Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-21, 16:58   #1411
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez mini8700 Pokaż wiadomość
A ja postanowilam zalozyc aparat jednak we wrzesniu...Mialam jakos maj-czerwiec to zrobic ale dopiero wizyte mam na 30maja a potem wyjezdzam 1 lipca na cale 2 miesiace za granice. I boje sie ze jak mi cos jak to Wam sie nieraz dzieje - poluzuje sie czy odklei czy cos, to co ja zrobie? Rozmawialam z kolezanka ktora zalozyla niedawno aparat, mowila ze jadla cos i jej sie przekrzywilo i musiala szybko sie umawiac do orto. I radzila mi we wrzesniu zakladac bezpieczniej. A ja niedoswiadczona i w ogole... Takze wytrzymam do wrzesnia, juz sie umowie zeby potem do pazdziernika na wizyte nie czekac I moja dziura w dziasle po wyrwaniu sie zagoi bo wyrwalam 29kwietnia i jeszcze nie jest optymalnie wygojone. Jak tu przeczytalam ze dygotka wyrwala o 13 a jadla o 19 to naprawde podziwiam. Ja wyrywalam o 16 i dopiero po 21 mi znieczulenie puscilo a jesc moglam nastepnego dnia...Za to bolalo kilka dni.
W koncu dolacze do Was, chociaz z opoznieniem ;D
bo ja głodomorek jestem i nie była w stanie wytrzymać i nie jeść do następnego dnia

masz rację,lepiej poczekaj te 3 czy 4 m-ce

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 17:04   #1412
mini8700
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bo ja głodomorek jestem i nie była w stanie wytrzymać i nie jeść do następnego dnia

masz rację,lepiej poczekaj te 3 czy 4 m-ce
Oh jak dobrze ze mam poparcie Bo gdzies tam w srodku jakis maly glosik mi mowil ze moze jednak teraz Ale boje sie niespodzianek i wrzesien juz postanowiony Dzieki

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 18:44   #1413
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Witam!

Przeczytałam wszystko ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie posty (ach ten brak czasu!)

Byłam dziś na wizycie u orto, jestem wściekła na maxa Po pierwsze siedzialam prawie 2 godz. zamiast 30-40 min, miałam odklejony zamek na dolnej piątce, który odleciał w ten sam dzień w który mi dół zakładali czyli jakieś 4 tyg. temu ale nie przeszkadzał mi więc łaziłam z nim, dwa dni temu zauważyłam, że mi się odkleił zamek na górnej piątce Na wizycie okazało się, że trzeba przekleić zamek z jednej jedynki, bo się nie prostuje tak jak trzeba, przy zakłądaniu drutu na dół orto odpadł dolny zamek na dwójce Mało tego przy zakładaniu kurde nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ale mam zawinięty w taką spiralkę drut na dolnej piątce zamek tez odleciał! Przyklejali go trzy razy, za trzecim na szczęście się udało ale na tym zębie mam zamek mini! Masakra normalnie!!! Skasowal mnie 70zł za przyklejenie tych dwóch zamków, które mi wczesniej odkleiły się, a to przeciez nie moja wina, że się skurczybyki odkeiły!
Czy Wy tez płacicie za doklejanie zamka jak Wam odleci???
Wizyta wyszła mnie 170zł i dwie godziny wkurzania!!! Znowu zaczyna mnie boleć auć ...

Wrzucam foty zęboli: te po lewej są z dnia założenia aparatu, a te po prawej z dziś, chyba jakieś efekty są ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (38,5 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 1968.jpg (39,6 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 006.jpg (43,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.05.08.jpg (43,9 KB, 94 załadowań)

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:13   #1414
Alitalia
Przyczajenie

Czy was dziewczyny też tak zęby strasznie bolały po założeniu sepraratorów?? ja mam je już 7 dni i zęby mi się już poprzesuwały,postłaczały do przodu i bolą jak diabli, już na jedzeniu dla niemowlaków żyję, bo nic innego pogryźć nie mogę. Miał ktoś tak? Powinnam się chyba cieszyć, że moje zęby są takie ruchome..bo to znaczy,że jak założę aparat to ruszą z kopyta i zaczną się ładnie prostować... a zakładam w Dzień Matki :P w samym środku sesji:P i jak czytam o tych waszych bólach,wymiotach to już się boję :P no ale może przynajmniej skupię się na egzaminach a nie na tym,że mnie boli
Alitalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:24   #1415
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isis1 Pokaż wiadomość
Witam!

Przeczytałam wszystko ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie posty (ach ten brak czasu!)

Byłam dziś na wizycie u orto, jestem wściekła na maxa Po pierwsze siedzialam prawie 2 godz. zamiast 30-40 min, miałam odklejony zamek na dolnej piątce, który odleciał w ten sam dzień w który mi dół zakładali czyli jakieś 4 tyg. temu ale nie przeszkadzał mi więc łaziłam z nim, dwa dni temu zauważyłam, że mi się odkleił zamek na górnej piątce Na wizycie okazało się, że trzeba przekleić zamek z jednej jedynki, bo się nie prostuje tak jak trzeba, przy zakłądaniu drutu na dół orto odpadł dolny zamek na dwójce Mało tego przy zakładaniu kurde nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ale mam zawinięty w taką spiralkę drut na dolnej piątce zamek tez odleciał! Przyklejali go trzy razy, za trzecim na szczęście się udało ale na tym zębie mam zamek mini! Masakra normalnie!!! Skasowal mnie 70zł za przyklejenie tych dwóch zamków, które mi wczesniej odkleiły się, a to przeciez nie moja wina, że się skurczybyki odkeiły!
Czy Wy tez płacicie za doklejanie zamka jak Wam odleci???
Wizyta wyszła mnie 170zł i dwie godziny wkurzania!!! Znowu zaczyna mnie boleć auć ...

Wrzucam foty zęboli: te po lewej są z dnia założenia aparatu, a te po prawej z dziś, chyba jakieś efekty są ...

ja mam takie pytanko-czy Tobie dziury po wyrwanych zębach już się schodzą??jak długo czekałaś na pierwsze efekty zsuwania się luk???
mi jak narazie nic się nie odkleiło więc nie wiem jak to jest.
pozdrawiam i trzymaj się!!!

Stary 2008-05-21, 20:08   #1416
mini8700
Zadomowienie

Dolaczam sie do pytania bo widze na zdjeciu brak zabka u gory Zmniejszyla sie cos ta dziura po nim? I czy tam po prostu idzie drut, jakby w 'powietrzu' , czy sa tam jakies petelki czy cos? Jak cos pomylilam to sorki, nie znam sie nic a nic

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:46   #1417
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

a ja umowilam się na zalozenie aparaciku na 9 czerwca . we wtorek idę wyrwać jednego ząbka a w srodę kolejnego . Dzisiaj Pani orto. robila mi te wyciski czy cos ;p. nie przyjemne uczucie ;d;d

czarna180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:53   #1418
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
Witam was
Jestem tu pierwszy raz we wtorek idę na założenie aparatu góra, tylko tak naprawdę to nie dopytałam dlaczego nie będę miała gumek separacyjnych ...tak się zastanawiam czy ktoś z was też nie miał separacji?? ząbki mam raczej blisko siebie i czy tam się zmieści pierścień?hmmm mam nadzieję że moja orto wie co robi pozdrawiam wszystkich

ja tez nie bede miala tych gumek
ale za to wyrywam dwa ząbki u gory ;d

Stary 2008-05-22, 07:38   #1419
smv
Zakorzenienie

isis wow to faktycznie mialas wizycie koszmarna
swoja droga to nie twoja wina jak mowilas wiec uwazam ze nie pownnas placic, ale ja ogolnie slyszalam ze te kosmetyczne to lubia sie tak odklejac, ale ja sie nie znam...

ja nic nie musze placic..nie odkleilo mi sie ejszcze nic

a poza tym niezle ci jedynka sie przesuneła
bedzie dobrze
mniej nerwow

witam nowe babki aparatki;]
Stary 2008-05-22, 12:26   #1420
roka12345
Raczkowanie

Jak mnie tu dawno nie byyyło
ale jestem ... więc Witam wszystkie nowe aparatki...
ja już swój noszę hm... 29 maja będzie 3 miesiące
aktualnie efekty widze DUŻE i teraz mam zielone gumeczki...
jak dobrze ze nie wzielam kosmetycznego bo bym sie z nim hcyba zanudzila ...
Stary 2008-05-22, 12:55   #1421
papryka85
Zakorzenienie

zlosnica85 no faktycznie produkcja postów zmalała ja sama też rzadziej tu zaglądam, albo zaglądam, ale nie piszę, bo z moimi zębiskami też nic ciekawego się nie dzieje-zbliżamy się do wielkiego końca...i dobrze, bo już jestem zmęczona tym leczeniem i wydawaniem takiej grubej kasy na zęby teraz wydaję też niemałą kasę na kurs jazdy, a to w połączeniu z zębami i paroma innymi stałymi wydatkami po prostu wykańcza mój portfel do cna
a jaką masz wadę zgryzu? nosisz/nosiłaś wyciągi???

