![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXVIII
Cytat:
Nie kazda tutaj byla taka madra. Ja nie bylam ![]() Brawo dla Ciebie i tak trzymaj. To spotkanie niczego nie zmieni. Ksiazki moze wyslac Ci kurierem, tak jak i resztę rzeczy. Skoro nie mial w sobie odwagi cywilnej zeby spotkac sie z Toba pare dni temu i jak dorosly czlowiek, szanujacy drugiego czlowieka, powiedzieć Ci prosto w oczy, ze postanowil zakończyć zwiazek to naprawde szkoda teraz Twojego czasu, Twoich nerwow i Twoich lez zeby dawac mu taka możliwość. On nie bez powodu zgodzil sie na spotkanie po 2 tygodniach. Doskonale wie, ze u Ciebie juz pierwsze emocje opadna, ze 'teren jest bezpieczny' i ze moze obejdzie sie bez lamentu, rozpaczy, krzykow itd. On to doskonale wie. Dlatego zerwał przez messangera, zostawil Cie w tej rozsypce i postanowil 'odczekac' zebys sie uspokoila. Teraz sie z Toba spotka, odbebni swoj 'obowiązek' i poczuje sie lepiej bo Ci przeciez wyjasnil w cztery oczy. No szkoda, ze nie potrafił tego zrobić pare dni temu. Nie daj mu tej satysfakcji, naprawde. Pokaz, ze jesteś ponad to. Zerwal, odszedl, zachował sie jak tchórz pozbawiony męskich organow rozrodczych wiec teraz Ty pokaz, ze je masz (w sensie jaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ex mnie naciągała na oddanie zegarka etc.Po 4mcach. Jak wspomniałem żeby wysłała pocztą jesli jej to zawadza - obruszyła się że nie ma czasu... ja z kolei nie bardzo byłem w stanie aby się spotkać.Właśnie przez kontatkt i to co czasem mi pisała. Więc myśl o sobie.Tylko.Nadanie pocztą lub kurierem to nie problem. @Veredise każde z nas w tym wątku, spotkało się w podobnym momencie ![]() ![]() Edytowane przez 201711031014 Czas edycji: 2017-09-07 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale gdzieś tam wewnętrznie liczę, że jak się zobaczymy, to coś się zmieni. Czyli najgłupsze, co mogę zrobić, to Was nie posłuchać. Zaraz ułożę grzecznego maila z tą prośbą o przesylkę, teraz jest z kolegami w górach, więc raczej odczyta za parę dni - nie chcę przez messengera, bo tylko czekałabym aż wyświetli z bijącym sercem, a to zgubne. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Najgorsze, że muszę 'rozliczyć' nasze wspólne wakacje, wyczuwam wycie jak bóbr przy powracających wspomnieniach (rozliczyć = bilety za pociągi, noclegi etc) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
jakdalejzyc tzn, ze to byl taki troche zwiazek na odległość? Tak jak np teraz, w okresie wakacyjnym kazde z Was wrocilo do swojego miasta?
I jeszcze jedna kwestia.. on zerwal z Tobą przez fb i zaraz potem wyjechał z kolegami w góry? I umówiliście sie, ze porozmawiacie jak wróci, tak? Bo nie wiem czy dobrze rozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Samo zerwanie miało miejsce równo tydzień po powrocie z Węgier, tuż przed wypadem w góry. I tak, mielismy pogadać jak wróci. On był taki trochę 'nieoderwany' z domu rodzinnego, typ, który wiezie rzeczy 3h autem, żeby wyprała babcia (bo nie umie użyć pralki), odżywia głównie słoikami z domu (gotować też nie) i codziennie rozmawia z mamą. Ja widziałam, że jest mało dojrzały, ale widziałam też, że bardzo stara - dla spotkań ze mną zrezygnował z tak częstych powrotów do domu. Sam mówił, że się zmienia, wielokrotnie mi za to dziękował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj tez, jak zaczelismy byc razem mieszkal z mama i tez pranie, obiady i cala reszte robila mama. Pamietam jak kupilam mu kosz na pranie i postawilam w jego pokoju zeby sie nie wyglupial w tym wieku oddajac mamie rzeczy do prania.. ![]() Tez dziekowal ![]() No coz, przykre ale zarowno u mnie jak i u Ciebie byl to taki 'etap w ich zyciu'. Zadna milosc, żadne głębsze uczucie i zadna wspolna przyszlosc. Bylo fajnie przez chwile bo zauroczenie, fascynacja, motylki w brzuchu, nowy rozdzial w życiu.. moze nawet troche takie oderwanie sie od pepowiny. On Ci napisal o tym spotkaniu czy to Ty zaproponowalas zeby oddac sobie rzeczy i przy okazji porozmawiac? ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- A, dodam ze my zamieszkalismy razem jakos po pol roku. I nie moge powiedziec bo bardzo sie zmienil. Wszystko robilismy razem, kazde z nas mialo domowe obowiazki itd. Pod tym wzgledem bylo w porzadku no ale jednak emocjonalnie jeszcze chyba nie dojrzal. Mimo, ze sie staral. I tak jak pisalam- zawsze byl przy mnie. W wielu podbramkowych sytuacjach trzymał mnie za reke i dawal ogromne wsparcie. Zawsze moglam na niego liczyc, on na mnie tez. I też ciezko mi bylo zaakceptowac dlaczego tak nagle zmienil zdanie. Swoja droga, podobnie jak u Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciężko być dla kogoś 'etapem' w życiu, tym bardziej, że myślałam, że jest między nami coś więcej niż damsko-męska fascynacja. Przyjaźń, zaufanie, fajna relacja. I bardzo utożsamiam się z Twoją wiarą, że 'pogubił, wróci, zaprzyjaźnimy', no bo ciężko kogoś tak istotnego w ostateczności zamykać w kategorii 'zauroczenie'. Bo się naiwnie wierzyło w te fundamenty relacji :c Jak się czujesz dziś? W miarę normalnie, czy nadal głównie pustka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka kupowała swojej mamie takie preparaty, chyba w aptece, nie jestem pewna, ale mogę podpytać. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Niestety kontakt z eks to przeważnie zło. Ja jestem miękka buła i kontakt jakiś mam, a pewnie całkowite zerwanie i wyrzucenie jego rzeczy (bez patrzenia na jego dobro ![]() Ognisko ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja się na takie sytuacje zabezpieczylam tak, że wszystko kupowałam ja( więcej kasy wydane, ale mam spokój, że nikt nie będzie chciał ode mnie jakiś zwrotów). Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
jakdalejzyc dziekuje, ze pytasz
![]() Wiesz, u mnie minelo 1,5 roku.. inaczej juz na to patrze niz kiedys. Wiem, ze popelnilam blad spotykając sie z nim kilka razy, wierzac ze cos sie zmienilo. Jest mi przykro bo jeszcze bezposrednio po rozstaniu zachowywal sie zupelnie inaczej. Teraz po prostu udowodnil mi, ze nic, kompletnie nic dla niego nie znaczylam. Ze wlasnie bylam takim 'etapem'. Ze jestem dobra jak mu sie nudzi, jak potrzebuje sie wygadac, wyjsc z kims na miasto a wszyscy koledzy akurat sa zajeci. Ja po rozstaniu bylam zawsze i na kazde jego zawolanie.. potrafilam jechac przez pol miasta w srodku nocy bo mial stluczke i potrzebowal dokumentów. Jak mial problem to dzwonil i ja z nim walkowalam przez kilka godzin. Przywozilam leki jak byl chory, nawet grzejnik bo jak sie wyprowadzil z naszego mieszkania to na nowym mu sie zepsulo ogrzewanie wiec oddalam swoj.. itd itd, dlugo by gadac ![]() Teraz po tych 7 msc tez bylam pierwsza zeby pomoc.. pogadac, wspierac. Ale powiedzialam stop. I juz sie nie cofne. Jestem na pewno silniejsza niz wtedy. Wiem już czego chce a co mnie niszczy. Nie pozwole sie wiecej tak traktować. Za Ciebie trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odzyskałem dawnego 'siebie' do tego twardszego niż byłem. Odkryłem braki, ich powody. Zdecydowałem kim i jaki ponownie chcę być. Inny człowiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Konto usunięte
|
widze, ze wszystkie mamy podobnie....ze Wy tez musialyscie naklaniac eksow do jakichkolwiek aktywnosci, moj najchetniej kazde wolne spedzalby przed kompem, kazde wyjscie bylo inicjowane z mojej strony.
