![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
![]() Plan pracy to inaczej konspekt, lub spis treści, tak jak napisała lulina ![]() U mnie było tak: Wstęp Rozdział I - Teoretyczne założenia badań własnych (tu umieściłam wszelkie definicje, teorie, ważniejsze sprawy dla tematu pracy) Rozdział II - Metodologiczne założenia badań własnych (tu mam przedmiot i cele badań, definicje metodologii, pytania, hipotezy i problemy badawcze, pytania badawcze, metody, techniki badawcze oraz teren i organizację badań) Rozdział III - Wyniki badan własnych (tu wyniki badań dotyczące stanu zmiennych i zależności między zmiennymi oraz podsumowanie i wnioski) Kolejny rozdział bez rozdziału ![]() To w zasadzie cały plan mojej pracy ![]()
![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Ja też nie miałam planu tylko konspekt, w którym mniej więcej trzeba było napisać co przewiduję w danym rozdziale. Wszystko zajęło nie więcej niż kartkę bo to przecież tylko szkic.
![]() |
#1413 |
Rozeznanie
|
Na zaliczenie semestru zimowego nasza grupa miała oddać plan pracy i bibliografię z min. 20 pozycjami, chyba tylko na dowód, że coś już coś robimy
![]() ![]() A napisałam go faktycznie, tak jak napisała lulina, wyszukując w necie prac na sprzedaż i wzorując się na ogólnodostępnych spisach treści. Skompilowałam go chyba z 15 prac o bankowości dla MSP ![]() ajajaj, pospieszyłam się ![]() a ja we wtorek oddaję III rozdział, i już tylko wstęp i zakończenie mi zostanie. A do dziekanatu zanoszę podanie o przedłużenie terminu oddania pracy do 15 września, bo choć mogłabym oddać teraz, to nie oddam, bo zabierają wówczas stypendium motywacyjne ![]() ![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo! Od razu jaśniej się zrobiło
![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Ja tez będę bronić magistra we wrześniu .Na 8 sierpnia umówiłam się z promotorem żeby mu oddać pracę (całą) do poprawek,a zostało mi pół ostatniego rozdziału (ok.15stron) wstęp i zakończenie. I nie mogę się zmobilizować.Jak wracam z pracy,to już mi się nie chce,tym bardziej,że za oknem taka ładna pogoda
![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2008-07-27 o 13:35 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
goosia207 - świetnie Cię rozumiem, ja do 15 lipca pisałam na akord, a potem promotor wybył na urlop, termin obrony 15 września. T
ylko wstęp i zakończenie zostały, a ja się zebraćnie mogę, zeby wreszcie przysiąść i to skończyć ![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam sprawdzane już 3 razy i zawsze cos moja promotorka wynajdzie to nie tak to niepotzrebna, poza tym mam jeden rozdział w teorii , i do niego powiedziała zebym konkretn dane, statystyka liczby tyle ze nie znalazłam tego nigdzie :// jestem wkurzona na maxa , ciągle tylk odrukowac i drukowac... a poza tym jej znów nie ma i nie ma co sie z nią umawiac na konretny dzień:/ bo i tak wiecznie zajęta ale nie nami :/ a ja musze wymyśleć czemu akurat wybrałam temat- no przysiegam nei wiem sama.. , przecież nie napisze bo musiałam ![]() wow przynajmniej wiesz kiedy masz obrone, my tylk oiwemy ze do 15 wrzesnia złożyc w dziekanacie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj napisałam pół strony i już mam dość,to nie wróży nic dobrego...
![]() |
![]() |
#1419 |
Rozeznanie
|
Czy wrześniowe magistrantki śpią??
![]()
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
może piszą ... a raczej dopracowują szczegóły
![]()
![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
ja nie spie , nie moge z ta promotorką moją to jkaz wykle jest alb onei ma tzreba ja łapać na telefon. ja teorię mama ok. a tabelki w większosci do poprawek, i wnioski musze nowe spisać ohyydaaa a to najgorsza robota:/kazda tabelka jeszcze raz musze zrobić bo nie dokąłdnie ja zrobiłam ech... tydzień temu ja widziałami od tamtej pory przyznaje nie mogłam sie skupić zebrać ,a teraz pzrez 3 dni mam roboty w domu :/ eeee do poniedziałku musze sie wyrobić!bo tylko ona wtedy jest(jeśli wogóle). oby poszło mi jakoś.
![]() a Wy dziewczyny wogóle znacie choć termin obrony swojej?? bo u nas nie widać i nie słychać nic. tyle ze do 15 wrzesnia zdać wsio do dziekanatu. ja już trzese portkami co to bedzie....i niec nie dadzą pocieszenia że to nie koniec świata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Rozeznanie
|
Ja śpię... czasami jak przed monitorem za długo posiedzę to mi się głowa kiwa i przysypiam
![]() ![]() Ja również mam termin oddania pracy 15 września. Ale 9 września promotor podpisuje prace, więc wcześniej muszę być gotowa. Wszystko mam zaplanowane, jak w zegareczku - dziś mam napisać to i to, w sobotę tyle i tyle, w niedzielę zrobić to i to, i plan musi być wykonany, mam nadzieję że nic nie nawali i zdążę! Zostało mi dosłownie pare stron wniosków, bibliografia, no i - co mi spędza sen z powiek - wygląd graficzny. Czy Wam też wydaje się że Word żyje własnym życiem, a do tego jest mega złośliwy? Wszystko się przesuwa, czcionka sama zmienia rozmiar, robi się wytłuszczona, albo jakieśdodatkowe akapity... koszmar ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Proszę o wypowiedź w tym wątku na temat nowego działu " edukacja" pomożecie nam przekonać że to dobry pomysł??
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...95#post8819795 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie kobietki piszące prace mgr.
![]() sama też takową piszę... a raczej staram sie.. bo od jakiegos czasu nie mam wcale weny i mobilizacji do pisania.. termin oddania pracy do dziekanatu to 30 wrzesnia.. z promotorem mam nadzieję niedługo sie zobacze bo na razie gdzies chyba urlopuje..został mi tylko wstep, przeglad literatury i zakonczenie... no i załączniki musze obrobić... laski.. dajcie mi kopa na zapęd ![]()
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dopisuje sie do was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja cierpię na nie od początków mojej kariery naukowej. Do oddania pracy trzy dni, a ja wciąż czekam aż moja promotor prześle mi mailem poprawione wnioski końcowe. Obecnie pracę wygładzam, ujednolicam, wyrównuję.
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
ja jutro ide do Promotorki , bo praca na ostatnim <mam taka nadzieje> czytaniu do 15-tego zdać , a ona bedzie tylko jutro i w poniedizałek- wiec trzeba sie skręcać!! i streszczać. już ta kosmetyka <czyli literówki, pzrecinki itp > na mnie wrazenia nie robi, byleby zakonczenie i wnioski podpasiły dla PAni K.
wczoraj obejrzałam prace mgr koleżanki już obronionej . które miała podobne problemy i ogólny zarys pracy i stwierdziłam, zę ja w swojej mam praktycznie tak samo napisane< nawet troche bardziej rozbudowane> i sie tak zastanawiam czemu ona do mnie(nie tylko) sie czepia czyżby jakas "zemsta" ![]() ![]() OliFka to chyba na ta prokrastyancj cierpi większość studentów :P w tym i ja hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Mogłam tu wcześniej zajrzeć, bo już myślałam, że tylko ja nie zdążyłam się obronic na czas! Wszyscy znajomi z roku się obronili i tylko ja nie zdażyłam! Teraz nawet nie mam z kim o tym porozmawiać, bo ciągle tylko słyszę, że mogłam pisac szybciej itd! Ale jak tu pisać, jak tu i weny i motywacji brak
![]() ![]() Chociaz też widzę, że wasze tereminy oddania pracy już się pokończyły... Ja nawet nie wiem do kiedy mam czas na oddanie pracy. Moja promotorka nic mi nie mówiła. Przez całe wakacje ma urlop, więc jak będę chciała jej zanieść pracę, to będę do niej dzwonić i się umawiać. A nie pytałam się wcześniej o terminy, bo myślałąm, że szybciej się z tym uporam i nie będę miała problemów ze zdążeniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
![]()
Jest tu jeszcze ktoś, kto podobnie jak ja utknąl ze swoją pracą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Jeszcze ja ! Właśnie przeszukiwałam internet w poszukiwaniu takich samych jak ja leserów. Już, już traciłam nadzieję, ale widać, żenie jestem jedyna i to mnie nieco pocieszyło. Kończę właśnie drugi z trzech rozdziałów + zakończenie i e wszystkie bonusy. Wiem, że na pewno nie zdążę oddać pracy w tym wrześniowym terminie. I nie wiem, co dalej. Dupa blada ! Mój dzienny rekord to 1,5 ... Na dodatek dzisiaj się dowiedziałam, że przenieśli mój wydział. Nie chcę się bronić w nieznanym, obcym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze żyję nadzieją, że mi sie uda
![]() Współczuję ci Tuniatunia tego zamieszania z tym wydziałem. Jakby było za mało zamieszania z tym pisaniem, a tu jeszcze to! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zostaje część "badawcza" - powstaje własnie dzięki uprzejmości Wizażanek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
no, jest ciężko nawet jeśli jeszcze ma szie wakacje
![]() Ale teraz to tez mi jest ciężko, chociaż prawie cały czas mogę siedzieć w domu. Ale teraz to pogoda była taka ładna, to znajomi wychodzili na jakąś imprezę, a ja potrzebowałam rozrywki... a do tej mgr to nawet jak siedzę przy kompie to nie mogę się tak porządnie zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
damy rade
![]() ![]() Czasami trzeba się jakos samemu zmotywować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.