![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Moja dzisiejsza eRka
![]() pt - omlet z 1 jaja 30 minut biegania Śniadanie- placki owsiane (4ł. pł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych): 2 z bananem ![]() ![]() IIśniadanie - 2 kromki razowca, każda z polędwicą i szczypiorkiem ; jabłko ; pół banana Obiad - tu szkolny, więc nie wiem co ![]() Podwieczorek - serek wiejski 200g z pokrojonym ogórkiem kiszonym i pomidorkiem (taka minisałatka) po powrocie do domu: ćwiczenia na pośladki i uda Kolacja - kromka razowca z polędwicą, jajko, trochę tuńczyka w sosie własnym na chlebku Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Oj ciężko jest wrócić do figury po 2 ciążach a lato się zbliża
![]()
#1413 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
kobietki gdzie ten serek homo można zwykły dostać i jakiej firmy jest najlepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
a może ktoś oceni moje dzisiejsze R
Ś: owsianka 4ł płatków, 200ml mleka, 2ł musli bananowego, pół słoiczka owoców dla dzieci (córcia nie chciała), słonecznik pt: jajo na twardo godzina siłowo 2ś: 3małe kromeczki razowca z turkiem paprykowym i jajem, ogóras 3h spaceru o: pół worecz\ka kaszy gryczanej, ok 300gr warzyw na patelnie kotlet schabowy bez panierki p: jogurt nat ze słonecznikiem, mała kromeczka razowca z wedlina drobiową k: wieśniak z szynką i szczypiorkiem chodze późno spać wiec przed snem jakieś jajo gotowane może wpaść lub chuda szynka i jak znajde czas to 20-30min twistera jest w planach nie za dużo jem?
#1416 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze P
śniadanie: 2 kromki orkiszowego ze słonecznikiem, jedna z masłem, pasztetem, pomidorkiem i cebulą, druga z masłem, polędwicą wędzoną i papryką; 2 jajka na miękko z majonezem; trochę sałatki warzywnej z majonezem; herbata z sokiem malinowym 2 śniadanie: jogurt naturalny; 2 garści nerkowców; kawał murzynka z figą z grubą warstwą polewy czekoladowej; herbata z sokiem malinowym obiad: 2 smażone kotlety z piersi kurczaka w panierce; 3 ziemniaki; 200g surówki z marchewki, ananasa i jabłuszka; 2 szklanki soku z czarnej porzeczki podwieczorek: kawał murzynka jak na 2 śniadanie; ok 30 pistacji; kakao na mleku 3,2%; 2 spore marchewki kolacja: 2 kromki chleba, obie z masłem, polędwicą wędzoną, ogórkiem i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; 3 rzodkiewki do przegryzki; herbata z sokiem malinowym po: jabłko; 3 kostki czekolady Ritter Sport mlecznej z orzechami; 50g nerkowców |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań liczyć kaloryczność warzyw, czy ilości oliwy, masła - to są znikome kalorie i od tego nie przytyjesz. Skup się raczej na pozostałych składnikach, to raz. Dwa: Jeśli wcześniej jesz orzechy - ten blok bakaliowy, to na kolację już raczej nie musisz. Jesteś na utrzymaniu - na kolację jedz białko + węgle. Fajnie, że wpadł serek + warzywa, ale zamiast tych migdałów proponowałabym jakąś kromkę albo i dwie z masełkiem. Trzy - dodaj jeszcze jeden posiłek. Drugie śniadanie na przykład. Jakiś jogurt z płatkami, do tego owoc, albo kanapka z wędliną/twarogiem i warzywami. Albo z czym tam lubisz ;] A, że trochę kalorii spalasz na rowerze - to na obiad zjedz 3 naleśniki z mięskiem, a nie 2 - bo Ci wyjdzie bilans ujemny, i tak dość mało kaloryczne te posiłki są, a jak jeszcze poćwiczysz to te 300kcl się zmniejszy. Wg mnie ogólnie za mało węglowodanów złożonych, czy prostych, obojętnie. Ale to tylko... na śniadanie kromka i naleśniki dwa - zdecydowanie za mało! Jedz więcej ;] Moje dzisiejsze R: śniadanie: owsianka: 4 łychy płatków owsianych gotowanych na wodzie, pół dużego banana, 4 duże truskawki, 5 dużych łyżek serka wiejskiego. II śniadanie: jogurt naturalny z mieszanką studencką i Bran Flakes'ami. obiad: pierś z kurczaka z ryżem, przyprawami i warzywami. przekąska: sałatka z ogórka, rzodkiewki, papryki, wędliny i jajka. kolacja: jajecznica z 2 jaj na oliwie z cebulką. Jutrzejsze: pt: kawałek kurczaka <bieg 30 minut> śniadanie: banan, omlet z 2 białek i 1 żółtka, 5 łyżek owsianych, z 6 truskawkami, łyżeczka cukru. II śniadanie: serek wiejski, jabłko. obiad: ryż + kurczak + warzywa przekąska: kapusta pekińska z pomidorem, orzechami i kurczakiem polane odrobiną jogurtu naturalnego kolacja: 2 jajka na miękko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
Moje R/U (wychodze z r):rolleyes:
ś: placek owsiany (5 łyżek płatków, 2 jajka, kiwi) IIś: serek wiejski+3 łyżki słonecznika + ok 10 fistaszków o: gotowana chuda szynka+prawie pół woreczka ryżu brązowego+pomidor, cykoria, rzodkiewki+troche sosu z przecieru pomidorowego p: 1/3 makreli, może filet z miruny smażony na teflonie, jakieś warzywka k: pół kostki twarogu chudego z ziołami i kiełkami może ktoś ocenić? ![]() zaznaczam, że jedyny ruch dzisiaj to półgodzinny spacer, bo sie ucze ![]()
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
U
I Śniadanie stand.(7ł. owsianych, 1ł.otrębów, garstka rodzynek) na szklance mleka, na koniec wtopiona kostka czekolada z chilli; kostka ciasta shrek (biszkopt z dodatkiem szpinaku+trochę bitej śmietany) Marsz do szkoły II Śniadanie Bułka orkiszowa(100g.) z masłem, sałatą, jajkiem na twardo, plasterkami avocado i dużo pietruszki 45min. wf(coś a'la piłka nożna) III Śniadanie Sporawa miseczka budyniu(słodzonego łyżeczką miodu) z wkrojonymi truskawkami w międzyczasie schrupane jabłko Marsz do domu + spacer z kumplem (45min.) Obiad 5ł. ryżu brązowego, 2 plastry schabu (duszonego z kapustą kiszoną, ale bez kapusty) i fuuurą buraczków (to się ćwikła nazywa?); do picia szklanka zsiadłego mleka z cynamonem Kolacja 2 kromki chleba, posmarowane masłem z: -Wędliną, plastrem camemberta, plastrem pomidora i szczypiorkiem -Wędliną, łyżeczką wiejskiego i oregano na deserek ![]() Tradycyjnie, z prośbą o ocenę ![]() ![]()
#1421 |
Zadomowienie
|
U
i jak dziś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R (nie nawidze siebie, brakiem asertywności ;( )
ś: miseczka płatkow musli z otrębami rodzynkami i żurawiną +mięta IIś: jog."serduszko" waniliowy, gruszka, kiwi o: pieczona karkówka znowu (facet sobie zażyczył, jemu to nie przeszkadza że ma obwisły brzuch i je co lubi), sałatka (sałata,olej,ocet papryka czerwona, żółta ,surowy ogórek pomidory, przyprawy,cebula,rzodkiew ,czosnek)+mięta p:jabłko,marchewka,no i czułam się pełna ale zachwilę..... paczka żelków, (nie mogłam się oprzeć widząc jak córa je i też jadłam ![]() k:bułka z ziarnami z masłem i szynką + mięta Najgorsze jest to że ciotka przyjechała na tydzień i wpycha mi jedzenie, ciasto trzeba upiec.... a na ćwiczenia nie mam czasu i sił (nawet na jednego brzuszka) i żadne tabletki nie skutkują na odchudzanie ![]() ![]() to teraz będzie efekt jojo P O M O C Y ![]() ![]() - zdesperowana
#1423 |
Raczkowanie
|
wczorajsze R:
1) owsianka : 5 łyżek płatków, kubek mleka 2%, wielkie jabłko prażone z cynamonem i piernikową, twaróg półtłusty ok.120g kawa z mlekiem 3.2% 2) pół dużej piersi indyka got. w przyprawach, 3 łyżki na sucho kaszy jaglanej, sałatka z pomidorów z pietruchą, kopa gotowanego kalafiora, sporo pieczonej cukinii z oliwą kawa z mlekiem 3.2% 3) 2 jajca na miękko, garść orzechów laskowych, pomidor 4) wieśniak 200g z pokrojonym całym ogórasem zielonym, dużą ilością szczypioru i przypraw plus dzisiejsze Rrrr: 1) owsiana, tym razem na wodzie : 5 kopiastych łyżek płatków, 5 moreli suszonych, spora garść suszonej zurawiny, 2 średnie