Ale jest ciezko, bo teraz czytanie ksiazki nie sprawia przyjemnosci, nawet kiedy obok on gral na kompie a ja czytalam ksiazke, to bylo inaczej. Nawet glupie ogladanie filmu. Nadal lapie sie na tym, ze w perfumerii mysle "o, te perfumy moglabym mu kupic na urodziny....". Gotowanie obiadu i jedzenie wspolnie. Takie male rzeczy, male codzienne czynnosci, ale teraz widze, ze one mialy inny wymiar, kiedy robilo sie je z kims u boku. Tak jak pisalam, zapisalam sie na joge, korki z angielskiego, do psychologa, blablabla.... a i tak czuje pustke, wstaje rano, staram sie przetrwac i klade sie spac, do pustego lozka i bez calusa na dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
No ja wlasnie pod względem wyjsc, aktywnosci itd dogadywalam sie z eksem idealnie. Oboje bylismy troche 'walnieci'. Jak ktores wpadło na pomysl zeby jechać nad morze o 1 w nocy to jechaliśmy.. i zawsze bylo pozytywnie. Wszedzie nas bylo pelno, on organizował wycieczki weekendowe, ja wakacje, spontaniczne wyjazdy.. no i niestety tego brakuje mi najbardziej. Takiego porozumienia jakie z nim mialam. Nie mam nikogo takiego wsrod znajomych, komu powiedzialabym 'jedzmy jutro do Grecji' i by pojechał. Ech.. wspomnienia, wspomnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny!
Dosyć. Co to jest? Dalej będziecie się w tym babrać? Świeżynki mają podstawę.A Wy? Stało się,Czasu nie cofniecie.Rozmiękłyście jak troki od kaleson po moczeniu we wrzątku. Gdzie te kobiety które wstały z kolan? Na zakupy poszły,do mauzolem czy w końcu do fryzjera, zrobiły oko lub na trening fitness.Ile miesięcy minęło? Nie szkoda wam na to czasu? Mam z paskiem w ręku każdą odwiedzić a kwiatami w drugim? Czy jak? ![]() Bo widzę że inaczej to się towarzystwo znowu porozłazi w szwach. Edytowane przez 201711031014 Czas edycji: 2017-09-07 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potem przepraszał, mowił, że ma problem z uzależnieniem od telefonu, wielkie "dni bez internetu". No, ale dawał się 'wyciągać' do filharmonii, na spacery historyczne etc Nasz wypad na Węgry w większości zaplanowałam ja. Tylko mi to jakoś strasznie nie przeszkadzało, bo zawsze lubiłam wyszukiwać fajne miejsca. Mega współczuję w takim razie straty kogoś tak spontanicznego. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym jednak doradzała pilnować tej kwestii jedzeniowej, dla własnego dobra. Ja po zerwaniu znajomości z jednym facetem (kiedyś tu o nim wspominałam, nie byliśmy w związku ale spotykaliśmy się) wpadłam w typowe zajadanie, pochłaniałam slodycze żeby zajeść smutki i problemy. Nie wyszło mi to na zdrowie oczywiście. Po zerwaniu z eksem, znając swoją tendencję do zajadania, pilnowałam się, aby ta historia się nie powtórzyła. I w drugą stronę - głodzenie się też nie będzie zdrowe. A jeszcze jak do całodniowego zestawu bułka i sok dorzucisz alkohol... Nie zostawiaj tak tego Kochana, zadbaj o siebie, pochyl się nad sobą z troską i czułością i rób dla siebie dobrze Cytat:
W tamtej chwili czułam, jakbym spadała w otchłań, a serce bolało mnie tak fizycznie, "namacalnie". Edytowane przez Milagros_90 Czas edycji: 2017-09-07 o 15:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
A jak jak sie rozstalam ,ze swoim ostatnim exem to sama sie tak pocieszalam ,ze jest tylu fajniejszych facetow.
