Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-17, 12:26   #1351
agggunia
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Agunia- ja nosiłam zdejmowany i co z tego ? On mnie przynosił efektów tylko utrzymywał zęby w takiej postaci jak były I tylko nie pogarszał sytuacji rozkręcałam go co kilka tygodni, ale szybko się wichruje i miałam co chwile go podklejanego, a gdy przez np. kilka dni z jakieś powodów go nie mogłam założyć, to przy kolejnym założeniu moja szczęka się znowu zwężała i zamiast rozkręcic to musiałam do skręcać o dwie dziurki ;/ no nie wiem, ja bym odradzała, ale to zależy od ciebie i twojej wady zgryzu i zębów
Wady zgryzu nie posiadam jako takiej. Zęby mam idealnie proste, tylko te przerwy... Nie wiem sama.

Ale i tak dziękuję za odpowiedź
agggunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 15:03   #1352
Alitalia
Przyczajenie

Witam wszystkie aparatki Dzięki waszemu forum dowiedziałam się naprawdę sporo ważnych rzeczy, dzięki którym w końcu przekonałam się do aparatu Dwa dni temu miałam zakładane separatory i strasznie mnie bolą zęby..już się boję co to będzie jak założą aparat.. I jeszcze czeka mnie wyrywanie wszystkich 8-mek..wszystkie w dziąsłach i to w poprzek :/ Co do aparatu to zecydowałam się na kryształowy, bo wadę mam bardzo dużą i wolałam, żeby nie było go aż tak widać. I mam pytanie jak to z jedzeniem wygląda. Czy taka np. zwykła pomidorowa odbarwi gumki i sam aparat? Możecie powiedzieć jakie dania najbardziej kolorują? dzięki
Alitalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 17:07   #1353
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ta wy to nie macie co narzekać, bo przynajmniej wiecie ze was z lektur zapytaą, a jak ja nie mam zadnych lektur, tylko obrazy , biblie i wiersz ? I to wszytsko o tematyce męki Jezusa To dopiero będzie rzeźnia Ustny w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
No właśnie problem w tym, że ja też nie mam żadnych lektur Mam wiersz, 2 obrazy, utwór muzyczny i trochę o architekturze. Dlatego tak strasznie się boję tego nieszczęsnego polaka, bo zupełnie nie mam pojęcia o co mogą zapytać

smv tak normalnie to mam zmieniany drucik mniej więcej co 2 miesiące , ale ostatnio przepadła mi jedna wizyta, bo moja orto przyjeżdża tu do mnie tylko raz w tygodniu i jak było tyle tego wolnego to nie miała po prostu kiedy przyjechać
sorry ale nie orientuję się w tych nowych maturach ale to co wy zdajecie że macie takie rąbnięte pytania??? Na polskim zawsze były i być powinny lektury a nie biblia już sobie wyobrażam co by było jakbym ja musiala zdawać z biblii - po egzaminatorów to musiałby psychatryk chyba przyjechać

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
kasiek ładniutkie ząbki w ładniutkich gumczasach
ciekawi mnie ta twoja jedna metalowa ligatura, chodzi o to żeby był na na tego zeba większy nacisk???

ja mam wszystkie metalowe i tak się zastanawiam czy tak już zostanie mi do końca czy tez będę mogła mieć te kolorowe gumczasy
taki zwykły metalowy z metalowymi ligaturami to działa z większą siłą? czy mi się obiło o uszy? hmm.. qrcze wydaje mi się że mi tak orto mówił ale nie jestem pewna.... hm
metalowe ligaturki podobno mają większy nacisk niż zwykłe. Pewnie nie pocieszę cię mówiąc że od 10 miesięcy noszę już tylko metalowe ligatury. Zwykłe gumowe orto pozwoliła mi ponosić przez pierwsze 2 miesiące...
Skoro masz wszystkie metalowe to może masz taką sytuację jak ja

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
o ja pierdsziele kasiu wspolczuje ci...
biedaczko..tyle kas na te leki i nic nie działa jak powinno az mi normlanie scisnelo sie w srodku jak prezczytalam:-(
3maj sie..

a u mnie bez zmian, troche zeby bola, wizyte mam za 2 miechy prawie ze...wiec;] nic nowego nie napisze.;];]
moj tz ma aparata mowi ze ma jakies inne zamki i ze ma przezroczyste gumy;] hehe jeszcze go nie widzialam;] ciekawe jak sie bede teraz calowac;p nie wyobrazam sobie

TADADADAAAAAAAAA!! DZIS MAM ROK Z DRUTEM GóRNYM;] HEHEH ALE SZYBKO MINEłO=]

MILEGO DNIA KOCHANE;*
no to gratualcje smv
kurcze pamiętam jak zastanawiałam się nad aparatem i trafiłam na to forum i akurat byłaś jedną z osób które akurat zakładały druciaka... Wydaje się jakby to było wczoraj nie? Mi roczek minie za 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Alitalia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie aparatki Dzięki waszemu forum dowiedziałam się naprawdę sporo ważnych rzeczy, dzięki którym w końcu przekonałam się do aparatu Dwa dni temu miałam zakładane separatory i strasznie mnie bolą zęby..już się boję co to będzie jak założą aparat.. I jeszcze czeka mnie wyrywanie wszystkich 8-mek..wszystkie w dziąsłach i to w poprzek :/ Co do aparatu to zecydowałam się na kryształowy, bo wadę mam bardzo dużą i wolałam, żeby nie było go aż tak widać. I mam pytanie jak to z jedzeniem wygląda. Czy taka np. zwykła pomidorowa odbarwi gumki i sam aparat? Możecie powiedzieć jakie dania najbardziej kolorują? dzięki
ja noszę kryształowy i nic mi się nie barwi. Ani gumowe elementy (łańcuszki itp.) ani sam aparat. co do jedzenia to szybko opanowuje się technikę skutecznego czyszczenia aparatu (przynajmniej w moim przypadku). Jeśli nie masz mega stłoczeń to wystarczy że po jedzeniu przejedziesz językiem po aparacie i możesz mieć pewność ze zadna wystająca marchewka ci tam nie zostanie .
Co do osławionych odbarwien ligaturek to chyba zależy od firmy. Ja jak nosiłam to jadłam wszystko i nic mi się nie odbarwiało ani od żadnych zupek chińskich ani od innych "kolorowych" rzeczy. Jedyne czego się nie odważyłam spróbować to curry bo podobno ta przyprawa to już na maksa farbuje...

Także powodzenia
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 17:26   #1354
Piesio
Raczkowanie

Witam
ja jeszcze tylko 23 dni do pierwszej wizyty ! ;] a niedawno było 50 o.0 hehe gdzies za tydzien pótorej jade na zdjęcia szczeny, a 9 czerwca na wizyte pędze tzw. oględziny xD ząbki wszystkie ładnie mi jusz wyszły więc tylko czekać do załozenia mysle że niebawem gdzies na przełomie czerwiec-wzesień najpóźniej

smv no to gratulację !
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 17:53   #1355
zlosnica85
Raczkowanie

piesio a tobie nie został zaproponowany aparat ruchomy? Pamiętam jak strasznie się nakręcałaś na stały a potem orto powiedziała że nie... Czy coś znowu pomieszałam?
Stary 2008-05-17, 18:13   #1356
Piesio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlosnica85 Pokaż wiadomość
piesio a tobie nie został zaproponowany aparat ruchomy? Pamiętam jak strasznie się nakręcałaś na stały a potem orto powiedziała że nie... Czy coś znowu pomieszałam?

tak tak było, ale orto zdecydowała że jednak stały będzie + dodatkowe pierścienie i przedłużenie czasu noszenie o pół roku ponieważ jest głęboka wana zgryzu czyli tylnie zabki za krótkie a przednie za długie. Te dodatkowe pirścienie maja za zadanie wyciagnąc tylnie zabki do góry. Myśle że wytłumaczyłam
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 18:20   #1357
papryka85
Zakorzenienie

czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? dawno mnie tu nie było,nie pisałam chyba jakiś tydzień a nie zaglądałam od trzech dni
pracy dużo,w środę byłam u orto, w piątek na kursie...zresztą w ogóle staram się uczyć tej teorii na prawko, bo ciągle robię dużo błędów w testach dwa razy byłam na zajęciach a we wtorek pierwsza jazda boję się przepotwornie

alergiczki trzymajcie się, strasznie Wam współczuję...Ja mam termin na testy na koniec maja, ale przypuszczam, że nic nie wyjdzie, bo od tego zapalenia oskrzeli nic się nie dzieje. No ale jak chorowałam, to też kilka stów wydałam na leki i po prostu załamka tak że domyślam się co to jest, jak trzeba wydawać tak częściej a jak jeszcze efekt marny lub żaden, to... ale nie dajcie się

smv stawiaj jakieś winko

no a ja poszłam do orto w środę i orto do mnie:"o matko!a cóż to się zrobiło!i jeszcze jedynka ucieka!czemu pani z tym od razu nie przybiegła?"...zrobiła mi się giga przerwa z przodu u góry, ale jakoś nie bardzo mogłam przyjść wcześniej, choć wiedziałam, że nie miało to tak wyglądać...no prawie dostałam opiernicz teraz znów muszę chodzić co tydzień na wymianę łańcuszka no ale szpara już się zmniejszyła i jak to zamkniemy to zostaną zwykłe pierdoły,a na dole już właściwie NIC i nawet mnie nie boli, choć zęby się przemieszczają, bo widzę, ale to chyba akurat niezbyt dobrze, bo orto stwierdziła, że nie utwierdziły się jeszcze w nowym miejscu w kości i latają po łuku jak chcą, dlatego zbiera mi wszystko łańcuszkiem i tak będę musiała chodzić jakieś dwa, trzy miesiące, żeby zębiszcza się "zakotwiczyły" w nowym ustawieniu dobrze chociaż, że łańcuszek kolorowy-różowy

dobra babeczki wracam do moich teścików

miłego wieczorku
Stary 2008-05-17, 18:48   #1358
dygotka8
Zakorzenienie

co do metalowych ligatur to mi orto w poniedz założył na jedną 5 bo drucik mi się z zamka wysunął...no i ta 5 boli mnie nadal a na drugi dzień po założeniu zaczęla mi się ruszać i tak było ze 2dni No i zauważyłam,że ona mi sie nieco przesunęła,ale faktycznie,jest różnica jak się ma zwykłą gumkę a metalową
ja do wizyty mam jeszcze 16 dni

Jak ja się dziś nudzę...a powinnam prackę pisać to zamiast tego w necie buszuję.. o ja niedobra
kawa i do dzieła!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 18:59   #1359
Alitalia
Przyczajenie

Cytat:
Co do osławionych odbarwien ligaturek to chyba zależy od firmy. Ja jak nosiłam to jadłam wszystko i nic mi się nie odbarwiało ani od żadnych zupek chińskich ani od innych "kolorowych" rzeczy. Jedyne czego się nie odważyłam spróbować to curry bo podobno ta przyprawa to już na maksa farbuje...

Także powodzenia

czyli wszelkiego rodzaju KFC, McSyfy ze swoimi sosami, itd są niegroźne? a barszczyk czerwony to pewnie i tak przez słomkę :P:P dlatego tak pytam bo moje koleżanki jak któras miała to zakładały metalowy i nie miały problemu z odbarwianiem
Alitalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 19:53   #1360
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
czyli wszelkiego rodzaju KFC, McSyfy ze swoimi sosami, itd są niegroźne? a barszczyk czerwony to pewnie i tak przez słomkę :P:P dlatego tak pytam bo moje koleżanki jak któras miała to zakładały metalowy i nie miały problemu z odbarwianiem
KFC i McSyfy jadam nałogowo więc mogę potwierdzić że nic mi nie odbarwiały (ale to pewnie zalezy od sosu) , podobnie z barszczem chociaż z tym to tylko raz próbowałam (na wigilię )

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
co do metalowych ligatur to mi orto w poniedz założył na jedną 5 bo drucik mi się z zamka wysunął...no i ta 5 boli mnie nadal a na drugi dzień po założeniu zaczęla mi się ruszać i tak było ze 2dni No i zauważyłam,że ona mi sie nieco przesunęła,ale faktycznie,jest różnica jak się ma zwykłą gumkę a metalową
ja do wizyty mam jeszcze 16 dni

Jak ja się dziś nudzę...a powinnam prackę pisać to zamiast tego w necie buszuję.. o ja niedobra
kawa i do dzieła!!
kochana ja specjalnie dzisiaj do pracy przyszłam, że niby popracuję odrobię zaległości w papierach, jestem sama jedyna w wielkim molochu i od godziny 16 nic nie zrobiłam a teraz się zmywam do domu bo się późno zrobiło

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? dawno mnie tu nie było,nie pisałam chyba jakiś tydzień a nie zaglądałam od trzech dni
pracy dużo,w środę byłam u orto, w piątek na kursie...zresztą w ogóle staram się uczyć tej teorii na prawko, bo ciągle robię dużo błędów w testach dwa razy byłam na zajęciach a we wtorek pierwsza jazda boję się przepotwornie
zaraz zaraz papryka85 hmm a kto to? Była tu taka na tym forum???
Stary 2008-05-17, 20:47   #1361
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlosnica85 Pokaż wiadomość

metalowe ligaturki podobno mają większy nacisk niż zwykłe. Pewnie nie pocieszę cię mówiąc że od 10 miesięcy noszę już tylko metalowe ligatury. Zwykłe gumowe orto pozwoliła mi ponosić przez pierwsze 2 miesiące...
Skoro masz wszystkie metalowe to może masz taką sytuację jak ja

no to gratualcje smv
kurcze pamiętam jak zastanawiałam się nad aparatem i trafiłam na to forum i akurat byłaś jedną z osób które akurat zakładały druciaka... Wydaje się jakby to było wczoraj nie? Mi roczek minie za 3 tygodnie

....
właśnie tak mi się wydawało że mi orto mówił ze metalowe mają większy nacisk , w sumie wolę nosić metalowe a krócej jeśli to ma mieć na to wpływ chociaż mówił mi orto że góra to pójdzie raz dwa ,za to z dołem będę miała nie lada atrakcje ;/ ... we wtorek czeka mnnie wizyta u orto to już się go dokładnie dopytam co i jak

mam nadzieję że nie dostanę ochrzanu jak Ty papryka jak na moje oko to wszystko ok, chociaż kiedyś też tak myślałam a nie zauważyłam nawet jak mi odpadł zamek

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 06:07   #1362
smv
Zakorzenienie

hehe no zlosnico pamietam pamietam szybko minelo:P

aj a ja sie wczoraj caly dzien lenilam, nic nie zrobilam kompletnie bo pogoda byla taka ze ...ach;D wiec przesiedzalam caly dzien przed domkiem, pograbilam skoszone trawsko tak ze dzis mnie plecy bola i ledwo sie ruszam:P hehe.

papryczko ucz sie ucz, bedziesz potem smigac autkiem;] ja wciaz sie nie moge zdecydowac na kurs-straaach!

no i dzis tz przyjezdza zrobie mu zdjecia i pokaze jak sie zgodzi jego fotki heh..ale calowac to sie nie bede nie ma bata;P

a w ogole to dzis imieniny mam;] ale ze wzgledu na tzta nic nie przygotowalam bo i tak nie zje ehe....

Milego dnia dziewczynki, zabeiram sie za jakas prace bo sie strachelnie rozleniwiłam
Stary 2008-05-18, 09:42   #1363
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
ja tam wcinam wszystko równo i się nie martwię. Gumki i tak po kilkunastu dniach zmieniają kolor, bo blakną, więc moim zdaniem nie ma się co martwić. Ja mam w ogóle zamki mini, więc kolory z daleka i tak są niewidoczne

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
hehe no zlosnico pamietam pamietam szybko minelo:P

aj a ja sie wczoraj caly dzien lenilam, nic nie zrobilam kompletnie bo pogoda byla taka ze ...ach;D wiec przesiedzalam caly dzien przed domkiem, pograbilam skoszone trawsko tak ze dzis mnie plecy bola i ledwo sie ruszam:P hehe.

papryczko ucz sie ucz, bedziesz potem smigac autkiem;] ja wciaz sie nie moge zdecydowac na kurs-straaach!

no i dzis tz przyjezdza zrobie mu zdjecia i pokaze jak sie zgodzi jego fotki heh..ale calowac to sie nie bede nie ma bata;P

a w ogole to dzis imieniny mam;] ale ze wzgledu na tzta nic nie przygotowalam bo i tak nie zje ehe....

Milego dnia dziewczynki, zabeiram sie za jakas prace bo sie strachelnie rozleniwiłam

Papryczko! Wreszcie jesteś

Dziewczynki: robić prawko i jeździć! Ja już śmigam 8 lat (Boszzz jak ten czas leci)

miłego dnia!

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 14:00   #1364
poldzia89
Zadomowienie

witam mnie to bardzo dawno nie było dopiero :p bo po prostu nie działo sie nic ciekawego z moimi zębami :P a wiec tak w czwartek miałam wizytę i cały czas nosze metalowe ligatury które sa bardziej praktyczne bo sadze ze lepiej cisną co za tym idzie ze ząbki sie szybciej prostują i sadze nie wiem jak wy ze można lepiej doczyścić zęby ?? takie moje zdanie ale oczywiście tęsknie już za kolorowymi gumkami i nie mogę sie doczekać kiedy je wreszcie założę oto moje ząbki :p fotki po lewo teraźniejsze z po prawo z lutego bodajże pozdrawiam wszystkie aparatki i te stare i te nowe

Aha co do prawka dziewczyny robić jak najszybciej prawko przydaje sie jak nie wiem co :p i nie bójcie sie bo naprawdę nie ma czego.. papryczko pierwsza lekcja jazdy wytłumaczą ci wszystko i na pewno będziesz super jezdzic.. Ja jak szlam na pierwsza lekcje z jazdy to kompletnie nie wiedziałam co gdzie jest i do czego służy :P a egzamin na prawo jazdy zdałam za pierwszym razem i ty też tak zrobisz na pewno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg collage.jpg (34,3 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05357.JPG (60,4 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04018.JPG (40,5 KB, 70 załadowań)

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 14:04   #1365
carla_87
Raczkowanie

smv to wszytskiego najlepszego z okazji imienin!!!! buziale wielkie!!!

a ja po piatkowej wizycie znowu wróciłam do jogurtów, kaszek...bolały mnie zęby, ale to baaardzo.wizyta byla dluga, bo prawie godzine siedziałam. znowu 3 pętle mam, ósemki, ligatury metalowe, łańcuszek od dwójki do dwójki na górze i jakos dziwnie powyginany drut, który jest zahaczony gumka (taka jak do separacji) od 5 do 6 (po obu stronach na górze).
Mam pytanie do dziewczyn, którym się diastema schodziła. Czy jak sie Wam zeszły jedynki to brodawka międzyzębowa Wam spuchła tak dziwnie?? Mnie się taki bąbelek zrobił i troche to boli ((
załaczam nowe zdjęcie. przed wizytą miałam jeszcze taka 0,5-1 mm przerwę. dosłownie 2 godziny po założeniu łańcuszka ząbki się zeszły, ale krzywo stoja:/ jedna jedynka jest wysunięta do przodu i nachodzi na drugą.ale tłumacze sobie, że to dopiero początek i się na razie tym nie przejmuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby 18.05.08r..JPG (4,8 KB, 67 załadowań)

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 15:22   #1366
papryka85
Zakorzenienie

smv podtrzymuję więc "stawiaj winko" wszystkiego najlepszego cmok cmok

aaa czyli nie jest tak źle, jeszcze mnie tu kojarzycie dzięęęęki wielkie za słowa otuchy w kwestii mojej jazdy nie wątpię, że nauczę się jeździć, tylko najgorsza będzie dla mnie walka ze strachem przed prowadzeniem muszę się wyciszyć i uspokoić, bo inaczej nici z nauki, nie skupię się na tym co mam robić spokój spokój i jeszcze raz spokój

nic prostszego jak się jest nerwusem ha!!!

nie wiem jak u Was, ale u mnie łeb urywa! wieje jak diabli
Stary 2008-05-18, 15:31   #1367
hahihehy
Rozeznanie

Ja też życzę najlepszego z okazji imieninek. (z resztą, też dzisiaj mam)

A poza tym to 30 czerwca będę miała stały aparacik i zdecydowałam się na mix kolorków. Jakie są najładniejsze (tylko nie różowy!)?
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 19:31   #1368
~Gonia~
Rozeznanie

poldzia89 pięknie ci się jedynki wyrównały, czyżby orto ci je trochę przypiłowała?

smv wszystkiego najlepszego Czyżbyś miała na imię Alicja?

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 19:49   #1369
Flofferek
Zakorzenienie

hej chyba zdecyduje sie na aparacik, dzisiaj tylko na chwilke, bo idzie burza i musze kompa wylaczyc..
czytalam czesc watku, ale mam od razu 2 pytanka:
- ile mniej wiecej potrzeba czasu by zalozyc aparat, tzn przygotowania
- ile mniej wiecej sie nosi aparat

dziekuje
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 06:32   #1370
smv
Zakorzenienie

dziekuje kobietki;*

Flofferek na czekalam ok miesiaca na zalozenie w tym czasie: wyrywanie, wyciski, zdjecia. wszytsko zalezy od orto czy ma duzo klienteli czy tez nie inni czekja np tylko tydzien

u mnie wczoraj tak waliło ze porazka@!!! gradziorem takim, wszystko nam zniszczylo doszczetnie pomidorki. buu a jak tak je kocham(

wstawiam zdjecia zebali mojego tzta hehe...smieszne ma ten zamczyska;D

zmykam bo mam miec kory a nic nie przygotowałam sobie a potem na zajecia..łęłe ale chmurzyska;((

Iseniu sliczne zebolki)

dostawilam moje i tzta zeby :P hehe fajne foto;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mich.JPG (58,5 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasze zebole;D.JPG (106,8 KB, 114 załadowań)

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2008-05-19 o 07:39
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 07:35   #1371
Isenia
Rozeznanie

Kurcze, a u mnie wieści takie, że być może już w niedługim czasie zdejme ten złom , co prawda na sama myśl mi czegoś brakuję

Przedstawiam swój nowy nabytek różowy łańcuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maj1.jpg (53,3 KB, 138 załadowań)
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 09:11   #1372
yyork
Raczkowanie

smv czemu twoj tz ma takie dziwne zamki??

