|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Ja też jestem studentką pedagogiki, zaczynam w październiku 1 rok
![]() ![]() Dodam jeszcze, że po niemiłych doświadczeniach boję się, że mi zamkną specjalizację w tym roku ze względu na małą ilość chętnych. Wyobraźcie sobie, że chciałam studiowac język polski w moim mieście i zamknęli mi drzwi przed nosem, ale może to i dobrze, bo odważyłam się wypłynąć dalej, właśnie na pedagogikę ![]()
![]() |
#1412 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny no a ja właśnie jestem po wczorajszej rozmowie z dziakanem, Tak, tak właśnie od razu mnie tam skierowali, z początku nieźle się stresowałam, ale kiedy moje czekanie na rozmowę stojąc pod drzwiami przedłużyło się do ponad pół godziny, zaczęłam się bardziej denerwować tą sytuacją czekania niż samą rozmową z dziekanem. No a dowiedziałam się od niego, że muszę jak najszybciej porobić kopie dokumentacji z mojej uczelni i złożyć razem z podaniem i pozwoleniem od mojego dziekana, do dziekana tej uczelni. Ogólnie cała masa papierkowej roboty. Ale ok, mój zapał nie ostygł po tym, gorzj było, jak weszłam na plan zajęć pierwszego roku, żeby zobaczyc czy mieli takie same przedmioty i okazało się, że więcej niż połowa to przedmioty które ja pierwszy raz na oczy widzę, a co za tym idzie jest ogromna różnica programowa i nawet jeśli bym się dostała na APS nie wiem czy dam radę to ogarnąć. Poza tym nie wiem jak to jest, czy warunkiem zaliczenia pierwszego roku jest odbycie praktyk? (proszę powiedzcie, że nie) bo wtedy już całkowicie nie mam szans. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaczki słodkie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja praktyk na pierwszym roku nie miałam, dopiero na drugim a warunkiem zaliczenia były właśnie praktyki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, pełna nazwa mojej specjalizacji to pedagogika społeczna i terapia pedagogiczna, przeczytałam sylwetkę absolwenta no i własnie moge pracowac głównie ze starszymi dziećmi i młodzieżą a także z ich rodzicami.
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- ewentualnie leczyć z uzależnień. ale myślę, że po mgr jeśli wybiorę podobna specjalizację to będę mogła pracować ze wszystkimi ![]() Jednak nurtuje mnie myśl, że nie będzie specjalizacji chociaż na 99 % będzie ! Wciąż wydaje mi się że nikt nie wybierze terapii, że wszyscy bedą chcieli pracować w przedszkolach. Chciałam studiować język polski z muzyka, kierunku nie otworzono, bo na liście była oprócz mnie tylko jedna osoba. Widać nikt nie lubi śpiewać :/ czyżbym miała nietypowe pasje ? Jeśli nie otworzą tej specjalizacji to nie wiem co zrobię, chyba rzucę się z mostu choć to nie będzie super rozwiązanie jestem cholerną pesymistką. Inni mają taki problem, że nie mogą studiować tego co chcą z powodu zbyt dużej ilości chętnych ja mam odwrotnie. !! Chociaż powiem Wam że zakład terapii na mojej akademii jest, nawet na tablicy informacyjnej pisze jak byk. Po prostu złe doświadczenia mam. ![]()
Mam swój świat i swoje uczucia. Edytowane przez violet_butterfly Czas edycji: 2010-09-08 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Alexandra tym, że rozmawiałam z nią pewnego pięknego dnia czy byłaby opcja chodzenia rano na zajęcia. Od 7-12. I ona, że oczywiście, bez problemu tylko muszę się przypomnieć, bo ona musi to załatwić z tą drugą panią. I co? Następnego dnia, przypominam się, ona poszła zapytała po czym sama sobie odpowiedziała, że nie, bo to ONA jest moją opiekunką i ja mam być z nią
![]() No ale dzielnie sobie radzę będąc 4 godziny w przedszkolu z czego przez dwie godziny dzieci śpią, a ja je oglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
w ostatniej chwili osoba zatrudniona na tym stanowisku przede mną zrezygnowała, myślałam, że istnieje jakiś program jednak gdy spotkałam się z poprzedniczką ona powiedziała, że sama wszystko wymyślała....Co do "A, B, C" to rodzice wykazali chęć zakupu tych książeczek ponieważ moja poprzedniczka na nich pracowała i im się to podobało
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2010-09-08 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki
![]() Nie pisałam, gdyż jestem baaardzo zajęta... - dostałam pracę ![]() Co prawda w niepublicznym przedszkolu, ale o statucie publicznego więc mogę zrobić sobie staż. I moje pytnia brzmi do tych doświadczonych - już pracujących kobitek - gdyż dopiero co otwierają to przedszkole, ja mam na umowie okres zatrudnienia od 06.09.2010 do 31 czerwca 2012r. - więc umowa jest na dwa lata więc bez problemu mogę zrobić staż prawda?? Gdyż spełniam wymogi (9m-cy) ciągłego zatrudnienia. To raz, a dwa chodzi mi o mojego opiekuna stażu. Czy może być nią osobą, która jest n-lem kontraktowym?? Czy musi być mianowany? I czy opiekun stażu może mieć po sobą więcej niż jedną podopieczną??? Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-08 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
staż możesz robić.
opiekunem może być kontraktowy, ale chyba tylko wtedy, gdy w placówce nie ma mianowanego i dyplomowanego. opiekun może mieć pod sobą więcej podopiecznych.
![]() |
#1419 |
Rozeznanie
|
et-ka wieklie dzięki!!!
![]() ![]() ![]() A! i mam jeszcze jedno pytanko czy ten mój opiekun (nauczyciel kontraktowy) może mieć wykształcenie biologiczne, a w chwili obecnej będzie robić podyplomowkę z przeszkolnej?? Wiem, że są to śmieszne pytania...,ale jeszcze jest śmieszniejsza sytuacja w tym przedszkolu - osoba zakładająca przedszkole nie ma nic wspólnego z pedagogiką i nie ma zielonego pojęcia o przedszkolu... stąd te moje pytania... ![]() Nawet jeszcze nie znamy dyrektorki tej placówki... ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-08 o 17:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda, że się nie podzieliła swoją pracą. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tego opiekuna po biologii, to moim zdaniem taka osoba nie moze byc Twoim opiekunem, ale moge sie mylic. Nie w dzisiejszych czasach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha na razie jest 2 ![]() Heh i jakby się uprzeć to każda z Nas ma coś tam z wykształcenia pedagogicznego bo: ja i jedna kobitka jesteśmy po przedszkolej i wczesnoszkolnej, jedna po oligo, a druga po biologii i przygoowaniem pedagogicznym (uczyła w szkole ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-10 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Konto usunięte
|
dziewczyny! a ja 13 ma poprawkę z dydaktyki, brrr..
nie cierpię dydaktyki, i pani profesor również ![]() któraś wie jak się zabrać do teoretycznych podstaw nauczania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
To tak jak ja. ![]() Powodzenia. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Generalnie nie musisz być po pedagogice, żeby założyć przedszkole. Tak samo jak nie musisz być po farmacji, żeby założyć aptekę. Trzeba tylko zatrudnić odpowiednie osoby. Np. w aptece: właściciel może być po szkole muzycznej ale kierownikiem musi być farmaceuta. ![]() Mój znajomy też założył przedszkole, właścicielem jest osoba bez wykształcenia pedagogicznego a dyrektorem szkoły pedagog. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Przyczajenie
|
a ja tak z innej beczki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Hej, a ja z innej beczki, ma ktoś wypełniony dziennik praktyk z przedszkola?? i sie podzieli?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
zuleyka u mnie było zdrowe kucie. Jak mi poszło dowiem się w środę :X
Ewcia że tak spytam, masz praktyki teraz w przedszkolu czy kij, że dzienniczek chcesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z dydaktyką nie miałam większych problemów, wszystkie podziały od a do z rozpisalam sobie na schematy, kaŻdy na 1 kartkę, a potem każdy opisywałam, bardzo dobra metoda nauki tego ta obszernego przedmiotu ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ewcia że tak spytam, masz praktyki teraz w przedszkolu czy kij, że dzienniczek chcesz?[/QUOTE] ja mam praktyke od poniedziałku w przedszkolu, kompletnie nie wiem jak sie przygotować do nich, jak ma wyglądać mój dziennik praktyk, mam tak "inteligentnego" opiekuna praktyk z uczelni że szok, dała wytyczne i nic nam nie powiedziała jaki chce miec dziennik praktyk, jakie konspekty, jestem przerażona, moglabym liczyć na jakieś rady jak postąpić i jak sie do tego zabrać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
hej
![]() od października będę studentką pedagogiki w zakresie profilaktyki i animacji społeczno - kulturalnej, studia są II stopnia. I mam do Was pytanie: w jaki sposób poszukujecie pracy? cały czas śledzę portale typu pracuj.pl czy gazetapraca.pl, oprócz tego zaglądam na stronę Urzędu Miasta i jedną stronę na której są ogłoszenia związane z kulturą. Niestety, nie ma ogłoszeń z mojego miasta. wiem, że od końca września rusza nabór na staże w instytucjach kultury, organizowane przez kadry kultury, ale.. czy to wszystko? nie mam kontaktu z osobami pracującymi w kulturze i studiujących animację, dlatego też nie mam się kogo zapytać o poradę, gdzie szukać pracy/praktyk/staży. jeżeli jest już o tej tematyce wątek na forum, będę wdzięczna za pokierowanie mnie do niego (wyszukiwarka mi nie pomogła ![]() będę wdzięczna za pomoc i sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Z panią K. miałaś ??
Ja pamiętam że na dydaktykę wszystkiego na pamięć się uczyłam i byłam baaaaardzo zadowolona z wyników ![]()
![]() |
#1432 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=EarlGrey;22012450]Też mam od poniedziałku praktykę, troszkę się stresuję, ale nie jest jeszcze najgorzej.
![]() Ja mam na 7 i 1,5 tygodnia mam w 5,6 latkach, a następne 1,5 w grupie 4 latków, stresuje się, no ale cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Ile masz w sumie godzin praktyki? Masz tylko w 1 grupie wiekowej praktyki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Tak mam tylko w jednej grupie jedyne 40 godzin, więc w 2 tygodnie się wyrobię. Masz dziennik praktyk?
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Też chyba tak zrobię. Podzielę stronę na trzy części datę, godziny praktyk, i ostatnia rubryczka gdzie będę opisywała co robiłam z dziećmi.
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
data godziny grupa opiekun przebieg praktyki no i tu będę punktować, nie wiem czy tak nie będzie czytelniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() mam pytanie-studiuje zaocznie resocjalizację i mam we wtorek poprawkę z teorii kształcenia. Orientujecie sie co jeśli nie zdam poprawki? Czy można mieć jeszcze jedną? Czy wtedy warunek?-znalazłam coś takiego jak warunek co prawda 350zł ale o co chodzi w tym całym warunku? Proszę o odpowiedzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i powinnaś mieć tą informacje w regulaminie studiów, albo czymś takim. wydaje mi się, że zawsze możesz zadzwonić do dziekanatu i zapytać jak to wygląda na Twoim kierunku i Twojej uczelni ![]() powodzenia na egzaminie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A warunek - to poprawianie przedmiotu - chodzisz znowu z młodszym rocznikiem na ten przedmiot i później zdajesz z nimi egzamin. Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-12 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.