Kontakt tez byl zachowany i do tej pory sporadycznie gadamy. Ale jemu w tym czasie zmarl ojciec wiec utrzymalismy go. Pozniej chcial "wrocic" ale nigdy wprost. Nawet spotkalam sie z nim pare razy na miescie tak kolezensko. Pewnie gdyby mi wtedy pokazal zdjecie nowej dziewczyny to by mi bylo przykro ale po kilku miesiacach przeszlo calkowicie. A co facetow nierobow. Ja mimo wszystko zauwazylam, ze to domena kobiet. Wiekszosc znanych mi mezczyzn jest samowolnych i nie sa mamisynkami. Za to kobiety utrzymuja ze swoja rodzina silna wiez. Moze to kwestia biologi ![]() Poza tym mamy cale rzesze dziewczyn lat 20 ,ktore mieszkaja z rodzicami ,bo studiuja w tym samym miescie i nigdy mopem sie nie skalaly. Dziecko musi sie uczyc, bawic ,kiedys sie jeszcze narobi. Teraz pod szkolami tworza sie korki ,bo dziecko nie moze isc przez osiedle do szkoly. No i sa panie ,ktore wiedza najlepiej albo sa pedantkami. Takie luzne przemyslenia. Moj ostatni ex nawet jajka na miekko by nie ugotowal. Ale to kwestia motywacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z jedzeniem dziś też trochę więcej w siebie wmusiłam (pokupowałam musy owocowe), alkohol i tak piję sporadycznie, więc te 3 dni z przyjaciółmi raczej mnie nie skrzywdzą, od powrotu do domu znów pełna trzeźwość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
Ja po rozstaniu tez zoladek zawiniety w petelke, czulam glod, ale mialam problem zeby cos przelknac. Trwalo to okolo 2 tygodnie. Do tego niewyobrazalny stres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Ja znów zajadam stres, złość
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
grundeman moim zdaniem Ty wciaz czujesz pustkę, smutek, zniechecenie itd bo wcale nie zamknelas tego rozdzialu. Nie dalas sobie możliwości przejsc przes zalobe i ostatecznie zakonczyc ta relacje. Ciagle masz kontakt ze swoim eks i ciagle Cie to rozwala emocjonalnie. W ten sposob nigdy nie poczujesz sie lepiej, będziesz tkwila w takim zawieszeniu na wlasne zyczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś robię porządki i wystawiam rzeczy na olx. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kocham książki ![]() Edytowane przez Esia_90 Czas edycji: 2017-09-07 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Ale mam dzisiaj doła, nie wiem co robić.. wszystko się sypie..
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Zmienili mi stanowisko, to miał być awans, bo to odpowiedzialność za ogól finansów w całej firmie, sprawozdania, mega odpowiedzialność itd. Poprzedniczka przeszła też na inne dlatego się zwolniło. Szef mówił ciągle, że kierownik mojego działu ustali mi wynagrodzenie i on to akceptuje. Cały czas było mówione, że mam dostać tyle samo co poprzedniczka, bo jest to wynagrodzenie przypisane do stanowiska. Dzisiaj kierownik działu powiedział mi, że mogę dostać max 200 zł na rękę. Najgorsze jest to, że nie potrafię się bronić, nie umiem walczyć o siebie, w ogóle nie umiem się odezwać tylko milczę, a to tak jakbym godziła się na wszystko. A to dlatego, że mam tak okropnie niskie poczucie własnej wartości. Ponadto przenieśli mnie do takiego biura, gdzie jest mega grzyb, pleśń i zalany sufit, bo dach przeciekał. Kiedy BHP-owiec powiedział, że trzeba je przynajmniej pomalować, to góra wyskoczyła do niego, że dopiero co zaczęłam pracować, a już wszystko mi się należy (pracuję dłużej od niej o 4 lata).
Podsumowując siedzę sama w zatęchłym, śmierdzącym biurze z cztery razy większym zakresem obowiązków za prawie tą samą kasę. Ponadto wrócił ex po wczasach, mega odmieniony i to jest główny powód mojej załamki, bo samo to, że go widuję sprawia, że staję się automatycznie mega malutka, nic niewarta, nikomu niepotrzebna, bezwartościowa, taka, którą każdy może pomiatać, każdy może wykorzystywać, po prostu zbędna na tym świecie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham książki ![]() Edytowane przez Esia_90 Czas edycji: 2017-09-07 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jestem z tych co nie potrafią walczyć o siebie, tylko cicho, pokornie i bez słowa przyjmują to co się dzieje. Jak ja mam to powiedzieć, jak mnie blokuje od środka, kiedy 3 osoby są przeciwko mnie jednocześnie?
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że nam wszystkim potrzebna z jakiejś dziedziny terapia :P
Kocham książki ![]() Edytowane przez Esia_90 Czas edycji: 2017-09-07 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.