|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Witajcie Kobietki!
Nie było mnie jakąś chwilę - wiadomo dlaczego. Dziękuję oczywiście za słowa otuchy i trzymane kciuki. Jeżeli chodzi o sam egzamin - trwał 4 godz, potocznie zwana masakra!! Miło byłoby wkońcu poczuć magię świąt. Bo u Was bardzo świątecznie... wyjazdy, sprzątanie a przede wszystkim mowa o świątecznych smakołykach Naprawdę fajnie. Ciekawe, co mamuśka przygotuje - ja na Święta wybieram się do rodzinnego domku i u siebie nic robić nie muszę Hmm, nie bardzo mam teraz siłę na wtrącanie swoich 5 gr do dyskusji...zeszło ze mnie całe powietrze i zmęczenie mi dokucza więc postaram się nadrobić zaległości jak chwilkę odetchnę. Jestem już po krótkiej drzemce ale chyba nie wystarczyła mi ona Odezwę się jutro
Edytowane przez kobieta_oficera Czas edycji: 2010-12-21 o 22:07 |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szczerze, to ja też tylko dlatego tu jestem :/ I zaraz po świętach wracam z TŻ-em do mnie. A jeśli chodzi o jakieś oryginalne przepisy, o które pytałaś ostatnio, to dziadek mi dzisiaj wspominał coś o przepisie, że na dole jest piernik, a na górze sernik, może coś takiego? Jak byś chciała, to mogę poprosić o ten przepis A jak znajdziesz ten na kulki z wiśniami, to fajnie by było, jak byś się nim podzieliła, może kiedyś uda mi się coś wykombinować, skoro mówisz, że prosty ![]() konieta_oficera, najważniejsze, że już po i masz święty spokój Odpocznij sobie w końcu, bo na to zasłużyłaś
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Eh...nie mogłam się wczoraj w ogóle zalogować do internetu
wreszcie się udałoCytat:
Zawsze jak robię ciasto to coś modyfikuję ![]() Wczoraj zrobiłam piernik, czeka już sobie na święta jutro reszta ![]() Cytat:
kiedy wyniki?Cytat:
![]() My choinkę ubraliśmy sobie w sobotę bo już się nie mogłam doczekać żeby ubrać pierwszą z mężem Dziś wesoło, niby nie ma mrozu, a na drodze zrobiła się potworna szklanka... brat już jechał koleżance samochód wyciągać ![]() A mój TŻ jutro już ma wolne więc dziś po pracy przyjeżdża
|
|
|
#1414 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać nie jestem aż tak obeznana, bo tego akurat nie piekłam ![]() Większość ciast piekłam z babcią w Niemczech więc ciasta bardziej "tamtejsze" . Często ciężko u nas dostać produkty do niektórych. Bardzo lubiłam takie ciasto z zapieczonymi migdałami na wierzchu i masą puddingową w środku ale z tym puddingiem był problem a ze zwykłym budyniem to już było nie to Do tego tortu ryżowego trzeba było znowu mieć ryż mleczny którego do tej pory nie widziałam u nas i mam spory zapas w kargo ![]() Cytat:
Czekamy na wyniki
Teraz prywata ![]() KAROLA DZIĘKI WIELKIE SĄ CUDNE Jeśli chodzi o święta to u nas daleko... ciężko się zorganizować z małą Do tego mam rodziców i cały czas gdzieś ktoś goni. Nie mam nawet czasu za bardzo żeby tu do was zaglądać ![]() O już mi się malutka obudziła i muszę spadać... Ps wrzuciłam fotkę tortu z mojego zeszytu przepisowego |
||
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Troszkę odespałam...ale zbudziło mnie poranne wiercenie u sąsiadów z dołu
Oprócz powyższego i trwającego do tej pory ogólnego zmęczenia dzień zaczął się dobrze. Wstałam, choć jeszcze w piżamach ubrałam swoją pierwszą w moim mieszkaniu choinkę Potem nalałam lampkę wina i usiadłam na sofie delektując się wolnością umysłu oraz dochodzącymi zza ściany odgłosami wiertarek i innych sprzętów.... Hm... Może w końcu udzieli mi się świąteczny klimat, za oknem przyjemnie biało. Nawet lubię zimę...powyższe a propos Waszych pierwszych choinek, a poniższe odnośnie przyjazdów TŻ... U mnie troszkę się zmieniło, jeżeli chodzi o TŻta, Święta i przerwę międzyświąteczną. Tak więc TŻ urlopu między Świętami a Sylwestrem nie dostał, wolne dni, jakie mieli dostać na ten czas też wiszą na włosku. ( Generalnie w innych jednostkach szkoleniowych sprawa została rozwiązana i mają jasną sytuację - świętować będą wolnośc do Nowego Roku. Tam gdzie jest mój TŻ niestety nie Sprawa ma się rozwiązać do jutra ale wygląda to nieciekawie!)Z pozytywnych wiadomości to tyle i aż tyle, że TŻ przyjedzie do mnie na Święta i spędzimy je razem u mnie w rodzinnym domu Kochany jest! Ps. Wyniki mają podać do 4 stycznia. Oczywiście jak tylko sie dowiem co i jak dam znać ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Świetna fotka....ehmmm...świetny tort i na pewno smaczny. Uwielbiam takie delicje z owocami
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Mój będzie dopiero jutro koło 21, pewnie zobaczymy się z pół godzinki - godzinkę i dalej do roboty... W święta też większość czasu spędzimy ze swoimi rodzicami, ale mam nadzieję, że uda nam się wymknąć na jakieś spotkanko ![]() libelle, tort wygląda cudnie U mnie z przygotowaniami świątecznymi też daleko, i to bardzo. Teraz głównie pomagam babci, a mama dopiero wigilię będzie miała wolną, więc od rana zabierzemy się za taką większą robotę. Dużo pewnie też nie wymyślimy... ![]() kobieta_oficera, dobre chociaż i te wspólne święta Szkoda, że tej przerwy razem nie spędzicie, ale tak to już z wojskowymi bywa... U mnie - całe szczęście - takie eventy jak przerwa świąteczna, czy urlop/wakacje są raczej stałe i jak nic nie przeskrobią, to TŻ ma wolne. Co się oczywiście nie tyczy weekendów, bo to już inna sprawa ![]() Jak tam stoicie z prezentami? Ja jestem zła... Mam tylko dla TŻ-a, któremu i tak daję po świętach większość miała przyjść pocztą i tylko ten dla niego dotarł. Mam nadzieję, że reszta dojdzie jeszcze przed świętami... Zaraz się wybieram jeszcze do miasta dokupić kilka drobiazgów i poszukać czegoś dla rodziców TŻ-a. Oj, ciężko będzie ![]()
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje, ze juz po egzaminie Kobieto Oficera!
Teraz juz mozesz cieszyc sie magia swiat![]() U mnie wszystko gotowe - prezenty, Sylwester, ustalone co i jak Ciaputka - zrobilam wg. Twojej wersji te pierniczki iiiiii sa super - udalo sie, a i nie bylo problemu z wykrojeniem ksztaltow....ba glazura tez fajnie wyszla i chyba dzieki niej pierniczki w ogole nie sa twardawe Dzieki Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:02 |
|
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam takie na poprawinach na weselu do kawy zrobiło furorę
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie mam wszystko już...chyba że o czymś zapomniałam ale wydaje mi się że kupiłam wszystkie zaplanowane ![]() Właśnie skończyłam niewielkie porządki, w piekarniku siedzi sernik z makiem, no i czekam na TŻa ![]() libelle, kusisz..... Karola, gdzie Ty się podziewasz???
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też prezenty czekają zapakowane w koszyku.
Niestety mimo, że zamówiłam jeden z prezentów dla TŻta 6.12 do tej pory nie dojechał ![]() Właśnie KAROLA GDZIE JESTEŚ KOBIETO !!! Jeśli zaś chodzi o humorek to całkiem całkiem Jesteśmy po wizycie bardzo dobrych przyjaciół a i dostaliśmy cynk, że ten szwagier koleżanki zrobi mi stronkę ale nie uwierzycie ... po znajomości będzie to i tak mnie kosztowało tysiaka |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiaka?! O Matko! Ciekawe, ile to normalnie kosztuje...
libelle, a jak z tym lekarzem - byłaś w końcu, czy nie? Dzwoniła ta koleżanka? Ja dzisiaj kupiłam dla mojego chomika taką kulę do biegania po podłodze - jak ją do niej włożyłam, to niezbyt wiedziała o co chodzi i siedziała na środku i się drapała, ale po chwili skumała i teraz lata jak szalona po pokoju Mam nadzieję, że jak ją tak będę codziennie wypuszczać na bieganie, to w nocy nie będzie już szalała ![]()
|
#1422 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na szczęście wszystko już mam. Kilka prezentów miałam wcześniej. Dziś dokupiłam resztę. Jestem zadowolona. Prezenty są, jutro jadę do domku, pojutrze przyjeżdża do mnie mój TŻ i będziemy cieszyć się sobą..nic to, że w obecności rodziny lovebird, może króciutko ale doceniam to, że w ogóle. TŻ przerwy poświątecznej ze mną spędzić nie może więc zrezygnował z wyjazdu w rodzinne strony aby spędzić ze mną te Święta Generalnie TŻ poraz pierwszy będzie w moich rodzinnych stronach, nie zna jeszcze rodziny więc małe emocje temu towarzyszą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Przeglądałam sobie wizaż i trafiłam na to forum przyjmiecie mnie jeszcze? Ja też jestem od ponad roku żoną mundurowego - funkcjonariusz sw Obiecuję przeczytać wątek od początku do końca ale to już nie dzisiaj za dużo tego pewnie z tydzien to zajmie Póki co chciałam się z wami przywitać Fajnie że jest taki wątek
|
#1424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie byłam jeszcze u lekarza :/ koleżanka mówiła, że mnie umówi tydzień temu, ale do tej pory nic nie załatwiła. Wczoraj do niej zadzwoniłam, żeby ją delikatnie rzecz biorąc pogonić i miała do mnie zadzwonić po dyżurze z tym, że nadal cisza... Nie chce narzekać czy coś w tym rodzaju, ale wiecie jak mnie ktoś o coś poprosi ( a jej załatwiałam chirurga miesiąc temu) to załatwiam sprawę w oka mgnieniu w końcu od czego jest telefon a ja czekam i na domiar złego nie mam skierowania bo je wzięła... Cytat:
Praktycznie od razu się zgodziliśmy, bo ceny niestety zaczynają się od 1500 a do tego jak byście zobaczyły jaki badziew był za 1500 to byście padły. Okazja jest wyjątkowa masz racje ![]() Zamówiłam też dziś ulotki, przesłałam materiały do projektanta i jak tylko coś będę miała to wam pokażę ![]() Cytat:
Witamy, witamy na pokładzie
![]() A i życzę powodzenia z tym czytaniem, bo to już III część ale powiem Ci, że jak tu zawitałam też zaczęłam od przeczytania wszystkiego ![]() |
|||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czego jeden dzień spędzimy razem w pociągu, a pół ostatniego TŻ sam pojedzie, no ale cóż, trzeba mi było pójść na studia gdzieś bliżej niego Eirene1987, jasne, że możesz się przyłączyć wszystkiego nadrabiać chyba nie musisz kilka stron wcześniej pisałyśmy parę słów o nas, jak doszły do nas nowe koleżanki, więc możesz przejrzeć, żeby mieć jakąś orientację I mam nadzieję, że będziesz częściej wpadać, a nie tak tylko jednorazowo tu zajrzałaś
|
|
#1426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy oczywiście na efekty i projekt ulotek libelle super, że możesz realizować swoje pasje i marzenia!! Co do przysługi koleżanki, życzę Ci aby jak najszybciej zreflektowała się...zresztą na pewno tak będzie ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ooooo! I godzina duchów nastała! czas iść spać
|
||
|
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
ale to nic, ważne że tż ma cały przyszły tydzień wolny jakoś wszystko dziś ogarnę jak wrócę z pracy tż będzie musiał się wziąć za sprzątanie i ubieranie choinki a ja zniknę w kuchni
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomość ostatniej nocy od TŻ - przerwa poświąteczna jest nasza!!!
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Kobieto oficera super że skończyło się dobrze i dali Twojemu tż wolne
. Bambi bardzo się cieszę że przepis się udał i przypadł Ci do gustu Eirene1987 witaj ja również jestem żoną funkcjonariusza sw.libelle wiesz jak to jest przed świętami, ciągłe gonitwy i niestety u lekarzy podobnie ale jednak zdrowie jest najważniejsze i nie popuszczaj tej znajomej, przypominaj się. To przecież chodzi o Twoje zdrowie!!!! ale mam nadzieję że sama sobie szybko o tym przypomni. A co do strony to faktycznie tanio A tak poza tym to powiem Wam że przede mną jeszcze dużo sprzątania muszę chyba swojego tż zaraz do sklepu wysłać a ja zajmę się sprzątaniem co niestety nie jest takie łatwe z trzylatkiem i psem hihihih
|
|
|
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście że będę wpadać często tylko teraz przed świętami troszkę mniej czasu wiadomo no ja mam 23 lata tż 24 w kwietniu urodzi nam się synek czekamy z niecierpliwością na razie jestem na zwolnieniu ale pracuję w poczcie polskiej i to chyba tyle póki co a co do czytania nadrobię ale to już po świętach za dużo pracy w domku trzeba mamie pomóc trochę
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że przyjmiemy tylko wpadaj i pisz często ![]() Cytat:
Pokaż koniecznie Cytat:
tak na poważnie to cieszę się! Mój jedzie do pracy niestety, ale dostał kilka dni wolnych więc na pewno jakoś fajnie je w styczniu wykorzystamy ![]() Właśnie wróciłam z basenu, suuuper Dawno nie byłam, a dobrze było się wreszcie trochę pomęczyć. A teraz spowrotem do pieczenia a teraz, drogie mundurówki Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia!!!
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny w ten przedswiateczny dzien!
![]() ![]() ![]() "Jest taki dzień, bardzo ciepły choć grudniowy, Dzień zwykły dzień,, w którym gasną wszelkie spory Jest taki dzień, którym radość wita wszystkich, Dzień, który już każdy z nas zna od kołyski" WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:03 |
|
|
|
#1433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Twoje myśli są prorocze! Co do przyjazdu TŻ i wolnego tygodnia też bardzo się cieszę.Cytat:
Odbijecie sobie w styczniu.I oczywiście korzystając z okazji, że nie wiem czy i kiedy wpadnę teraz na wizaż pragnę również złożyć Wam życzenia Wesołych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych w ciepłej atmosferze. Życzę również spełnienia najskrytszych marzeń, jak najwięcej czasu spędzonego z TŻami w przyszłym roku i sukcesów...sukcesów zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym Muahhhh |
||
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() libelle, tak to już z ludźmi jest, ja też jak komuś już coś obiecam, to to robię i nawet ta czyjaś sprawa często jest ważniejsza od moich, ale tyle razy się już zawiodłam na ludziach, że dla mnie to już nic dziwnego. A szkoda... Ja również życzę Wam wszystkim zdrowych i spokojnych świąt ![]()
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko nowym koleżankom życzyć Spokojnych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny życzę Wam, Waszym Mundurowym i Waszym Dzieciaczkom zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Ja też Wam kochane życzę wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia !!! P.S. Jutro zaczynam nadrabiać wizaż a teraz znikam na Wigilię do moich rodziców ... co ciekawe w tym roku zaprosili moich teściów więc ubaw będzie jak nic
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
To i ja nieci już spóźnione ale wczoraj byłam za bardzo zalatana więc wybaczcie ... Spokoju i radości, tylko miłych gości! Smacznej Wigilii i całusów moc - w tę najpiękniejszą w roku noc! Szczęścia kilogramów, ze śniegu bałwanów! Życzliwych ludzi wokół, żadnej łezki w oku, Przyjaciół jakich mało. Przez życie idźcie śmiało! Niech miłość bez ustanku Was dotyka. A w Nowym roku szczęście spotyka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wesołych Świąt |
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie święta przeleciały tylko się najadłam i potem umierałam nawet espumisan i nospa nie pomagała
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wybaczcie, że nie złożyłam Wam życzeń świątecznych ale tak mi czas zleciał, że szok
nasze pierwsze wspólne święta pierwsza wigilia z rodziną męża, muszę powiedzieć, że nawet nie było źle wczoraj byliśmy u moich rodziców a dziś ledwo żyję bo się rozchorowałam gardło mnie strasznie boli... jakby mi ktos je żyletkami ciął
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Jeżeli chodzi o sam egzamin - trwał 4 godz, potocznie zwana masakra!!
Naprawdę fajnie. Ciekawe, co mamuśka przygotuje - ja na Święta wybieram się do rodzinnego domku i u siebie nic robić nie muszę
Odezwę się jutro

wreszcie się udało
kiedy wyniki?
Do tego mam rodziców i cały czas gdzieś ktoś goni. 

Sprawa ma się rozwiązać do jutra ale wygląda to nieciekawie!)
W święta też większość czasu spędzimy ze swoimi rodzicami, ale mam nadzieję, że uda nam się wymknąć na jakieś spotkanko 

miałam takie na poprawinach na weselu do kawy

Z czego jeden dzień spędzimy razem w pociągu, a pół ostatniego TŻ sam pojedzie, no ale cóż, trzeba mi było pójść na studia gdzieś bliżej niego
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)