|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
moj maz tez placil 18zł...nie wiedzialam ze az takie roznice moga byc na cenach....
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie muszę poszukać tej herbatki
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak swoja drogą strasznie ta herbata jest nie dobra
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde, jak nie dobra to może nie będę kupować bo skonam
przy piciu wszystko zniosę oprócz anyżu............ brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrJa mam próbkę z teczki szpitalnej to zaraz sobie pacnę i zobaczę jak smakuje
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
a ona zawira anyż
bleee...az mnie potelepalao
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi! Poskarzylam sie , ze maly nie trawi butli i chyba podzialalo, bo dzis dalam mu na probe i wypil cale 60 ml bez malego ulania czy zaksztuszenia
Jestesmy chyba na dobrej drodze. Za to w nagrode przy przewijaniu strzelil taka torpede, ze szok. Polecialo chyba 1,5 metra , ja akurat odeszlam krok w bok wyrzucic pampka, wiec wszytsko polecialo nie na mnie, a na lozeczko...cala posciel, lozeczko, zabawki i dywan...w zoltej kupie! Juz wstawilam pranie- kocham tego lobuziaka
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu mam pytanie...jak swojej malej dajesz sztuczne mleko to ile?
a tak w ogole moglabys na priv wyslac swoj nr gg ?
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
zofia pije nan ha od początku i nie ma problemów z kolkami i brzuchem
mi nadal brakuje 2 kg do wagi, ale oprócz tej galarety to nie wiem gdzie to siedzi ![]() tż mówi, że to cycowe mleko. achaaa
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa no fakt, jeszcze mleko i cyce waza swoje, o tym nie pomyslalam
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ile kropel witaminy D podajecie swoim dzieciaczkom? Nie mam juz recepty, a do pediatry nie moge sie dodzwonić
I jak??? Prosto o buzi? Bo w ulotce pisze że razem z pokarmem, ale to chyba dotyczy karmiacych butelka...ps. Te herbatki hipp nie są takie złe, mozna sie przezwyczaić |
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
strasznie u nas wieje i tak sie zastanawiam czy isc z mala na pole?
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie nie spodziewalam ze nie bede czula zadnego obrzydzenia...
![]() edit.. dolaczam zdjecie mojego mlekossacza z osmego dnia zycia
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2008-08-12 o 16:40 |
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklada sie malemu w policzek podczas karmienia i ta tabletka szybciutko sie proszkuje. Na oczatku balam sie mu dawac, ale okazalo sie to calkiem proste i bezpieczne |
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola wczoraj tak plasnęła, że aż pisnęłam... poleciało mi po całej ręce Cytat:
Martusia już Ci piszę numer Też nad tym myślę
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie udoiłam 100 ml, no! I wieczorem liczę na co najmniej 60 albo 90 ml
Wypiłam też herbatkę laktacyjną z próbki i muszę stwierdzić, że nie jest zła. Czuć anyż ale lekko, więc zniosę bo zdecydowanie mniej niż w tej ułatwiającej trawienie. Czyli muszę kupić
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leleth fajnych masz tesciow dobrze zrobiłas Kasiulka wyglądasz super i oczywiscie najlepsze zyczenia , ja zaczynam sie martwic bo boje sie ze za niedługo zniknę juz zrzuciłam wszystko, mam wagę startową i obawiam sie ze nadal waga bedzie spadac a tak chciałam zeby te 5 kg na + zostały. Wiec waga juz sprzed ciązy ale ciało nie te jakas sflaczała sie czuję, a o brzuchu nawet nie mówię, taka naciągnięta skóra ![]() a wlasnie! smarujecie sie czyms ujędrniającym ? Mijalea a czy przy tym skurczu niby piersi leci tez mleko z drugiej piersi? bo ja tak mam, i zdarza mi sie tez ze w ogole nie karmi ę i czuje mrowienie i mleko leci przed chwilką miałam akcję bez pomocy sie nie obyło, ufajdałam sie po pachy przy sciaganiu bodziaka i od razu mała miała zafundowaną kąpiel w umywalce a mi cycki zmalały bo juz nie chce miec znowu jazd z temperaturą aha moja klucha w 5 tygodniu wazy 5 kg 50 g czyli po raz drugi w ciągu 2 tygodni przybrała 700 g u Was wieje a u mnie zar leje sie z nieba, taki zaduch ze mała w samym body lezała, bez mycy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym moj 8-dniowy potworek standardowo polyka 90 ml ...dzis mnie zaskoczyl i wypil 120 ml mleka z cyca.... a lekarka wczoraj kazala nam ograniczac jego porcje i w zamian dawac mu czesciej jedzenie.... wszystko po to aby zwalczyc jego nowy nawyk ulewania (ma to od przedwczoraj) ..ale jemu sie nie da zmniejszyc porcji.... najpierw nie chce oddac butelki.... jak tylko poczuje ze ktos ciagnie za butelke to lapie ja jak najmocniej potrafi i ssa trzy razy szybciej niz wczesniej.... i potem cierpliwie znosi odbekiwanie...a jak sie zorientuje ze po tym nie nastepuje kolejna faza karmienia i nikt nie reaguje na jego wyrazne znaki (Zdesperowany wklada sobie piastki do buzi) to uruchamia syrene.... i spragniony ciszy rodzic ustepuje i wlewa w potworka kolejna dawke nektaru..... maz od wczoraj (zorientowal sie jak szybko ubywa sztucznego pokarmu z puszki) stwierdzil, ze karmimy malego moim mlekiem ile razy dziennie sie da bo on nie chce zbankrutowac przy takim zapotrzebowaniu ..... i w gole zaczal sie martwic waga malego i sie pytal czy noworodki moga byc na diecie.....
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 | ||||
|
Zadomowienie
|
Asiula ja podaje zgodnie z zaleceniem 1 kropelke witaminy D, lelleth jakie twoj smyk ma dlugie wloski jak rumcajsik maly
![]() Bylam dzis zamowic szczepionki dla małej i kobitka do mnie jak Lena urosła i jaka grubiutka kurcze chyba dobrze ja karmie az za dobrze ![]()
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
Ja daje Vigantol - 1 kropelke
co do herbatki- to oprocz tej granulowanej Hippa jest jeszcze taka ziolowa - sie nazywa "srodek mlekopedny" Herbapolu - ma melise, koper wloski i anyz. Pisza ze jest o dzialaniu rozkurczajacym i wiatropednym - znaczy na brzuszek mlodego tez dziala dobrze. No i dziala na mleko- bo ktos pytal. Ja pije od poczatku i wogule nie mam problemu z mlekiem, a poprzednio byla masakra. Na mleko tez dobrze robi trzymanie cycow w cieplym, duzo plynow i odpoczynek rzesz-co za dzien... niech juz zacznie padac bo skonam Leleth - piekny ten Twoj dzidziol ![]() A ja juz waze tyle co przed ciaza. Troche mnie to martwi, bo zaraz sie znowu jakiejs anemii nabawie... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze zmienilam avatar i sama nie moglam poznac swojej wypowiedzi haha...
Rusalko on ma jeszcze dluzsze wlosy niz widac na zdjeciach.... ma takie smieszne baczki (wlosy tam ma na conajmniej 3-4 cm dlugosci) i wlosy z tylu ktore klada mu sue na ramionach... moj maz sie juz interesuje czy moze go do fryzjera zabrac bo mu te klaczki przeszkadzaja jak on go bierze na rece.... ja tez nie raz go za nie pociagnelam ale na szczescie nie plakal.... ale ja nie chce ich obcinac bo wg mnie wyglada z nimi jak maly elfik haha.... jak dla mnie to idealny image
|
|
#1435 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KRISTI GRATULACJE!!!!!!!!!!!! My wczoraj byliśmy w trójeczkę u moich rodziców. Młodej bardzo się podobało ![]() Foteczki z wczoraj i dziś: 1,2 - w drodze do dziadków 3,4 - relaks po spacerku
|
|
|
|
|
#1437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cestia jaki fajny orzełek na 3 focie
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Uzywala ktoras moze mleka Nan active?
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Ja co prawda z wrześniówek ale ostatnio regularnie Was podczytuję no i podziwiam dzieciaczki. Wszystkie są wprost przecuuudne!!! Już się nie moge mojej niuni doczekać a tu jeszcze ponad miesiąc....
Co prawda trochę żałuję że czytałam niektóre opisy porodów bo już sobie wszystko w głowie poukładałam a po tej lekturze znów ... No ale jakoś to będzie...Mam do Was pytanko - czy pierwsze dni po porodzie spędziłyście tylko z maleństwem czy prosiłyście kogoś (mamę/teściową itp.) o pomoc? Ja tak sobie myślę że bym nikogo nie chciała - chcę się nacieszyć moim dzieciątkiem w odosobnieniu, tym bardziej że ostatnio wszyscy mi działają na nerwy i nie wiem czy mi od razu po porodzie przejdzie... Tyle że nie wiem czy sobie poradzę... Jak to u Was było? Wiele z Was pisze że w kilka tyg. po porodzie wróciłyście do swojej wagi sprzed ciąży. Mogę wiedzieć ile mniej więcej Wam w ciąży przybyło? I jeszcze jedno - czy większość z Was urodziła w terminie czy może przed albo po? A może macie to gdzieś udokumentowane to bym nie zawracała tyłka i sama sobie prześledziła - ja marzę o porodzie jakieś 2 tyg. przed terminem i jestem ciekawa jakie statystycznie mam szanse ...
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Leleth to super masz z mleczkiem, niech Ci już tak zostanie
![]() A dziś wieczorkiem niby cyce nabrały, ale kurcze udoiłam tylko 90 ml no nic, zobaczymy co da nam medela izuxyz co do pierwszych dni po porodzie... szczerze? myślałam, że będę zazdrosna o moją córcię, że nie dam jej tknąć, a złapała mnie jakaś deprecha, najchętniej schowałabym ją z powrotem do brzucha, chciałam się wyspać i odpocząć. Pomagał i pomaga nadal mi mężuś i moja mama ![]() Mnie w ciązy przybyło 10,5 kg i mam jeszcze do zrzucenia 2,5 kg chciałabym stracić więcej niż miałam przed ciążą, a czy się uda to sie okaże ![]() Myslałam, że zdecydowanie urodzę trochę przed terminem a Ola przyszła na świat 3 dni po... a dokładnie 4 dni, ale w 3 dniu po terminie zaczęła akcję ewakuacja
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

przy piciu
bleee...az mnie potelepalao
?

I jak??? Prosto o buzi? Bo w ulotce pisze że razem z pokarmem, ale to chyba dotyczy karmiacych butelka...
jakas sflaczała sie czuję, a o brzuchu nawet nie mówię, taka naciągnięta skóra