|
|
#1381 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak angol poszedl wam? mowilam ze bedzie list prywatny ![]() ha. prosty byl w sumie |
|||
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Kachaaa;12146991]ja chce na angielska ![]() na wydatki, no zalezy czy wydahesz duzo, jedzenie itd to rodzina ci zapewnia ma męża, dziecko będzie miało 11 października 2 latka [ja mam w ten dzien tez urodziny, ale 20ste ]pokoj mam wlasny z lazienka, maja stale lacze, mowila przez tel ze moge uzywac na jednym z ich laptopow ![]() czas wolny w weekendy, ja np mam rodzine w Londyni wiec mowi ze jak chce moge ich odwiedzac, ja sie nie znam na Londynie, ale ona sprawdzila jak to daleko i mowi ze nie tak daleko do nich bede miec ![]() poszukala mi sklep z polska zywnoscia i kosciol dla mnie w poblizu oni sa buddystami ![]() on jest trenerem jogi, a ona aktorką, teraz mieszkaja w Dublinie i przylatuja do Londynu i ja do nich dolecę, ona tam nagrywa serial dlatego dopiero od 1 sierpnia bede tam ale sie ciesze bo z Tż wakacje spedze tez ![]() zawsze marzylam o tym by wyjechac jako au pair ![]() btw jak znajdziesz w londynie to bys nie by7la sama [COLOR="Silver"]Tez mam rodzine w Londynie, niestety znajomych niewiele. Cytat:
Ja na polski ustny uczylam sie dzien przed i troche rano (mialam dopiero na 13-14), dostalam 90% i sie troche zacielam wiec bez obaw. Aha uczylam sie na pamiec ale wszystko sobie tak napisalam jakbym miala to mowic.
|
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
mam nadzieje ze sie zdaze nauczyc...
pamiec mam do kitu a ja mam rodzine w londku to looz
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
a moi nic nie piszą. mam już bilet a oni milczą. podejżewam że hostka rodzi dziecko i pewnie ma zawrót głowy ale trochę się stresuje. czy jak mi już poda wszytsko to któraś dziewczyna która jest w Londynie mogłaby iść do nich i ich sprawdzić?
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie do nich isc? I co powiedziec?
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
iść i zobaczyć czy mieszkają tam Ci za których się podają
czyli zobaczyć czy tak wyglądają potem można powiedzieć że sie pomyliło czy cuś zazwyczaj tak robie jak jadę gdzieś ale aktualnie nie mam nikogo do sprawdzenia ![]() jak tam maturzystki? |
|
|
|
#1387 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
a reszte, czyli z 3-4 str. nauczylam sie na 2 dni przed. Zacinalam sie strasznie i chyba 3 razy zaczynalam ale dostalam 80 % wiec nie bylo tak zle. W kazdym razie to byl jedyny egzamin przed ktorym sie tak denerwowalam. Do reszty podeszlam bardzo spokojnie i na luzie. Na ustnym angielskim rozszerzonym mialam temat o karze smierci, troche sie obawialam ale dostalam 90% natomiast ustny francuski mialam ze starszym facetem i moja nauczycielka z fr., ktora mialam przez jeden rok i chodzilam do niej na korki wiec tez spoko![]() powodzenia
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
Sanrioo, a masz ich adres?lub moze wiesz czym sie zajmuja?Wtedy mozesz wpisac w google imie nazwisko i sprawdzasz ich..sprawa ulatwiona jesli np maja firme,sa lekarzami,prawnikami itd. Mozesz tez ich sprawdzic w internetowej ksiazce telefonicznej,jak tak kombinowalam,wpisujesz numer i wyskakuje do kogo on nalezy-ale to juz jest trudniejsze i malo prawdopodobne..kiedy jedziesz?
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazlam jej ogłoszenie po francusku na jakiejs stronie ale z 2007 roku jest: Paris - petite puce de 5 mois cherche JF au pair pour commencer tout de suite PARIS : Bonjour, Nous recherchons une jeune fille au pair pour s'occuper de notre adorable petite fille de 5 mois tous les jours de la semaine et certains week end. Nous sommes une famille très sympathique, et accueillante. Nous cherchons une jeune fille gentille, non fumeuse, sérieuse, dynamique, responsable, très patiente, souriante et surtout très douce et calme avec les enfants. Pour commencer tout de suite à Paris. Contactez nous vite directement par email si vous êtes intéressée. A bientôt. Maguelone Enregistrée le : 08-09-2007 Annonce vue: 171 fois Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-05-05 o 14:21 |
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że nie masz sie czym martwic
|
|
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
ang prosty byl tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
hehe angol bajera xD ja akurat wyjezdzam na rok wiec temat z zycia wziety
|
|
|
|
#1393 |
|
Konto usunięte
|
no ja tez o aupairowaniu napisalam
![]() o moim hoscie piosze cos na necie ![]() "Nigel Gilderson yoga teacher http://www.inspa-retreats.com/images..._Gilderson.jpgNigel has been teaching yoga since the early 90's. He encourages his students to approach their yoga with as much emphasis on mental discipline, as the physical aspect of the practice. Through blending flowing, breath-synchronized movements with mindfully sustaining good quality breathing in the poses, students are enabled to tap into the body's natural internal energetic system. Founder of the Brockwell Lido yoga centre in 1994, his influences are from many different traditions including Sivananda, Ashtanga Vinyasa, Iyengar and Shadow Yoga. back to top >>" http://www.inspa-retreats.com/team.htm |
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny! mam male pytanko: lepiej szukac rodzinek w necie na au-pair world czy great au-pair? jak uwazacie? pozdrawiam
|
|
|
|
#1395 |
|
Konto usunięte
|
ja szukalam tu i tu
bardziej przystepna greataupair mi sie wydaje stronka. i tam tez znalazlam ale roznie to jest |
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
|
|
|
|
#1397 |
|
Konto usunięte
|
nie ma za co
![]() pisz na watku jak poszukiwania idą
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja z kolei wolę aupair-world :P
|
#1399 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Zdenerwowałam się przez moją mamę. Zaczęła mi smęcić, że szukając rodziny przez internet mogę potem trafić do jakiegoś domu publicznego :/ No tragedia. Nie wiem, jak ją przekonać. Przecież nie opłaci mi specjalnej agencji, która znajdzie mi rodzinę
Nie wiem, mam jej wcisnąć kit, że wszystkie rodziny logujące się np. na aupair-world są wcześniej sprawdzane?
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Ja też au pair world,wydaje mi się bardziej przejrzysta.No i z greataupair mam złe wspomnienia,jedyna osoba,która sie tam do mnie zgłosiła to jakis wąsaty irlandczyk potrzebujący sprzątaczki(przykro mi,że oceniam ludzi po wyglądzie,ale on naprawde wygladał jak pedofil
)
|
#1402 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem inna i podoba mi sie greataupair ze wzgledu na interfejs
![]() mychamycha a gdzie chcesz jechac? znalazlas juz rodzinke? ja mam rodzine w londynie wiec sie raczej nie martwia rodzice, ale ogolnie to maile od hostki, foty pokazalam itd |
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie ja jestem juz zarejestrowana na au-pair world, ale jako, że nie moge znalezc pasujacej mi rodzinki (chcę jechać na lipiec, sierpien do Francji) albo te ktore mi pasują to mnie nie chcą, to chyba się też zarejestruje na great au-pair. Grunt to znalezc gdziekolwiek
![]() Mychamycha, a te w agencjach rodziny sa jakos specjalnie sprawdzane? nie wydaje mi sie,zeby to byla,az taka wielka roznica... choć w sumie nie wiem |
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
a ja chyba zaczynam panikowac .. :/
bo niby gadalam z rodzina wszystko jest juz ustalone i w oogle najpierw ustalama z byla au pair potem z rodzina ale kurcze w necie nie ma kompletnie nic na ich temat ( wpisywałam imie nazwisko wszelkie kombinacje ) i taki dziwny e mail .. :/ |
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie!! na uspokojenie proponuje napisac maila do nich, jakiegos zwyklego, jaksie maja, co u nich...moze jakos to Ci doda wiary jak odpiszą.
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1408 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja matury koncze 22 maja ale potem 15-16 czerwca mam egz zawodowe Cytat:
jaki? moze cos ci sie zdaje? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1409 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
lepiej powiedziec, ze bardzo Ci zalezy i chcesz sporobwac. W razie gdyby cos poszlo nie tak lepiej miec wsparcie w rodzicach i wiedziec, ze pomoga...
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

) jej wygłoszenie przed komisją.Jedyny mądry pomysł w tej szkole:P

]

Nie wiem, mam jej wcisnąć kit, że wszystkie rodziny logujące się np. na aupair-world są wcześniej sprawdzane?