aha a moja pierwsza jazda samochodem przeszła już do historii nie było rannych i zabitych, auto instruktora całe, auta na parkingu nie ruszone, więc jest nadzieja, że będzie ze mnie kierowca
Stary 2008-05-22, 16:36   #1422
madaK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna180 Pokaż wiadomość
a ja umowilam się na zalozenie aparaciku na 9 czerwca . we wtorek idę wyrwać jednego ząbka a w srodę kolejnego . Dzisiaj Pani orto. robila mi te wyciski czy cos ;p. nie przyjemne uczucie ;d;d
więc bedziemy miały w ten sam dzień zakładany. 29 maja mam separacje.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:31   #1423
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanko-czy Tobie dziury po wyrwanych zębach już się schodzą??jak długo czekałaś na pierwsze efekty zsuwania się luk???
mi jak narazie nic się nie odkleiło więc nie wiem jak to jest.
pozdrawiam i trzymaj się!!!
Cytat:
Napisane przez mini8700
Dolaczam sie do pytania bo widze na zdjeciu brak zabka u gory Zmniejszyla sie cos ta dziura po nim? I czy tam po prostu idzie drut, jakby w 'powietrzu' , czy sa tam jakies petelki czy cos? Jak cos pomylilam to sorki, nie znam sie nic a nic
Co do dziur to się nie zeszły i nie widzę jakiejś zmiany w tym kierunku, pytałam orto na wizycie kiedy będziemy te szpary zamykać i powiedział mi, że jeszcze trochę, że do tego zakłada się specjalny drut i takie tam inne rzeczy

Mini drut idzie jakby w powietrzu, nie ma pętlek żadnych teraz, bo wcześniej miałam jeszcze jeden drucik tak jaby poprzeplatany i dlatego teraz obtarł mi cholernie policzki ten drut wrrrr

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:44   #1424
poldzia89
Zadomowienie

isis1: trzeba przyznać ze tragiczna wizyta i jeszcze takie koszty jeny ja miałam przyklejany zamek na jedynce i nic za to nie płaciłam tylko normalnie za wizyte!! ostatnio miałam piłowane zęby i tez nic nie dopłacałam a wiec nie wiem dlaczego twój orto wziął tyle kasy za przyklejanie zamka

papryka: mówiłam ze jazda samochodem nie jest straszna ??!! na pewno będzie z ciebie dobry kierowca zresztą jak z każdej kobity :P

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:01   #1425
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isis1 Pokaż wiadomość
Co do dziur to się nie zeszły i nie widzę jakiejś zmiany w tym kierunku, pytałam orto na wizycie kiedy będziemy te szpary zamykać i powiedział mi, że jeszcze trochę, że do tego zakłada się specjalny drut i takie tam inne rzeczy

Mini drut idzie jakby w powietrzu, nie ma pętlek żadnych teraz, bo wcześniej miałam jeszcze jeden drucik tak jaby poprzeplatany i dlatego teraz obtarł mi cholernie policzki ten drut wrrrr

aha...bo ja mam jakiś drucik od 3do5 podobno,żeby mi się zęby nie rozeszły...
ja to bym chciała jakieś widoczne zmiany zauważyć u siebie bo może by tak mi się lepiej zrobiło...przynajmniej to mogłoby mi humor poprawić bo od paru dni

poza tym to ja się boję robić prawo jazdy...tym bardziej,że musiałabym kupić sobie samochód żeby mieć czym jeździć bo nikt z rodziny nie dałby mi swoim jeździć no i prawko chyba sporp kosztuje...a latka lecą...ceny idą w górę...ale może w nast roku....

Stary 2008-05-23, 11:43   #1426
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
więc bedziemy miały w ten sam dzień zakładany. 29 maja mam separacje.

kurcze moja orto nic o separacji nie wspominała oO'

Stary 2008-05-23, 19:07   #1427
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A ja dziś byłam u orto, bo mi się drucik za pierścieniem już rozprostował, bo miałam zakręconego, a to dlatego, że górne zęby zaczęły mi wychodzić do przodu i już sa lekko przed dolnymi I orto zamiast dac mi wosk, to mi skręciła tego druta i znowu mam skręconego za zamkiem Ale to i dobrze, przynajmniej się nie kaleczę i zęby są napięte

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:37   #1428
madaK
Rozeznanie

Cytat:
kurcze moja orto nic o separacji nie wspominała oO'
ja za bardzo nie wiem co to ta separacja,mowiła zebym w ten dzien przyjechała bo cos bedzie mi zakładała.
Stary 2008-05-23, 19:53   #1429
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
ja za bardzo nie wiem co to ta separacja,mowiła zebym w ten dzien przyjechała bo cos bedzie mi zakładała.
moja kolezanka to miala i mowila mi ze to jest po to zeby zęby sie od siebie troszke odsunęly bo latwiej sie leczy. ?
Ja tez powinnam miec bo mam szczeke wąską. Ale orto zadecydowala o usunięciu 2 zębow..moze dlatego ze mam wszystkie ósemki juz. ;/

Stary 2008-05-23, 19:56   #1430
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

ej dziewczyny czy poważnie od aparatu się tak chudnie?. tzn. od tego bólu ?
Boje sie troche bo i tak waze 50 kg. a jak schudne to znikne ;/

Stary 2008-05-23, 20:31   #1431
88Ekaterina88
Zakorzenienie

C o ty gadasz ? ja jakos mam drugi raz aparat i jakos nie schudłam =] to zalezy ile bedziesz jadła po zalozeniu aparatu Jedz najlepiej budynie, kisiele, jagurty, banany lub zupki dla dzieci- te gerberki i napewno nie schudniesz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-05-23, 21:35   #1432
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

Dziewczyny powiedzcie czy w wieku 20 lat jest jeszcze mozliwosc miec piekne rowniutkie zeby :P:? Mam zamiar wybrac sie po aparat tylko czy nie jest już za późno? Jakie są teraz ceny i przez ile trzeba go średnio nosić?
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 21:44   #1433
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Oj, już na serio denerwuje mnie to ciągłe przypominanie a ile to kosztuje, czy to boli, czy mogę ? Wyszukiwarka nie gryzie wystarczy wpisać aparat ortodontyczny, lub też przeszukac ten wątek dokładnie a nie po łepkach
Tu obecne wizażanki aparatki i ich większośc ma ponad 20 lat i jakoś mogą nosić aparat więc ty raczej też. Najtańszy stały metalowy aparat kosztuje gdzieś 1200-1300 zł, a kosmetyczne, ceramiczne, nie widoczne zamki na jeden łuk u mnie bynajmniej 2400 zł.
Aparat nosi się tak długo w zależności jak wielka jest twoja wada zgryzu. Przeważnie czas noszenia wacha się od 1-1,5 do nawet jak u mnie 3 lat.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-05-23, 23:16   #1434
emless
Moderator

Cytat:
Przecież od bólu się nie chudnie
Ale tak na poważnie, to ja od lutego schudłam 5 kilo. Dopiero dzisiaj się zważyłam a tu taka niespodzianka, a ja się dziwiłam czemu mi spodnie zaczynają spadać

Górę mam od miesiąca, jakieś tam zmiany są... Denerwuje mnie to, że lewa jedynka zaczyna wychodzić sobie przed szereg Ja wiem że to przez sprężynkę między jedynką a trójką, no ale bez przesady... Ideą aparatu jest prostowanie a nie krzywienie zębów!

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:30   #1435
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eska88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy w wieku 20 lat jest jeszcze mozliwosc miec piekne rowniutkie zeby :P:? Mam zamiar wybrac sie po aparat tylko czy nie jest już za późno? Jakie są teraz ceny i przez ile trzeba go średnio nosić?
jasne ze mozna nigdy nie jest za pozno.ja alozylam aparacik jak mialam 22 lata
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 07:36   #1436
smv
Zakorzenienie

hehe ja schudlam ale jak nauczykam sie jesc waze z powrotem tyle samo wiec luz;_0
ale pogoda do niczego normlanie mi sie nic nie chce a tu nauka na mnie czeka wtym tyg 2 poprawki lelele;/

ja mam lat 22, moj tz tez ma lat 22 i dopiero zalozył, ja zalozylam rok temu;-) smigaj do lekjarza i podyskutuj troche
Stary 2008-05-24, 09:15   #1437
madaK
Rozeznanie

Cytat:
ja mam prawie 26 lat i sie zdecydowałam na aparat.a co do chudniecia,to bym skakała chyba do góry jakbym schudła z 5 kg.
Stary 2008-05-24, 11:14   #1438
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

nigdy nie jest za późno ja mam 25 lat i wcale nie uważam,że jestem za stara!!

Cytat:
co prawda narazie mam aprat od 5 maja,ale problem z jedzeniem trwał 3 dni...a teraz jem normalnie i wszystko na co mam ochotę...no prawie wszystko...orzechów nie jem bo sie jednak troche boję,że coś mi się odklei...tak więc nie masz się co martwić

miałam nadzieję,że będę miałą ograniczony jadłospis i dzięki temu coś uda mi się zrzucić...no,ale jeszcze wszystko przede mną

Stary 2008-05-24, 13:52   #1439
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
C o ty gadasz ? ja jakos mam drugi raz aparat i jakos nie schudłam =] to zalezy ile bedziesz jadła po zalozeniu aparatu Jedz najlepiej budynie, kisiele, jagurty, banany lub zupki dla dzieci- te gerberki i napewno nie schudniesz
heh.;d no mam nadzieje ;d.

Stary 2008-05-24, 15:47   #1440
smv
Zakorzenienie

moj tz ciagle uwaza co je i po kazdym osilku myje zeby, schudl to widze nawet ja ;D hehe
ale teraz on nie hcce nic zjesc u mnie bo 'nie ma szczoteczki' ( bu

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości