Wrocław !!:-) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 17:45   #1411
kama98
Zadomowienie

Dot.: Wrocław !!:-)

Dziewczyny wczoraj zostałam z mężem napadnieta na parkingu przed albertem koło kredki i ołówka. Ok 18 pojechaliśmy na knysze, siedzielismy w samochodzi i ją jedliśmy gdy podeszło dwóch dresiarzy, obeszli samochód jeden od strony kierowcy drugi od mojej strony (pasażera). Powiedzieli, żebysmy im dali 2zł na piwo, powiedzielismy, że nie mamy, a oni na to, że mamy im dawać i posypały sie wyzwiska, znaliexliśmy 70gr, bo tylko tyle pielismy, to powiedzieli, że nam rozwala samochód i nas zaj.... Zaczeli wyrywać lusterka, mąż gwałtownie ruszył i przejechał jednemu po nodze, ten drugi zaczoł nas gonić, ale niestety było czerwone swiatlo, a przed nami dwa samochody, których nie mielismy szans wyminąć. Ten deresiarz dobiegł z mojej strony i z całej siły walnoł w szybe która się stłukła, byłam cała w szkle, udało nam sie uciec. To było poprostu straszne, nikt nie zareagował. Dopiero którys z kolej samochód zatrzymał sie i nam pomógł. Policja nie załpała bandziorów
To było straszne, przezycie. Pisze to dlatego, zeby Was ostrzec. To jest jakaś masakra że zaatakowali nas w niedziele w bały dzień gdzie było pełno ludzi
Stary 2007-07-10, 08:19   #1412
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

O matko!!! Ja tez tam bardzo czesto jezdze na knysze i to nie w bialy dzien ale wieczorem, czesto juz jest ciemno. Teraz to sie zastanowie 5 razy czy mi sie chce knyszy.
Co to sie porobilo. Mieszkalam w Kredce 3 lata i nigdy nie slyszalam o takich napadach. I naprawde nikt nie zareagował??? A bylo duzo ludzi czy tylko kilku? No szok
Bede uwazala jak sie tam przypadkiem wybiore. Bardzo dziekuje za ostrzezenie.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 08:40   #1413
myszka197
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kama98 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj zostałam z mężem napadnieta na parkingu przed albertem koło kredki i ołówka. Ok 18 pojechaliśmy na knysze, siedzielismy w samochodzi i ją jedliśmy gdy podeszło dwóch dresiarzy, obeszli samochód jeden od strony kierowcy drugi od mojej strony (pasażera). Powiedzieli, żebysmy im dali 2zł na piwo, powiedzielismy, że nie mamy, a oni na to, że mamy im dawać i posypały sie wyzwiska, znaliexliśmy 70gr, bo tylko tyle pielismy, to powiedzieli, że nam rozwala samochód i nas zaj.... Zaczeli wyrywać lusterka, mąż gwałtownie ruszył i przejechał jednemu po nodze, ten drugi zaczoł nas gonić, ale niestety było czerwone swiatlo, a przed nami dwa samochody, których nie mielismy szans wyminąć. Ten deresiarz dobiegł z mojej strony i z całej siły walnoł w szybe która się stłukła, byłam cała w szkle, udało nam sie uciec. To było poprostu straszne, nikt nie zareagował. Dopiero którys z kolej samochód zatrzymał sie i nam pomógł. Policja nie załpała bandziorów
To było straszne, przezycie. Pisze to dlatego, zeby Was ostrzec. To jest jakaś masakra że zaatakowali nas w niedziele w bały dzień gdzie było pełno ludzi
strasznie Ci współczuję
ja za parę dni przeprowadzam się w te okolice i bardzi mnie Twoja chstoria zaniepokoiła - jak to mówią - strach się bać
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 10:31   #1414
nebraska
Zakorzenienie

O rany Kamo, przerażająca historia! Zawsze myślałm, że ta okolica należy do bezpiecznych - mieszkałam w akademiku... Ale pewnie takie coś może się zdarzyć wszędzie

Najgorszy w tym wszystkim jest brak reakcji ludzi i bezradność policji

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 14:17   #1415
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama98 Pokaż wiadomość
Współczuje wam tych przeżyć - zgłosiliście sprawe policji?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 15:51   #1416
kama98
Zadomowienie

Tak sprawa została zgłoszona na policje, nawet mąż jeździł z policją szukać tych bandziorów, ale oczywiście policja dojechała zbyt późno i nie udało się ich odnaleźć. Z auta ściągnięte są odciski palców, wiec może ich złapią.

Obok tej budki z knysza kręciło się parę osób, za to jak dojechaliśmy na światła za zakrętem, tam są takie tymczasowe światła. To stał sznur samochodów, gdyby ktoś wyskoczył zaczął go gonić. Mąż mówił, że w chwili kiedy nam zaczęli grozić zabierać sie za lusterka szedł taki wysportowany facet, mięśniak, ale wyglądał na po żadnego gościa. Mąż błagalnie sie na niego patrzył, żeby pomógł, ale ten facet sie odwrócił i udawał że nie widzi. Ludzie wolą nie mieszać sie w takie sprawy

Postanowiłam, że zapisze sie na jakieś ju-jitsu, żeby w razie potrzeby móc sie obronić. Bo autentycznie teraz zaczęłam sie bać ludzi.

