zamowic ,po weselu chcemy dawac ciasta dla gosci do domu i ile was to bedzie kosztowac ? bo mi jedna pani kucharka powiedziala ze bede musiala zaplacic ok.2500 wydaje mi sie to strasznie duzo jak za placki i torta.i dlatego mam zamiar zamawiac ciasta w cukierni
Wydaje mi się, że to o wiele za dużo. Fakt - my wzięliśmy menu bez ciast i będziemy się sami tym zajmować, ale jeszcze nie wiem czy zamówimy, czy rodzina będzie piekła. Ja mam wesele na ok.120 osób i ciasta i owoce chcę zamówić za ok.1000 zł(Nie wliczam tortu w ten 1000 zł). Za 600 zł w cukierni można mieć ok. 25-30 kg ciast, to wychodzi ok 25 dag na osobę (licząc przy 100 osobach, bo wiadomo, że nie każdy będzie jadł) i wydaje mi się to wystarczające. Chyba, że się mylę - to poproszę o poprawienie mnie.
Stary 2009-11-13, 11:01   #1440
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Witam Dziewczyny! Czy można się przyłączyć? Ja też lipcowa
Pozdrawiam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości