|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
Cytat:
Ale i tak dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki
Dzięki waszemu forum dowiedziałam się naprawdę sporo ważnych rzeczy, dzięki którym w końcu przekonałam się do aparatu Dwa dni temu miałam zakładane separatory i strasznie mnie bolą zęby..już się boję co to będzie jak założą aparat..
|
|
|
|
#1353 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
już sobie wyobrażam co by było jakbym ja musiala zdawać z biblii - po egzaminatorów to musiałby psychatryk chyba przyjechać ![]() Cytat:
Skoro masz wszystkie metalowe to może masz taką sytuację jak ja ![]() Cytat:
kurcze pamiętam jak zastanawiałam się nad aparatem i trafiłam na to forum i akurat byłaś jedną z osób które akurat zakładały druciaka... Wydaje się jakby to było wczoraj nie? Mi roczek minie za 3 tygodnie ![]() Cytat:
. Co do osławionych odbarwien ligaturek to chyba zależy od firmy. Ja jak nosiłam to jadłam wszystko i nic mi się nie odbarwiało ani od żadnych zupek chińskich ani od innych "kolorowych" rzeczy. Jedyne czego się nie odważyłam spróbować to curry bo podobno ta przyprawa to już na maksa farbuje... Także powodzenia
|
|||||
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja jeszcze tylko 23 dni do pierwszej wizyty ! ;] a niedawno było 50 o.0 hehe gdzies za tydzien pótorej jade na zdjęcia szczeny, a 9 czerwca na wizyte pędze tzw. oględziny xD ząbki wszystkie ładnie mi jusz wyszły więc tylko czekać do załozenia mysle że niebawem gdzies na przełomie czerwiec-wzesień najpóźniej ![]() smv no to gratulację !
|
|
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
piesio a tobie nie został zaproponowany aparat ruchomy? Pamiętam jak strasznie się nakręcałaś na stały a potem orto powiedziała że nie... Czy coś znowu pomieszałam?
|
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak tak było, ale orto zdecydowała że jednak stały będzie + dodatkowe pierścienie i przedłużenie czasu noszenie o pół roku ponieważ jest głęboka wana zgryzu czyli tylnie zabki za krótkie a przednie za długie. Te dodatkowe pirścienie maja za zadanie wyciagnąc tylnie zabki do góry. Myśle że wytłumaczyłam |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
dawno mnie tu nie było,nie pisałam chyba jakiś tydzień a nie zaglądałam od trzech dni ![]() pracy dużo,w środę byłam u orto, w piątek na kursie...zresztą w ogóle staram się uczyć tej teorii na prawko, bo ciągle robię dużo błędów w testach dwa razy byłam na zajęciach a we wtorek pierwsza jazda boję się przepotwornie![]() alergiczki trzymajcie się, strasznie Wam współczuję...Ja mam termin na testy na koniec maja, ale przypuszczam, że nic nie wyjdzie, bo od tego zapalenia oskrzeli nic się nie dzieje. No ale jak chorowałam, to też kilka stów wydałam na leki i po prostu załamka tak że domyślam się co to jest, jak trzeba wydawać tak częściej a jak jeszcze efekt marny lub żaden, to... ale nie dajcie sięsmv stawiaj jakieś winko ![]() no a ja poszłam do orto w środę i orto do mnie:"o matko!a cóż to się zrobiło!i jeszcze jedynka ucieka!czemu pani z tym od razu nie przybiegła?"...zrobiła mi się giga przerwa z przodu u góry, ale jakoś nie bardzo mogłam przyjść wcześniej, choć wiedziałam, że nie miało to tak wyglądać...no prawie dostałam opiernicz teraz znów muszę chodzić co tydzień na wymianę łańcuszka no ale szpara już się zmniejszyła i jak to zamkniemy to zostaną zwykłe pierdoły,a na dole już właściwie NIC i nawet mnie nie boli, choć zęby się przemieszczają, bo widzę, ale to chyba akurat niezbyt dobrze, bo orto stwierdziła, że nie utwierdziły się jeszcze w nowym miejscu w kości i latają po łuku jak chcą, dlatego zbiera mi wszystko łańcuszkiem i tak będę musiała chodzić jakieś dwa, trzy miesiące, żeby zębiszcza się "zakotwiczyły" w nowym ustawieniu dobrze chociaż, że łańcuszek kolorowy-różowy![]() dobra babeczki wracam do moich teścików ![]() miłego wieczorku
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
co do metalowych ligatur to mi orto w poniedz założył na jedną 5 bo drucik mi się z zamka wysunął...no i ta 5 boli mnie nadal
![]() ja do wizyty mam jeszcze 16 dni ![]() ![]() Jak ja się dziś nudzę...a powinnam prackę pisać to zamiast tego w necie buszuję.. o ja niedobra kawa i do dzieła!!
|
#1359 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czyli wszelkiego rodzaju KFC, McSyfy ze swoimi sosami, itd są niegroźne? a barszczyk czerwony to pewnie i tak przez słomkę :P:P dlatego tak pytam bo moje koleżanki jak któras miała to zakładały metalowy i nie miały problemu z odbarwianiem
|
|
|
#1360 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli to ma mieć na to wpływ chociaż mówił mi orto że góra to pójdzie raz dwa ,za to z dołem będę miała nie lada atrakcje ;/ ... we wtorek czeka mnnie wizyta u orto to już się go dokładnie dopytam co i jak mam nadzieję że nie dostanę ochrzanu jak Ty papryka
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no zlosnico pamietam pamietam
szybko minelo:Paj a ja sie wczoraj caly dzien lenilam, nic nie zrobilam kompletnie bo pogoda byla taka ze ...ach;D wiec przesiedzalam caly dzien przed domkiem, pograbilam skoszone trawsko tak ze dzis mnie plecy bola i ledwo sie ruszam:P hehe. papryczko ucz sie ucz, bedziesz potem smigac autkiem;] ja wciaz sie nie moge zdecydowac na kurs-straaach! no i dzis tz przyjezdza zrobie mu zdjecia i pokaze jak sie zgodzi jego fotki heh..ale calowac to sie nie bede nie ma bata;Pa w ogole to dzis imieniny mam;] ale ze wzgledu na tzta nic nie przygotowalam bo i tak nie zje ehe....Milego dnia dziewczynki, zabeiram sie za jakas prace bo sie strachelnie rozleniwiłam
|
#1363 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Papryczko! Wreszcie jesteś ![]() Dziewczynki: robić prawko i jeździć! Ja już śmigam 8 lat (Boszzz jak ten czas leci)miłego dnia!
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
witam mnie to bardzo dawno nie było dopiero :p bo po prostu nie działo sie nic ciekawego z moimi zębami :P a wiec tak w czwartek miałam wizytę i cały czas nosze metalowe ligatury które sa bardziej praktyczne bo sadze ze lepiej cisną co za tym idzie ze ząbki sie szybciej prostują i sadze nie wiem jak wy ze można lepiej doczyścić zęby ?? takie moje zdanie ale oczywiście tęsknie już za kolorowymi gumkami i nie mogę sie doczekać kiedy je wreszcie założę
oto moje ząbki :p fotki po lewo teraźniejsze z po prawo z lutego bodajże pozdrawiam wszystkie aparatki i te stare i te nowe ![]() Aha co do prawka dziewczyny robić jak najszybciej prawko przydaje sie jak nie wiem co :p i nie bójcie sie bo naprawdę nie ma czego.. papryczko pierwsza lekcja jazdy wytłumaczą ci wszystko i na pewno będziesz super jezdzic.. Ja jak szlam na pierwsza lekcje z jazdy to kompletnie nie wiedziałam co gdzie jest i do czego służy :P a egzamin na prawo jazdy zdałam za pierwszym razem i ty też tak zrobisz na pewno
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
smv to wszytskiego najlepszego z okazji imienin!!!! buziale wielkie!!!
a ja po piatkowej wizycie znowu wróciłam do jogurtów, kaszek...bolały mnie zęby, ale to baaardzo.wizyta byla dluga, bo prawie godzine siedziałam. znowu 3 pętle mam, ósemki, ligatury metalowe, łańcuszek od dwójki do dwójki na górze i jakos dziwnie powyginany drut, który jest zahaczony gumka (taka jak do separacji) od 5 do 6 (po obu stronach na górze). Mam pytanie do dziewczyn, którym się diastema schodziła. Czy jak sie Wam zeszły jedynki to brodawka międzyzębowa Wam spuchła tak dziwnie?? Mnie się taki bąbelek zrobił i troche to boli ((załaczam nowe zdjęcie. przed wizytą miałam jeszcze taka 0,5-1 mm przerwę. dosłownie 2 godziny po założeniu łańcuszka ząbki się zeszły, ale krzywo stoja:/ jedna jedynka jest wysunięta do przodu i nachodzi na drugą.ale tłumacze sobie, że to dopiero początek i się na razie tym nie przejmuje
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
smv podtrzymuję więc "stawiaj winko"
wszystkiego najlepszego cmok cmok![]() aaa czyli nie jest tak źle, jeszcze mnie tu kojarzycie dzięęęęki wielkie za słowa otuchy w kwestii mojej jazdy muszę się wyciszyć i uspokoić, bo inaczej nici z nauki, nie skupię się na tym co mam robićnic prostszego jak się jest nerwusem ha!!! ![]() nie wiem jak u Was, ale u mnie łeb urywa! wieje jak diabli
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Ja też życzę najlepszego z okazji imieninek. (z resztą, też dzisiaj mam)
A poza tym to 30 czerwca będę miała stały aparacik i zdecydowałam się na mix kolorków. Jakie są najładniejsze (tylko nie różowy!)? |
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
poldzia89 pięknie ci się jedynki wyrównały, czyżby orto ci je trochę przypiłowała?
![]() smv wszystkiego najlepszego
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
hej
chyba zdecyduje sie na aparacik, dzisiaj tylko na chwilke, bo idzie burza i musze kompa wylaczyc..czytalam czesc watku, ale mam od razu 2 pytanka: - ile mniej wiecej potrzeba czasu by zalozyc aparat, tzn przygotowania - ile mniej wiecej sie nosi aparat dziekuje
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kobietki
;*Flofferek na czekalam ok miesiaca na zalozenie w tym czasie: wyrywanie, wyciski, zdjecia. wszytsko zalezy od orto czy ma duzo klienteli czy tez nie inni czekja np tylko tydzien![]() u mnie wczoraj tak waliło ze porazka@!!! gradziorem takim, wszystko nam zniszczylo doszczetnie pomidorki. buu a jak tak je kocham (wstawiam zdjecia zebali mojego tzta hehe...smieszne ma ten zamczyska;Dzmykam bo mam miec kory a nic nie przygotowałam sobie a potem na zajecia..łęłe ale chmurzyska;((Iseniu sliczne zebolki )dostawilam moje i tzta zeby :P hehe fajne foto;D
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2008-05-19 o 07:39 |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, a u mnie wieści takie, że być może już w niedługim czasie zdejme ten złom
, co prawda na sama myśl mi czegoś brakuję ![]() Przedstawiam swój nowy nabytek różowy łańcuch
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
smv czemu twoj tz ma takie dziwne zamki??
Dziewczyny orientujecie sie moze czy ligaturki maja jakis rozmiar czy wszystkie sa jednakowe? |
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Witam was![]() Jestem tu pierwszy raz we wtorek idę na założenie aparatu góra, tylko tak naprawdę to nie dopytałam dlaczego nie będę miała gumek separacyjnych ...tak się zastanawiam czy ktoś z was też nie miał separacji?? ząbki mam raczej blisko siebie i czy tam się zmieści pierścień?hmmm mam nadzieję że moja orto wie co robi pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
milunia zamiast pierscieni stosowane moga byc rowniez rurki - dziewczyny juz pisaly o tym wczesniej Najlepiej wyszukaj sobie pod nazwa separacja. bylo juz o tym duuuuzo watkow, a tak na marginesie ja na gorze nie mam ani rurek ani pierscieni... wiec uspokajam Orto na pewno wie co robi
ps. ja tez mam wizyte we wtorek ![]() Isenia faaajowy ten rózowy łancuch ;] |
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
~Gonia~: tak dokładnie miałam spiłowywane jedynki teraz bo kawałek tam był odkruszony :p ale o wiele lepiej od razu wyglądają!! orto powiedziała ze teraz jeszcze zmieniamy ustawienia jedynki i korekta zgryzu i na tym bedzie koniec leczenia
![]() ![]() smv: no naprawde ten twój tż ma dziwne zamki ale fajnie wygladaja :p
|
#1376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie , że Ty też masz we wtorek wizytę ;D ja czekam na swoją z niecierpliwością
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na następnej wizycie zamierzam się wszystkiego dowiedzieć
|
|
#1378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pierścienie i tak noszę, orto trochę się namęczyła przy ich zakładaniu, ale dała radę, zuch dziewczyna
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Ja z ciasno przylegającymi zębami nosiłam separację przez jeden dzień, a pierścienie mam na szóstkach.
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Super dziewczyny
![]() ale w sumie po co na zapas się martwić![]() No dziewczyny przeglądałam wasze fotki z ząbkami i macie naaaaaaprawdę śliczne ząbeczki i pięknie się wam prostują ...marzenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

I tylko nie pogarszał sytuacji

I to wszytsko o tematyce męki Jezusa
Mam wiersz, 2 obrazy, utwór muzyczny i trochę o architekturze. Dlatego tak strasznie się boję tego nieszczęsnego polaka, bo zupełnie nie mam pojęcia o co mogą zapytać 
, ale ostatnio przepadła mi jedna wizyta, bo moja orto przyjeżdża tu do mnie tylko raz w tygodniu i jak było tyle tego wolnego to nie miała po prostu kiedy przyjechać
już sobie wyobrażam co by było jakbym ja musiala zdawać z biblii - po egzaminatorów to musiałby psychatryk chyba przyjechać
dwa razy byłam na zajęciach a we wtorek pierwsza jazda
ale nie dajcie się

chociaż mówił mi orto że góra to pójdzie raz dwa ,za to z dołem będę miała nie lada atrakcje ;/ ... we wtorek czeka mnnie wizyta u orto to już się go dokładnie dopytam co i jak

wszystkiego najlepszego cmok cmok

ale w sumie po co na zapas się martwić