Październikowe PM :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-31, 21:50   #1411
judith8
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Widzę, że idziesz z przygotowaniami jak burza, przede mną jeszcze to wszystko uff.
Cenna uwaga TŻ o tym miąższu, pochwal go ode mnie a i ładne butki ma
Powiedz na ile gości masz wesele, bo wiem ile masz napojów a chcę sobie to sobie w stosunku do moich policzyć.

Buuu aż tak źle z tą fryzurą? JA to jeszcze nawet nie wiem jaką bedę miała Będzie dobrze, szukaj innego fyzjera.
tz zapytal co tam nawypisywalam, pokazalam to sie smial i kazal podziekowac a z butow jest taki dumny, ze pewnie mu szkoda bedzie w nich chodzic
fryzure bede miala tak jak na wczesniejszych zdjeciach z sesji, prosto i na temat, z moja buzia to mi chyba tak najlepiej, tylko fatalnie wygladam z kwiatkami i innymi rzeczami we wlosach wiec sobie odpuszcze , tz zachwycony bo taka wersie lub najbardziej
szukanie innego frzyjera to porazka vbo reszta jest taka ze w niekotrych stoja na widoku miednice z woda boooosze
ide do tej samej w sobote i bedzie mnie czesac na slub naszych znajomych, w sesnie ulozy mi codzienny fryz - z tym mam nadzieje ze sobie poradzi; juz z nia rozmawialam ze tak zrobimy i ja zdecyduje jaka opcje wole - oczywiste ze wole codzienna ale nie chcialam byc brutalna po pierwszym czesaniu

co do gosci to u nas razem z nami, zespolem i fotografem bedzie 73 gosci, liczylismy tak okolo 2L na osobe, do tego tz chce kupic jeszcze te butelki coca-coli i sprite i bedzie woda z cytryna i mieta ale nie wiem ile bo to szefowa kuchni za to bedzie odpowiedzialna

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-01 o 06:39
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:52   #1412
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
nie pisalam wam o mojej spowiedzi, bylam w farze w poznaniu, podeszlam profesjonanie do tematu, ksiadz wysluchal i zadal mi jedno pytanie nijak dotyczace tego co mowilam - czy zachowalas czystosc przedslubna - ja pierd$%^#$%^ myslalam ze wypadne z tego konfesjonalu, a w ramach wstepu zaczal mowic ze jak ktos nie zachowal to nie otrzymuje rozgrzeszenia, bez komentarza poprostu
tz byl u klarysek w bydgoszczy i spowiadali go zakonnicy - mowi ze loooooz, a ja z moim szczesciem trafilam na ponad 80-letniego ksiedza ktory mial tylko jedno pytanie tematyczne

zdecydowalam sie tez robic sama kosze z podziekowaniami dla rodzicow, kosze z lakociami, chcialam zamawiac http://www.allegro.pl/search.php?sg=...i%C4%99kowania ale jak przeczytalam kilka komentarzy negatywnych to poziom kultury rozbraja poprostu, wiec kupujemy sami kosze i cala reszte, mam nadzieje ze dam rade i ladnei wyjdzie

pytanie do dziewczyn:
czy bedziecie miec platki roz zeby was obsypali goscie przy wyjsciu - ja chce bo to super wychodzi na zdjeciach, ae mam tak rozarnieta swiadkowa ze musze je sama zamowic, podzielic i dac chyba mamie zeby zaopatrzyla rodzine i powiedziala co spontanicznie maja robic a i chce zamowic sztuczne z allegro tylko sie zastanawiam ile - jakies pomysly?
No to miałaś nie farta z tą spowiedzią, ja byłąm dzisiaj i było ok
Kosze dla rodzicó też będę robić sama, tzn kupię produkty a kwiaciarka mi to zapakuje
Płatki róż mam zamiar mieć, ale też muszę poinstruuować świadkową co i jak.Na pewno będę miała tylko białe +ewentualnie jakieś kremowe albo bladoróżowe.
Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczełam miec obawy co do sukini, czy napewno jest ładna, myslałam ze mnie to nie dopadanie a jednak.
Zaczynam jutro staz i juz mniej bedze miała teraz czasu, a jeszcze nie mam dogranego wogóle makijazu, chyba stres zaczyna mnie dopadac.
A gdzie robisz staż? JA zaczynam w czwartek A ja tam już dawno wyluzowałam, nie mam tylu rzeczy jeszcze, ze hej, ale jeszcze miesiąc
Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
Witam kobietki!
Co sadzicie o tym żarełku??? Mi sie tak średnio podoba. Co można jeszcze w nim zmienic?