Dziewczyny orientujecie sie moze czy ligaturki maja jakis rozmiar czy wszystkie sa jednakowe?
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 09:54   #1373
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27
Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Witam was
Jestem tu pierwszy raz we wtorek idę na założenie aparatu góra, tylko tak naprawdę to nie dopytałam dlaczego nie będę miała gumek separacyjnych ...tak się zastanawiam czy ktoś z was też nie miał separacji?? ząbki mam raczej blisko siebie i czy tam się zmieści pierścień?hmmm mam nadzieję że moja orto wie co robi pozdrawiam wszystkich
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 10:11   #1374
szwedka84
Raczkowanie

milunia zamiast pierscieni stosowane moga byc rowniez rurki - dziewczyny juz pisaly o tym wczesniej Najlepiej wyszukaj sobie pod nazwa separacja. bylo juz o tym duuuuzo watkow, a tak na marginesie ja na gorze nie mam ani rurek ani pierscieni... wiec uspokajam Orto na pewno wie co robi zobaczysz we wtorek jaka bedzie Twoja metoda leczenia

ps. ja tez mam wizyte we wtorek

Isenia faaajowy ten rózowy łancuch ;]

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:33   #1375
poldzia89
Zadomowienie

~Gonia~: tak dokładnie miałam spiłowywane jedynki teraz bo kawałek tam był odkruszony :p ale o wiele lepiej od razu wyglądają!! orto powiedziała ze teraz jeszcze zmieniamy ustawienia jedynki i korekta zgryzu i na tym bedzie koniec leczenia

smv: no naprawde ten twój tż ma dziwne zamki ale fajnie wygladaja :p

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:35   #1376
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
milunia zamiast pierscieni stosowane moga byc rowniez rurki - dziewczyny juz pisaly o tym wczesniej Najlepiej wyszukaj sobie pod nazwa separacja. bylo juz o tym duuuuzo watkow, a tak na marginesie ja na gorze nie mam ani rurek ani pierscieni... wiec uspokajam Orto na pewno wie co robi zobaczysz we wtorek jaka bedzie Twoja metoda leczenia

ps. ja tez mam wizyte we wtorek

Isenia faaajowy ten rózowy łancuch ;]
Szwedka bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i podpowiedź fajnie , że Ty też masz we wtorek wizytę ;D ja czekam na swoją z niecierpliwością
Stary 2008-05-19, 12:52   #1377
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
Witam was
Jestem tu pierwszy raz we wtorek idę na założenie aparatu góra, tylko tak naprawdę to nie dopytałam dlaczego nie będę miała gumek separacyjnych ...tak się zastanawiam czy ktoś z was też nie miał separacji?? ząbki mam raczej blisko siebie i czy tam się zmieści pierścień?hmmm mam nadzieję że moja orto wie co robi pozdrawiam wszystkich
ja też nie miałam separacji i mam zamki od 5 do 5(tylko góra narazie) Nie mam ani pierścieni ani rurek...nie zapytałam na wizycie kiedy miałam zakładany aparat bo byłam w dużym szoku ale na następnej wizycie zamierzam się wszystkiego dowiedzieć Nie martw się,wszystko w swoim czasie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:58   #1378
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
Witam was
Ja też nie miałam separacji, mimo że mam ząbki raczej ciasno przylegające do siebie A pierścienie i tak noszę, orto trochę się namęczyła przy ich zakładaniu, ale dała radę, zuch dziewczyna

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:36   #1379
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam separacji, mimo że mam ząbki raczej ciasno przylegające do siebie A pierścienie i tak noszę, orto trochę się namęczyła przy ich zakładaniu, ale dała radę, zuch dziewczyna
Ja z ciasno przylegającymi zębami nosiłam separację przez jeden dzień, a pierścienie mam na szóstkach.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 16:17   #1380
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27
Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Super dziewczynydzięki za odpowiedzi i już jestem spokojniejsza bo martwiłam się trochę i bałam, że może przy zakładaniu będzie mnie to bolało jeśli będzie ścisło ale w sumie po co na zapas się martwić
No dziewczyny przeglądałam wasze fotki z ząbkami i macie naaaaaaprawdę śliczne ząbeczki i pięknie się wam prostują ...marzenie jak założę aparacik to może też dołączę foteczkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości