|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() masz rację,lepiej poczekaj te 3 czy 4 m-ce
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo gdzies tam w srodku jakis maly glosik mi mowil ze moze jednak teraz Ale boje sie niespodzianek i wrzesien juz postanowiony Dzieki
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Przeczytałam wszystko ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie posty (ach ten brak czasu!) Byłam dziś na wizycie u orto, jestem wściekła na maxa Po pierwsze siedzialam prawie 2 godz. zamiast 30-40 min, miałam odklejony zamek na dolnej piątce, który odleciał w ten sam dzień w który mi dół zakładali czyli jakieś 4 tyg. temu ale nie przeszkadzał mi więc łaziłam z nim, dwa dni temu zauważyłam, że mi się odkleił zamek na górnej piątce Na wizycie okazało się, że trzeba przekleić zamek z jednej jedynki, bo się nie prostuje tak jak trzeba, przy zakłądaniu drutu na dół orto odpadł dolny zamek na dwójce Mało tego przy zakładaniu kurde nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ale mam zawinięty w taką spiralkę drut na dolnej piątce zamek tez odleciał! Przyklejali go trzy razy, za trzecim na szczęście się udało ale na tym zębie mam zamek mini! Masakra normalnie!!! Skasowal mnie 70zł za przyklejenie tych dwóch zamków, które mi wczesniej odkleiły się, a to przeciez nie moja wina, że się skurczybyki odkeiły! ![]() Czy Wy tez płacicie za doklejanie zamka jak Wam odleci??? Wizyta wyszła mnie 170zł i dwie godziny wkurzania!!! Znowu zaczyna mnie boleć auć ... Wrzucam foty zęboli: te po lewej są z dnia założenia aparatu, a te po prawej z dziś, chyba jakieś efekty są ...
|
#1414 |
|
Przyczajenie
|
Czy was dziewczyny też tak zęby strasznie bolały po założeniu sepraratorów?? ja mam je już 7 dni i zęby mi się już poprzesuwały,postłaczały do przodu i bolą jak diabli, już na jedzeniu dla niemowlaków żyję, bo nic innego pogryźć nie mogę. Miał ktoś tak? Powinnam się chyba cieszyć, że moje zęby są takie ruchome..bo to znaczy,że jak założę aparat to ruszą z kopyta i zaczną się ładnie prostować...
a zakładam w Dzień Matki :P w samym środku sesji:P i jak czytam o tych waszych bólach,wymiotach to już się boję :P no ale może przynajmniej skupię się na egzaminach a nie na tym,że mnie boli
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie pytanko-czy Tobie dziury po wyrwanych zębach już się schodzą??jak długo czekałaś na pierwsze efekty zsuwania się luk??? mi jak narazie nic się nie odkleiło więc nie wiem jak to jest. pozdrawiam i trzymaj się!!!
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Dolaczam sie do pytania bo widze na zdjeciu brak zabka u gory
Zmniejszyla sie cos ta dziura po nim? I czy tam po prostu idzie drut, jakby w 'powietrzu' , czy sa tam jakies petelki czy cos? Jak cos pomylilam to sorki, nie znam sie nic a nic
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
a ja umowilam się na zalozenie aparaciku na 9 czerwca
. we wtorek idę wyrwać jednego ząbka a w srodę kolejnego . Dzisiaj Pani orto. robila mi te wyciski czy cos ;p. nie przyjemne uczucie ;d;d
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie bede miala tych gumek ![]() ale za to wyrywam dwa ząbki u gory ;d
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
isis wow to faktycznie mialas wizycie koszmarna
swoja droga to nie twoja wina jak mowilas wiec uwazam ze nie pownnas placic, ale ja ogolnie slyszalam ze te kosmetyczne to lubia sie tak odklejac, ale ja sie nie znam... ja nic nie musze placic..nie odkleilo mi sie ejszcze nic a poza tym niezle ci jedynka sie przesuneła ![]() bedzie dobrze mniej nerwow witam nowe babki aparatki;]
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
Jak mnie tu dawno nie byyyło
![]() ale jestem ... więc Witam wszystkie nowe aparatki... ja już swój noszę hm... 29 maja będzie 3 miesiące aktualnie efekty widze DUŻE i teraz mam zielone gumeczki... jak dobrze ze nie wzielam kosmetycznego bo bym sie z nim hcyba zanudzila ... ![]()
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
zlosnica85 no faktycznie produkcja postów zmalała
ja sama też rzadziej tu zaglądam, albo zaglądam, ale nie piszę, bo z moimi zębiskami też nic ciekawego się nie dzieje-zbliżamy się do wielkiego końca...i dobrze, bo już jestem zmęczona tym leczeniem i wydawaniem takiej grubej kasy na zęby teraz wydaję też niemałą kasę na kurs jazdy, a to w połączeniu z zębami i paroma innymi stałymi wydatkami po prostu wykańcza mój portfel do cnaa jaką masz wadę zgryzu? nosisz/nosiłaś wyciągi??? aha a moja pierwsza jazda samochodem przeszła już do historii nie było rannych i zabitych, auto instruktora całe, auta na parkingu nie ruszone, więc jest nadzieja, że będzie ze mnie kierowca
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mini drut idzie jakby w powietrzu, nie ma pętlek żadnych teraz, bo wcześniej miałam jeszcze jeden drucik tak jaby poprzeplatany i dlatego teraz obtarł mi cholernie policzki ten drut wrrrr
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
isis1: trzeba przyznać ze tragiczna wizyta i jeszcze takie koszty
jeny ja miałam przyklejany zamek na jedynce i nic za to nie płaciłam tylko normalnie za wizyte!! ostatnio miałam piłowane zęby i tez nic nie dopłacałam a wiec nie wiem dlaczego twój orto wziął tyle kasy za przyklejanie zamka ![]() papryka: mówiłam ze jazda samochodem nie jest straszna ??!! na pewno będzie z ciebie dobry kierowca zresztą jak z każdej kobity :P
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha...bo ja mam jakiś drucik od 3do5 podobno,żeby mi się zęby nie rozeszły... ja to bym chciała jakieś widoczne zmiany zauważyć u siebie bo może by tak mi się lepiej zrobiło...przynajmniej to mogłoby mi humor poprawić bo od paru dni ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym to ja się boję robić prawo jazdy...tym bardziej,że musiałabym kupić sobie samochód żeby mieć czym jeździć bo nikt z rodziny nie dałby mi swoim jeździć
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
kurcze moja orto nic o separacji nie wspominała oO'
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam u orto, bo mi się drucik za pierścieniem już rozprostował, bo miałam zakręconego, a to dlatego, że górne zęby zaczęły mi wychodzić do przodu i już sa lekko przed dolnymi
Ale to i dobrze, przynajmniej się nie kaleczę i zęby są napięte
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez powinnam miec bo mam szczeke wąską. Ale orto zadecydowala o usunięciu 2 zębow..moze dlatego ze mam wszystkie ósemki juz. ;/
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
ej dziewczyny czy poważnie od aparatu się tak chudnie?. tzn. od tego bólu ?
Boje sie troche bo i tak waze 50 kg. a jak schudne to znikne ;/
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
C o ty gadasz ? ja jakos mam drugi raz aparat i jakos nie schudłam =] to zalezy ile bedziesz jadła po zalozeniu aparatu
Jedz najlepiej budynie, kisiele, jagurty, banany lub zupki dla dzieci- te gerberki i napewno nie schudniesz
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie czy w wieku 20 lat jest jeszcze mozliwosc miec piekne rowniutkie zeby :P:? Mam zamiar wybrac sie po aparat tylko czy nie jest już za późno? Jakie są teraz ceny i przez ile trzeba go średnio nosić?
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, już na serio denerwuje mnie to ciągłe przypominanie a ile to kosztuje, czy to boli, czy mogę ? Wyszukiwarka nie gryzie wystarczy wpisać aparat ortodontyczny, lub też przeszukac ten wątek dokładnie a nie po łepkach
![]() Tu obecne wizażanki aparatki i ich większośc ma ponad 20 lat i jakoś mogą nosić aparat więc ty raczej też. Najtańszy stały metalowy aparat kosztuje gdzieś 1200-1300 zł, a kosmetyczne, ceramiczne, nie widoczne zamki na jeden łuk u mnie bynajmniej 2400 zł. Aparat nosi się tak długo w zależności jak wielka jest twoja wada zgryzu. Przeważnie czas noszenia wacha się od 1-1,5 do nawet jak u mnie 3 lat.
|
#1434 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale tak na poważnie, to ja od lutego schudłam 5 kilo. Dopiero dzisiaj się zważyłam a tu taka niespodzianka, a ja się dziwiłam czemu mi spodnie zaczynają spadać ![]() Górę mam od miesiąca, jakieś tam zmiany są... Denerwuje mnie to, że lewa jedynka zaczyna wychodzić sobie przed szereg Ja wiem że to przez sprężynkę między jedynką a trójką, no ale bez przesady... Ideą aparatu jest prostowanie a nie krzywienie zębów!
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie jest za pozno.ja alozylam aparacik jak mialam 22 lata
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja schudlam
ale jak nauczykam sie jesc waze z powrotem tyle samo wiec luz;_0ale pogoda do niczego normlanie mi sie nic nie chce a tu nauka na mnie czeka wtym tyg 2 poprawki lelele;/ ja mam lat 22, moj tz tez ma lat 22 i dopiero zalozył, ja zalozylam rok temu;-) smigaj do lekjarza i podyskutuj troche
|
#1437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie jest za późno Cytat:
miałam nadzieję,że będę miałą ograniczony jadłospis i dzięki temu coś uda mi się zrzucić...no,ale jeszcze wszystko przede mną
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
heh.;d no mam nadzieje ;d.
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz ciagle uwaza co je i po kazdym osilku myje zeby, schudl to widze nawet ja ;D hehe
ale teraz on nie hcce nic zjesc u mnie bo 'nie ma szczoteczki' ( bu
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

I moja dziura w dziasle po wyrwaniu sie zagoi bo wyrwalam 29kwietnia i jeszcze nie jest optymalnie wygojone. Jak tu przeczytalam ze dygotka wyrwala o 13 a jadla o 19 to naprawde podziwiam. Ja wyrywalam o 16 i dopiero po 21 mi znieczulenie puscilo a jesc moglam nastepnego dnia...Za to bolalo kilka dni. 

Ale boje sie niespodzianek i wrzesien juz postanowiony

Po pierwsze siedzialam prawie 2 godz. zamiast 30-40 min, miałam odklejony zamek na dolnej piątce, który odleciał w ten sam dzień w który mi dół zakładali czyli jakieś 4 tyg. temu ale nie przeszkadzał mi więc łaziłam z nim, dwa dni temu zauważyłam, że mi się odkleił zamek na górnej piątce

pozdrawiam wszystkich

jeny ja miałam przyklejany zamek na jedynce i nic za to nie płaciłam tylko normalnie za wizyte!! ostatnio miałam piłowane zęby i tez nic nie dopłacałam a wiec nie wiem dlaczego twój orto wziął tyle kasy za przyklejanie zamka 

Ja wiem że to przez sprężynkę między jedynką a trójką, no ale bez przesady... Ideą aparatu jest prostowanie a nie krzywienie zębów!