![]() |
#1411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Mi też się podobają i są wygodne, a to dla mnie ważne
![]() Co do rozczarowań w związku z płci to się nie wypowiem na razie, choć myślę że i ja się tak przywiązałam do myśli o dziewczynce, że różnie mogę przyjąć wiadomość o chłopcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chamski tekst. Ludzie powinni pomyśleć zanim w ogóle otworzą gębę, tym bardziej do kobiety w ciąży, która pod wpływem hormonów wszystko przeżywa x 100 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86292316]Mi też się podobają i są wygodne, a to dla mnie ważne
![]() Co do rozczarowań w związku z płci to się nie wypowiem na razie, choć myślę że i ja się tak przywiązałam do myśli o dziewczynce, że różnie mogę przyjąć wiadomość o chłopcu.[/QUOTE]My też przywiazalismy się do dziewczynki, nie wiem jakbym się czuła z tym, że jednak chlopiec. A ludzie nie myślą. Moje kolezanki przestaly sie do mnie odzywac, gdy dowiedzialy sie, ze jestem w ciazy. Bo wedlug nich przyznalismy sie za pozno, bo w 5msc. Niewazne, ze ciezko bylo nam utrzymac ciaze i postanowilismy sie pochwalic dopiero, gdy lekarze dali zielone swiatlo. Najwazniejsze, ze one sa urazone. A zadna nie byla w takiej sytuacji i nie zycze nikomu. Chore. I nawet nie chce sie komentowac. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co za koleżanki, ale ja też miałam taką. Jak jej powiedziałam, że jestem przed badaniami I trymestru to mi powiedziała, że jej znajoma też robiła teraz i okazało się, że dziecko bardzo chore, zaczęła mi opowiadać o chorobach i pytać czy usunę, bo ona to by usunęła. A mnie tak zatkało, że aż nie mogłam skomentować. Człowiek się martwił, bo też miałam ciąże zagrożoną czy wszystko ok, a tu ci taką szpilę wbije druga kobieta. Potem się mnie mąż pyta czemu nie mam koleżankę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Jedna osoba mnie zaskoczyła na plus podczas życzeń wigilijnych w przedszkolu, bo na mój tekst, że "no chłopak" to normalnie zaczęła piszczeć i wręcz skakać z radości, że ale fajnie, dwóch chłopców, ale będziesz miała obstawe, jak księżniczka we własnym domu, że chłopaki to się dogadają i będą kumplami. No aż mi się ciepło na serduchu zrobiło. I jeszcze jedna mnie przytuliła i powiedziała tylko, że mnie doskonale rozumie i że to ludzkie. Także są też dobre reakcje ludzi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przyjaciół przepraszalam że tak późno powiedziałam ale najpierw lecielisny do Australii a to wiadomo ciezka podróż na 1trymestr. A poznjej a to choroba a to cos i pod koniec 4tego miesiąca powiedzieliśmy jakoś.. Ale fochy? Co to za koleżanki... Do dupy z takimi... To brak czasu przy dziecku też mogą nie zrozumieć i się obrażać za brak czasu.. Masakra :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1420 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() w ogóle raczej nic z tym związanego nie komentuje i pytam tylko o w miare neutralne rzeczy, ale zawsze jak idziemy oglądać dziecko to TŻ wypala do młodej matki "wyglądasz jak przed ciążą!" - na pewno zadowolona jest ![]() gorzej jak niektóre same zaczynają temat i np opowiadają ze szczegółami o nacięciach, szwach i innych tego typu, niestety nie raz się nasłuchałam i nie mogę się nadziwić że kobiety same z siebie o tym zaczynają opowiadać ![]() ![]() kiedyś byliśmy na urodzinach, żona jednego kolegi niepytana zaczęła tyradę o swoim porodzie, a jak już skończyła i wszyscy odetchnęli to zaczęła opowiadać o porodzie siostry :O kolega nie wytrzymał i ją uciszył... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86292391]Co za koleżanki, ale ja też miałam taką. Jak jej powiedziałam, że jestem przed badaniami I trymestru to mi powiedziała, że jej znajoma też robiła teraz i okazało się, że dziecko bardzo chore, zaczęła mi opowiadać o chorobach i pytać czy usunę, bo ona to by usunęła. A mnie tak zatkało, że aż nie mogłam skomentować. Człowiek się martwił, bo też miałam ciąże zagrożoną czy wszystko ok, a tu ci taką szpilę wbije druga kobieta. Potem się mnie mąż pyta czemu nie mam koleżankę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- A ja wam powiem że jak ktoś mi pisze ze "drugi chłopiec" alob koleżanka z tp jak mój "trzeci chłopiec" to jakoś mam z tyłu głowy "zareaguj dobrze! Pewnie trzeba pocieszyć". Stereotypoow że każdy chce parę... Szczególnie że chwilę później ja piszę że u nas pipka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1422 |
Zakorzenienie
|
Tez nie rozumiem jak można skomentowac płeć,ze szkoda.Ja cieszyłam się z drugiej dziewczynki,ale takie komentarze na pewien czas trochę ostudziły ten zapał...tak.tak.samo nigdy w życiu nie zapytałam nikogo " kiedy dziecko" itp. Bo wiem,ze wiele par chciałoby,ale.z różnych względów nie może mieć dzieci...a znam takie osoby,ktore przy każdej sposobności mają takie gadki...
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Ja się koleżankom zaczęłam chwalić dopiero era w święta i nikt nie miał mi za złe.A rodzinie miesiąc temu,najbliższej ![]()
#1423 | ||
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86292214]
Dzień dobry, Dotarły do mnie staniki do karmienia z alie: https://pl.aliexpress.com/store/prod..._2335368.pic_0 Jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o wygodę. Zamówiłam L (38). Nie wiem jak będzie latem z oddychaniem tego sztucznego materiału i to jedyny minus, który dostrzegam. Miałam dzisiaj zrobić badania, a spaliśmy do 11 ![]() ![]() dzięki kochana za link, zapisałam sobie i zamówię, wyglądają ok na Twoich zdjęciach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja nigdy nie chciałam mieć parki, chciałam mieć trzy córki, a zobaczcie, zacznę od syna ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem grunt to dystans do sprawy płci, ale oczywiście w pełni rozumiem wszelkie emocje i wiem, że łatwo mówić. Mi się też zdarzały dziwne sytuacje w ciąży. W 1 trymestrze niejednokrotnie siedziałam w domu, wymiotowałam ciągle, czułam się fatalnie, mąż ciągle w pracy, zdarzało mi się mówić, że po co mi to było. Albo raz miałam sytuację, że byłam przeziębiona (pamiętacie pewnie, całkiem niedawno), czułam się strasznie, jeszcze do tego z mężem się pokłóciłam na ostro i sama do siebie gadałam, że po co mi to dziecko, że nie chcę go. I potem, jak u Magdy, nie ruszał się długo. Wystarczyło kilka godzin, żebym zaczęła się modlić o to, żeby tylko drgnął. Mało mówi się o tym, jakie skrajne emocje czasami towarzyszą kobietom w ciąży, przedstawia się ciążę i macierzyństwo sielankowo a moim zdaniem to źle.
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Ja siebie nie widzę faworyzujacej syna.Ja od zawsze lubiłam dziewczynki i miałam świetny kontakt,z chłopcami nie umiem się dogadać
![]()
#1425 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Lilka tak samo każdy facet mówi,ze chcialby mieć syna,a potem całe życie drą koty
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Lilly miało być,ach ten slownik
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też trochę po pierwszym dziecku się wykruszyło, teraz już raczej nikt się więcej nie wykruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Witam sie po świętach.
Byłam dzisiaj na usg i nie jest za dobrze. Dzidzia ma małą główkę mały obwód brzuszka plus mam malo wód plodowych, dlatego tak kiepsko było wszystko widac i ciężko pomierzyc. Ogólnie córcia jest mała. Trochę to dziwne bo dwoje poprzednich dzieci były duże. A tu nagle cos nie tak. Jestem troche załamana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Ja też widzę córeczki tatusia i sybkow mamusi. Zreszta nie raz pisałam że moja mama uważa że syn to najlepsze co może się przydarzyć kobiecie.
Może to z powodu że mama liczy że z córką psiapsiolki a córka na buncie dojrzewania daje tak do wowatu że się odechciewa? U mnie też ciężko ocenić bo mój brat młodszy więc mi było w życiu ciężej (imprezy, powroty do domu wieczorami - on miał lepsze warunki ![]() Ja tam chciałam zawsze synka. Sama jestem mało różowa, bizu nie noszę... Przerasta mnie kwestia strojenia się... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że dziś od rana dość ostra wymiana zdań. My będziemy mieli drugą córkę... Marzę tylko żeby wszystko było dobrze. I wierzę w to z całych sił. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Mysia ale wszystko równomiernie małe?
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Dostojna peema.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1434 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam duzo pic, odpoczywac na lewym boku. Raczki, nozki w normie. Reszta tez ok. Lozysko zdrowe. Tylko jedynie ta glowka, brzuszek i te wody wyszly zle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Pij, pij
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wód płodowych to pić dużo. będzie dobrze. to że wcześniej miałaś dwójkę sporych dzieci, to nie oznacza że w tej ciąży też tak będzie. może akurat tu będzie kruszynka drobna ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że pod kontrolą jesteś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Mysia a czy lekarz zbadal nerki? Podobna sytuacja byla u mojej znajomej, dziecku nerki nie pracowaly i bylo malo wod i maluch byl maly. Musiala duzo, duzo pic i po porodzie sie tym zajeli. Ale nie wiem dokladnie na czym to wszystko polegalo.
Wiecie ja mam 3 mlodszego rodzenstwa, do najmlodszego brata mama nas wychowywala na samodzielne osoby. Za to mojego najmlodszego brata to Panie zlituj sie, 10lat chlopak a ona mu herbatke robila bo czajnika elektrycznego nie wlaczyl. Sysa kolezanki niech sie w nos ugryza, pp co maja cie pozniej wkurzac jakimis glupimy tekstami. Jak siostra tz oglosila ciaze to ja sie od razu poplakalam, ona tez wszyscy z dodziny tz jej gratulowali. Za to rodzina jej meza to tragedia. Ona im mowila ze lzami w oczach, a oni siedzieli i sie patrzyli tempo, pozniej szwagierka wykrztusila tylko: serio? No to gratuluje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Mysia, to słuchaj lekarza i staraj się myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.