|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj pilnując dzieci na korytarzu w czasie przerwy strasznie miałam ochotę niejednego chwycić za szlabiki i potrząsnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
To dobrze bo już się bałam, że jakaś nienormalna jestem.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeeej ![]() "-Moja pani przyszła! -Nie! Bo moja pani! Paaaaaaani!" Ach! ![]() I od 14-16 na kolanach siedziała mi jedna dziewczynka. Czuję że mam tak wysiedziane uda, że bardziej nie można. Mam cały weekend na ich regeneracje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Rozeznanie
|
Hehehe co do tego:
Dobrze, że nie doszło do rękoczynów między tymi dziećmi! ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-03 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Anlejka, nic tylko Ci pozazdrościć. Takie sytuacje upewniają w tym, że ta praca to jest to i dają największe wynagrodzenie za wykonaną pracę.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze też bardzo szybko reagowałam gdy widziałam jak jedno dziecko dokucza w paskudny sposób drugiemu wytykając mu jego niepełnosprawność (grupy integracyjne).
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-09-04 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Obecnie swiezo co jestem po praktykach - na koloni dla dzieciakow 9-13 lat. I z checia pre z nich bym udusila :P ale ogolnie podobalo mi sie i mam zamiar wybrac specjalizacje opiekunczo-wychowawcza (wczesniej mialam specjalizacje resocjalizacja) Moze ktoras z was opowie czego sie uczy na tej konkretnej specjalizacji itd? ![]() Pozdrawiam Megii
![]() |
![]() |
#1389 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie wczoraj bylo juz bosko, na 23 osoby plakal tylko jeden chlopiec. No i przed spaniem kilka sie rozkleilo. W poniedzialek tez pewnie bedzie padaczka, bo po weekendzie beda dzieci, ale mam nadzieje, ze za miesiac sytuacja bedzie juz opanowana.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
wiecie byłam wczoraj pierwszy dzień na praktykach w szkole specjalnej... nie nadaję się do pracy z takimi dzieciakami, p 5 minutach pilnowania 1 klasy podstawówki miałam dość [ w klasie było wczoraj 5 dzieci], jak trudno mnie jest wyprowadzić z równowagi, tak im się udało po tych 5 minutach.. po 10 minutach miałam łzy w oczach i myślałam ze nie wytrzymam i się rozbeczę
![]() cieszę się że nie będę musiała odbębniać całych 100 godzin po bym się załamała... po dzwonku na lekcje przyszło paru chłopaków nie wiem z 3 czy 4 klasy, więc ich grzecznie wyprosiłam a jeden mówi do mnie "i co pani pier...." ![]() jestem mega cierpliwa, ale myślałam że pozabijam te dzieciaki... a we wtorek prowadzę sama zajęcia ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2010-09-04 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
No dobra, a gdzie w tym czasie była wychowawczyni klasy? -Czyli Twoja opiekunka praktyk.
Olała totalnie sprawę?? Nie interweniowała?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trochę wg to tak trochę nie bardzo bo nie dość że pierwszy dzień to jeszcze nie miałam styczności z taką szkołą ![]() ogólnie dzieciaki niektóre bardzo fajne, nie znały mnie, nie wiedziały co ja chce a już od początku miałam wianuszek dzieciaków przy mnie i rozmawialiśmy, tak sympatycznie było, no ale ta sytuacja potem to... ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, tym bardziej, że ja typ człowieka, który chce widzieć efekty pracy choćby tej najmniejszej, więc już w ogóle. A jeszcze bardziej się utwierdzam, jak widzę jak mnie traktują inne przedszkolanki, które są w tym 'fachu' więc one wiedzą lepiej, one potrafią, a ja to się nie znam, więc mogę siedzieć sobie na krzesełku i patrzeć. I na prawdę cieszy mnie jak dziecko do mnie przyjdzie i zada już nudne dla mnie pytanie: 'a kiedy mama przyjdzie?'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Lineczka1989, ta nauczycielka to jest w ogóle niepoważna. Jak można zostawić samą praktykantkę z dziećmi w pierwszym dniu i to jeszcze w szkole specjalnej?
Poza tym jakby się coś stało to ona za to odpowiada. ![]() Edytowane przez Alexandraa Czas edycji: 2010-09-06 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, słyszałyście coś o kierunku Opieka i terapia psychopedagogiczna? Czy jest przyszłościowy? itd. Co o nim sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie, więc nie pomogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Rozeznanie
|
Alexandraa- Ty jesteś z Łodzi- jak tam jest z pracą po pedagogice?ciężko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Szczerze powiem, że nie wiem. Nie interesowałam się póki co.
![]() Może to dziwne ale co mam się martwić na zapas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z Was studiuje, bądź studiowała na APS w Warszawie? Jeśli nie to może ogólnie orientujecie się, jak to jest kiedy chce sie przenieść na inna uczelnię? Mogę to zrobić np. w październiku? czy porzebję mieć zaliczony semestr w poprzedniej uczelni?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najgorsze to jest w szkole bo wiadomo, że tu się odpowiada za dziecko, za człowieka. Nie daj Boże by się któremuś coś stało i przechlapane jak nic. Albo ile było przypadków, że praktykant uciął sobie palca w jakimś zakładzie stolarskim/blacharskim? Ludzie to nie mają wyobraźni. Ja tam nie studiowałam ale wydaje mi się, że uczelnie zawsze możesz zmienić tylko potem musisz pozaliczać różnice programowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
zmiany... zmiany! ![]() i dbam o siebie ![]() * jem codziennie jeden owoc i jedno warzywo * robię brzuszki * piję pokrzywę Edytowane przez Aureli Czas edycji: 2010-09-06 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
Dlatego dobrze robisz, że idziesz osobiście, wypytaj o wszystko, co Cię interesuje i dopiero później, kiedy będziesz miała pewność- zabierz papiery z tamtej uczelni. Oby się udało, bo z tego, co wiem, z tego, co mówią moi znajomi- APS to naprawdę fajna uczelnia, także nie będziesz żałować
![]() ![]()
![]() |
#1404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś zaczęłam pracę w ośrodku przedszkolnym, mam w grupie dzieciaki 3 i 4-letnie, nie mam żadnego programu, a co za tym idzie na każdy dzień pracy muszę coś wymyśleć
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Uh, uh, zdenerwowałam się dziś na moją opiekunkę i tyle radości dziś było
![]() No i na pocieszenie wygrałam przypinki z konkursu pepsi, o. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jutro mam prowadzić zajęcia, ale nie wiem czy nie pogadam z tą nauczycielką żebym mogła je prowadzić kiedy indziej, bo chciałam się najpierw przyjrzeć jak w ogóle wygląda praca na lekcji z takimi dzieciakami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
a mnie dzisiaj po przyjściu z pracy strasznie rozbolała głowa. Wszystkie dzieci na świetlicy chciały pomocy w lekcjach i to w dodatku matematyki i oczywiście w tym samym czasie...Dobrze, że nie ogłuchłam ;-) W każdym razie, muszę przejrzeć stare zeszyty, bo nad niektórymi zadaniami musiałam trochę pomyśleć
![]() ![]()
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się Wam swoim pierwszym sukcesem pedagogicznym
Siedziałam z dziewczynką zapłakaną na kolanach i nuciłam jej cichuteńko piosenkę do ucha, ale tak cicho cichuteńko, że ona mnie nie miała prawa słyszeć I co nagle słyszę, ona śpiewa. Za chwilę cała grupa zaczyna śpiewać sto lat. Pytam kto ma urodziny, a te się na mnie rzucają z dzikim okrzykiem: "Paaaaaniiiii!" Za sukces uznaję to, że zaczęły śpiewać, bo do tej pory to one tylko zgodnie płakały i tłukły się o zabawki, a tu hop i pośpiewały. Wszystkie przedszkolanki oczy jak pięć złotych miały, a ja banana na ryjku. Potem jeszcze zaczęły tańczyć do piosenek przedszkolaków ![]() No i potem jeszcze udało mi się doprowadzić do głośnego śmiechu dziewczynkę płaczącą cały dzień i nic nie jedzącą. Doszło do tego, że zjadła z uśmiechem całe drugie danie ![]() No i dzieci dziś mi zagroziły, że jeśli jutro mnie nie będzie to one będą płakać i już. Powiedziałam, że jutro mnie nie będzie, bo mam poprawkę, ale obiecałam, że będę w czwartek xD No cóż, pani z dydaktyki nie ma wyjścia jak tylko zaliczyć mi egzamin, bo jak nie zaliczy to nie wiem czy w czwartek z rozpaczy się pojawię w przedszkolu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.