OBIAD
Rosół,kluski,kompot
Ziemniaki z wody, kopytka
3 rodz surowek
Mieso;
Schab zwykły
devolaje,
schab z ananasem
schab ze śliwka
mielone
żeberka
polędwiczka
mięso gotowane

DANIA GORACE
Barszcz czerwony z pasztecikami
Flaki
Duże udko z kluskami ślaskimi
Kluski parowe do wyboru z polaniem truskawkowym(na słodko) lub z sosem i karkowka.
Golonka z szaszłykami frytkami
Bigos ze skrzydełkami
Żurek z jajkiem i pieczarkami
Gołąbki
Zupa krem pieczarkowa lub pizza

PRZYSTAWKI
Zimne nogi
2 rodz. Sałatek
ryba po grecku
rolada z kurczaka
schab w galarecie
śledziki
udziec na zimno
wedlina,ogorek pomidor
chleb
lody
kawa herbata

oprocz tego
tort
ciasta
owoce

To propozycja kucharki. Ja moge zmienic????
No na pewno pizza odpada. A to każdy na głowę będzie miał tyle rodzajów mięsa czy jest to jakoś podzielone? No na pewno żeberka są mało estetyczne w jedzeniu, a mielone to takie barowe trochę. może udka z kaczki, indyka czy cuś.

A ja dziś zamówiłam tort: biała masa z kokardkami i zielonymi różyczkami, smak czekoladowy przekładany kandyzowanymi wiśniami, oczywiście kremowo-alkoholowy. Do tego ciasta czyli sernik z brzoskwiniami, makowiec z posypką, jogurtowe ze śliwkami i jabłecznik z orzechami. No i ciasto do sąsiadów też zamówiłam

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 08:17   #1413
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Cytat:
No na pewno pizza odpada. A to każdy na głowę będzie miał tyle rodzajów mięsa czy jest to jakoś podzielone? No na pewno żeberka są mało estetyczne w jedzeniu, a mielone to takie barowe trochę. może udka z kaczki, indyka czy cuś.
Dzieki pomysle jeszcze o tych udkach z kaczki Tak kazdy na głowe ma tyle miesa...ale jak nie zjedza to ok bo na poprawiny mi zostanie a robie takie dla najblizszych a żeberka to raczej musza byc bo beda w sosie do kopytek....

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Edytowane przez niunka22
Czas edycji: 2009-09-01 o 08:30
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:17   #1414
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

cześć dziewczyny!

dawno mnie nie było... wróciłam od rodziny i nagle ogarnął mnie wielki zamęt i brak czasu. Jestem co raz bardziej nerwowa, bo niby wszystko jest już dograne, ale jeszcze nie mam napojów kupionych, przygotowanego "czegoś" na podziękowanie rodzicom (planuję kosz ale się waham). I w ogóle takich różnych duperelek brakuje. Teść od jutra zacznie przyjmować chemię... Dużo się dzieje.

U Was widzę przygotowania jak burza do przodu idą. To dobrze, bo do października co raz mniej czasu

pozdrawiam serdecznie!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:57   #1415
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

Czesc, kutrcze tyle mnie nie bylo ze bedzie ciezko do nadrobienia:p ale jakos dam rade wiec po kolei i jecsez witam nowe pażdziernikowe panny mlode, ktore jecsez nie przywitalam
SSR pislaam wczesniej ze moja mama sie uparla na 2 osoby, no wiec zaprosilismy te 2 i jescez kuzyna mojego meza zeby bylo sprawiedliwie. a bukiet mialam taki sobie, moj maz mi kupic byl z zoltych rozyczek ale prawie nie bylo je widac bo bylo obwiazane zielona wstazka i jecsez lisci duzo bylo:| ale po za tym bylo super tak sie denerwowalam jak nie wiem co, ale jak jzu mowilam przysiege po 1 slowie jzu sie wyluzowalam. Mam nadzieje ze rtak gladko pojdzie w kosciele

IMG_0270.jpg

A tak po za tym to manu tez jzu mam zalatwione, zaproszenia rozdane 3 przymiara jzu za tydzien i chyba osttania mam nadzieje ze bedzie sliczna. nie mam auta, bizuterii i nie wiem gdzie zdiecia miec plenerowe aa i mysle nad taka piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=ljdod...eature=related ale kurcze na 100% nie ejstem pewna jestem strasnzie nie zdecydowana grr:/
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 10:05   #1416
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
witaaaamy

pytanie do dziewczyn:
czy bedziecie miec platki roz zeby was obsypali goscie przy wyjsciu - ja chce bo to super wychodzi na zdjeciach, ae mam tak rozarnieta swiadkowa ze musze je sama zamowic, podzielic i dac chyba mamie zeby zaopatrzyla rodzine i powiedziala co spontanicznie maja robic a i chce zamowic sztuczne z allegro tylko sie zastanawiam ile - jakies pomysly?

Judith - tydzień temu byłam swiadkową i ustaliyśmy z panną młodą, ze para bedzie sypana właśnie płatkami róż.
ja zrobiłam rożki, napelniłam je płatkami )na 35 rożków poszło 120 róż - miniaturek) umiesciłam wszytsko w kartonie.
Po ceremoni młoda Para jeszcze sie modliła, ja ze swiadkiem poprosiłam aby wszycy wyszli i pzy wyjściu kazdy brał swój rożek - po chwili wyszła para młoda i ich sypneliśmy
zdjecie rozka poniżej. W rzeczywistości były ładniejsze, ale zdjecie wykonane kom.
ja też chce płatki, ale bede zamawiała sztuczne, wyglądają równie dobrze, a są tańsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rożek.jpg (146,6 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez hipka80
Czas edycji: 2009-09-01 o 10:12
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 11:37   #1417
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
ide do tej samej w sobote i bedzie mnie czesac na slub naszych znajomych, w sesnie ulozy mi codzienny fryz - z tym mam nadzieje ze sobie poradzi; juz z nia rozmawialam ze tak zrobimy i ja zdecyduje jaka opcje wole - oczywiste ze wole codzienna ale nie chcialam byc brutalna po pierwszym czesaniu

co do gosci to u nas razem z nami, zespolem i fotografem bedzie 73 gosci, liczylismy tak okolo 2L na osobe, do tego tz chce kupic jeszcze te butelki coca-coli i sprite i bedzie woda z cytryna i mieta ale nie wiem ile bo to szefowa kuchni za to bedzie odpowiedzialna
Mam nadzieję, że fryzurka Cię zadowoli w końcu
Ja mam w cenie sai 1,5l na osobę ale pewnie drugie tyle trzeba dokupić i musze się w końcu za to wziąć. A gości będzie 63 + 4obsuga, ale to sie jeszcze może zmienić troszkę w dół, bo jeszcze nie wiedzą czy przyjdą z dziećmi co poniektórzy. Całe szczęście za te dzieci nic nie płacę, ale wolałąbym aby siedizały na krzesełkach a niena kolanach.
Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
dawno mnie nie było... wróciłam od rodziny i nagle ogarnął mnie wielki zamęt i brak czasu. Jestem co raz bardziej nerwowa, bo niby wszystko jest już dograne, ale jeszcze nie mam napojów kupionych, przygotowanego "czegoś" na podziękowanie rodzicom (planuję kosz ale się waham). I w ogóle takich różnych duperelek brakuje. Teść od jutra zacznie przyjmować chemię... Dużo się dzieje.
No przygotowania idą jak burza, my też jeszcze nie mamy napojów, alkoholu i garnituru. Ja nie mam diademu, biżu i pewnie czegos tam jeszcze. A i podziękowań też nie mam
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
SSR pislaam wczesniej ze moja mama sie uparla na 2 osoby, no wiec zaprosilismy te 2 i jescez kuzyna mojego meza zeby bylo sprawiedliwie. a bukiet mialam taki sobie, moj maz mi kupic byl z zoltych rozyczek ale prawie nie bylo je widac bo bylo obwiazane zielona wstazka i jecsez lisci duzo bylo:| ale po za tym bylo super tak sie denerwowalam jak nie wiem co, ale jak jzu mowilam przysiege po 1 slowie jzu sie wyluzowalam. Mam nadzieje ze rtak gladko pojdzie w kosciele
A tak po za tym to manu tez jzu mam zalatwione, zaproszenia rozdane 3 przymiara jzu za tydzien i chyba osttania mam nadzieje ze bedzie sliczna. nie mam auta, bizuterii i nie wiem gdzie zdiecia miec plenerowe aa i mysle nad taka piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=ljdod...eature=related ale kurcze na 100% nie ejstem pewna jestem strasnzie nie zdecydowana grr:/
Super, a jaka Ty filigranowa jesteś Z piosenka to niestety musicie sami cś pokombinować, bo musicie ją czuć.
Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
Judith - tydzień temu byłam swiadkową i ustaliyśmy z panną młodą, ze para bedzie sypana właśnie płatkami róż.
ja zrobiłam rożki, napelniłam je płatkami )na 35 rożków poszło 120 róż - miniaturek) umiesciłam wszytsko w kartonie.
Po ceremoni młoda Para jeszcze sie modliła, ja ze swiadkiem poprosiłam aby wszycy wyszli i pzy wyjściu kazdy brał swój rożek - po chwili wyszła para młoda i ich sypneliśmy
zdjecie rozka poniżej. W rzeczywistości były ładniejsze, ale zdjecie wykonane kom.
ja też chce płatki, ale bede zamawiała sztuczne, wyglądają równie dobrze, a są tańsze.
Rożki piękne A ja tam myślałm o co najwyżej 10 rożkach, ale na pewno ywe płatki

Ciekawa jestem czy dziś kupimy ten garnitur czy nie?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-01, 11:55   #1418
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że fryzurka Cię zadowoli w końcu
Ciekawa jestem czy dziś kupimy ten garnitur czy nie?
dzieki SSR , ja na swój tez bede robiła i nie wiecej niż 20

my po garnitur idziemy w weekend 12 - 13 wrzesnia. TŻ jest na maxa wyluzowany - mam nadzieje, ze szybko znajdziemy coś odpowiedniego!
w piątek mam przymiarke sukni!
Stary 2009-09-01, 12:01   #1419
judith8
Rozeznanie

Cytat:
dzieki SSR , ja na swój tez bede robiła i nie wiecej niż 20

my po garnitur idziemy w weekend 12 - 13 wrzesnia. TŻ jest na maxa wyluzowany - mam nadzieje, ze szybko znajdziemy coś odpowiedniego!

hipka a napiszesz jak te rozki robilas? ja tez chce sztuczne, kremowe i roz - taki intensywny kolor super wychodzi na zdjeciach - ale musze sama to zrobic bo moja swiadkowa (moja siostra) ach szkoda slow
obowiazkowo zrob zdjecia

SSR bede zadowolona bo ja tak na codzien wygladam i specjalnie mnie nei boli jak patrze w lustro
Stary 2009-09-01, 12:06   #1420
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
hipka a napiszesz jak te rozki robilas? ja tez chce sztuczne, kremowe i roz - taki intensywny kolor super wychodzi na zdjeciach - ale musze sama to zrobic bo moja swiadkowa (moja siostra) ach szkoda slow
obowiazkowo zrob zdjecia

SSR bede zadowolona bo ja tak na codzien wygladam i specjalnie mnie nei boli jak patrze w lustro
judith - juz mówie:
najpierw porobiłam kokardki (kupiłam w pasmanterii fioletową wstążke i porobiłam kokardki) , następnie z blotu technicznego formowałam rozku i sklejałam je klejem introligatorskim (dobry bo jest elastyczny i nie kruszy sie i nie plami). Kupiłam też w papierniczym takie nożyczki dla dzieciaczków, które wycinają wzorki i zakończenia rożków wyciełam - stąd ten "szlaczek" na koniec doklejalam kokardki na srodek(tym samym klejem)troche roboty jest, ale efekt moim zdaniem to rekompensuje.

Edytowane przez hipka80
Czas edycji: 2009-09-01 o 12:09
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 13:56   #1421
Marlen85
Raczkowanie

Witam po dosyć długiej przerwie nieobecności na fotum
Poniżej znajduje sie link do mojej sukienki
http://www.vivien-lublin.pl/index.ph...suknie&artid=6
model avocat.
Oprócz sukni nie mam na razie nic.Myślę nad kapeluszem, ale zastanawiam się czy będzi pasował do całości. W tej chwili nie prześlę Wam go, bo ma być zaprojektowany specjalnie do sukni, ale im bliżej przymiarki tym coraz bardziej się zastanawiam czy zdecydoiwać sie na niego.
Marlen85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 14:56   #1422
donata1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marlen85 Pokaż wiadomość
model avocat.
Oprócz sukni nie mam na razie nic.Myślę nad kapeluszem, ale zastanawiam się czy będzi pasował do całości. W tej chwili nie prześlę Wam go, bo ma być zaprojektowany specjalnie do sukni, ale im bliżej przymiarki tym coraz bardziej się zastanawiam czy zdecydoiwać sie na niego.
Śliczna sukienka. Ja przez długi czas nie mogłam się zdecydować czy wybrać właśnie tą sukienkę, co ty masz, czy inną. Zdecydowałam się na inną, ale teraz żałuję trochę... Ta sukienka Avocat jest inna niż wszystkie i na pewno o wiele wygodniejsza niż moja... Myślę, że powinnaś nałożyć welon. Chyba kapelusz nie pasuje do tej sukienki. No, ale jak uważasz
Stary 2009-09-01, 20:18   #1423
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

SSR no niestety malutka i drobna jestem :p

hipka80 pomysł super i rozki tez fajne ale ty zdolna , hmm moze podkradne pomysł?? ale kurcze ja tez chyba bym musiala sama o wszyskim pomyslec i zrobic
ja z moim mezem sie wybieramy po garnitur dopiero w 2 polowie wrzesnia, bo to co teraz jest to lipa:p w sklepie mowili ze moze jzu bedzie cos nowego wiec mamy nadzieje a jak nie to trudno wybierze sie z tego co jest.
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 20:19   #1424
judith8
Rozeznanie

pilaa ja to chyba pijana jestem, dopiero teraz zauwazylam, czy Ty mialas teraz cywilny?????? moje gratulacje i rzeczywiscie filigranowa panienka z Ciebie - super

Cytat:
judith - juz mówie:
najpierw porobiłam kokardki (kupiłam w pasmanterii fioletową wstążke i porobiłam kokardki) , następnie z blotu technicznego formowałam rozku i sklejałam je klejem introligatorskim (dobry bo jest elastyczny i nie kruszy sie i nie plami). Kupiłam też w papierniczym takie nożyczki dla dzieciaczków, które wycinają wzorki i zakończenia rożków wyciełam - stąd ten "szlaczek" na koniec doklejalam kokardki na srodek(tym samym klejem)troche roboty jest, ale efekt moim zdaniem to rekompensuje.
dziekuje u mnie troche krucho z czasem, jak mi sie nie uda nic znalezc gotowego to sie wezme i zrobie rozki sama

dzisiaj przyszly podziekowania dla gosci - sa sliiiiiiiiczne

wogole to dopadl mnei stres bo ja generalnie nie lubie wesel jakas taka nietaneczna jestem itd. i boje sie zebym na weselu nie podeszla do naszego tak jak do wszystkich innych czyli zerkam na zegarek i zachodze w glowe jak to mozliwe ze tak wolno czas mija, tz mowi ze przesadzam bo to bedzie moje to bedzie inaczej i wszystcy mowia ze to bardzo szybko mija ale ja zaczelam sie martwic
wolalabym kolacje ale tz tak chcial miec impreze wiec mamy wesele - mam nadzieje ze to tylko stres bo juz mam schize ze czeka mnie meczenie sie na wlasnym weselu

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-01 o 20:22
Stary 2009-09-01, 20:29   #1425
iwciag
Wtajemniczenie

siemacie dziewczyny kurde jakoś dawno się nie udzielałam. Zacznę od tego, że już dopadł mnie stres-a tu jeszcze miesiąc:/ Chyba już pisałam, ale cóż powtorzę się- sukienka na 2gi dzień już w szafie czeka, bizuteria dotarła do mnie w pon(śliczna o wiele ładniejsza niż na foto)buty zamówione, będą za2tygonie, obrączki14tego przymiarka. Po garnitury i buty jedziemy w sobotę, już wstępnie upatrzone mamy gary w vistuli, a buty niestety nie mam pojęcia-a mój tz na mnie polega w takich kwestiach. Jeśli chodzi o menu i sprawy weselne, to zajmuje się tym moja nieoceniona mamaZnając ją będzie full wypas!! Alkohol kupujemy na końcu, będzie to200szt ale jeszcze nie zdecydowaliśmy czego. Zaproszenia wszystkie już poszły, protokół spisany, nauki przedmałżeńskie zaczęte a w niedzielę spadamy z ambony
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 22:22   #1426
judith8
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3998 co myslicie bo ja juz zglupialam
Stary 2009-09-02, 05:19   #1427
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
No to miałaś nie farta z tą spowiedzią, ja byłąm dzisiaj i było ok
Kosze dla rodzicó też będę robić sama, tzn kupię produkty a kwiaciarka mi to zapakuje
Płatki róż mam zamiar mieć, ale też muszę poinstruuować świadkową co i jak.Na pewno będę miała tylko białe +ewentualnie jakieś kremowe albo bladoróżowe.

A gdzie robisz staż? JA zaczynam w czwartek A ja tam już dawno wyluzowałam, nie mam tylu rzeczy jeszcze, ze hej, ale jeszcze miesiąc
Ja mam staż w firmie budowlanej w biurze a ty?

pilaa GRATULUJE!!!
Stary 2009-09-02, 07:10   #1428
Marlen85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Październikowe PM

Cytat:
Napisane przez donata1987 Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka. Ja przez długi czas nie mogłam się zdecydować czy wybrać właśnie tą sukienkę, co ty masz, czy inną. Zdecydowałam się na inną, ale teraz żałuję trochę... Ta sukienka Avocat jest inna niż wszystkie i na pewno o wiele wygodniejsza niż moja... Myślę, że powinnaś nałożyć welon. Chyba kapelusz nie pasuje do tej sukienki. No, ale jak uważasz

Dzięki za opinię Niby w salonie gdzie szyją mi suknię, krawcowa powiedziała że byłoby to coś b. delikatnego pasującego do reszty. Może nie taki typowy kapelusz ale coś co by go przypominało. Butów ani żadnych dodatków nie mam, nie mam też koncepcji na fryzurę, a mam dosyć długie włosyTakże zobaczymy. Zastanawiam się też co mam na siebie założyć, bo ślub mamy dopiero 24 października, a pogoda może być niepewna :/

Prezygotowania do wesela mamy już na finiszu-zaproszenia prawie rozdane i zostało nam tylko "dopieszczanie " reszty spraw
Stary 2009-09-02, 08:48   #1429
hipka80
Raczkowanie

dzieki pilaaa

judith, a Ty chcesz taką kulke (bukiet) czy choć troche zwisający by nie pasował?
Stary 2009-09-02, 08:53   #1430
judith8
Rozeznanie

Cytat:
dzieki pilaaa

judith, a Ty chcesz taką kulke (bukiet) czy choć troche zwisający by nie pasował?
to sa takei bukiety do reki, hand bouquet to sie chyba fachowo nazywa i one sa takie polkule bardziej; ja bede miala w butach 176 i jestem chuda wiec chce taki, tylko sie nad kolorem zastanawiam; bo buty na fioletowe zmienie chyba na sali a do kosciola w jasnych.... i teraz mam dylemat z kolorem bukietu
Stary 2009-09-02, 10:14   #1431
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
to sa takei bukiety do reki, hand bouquet to sie chyba fachowo nazywa i one sa takie polkule bardziej; ja bede miala w butach 176 i jestem chuda wiec chce taki, tylko sie nad kolorem zastanawiam; bo buty na fioletowe zmienie chyba na sali a do kosciola w jasnych.... i teraz mam dylemat z kolorem bukietu

judith moim zdaniem butkiet mozesz mieć z akcentami fioletu lub różu. Całkiem moze i jest ładny, ale nie nadaje charakteru. Ja tez zdecydowałam sie do kościoła na byałe buty, bede miała biała suknie i bardzo ciemne kwiaty - bardzo chcemiec kalie, a moja kwiaciarka powiedziała, ze najpiekniej wyglądaja albo białe albo bardzo ciemne no i bede miała taki kolor:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk.../036d.html#200

pochwale sie Wam nasza figurka na tort wczoraj mój braciszek mi przysłał - figurka fajna, chociaz wolałabym, aby on był na slubie

tak swoją drogą to ja chyba zwariuje do tego ślubu - już 2 noc nie spałam prawie wcale tak to przeżywam czy wszytsko pójdzie zgodnie z planem itd.
A goście nasi to jacyś niepoważni do wiekszosci sami musieliśmy dzwonić - bo nawet nie byli łaskawi potwierdzić. Co za ludzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg figurka.jpg (110,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2009-09-02, 10:58   #1432
ania120kg
Raczkowanie

HIPKA nie tylko twoi goście są niepoważni my mieliśmy do wczoraj dostać odpowiedzi, a do mnie nikt nie zadzwonił dziś zacznę sama wydzwaniać, a co do TŻ to do niego zadzwoniło parę osób ale wszystkie z nich odmówiły przybycia , trochę nas to przeraża zaprosiliśmy ponad setkę ludzi a tu się zanosi że jak będzie z 60 to i tak super! A salę mamy naprawdę dużą i przestronną i obawiam się że goście się po prostu "zgubią"
A i do końca tygodnia planuję kupić buty i biekiznę
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 11:10   #1433
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
A my wczoraj kupiliśmy wreszcie garnitur, czarny klasyczny w takie delikatne wytłaczane prążki (ale je widać jak sie weźmie go do ręki ), marynarkę m taliowaną bo w innych wyglądał jak w workach A i do tego biała kamizelka i musznik w takie wytłaczane pazurki, pasek z klamrą kryjącą, dwie pary skarpet wysokich do gangu i spinki dostaliśmy gratis a i koszulę białą, czyli na ślub już ubrany, jeszcze tylko dzisiaj buty Ale czeka nas zakup gangu na drugi dzień, ale to za tydzień dopiero. Ale za garniturem chodziliśmy bite 3 godziny i jak w końcu znaleźliśmy to wzięliśmy wszystko co było potrzeba, bo jużnie mielismy siły chodzić.

Cytat:
model avocat.
Fajna kieca, taka pierzasta Myślę, że kapelusz będzie pasował, ja to bym widziala własnie taki duży z rondem, ale każdy co innego lubi
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
SSR no niestety malutka i drobna jestem :p
Dlaczego niestety? Ja też jestem mała ale drobniutka inaczej czytaj wręcz przeciwnie
Cytat:
wogole to dopadl mnei stres bo ja generalnie nie lubie wesel jakas taka nietaneczna jestem itd. i boje sie zebym na weselu nie podeszla do naszego tak jak do wszystkich innych czyli zerkam na zegarek i zachodze w glowe jak to mozliwe ze tak wolno czas mija, tz mowi ze przesadzam bo to bedzie moje to bedzie inaczej i wszystcy mowia ze to bardzo szybko mija ale ja zaczelam sie martwic
wolalabym kolacje ale tz tak chcial miec impreze wiec mamy wesele - mam nadzieje ze to tylko stres bo juz mam schize ze czeka mnie meczenie sie na wlasnym weselu
Spoko wyluzuj, zobaczysz, że będziesz tak wszystkim przejęta, że nie będziesz miała czasu się nudzić
Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
siemacie dziewczyny kurde jakoś dawno się nie udzielałam. Zacznę od tego, że już dopadł mnie stres-a tu jeszcze miesiąc:/ Chyba już pisałam, ale cóż powtorzę się- sukienka na 2gi dzień już w szafie czeka, bizuteria dotarła do mnie w pon(śliczna o wiele ładniejsza niż na foto)buty zamówione, będą za2tygonie, obrączki14tego przymiarka. Po garnitury i buty jedziemy w sobotę, już wstępnie upatrzone mamy gary w vistuli, a buty niestety nie mam pojęcia-a mój tz na mnie polega w takich kwestiach. Jeśli chodzi o menu i sprawy weselne, to zajmuje się tym moja nieoceniona mamaZnając ją będzie full wypas!! Alkohol kupujemy na końcu, będzie to200szt ale jeszcze nie zdecydowaliśmy czego. Zaproszenia wszystkie już poszły, protokół spisany, nauki przedmałżeńskie zaczęte a w niedzielę spadamy z ambony
No to gratulacje z przygotowań, idziesz jak burza
Cytat:
Mi się podoba, ale koniecnie zrób sobie te kremowe kwiatki z dodatkiem pasteowego różu lub fioletu, tak co by TŻ pasował do Ciebie
Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Ja mam staż w firmie budowlanej w biurze a ty?
w Państwowej inspekcji ochrony roślin
Cytat:
pochwale sie Wam nasza figurka na tort wczoraj mój braciszek mi przysłał - figurka fajna, chociaz wolałabym, aby on był na slubie

tak swoją drogą to ja chyba zwariuje do tego ślubu - już 2 noc nie spałam prawie wcale tak to przeżywam czy wszytsko pójdzie zgodnie z planem itd.
A goście nasi to jacyś niepoważni do wiekszosci sami musieliśmy dzwonić - bo nawet nie byli łaskawi potwierdzić. Co za ludzie
Figurka fajna, tylko, żeby TŻ Cię tka nie nadepł, bo możesz skończyć z zębami w podłodze
Weź wyluzuj, ja już dawno stwierdziłam, że i tak nie będzie idealnie tak jak chcę i co do minuty, bo to niemożliwe W dniu wesela będzimey mieć taki stres więc po co sie jeszcze dołować pierdołkami. Będzie tak jak ma być, bo przecież to wesele przygotowujemy kawał czasu.

A ja byłam dziś u dentystki i zrobiła mi holwoodzki uśmiech, mam nadzieję, że wytrzyma do ślubu A i wyskoczyła mi opryszczka, mam nadzieję, że to jedyny razw tym roku i na ślubie jej nie będę mieć

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 11:22   #1434
judith8
Rozeznanie

SSR moj tez ma taliowana marynarke - super sa

Cytat:
judith moim zdaniem butkiet mozesz mieć z akcentami fioletu lub różu. Całkiem moze i jest ładny, ale nie nadaje charakteru. Ja tez zdecydowałam sie do kościoła na byałe buty, bede miała biała suknie i bardzo ciemne kwiaty - bardzo chcemiec kalie, a moja kwiaciarka powiedziała, ze najpiekniej wyglądaja albo białe albo bardzo ciemne no i bede miała taki kolor:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk.../036d.html#200

nie zrozumialam tej wytluszczonej czesci, ze bukiety sa nieciekawe

figurka jest bardzo fajna

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-02 o 11:27
Stary 2009-09-02, 11:32   #1435
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
nie zrozumialam tej wytluszczonej czesci, ze bukiety sa nieciekawe

figurka jest bardzo fajna

faktycznie troche bez składu napisałam . Chodziło mi o to, ze jasne butkiety są bardzo ładnie, ale moim zdaniem wszytsko w kremie albo bieli (suknia buty i kwiaty) może sie zlewać - kolorowy butkiet natomiast (albo przynajmniej z akcentami kolorystycznymi) nadaje charatkeru wizerunkowi Panny Młodej. Zrozumiale to w miare napisałam
Stary 2009-09-02, 11:36   #1436
judith8
Rozeznanie

Cytat:
faktycznie troche bez składu napisałam . Chodziło mi o to, ze jasne butkiety są bardzo ładnie, ale moim zdaniem wszytsko w kremie albo bieli (suknia buty i kwiaty) może sie zlewać - kolorowy butkiet natomiast (albo przynajmniej z akcentami kolorystycznymi) nadaje charatkeru wizerunkowi Panny Młodej. Zrozumiale to w miare napisałam
teraz juz wiem co mialas na mysli, zgadzam sie i wiem o tym ale cos mi ten fiolet sdrednio pasuje hmm poprosze moze florystke aby zrobila w pastelach/rozach i wrzucila kilka fioletowych eustom i wtedu moze wstazke do owiniecia raczki tez fioletowa - zobaczymy

ja ostatnio w kwiaciarni widzilam biale kalie ze srodkami w kolorze ciemnego baklazana - super
Stary 2009-09-02, 12:21   #1437
Marlen85
Raczkowanie

Fajna kieca, taka pierzasta Myślę, że kapelusz będzie pasował, ja to bym widziala własnie taki duży z rondem, ale każdy co innego lubi

Oj coraz bardziej mam wątpliwości Ale jak już się zdecyduję to opowiem co i jak

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
A ja byłam dziś u dentystki i zrobiła mi holwoodzki uśmiech, mam nadzieję, że wytrzyma do ślubu A i wyskoczyła mi opryszczka, mam nadzieję, że to jedyny razw tym roku i na ślubie jej nie będę mieć
A jeśli mogę zapytać to kiedy odbędzie się Wasz ślub???

Ostatnio też mnie dopadła opryszczka, ale walczyłam z nią tydzień czasu i wyglądałam strasznieAle tak to jest jak się przy niej grzebie A z ta opryszczka może być związana z wizyta u stomatologa
Ale głowa do góry bedzie ok
Stary 2009-09-02, 20:19   #1438
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Witam dziewczyny!
Mam do was pytanie. Postanowiłam ze tez sama zrobie kosze dla rodzicow. Powiedzcie mi czy pasuja tego typu kosze? czy któryś z nich moze byc? jak je ładnie przystroje???Prosze o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13zł.jpg (42,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21z ł.jpg (140,7 KB, 7 załadowań)

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 21:39   #1439
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR moj tez ma taliowana marynarke - super sa
yhm
Cytat:

A jeśli mogę zapytać to kiedy odbędzie się Wasz ślub???
3.10. br.
Cytat:
Witam dziewczyny!
Mam do was pytanie. Postanowiłam ze tez sama zrobie kosze dla rodzicow. Powiedzcie mi czy pasuja tego typu kosze? czy któryś z nich moze byc? jak je ładnie przystroje???Prosze o pomoc
Na mój gust to ten drugi Ten pierwszy jest taki oklepany, a ten drugi cud-miód ma w sobie coś

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-02, 21:52   #1440
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Witam dziewczyny!
zdecydowaniu drugi - bardziej oryginalny, jak znalazlas go na allegro to sie pochwal prosze

zdecydowalam sie zamowic na allegro sztuczne platki w kolorze burgundu i bladego rozu i bede mieszac, nie bede miala rozkow ale kupilam woreczki z organdyny 10x15cm i do nich wrzuce platki a moja mama i mama tz rozda gosciom bo jak juz mowilam nasi swiadkowie to sa i tak 'spontanicznie' zaplanowalam czym beda rzucac przed kosciolem mama troche niezadowolona bo w mojej rodzinei to monety i ryz rzadza i ona nigdy o platkach nie slyszala

chcialam was zapytac o ciasto dla gosci czy zakladacie ze zostanie i kupujecie opakowania, czy specjalnie zamawiacie wiecej ciasta zeby miec co wlozyc w te opakowania - tak sie zastanawiam czy zalozyc ze kazdy cos dostaje i zamowic wiecej ciasta czy poprostu jak cos zostanie to dac najblizszym

wogole to kupilam dzisiaj ponczochy i duuupa mam takie chude nogi ze rozmiar najmniejszy sie nei trzyma na udach, znaczy trzyma sie ale nie czuje sie na tyle pewnie zeby chodzic, cos zaloze ponczochy jak tz wroci z delegacji i bede chodzic po domu

uciekam, musze jeszcze kota przetransportowac bo przytulil sie do laptopa - nagrzany komp i kotku cieplo juz widze jakim wzrokiem zarzuci jak ja rusze

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-02 o 21:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości