Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 13:38   #1411
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
z tym Czesiem to mnie zaskoczyłaś totalnie
a co do uświadomienia mi za ile moge rodzić... bardzo ci Dziękuję za uświadomienie... no naprawdę kiedy to zleciało ? Damy rade byle nasze maluszki były całe i zdrowe
a teraz po raz pierwszy mozna powiedziec synek mi sie chyba polozył na żołądku...co za ból ..jak go przesunąć ani lezec ani siedziec tylko stac moge
Prosze bardzo
Mi jak mala za bardzo naciska na pecherz to pozycje zmieniam albo ja zaczepiam.
Jadlam truskawki teraz sliwke wcinam i arbuza. To prasowanie na mnie patrzy caly czas

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:03   #1412
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Wrocław Kozanów - mamy zrobiony wał ok 2km długi, szeroki na 3 worki z piaskiem, prawie na 2m wysoki (poza tym są wały przy rzece, ale ten to jest dodatkowy do osiedla)

mój TŻ też "rzucał" worki, o 6 ma być fala, chyba nie zasnę
Kurcze..na którym mieszkasz piętrze? Trzymam kciuki za Was!!!

Dziewczyny co tu dziś tak pusto?
Byłam dziś w sklepie bieliźnianym kupić wreszcie jakiś stanik. Weszłam w rozmiar GG . Gdyby nie to, że ceny kolos, a i wybór nijaki, to nawet bym się cieszyła, a tak? 140zł za jeden stanik... Ale fakt, że tak dobrze dopasowanego nigdy nie miałam, zawsze myślałam, że taki rozmiar to jak firana... :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:09   #1413
pszczolka87
Zadomowienie

hej kochane.. ja dziś się nie wyspałam bo moje dziecko uskuteczniało nocne szaleństwa.. ale to tak jak nigdy np. kilka razy poczułam jak mi taka gula wystawała z jednej strony nad pępkien- podejrzewam że była to wyprostowana nóżka i skóra taka na maxa naciągnięta wcześniej czegoś takiego nie czułam... ale to fajne

dzis od rana na uczelni i egzaminy... heh... wszyscy dają mi fory w ogóle się uczyć nie muszę najlepszy miałam dzis egzamin ustny z prawa pracy... gościu wszystkich cisnął a jak ja podeszłam to z uśmiechem do mnie " a jakie pytanie by pani chciała" no to ja na to że nie wiem niech mi coś wymyśli, to zadał mi takie pytanie "czy pracując na umowę zlecenie przysługuje urlop wypoczynkowy lub macierzyński" heh... no to ja że nie bo to logiczne to potem się mnie zapytał jaką chcę ocenę dostać... no to ja że to on musi mnie ocenić... ale on nie dawał za wygraną i powiedział że mam mu powiedziec co chcę dostać... no to powiedziałam że najlepiej by było piątkę... no i dostałam 5 hehe... ale mi się to podoba oby na pozostałych egzaminach było tak samo
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:14   #1414
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No przeciez kobieta, ktora karmi piersia nie moze jesc wszystkiego bo dzidzi przewod pokarmowy jest na niektore rzeczy zbyt mlody i moze miec uczulenie i do tych prodoktow naleza min. truskawki chyba sa najbardziej allergenne, tak samo jak smazonego na poczatku nie mozna tylko generalnie gotowane, ja jeszcze sie w to nie zaglebialam dokladnie, ale o truskawkach sie mowi wszedzie.
chyba sie troszke nie zgadalyscie bo ona pisze o jedzeniu w ciazy a ty juz po porodzie ale zgadzam sie z toba bardzo trzeba uwazac na spozywane produkty

Cytat:
Siala ja pisze o poczatku, ale kazdego decyzja prawda co bedzie jadl. Stopniowo sie produkty wprowadza i sie obserwuje jak organizm dziecka zareaguje. Na SR polozna mowila, ze ciaza to pikus w porownaniu z tym czego nie mozemy jesc przy karmieniu, ja nie wiem nie karmilam niech sie wypowiedza osoby, ktore karmily.
ostatnio rozmawialam z kolezanka rok temu w lipcu przez cc przyszedl jej synek na swiat po jakims czasie sie okazalo ze maly ma skaze bialkowa strasznie go wysypalo a ona musiala uwazac na to co je mowi ze to byla masakra bo podobno nawet w pasztetach jest bialko

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Poczytałam o Waszych problemach z małą ilością wód i teraz też się martwię,bo ja afi mam 7,5 czyli chyba też za mało? A nic mi na ten temat lekarze nie powiedzieli... Wypadałoby to skontrolować jeszcze,bo już wolę żeby mi teraz cesarkę zrobili niż gdyby się małej miało coś stać w ostatnich tygodniach,bo wód nie ma... A mój gin ostatnio usg robił mi w 8 tygodniu! Ostatnio na własną rękę robiłam w 20 tygodniu i gdyby nie te pobyty w szpitalu to przez 15 tygodni nie miałabym żadnej kontroli.Muszę go chyba przycisnąć żeby mi zrobił jakieś porządne usg jeszcze... Ech... Póki co w poniedziałek mam wizytę u okulisty i nareszcie dowiem się czy będę mieć cc czy sn.
tak jak niezawsze napisala dolna granica to 5AFI wiec spokojnie a ginka bym cisnela zeby ci jednak zrobil usg

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć piękne
a cóż tu tak cicho i pusto
wróciłam ze szkoły zaliczyłam na 4 fizyko i 5 z chemii kosmetycznej A mały szalał ostro...jutro zaliczenie z pedicure na praktycznych beda robic na mnie i ja na kimś ..fajnie
Kręgosłup mi siada, TŻ zmywa naczynia a zaraz idziemy do sklepu bo pustki w lodówce.
gratuluje

no to wam wkleje dziewczyny info odnosnie karmienia kiedys je ktoras wkleila ja je skopiowalam wiec dla przypomnienia

Ściągawka karmiącej mamy
Wydrukuj i powieś na lodówce

NAPOJE
Pij bez obaw:
– wodę mineralną niegazowaną,
– słabą herbatę lub bawarkę,
– herbaty owocowe i ziołowe,
– kawę bezkofeinową albo słabą, normalną,
– soki owocowo-warzywne,
– kompoty,
– jogurty naturalne, kefiry, maślanki

Unikaj: napojów gazowanych (zawierają dużo cukru a bąbelki w nich zawarte mogą powodować kolki)

MLEKO i PRZETWORY MLECZNE
Jedz ostrożnie: jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko zsiadłe, sery białe (mogą wywoływać reakcje alergiczne)

OWOCE
Jedz bez obaw:
– banany,
– brzoskwinie,
– jabłka,
– maliny ,
– jeżyny,
– porzeczki,
– agrest,
– soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców

Uważaj na:
– truskawki, poziomki, cytrusy (uczulają)
– gruszki i pestkowce, np. śliwki, morele, czereśnie, wiśnie (niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki)
– owoce suszone (konserwowane chemicznie)
– soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców

WARZYWA
Jedz bez obaw:
– ogórki,
– buraki,
– marchewkę,
– ziemniaki,
– kapustę pekińską
– kukurydzę,
– pietruszkę,
– koperek,
– soję,
– szpinak,
– młodą fasolkę szparagową,
– dynię,
– kabaczek,
– cukinię,
– wszystkie rodzaje sałat

Uważaj na:
– cebulę i czosnek - mogą zmieniać smak mleka; cebula powoduje wzdęcia
– kapusta, kalafior, groch, fasola, brokuły, bób - mają właściwości wzdymające i mogą powodować kolki u dziecka
– pomidory i seler - zawierają silne alergeny
– paprykę, chrzan, pory, grzyby

PIECZYWO
– jedz zwłaszcza ciemne i pełnoziarniste
Uważaj na: pieczywo z konserwantami

KASZA, RYŻ, MAKARON
– wybieraj zwłaszcza te pełnoziarniste – jedz kilka razy w tygodniu

JAJKA
– ugotowane, zarówno na miękko jak i twardo – 2-3 razy w tygodniu

Uważaj na białko – jest bardziej alergogenne niż żółtko

RYBY
– jedz najlepiej morskie (ugotowane lub pieczone) – dwa razy w tygodniu

Unikaj:
– surowych ryb, np. sushi
– konserw rybnych i ryb marynowanych

MIĘSO
Jedz bez obaw (dwa razy dziennie):
– mięso białe (drób, mięso z królika)
– chudą wieprzowinę, jagnięcinę (kilka razy w tygodniu)
– mięso grillowane lub duszone

Unikaj:
– tłustych wędlin, mięsa smażonego,
– cielęciny i wołowiny (jeśli dziecko ma skazę białkową)

SERY
– jedz ostrożnie, są ciężkostrawne

Uważaj na:
– sery pleśniowe
– pikantne sery i twarożki
– w przypadku skazy białkowej u dziecka wyeliminuj produkty mleczne, ale musisz wtedy pamiętać o przyjmowaniu preparatu wapniowego

TŁUSZCZE
Używaj bez obaw:
- masła (tylko i wyłącznie; nie stosuj żadnych substytutów),
– oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego (najlepiej niskoerukowego)

Unikaj:
– smalcu i oleju arachidowego

SŁODYCZE
– możesz jeść w ograniczonych ilościach

Uważaj na: miód, czekoladę, kakao, mak

ORZECHY
– uważaj zwłaszcza na orzeszki ziemne i pistacjowe; zawierają silne alergeny, mogą wywoływać nawet reakcje wstrząsowe

ALKOHOL
– wódka i inne wysokoprocentowe alkohole są zabronione
– możesz sobie pozwolić na kieliszek wina czy małą szklankę piwa od czasu do czasu

PRZYPRAWY i DODATKI
Przyprawiaj bez obaw:
– świeżymi ziołami,
– koperkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem,
– majerankiem,
– kminkiem,
– innymi łagodnymi przyprawami ziołowymi

Uważaj na:
– barwniki, konserwanty, słodziki polepszacze oraz inne sztuczne dodatki do żywności
– paprykę, pieprz, chilli, musztardę, ocet (mogą powodować bóle brzucha i kolki),
– majonez,
– ketchup
– sól i cukier (w dużych ilościach)

Obserwuj, jak na Twoją dietę reaguje maluch - jeżeli po spożyciu jakiegoś pokarmu zauważysz u niego niepokój, objawy kolki jelitowej lub wysypkę, to pokarmu tego powinnaś unikać dopóki układ pokarmowy malca nie dojrzeje na tyle, aby go tolerować.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

pszczolka no to naprawde wyjatkowo trudny byl ten egzamin
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:22   #1415
vette
Zadomowienie

Wrocilam do domu na przepustke to byl baaardzo meczacy dzien, wieczorkiem nadrobie i opowiem wszystko.

Dzieki za kciuki, pomogly
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:31   #1416
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
chyba sie troszke nie zgadalyscie bo ona pisze o jedzeniu w ciazy a ty juz po porodzie ale zgadzam sie z toba bardzo trzeba uwazac na spozywane produkty
Nie no Siala pisze wyraznie, ze nie zamierza sie ograniczac podczas karmienia piersia a nie o ciazy. Kazdy robi co chce.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-22 o 14:35
Stary 2010-05-22, 14:38   #1417
anoxa
Zakorzenienie

kurcze dzwonila do mnie zaplakana mama ze juz szpital u nas w miescie jest przygotowywany do ewakuacji zamykaja duzy bazar i podaja komun ikat ze raczej zostanie moje rodzinne miasto zalane... a ono jest otoczone z trzech stron odra....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 14:49   #1418
aniaa22
Zakorzenienie

wlasnie w tv widzialam ze we wroclawiu zalalo jednak osiedle Oli ciekawe co u niej...
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:49   #1419
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze dzwonila do mnie zaplakana mama ze juz szpital u nas w miescie jest przygotowywany do ewakuacji zamykaja duzy bazar i podaja komun ikat ze raczej zostanie moje rodzinne miasto zalane... a ono jest otoczone z trzech stron odra....
To niedobrze, moze nie bedzie tak zle

Ja dzis dzwonilam do mojej poloznej i sie z nia umowilam na 30 maja Oprowadzi mnie po szpitalu i podpiszemy umowe

Maciuś
Stary 2010-05-22, 14:51   #1420
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Wrocilam do domu na przepustke to byl baaardzo meczacy dzien, wieczorkiem nadrobie i opowiem wszystko.

Dzieki za kciuki, pomogly
super ze jestes w domu czekamy na relacje

Cytat:
oby jednak sie udalo
Stary 2010-05-22, 15:03   #1421
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wlasnie w tv widzialam ze we wroclawiu zalalo jednak osiedle Oli ciekawe co u niej...
O losie wlasnie tv wlaczylam straszne

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 15:14   #1422
Basia84
Rozeznanie

scoobs mi tez przysluguja tylko 3 usg podczas calej ciazy pierwsze mialam w 8 tygodniu, drugie w 20 a 3 zaniedlugo bo w 35 tygodniu. ale na kazdej wizycie mam mierzony brzuch i podobno jakby nie przybywalo cm to by cos bylo nie tak. co kraj to obyczaj. a glowke mi wymacala, nawet mi tez dala dotknac - do przyjemnych to nie nalezalo bo scisla mnie strasznie.

siala tygrysku nie przejmuj sie rozstepami, widocznie masz taka tendencje i juz. ja uzywam Palmersa od poczatku i jeszcze mi zaden rozstep nie wyszedl ale slyszalam ze moga wyjsc nawet przed samym porodem wiec sie jeszcze nie ciesze. znajac zycie takich tygryskow jak ty bedzie wiecej i nic na to nie poradzimy. pozniej zbledna.

u mnie tez ma byc goraco ponad 30C! chyba nigdzie z domu nie bedziemy wychodzic bo jak zawsze lubialam upaly to teraz jakos je zle znosze.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:22   #1423
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Usiadłam do pracy magisterskiej, napisałam kilka zdań i zaczęłam ziewać.
Dzisiaj nie mogę sobie pozwolić na drzemkę więc idę zrobić słabą kawkę i siadam do tego. Muszę dziś stworzyć 20 stron (dobrze, że mam już zrobione tabele i wykresy). Jutro z 10 (do tego jeszcze muszę dorobić jakieś małe tabelki i wykresiki), wstęp, zakończenie i uzupełnić bibliografię. W poniedziałek oddaję całość.
Stary 2010-05-22, 15:27   #1424
wiolek1
Zadomowienie

byłyście łaskawe tylko 3 strony ale mi też się udąło wcześniej wrócić. i czuje się taka zmęczona brzuch cały dzień dziwnie napięty i jakby ciągnie nie ciekawie ogólnie ;/
i nie wiem jak jutro wytrzymam od 7.45 do 18 z jedną godzinną przerwą i reszta tylko 5 minutowe żeby zdążyć zmienić sale masakra

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Hej, Wiolek no ja wkasnie w Anglii jestem i to prawda. Ostatnie USG bylo w 20-stym tyg i tak naprawde nie ma pewnosci, czy wszystko jest dobrze. Jak czytam jakie problemy moga byc to sie martwie. Jestem w 35 tyg i nie jestem nawet pewna czy dzidzius jest ustawony glowka w dol,, bo doktor nie byla pewna. Pierwsza dzidzie tez rodzilam tutaj, i ciaza jakos przeszla wiec mam nadzieje, ze teraz tez jest wszystko dobrze.
na pewno będzie dobrze tym bardziej, że ty już na wylocie a ustawienie podobno idzie wymacać
ale dziwi mnie ogólnie podejście w angli ale co kraj to inaczej

dzidziadziumdzia 140 zł aaaa nie dałabym heheh

pszczolka fajnie ja też tak chcę

vette no i bardzo dobrze, że w domku czekamy na relacje

anoxa mam nadzieję, że jednak nie zaleje i dzięki za liste zapisałam już na pewno się przyda
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:36   #1425
anoxa
Zakorzenienie

jejku no wlasnie specjalnie weszlam zobaczyc jak nazywa sie to osiedle oli... biedna mam nadzieej ze ich blok ocalala ale pisala ze z okna widzi wal przeciwpowodziowy ola trzymaj sie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 15:38   #1426
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Aniu za mną też ciężka noc. "Pasibrzuch" (jak to mówi moja mama) się wieczorem rozszalał i były fale Dunaju. Po całym dniu wiercenia się maluszka te wieczorne kopniaki są bolesne.

Zaraz się zabieram za sprzątanie. Powycieram kurze, odkurzę dywan, umyję podłogę w pokoju i na balkoniku. Powiem Wam, że ja jestem bałaganiarą, zawsze byłam, ale od chwili tego remontu mam w pokoju czysto i widzę jakie to jest fajne. Jak się sprzątnie kubek po kawie czy herbacie od razu to potem nie trzeba wynosić trzech jak to zazwyczaj robiłam. Jak się dwa razy w tygodniu pościera kurze to potem ten brud się tak nie zbiera i wystarczy 5 minut i już jest czyściutko. Znajduję jeszcze więcej zalet porządku ale nie będę pisała, bo pewnie wszystkie je dobrze znacie.
Wkurza mnie tylko, że ja posprzątam u siebie a w reszcie mieszkania nie ma kto... Jak mama nie zrobi to żaden chłop się nie ruszy, a ja wiadomo, że nie dam rady poodkurzać czy pomyć podłogi w mieszkaniu ok 90 m kwadratowych.
No ja jeszcze sprzątam łazienkę, bo na jasnych kafelkach szybko zbiera się kurz i mnie wkurza. No i myję kabinę tak porządnie żeby nie stwarzać zagrożenia jakiejś infekcji...
Pod takim względem mnie ta ciąża zmieniła na plus Ale jestem chwalipięta.
Ja niestety muszę sama sprzątać, mieszkanie też nie jest takie małe, bo 80 m. I jak odkurzę, pościeram kurze i umyję podłogi to już padam.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:43   #1427
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamuski!

U nas porzadki i przemeblowanie ,zlozylismy juz wozek i lozeczko czeka na malego . Ja czytam ciagle jakies podreczniki dla przyszlych rodzicow. Tak dzidziusiowu sie u nas zrobilo ,jest cudownie Tofik tylko nie wie co sie dzieje i wkurza sie ,ze nie chcemu mu dac zabawek z karuzeli Dostalam ostatnio paczke (tutaj dostaje sie taki darmowe paczki dla dzidziusia z apteki/sklepow) ,a w niej smoczki ,probki plynow do prania i kosmetykow dla dzieci ,ulotki i ksiazka z poradami poloznych ,ciekawe co bedzie w nastepnych bo zamowilam chyba z 5
Mam nadzieje ,ze na watku spokojnie. Jak nadrobie wszystko to sie jeszcze odezwe

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:49   #1428
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Mam nadzieję, że nic nikomu się nie stało i mieszkania całe Boże, straszna ta powódź... Od poniedziałku ma byc zagrożenie u mnie
Stary 2010-05-22, 15:52   #1429
anoxa
Zakorzenienie

super zabka juz naprawde czujecie bobasa w domu ja sie boje ze moj psiak bedzie podkradal Hubertowi zabawki bo ostatnio siostrzenica rozrzucila klocki drewniane i ukradl jeden ale udalo sie go uratowac

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

anuszka a gdzie ty mieszkasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 15:53   #1430
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A mój piesek zrobił sobie cos w łapkę Kuleje i krew mu leci w pachwinie Biedny tak piszczał, że ja ryczałam razem z nim...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

anuszka a gdzie ty mieszkasz?

Na pólnocy, 10 km od Malborka, 40 km od gdańska.
Stary 2010-05-22, 15:53   #1431
wiolek1
Zadomowienie

papeteria juz chyba wiem co to znaczy jak macica uciska ;/
do tej pory wogóle mi brzuszek nie przeszkadzał a dzisiaj jest tragedia czuje pod biustem takie kucie jakby i taki dyskomfort i ogólnie nie za przyjemnie do tego jeszcze malutki wali po żebrach i się wypina z różnych stron i cięzko brzuch mi to znosi .chyba muszę troszke poleżeć
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:14   #1432
anoxa
Zakorzenienie

anuszka to u was wisla zagraza u nas wstertna odra...

wiolek najlepiej bedzie jak sobie polezysz

a ja czekam na kuchenne rewolucje
Stary 2010-05-22, 16:17   #1433
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka to u was wisla zagraza u nas wstertna odra...
Wiem :/

Myślicie, że psu mozna dac apap, żeby go nie bolało??
Stary 2010-05-22, 16:18   #1434
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Wiem :/

Myślicie, że psu mozna dac apap, żeby go nie bolało??
ja bym nie podawala... najlepiej zadzwonic do weta.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:21   #1435
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

a ja czekam na kuchenne rewolucje
ja tez a tymczasem przyjaciol ogladam. kocham ten serial
Stary 2010-05-22, 16:21   #1436
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no Siala pisze wyraznie, ze nie zamierza sie ograniczac podczas karmienia piersia a nie o ciazy. Kazdy robi co chce.
Oooo co to to nie.
Nie pisałam, że nie zamierzam się ograniczać. Ale byle nie popadać w skrajność i nie żyć na 3 podstawowych produktach.
Napisałam, że oczywiste jest, że nie zacznę od schaboszczaka z wypaśnymi dodatkami... ale uważam, że jak dziabnę 2 kawałki z kotleta męża to nie będzie wielkiej tragedii. Uważam, że wszystko można to samo co w ciąży tylko w rozsądnych ilościach, nie całą porcję, tylko 1/4. Zamiast garści czereśni zjeść dwie czy trzy a nie że wcale bo zabronione.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:27   #1437
anoxa
Zakorzenienie

anuszka tak jak bajka radzi chociaz moj maz dawal naszemu rutinoscorbin jak duzo kichal bidulek ten twoj psiak

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez a tymczasem przyjaciol ogladam. kocham ten serial

ooo tez przelacze bo ta majka to ja juz rzygam tragiczny sie ten serial zrobil

a odnosnie jedzenia w czasie karmienia to ja zamierzam sie oszczedzac wole sobie odpuscic sliwki czeresnie czy brzoskwinie ale zeby maly spal spokojnie a nie pozniej go lulac cala noc bo nie daj boze kolka go chwyci

aa pisalam wam wczoraj ze kupilam mleczko nestle nan i herbatke koperkowa ale ta jest powyzej 1 mc zycia

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-05-22 o 16:29
Stary 2010-05-22, 16:37   #1438
belunia1985
Raczkowanie

dziewczynki, a ja sie zastanawiam czy z moim dzieckiem wszystko ok... od wczoraj malo sie rusza, tzn. wczoraj jeszcze w miare w normie ale dzis od rana do teraz bardzo malo. reaguje jak go zaczepiam- wtedy rusza sie normalnie. to chyba znaczy ze nic zlego sie nie dzieje, co? jakbu bylo cos nie tak, to reagowalby na zaczepki chyba... sama juz nie wiem, Alguien - mam putanko, o ty juz blizej niz dalej porodu, czy rzeczywiscie od 35 tyg. dzidzia mniej sie rusza i nie kopie juz tylko sie przeciaga, wyciaga i wypina? bo u mnie kopy to juz naprawde rzadkość, teraz mam wsadzane nogi pod zebra

Boze, ja chyba zdąże ze sto razy zwariowac z niepokoju zanim urodzę...

Edytowane przez belunia1985
Czas edycji: 2010-05-22 o 16:38
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:39   #1439
anoxa
Zakorzenienie

ej normalnie az mi sie plakac chce pisalam ze szwagrem na gg i napisalam mu ze tak mysle czy sie w zielonej do jakiegos dobrego ginka nie umowic na wizyte i ten po chwili mi pisze ze juz mnie umowili na jutro na 19.30 i czy dam rade sama przyjechac czy maja po mnie przyjechac
Stary 2010-05-22, 16:41   #1440
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

belunia jak maluch reaguje na zaczepki to myślę, że jest ok
anoxa fajnego masz szwagra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości