Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 10:13   #1411
violet_butterfly
Raczkowanie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Ja też jestem studentką pedagogiki, zaczynam w październiku 1 rok Wybiore specjalność pedagogika terapeutyczna z profilaktyką społeczną. Moa koleżanka idzie na wczesnoszkoną i przedszkolną, w ogóle wydaje mi się, że większość osób wybierze ta specjalność. Ja jednak nie czułabym się spełniona uspokajając dzieci czy grając z nimi w gry :/ więc wybrałam właśnie terpeutyczną z racji tego, że moim marzeniem było i jest interweniowac w problemy i zaburzenia dzieci, młodzieży jak i dorosłych . Mam nadzieję, że po mojej specjalności bedę mogła procować też z dorosłymi, jak myślicie ?
Dodam jeszcze, że po niemiłych doświadczeniach boję się, że mi zamkną specjalizację w tym roku ze względu na małą ilość chętnych. Wyobraźcie sobie, że chciałam studiowac język polski w moim mieście i zamknęli mi drzwi przed nosem, ale może to i dobrze, bo odważyłam się wypłynąć dalej, właśnie na pedagogikę

violet_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:08   #1412
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam swoim pierwszym sukcesem pedagogicznym
Siedziałam z dziewczynką zapłakaną na kolanach i nuciłam jej cichuteńko piosenkę do ucha, ale tak cicho cichuteńko, że ona mnie nie miała prawa słyszeć I co nagle słyszę, ona śpiewa. Za chwilę cała grupa zaczyna śpiewać sto lat. Pytam kto ma urodziny, a te się na mnie rzucają z dzikim okrzykiem: "Paaaaaniiiii!"
Za sukces uznaję to, że zaczęły śpiewać, bo do tej pory to one tylko zgodnie płakały i tłukły się o zabawki, a tu hop i pośpiewały. Wszystkie przedszkolanki oczy jak pięć złotych miały, a ja banana na ryjku. Potem jeszcze zaczęły tańczyć do piosenek przedszkolaków
No i potem jeszcze udało mi się doprowadzić do głośnego śmiechu dziewczynkę płaczącą cały dzień i nic nie jedzącą. Doszło do tego, że zjadła z uśmiechem całe drugie danie
No i dzieci dziś mi zagroziły, że jeśli jutro mnie nie będzie to one będą płakać i już. Powiedziałam, że jutro mnie nie będzie, bo mam poprawkę, ale obiecałam, że będę w czwartek xD No cóż, pani z dydaktyki nie ma wyjścia jak tylko zaliczyć mi egzamin, bo jak nie zaliczy to nie wiem czy w czwartek z rozpaczy się pojawię w przedszkolu.
No to naprawdę sukces, a przedszkolanki niech patrzą jak to sie robi

Cytat:
Napisane przez violet_butterfly Pokaż wiadomość
Ja też jestem studentką pedagogiki, zaczynam w październiku 1 rok Wybiore specjalność pedagogika terapeutyczna z profilaktyką społeczną. Moa koleżanka idzie na wczesnoszkoną i przedszkolną, w ogóle wydaje mi się, że większość osób wybierze ta specjalność. Ja jednak nie czułabym się spełniona uspokajając dzieci czy grając z nimi w gry :/ więc wybrałam właśnie terpeutyczną z racji tego, że moim marzeniem było i jest interweniowac w problemy i zaburzenia dzieci, młodzieży jak i dorosłych . Mam nadzieję, że po mojej specjalności bedę mogła procować też z dorosłymi, jak myślicie ?
Dodam jeszcze, że po niemiłych doświadczeniach boję się, że mi zamkną specjalizację w tym roku ze względu na małą ilość chętnych. Wyobraźcie sobie, że chciałam studiowac język polski w moim mieście i zamknęli mi drzwi przed nosem, ale może to i dobrze, bo odważyłam się wypłynąć dalej, właśnie na pedagogikę
Myślę, że ten drugi człon, profilaktyka społeczna da Ci takie uprawnienia, właśnie do pacy z osobami dorosłymi, ale możesz przeczytać coś takiego jak "sylwetka absolwenta" powinna być na stronce uczelni, a jeśli nie poproś o nią, wtedy się wszystkiego dowiesz.

Dziewczyny no a ja właśnie jestem po wczorajszej rozmowie z dziakanem, Tak, tak właśnie od razu mnie tam skierowali, z początku nieźle się stresowałam, ale kiedy moje czekanie na rozmowę stojąc pod drzwiami przedłużyło się do ponad pół godziny, zaczęłam się bardziej denerwować tą sytuacją czekania niż samą rozmową z dziekanem. No a dowiedziałam się od niego, że muszę jak najszybciej porobić kopie dokumentacji z mojej uczelni i złożyć razem z podaniem i pozwoleniem od mojego dziekana, do dziekana tej uczelni. Ogólnie cała masa papierkowej roboty. Ale ok, mój zapał nie ostygł po tym, gorzj było, jak weszłam na plan zajęć pierwszego roku, żeby zobaczyc czy mieli takie same przedmioty i okazało się, że więcej niż połowa to przedmioty które ja pierwszy raz na oczy widzę, a co za tym idzie jest ogromna różnica programowa i nawet jeśli bym się dostała na APS nie wiem czy dam radę to ogarnąć. Poza tym nie wiem jak to jest, czy warunkiem zaliczenia pierwszego roku jest odbycie praktyk? (proszę powiedzcie, że nie) bo wtedy już całkowicie nie mam szans. Jestem załamana, ale nadzieja umiera ostatnia. Pocieszcie mnie jakoś.
Stary 2010-09-08, 11:32   #1413
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Uh, uh, zdenerwowałam się dziś na moją opiekunkę i tyle radości dziś było Dzieciaki przynamniej mnie wytuliły, wyciociowały i kij wie co jeszcze.
No i na pocieszenie wygrałam przypinki z konkursu pepsi, o.
A czym Cię tak zdenerwowała?
Dzieciaczki słodkie.

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
nie mam żadnego programu, a co za tym idzie na każdy dzień pracy muszę coś wymyśleć
A to nie powinnaś się wcześniej przygotować?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no właśnie niby nauczyciel odpowiada, ale jeżeli by się przy mnie coś stało to też by była moja wina bo nie dopilnowałam
Ale to nauczyciel odpowiada za to wszystko, ona nie ma prawa zostawić dzieci bez opieki a Ty jesteś tylko praktykantką. Ona najwyżej może mieć do Ciebie pretensje ale Ty odpowiedzialności nie ponosisz.

Cytat:
Pochwalę się Wam swoim pierwszym sukcesem pedagogicznym (...)
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez EarlGrey Pokaż wiadomość
Poza tym nie wiem jak to jest, czy warunkiem zaliczenia pierwszego roku jest odbycie praktyk? (proszę powiedzcie, że nie) bo wtedy już całkowicie nie mam szans. Jestem załamana, ale nadzieja umiera ostatnia. Pocieszcie mnie jakoś.
Troszkę roboty ale może Ci się uda pozaliczać to wszystko.
ja praktyk na pierwszym roku nie miałam, dopiero na drugim a warunkiem zaliczenia były właśnie praktyki.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 13:58   #1414
violet_butterfly
Raczkowanie

Przepraszam, pełna nazwa mojej specjalizacji to pedagogika społeczna i terapia pedagogiczna, przeczytałam sylwetkę absolwenta no i własnie moge pracowac głównie ze starszymi dziećmi i młodzieżą a także z ich rodzicami.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

ewentualnie leczyć z uzależnień.
ale myślę, że po mgr jeśli wybiorę podobna specjalizację to będę mogła pracować ze wszystkimi

Jednak nurtuje mnie myśl, że nie będzie specjalizacji chociaż na 99 % będzie ! Wciąż wydaje mi się że nikt nie wybierze terapii, że wszyscy bedą chcieli pracować w przedszkolach. Chciałam studiować język polski z muzyka, kierunku nie otworzono, bo na liście była oprócz mnie tylko jedna osoba. Widać nikt nie lubi śpiewać :/ czyżbym miała nietypowe pasje ? Jeśli nie otworzą tej specjalizacji to nie wiem co zrobię, chyba rzucę się z mostu choć to nie będzie super rozwiązanie jestem cholerną pesymistką. Inni mają taki problem, że nie mogą studiować tego co chcą z powodu zbyt dużej ilości chętnych ja mam odwrotnie. !!

Chociaż powiem Wam że zakład terapii na mojej akademii jest, nawet na tablicy informacyjnej pisze jak byk. Po prostu złe doświadczenia mam.

Edytowane przez violet_butterfly
Czas edycji: 2010-09-08 o 14:28
violet_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 15:25   #1415
anlejka
Zakorzenienie

Alexandra tym, że rozmawiałam z nią pewnego pięknego dnia czy byłaby opcja chodzenia rano na zajęcia. Od 7-12. I ona, że oczywiście, bez problemu tylko muszę się przypomnieć, bo ona musi to załatwić z tą drugą panią. I co? Następnego dnia, przypominam się, ona poszła zapytała po czym sama sobie odpowiedziała, że nie, bo to ONA jest moją opiekunką i ja mam być z nią
No ale dzielnie sobie radzę będąc 4 godziny w przedszkolu z czego przez dwie godziny dzieci śpią, a ja je oglądam
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 16:39   #1416
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
A to nie powinnaś się wcześniej przygotować?
w ostatniej chwili osoba zatrudniona na tym stanowisku przede mną zrezygnowała, myślałam, że istnieje jakiś program jednak gdy spotkałam się z poprzedniczką ona powiedziała, że sama wszystko wymyślała....Co do "A, B, C" to rodzice wykazali chęć zakupu tych książeczek ponieważ moja poprzedniczka na nich pracowała i im się to podobało
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2010-09-08 o 16:43
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 16:46   #1417
anulcia_88
Rozeznanie

Hej kobitki
Nie pisałam, gdyż jestem baaardzo zajęta... - dostałam pracę
Co prawda w niepublicznym przedszkolu, ale o statucie publicznego więc mogę zrobić sobie staż.
I moje pytnia brzmi do tych doświadczonych - już pracujących kobitek - gdyż dopiero co otwierają to przedszkole, ja mam na umowie okres zatrudnienia od 06.09.2010 do 31 czerwca 2012r. - więc umowa jest na dwa lata więc bez problemu mogę zrobić staż prawda??
Gdyż spełniam wymogi (9m-cy) ciągłego zatrudnienia.
To raz, a dwa chodzi mi o mojego opiekuna stażu.
Czy może być nią osobą, która jest n-lem kontraktowym?? Czy musi być mianowany?
I czy opiekun stażu może mieć po sobą więcej niż jedną podopieczną???

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho

Edytowane przez anulcia_88
Czas edycji: 2010-09-08 o 16:47
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 17:07   #1418
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

staż możesz robić.
opiekunem może być kontraktowy, ale chyba tylko wtedy, gdy w placówce nie ma mianowanego i dyplomowanego.
opiekun może mieć pod sobą więcej podopiecznych.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 17:25   #1419
anulcia_88
Rozeznanie

et-ka wieklie dzięki!!!

A! i mam jeszcze jedno pytanko czy ten mój opiekun (nauczyciel kontraktowy) może mieć wykształcenie biologiczne, a w chwili obecnej będzie robić podyplomowkę z przeszkolnej??

Wiem, że są to śmieszne pytania...,ale jeszcze jest śmieszniejsza sytuacja w tym przedszkolu - osoba zakładająca przedszkole nie ma nic wspólnego z pedagogiką i nie ma zielonego pojęcia o przedszkolu... stąd te moje pytania...

Nawet jeszcze nie znamy dyrektorki tej placówki...

~ Paulo Coelho

Czas edycji: 2010-09-08 o 17:34 Powód: dopisek
Stary 2010-09-08, 19:23   #1420
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
et-ka wieklie dzięki!!!

A! i mam jeszcze jedno pytanko czy ten mój opiekun (nauczyciel kontraktowy) może mieć wykształcenie biologiczne, a w chwili obecnej będzie robić podyplomowkę z przeszkolnej??

Wiem, że są to śmieszne pytania...,ale jeszcze jest śmieszniejsza sytuacja w tym przedszkolu - osoba zakładająca przedszkole nie ma nic wspólnego z pedagogiką i nie ma zielonego pojęcia o przedszkolu... stąd te moje pytania...

Na forum Buisnesswoman jest temat "Nauczycielki", zapytaj tam
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 12:47   #1421
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez violet_butterfly Pokaż wiadomość

ewentualnie leczyć z uzależnień.
ale myślę, że po mgr jeśli wybiorę podobna specjalizację to będę mogła pracować ze wszystkimi
No no, to będziesz mnie leczyć.

Cytat:
Alexandra tym, że rozmawiałam z nią pewnego pięknego dnia czy byłaby opcja chodzenia rano na zajęcia. Od 7-12. I ona, że oczywiście, bez problemu tylko muszę się przypomnieć, bo ona musi to załatwić z tą drugą panią. I co? Następnego dnia, przypominam się, ona poszła zapytała po czym sama sobie odpowiedziała, że nie, bo to ONA jest moją opiekunką i ja mam być z nią
No ale dzielnie sobie radzę będąc 4 godziny w przedszkolu z czego przez dwie godziny dzieci śpią, a ja je oglądam
Jakby nie mogła powiedzieć, że się zastanowi tylko ludziom nadzieje robi.

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
w ostatniej chwili osoba zatrudniona na tym stanowisku przede mną zrezygnowała, myślałam, że istnieje jakiś program jednak gdy spotkałam się z poprzedniczką ona powiedziała, że sama wszystko wymyślała...
Aha...
Szkoda, że się nie podzieliła swoją pracą.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 20:25   #1422
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
staż możesz robić.
opiekunem może być kontraktowy, ale chyba tylko wtedy, gdy w placówce nie ma mianowanego i dyplomowanego.
opiekun może mieć pod sobą więcej podopiecznych.
Zgadza sie.

Cytat:
et-ka wieklie dzięki!!!

No tak, dzis przedszkole moze zalozyc kazdy Przepraszam, ale to dla mnie paranoja, a mozna zapytac ilu nauczycieli po pedagogice bedzie w tym przedszkolu zatrudnionych?

Co do tego opiekuna po biologii, to moim zdaniem taka osoba nie moze byc Twoim opiekunem, ale moge sie mylic.

Cytat:
\

Aha...
Szkoda, że się nie podzieliła swoją pracą.
Nie w dzisiejszych czasach
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 06:38   #1423
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
No tak, dzis przedszkole moze zalozyc kazdy Przepraszam, ale to dla mnie paranoja, a mozna zapytac ilu nauczycieli po pedagogice bedzie w tym przedszkolu zatrudnionych?

Hahaha na razie jest 2 na 4... a powinno Nas być 8...więc sądzę, że resztę zatrudnią już wykwalifikowaną kadrę...

Heh i jakby się uprzeć to każda z Nas ma coś tam z wykształcenia pedagogicznego bo:
ja i jedna kobitka jesteśmy po przedszkolej i wczesnoszkolnej, jedna po oligo, a druga po biologii i przygoowaniem pedagogicznym (uczyła w szkole )

~ Paulo Coelho

Czas edycji: 2010-09-10 o 06:40
Stary 2010-09-10, 09:38   #1424
201606242122
Konto usunięte

dziewczyny! a ja 13 ma poprawkę z dydaktyki, brrr..
nie cierpię dydaktyki, i pani profesor również
któraś wie jak się zabrać do teoretycznych podstaw nauczania?
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 10:21   #1425
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
Hmm pozostaje tylko kucie ja miałam to szczęście, że egzamin z dydaktyki nie należał do tych najgorszych, ale pamiętam, że wszystko na pamięć się uczyłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 10:33   #1426
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:

To tak jak ja. Na szczęście mam to już za Tobą.
Powodzenia.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Generalnie nie musisz być po pedagogice, żeby założyć przedszkole. Tak samo jak nie musisz być po farmacji, żeby założyć aptekę. Trzeba tylko zatrudnić odpowiednie osoby. Np. w aptece: właściciel może być po szkole muzycznej ale kierownikiem musi być farmaceuta.

Mój znajomy też założył przedszkole, właścicielem jest osoba bez wykształcenia pedagogicznego a dyrektorem szkoły pedagog.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2010-09-10, 15:27   #1427
Ewcia18182
Przyczajenie

a ja tak z innej beczki ma ktoś może wypełniony dziennik praktyk z przedszkola i się podzieli

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Hej, a ja z innej beczki, ma ktoś wypełniony dziennik praktyk z przedszkola?? i sie podzieli??
Ewcia18182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 15:37   #1428
anlejka
Zakorzenienie

zuleyka u mnie było zdrowe kucie. Jak mi poszło dowiem się w środę :X
Ewcia że tak spytam, masz praktyki teraz w przedszkolu czy kij, że dzienniczek chcesz?
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 11:39   #1429
niusiunia20
Zakorzenienie

GG do niusiunia20

Cytat:

ja z dydaktyką nie miałam większych problemów, wszystkie podziały od a do z rozpisalam sobie na schematy, kaŻdy na 1 kartkę, a potem każdy opisywałam, bardzo dobra metoda nauki tego ta obszernego przedmiotu

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ewcia że tak spytam, masz praktyki teraz w przedszkolu czy kij, że dzienniczek chcesz?[/QUOTE]

ja mam praktyke od poniedziałku w przedszkolu, kompletnie nie wiem jak sie przygotować do nich, jak ma wyglądać mój dziennik praktyk, mam tak "inteligentnego" opiekuna praktyk z uczelni że szok, dała wytyczne i nic nam nie powiedziała jaki chce miec dziennik praktyk, jakie konspekty, jestem przerażona, moglabym liczyć na jakieś rady jak postąpić i jak sie do tego zabrać?
niusiunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 11:56   #1430
Trah
Rozeznanie

hej
od października będę studentką pedagogiki w zakresie profilaktyki i animacji społeczno - kulturalnej, studia są II stopnia. I mam do Was pytanie: w jaki sposób poszukujecie pracy?
cały czas śledzę portale typu pracuj.pl czy gazetapraca.pl, oprócz tego zaglądam na stronę Urzędu Miasta i jedną stronę na której są ogłoszenia związane z kulturą. Niestety, nie ma ogłoszeń z mojego miasta.
wiem, że od końca września rusza nabór na staże w instytucjach kultury, organizowane przez kadry kultury, ale.. czy to wszystko?
nie mam kontaktu z osobami pracującymi w kulturze i studiujących animację, dlatego też nie mam się kogo zapytać o poradę, gdzie szukać pracy/praktyk/staży.
jeżeli jest już o tej tematyce wątek na forum, będę wdzięczna za pokierowanie mnie do niego (wyszukiwarka mi nie pomogła ).
będę wdzięczna za pomoc i sugestie

Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 17:56   #1431
Cloveer
Rozeznanie

Cytat:
To tak jak ja. Na szczęście mam to już za Tobą.
Z panią K. miałaś ??
Ja pamiętam że na dydaktykę wszystkiego na pamięć się uczyłam i byłam baaaaardzo zadowolona z wyników
Stary 2010-09-12, 09:41   #1432
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusiunia20 Pokaż wiadomość
ja mam praktyke od poniedziałku w przedszkolu, kompletnie nie wiem jak sie przygotować do nich, jak ma wyglądać mój dziennik praktyk, mam tak "inteligentnego" opiekuna praktyk z uczelni że szok, dała wytyczne i nic nam nie powiedziała jaki chce miec dziennik praktyk, jakie konspekty, jestem przerażona, moglabym liczyć na jakieś rady jak postąpić i jak sie do tego zabrać?
Też mam od poniedziałku praktykę, troszkę się stresuję, ale nie jest jeszcze najgorzej. Jutro wstaję na 8 i idę do grupy 3 latków, mam zamiar zapytać opiekuna o to w jaki sposób prowadzić ten dziennik praktyk.

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
hej
od października będę studentką pedagogiki w zakresie profilaktyki i animacji społeczno - kulturalnej, studia są II stopnia. I mam do Was pytanie: w jaki sposób poszukujecie pracy?
cały czas śledzę portale typu pracuj.pl czy gazetapraca.pl, oprócz tego zaglądam na stronę Urzędu Miasta i jedną stronę na której są ogłoszenia związane z kulturą. Niestety, nie ma ogłoszeń z mojego miasta.
wiem, że od końca września rusza nabór na staże w instytucjach kultury, organizowane przez kadry kultury, ale.. czy to wszystko?
nie mam kontaktu z osobami pracującymi w kulturze i studiujących animację, dlatego też nie mam się kogo zapytać o poradę, gdzie szukać pracy/praktyk/staży.
jeżeli jest już o tej tematyce wątek na forum, będę wdzięczna za pokierowanie mnie do niego (wyszukiwarka mi nie pomogła ).
będę wdzięczna za pomoc i sugestie
Ja zamierzam przejść na zaoczne (teraz zaczynam 2 rok) i chcę szukać pracy w przedszkolu, bądź właśnie placówkach oświatowo-kulturalnych. Wydaje mi się, że można osobiście pochodzić i popytać, bo w zasadzie do "poważnej" pracy typu przedszkolanka na pełen etat trzeba by złożyć cv, w którym nie mam co wpisać to znaczy nic związanego z pracą w zawodzie.
Stary 2010-09-12, 14:36   #1433
niusiunia20
Zakorzenienie

GG do niusiunia20

[QUOTE=EarlGrey;22012450]Też mam od poniedziałku praktykę, troszkę się stresuję, ale nie jest jeszcze najgorzej. Jutro wstaję na 8 i idę do grupy 3 latków, mam zamiar zapytać opiekuna o to w jaki sposób prowadzić ten dziennik praktyk.

Ja mam na 7 i 1,5 tygodnia mam w 5,6 latkach, a następne 1,5 w grupie 4 latków, stresuje się, no ale cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Ile masz w sumie godzin praktyki? Masz tylko w 1 grupie wiekowej praktyki?
Stary 2010-09-12, 15:51   #1434
EarlGrey
Wtajemniczenie

Tak mam tylko w jednej grupie jedyne 40 godzin, więc w 2 tygodnie się wyrobię. Masz dziennik praktyk?
Stary 2010-09-12, 16:00   #1435
niusiunia20
Zakorzenienie

GG do niusiunia20

Cytat:
Tak mam tylko w jednej grupie jedyne 40 godzin, więc w 2 tygodnie się wyrobię. Masz dziennik praktyk?

No to masz o wiele mniej godzin ode mnie. Mam zeszyt który będzie dziennikiem praktyk, nie wiem kompletnie jak go uzupełniać
Stary 2010-09-12, 16:59   #1436
EarlGrey
Wtajemniczenie

Też chyba tak zrobię. Podzielę stronę na trzy części datę, godziny praktyk, i ostatnia rubryczka gdzie będę opisywała co robiłam z dziećmi.
Stary 2010-09-12, 17:50   #1437
niusiunia20
Zakorzenienie

GG do niusiunia20

Cytat:
Też chyba tak zrobię. Podzielę stronę na trzy części datę, godziny praktyk, i ostatnia rubryczka gdzie będę opisywała co robiłam z dziećmi.
ja nie robiłam tabelki, kolorem napisałam w kolumnach:
data
godziny
grupa
opiekun
przebieg praktyki no i tu będę punktować, nie wiem czy tak nie będzie czytelniej
Stary 2010-09-12, 20:08   #1438
paczek1990
Wtajemniczenie

Hej
mam pytanie-studiuje zaocznie resocjalizację i mam we wtorek poprawkę z teorii kształcenia. Orientujecie sie co jeśli nie zdam poprawki? Czy można mieć jeszcze jedną? Czy wtedy warunek?-znalazłam coś takiego jak warunek co prawda 350zł ale o co chodzi w tym całym warunku?
Proszę o odpowiedzi...
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 20:15   #1439
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
Hej
mam pytanie-studiuje zaocznie resocjalizację i mam we wtorek poprawkę z teorii kształcenia. Orientujecie sie co jeśli nie zdam poprawki? Czy można mieć jeszcze jedną? Czy wtedy warunek?-znalazłam coś takiego jak warunek co prawda 350zł ale o co chodzi w tym całym warunku?
Proszę o odpowiedzi...
ale to jest chyba zależne od uczelni.
i powinnaś mieć tą informacje w regulaminie studiów, albo czymś takim.
wydaje mi się, że zawsze możesz zadzwonić do dziekanatu i zapytać jak to wygląda na Twoim kierunku i Twojej uczelni

powodzenia na egzaminie
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 20:19   #1440
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
Hej
Proszę o odpowiedzi...
To zależy od uczelni i od wykładowcy - u mnie jak poprawki się nie zda to jest egzamin komisyjny, jak tego nie zdasz to bye, bye...
A warunek - to poprawianie przedmiotu - chodzisz znowu z młodszym rocznikiem na ten przedmiot i później zdajesz z nimi egzamin.

~ Paulo Coelho

Czas edycji: 2010-09-12 o 20:22
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości