|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Ja miałam tak z Sylwią. Mogłam ją wszędzie zostawić. A Klaudia za nic nie chce zostawać z innymi. Ale chyba poszukam jakiejś kobietki która przychodziłaby do Klaudii raz w tyg, żebyśmy mogli z mężem chociaż do kina wyskoczyć. Poza tym chciałabym żeby przyzwyczajała się do innych osób.
![]() |
#1412 |
Konto usunięte
|
juleczko, chyba dziecko powinno jak najwcześniej uczyć się łyżeczką, ale jeśli mój urwis nie chciałby zupki z łyżeczki, a zjadałby przez smoczek, to tak bym mu podawała.
![]() Dostałam wreszcie paczkę z Nestle. ![]() Tak, kasiu_mw, Maksiu to taki malutki spaślaczek. ![]() Ja generalnie nie lubię nigdzie Maksa zostawiać, bo mi od razu za nim tęskno. A on jest taki, że wszędzie by został. Jest tak bezproblemowy, że moja mama mówi, że my to nie wiemy, że dziecko mamy. Ja tam wiem... i takich aniołków wszystkim życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno w tych kołyskach można tylko przewozić tyłem do kierunku jazdy i nie na przednim siedzeniu jak nie można wyłączyć poduszki powietrznej, jeżeli jest. Cytat:
Ja Kacpra zostawiam z nianią. Przychodziła najpierw przez 1,5 m-ca na godz lub dwie. Wróciłam na pół etatu narazie na 3 m-ce a jak będzie potrzeba to będę popołudniami przychodzić bo wtedy już jest moja mama albo siostra w domu, bo inaczej bym się zrujnowała. Samopoczucie okropne. Strasznie ciężko mi było z domu rano wyjść, ale potem się rozkręciłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6179423]Kupiłam kilka słoiczków z kurczakiem i królikiem, podam Maksowi za kilka dni, zobaczymy czy mu smak mięska podejdzie. Dostałam wreszcie paczkę z Nestle. ![]() Tak, kasiu_mw, Maksiu to taki malutki spaślaczek. ![]() Kacper już próbował indyka, kurczaka, cielęcinkę i bardzo mu smakowały. Kacper też jest spaślaczek. Ja już wróciłam z pracy. Rano byłam w realu i kupiłam pampersy. Na początku było dziwnie, ale potem wpadłam w rytm. Powiedzcie mi co sądzicie o kupnie fotelika od 9 do 36 kg ?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
ja do pracy idę 19.01
![]() katia to ja nie wiem jak Ty miescisz Kacpra tam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
My mamy Graco i początkowo wydawał mi się ogromny, a teraz jak włożę Krzysia w kombinezonie to siedzi jak sardynka w puszce. Więc jak jedziemy w dalszą drogę to zakładam mu czapeczkę i przykrywam kocykiem, a jak już jest ciepło to wszystko zdejmuję i jest OK. Już obiecałam mojej ciotecznej bratowej, że pożyczę go im i inne rzeczy po Krzysiu, bo ma termin na początku czerwca
![]()
#1416 |
Zakorzenienie
|
Barwa, ja mam fotelik MUTSY PRIMA PLAY, też do 13 kg, ale Ala już z niego wyrasta. Na szerokość jest rewelacyjny, ale na długość... No i dodatkowa jego zaleta to to, że ma regulowane oparcie.
Generalnie, z tego co czytałam to dzieci w fotelikach w tej rozpiętości wagowej (0-13 kg) powinno się wozić tyłem do kierunku jazdy. Można przewozić na przednim fotelu pod warunkiem, że poduszka powietrzna jest wyłączona. Katia, ja uważam, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ![]()
#1417 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny..
dzis wrocilismy do krk i wiecie co wam powiem.. nareszcie w domu.. bylo bardzo milo ale jak fajnie wrocic do naszego gniazdka ![]() zabieram sie teraz za nadrabianie zaleglosci i ![]()
#1418 |
Zakorzenienie
|
Kropka, wiem jak to jest! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
![]()
#1419 |
Zakorzenienie
|
Ja co do fotelika 9-36kg zgadzam się z Xantia.
Następny kupimy ten do którego link wkleiłam, a potem już jest chyba ostatni ten od 18-36 i potem zostaje sam ten poddupnik ![]()
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Helka!
Pierwsze spotkanie z opiekunką ok. Straszana gaduła, ale co najważniejsze troskliwie zajmuje się Werką. Jutro zsotaja razem z moją Mamą na 8 godzin, bo nie chcę zeby tak od razu została sama z Werką na tak długo. Zanudzam Was ta opiekunką, ale to dla mnie stresująca sprawa. Xantia- a jak Twoja , napisz troszkę ![]() Moja Werka dzisiaj pobiła rekord od 24 do 6.00 wstawałam 4 razy ją karmic, a od 6 wytrzymała 3 godziny-łobuziarka mała. My mamy fotelik-łódeczkę do 13 kg.chicco i póki co moja drobinka mieści sie ok. Wozimy z tyłu za siedzeniem pasażera oczywiscie tyłem do kierunku jazdy. katia- fajnie,że w miare zniosłas pierwszy dzień w pracy ![]()
#1421 |
Konto usunięte
|
kropka, zgadzam się w 100%- w domu najlepiej.
![]() iwka, wcale nie zanudzasz, pewnie się nieziemsko stresujesz, a my zawsze będziemy się starać Cię zrozumieć. ![]() u8 nmnhygt bs xaas yr dd f fdfcc g tf t c c c hjhnnjun c jgretewrt4d - to napisało moje dziecko. ![]() ![]() A teraz się pochwalimy- Maks dzisiaj pierwszy raz wsadził sobie sam stópkę do buźki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Nasza niania jest TFU TFU super. Taka prawdziwa babcia. Jej mąż zresztą też jest bardzo za Alusią, oboje za nią przepadają. Ala jak ich widzi to śmieje się od ucha do ucha. Nasza niania przychodzi do nas przed moim wyjściem do pracy i wychodzi po moim powrocie. Codziennie zdaje szczegółową relację co robiły, gdzie były i w ogóle opowiada co się działo. Poza tym, co jest bardzo ważne - zawsze mogę na nią liczyć. Czy w niedziele, czy popołudniu. Po prostu ona zawsze jest na każde nasze zawołanie. Oprócz tego, że opiekuję się Alą, po drodze na spacerze robi mi drobne zakupy jak poproszę, poprasuje (bez proszenia
![]() EDIT: W piątek jadę do Gdańska i Ala zostanie z nianią cały dzień, od rana do wieczora pierwszy raz.
#1423 |
Zakorzenienie
|
lea rozumiem, ze to pozdrowienia w języku Maksa to co napisała tak
![]() Hania tak obcykała kabelki, że jak ją posadze w pobliżu laptopa to wszystkie wyciąga - głośniki, myszka itd... ![]() ![]() Xantia no to rzeczywiście macie supernianie. Ze świecą takiej szukać. Moim zdaniem takie starsze Panie najbardziej nadają się na opiekunki ![]() barwa i jak tam Tymek - co u lekarza???
#1424 |
Rozeznanie
|
Moja mała majsterklepka też lubi gadżety elektroniczne
![]() ![]() ![]() Poznęcam się nad Wami ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy fotelik do 13 kg X-lander. Chyba jest dość obszerny, bo Emcia ma sporo swobody, a do chudzin nie należy ![]() ![]() Napiszę Wam sms-a, jakiego dzisiaj dostałam od koleżanki: "Do wszystkich, którzy przysłali mi życzenia rok temu - niestety, nie spełniły się! Bądźcie tak mili i na rok 2008 przysyłajcie mi raczej pieniądze, alkohol albo bony do Biedronki. Szczęśliwego Nowego Roku ![]() ![]()
#1425 |
Zakorzenienie
|
ok.. mam chwilke bo moje dzieciatko lezy obok mnie na kocyku na golaska i wymachuje nozkami..
postepy jakich Adi dokonal w ciagu 2 ostatnich tygodni sa niewiarygodne.. potrafi na chwile ustawic sie w pozycji do raczkowania.. tzn pupa w gorze lapki wyprostowane i brzuszek tez uniesiony ale raczki jeszcze troszke za slabiutkie wiec narazie cwiczymy ![]() wysylam zdjecie Adrianka jak ma 5 miesiecy do Albumiku ![]() a zabek jest blisko.. taka gulka jest wyczuwalna a Adi zaciska dziaselka jak tylko dotykam.. zaraz cos jeszcze napisze tylko musze posciskac i potulic moje szczescie ![]()
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
izuniak też tego esa dostałam
![]() Dziewczyny, a ja tak troszkę z innej beczki - pomóżcie mi, podrzućcie jakiś pomysł. 1 lipca idziemy na impreze urodzinową do meża mojej mamy. Są to jego 50 urodziny i kurczę wiem, że jeszcze dużo czasu, ale już się zastanawiam co by tu oryginalnego i superowego przygotować. Pomóżcie coś wymyśleć, moze któraś z Was też coś przygotowywała na taką okazję lub Wasza rodzina, znajomi - help ![]() ![]()
#1427 |
Zakorzenienie
|
minisia, ja od początku szukałam takiej babki na wczesnej emeryturze, co to jeszcze w sumie młoda a obowiązków innych nie ma a już na pewno nie myśli o karierze zawodowej. Poza tym taka niania to jeszcze podpowie co nieco bo swoje dzieci wychowała, cierpliwości ma dużo, nie pracuje TYLKO dla pieniędzy bo ma emeryturę a po to, żeby zabić czas no i oczywiście dorobić. Co do prezentu, to trudno doradzać bo nie ma takiego uniwersalnego. Zależy kto co lubi. Ja np mojemu ojcu kupuję zawsze alkohole, bo on wszystko ma. A dziadkowi albo muzykę, tzn płyty z tenorami najczęściej. Poszukaj na www.czerwonamaszyna.pl tam jest dużo fajnych rzeczy. Fakt, że nie są tanie ale dla każdego można coś fajnego znaleźć.
Ala zaczęła wcześniej chodzić spać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1428 |
Konto usunięte
|
minisiu, ja tez Ci nie pomogę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Oj mamy nadzieję z TŻ, że to ta trzydniówka Kanciu
![]() ![]() Dłam Oliwce czopka, lekarz nie kazał ingerować, mówił,ze jak urosnie powyżej 38 stopni, nie mogłam patrzec jak sie męczy i dałam jej . Zmykam, Dobrej nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrówka i miłości, bo wszystko inne można kupić
![]() U nas bez zmian, dlatego nie mam o czym pisać ![]() ![]() Minisiu ja 9 lutego idę na 60-tkę mojego wujka. Zamierzam kupić mu jakąś dobrą koszulę a do tego jakąś wódzię ![]() ![]() Xantia 12 stycznia jadę na tydzień do Ostródy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
dyta- ucałuj córeńkę i w miarę spokojnej nocy życzę
#1432 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj mój teść kończy 57 lat. Nic nie wyprawia, a my symbolicznie zanieśliśmy mu Martini i od razu zostało wypite.
Krzyś teraz leżał na golasa, a asekurował go mój mąż, bo łapie się za siusiaka. Słyszę wołanie, że kupa idzie. Biegnę a Krzyś stawia klocka na rękę tatusia ![]() ![]()
#1433 |
Zakorzenienie
|
Julia, daj znać to się spotkamy!! U nas mróz!!
#1434 |
Rozeznanie
|
DOnoszę., że Tymek ok, nie ma zmian w płucach i oskrzelach, już nawet katarek mu przechodzi, a kaszel to od kataru był, ael tylk kilka razy w nocy. ulżyło mi, że jest zdrowy, trochę się martwiłam. mam tylko odciągać katarek i psikać euphorbium.
wiecie co - dziś własnie teraz usiadłam pierwszy raz od rana - oczywiście nie licząc siedzenia do karmienia Tymka. padam. spokojnej nocy dziewczyny do jutra
#1435 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Chyba pierwszy raz jestem pierwsza
![]() Dziś jadę przed południem do znajomej, która ma 10 miesięczną Maje ![]() barwa dobrze, że z Tymusiem wszystko OK. Oby tak dalej ![]() Xantia dzięki za stronkę - muszę usiąść i na spokojnie pooglądać ![]() I Ogromne uściski dla naszej Apolonii ![]() ![]() ![]()
#1436 |
Zakorzenienie
|
POLU CAŁUSKI DLA CIEBIE ![]() Klaudia znowu miała dziwną noc. Do 2 było wszystko dobrze a później zaczęły się płaczki, marudzenie, rzucanie się po całym łóżku. Pogoda u nas dziś piękna, słoneczko świeci ale jest -8 stopni. Kurczę ale jestem sflaczała. Nic mi się nie chce. Do tego stopnia że już od paru dni nie używam balsamu, bo nie chce mi się wieczorem smarować. Totalne lenistwo. Barwa dobrze że Tymek zdrowy. Dyta a jak Twoja Oliwka?
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Anula ja mam z Adrianem dokładnie to samo tak gdzies od 3 lub 4 tygodni
![]() śpi spokojnie do około 1 - 2 a pózniej kręci sie, wierci, łazi po całym łozku. Jak sie przebudzi to kwęka ![]() ![]() ![]() Od tych 3 tygodni spałam raptem 2 noce... W dzien zachowuje sie normalnie. Bawi się śpi o stałych porach, je o stałych porach a w nocy jest koszmar i nie wiem od czego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj, naj, naj, ... mnóstwo zdrówka i radości dla Poli. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to chyba nigdy pierwsza na wizazu nie będę, straszny śpioch ze mnie. ![]() Pogoda bezsłoneczna, 6 stopni na minusie. i nie wiem czy iść na spacer? Niby do 5 stopni poniżej zera można z dzieckiem wychodzić, ale jeden stopień w te czy we wte chyba nie robi różnicy? Jak myślicie? Anula, Kanciawspółczuje takich nocy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
witajcie przeglądałam na stojąco Bo wielmożna dama nie zechciała siedzieć ciho w pozycji siedzącej
![]() dziękujemy za życzenia ![]() ![]() mam pytanie jakie butle używacie do zagęszczonego mleczka kleikiem ryżowym bo powoli sie do tego szykuje ale przez TommyT rozmiar 2 nie chce lecieć ![]()
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Poli
![]() Dziewczyny może to coś wisi w powietrzu, bo Krzyś też zaczął przebudzać się w nocy i nie chce sam zasypiać ponownie. Przytulam go i biorę do nas do łóżka, jak zaśnie to odkładam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.