![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dostałam dzis okres czyli musze zazyc dzis pierwsza tabletke, stwierdziłam ze najlepiej bedzie mi brac o 20-00 dlatego czekam do tej godziny i zazyje pierwsza
![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu tylko wiesz na każego może podziałać coś innego, ale spoko już piszę
![]() Żel do mycia twarzy http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=774 Krem nawilżający http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3691 Differin https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80359 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
differin kilkalat temu (kiedy bylam jeszcze nastoatka i borykalam sie z tradzikiem) zrobil mi na twarzy masakre ;/ (bralam tez wtedy diane ) wiec jedno moze wynikac z drugiego. znacznie bardziej polecam Clindacne. oczyscil mi w 3 miesice buzie ze wszystkiego.
#1414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Mam wielki kłopot.. jestem po całym jednym opakowaniu yasminelle i tak mnie strasznie wysypało, że szok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytałam też dużo osób miało tak samo jak ja a po drugim opakowaniu im przeszło.. Nie wiem co robić doradźcie mi coś.. bo ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. a dodam że wcześniej brałam cilest i było ok od czasu do czasu mi coś wyskoczyło na X. Wy też mieliście?? Jestem normalnie zdesperowana.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś przetrwać te 3 opakowania i wtedy zadecydować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zmieniłam bo źle się po nim czułam chodzi mi głownie o żołądek i bóle głowy wpadające w migrenę ;/ mówiłam to ginekologowi i przepisał mi te bo stwierdził, że są łagodniejsze mniej hormonów i poprawi mi się cera.. a tu co po półtora opakowaniu porażka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale wiele kobiet ma takie bóle pod koniec opakowania :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pisalam wyzej problem ten mnie ominal...radze ci jednak zaczekac te 3-4 miesiace niech organizm dostosuje sie do tabletek jesli problem nie ustapi wtedy bym zmienila tab ale po 2 opakowaniach to za wczesnie
![]() |
#1421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
poczekam do 3 opakowań, jeśli nic się nie zmieni to wtedy udam się do mojego gina i poproszę o jakieś inne. Do tego czasu pozostaje mi zostać w domu.. bo naprawdę wygląda to okropnie.. nie jakieś punktowe tylko wszędzie..masakra.. trzeba się udać do dermatologa chyba na ten czas.. sama nie wiem..
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
a ja czekam na krwawienie
![]() ![]() ![]() a w srode wizyta u ginekolog ![]() edit: zapomnialam dodac - moje libido wrocilo, juz w normie ![]() ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-01-24 o 11:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wcześniej miałaś kłopoty z trądzikiem? bo ja sporadycznie od czasu do czasu.. a teraz to masakra mam wszędzie ![]() Więc musimy się uzbroić w cierpliwość. A ja już marzę, żeby skończyć to 2 opakowanie jak najszybciej i przejść do 2 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
hej!,
ja wlasnie wykupilam pierwsze opakowanie Yasminelli. dopiero zaczne ja stosowac 11, a juz jestem przerazona skutkami. pierwsza tabletke mam przyjac jak juz wystapi miesiaczka, czy w dniu w ktorym powinna wystapic? ![]() czy wiekszosc dziewczyn przez pierwsze 3 miesiace ma ostry tradzik przez nie? potem cera sie poprawia, czy jest w lepszym, ale nadal pogorszonym stanie niz normalnie?
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej pierwszą tabletkę powinnaś wziąć w pierwszym dniu miesiączki a więc wtedy kiedy zaczniesz krwawić. Co do objawów, każdy ma inny organizm. Ja jestem w połowie 2 opakowania i mam trądzik masakra. Przy pierwszym opakowaniu miałam bóle głowy i nudności. Ale organizm podobno musi się dostosować przez pierwsze 3 opakowania dlatego czekam. I mam nadzieje, że będzie dobrze. Większość dziewczyn też tak miała i po 3 opakowaniu przeszły wszystkie objawy.
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba poczekać i jakoś się z tym uporać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauwazylam, ze lakarze przepisuja kazdej Yasminelle, bo sa "modne" ![]() a one dzialaja nieznacznie antyandrogenowo, to moze byc powod, dla ktorego czesc kobiet ma wysyp tradziku a Cilest ma taka sama dawke estrogenu co Diane35, a wiec pojecie "konskiej dawki" hormonow jest troche przesadzone. jezeli to jest faktycznie mocny wysyp, to radzilabym jednak przerwac i zmienic na inne, wiadomo, ze organizm sie przyzwyczaja, ale chyba nie chcesz pozniej miesiacami leczyc blizn po tradziku. nie bierzesz tego chyba jako lekarstwa, wiec po co sie meczyc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zmieniłam na yasminelle. Wiesz wysyp mam ale nie aż taki mocny krostki są i wychodzą. Ja zawsze mocno przesadzam tak mi mówi moja mama. inni mają gorzej niż ja na pewno. także myślę, że zużyje do końca 3 opakowanie bo mam już wykupione i jeśli nic nie będzie poprawy to do ginekologa pójdę.
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a)w trakcie brania Cilest b) zaraz po odstawieniu Cilestu, gdy organizm jeszcze swiruje hormonalnie c) po jakism czasie od odstawienia, gdy gospodarka hormonalna sie wyregulowala naturalnie bo sie pogubilam juz ![]() jezeli opcja a) to bez sensu takie badania troche, skoro dostarczamy sztuczne hormony, nie wykarze zbytnio ew nieprawidlowosci a gdzie masz teraz najwiecej krostek? bardziej na policzkach, zuchwie czy strefie T? typowe krostki czy raczej takie bolesne przy dotyku? to moze byc objaw nietoleracji progestagenu, ktory jest w Yasminelle i Yasmin. jak nie przejdzie po tym 3 op to zmien, jest wiele tabletek na rynku ja tez z gory wykupilam 3 opk, a zuzylam 2, ale mi nie sluzyly i stwierdzilam, ze nie ma sensu sie meczyc, odsprzedalam kolezance, ktora je bierze Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-24 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w trakcie brania cilestu lekarz mi zrobił badanie ;/ to są normalne krostki najwięcej na policzkach i żuchwie.. na czole brodzie i nosie nic.. tylko tamte miejsca. a i skronie też od czasu do czasu
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
występowanie krostek na policzkach i żuchwie nie jest moim zdaniem aż tak typowe dla trądziku - ten występuje zazwyczaj w strefie t - czoło, broda, okolice nosa.
poobserwowałabym jeszcze rochę (zastanów się jak było z twoimi wypryskami wcześniej), bo niewykluczone, że ma to podłoże hormonalne
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta lokalizacja jest typowa dla tradzika hormonalnego albo np. nietoleracji pokarmowej, dlatego zapytalam ![]() za bardzo nie ma co z tym robic, jezeli chodzi o kosmetyki/leki, na tradzik np. na tle bakteryjnym moga podzialac, na ten hormonalny raczej kiepsko krosty w tych miejscach zostawiaja najczesciej najtrwalsze "pamiatki" ![]() nie chce Cie jednak straszyc, mam nadzieje, ze jednak Ci mina te zmiany mina, a jesli nie mina to zmien na inne, a jeszcze lepiej poszukaj innego lekarza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Differin, Duac i Davercin. Szczególnie Duac, drogi, ale naprwdę dobry.
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-skoro tak reagujesz paskudnie na Yasminelle, to dlaczego nie zmienisz? czy jest sens wydawac kupe kasy na lekarstwa/kosmetyki gdy mozna chociaz sprobowac pozbyc sie problemu inaczej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
ja też używam tetralysal i yasminelle, ale moje problemy z trądzikiem zaczęły się dużo wcześniej.. yasminelle ma być przede wszystkim tez pomocny właśnie w leczeniu trądzika.. dermatolog mi go zaleciła oczywiście bez wizyty u ginekologa się również nie obyło..
ps. kasiek pamiętaj, żeby się dodatkowo zabezpieczać. Edytowane przez serduszkowa Czas edycji: 2009-01-24 o 13:43 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.