A jeszcze dowiedzieliśmy sie, że męża koleżankę też w ten niedzielny wieczór (było już ciemno) napadł jakiś bandzior, szarpnął ja za torebkę, a kiedy ona jej nie puściła, przeciągnął ją po chodniku, ona mówi, że tylko tyle pamięta. Świadkowie zeznali, że kopał ja po brzuchu. Po prostu to co sie teraz dzieje to jest jakiś koszmar. Wcześniej nie słyszałam o takich rozbojach....

A jeśli chodzi o rejon obok akademików, to ja nie wiem czy oni byli stamtąd, kupowali w tej budce z knyszami zapiekanki. Te dziewczyny pracujące w tej budce powiedziały policji że ich nie znają. Więc może nie mieszkają w tamtym rejonie.

Edytowane przez kama98
Czas edycji: 2007-07-10 o 15:56 Powód: błędy ortograficzne
kama98 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 13:03   #1417
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Bardzo Ci wspólczuje Ale najważniejsze,że Wam się nic złego nie stało Ja trenowałam teakwondo przez 3 lata,potem capoeire.I niestety wiem,że trzeba być bardzo wprawionym,żeby poradzić sobie nawet,jak się trenuje sztuki walki.Szczególnie,kiedy jest się kobietą Na to trzeba lat praktyki.Ale nie jest to głupi pomysl,zawsze doda Ci pewności siebie

Z własnego doświadczenia też wiem,że ludzie wszystko mają w d***e Nikt nie reaguje,nikt nie chce się mieszać,żeby nie oberwać Niestety,taki jest nasz świat
moren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-13, 09:06   #1418
magi81
Zadomowienie

kama, to straszne. bardzo współczuje Wam tych przeżyć.
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 21:15   #1419
Malinezja
Zadomowienie

Również współczuje, coś okropnego. Co się teraz dzieje na tym świecie?

A jak sobie pomyśle że mieszkam w tej okolicy ...

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 06:20   #1420
eklerka
Zakorzenienie

Straszne!

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 09:25   #1421
kama98
Zadomowienie

Dziekuje Dziewczyny za współczucie....

Najważniejsze jest to, że jak będziecie widzieć jakis podejżanych typów którzy będą sie do Was zblizać, uciekajcie daleko. Bo niewiadomo co takim debilą strzeli do głowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 18:47   #1422
skimos
Zakorzenienie

Jeju, Kama
Dobrze że nie skończyło się tak źle.
A mi się już zaczynało wydawac że Wrocław jest bezpieczniejszy od Elbląga..
Zawsze jak wracam z pracy wieczorem TŻ po mnie wychodzi (ale to już moje schizy są że ktoś mnie złapie/zgwałci/zabije jak ide sama ciemnymi ulicami ).. No ale w biały dzień? I ta znieczulica.. Eh.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 21:07   #1423
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Dziewczyny, jeżeli któraś z Was mieszka blisko Pasażu Grunwaldzkiego, to dzisiaj od 21 do 2 w nocy są ciekawe przeceny. Pamiętam tylko tą z Sephory: na wszystkie kosmetyki jst 20% taniej!
Kupiłam fajne cienie.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 19:28   #1424
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli któraś z Was mieszka blisko Pasażu Grunwaldzkiego, to dzisiaj od 21 do 2 w nocy są ciekawe przeceny. Pamiętam tylko tą z Sephory: na wszystkie kosmetyki jst 20% taniej!
Kupiłam fajne cienie.
Buuuuu a ja na weekend wyjechałam i nic nie wiedziałam
Stary 2007-07-22, 09:32   #1425
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Kupiłam fajne cienie.
KURDE szkoda ze nie wiedzialam wczesniej, bo ja pracuje do 20 i normalnie nie mam kiedy isc na zakupki, a to byla swietna okazja :placze:
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 11:21   #1426
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
KURDE szkoda ze nie wiedzialam wczesniej, bo ja pracuje do 20 i normalnie nie mam kiedy isc na zakupki, a to byla swietna okazja :placze:
Tez potrzebuje zrobić zakupy. Szkoda, ze przeczytałam za późno.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 13:40   #1427
MartiniBianco
Raczkowanie

a jest ktoś kto był na beach party w pasazu i mógłby zdać relacje?? fajna impreza?? powinnam załowac czy raczej nie :P
Stary 2007-07-22, 14:20   #1428
magi81
Zadomowienie

Kurcze, a ja miałam się wybrać w piątek do PG na zakupy niestety w czwartek skręciłam nogę i siedzę cały weekend w domu nici z moich zakupowych planów
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 11:50   #1429
agiii
Zadomowienie

dziewczyny wiecie może do której godz. są otwarte takie okienka pocztowe musze rachunek zaplacic a nie wiem czy zdąże....
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-25, 08:01   #1430
/Mycha/
Raczkowanie

Na Sienkiewicza poczta do 19.... (mam nadzieję, że się nic nie zmieniło)
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 09:13   #1431
agiii
Zadomowienie

dzieki;];]
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 10:04   #1432
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

kamo masakra mam nadzieje ze ich złapią ja z Moim Tż tez jesteśmy tam dośc często jej teraz też musimy uważać bo tam kręci sie troszke zbirów eh... dorze że Wam sie nic nie stało mam nadzieje ze ich złapią a reakcja ludzi już taka jest ;( po prostu nie chcę się mieszac a to jest chore rzecież mogla sie wam stać krzywda ten świat naprawde warjuje pozdrawiam

3.11.2012 killerek zaczęty -3 za mną
karaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 11:35   #1433
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Dziewczyny, czy wywoływała któraś z Was zdjęcia cyfrowe w Media Markcie? I jeśli tak, to możecie mi napisac jak u nich z jakością , jak ceny i w ogóle to nagrywa się zdjęcia w oryginalnym formacie na płycie i się zanosi, tak? I czy jest jakieś ograniczenie co do ilości fotek?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 18:17   #1434
/Mycha/
Raczkowanie

Ja zawsze w Media wywołuję fotki i raczej jestem z nich zadowolona (chociaż kiedyś byłam świadkiem sceny - kiedy starsza pani nie była zadowolona ze zdjęć - ponoć za ciemne były). Papier dosyć dobry i ceny też oki (format 10x15 - 0.69 zł). Przynosi się na płycie, karcie pamięci lub innym użądzeniu. Ograniczeń w ilości fotek nie ma. Można też wcisnąć dodatkowe opcje (zdjęcia z białą obwódką lub lekko rozjaśnione). Można poprosić panią o pomoc w obsłudze terminala (zazwyczaj nie krzyczy ). Jeśli nie mają nawału zamówień, to odbitki są już tego samego dnia.
Oprócz tego można foty wysyłać do nich przez neta i tylko przyjść po odbiór dzięki stronie
http://foto.mediamarkt.pl/index.php
Stary 2007-07-25, 19:17   #1435
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wywoływała któraś z Was zdjęcia cyfrowe w Media Markcie? I jeśli tak, to możecie mi napisac jak u nich z jakością , jak ceny i w ogóle to nagrywa się zdjęcia w oryginalnym formacie na płycie i się zanosi, tak? I czy jest jakieś ograniczenie co do ilości fotek?
Ja zawsze u nich wywołuję - zazwyczaj zbieram fotki żeby się załapać na częstą u nich akcje "50 zdjęć za 15zł" w formacie 10x15

Zdjęcia zazwyczaj tego samego dnia (to pewnie zależy od MM, ja robię na Bielanach), czasami od ręki. Najdłużej czekałam 2 dni - ale wywoływali mi 600 zdjęć. Papier w porządku. Zanosisz na płycie lub czymkolwiek, ja zazwyczaj na USB.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 10:59   #1436
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Dziewczyny, wiecie może, gdzie we Wrocławiu kupię kosmetyki Pupa?
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 11:09   #1437
majade
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wiecie może, gdzie we Wrocławiu kupię kosmetyki Pupa?
Margaretko, znalazłam takie cuś ale widzę, że słabo można na nich polegać skoro widnieje tam wciąż adres GC na Swidnickiej... Może pozostałe adresy CI się przydadzą:

http://www.balticcompany.pl/index.ph...%3FidNode%3D76

Ex- Mini
ul. J.Piłsudskiego 41
50-032 Wrocław

Galeria Centrum
ul. Świdnicka 40
50-024 Wrocław
hmm

Galeria Pod Złotym Pucharem
ul. Rynek 26
50-101 Wrocław

majade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:08   #1438
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

margaretko- a próbowałaś w Drogerii między Gal. Dominikańską, a Halą Targową? Tam jest pizzeria Verona niedaleko, jakiś sklep za 5 zł i taka drogeria, tam mają naprawdę wielki wybór kosmetyków i wydaje mi się, że Pupa też mi tam mignęła

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z Media Marktem, jutro na próbę zaniosę fotki
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 12:13   #1439
mircia
Raczkowanie

witam Was drogie wrocławianki

ja od pazdziernika zaczyn studia w tym pieknym miescie

musze przyznac sie, ze ja "prowincjonalna ges" jestem przerazona jego ogromem... ;(
mircia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 15:29   #1440
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mircia Pokaż wiadomość
musze przyznac sie, ze ja "prowincjonalna ges" jestem przerazona jego ogromem... ;(
Spokojnie na pewno szybko polubisz Wrocław nie ma innej opcji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości