![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Czy za pozno na szukanie?Ja bym nie powiedziala..mysle Mycha,ze jak sie postarasz to znajdziesz,bo jesli chodzi o czas to jest w sam raz..sa takie rodziny,ktore szukaja doslownie na ostatnia chwile,i to jest nawet lepsze bo nie maja czasu na wybrzydzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Konto usunięte
|
szykuj argumenty ktore przekonaja rodzicow i pojedziesz
![]() moze ugadaj sie z rodzinka i postaw przed faktem dokonanym mamę |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Właśnie weszłam na profil mojej rodzinki na aupairworld i patrzę,a tam napisane,że dziękują za wszystkie zgłoszenia wakacyjne,ale już mają au pair na lato i szukają teraz takiej na cały rok od września.Nie wiem czemu,ale zrobiło mi się strasznie przyjemnie jak to zobaczyłam
![]() Dziewczyny,szukajcie,myśl ę,ze można jeszcze teraz coś znaleźć,ja codziennie praktycznie dostaję maila,że są jakieś nowe rodzinki,które teoretycznie odpowiadają moim kryteriom.Także też sądzę,że dużo rodzin robi to na ostatnią chwilę.Trzymam kciuki ![]()
#1415 |
Zakorzenienie
|
maturzystki ( i nie-maturzystki tez!!:P ) widziałyscie to??
![]() http://www.joemonster.org/art/11454/...ernetu_mamy_ja
#1416 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Konto usunięte
|
no wlasnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro, bo pisze niemiecki. <mdleje>
Tak bardzo boje się, że pójdzie mi słabo i wszystkie marzenia prysnął. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Konto usunięte
|
ja pisze geo w pt
![]() ide sie uczyc wslanie 3mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Trzymam za was kciuki,bedzie dobrze!Jak ja pisalam gegre to byla na prawde spoko, wiec sie nie martw!Na pewno jest bardziej przyjemniejsza niz reszta przedmiotow;] jesli uczylas sie w miare przez caly rok to no problem
![]() ![]() ![]() Dziewczyny moze mi pomozecie,bo wiem, ze rozkminialyscie ta kwestie kilka stron wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
z tego co pamiętam to musicie się wybrać to notariusza i tam przy nim jakoś to spisać twoje upoważnienie (płaci się za to). bo tak normalnie jak napiszesz na kartce i się obie podpiszecie to nie będzie ważne
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem..
![]() Mam możliwość jechać na obóz językowy, podszkolić trochę hiszpański. obóz trwa 3 tygodnie, jest w lipcu, we Wrocławiu, kosztuje mało, bo ok. 1000zł, będzie 20 native'ów (10 nauczycieli i 10 licealistów - studentów).. Problem w tym, że do jutra muszę dać odpowiedź czy chcę jechać, jest tylko 6 miejsc. I nie wiem czy zrezygnować z szukania rodziny i jechać, czy liczyć na cud i że może jednak mnie ktoś weźmie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Drozja to trudna decyzja.
wlasciwie au pairowanie i taki kurs dadzą Ci to samo. z tym ze na au pairowaniu nauczysz sie takiego języka, jakim sie naprawde włada a nie jakiego uczy sie w polsce. najlepiej wypisz sobie wszystkie za i przeciw obu opcji i sama zobaczysz.
#1425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Kolega studiujący psychologię, mówił mi, że taki rzut na głęboką wodę jest najlepszy, bo wtedy uczymy się języka sto razy szybciej przez to, że wiemy, że żeby być zaakceptowanymi w społeczeństwie, musimy mówić jakkolwiek w tym języku, ale mówić. Ja wybrałabym au pair, ale to Twoja decyzja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, na innym forum znalazłam ogłoszneie, moze ktoras bedzie zainteresowana...:
Sympatyczna rodzina w Szwajcarii poszukuje uczciwej i odpowiedzialnej dziewczyny Au-Pair do opieki nad dwójką (7 i 9 lat)dzieci ze znajomością języka francuskiego (poziom poczatkujący wystarczy) od zaraz na minimum rok. Pytania proszę kierować pod numerem tel: +48 660084303 e-mail: madame_nt@interia.pl wyśle informacje od rodziny następnie kontakt samodzielny już z nimi.
#1427 |
Zadomowienie
|
W sumie jakby to było takie proste, że miałabym wybrać to albo to, to oczywiście że wybrałabym aupair. Z tym, że na razie nie zanosi sie na to, żebym znalazła jakąkolwiek rodzinę, Jeśli zdecyduję sie dalej szukać a w końcu nie znajdę, to będę siedziała w domu całe wakacje..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam do Twojego postu wyżej, piszesz ze obóz we Wrocławiu- wyobraz sobie, we wrocławiu, z polakami...nie sądzę abys sie duzo nauczyła. trzymam kciuki aby Ci sie udalo znalezc w koncu rodzinke, teraz wyrastają jak grzyby po deszczu, ogladam wlasnie aupair-wrld i naprawde wiele jest ciekawych ofert... ewentualnie mozesz tez zajzec na gumtree
![]() |
#1429 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chciala byc au pair , no ale to juz twoj wybor Cytat:
![]() Cytat:
takie obozy sa nie raz przereklamowane i tez sie nie nauczysz za wiele a tak bys kawalek swiata chociaz zobaczyla ![]() ale decyzja nalezy do ciebie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na moje to jedz. Ja juz mam rodzine ale zanim ja mialam mialam konta na wieeeelu stronach, pisalam duzo o sobie, wstawilam zdjecia a potem wysylalam mase, poprostu mase zgloszen bo wiedzialam ze wikszosc mnie oleje xD ale mialam tez sporo pozytywow i potem musialam odwolywac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Konto usunięte
|
to juz jej decyzja, nie mozemy nikogo namawiac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Wtajemniczenie
|
Jak na mój rozum, to na pewno znajdziesz rodzinę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Tak, Hiszpania..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
twoja decyzja
![]() zeby nie bylo na nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Organizatorka
|
do mnie rodzinka z francji napisala dlugi list
![]() ![]() ![]()
#1436 |
Konto usunięte
|
a co pisali?
fajnie ze pisali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Drozja,nie jestesmy w stanie przewidziec tego czy znajdziesz rodzinke czy nie,ale poszukaj moze w innych krajach u rodzin hiszpanskojezycznych? Patrz Roux, ktora chciala we Francji u rodziny anglojezycznej i jej sie udalo
![]() Popatrz na swoj profil,pomysl nad tekstem,dodaj jakies fotki..wiem,ze gadam to do znudzenia ale mysle,ze czasami przynosi to skutek np w moim przypadku sadze,ze tak bylo.I Przede wszystkim wysylaj,wysylaj,wysylaj!M ysle,ze bardziej zainteresowane moga byc rodzinki z wiekszymi dziecmi,zeby spedzac z nimi czas i bawic sie z nimi,bo jesli chodzi o takie do 5 lat to mysle,ze rodzice maja po prostu stracha zostawic same pod opieka mlodej osobie ![]() Dzieki za odpowiedzi w sprwie studiow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Konto usunięte
|
ja mam 19 [rocznikowo 20] lat wiec na szczescie nie mialam problemow co do wieku
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam jedno pytanie.
![]() Mam propozycje wyjechania po polsko niemieckiej rodziny do Niemiec. Z ta rodzina juz rozmawialam tzn. tyklo z nią bo ona jest polka i jest nam sie latwiej dogadac, ale wracajac do pytania to czy rodzina opłaca tam juz na miejscu jakies ubezpieczenie i chyba tez powinni zameldowac mnie?! bo słyszałam ze tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie zapisałam się na wyjazd do Wrocławia, bo było tylko 6 miejsc, a na listę przede mną zapisało się już kilkanaście osób, wiec nie widziałam sensu.
![]() Oglądam sobie mój profil na Aupair World. I tak sobie myślę, czy nie napisać czegoś tam po hiszpańsku. Jestem w stanie sklecić kilka poprawnych zdań o sobie, ale szału nie ma. I się zastanawiam, czy ma to w ogóle sens, skoro rozmawiać z nikim po hiszpańsku i tak nie zamierzam, rozumiem tylko jak się do mnie mówi, ale przed mówieniem mam opory.. A z drugiej strony, kilka słow po hiszpańsku mogłoby w końcu kogoś zachecić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.