Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 06:36   #1411
mircia14
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Moja dzisiejsza eRka
pt - omlet z 1 jaja
30 minut biegania
Śniadanie- placki owsiane (4ł. pł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych): 2 z bananem - w sumie to z połowy banana , 3 z serkiem homo nat. i odrobiną dżemu truskawkowego niskosłodzonego ; 200ml jogurtu - resztka (gdzieś 70ml) jogo truskawkowego i do tego naturalny
IIśniadanie - 2 kromki razowca, każda z polędwicą i szczypiorkiem ; jabłko ; pół banana
Obiad - tu szkolny, więc nie wiem co
Podwieczorek - serek wiejski 200g z pokrojonym ogórkiem kiszonym i pomidorkiem (taka minisałatka)
po powrocie do domu: ćwiczenia na pośladki i uda
Kolacja - kromka razowca z polędwicą, jajko, trochę tuńczyka w sosie własnym na chlebku

Proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 06:48   #1412
xXxKiciaxXx
Raczkowanie

Oj ciężko jest wrócić do figury po 2 ciążach a lato się zbliża

Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego. Że ona jest.
xXxKiciaxXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:03   #1413
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
nieprzytomna dlatego ze jem tak od 2 tygodni a czasem nawet wiecej i nie przytylam nawet 1dk nic kompletnie nic mam dosc ;(( Mysza daj sobie czas, u mnie też na początku było kiepsko. 0.5 kg po 1.5 msca a potem jakoś poszło

Dzisiejsze P ( kocham moja mamusie )

Sn: 5 pancakes : 2 z nutella i bananem i lyzeczka cukru waniliowego , 2 z jogurtem naturalnym 150g i garscia nerkowcow , 1 z dzemem truskawkowym , szklanka maslanki truskawkowej , pomaranczka bardzo apetycznie, super, że wpadły orzeszki

2sn: grahamka z masełkiem : salata , szyneczka , serkiem zoltym , pomidorkiem , ogoreczkiem i szczypiorkiem , herbatka malinowa , jabłuszko 250g mhm, a może zamiast herbatki jakiś jogo/soczek/kefir?

O: 5 ziemniaczkow z koperkiem , kotlet schabowy panierowany , 150g surowki z marchewki i selera , sałata z śmietaną , szklanka soku pomaranczowego ok, pysznie
D: grzesiek toffi , chupa chups cola

P: galaretka pomaranczowa z bita smietana i 3 kostkami startej mlecznej czeko , paczuszka LU go kakaowych , soczek jednodniowy marchewkowy + podjadane orzeszki i elegancko

K: dwie grahamki z maselkiem : jedna z pasztetem pieczrkowym i pomidorkiem , druga z calym serkiem wiejskim , kakao może więcej warzywek dasz? jakieś masełko na 2 grahamkę? wędlinka?

pomarancza , 70g paluszkow z sezamem ok

;(
Mała nie smutaj, staraj się podjadać orzeszki, migdały. Może spróbuj też robić sobie koktajl? ja dzięki niemu nabrałam kilku kg

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
P

I śniadanie: 2 kromki razowego z masłem, twarogiem półtłustym i miodem; talerzyk sałatki (por, seler, szynka, ananas, kukurydza, jajko, majonez); kiwi; kawa z mlekiem i cukrem super

II śniadanie: micha rosołu z makaronem, żołądek i skrzydełko gotowane ktoś tu rozdzielił obiadek na 2 części?

Obiad: ziemniaczki polane masełkiem, posypane koperkiem; kotlet mielony; sałata z ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką ze śmietaną 22%; sałatka z pomidorów, rzodkiewek i koperku polane oliwą z oliwek ok
Deser: jabłko; kawka z mlekiem i cukrem, czekoladka

Podwieczorek: lód koktajlowy z korala; kawał sero-maka; serek wiejski 200g dodaj jakieś orzeszki do wieśniaka bo słabo z nnkt

Kolacja: 2 kromki razowego z masłem, wędliną, serem i majonezem; kubek kakao ołkejjj

I jak??
jw, brakuje mi nnkt i szkoda, że obiad dzielisz na śn i obiad...

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Witam, witam.

Tak dla relaksu wstawię moje wczorajsze U (które okazuje się trochę R, ale przed maturą.. wiadomo.): ja Ci dam R

Śn. Owsianka z 4 pełnych łyżek z miodem i mlekiem; kawa z mlekiem Gwiazdko moja nie za mało coś?
IIśn. Pistacje, jabłko jeśli pistacji sporo to ok
Ob. Warzywa na patelnię smażone na odrobinie oleju, pół puszki tuńczyka z przyprawami, mała kiełbaska mało...
Po: 2 kawy z mlekiem, małe cappuccino
Pod. Pistacje, orzechy włoskie, kawa z mlekiem hmm zależy od ilości
K. Kakao, 2 tabletki energetyzujące to nie jest posiłek

Tak to na razie wygląda, kawa, tabletki, orzechy - mnóstwo wspomagaczy, byleby dać radę posiedzieć do 1:00 w nocy nad książkami.
Jest bardzo źle?
Kotek ja rozumiem, że matura, ale nie zapominaj o solidnym, pożywnym jedzonku bo to się odbije na zdrówku a tego chyba nie chcemy

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:09   #1414
milabeata86
Raczkowanie

kobietki gdzie ten serek homo można zwykły dostać i jakiej firmy jest najlepszy?
milabeata86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:38   #1415
Zelka_07
Raczkowanie

a może ktoś oceni moje dzisiejsze R

Ś: owsianka 4ł płatków, 200ml mleka, 2ł musli bananowego, pół słoiczka owoców dla dzieci (córcia nie chciała), słonecznik
pt: jajo na twardo
godzina siłowo
2ś: 3małe kromeczki razowca z turkiem paprykowym i jajem, ogóras
3h spaceru
o: pół worecz\ka kaszy gryczanej, ok 300gr warzyw na patelnie kotlet schabowy bez panierki
p: jogurt nat ze słonecznikiem, mała kromeczka razowca z wedlina drobiową
k: wieśniak z szynką i szczypiorkiem
chodze późno spać wiec przed snem jakieś jajo gotowane może wpaść lub chuda szynka i jak znajde czas to 20-30min twistera jest w planach

nie za dużo jem?
Stary 2010-04-26, 10:49   #1416
kiitty
Zakorzenienie

wczorajsze P

śniadanie: 2 kromki orkiszowego ze słonecznikiem, jedna z masłem, pasztetem, pomidorkiem i cebulą, druga z masłem, polędwicą wędzoną i papryką; 2 jajka na miękko z majonezem; trochę sałatki warzywnej z majonezem; herbata z sokiem malinowym

2 śniadanie: jogurt naturalny; 2 garści nerkowców; kawał murzynka z figą z grubą warstwą polewy czekoladowej; herbata z sokiem malinowym

obiad: 2 smażone kotlety z piersi kurczaka w panierce; 3 ziemniaki; 200g surówki z marchewki, ananasa i jabłuszka; 2 szklanki soku z czarnej porzeczki

podwieczorek: kawał murzynka jak na 2 śniadanie; ok 30 pistacji; kakao na mleku 3,2%; 2 spore marchewki

kolacja: 2 kromki chleba, obie z masłem, polędwicą wędzoną, ogórkiem i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; 3 rzodkiewki do przegryzki; herbata z sokiem malinowym

po: jabłko; 3 kostki czekolady Ritter Sport mlecznej z orzechami; 50g nerkowców
Stary 2010-04-26, 12:42   #1417
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
No więc ja to liczę tak
Utrzymanie

Śniadanko (ok.10:00): wielka kroma (80g!) chleba żytniego pełnoziarnistego ze słonecznikiem, dynią i siemieniem lnianym z masłem 160+40 kcal, 2 jajka na miękko 200kcal, sałatka (pomidor, szczypiorek, 2 ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, łyżka jogurtu, pieprz i sól)60kcal, kubek kawy zbożowej łącznie 460kcal Ja bym powiedziała, że tutaj jest 400kcal. Jajka mają raczej po 80-90kcal za sztukę, chyba że są wybitnie duże - ważysz je może? Bo jeśli faktycznie tak i są takiej wielkości no to ok.
Obiad (ok.14:00): 2 dość cienkie naleśniki z mąki pp200kcal smażone na teflonie nadziane 100g mięska mielonego drobiowego 150podsmażonego na łyżeczce oliwy 50z cebulką, czosnkiem, łyżką czerwonej fasoli, łyżką koncentratu pomidorowego i przyprawami)50, główka sałaty z kawałkiem zielonego ogórka, kilkoma rzodkiewkami, koperkiem, czosnkiem, solą, pieprzem skropiona sokiem z cytryny i łżeczką oliwy (micha wyszła )100 łącznie 550kcal No ok. Nie wiem jak robiłaś te naleśniki, z ilu i czego, ale wydaje mi się, że mają raczej ok. 150kcal niż 200.
2h jazdy na rowerze
Podwieczorek (18:00): kubek kawy z cynamonem, micha świeżych truskawek (350g)120, blok bakaliowy 43g (orzechy pekan & rodzynki)200 łącznie 320kcal To jakieś opakowanie jest? Tam też jest cukier?
Kolacja (ok.21:00): kubek zielonej herbaty z plastrem cytryny, pudełeczko 200g serka wiejskiego 200z garścią (20g) migdałów120, pieprzem i szczypiorkiem + pęczek młodej marchewki100 łącznie 420 Wydaje mi się, że przesadziłaś z kalorycznością warzywek ;] Zarówno szczypiorek jak i marchewka są bardzo mało kaloryczne.
dodatkowo 1,5l wody mineralnej niegazowanejczyli suma z dnia wychodzi 1750 kcal
i co będzi 1800? bo mi wychodzi tak ok.1700 znowu
ślicznie proszę o ocenkę

no to ja to w ten sposób liczę i tak mi wychodzi
Moja rada taka ogólna:
Przestań liczyć kaloryczność warzyw, czy ilości oliwy, masła - to są znikome kalorie i od tego nie przytyjesz. Skup się raczej na pozostałych składnikach, to raz.
Dwa: Jeśli wcześniej jesz orzechy - ten blok bakaliowy, to na kolację już raczej nie musisz. Jesteś na utrzymaniu - na kolację jedz białko + węgle. Fajnie, że wpadł serek + warzywa, ale zamiast tych migdałów proponowałabym jakąś kromkę albo i dwie z masełkiem.
Trzy - dodaj jeszcze jeden posiłek. Drugie śniadanie na przykład. Jakiś jogurt z płatkami, do tego owoc, albo kanapka z wędliną/twarogiem i warzywami. Albo z czym tam lubisz ;]
A, że trochę kalorii spalasz na rowerze - to na obiad zjedz 3 naleśniki z mięskiem, a nie 2 - bo Ci wyjdzie bilans ujemny, i tak dość mało kaloryczne te posiłki są, a jak jeszcze poćwiczysz to te 300kcl się zmniejszy.
Wg mnie ogólnie za mało węglowodanów złożonych, czy prostych, obojętnie. Ale to tylko... na śniadanie kromka i naleśniki dwa - zdecydowanie za mało! Jedz więcej ;]

Moje dzisiejsze R:
śniadanie: owsianka: 4 łychy płatków owsianych gotowanych na wodzie, pół dużego banana, 4 duże truskawki, 5 dużych łyżek serka wiejskiego.
II śniadanie: jogurt naturalny z mieszanką studencką i Bran Flakes'ami.
obiad: pierś z kurczaka z ryżem, przyprawami i warzywami.
przekąska: sałatka z ogórka, rzodkiewki, papryki, wędliny i jajka.
kolacja: jajecznica z 2 jaj na oliwie z cebulką.

Jutrzejsze:
pt: kawałek kurczaka
<bieg 30 minut>
śniadanie: banan, omlet z 2 białek i 1 żółtka, 5 łyżek owsianych, z 6 truskawkami, łyżeczka cukru.
II śniadanie: serek wiejski, jabłko.
obiad: ryż + kurczak + warzywa
przekąska: kapusta pekińska z pomidorem, orzechami i kurczakiem polane odrobiną jogurtu naturalnego
kolacja: 2 jajka na miękko

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 14:45   #1418
liquefy
Wtajemniczenie

Moje R/U (wychodze z r):rolleyes:

ś: placek owsiany (5 łyżek płatków, 2 jajka, kiwi)
IIś: serek wiejski+3 łyżki słonecznika + ok 10 fistaszków
o: gotowana chuda szynka+prawie pół woreczka ryżu brązowego+pomidor, cykoria, rzodkiewki+troche sosu z przecieru pomidorowego
p: 1/3 makreli, może filet z miruny smażony na teflonie, jakieś warzywka
k: pół kostki twarogu chudego z ziołami i kiełkami

może ktoś ocenić?

zaznaczam, że jedyny ruch dzisiaj to półgodzinny spacer, bo sie ucze
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:54   #1419
monia12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Mała nie smutaj, staraj się podjadać orzeszki, migdały. Może spróbuj też robić sobie koktajl? ja dzięki niemu nabrałam kilku kg
Jakie koktajle radzisz?Z czego i jak robione?
monia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:02   #1420
Tula0
Raczkowanie

U

I Śniadanie
stand.(7ł. owsianych, 1ł.otrębów, garstka rodzynek) na szklance mleka, na koniec wtopiona kostka czekolada z chilli; kostka ciasta shrek (biszkopt z dodatkiem szpinaku+trochę bitej śmietany)
Marsz do szkoły

II Śniadanie
Bułka orkiszowa(100g.) z masłem, sałatą, jajkiem na twardo, plasterkami avocado i dużo pietruszki

45min. wf(coś a'la piłka nożna)
III Śniadanie
Sporawa miseczka budyniu(słodzonego łyżeczką miodu) z wkrojonymi truskawkami
w międzyczasie schrupane jabłko
Marsz do domu + spacer z kumplem (45min.)

Obiad
5ł. ryżu brązowego, 2 plastry schabu (duszonego z kapustą kiszoną, ale bez kapusty) i fuuurą buraczków (to się ćwikła nazywa?); do picia szklanka zsiadłego mleka z cynamonem

Kolacja
2 kromki chleba, posmarowane masłem z:
-Wędliną, plastrem camemberta, plastrem pomidora i szczypiorkiem
-Wędliną, łyżeczką wiejskiego i oregano
na deserek: rzodkiewka (3?) i ogórek pokrojone w kostkę, doprawione oregano i skropione odrobiną oliwy

Tradycyjnie, z prośbą o ocenę

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:36   #1421
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. wielki paluch z ziarnami z kurczakiem grillowanym,sałatą,pomido rkiem,ogórkiem,majonezem, kiełkami,300g jogurtu pitnego Danone (malinowy)
  2. mały serek danio waniliowy,kilkanaście paluszków słonych
  3. kubek barszczu
  4. pierś z kurczaka w sosie gorgonozla(na bazie sera pleśniowego),zapiekane ziemniaczki z keczupem,300g surówki wiosennej

i jak dziś??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 18:37   #1422
xXxKiciaxXx
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R (nie nawidze siebie, brakiem asertywności ;( )

ś: miseczka płatkow musli z otrębami rodzynkami i żurawiną +mięta
IIś: jog."serduszko" waniliowy, gruszka, kiwi
o: pieczona karkówka znowu (facet sobie zażyczył, jemu to nie przeszkadza że ma obwisły brzuch i je co lubi), sałatka (sałata,olej,ocet papryka czerwona, żółta ,surowy ogórek pomidory, przyprawy,cebula,rzodkiew ,czosnek)+mięta
p:jabłko,marchewka,no i czułam się pełna ale zachwilę..... paczka żelków, (nie mogłam się oprzeć widząc jak córa je i też jadłam -moja mega słabość do słodyczy)
k:bułka z ziarnami z masłem i szynką + mięta
Najgorsze jest to że ciotka przyjechała na tydzień i wpycha mi jedzenie, ciasto trzeba upiec.... a na ćwiczenia nie mam czasu i sił (nawet na jednego brzuszka) i żadne tabletki nie skutkują na odchudzanie ;( ;(
to teraz będzie efekt jojo
P O M O C Y ;( ;(
- zdesperowana

Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego. Że ona jest.
Stary 2010-04-26, 18:38   #1423
muzzle
Raczkowanie

wczorajsze R:

1) owsianka : 5 łyżek płatków, kubek mleka 2%, wielkie jabłko prażone z cynamonem i piernikową, twaróg półtłusty ok.120g
kawa z mlekiem 3.2%

2) pół dużej piersi indyka got. w przyprawach, 3 łyżki na sucho kaszy jaglanej, sałatka z pomidorów z pietruchą, kopa gotowanego kalafiora, sporo pieczonej cukinii z oliwą
kawa z mlekiem 3.2%

3) 2 jajca na miękko, garść orzechów laskowych, pomidor

4) wieśniak 200g z pokrojonym całym ogórasem zielonym, dużą ilością szczypioru i przypraw

plus dzisiejsze Rrrr:

1) owsiana, tym razem na wodzie : 5 kopiastych łyżek płatków, 5 moreli suszonych, spora garść suszonej zurawiny, 2 średnie jabłka prażone z cyna i piern., wieśniak 200g
kawa z mlekiem 3.2%

2) 2 sznycle z indyka gotowane (razem ok.150g), 3 łyżki na sucho jaglanej, sałatka : duży pomidor, duża papryka czerwona, duużo pietruchy plus łycha oliwy i przyprawy

3) puszka tuńczyka, pomidor, pół pęczka szczypiorku, kopiasta łyżka pestek słonecznika

4) wieśniak 200 g z ogórkiem, rzodkiewkami i szczypiorkiem

plus kilka plastrów twarogu półtłustego

Proszę o ocenkę

Edytowane przez muzzle
Czas edycji: 2010-04-26 o 18:43
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:46   #1424
crethka
Rozeznanie

GG do crethka

Moje dzisiejsze R - proszę o ocenę

Śniadanie:
Płatki owsiane o smaku szarlotki z mlekiem, jabłkami i rodzynkami od Nestle
II śniadanie:
Jogurt z brzoskwiniami z Danone
Obiad:
Ziemniaczki z porcją dukatów rybnych Frosty i sałatką z duszonej kapusty, jabłka i marchewki
Podwieczorek:
Sok warzywny Tymbark
Kolacja:
Herbata, chlebek Wasa x 2 z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem Piątnica, wędliną, serem żółtym, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem
crethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:54   #1425
malutka243
BAN stały

Moje R Bardzo proszę o ocenkę i ewentualne krzyki co nie tak

1).
ś: 2 kromeczki razowca, każda z liściem sałaty, dwoma plasterkami chudej szyneczki i plasterkiem pomidorka + 2 mandarynki
2 ś: śledź w sosie pomidorowym
o: filet z mintaja smażony na łyżeczce oleju + brokuły polane jogurtem naturalnym z przyprawami
p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych i garścią orzechów laskowych
k: jajecznica z 2 jaj na łyżeczce masła z cebulką

2).
ś: owsianka: pół szklanki płatków, łyżka otrębów, garść orzechów laskowych, garść rodzynek, pół szklanki mleczka + kiwi
2 ś: 2 kromeczki razowca z sałatą i chudą szyneczką z ogóreczkiem
o: pierś z kurczaka smażona na teflonie na łyżeczce oleju + brokuły i brukselka polane jogurtem naturalnym
p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych + kiwi
k: 2 jaja na twardo + sałatka warzywna
malutka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:01   #1426
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crethka Pokaż wiadomość
Śniadanie: Płatki owsiane o smaku szarlotki z mlekiem, jabłkami i rodzynkami od Nestle
wnioskuję, że gotowe danie- nawet na U czy P gotowe dania nie są wskazane a już na pewno nie na R- jak coś jest "o smaku" to znaczy, że to sama chemia Lepiej kupić płatki owsiane np. górskie (nie błyskawiczne) samemu je przygotować, wbrew pozorom nie zajmuje to dużo czasu, podczas gotowania płatków kroisz owoce i już Dodajesz białko w postaci serka homo naturalnego, wiejskiego, twarożku i gotowe, pyszne, zdrowe, redukcyjne śniadanie
Cytat:
II śniadanie: Jogurt z brzoskwiniami z Danone
Samo zło- cukier i sztuczne barwniki. Proponuję jogurt naturalny ze świeżymi owocami- zdrowo i pysznie!
Cytat:
Obiad: Ziemniaczki z porcją dukatów rybnych Frosty i sałatką z duszonej kapusty, jabłka i marchewki
te dukaty to gotowe jakieś paluszki w panierce? Jeżeli tak to out Lepiej kupić świeżą rybkę i samemu ją upiec/grillować/usmażyć jak kto woli
Cytat:
Podwieczorek: Sok warzywny Tymbark
Żart? To nie jest posiłek. Brak białka, generalnie brak jedzenia
Cytat:
Kolacja: Herbata, chlebek Wasa x 2 z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem Piątnica, wędliną, serem żółtym, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem
węgle (wasa generalnie out) na noc niezbyt, chyba, że po siłowym treningu i ok. 2h przed snem. Co to za serek śmietankowy? wędlina i warzywa ok

Generalnie tragedia, brak białka, NNKT, jesz praktycznie same węglowodany proste. Nie widzę mięska np. kurczaka, rybka była na obiad, ale to za mało jak na źródło NNKT
Brakuje mi tu orzechów, kaszy lub ryżu, czyli węglowodanów złożonych, mało warzyw (bo sok się nie liczy... to chłyt reklamowy z tym źródłem warzyw czy jak oni to nazywają)

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:07   #1427
xXxKiciaxXx
Raczkowanie

nikki999
mogę cię prosić o ocenkę (zajrzyj trochę wyżej)

Stary 2010-04-26, 19:14   #1428
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie
  • puszka tuńczyka w oleju,wieśniak 150 g ,z wkrojonym pomidorem,ogórkiem,cebulą , grahamka z pasztetem Profi
  • 2 jajka na miękko,kromka razowca z serem żółtym,3 małe ogórki konserwowe, pomarańcza
  • mintaj zapiekany w sosie pomidorowym,ziemniaczki gotowane, 400g warzyw na patelnię-na oleju kujawskim
  • 1/2 paczka orzechów pistacjowych ( ok 350g ), piwko, parówka na zimno
  • kawałek makreli wędzonej, 3-4 plastry szynki,kilka plastrów pomidora-posypane solą,pieprzem,szczypiorki em,bazylią
  • kilka "gryzów" serka chrzanowego almette

BARDZO PROSZĘ O OCENKĘ..

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka243 Pokaż wiadomość
Moje R Bardzo proszę o ocenkę i ewentualne krzyki co nie tak

1).
ś: 2 kromeczki razowca, każda z liściem sałaty, dwoma plasterkami chudej szyneczki i plasterkiem pomidorka + 2 mandarynki
2 ś: śledź w sosie pomidorowym
o: filet z mintaja smażony na łyżeczce oleju + brokuły polane jogurtem naturalnym z przyprawami
p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych i garścią orzechów laskowych
k: jajecznica z 2 jaj na łyżeczce masła z cebulką

2).
ś: owsianka: pół szklanki płatków, łyżka otrębów, garść orzechów laskowych, garść rodzynek, pół szklanki mleczka + kiwi
2 ś: 2 kromeczki razowca z sałatą i chudą szyneczką z ogóreczkiem
o: pierś z kurczaka smażona na teflonie na łyżeczce oleju + brokuły i brukselka polane jogurtem naturalnym
p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych + kiwi
k: 2 jaja na twardo + sałatka warzywna

NIBY ŁADNIE,WSZYSTKO WRĘCZ "KSIĄŻKOWE"ale jakoś tak mało się wydaje chyba,nawet jak na R...
czy ja się mylę?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:29   #1429
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
jw, brakuje mi nnkt i szkoda, że obiad dzielisz na śn i obiad...
obiad tak tylko w niedzielę mi się zdarzyło, ale następnym razem postaram się nie dzielić obiadu zapomniałam dodać, że do loda dodałam swoją porcję pestek dyni (oprócz orzechów, które już były)

No to dzisiejsze P

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem i koperkiem; pół z masłem i dżemem brzoskwiniowym; 3 jaja na twardo z majonezem; kawa z mlekiem i cukrem; jabłko 250g

II śniadanie: grahamka z masłem, wędliną i takimi samymi warzywami jak na I; serek wiejski z łyżką masła orzechowego; łychą musli i miodem; herbata owocowa

Obiad: woreczek ryżu brązowego (120g); 2 plastry indyka smażone; sałata ze śmietaną
Deser: pasek gorzkiej czeko wedla; kawa z mlekiem i cukrem

Podwieczorek: omlet (2 jaja, łyżka mąki, mleko) na maśle; polane dżemem brzoskwiniowym wymieszanym z jogurtem naturalnym; posypane porządnie słonecznikiem, pestkami dyni i włoskimi; na wierzch starta gorzka czekolada

Kolacja: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem, koperkiem, chrzanem, pieprzem i solą; pół z masłem, twarogiem i miodem; kubek kakao (puchatek)

po: orzeszki (nerkowce, laskowe i włoskie)

Proszę o ocenkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 19:31   #1430
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKiciaxXx Pokaż wiadomość
ś: miseczka płatkow musli z otrębami rodzynkami i żurawiną +mięta
płatki musli tzn.? Pewnie gotowe Czyli out- jak pisałam lepsze są owsiane ze świeżymi dodatkami i białkiem

Cytat:
IIś: jog."serduszko" waniliowy, gruszka, kiwi
Sam cukier, niestety- to samo co przy ocenie wyżej- jogurt naturalny/homo nat./ wieśniak +owoce

Cytat:
o: pieczona karkówka znowu (facet sobie zażyczył, jemu to nie przeszkadza że ma obwisły brzuch i je co lubi), sałatka (sałata,olej,ocet papryka czerwona, żółta ,surowy ogórek pomidory, przyprawy,cebula,rzodkiew ,czosnek)+mięta
Fajnie, że warzywa były.
Karkówkę sama piekłaś? Bo jak tak, to obok karkówki dla "faceta" mogłaś położyć rybkę dla siebie- wilk syty i owca cała
Zamiast oleju mogła być oliwa- NNKT

Cytat:
p:jabłko,marchewka,no i czułam się pełna ale zachwilę..... paczka żelków, (nie mogłam się oprzeć widząc jak córa je i też jadłam -moja mega słabość do słodyczy)
to nie był posiłek i generalnie nie każdemu, ale owoce w drugiej części dnia czasem utrudniają chudnięcie. Mogłaś zjeść np. serek wiejski (w zależności, co jadłaś w pierwszej części dnia- żeby nie było monotonnie ) z orzeszkami

Cytat:
k:bułka z ziarnami z masłem i szynką + mięta
Najgorsze jest to że ciotka przyjechała na tydzień i wpycha mi jedzenie, ciasto trzeba upiec.... a na ćwiczenia nie mam czasu i sił (nawet na jednego brzuszka) i żadne tabletki nie skutkują na odchudzanie ;( ;(
to teraz będzie efekt jojo
P O M O C Y ;( ;(
- zdesperowana
Generalnie jak chodzi o kolację to powinna być czystobiałkowa jedzona ok. 30min przed snem, ale jeżeli było to ok. 2 h przed kładzeniem się spać to mogły być węgle, ale taka kanapka byłaby lepsza jako drugie śniadanie, a na kolację mogłaś zjeść np. tuńczyka, jajka lub tę szynkę bez bułki i masła a z warzywami (lub bez, jeżeli było ich dużo w pierwszej części dnia)
Tabletki sobie odpuść, jak tylko masz chociaż 15min to wykorzystaj to na ćwiczenia, ale nie beznadziejne brzuszki tylko np. intensywne skakanie na skakance
Tłumaczenia, że ktoś przyjechał i każe Ci jeść jest co najmniej śmieszne, żadnego efektu jojo mieć nie będziesz, jeżeli będziesz się trzymać swoich założeń i myśleć o tym, co chcesz osiągnąć Skoro ciocia chce- niech je!
a i pytanko, czemu pijesz tak dużo mięty (jest moczopędna, więc nie należy przesadzać)? pijesz wodę? To ważne!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
nikki999
mogę cię prosić o ocenkę (zajrzyj trochę wyżej)
ah i jeszcze tak ogólnie- brakuje mi również węgli złożonych jak kasza czy ryż, zamiast karkówki warto zjeść kurczaka- nie musisz gotować dla siebie tego samego, co ktoś je, a np. przygotowywać "swoje" przy okazji Warto też jadać orzechy i warzywa strączkowe jak możesz

BLOG -
Stary 2010-04-26, 19:38   #1431
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
martusia powoli powoli- nic na siłę. uważam, że powinnaś zwiększyć kaloryczność, poza tym masz niedowagę mała. 50 kg- zauważ, że jesteś wysoka 170cm. poza tym 1800 kcal i ruch. hmmm.... nie za bardzo.
ja mimo wszystko na Twoim miejscu zwiększyłabym ilość osiłków do 5- 6. mogłoby to być coś w rodzaju deseru, przyjemności, czy czego tam sobie lubisz. już byłoby o jakieś 450 kcal więcej. czasami nie ma się apetytu- ignoruj to- lub jedz coś co pobudza lub zaostrza apetyt np:
ostre przyprawy, cytrusy, słodycze( ale one nam nic nie dają tylko huśtawkę i spadek cukru). poza tym kolor pomarańczowy pobudza apetyt- np. pomarańczowy talerzyk, pomarańczowe pomieszczenie, a niebieski osłabia- hmmm psychologia- kto wie może coś w tym rzeczywiście jest. trzymam za Ciebie kciuki- Ty wiesz
Oj 5-6 to już w ogóle by była masakra, przy moim trybie życia mam problem z 4 posiłkami, a nie zmienię tego, bo nie chcę żyć żeby jeść. Dzisiaj byłam na targu i zapach tego wszystkiego, tych nowalijek mnie rozwalił. Nie będe na siłe jeść nie chce tak, przecierz nie o to chodzi. Może to jakaś chwilowe i przejdzie. To liczenie kcali męczy mnie, nie lubie tego, ale musze bo w kółko mi za mało wychodzi najchętniej jadła bym same owoce i warzywa normalnie
Dzisiejszy nie wygląda najlepiej znowu, chyba jeszcze gorzej, nie wstawię bo będą straszne baty (doliczyłam się zaledwie 1200 kcal, masakra po prostu....
Wiem, wiem dziękuję
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:52   #1432
niby nic
Zakorzenienie

Kicia [przepraszam, wczesniej przekręciłam nick ] musisz naprawde chcieć schudnąć, dla siebie, nie patrzeć, ze ktoś pożera słodycze czy karkówki Uwierz, ze wiem co mówie, bo sama jestem na R i generalnie nie jest łatwo, ale ważne ze jakies postępy są, chociaż z początku tez miałam ochote rzucać diete w cholere, zwłaszcza jak widzi się jak inni jedzą jakieś pyszności Najgorzej jest na początku, potem już z górki i sporo łatwiej jak widzi się efekty swojej pracy Dasz rade tylko musisz naprawde chcieć i uwierzyć w siebie

Taki mały off top, przepraszam

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-04-26 o 19:59
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:57   #1433
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Moja rada taka ogólna:
Przestań liczyć kaloryczność warzyw, czy ilości oliwy, masła - to są znikome kalorie i od tego nie przytyjesz. Skup się raczej na pozostałych składnikach, to raz.
Dwa: Jeśli wcześniej jesz orzechy - ten blok bakaliowy, to na kolację już raczej nie musisz. Jesteś na utrzymaniu - na kolację jedz białko + węgle. Fajnie, że wpadł serek + warzywa, ale zamiast tych migdałów proponowałabym jakąś kromkę albo i dwie z masełkiem.
Trzy - dodaj jeszcze jeden posiłek. Drugie śniadanie na przykład. Jakiś jogurt z płatkami, do tego owoc, albo kanapka z wędliną/twarogiem i warzywami. Albo z czym tam lubisz ;]
A, że trochę kalorii spalasz na rowerze - to na obiad zjedz 3 naleśniki z mięskiem, a nie 2 - bo Ci wyjdzie bilans ujemny, i tak dość mało kaloryczne te posiłki są, a jak jeszcze poćwiczysz to te 300kcl się zmniejszy.
Wg mnie ogólnie za mało węglowodanów złożonych, czy prostych, obojętnie. Ale to tylko... na śniadanie kromka i naleśniki dwa - zdecydowanie za mało! Jedz więcej ;]
dziękuję za ocenę Co do jaj to są takie wiejskie, nie waże ich, ale są na prawdę duże Nie dodam posiłku, bo ledwo te 4 dosłownie wpycham. Co do tego bloku to nie nie ma w nim cukru to są posklejane bakalie, orzech i pestki dyini z amarantusem, gryką i dmuchanym ryżem dosłodzone miodem/wyciągiem z cykorii (zależy od tego który ) bardzo je lubię. Łatwo powiedzieć więcej, ja ledwo upycham to co jem i mi bokiem wychodzi po prostu. Wiem, że nie ma tego dużo, wręcz przeciwnie, ale nie moge po prostu więcej, co do orzechów to je lubię a są kalorychne i stwierdziłam że są ok na kolacje, bo jak zjem węgle to mam problem ze snem czasem, ewentualnie czasem kromeczke zjem ale jakoś tak w ogóle mi nie wchodzi, nie wiem co się dzieje że mi tak pełno strasznie w brzuchu mam nadzieję że to minie szybko minie...
pokuszę się jeszcze o ocenkę bo w teorii to dobra jestem

Moje dzisiejsze R:
śniadanie: owsianka: 4 łychy płatków owsianych gotowanych na wodzie, pół dużego banana, 4 duże truskawki, 5 dużych łyżek serka wiejskiego.idealne śniadanko, tylko orzeszków mi brakuje, ale wiem na R nie łączy się węgli z tłuszczami, wzorowo
II śniadanie: jogurt naturalny z mieszanką studencką i Bran Flakes'ami.mi brakuje owocka, kilka truskaweczek może
obiad: pierś z kurczaka z ryżem, przyprawami i warzywami.jeśli warzywka młode, a nie z mrożonki to super
przekąska: sałatka z ogórka, rzodkiewki, papryki, wędliny i jajka.dodała bym jeszcze szczypiorek i kilka rzodkiewek, ale pychotka super
kolacja: jajecznica z 2 jaj na oliwie z cebulką.widzę jajka lubisz jeszcze warzywko i super
wiem wiem spaczona jestem jeśli chodzi o warzywka i owoce xD

Jutrzejsze:
pt: kawałek kurczakanie wcisnęła bym z rana, ale rozumiem okołotreningowy
<bieg 30 minut>
śniadanie: banan, omlet z 2 białek i 1 żółtka, 5 łyżek owsianych, z 6 truskawkami, łyżeczka cukru.cukier zamieniła bym na miodek, ale i tak bdb +
II śniadanie: serek wiejski, jabłko. proponuję odrobinkę cynamonu dodać ok
obiad: ryż + kurczak + warzywaszkoda, że to samo, rozumiem, że 1 obiad na 2-3 dni, ale może coś z nowalijek np. duszony szpinak na odrobince masła, plaster pieczonego indyka z tymiankiem i czosnkiem i 2 małe młode ziemniaczki z koperkiem ? cuś urozmaicić
przekąska: kapusta pekińska z pomidorem, orzechami i kurczakiem polane odrobiną jogurtu naturalnegoidealnie pasowałby mi koperek i ogór świeży, ale pychotka, fajne sałatki szamiesz )
kolacja: 2 jajka na miękko dużo jaj jadasz , ale na zdrówko brakuje mi natomiast warzywek, może kilka rzodkiewek?
poza tym że dołożyła bym warzywka super, normalnie idealne jadłospisy i jakie smaczne trzymam kciuki za dietkę i myślę że efekty będą stałe, bo jest idealnie skomponowana wg mnie
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:11   #1434
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. wielki paluch z ziarnami z kurczakiem grillowanym,sałatą,pomido rkiem,ogórkiem,majonezem, kiełkami,300g jogurtu pitnego Danone (malinowy)
  2. mały serek danio waniliowy,kilkanaście paluszków słonych
  3. kubek barszczu
  4. pierś z kurczaka w sosie gorgonozla(na bazie sera pleśniowego),zapiekane ziemniaczki z keczupem,300g surówki wiosennej
i jak dziś??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:18   #1435
xXxKiciaxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
płatki musli tzn.? Pewnie gotowe Czyli out- jak pisałam lepsze są owsiane ze świeżymi dodatkami i białkiem
czasem gotowe jem, czasem robie-różnie w zależności ile mam czasu

Sam cukier, niestety- to samo co przy ocenie wyżej- jogurt naturalny/homo nat./ wieśniak +owoce

Fajnie, że warzywa były.
Karkówkę sama piekłaś? Bo jak tak, to obok karkówki dla "faceta" mogłaś położyć rybkę dla siebie- wilk syty i owca cała
Zamiast oleju mogła być oliwa- NNKT
Hmm ciężko będzie

to nie był posiłek i generalnie nie każdemu, ale owoce w drugiej części dnia czasem utrudniają chudnięcie. Mogłaś zjeść np. serek wiejski (w zależności, co jadłaś w pierwszej części dnia- żeby nie było monotonnie ) z orzeszkami
Ok to owoce postaram się zjeść przed obiadem

Generalnie jak chodzi o kolację to powinna być czystobiałkowa jedzona ok. 30min przed snem, ale jeżeli było to ok. 2 h przed kładzeniem się spać to mogły być węgle, ale taka kanapka byłaby lepsza jako drugie śniadanie, a na kolację mogłaś zjeść np. tuńczyka, jajka lub tę szynkę bez bułki i masła a z warzywami (lub bez, jeżeli było ich dużo w pierwszej części dnia)
Kolacje zawsze zjadam do 19,kłade się spać ok 23
Tabletki sobie odpuść, jak tylko masz chociaż 15min to wykorzystaj to na ćwiczenia, ale nie beznadziejne brzuszki tylko np. intensywne skakanie na skakance

Tłumaczenia, że ktoś przyjechał i każe Ci jeść jest co najmniej śmieszne, żadnego efektu jojo mieć nie będziesz, jeżeli będziesz się trzymać swoich założeń i myśleć o tym, co chcesz osiągnąć Skoro ciocia chce- niech je!
a i pytanko, czemu pijesz tak dużo mięty (jest moczopędna, więc nie należy przesadzać)? pijesz wodę? To ważne!
Tak pije w ciągu dnia ok. 4-5 szklanek wody.
Mięte, melisę,zieloną herbatę i pokrzywę pije bo bardzo lubie ziołowe herbatki a takich zwykłych nie znoszę

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

ah i jeszcze tak ogólnie- brakuje mi również węgli złożonych jak kasza czy ryż, zamiast karkówki warto zjeść kurczaka- nie musisz gotować dla siebie tego samego, co ktoś je, a np. przygotowywać "swoje" przy okazji Warto też jadać orzechy i warzywa strączkowe jak możesz
Dzięki za rady zobaczymy ile z tego mi się uda zrobić, może nie mam tak silnej woli ale będę próbowała

Stary 2010-04-26, 20:46   #1436
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady zobaczymy ile z tego mi się uda zrobić, może nie mam tak silnej woli ale będę próbowała
4h między posiłkiem a spaniem to troszkę długo, możesz jak nie czujesz się pełna zjeść coś czysto białkowego przed snem,

ja owsiankę przygotowuję niemal w pełni wieczorem- kroję owoce, przygotowuję garnuszek z płatkami, a rano tylko wstaję, wlewam wodę do płatków i kładę na gazie- w międzyczasie dodaję do owoców homo naturalny i łyżeczkę activii śliwkowej (wiem, że jogurt i owocowy, ale to tylko łyżka i jako mały dodatek, a nie cały posiłek ) zajmuje ok. 5 minut, a zdrowiej!

a co do obiadu to spróbuj przygotowywać w jednym czasie dwa rodzaje mięsa, skoro dla lubego kurczak jest nie do przyjęcia i woli karkówkę Nie będziesz wiedziała, czy się da czy nie jak nie spróbujesz i jedna uwaga- nie nastawiaj się negatywnie do tego, co robisz Psuje to cała przyjemność ze zdrowego odżywiania Dieta czy zmiana nawyków nie może być udręką

BLOG -
Stary 2010-04-26, 20:50   #1437
paszka016
Raczkowanie

P:

Sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , salata , serkiem zoltym , ogorkiem , szczypiorkiem , 2 jajka na miekko , kakao , pomaranczka

2sn: kartonik 250ml mleka bananowego , 6 ciasteczek Lu łodeczki z nadzieniem truskawkowwym , jabłuszko 300g

O: 2 talerze zupy ogorkowej
D: big trio , pasek mlecznej czeko

P: szklanka mleka 2 % , 16 biszkoptow z Lu , jogurt naturalny 150g z dwoma garsciami nerkowcow

K: serek wiejski z truskawkami 150g, dwie kromy chlebka jedna po 45g z maselkiem szyneczka i warzywkami , herbatka z czarnej porzeczki

pomaranczka , actimel naturalny

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 21:38   #1438
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P:
I: owsianka (3 łyżki płatek, łyżeczka miodu, szkl mleka 2%, garść bakalii), pomarańcza, herbata z cytryną
II: 2 jaja na maśle, 100g galatery z indyka, kromka chleba fitness, potem gorący kubek (miałam dużo nauki, wolałam się skupić na tym, niż na gotowaniu,...)
III: danio z garścią orzechów, jabłko, cappucino
IV: grahamka z masłem, na to plaster twarogu wymieszany ze śmietaną 12%, kakao z łyżeczką miodu

potem jeszcze jedno jabłko, garść orzechów

i dziś (cały dzień na uczelni...)

I: owsianka jw, ale do tego jeszcze plaster twarogu, kawa z mlekiem
II: banan
III: 2 kromki chleba fitness przełożone camembertem, sok pomidorowy 300ml, jabuszko
IV: grahamka z masłem i 2 plastrami żółtego sera, trochę ogórka świeżego, kakao z łyżeczką miodu

a potem (nie wiem, czy to normalne tak po kolacji, nigdy mi się to nie zdarzało, ale widocznie za mało zjadłam w ciągu dnia...): spora garść orzechów, 2 średnie jabłka, pomarańcz....za dużo tego...

proszę o ocenę
Stary 2010-04-27, 05:31   #1439
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P:
I: owsianka (3 łyżki płatek, łyżeczka miodu, szkl mleka 2%, garść bakalii), pomarańcza, herbata z cytryną
II: 2 jaja na maśle, 100g galatery z indyka, kromka chleba fitness, potem gorący kubek (miałam dużo nauki, wolałam się skupić na tym, niż na gotowaniu,...)
III: danio z garścią orzechów, jabłko, cappucino
IV: grahamka z masłem, na to plaster twarogu wymieszany ze śmietaną 12%, kakao z łyżeczką miodu

potem jeszcze jedno jabłko, garść orzechów

i dziś (cały dzień na uczelni...)

I: owsianka jw, ale do tego jeszcze plaster twarogu, kawa z mlekiem
II: banan
III: 2 kromki chleba fitness przełożone camembertem, sok pomidorowy 300ml, jabuszko
IV: grahamka z masłem i 2 plastrami żółtego sera, trochę ogórka świeżego, kakao z łyżeczką miodu

a potem (nie wiem, czy to normalne tak po kolacji, nigdy mi się to nie zdarzało, ale widocznie za mało zjadłam w ciągu dnia...): spora garść orzechów, 2 średnie jabłka, pomarańcz....za dużo tego...

proszę o ocenę
tyle to ja na r jem

BLOG -
Stary 2010-04-27, 07:39   #1440
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Moje R/U (wychodze z r):rolleyes:

ś: placek owsiany (5 łyżek płatków, 2 jajka, kiwi)
IIś: serek wiejski+3 łyżki słonecznika + ok 10 fistaszków
o: gotowana chuda szynka+prawie pół woreczka ryżu brązowego+pomidor, cykoria, rzodkiewki+troche sosu z przecieru pomidorowego
p: 1/3 makreli, może filet z miruny smażony na teflonie, jakieś warzywka
k: pół kostki twarogu chudego z ziołami i kiełkami

może ktoś ocenić?

zaznaczam, że jedyny ruch dzisiaj to półgodzinny spacer, bo sie ucze

We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości