|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą.
u mnie wszystko zgodnie z planem
![]() rano z mamą piekłyśmy placki: cytrynowca, zawijany makowiec, sernik z rodzynkami, placek z makiem i tartymi jabłkami... oczywiście ja tylko pomagałam, nie wyjadywałam, nie wylizywałam misek ani nie próbowałam ![]() byłam dzis na dwóch wizytach u krewnych, ale tylko kawka.. po powrocie na podwieczorem jabłko + kiwi, a na kolacje serek wiejski ![]() jutro nie wiem czy znajde czas,by tu wleciec.. w planach mam, na sniadanie jogurt zbożowy + nerkowce + otreby pszenne... pozniej ok 13:30 obiadek... gotowana panga + warzywa (brokuł, seler, marchewka, kalafior ) i ok 17 wigilia u teściowej. Oczywiscie bede jesc normalna wigilie, ale w małych ilościach... ciasta raczej nie zjem, na ciasto moge sobie pozwolic w 1 lub w 2 świeto, ale tylko dopołudnia mysle,ze jakos uda mi sie przetrwać te świeta
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Foltynka no ty ostro do tego podchodzisz
ja na święta zjem ciacho są raz do roku a z wagą mi do wakacji walka zostanie nie musi być szybko oby rezultat był aj.. ale postaram się nie objadać na pewno pangę zaatakuję ! ![]() jutro ostatnie porządki u mnie ostatnie sprzątanie i zaczynamy świętowanie 3dni jedzenia :O zobaczymy jak to moja waga zniesie mam nadzieję że nie będzie źle jeśli czas pozwoli to popedałuje na rowerku jutro wieczorkiem nocą ![]() ![]() pije to aqua slim ale czy ja wiem czy na mnie coś działa ![]() :br zydal:
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
pange to sobie jutro na obiadek ugotuje
![]() a w wigilie to karpik ale bez skówy i bez panierki,bo nigdy tego nie jadłam, nie lubie panierki bleee.. a na ciasto to sie tez skusze, na kawałek makowca.. ale tylko dopołudnia
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj ja boję się jak wytrzymam przez te swieta...
cel- nie przytyć
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem teraz takiej mysli,ze moge nawet przytyc troszeczke w te swieta, bo po 1 uwierzylam ze moge schudnac, a po 2 mam cel do czerwca schudnac
ale oczywiscie nie bede sie objadac, ale na jakies ciasto na 100 % sie skusze ![]() Wesołych świąt ;* jak najmiej pokus i obysmy wytrwali w odchudzaniu i osiagneli swoje cele
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie mozna popadac w skrajnosc... w swieta owszem pozwole sobie na wieksza ilosc kcal ale w małych porcjach po troszku wszystkiego, a z ciast to 1-2 kawalki makowca zjem... ale to jutro na śniadanie
![]() i moze u tesciowej krówke - ciutkeee spróbuje duzo ostatnio pracowalam, duzo oszczedzam, nie oge sobie od razu wszystkiego odmówić! Poza tym sa swieta i nie chce by mi ktos truł, że juz starczy itd
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
A ja owczem pozwole sobie na coś więcej ;]
dzisiaj niestety ten obrzydliwy biały chleb musiałam jeść, bo razowego w ogóle u mnie dzisiaj nie można dostać ;| a ze słodkiego to 3 krokanty (cukierek, jeden ma 83kcl) i 3 cistaeczka malutkie ;] ciast nie jem, wiec mam spokój ;D
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Ups
troche sobie podjadlam dzis ![]() od 17 do 21 - 2 krokiety - 2 male filety z rybki - 4 paluszki rybne - 4 pierogi z kapusta i grzybami smazone na cebulce - 2 pierogi truskawkowe - okienko czekolady - lyzeczka ciasta - cukiereczki mietowo-czekoladowe - 3 zielone herbaty oczywiscie te liczby nie sa zbyt dokladne, ale podalam najwieksza liczbe jaka mogla byc ![]() ale o dziwo waga pokazuje teraz tyle samo co przed wigilia czyli 61,5 ;/ a juz bylo 60,5 ;(;( jutro rano sie zobaczy ![]() a jutropewnie czeka mnie wizyta u babci .... ciasta ciasta ciasta... a babci sie nie powie ze nie mozna ;(
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2009-12-24 o 23:45 |
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
amfa333 ty pamiętasz co zjadłaś
hm... u mnie...na śniadanko obiadek panga.... + zwykły chleb.. podobnie jak u SharMea u mnie też orkiszowego nie było w sklepie w ogóle jak poszłam już to zostały 3 :O.... zwykłe... potem jadłam pierogi z kapustą i grzybami ogólnie mały kawałek sernika mały toffi.... hm.. i troszkę było cukierków w sumie hm... nawet nie wiem ile.. i dużo ryby dzisiaj... aj ... aaa jeszcze szklankę coli.. potem kawa z mlekiem soki... i aqua slim jeszcze teraz popijam i wróciłam.. tak stanęłam na wagę to lepiej nie mówić i nie staję.. już po przejedzeniu aa dodam że na rowerku jeździłam 25 minut :P i chyba zaraz popedałuje bo spać nie mogę a jedzonko to gdzieś też podobnie zakończyłam po 21 bo o 22 byłam już w domciu ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- a JA jutro idę do rodzinki mojego faceta ;D to tam będzie dopiero wciskanie jedzenia.. chyba na 13 albo 14 to jeszcze godzina w miarę przynajmniej po nocy nie będzie jedzonka jak dzisiaj
Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-12-25 o 00:07 |
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Ja się nie przejmuje i jem, święta są raz w roku, za uszka z barszczem mogę dać się pokroić *.* dzisiaj już słodyczy raczej nie dotknę
ale konkretniejsze rzeczy tak
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
aaa no i jeszcze oczywiscie zapomnialam dodac ze jadlam barszcz z uszkami, potem jezdzilam 40 min na roweryku (pokazalo ze spalilam 400 kcal, ale watpie, zeby to dzialalo tak dokladnie
)i zrobilam ok 100 brzuszkow ![]() waga dzis rano 60,9
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2009-12-25 o 11:09 |
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
no a ja lepiej waga 81,7 i nie wiem od czego to tak... ;/ bo słodyczy mało jadłam .. może dlatego że na tym rowerku pedałowałam?;/;/;/;. no nie będę się objadać do tego źle się dzisiaj czuję;/;/ po prostu aż mnie coś mdli..;/ a na śniadanie zjadłam barszczyk i rybkę po grecku... załamuje mnie moja waga
już nic nie jem do 14 ;D bo tam na pewno mi nie odpuszczą z jedzeniem ;> teraz tylko aqua slim pomarańcza i 2 mandarynki ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- jeszcze przedwczoraj rano ważyłam 80,2 dzisiaj... 81,7 to przecież nie możliwe żeby tyle przytyć do tego miałam sporo sprzątania i 4 godzinny maraton po sklepach więc nie ważę się już... a wy jak myślicie czemu taka waga?
Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-12-25 o 12:42 |
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Wesolych swiat!! Dawnooo mnie nie bylo, mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietacie? Ile stron do nadrobienia! Duzo pracowalam przed swietami i jakies spotkania, troche zapomnialam o diecie..
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez zapomnialam dzis o diecie
![]() zjadlam 3 kawalki ciasta no i wypilam sobie drinka ;p ale ja qrcze dawno nie pilam..i jakos tak mi qrcze dziwnie po tym jednym drinku ale ide to nadrobic i potancze na macie
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2009-12-25 o 16:50 |
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimo usilnych starań bycia grzeczną w święta nie do końca mi się udało. Wczoraj było w porządku, nie objadłam się, nie wpadło też nic kalorycznego. Dzisiaj też starałam się nie szaleć, ale potem mama postawiła na stole ciasto
No i zjadłam tak 4 kawałki i popiłam je słodkim winem Mam do Was pytanie: czy zastój wagowy może być sapowodowany tym, że bardzo mało piję? Bo w sumie centymetry lecą ale waga jest bez zmian i nie wiem dlaczego. Jakieś pomysły? |
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
ja tanczylam dzis ok godzinki na macie, potem 15 min na roweryku, a teraz ok 100 brzuszkow ;p waga przed chwilka 61,0
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam, ponieważ mówię sobie, że nie jest jeszcze aż tak źle, ale jak będę sobie to tak powtarzać i nic nie robić, to pewnego dnia obudzę się, gdy będzie źle.
Postanowiłam nie robic jak zwykle dalekosiężnych planów, tylko powoli, usiągnę cel, to wyznaczę kolejny. U mnie największym problemem jest spierniczony metabolizm, cóż ładnie się chudnie jak się nic nie je, ale po pewnym czasie się to kończy w jedną albo drugą stronę. Mój pierwszy cel - 65kg, czyli tylko 2 kg mniej i ich utrzymanie
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
święta ogłosz jako moją chudnącą klęskę...
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
Ja jadlam ile sie dalo, ale moj zoladek przyzwyczail sie od dwoch miesiecy do malych pokarmow, takze wystarczalo ze malo zjadlam, czulam sie pelna, ale za chwile znow cos podjadlam ;D
waga dzis rano 60,5
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Shar Mea co tam ?
![]() gdzieś foltynki nie ma u rodzinki się wciągnęła w wir świąt ;] ja jem ciastka dzisiaj na śniadanie no i w nosie to mam waga mimo trzymania diety i tak większa może to dlatego że dużo wody tej aqua slim wieczorem piłam albo że teraz zaczęłam rowerek męczyć rano 20 minut i wieczorem 20 ![]() to mięśnie ruszyłam do 4 jeszcze troszkę czasu... dzisiaj kolęduje u brata ![]() także znowu jedzenie ostatni dzień... w niedzielę tylko do teściowej moja waga dzisiaj 82,6 czyli 2kg.. :Ocoś więcej niż na początku tygodnia... ;/ nie wiem w sumie ale zobaczymy jak waga w poniedziałek albo środę pokaże... czy się unormuje czy rzeczywiście tyle przybyło.... mam nadzieję że nie
Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-12-27 o 21:58 |
|
|
|
#1431 |
|
Rozeznanie
|
Nic ciekawego, w cholere słodkości i mało ruchu
.ale już od 21 minut jest po świętach, wiec od rana jem jak zawsze ;D.
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
uhhh ale zaszalałam przez te 3 świąteczne dni
od dzisiaj dieta ostra
|
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
Powinnam dostac od Was wielkiego kopa w dupke, a nawet dwa - za dluga nieobecnosc na watku i , hmmm, zdaje sie, ze przytycie..nie bede opisywac wszystkich grzechow, w kazdym razie wrocilam i obiecuje poprawe
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
ja sobie dzis zrobie ostatni dzien objadania sie
bo jeszcze gosci mam i pelno jedzonka
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam gorąco
![]() nie było mnie prawie 4 dni, trwały u mnie świeta w pełni znaczeniu tego słowa, były grzechy duże i małe, ale świeta świetami- są raz do roku, były też spacery itd. zapominam o tym co było, nie wypisuje grzechów,bo by miejsca nie starczyło. Wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia. Ale to zdrowy objaw, bo bałam sie,ze po 1 cukierku bede mieć jakieś wyrzuty sumienia czy cos, albo bede sie bała cos zjesc, a widac nie jest ze mna tak zle. Od jutra praca i znowu powrót do warzywek i zdrowej żywności, do białych serków itd przynajmniej miałam cudne rodzinne świeta bez wygadywania ![]() a waga wskazuje tyle co 4 dni temu
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dzis ostatni dzień grzeszków, a od jutra... warzywka na patelnię z paluszkami
czyli standard;d
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejszy dzien byl meggaaa grzeszny
![]() ale od jutra powrot do "normalnego" jedzenia
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj bardzooo grzecznie..do tego 40min rowerka.
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
u mnie tako.. aqua slim zostało 3 saszetki.. ostatnio mało piłam.. dzisiaj nawet nie rozrabiałam bo ostatnio to częściej wieczorami na siłę więc szkoda 2 zł i tak nie wypijałam przez te święta ;> codziennie od czwartku w gościach.. aj dlatego pewnie waga pokazywała 82,7.. wieczorem jak piłam na siłę te 1,5 litra wody :/ no nie wiem ... dzisiaj ostatni posiłek co prawda u teściowej ) 3 kanapki z wędlinką ;D i sałatki troszkę ciasteczko ... no i w sumie nie wiem jak tam z moją wagą jutro się zważę rano niedawno 45 minut rowerek aż się zmęczyłam plecki mokre pedałowałam szybko ![]() ![]() postaram się teraz codziennie na rowerku ;> i 3 dni i sylwek.. to tako zobaczymy... nie będę sobie żałować teraz zostało co prawda dużo jedzenia ;> ciast blachy :O no i ciężko będzie się oderwać... jeśli zgrzeszę a będę się starała jak najmniej to nadrobię na ćwiczeniach Ps.... dziewczyny jaki suplement ... by się nie chciało jeść no aqua slim nie podziałało.... błonnik.... 6 sztuk dziennie 100 tabsów wybrane i nic.. a apetyt to mam ;/ i żołądeczek mi się nie skurczył... może któraś zna jakiś specyfik który by ktoś troszkę pomógł ??????
|
|
|
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale sadze ze sa tez inne sposoby zeby sie nie chcialo jesc sama nie probowalam ale sadze ze sa one prawdziwe zjedz sobie troche otreb i popij woda, to one wtedy pecznieja w zoladku, albo zjedz jablko i popij woda to tez pecznieje oprocz tego zauwazylam ze jak pije duzo wody to jestem mniej glodna
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2009-12-27 o 22:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

mysle,ze jakos uda mi sie przetrwać te świeta

ja na święta zjem ciacho
mam nadzieję że nie będzie źle jeśli czas pozwoli to popedałuje na rowerku 
:br zydal:
i obysmy wytrwali w odchudzaniu i osiagneli swoje cele

także znowu jedzenie ostatni dzień... w niedzielę tylko do teściowej