jabłka prażone z cyna i piern., wieśniak 200g kawa z mlekiem 3.2% 2) 2 sznycle z indyka gotowane (razem ok.150g), 3 łyżki na sucho jaglanej, sałatka : duży pomidor, duża papryka czerwona, duużo pietruchy plus łycha oliwy i przyprawy 3) puszka tuńczyka, pomidor, pół pęczka szczypiorku, kopiasta łyżka pestek słonecznika 4) wieśniak 200 g z ogórkiem, rzodkiewkami i szczypiorkiem plus kilka plastrów twarogu półtłustego Proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez muzzle Czas edycji: 2010-04-26 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R - proszę o ocenę
![]() Śniadanie: Płatki owsiane o smaku szarlotki z mlekiem, jabłkami i rodzynkami od Nestle II śniadanie: Jogurt z brzoskwiniami z Danone Obiad: Ziemniaczki z porcją dukatów rybnych Frosty i sałatką z duszonej kapusty, jabłka i marchewki Podwieczorek: Sok warzywny Tymbark Kolacja: Herbata, chlebek Wasa x 2 z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem Piątnica, wędliną, serem żółtym, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
BAN stały
|
Moje R
![]() ![]() 1). ś: 2 kromeczki razowca, każda z liściem sałaty, dwoma plasterkami chudej szyneczki i plasterkiem pomidorka + 2 mandarynki 2 ś: śledź w sosie pomidorowym o: filet z mintaja smażony na łyżeczce oleju + brokuły polane jogurtem naturalnym z przyprawami p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych i garścią orzechów laskowych k: jajecznica z 2 jaj na łyżeczce masła z cebulką 2). ś: owsianka: pół szklanki płatków, łyżka otrębów, garść orzechów laskowych, garść rodzynek, pół szklanki mleczka + kiwi 2 ś: 2 kromeczki razowca z sałatą i chudą szyneczką z ogóreczkiem o: pierś z kurczaka smażona na teflonie na łyżeczce oleju + brokuły i brukselka polane jogurtem naturalnym p: mały jogurt naturalny z łyżką otrębów pszennych + kiwi k: 2 jaja na twardo + sałatka warzywna |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Samo zło- cukier i sztuczne barwniki. Proponuję jogurt naturalny ze świeżymi owocami- zdrowo i pysznie! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Generalnie tragedia, brak białka, NNKT, jesz praktycznie same węglowodany proste. Nie widzę mięska np. kurczaka, rybka była na obiad, ale to za mało jak na źródło NNKT ![]() Brakuje mi tu orzechów, kaszy lub ryżu, czyli węglowodanów złożonych, mało warzyw (bo sok się nie liczy... to chłyt reklamowy z tym źródłem warzyw czy jak oni to nazywają ![]()
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
nikki999
mogę cię prosić o ocenkę (zajrzyj trochę wyżej)
#1428 | |
Rozeznanie
|
utrzymanie
BARDZO PROSZĘ O OCENKĘ.. ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
NIBY ŁADNIE,WSZYSTKO WRĘCZ "KSIĄŻKOWE" ![]() czy ja się mylę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Rozeznanie
|
obiad tak tylko w niedzielę mi się zdarzyło, ale następnym razem postaram się nie dzielić obiadu
![]() ![]() No to dzisiejsze P ![]() I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem i koperkiem; pół z masłem i dżemem brzoskwiniowym; 3 jaja na twardo z majonezem; kawa z mlekiem i cukrem; jabłko 250g II śniadanie: grahamka z masłem, wędliną i takimi samymi warzywami jak na I; serek wiejski z łyżką masła orzechowego; łychą musli i miodem; herbata owocowa Obiad: woreczek ryżu brązowego (120g ![]() Deser: pasek gorzkiej czeko wedla; kawa z mlekiem i cukrem Podwieczorek: omlet (2 jaja, łyżka mąki, mleko) na maśle; polane dżemem brzoskwiniowym wymieszanym z jogurtem naturalnym; posypane porządnie słonecznikiem, pestkami dyni i włoskimi; na wierzch starta gorzka czekolada Kolacja: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem, koperkiem, chrzanem, pieprzem i solą; pół z masłem, twarogiem i miodem; kubek kakao (puchatek ![]() po: orzeszki (nerkowce, laskowe i włoskie) Proszę o ocenkę ![]()
#1430 | ||||
Zakorzenienie
|
płatki musli tzn.? Pewnie gotowe
![]() ![]() Sam cukier, niestety- to samo co przy ocenie wyżej- jogurt naturalny/homo nat./ wieśniak +owoce ![]() Cytat:
Karkówkę sama piekłaś? Bo jak tak, to obok karkówki dla "faceta" mogłaś położyć rybkę dla siebie- wilk syty i owca cała ![]() Zamiast oleju mogła być oliwa- NNKT Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tabletki sobie odpuść, jak tylko masz chociaż 15min to wykorzystaj to na ćwiczenia, ale nie beznadziejne brzuszki tylko np. intensywne skakanie na skakance ![]() Tłumaczenia, że ktoś przyjechał i każe Ci jeść jest co najmniej śmieszne, żadnego efektu jojo mieć nie będziesz, jeżeli będziesz się trzymać swoich założeń i myśleć o tym, co chcesz osiągnąć ![]() ![]() ![]() a i pytanko, czemu pijesz tak dużo mięty (jest moczopędna, więc nie należy przesadzać ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiejszy nie wygląda najlepiej znowu, chyba jeszcze gorzej, nie wstawię bo będą straszne baty (doliczyłam się zaledwie 1200 kcal, masakra po prostu.... ![]() Wiem, wiem dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Kicia [przepraszam, wczesniej przekręciłam nick
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taki mały off top, przepraszam ![]()
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-04-26 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
U
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja owsiankę przygotowuję niemal w pełni wieczorem- kroję owoce, przygotowuję garnuszek z płatkami, a rano tylko wstaję, wlewam wodę do płatków i kładę na gazie- w międzyczasie dodaję do owoców homo naturalny i łyżeczkę activii śliwkowej (wiem, że jogurt i owocowy, ale to tylko łyżka i jako mały dodatek, a nie cały posiłek ![]() a co do obiadu to spróbuj przygotowywać w jednym czasie dwa rodzaje mięsa, skoro dla lubego kurczak jest nie do przyjęcia i woli karkówkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
P:
Sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , salata , serkiem zoltym , ogorkiem , szczypiorkiem , 2 jajka na miekko , kakao , pomaranczka 2sn: kartonik 250ml mleka bananowego , 6 ciasteczek Lu łodeczki z nadzieniem truskawkowwym , jabłuszko 300g O: 2 talerze zupy ogorkowej D: big trio , pasek mlecznej czeko P: szklanka mleka 2 % , 16 biszkoptow z Lu , jogurt naturalny 150g z dwoma garsciami nerkowcow K: serek wiejski z truskawkami 150g, dwie kromy chlebka jedna po 45g z maselkiem szyneczka i warzywkami , herbatka z czarnej porzeczki pomaranczka , actimel naturalny i jak?
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
U/P:
I: owsianka (3 łyżki płatek, łyżeczka miodu, szkl mleka 2%, garść bakalii), pomarańcza, herbata z cytryną II: 2 jaja na maśle, 100g galatery z indyka, kromka chleba fitness, potem gorący kubek (miałam dużo nauki, wolałam się skupić na tym, niż na gotowaniu,...) III: danio z garścią orzechów, jabłko, cappucino IV: grahamka z masłem, na to plaster twarogu wymieszany ze śmietaną 12%, kakao z łyżeczką miodu potem jeszcze jedno jabłko, garść orzechów i dziś (cały dzień na uczelni...) I: owsianka jw, ale do tego jeszcze plaster twarogu, kawa z mlekiem II: banan III: 2 kromki chleba fitness przełożone camembertem, sok pomidorowy 300ml, jabuszko IV: grahamka z masłem i 2 plastrami żółtego sera, trochę ogórka świeżego, kakao z łyżeczką miodu a potem (nie wiem, czy to normalne tak po kolacji, nigdy mi się to nie zdarzało, ale widocznie za mało zjadłam w ciągu dnia ![]() proszę o ocenę ![]()
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
upp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.