![]() |
#1411 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Witajcie !!
Niedzielne napoje zapraszają. Kawa oraz herbata. ![]() ![]() U nas zima nie odpuszcza. Śnieg i mróz dalej są. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- A skoro niedziela, to jeszcze coś słodkiego, bo ponoć w ten dzień nic nie tuczy. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Boty jeszcze śpią. (5) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Adusia, chociaz pokaż ten śnieg. Zazdroszczę. U nas mróz, ale bez śniegu
![]() Witam i wpadam na kawusię i słodkości ![]() ![]() Jak Maniutka? Wyspana? Napisz Adusia, co Mania jada na śnaidania jak jest u Was ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Nowa zmywarka już upatrzona. Znowu się pieprzy. Czekam aż mąz powie, że się poddał i zamawiam. A dzisiaj chyba czeka mnie mycie ręczne znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Aniu.
![]() Jejuś, znowu nie działa, to faktycznie, pewnie trzeba nową. Dobrze, że masz już upatrzoną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Z okien tak wygląda:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Adi ![]() U mnie sypie śnieg. A kysz śnieguI Idź sobie do Annorl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Adi ![]() Annorl ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-16 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
ze śniadaniami to kiepsko jest. Mania nie lubi. Wypija kawę z brązowym cukrem i mlekiem. A następnie zjada banana. I póżniej bardzo wczesny obiad. Nie da się tego w żaden sposób przeskoczyć. Od południa rozkręca się i jada całkiem sporo, regularnie co trzy godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak, Emmi.
![]() Tak, śnieg jest w średniej ilości, ale jest. Zimę widać i czuje się, że to luty. Balkonowe zdjęcie nie objęło całego dywanika. A na nim stoi gar z sosem. Sos z karczku. Bo na obiad Mania zażyczyła sobie szpecle, karkówkę w sosie i mizerię. No i oczywiście wszystko obie razem przyrządzamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
4 pory roku i ja piąta
|
Powiem Wam, że te ferie przyszły w dobrym momencie, bo mogłam się oddać wewnętrznemu rozleniwieniu. Jak przystało na tryb ,,zimowego niedźwiedzia". Oczywiście planowałam, jak zawsze, że jak jest ,,tyyyle wolnego" to ho ho co to ja nie porobię w domu i jak będzie ,,na błysk" i wszelkie zaległe roboty ogarnę. Taaa...
![]() Nawet nie mam wyrzutów sumienia :P . Ale może przez to, że wiele się działo z takich naprawdę ważniejszych rzeczy i ogólnie ważniejsze rzeczy mam z tyłu głowy i one może rozpraszają te moje wyrzuty sumienia ![]() Ciągle mi się wydaje, że jak jest ,,koniec" to już koniec lutego, a to tylko koniec ferii. Zrodził się chaos w głowie. A wszystkim, którzy jutro zaczynają ferie to życzę aby były udane ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-16 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Emmi, nie wiem co z tą zmywarką. Ale mnie już od 2 lat denerwuje. Mąż juz 2 rok ją reanimuje, ale wdać czas na nową nastał. Wyskakuje mi błąd. ciągle ten sam. I wg internetu to mąz wie co to i wszystko zrobił, a nic nie działa.
Adusia, ja też miałam z moimi dziećmi problem ze śnaidaniami. Ale powoli powoli i się udało. Tylko to musieli by w domu rodzice, bo u nas zajęło kilka miesięcy do tego, aby żołądek rano był pobudzony do jedzenia. My taki pucharek lodów mieliśmy tydzien temu. Kupiłam w piątek litr śmietankowych. I miało być na dzisiaj. Ale zjedliśmy w piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
tak. Mania nic nie słodzi. Ale poranną kaweczkę to już tak. A wiec: cukier, mleko, banan. Jest w tym kaloryczność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Adusia, nawet tej ilosci śniegu Ci zazdroszczę, u nas nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() Annorl ![]() ![]() Idę do kaczek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mania zaprasza wszystkie ciocie na Skojarzenia.
Wyraz utknął 14. 02. 2025 o 8:31. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ciociu bardzo Ci dziękuję. Kocham grać w Skojarzenia!!
-M. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Tak jest u mnie
![]() Wiozłam rano Emka do Kotełkowa, tam trzeba napalić odśnieżyć. Prawdziwa zima ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Jakie pyszności dzisiaj Aduś zaserwowałaś ![]() -------------- Jesteśmy już po trzech odśnieżaniach ![]() z łopatą przy takiej pogodzie, śnieg nie jest ciężki, a sporo go napadało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Emmi tak, prawdziwa zima
![]() Po sąsiedzku w Kotełkowie mieszkańcy z łopatami ![]() dawno nie widziałam takich zimowych integracji rodzinnych ![]() -------------- Lecę robić śniadanie dla Emka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
4 pory roku i ja piąta
|
Na śniadanie zjadłam aż jednego serdelka z kromką chleba pszennego i odrobiną chrzanu i jestem pełna. Chociaż organizm o czymś jeszcze myśli... chodzi za nim kakao...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jest więc kakao...
![]() Annorl ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-16 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, jaka piękna zima
![]() Ja na półmetku gotowania. Zupa fasolowa, fasolka po bretońsku, ogórkowa już w słoikach. Robi sie wywar na żurek. Coś z ciecierzycy zrobić muszę, bo ugotowałam. Niby miała być w wersji po bretońsku,a le jest fasolka, wiec coś innego wymyślę. A na obiad będą ziemniaki, kotlety mielone z królika i do tego jakaś sałatka ze słoikowych zapasów. Moze sos pieczarkowy zrobię do tego? ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Emmi, na pewno "piekielną kuchnię" oglądasz? Tam jest aż 3 szefów? Jak jeszcze ja oglądałam, to był tylko jeden. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Trzeba gotować kluchy do rosołu. Mąż z dziećmi w lesie. Wrócą głodni i zmarznięci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Tak, tak, oni są pojedynczo. Nawiązuję do serii z każdym z nich jakie oglądałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Emmi, jak mam zcas to kocham gotować. A sprzątać? Musze to sprzątam,a le jak mam zapał, a są takie momenty i to dosć często, wtedy idzie gruntowne sprzątanie bo mi sie chce
![]() Ja to bym chętnie więcej gotowała, ale żeby to miał kto jeść ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Emmi, teraz rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Mąż jak usłyszał, że ma czas do wieczora ze zmywarką, to ostro sie za nia zabrał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
I wiecie, że mój mąż się zaparł i naprawił
![]() ![]() Podziwiam jego determinację, ja bym dawno sie poddała. Dzisiaj to zeszło mu z ta narawą z 5 godzin jak nie więcej. Ale powiedział, że dopuki nie naprawi nie odejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.