![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Cytat:
![]()
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
![]() Banan mi nie schodzi z twarzy ![]() Trochę poczekaliśmy, weszłam dopiero o 20,30 ale warto było i warto było te 120zł wybulić ![]() Dzidziuś jest jeden, prawidłowo ułożony w jamie macicy, nie ma żadnych krwiaków, pęcherzyk żółtkowy działa jak należy, szyjka macicy zamknięta ![]() ![]() ![]() Och, jaka uspokojona jestem ![]()
#1413 |
Wtajemniczenie
|
kretencja no widzisz
![]() ![]() jastinada a co to jest te magiczne kółeczko?? szarlot27 ![]() MMONIKA9 ![]() ![]()
![]() |
#1414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki kochana
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie ważyłam już chyba z pół roku i nie mam pojęcia ile ważę ani czy coś przytyłam czy nie - jakoś mi to obojętne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zakorzenienie
|
Uuuu... gdyby to była prawda, to moja córka i syn mieliby autyzm, bo USG miałam robione co 1-2 tygodnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Położną wybierasz przed samym porodem. Ja zadzwonię do położnej w 6 m-cu, bo u nas jest niewiele Polek, więc może być tłok ![]() W poprzedniej ciąży nie wiedziałam, że trzeba mieć położną i szukałam jej 2 dni po porodzie w święta Bożego Narodzenia. Była tak miła, że się zgodziła mną zająć. Jeśli chcesz być w szkole rodzenia, to możesz poszukać położnej, która prowadzi takie zajęcia. Można już chodzić od 6 m-ca. Do szpitala trzeba się zgłosić najlepiej 6 tygodni przed porodem. Trzeba się umówić w szpitalu u położnej, wypisać papiery itp. Jak jeszcze chcesz coś wiedzieć to pytaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wyczytałam jeszcze jeden powód zakazu jedzenia serów pleśniowych: można szybciej dostać grzyba. Niestety w ciąży jesteśmy bardziej narażone na wszelkie infekcje i zakażenia,a więc również i w pochwie. Szczególnie kobietki, którym zdażało się mieć tę przykrą dolegliwość powinny całkowicie zrezygnować z pleśniowych serów ![]() Cytat:
![]() Część jest całkiem nowa, a część używana. Zakupy robię na ebay ![]() Dziś przyszły 4 kartony z ciuchami. Okazuje się, że zamówiłam za duże. Myślałam, że mam rozm. 40, ale niestety wszystko mi wisi na tyłku, bo mam płaski ![]() ![]() Mam jedną sukienkę czarną elegancką. Cudowna po prostu. Nie wiem czemu, ale kupiłam rozm. 42 ![]() ![]() Jutro ma przyjść reszta ciuszków, więc może tam coś się nada. Dziewczyny spodnie ciążowe z takim wysokim elastycznym pasem, to po prostu rewelacja ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czyli ja majac 30 listopad termin to jest 7 tydzien wedlug magiczego koleczka....moze i by sie zgadzalo bo mi wczoraj wyliczyl 7/8 tydzien A spradź mi na magicznym koleczku ![]() Zapisalam sie dzis do gina prywatnie do ktorego chce chodzic na 24 kwietnia czyli na nastepna sobote, chcialam wczesniej ale ten termin byl wolny najwczesniej....szkoda ze wczesniej jak dzwonilam to nie zapisalam sie jednak bo termin bylby na 17 kwietnia.....24 kwietnia zaplace 100 zl bo z usg a potem za 2 tyg musze isc znowu bo L4 sie konczy i zaplace 50 zl, ale to nic bo miesiaca nie wytrzymam napewno nic nie wiedzac Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-14 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Weronisia też będę zmuszona kupić coś na ebayu. W poprzedniej ciąży ubierałam się byle jak,bo wychodziłam z założenia,że na kilka miesięcy nie opłaca się kupowac nie wiadomo ile rzeczy. I czułam się źle,brzydka,gruba i niezadbana. Teraz postanowiłam zrobić inaczej i wyglądać ładnie. Obawiam się tylko,że bardzo szybko przytyję i dużo. Brzuchol już mi wystaje,a to dlatego,że po poprzedniej nie zdążyłam go zrzucić ![]() ![]() MMONIKA witaj,serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za was. Musi być dobrze ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-04-14 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() magiczne kółeczko ![]() ![]() ![]() ale Ci fajnie,ja przytyłam już 1,5 kg jak jeszcze nie widziałam,że jestem w ciąży....więc teraz nie wchodzę na wagę ![]() Cytat:
![]() pierwsze dla Anecki,drugie dla Buziaczkka Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2010-04-15 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
Nie umiem spać :/
Nie dość że ta luteina co 6 godzin to jeszcze moje piersi, nie wiem jak się mam polozyć żeby mnie nie bolało, bolą w każdej pozycji, budzę się pare razy w nocy z wielkim bólem. Długo jeszcze będą tak boleć? Mam nadzieję że to przejdzie ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
Biejatka-
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W szpitalu zrobili mi beata hcg i wyszło ponad 6.000, a z usg że 3 tydzień i nie bardzo wiem jak to ze sobą połączyć, ok 7.000 tysięcy jest w 4-5tyg. Zresztą mój lekarz nie pozostawił suchej nitki na tym szpitalu, nie mieściło mu się w głowie jak mnie mogli z takim krwawieniem wysłać do domu i nie dać luteiny :/ co do tygodnia ciązy też niebyłby pewien że dobrze mi powiedzieli. Muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać na kolejne USG u mojego gina. Jeszcze tylko tydzień. Chciałabym być na boze narodzenie z dzidzią w domku, przez to nie mogę się doczekać kiedy dowiem się który to tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
Łatwo mówić ... z cierpliwością u mnie fatalnie. Jestem narwana i zawsze muszę mieć wszystko już, natychmiast. Ale i tak się cieszę że do ginekologa trafiłam tego samego dnia co dowiedziałam się o dzidziusiu i mogę do niego iść bez żadnych zapisów, kolejek itd.
Gdyby nie wizaż zwariowałabym leżac całymi dniami :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
oj wizaż wciągający
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero dzisiaj zauważyłam- to było stare zdjęcie, sprzed miesiąca. Teraz zamieszczam wczorajsze! Z lewej strony główka i macha rączka. W ogóle jestem bardzo zadowolona z badania. Dzidziuś już duży, fajnie się kręcił i machał rączkami i nóżkami. Nawet czkawkę miało! Bardzo się wzruszyłam i popłakałam się opowiadając mężowi. On nie był ze mną bo akurat nie mógła a nawet jak by mógł to pewnie by nie chciał. Szkoda gadać... Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-04-15 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Nie będę ściemniać- też jestem dumna z maleństwa. Porozsyłałam do najbliższych maile ze zdj żeby się pochwalić. Mąż od razu stwierdził, ze podobne do niego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
MMONIKA9 witaj
![]() ![]() Jastinada mam prośbę a mogłabyś mi też przesłać datę z tego Twojego magicznego kółeczka ? bo chciałabym już wiedzieć a lekarz dopiero w poniedziałek - ostatnia @ 26 luty Kretencja to wspaniałe wieści po tym USG ![]() wstałam dziś o 4.30 (Tż do pracy i robię mu śniadanie i kanapki) obudziałam się już taka głodna, że aż kręciło mi się w głowie i bolał żołądek więc postanowiłam zjeść kromkę chleba i serek nie żaden smakowy tylko waniliowy myslałam że po innym będzie mi nie dobrze dałam radę zjeść pół nie zdążyłam się położyć a tu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
hej,
Dziewczyny za ponad godzinke jade na pierwszą wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
odebralam wynik moczu, jak z morfologia, cukrem bylo wszystko ok, tak z moczem jest zle :-(
Mam 20-25 leukocytow i liczne bakterie, niecaly miesiac temu bylo wszystkow porzadku eh. Sprobuje urosept i domowe sposoby, w poniedzialek zrobie znowu badanie, a jak bedzie zle - juz mi napisal recepte na antybiotyk Z milszych rzeczy- znowu widzialam malego/mala |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre,he he he,powiedz tż że ja też widzę podobieństwo do niego ![]() Cytat:
ok ,nie ma sprawy,zaraz zrobię zdjęcie życzę,żeby samopoczucie się poprawiło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja chyba musze jechac do dentysty,Pani mi założyła w pn lekarstwo i do dziś strasznie mnie ząb i pół szczęki boli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Rozeznanie
|
No laski ale macie tempo !!!! Nim sie obejrzymy i druga część wątku będzie
![]() Monika9 witamy !!! Myszka powodzenia na badanku i kciukasy trzymamy Cytat:
![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-04-15 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Irsin na inny forum czytałam , że na dolegliwości itd związane z moczem pomagają tabletki z żurawiną, a może i sama żurawina ![]() ![]()
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie pomoze to wtedy moze ten antybiotyk. Z dzisiaj usg ,ale malo widac bo ciagle sie ruszal/a i skakal/a. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za szybką odpowiedź
![]() ![]() a samopoczucie też mam nadzieję, że niedługo się poprawi ![]() Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-04-15 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.