|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
A ja nie mogę spać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
Hej skarby
![]() Ja na nogach od 7, nie mam spania ![]() ![]() Jade na 10:30 do okulistki, kure jestem mega zla, mężuś wczoraj był u ginka po recepte i przepisał mi takie globulki, ze jak przeczytałam skutki uboczne dla mnie ( ja tam najmniej wazna jestem) i dla dzidziulka, ze powiedzialam, ze za zadne skrby ich nie wezme. Poza tym nic o tych wrednych bakteriach nie powiedzial tylko przywalil taki lek, wiec sprawa nie wyglada rozowo... a jak poczytalam o tych bakteriach, ze dzidzia moze dostac zapalenia opon mozgowych lub pluc przeciskajac sie przez kanal rodny, to mam dosyc...Szlag by trafil te zasmolone bakterie, musialy akurat teraz wyjsc. Mezus kupim mi VITAgyn C zeby przywrocic kwaśne środowisko w pochwie, bo poprzedni antybiotyk mi wyzarl wszystko, ale nie bakterie coli, nawet nie mam kwasu mlekowego ![]() Powiem Wam, ze w ogóle jestem wściekła na całą ta służbę zdrowia, jakbym wiedziała wcześniej, od razu po II kreseczkach byłby wymaz, potem w 20 tc i na koniec i leczenie, albo zapobieganie i jestem pewna,z e teraz bym się nie borykała z tym problemem, ehh ręce mi już opadają..............jak człowiek sam nie doczyta, nie podowiaduje się, to żaden lekarz kompleksowo nam nie pomoże, szlag człowieka może trafić!!!!!!!!!! Kasieńko ja nie moge bidulko!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadziej, ze jeszcze zasnęłaś!!!!!!!!!!!!! Ja nawet spię w nocy, tylko zaczynają sie upały i jestem już przerażona jak to wytrzymam. Karolinko solarium ![]() ![]() Weronisiu przez tą moją skleroze zapomniałam Ci podziękowac za gratulacje dla Oli, wybacz ![]() ![]() Jak sie czujecie laseczki????????????? Mój bąk fikoli, skurcz miałam wczoraj mocny, ale jeden, brzus pobolewa, ale jeszcze pochodze cos tak czuję, ehhh mam doła strasznego przez te bakterie. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Rinoa jak tam dzisiaj??? Trzymam mocnokciuki kochana ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-29 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Carol no to nieciekawie... ja jeszcze nie miałam wymazu, aż się boję czy coś tam będzie... z drugiej strony jak rodzilam Oliwkę to napewno nie miałam tego badania i na szczęście dziecko mam zdrowe.
W sumie znaleść idealnego lekarza to bardzo ciężko... ech szkoda gadać |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy Oli tez wymazu nie mialam robionego, sowja droga nie wiem czy ona nie ma tych bakterii, musze z nia isc do ginka i tak wiec kaze jej wymaz wziac i mocz jej dam na posiew, w razi eczego juz teraz o to zadbamy.
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tez nienajlepsza noc...Zgaga, ból krzyza, siusiu co godzinę i jeszcze bół gardła....
Dzisiaj odbieram swoj wymaz i sie boję...Znowu mi infekcja wróciła, wszystko swędzi i piecze.Już mam dosć! Carol zgadzam się z toba, że ten wymaz powinni robic częściej i wczesniej.Przecież teraz juz jest dość mało czasu na reakcję! Dziwne też, że gin nie skomentował, co to za bakterie, co z nimi się wiąże itp.Może go przydus jeszcze zeby cie poinformował co masz robic, bo racja, że on jest lekarzem, ale ja bym sie tez zdenerwowała gdybym w ulotce przeczytala ze jest jakies ryzyko dla dzidzi i pewnie nie wzięła tego leku!!!!!!!!
#1416 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja już od 4 na nogach, oczywiscie na egzamin nie poszłam ![]() brzuch zaczął mi sie rano stawiac ze stresu podbrzusze zaczęło boleć, szkoda gadać ![]() ![]() TŻ pojechał mi na uczelnie sprawdzić kiedy mam dodatkowy termin a co do tego wymazu własnie to kiedy się go robi, bo ja też bym chciała zrobić, niby ostatnio wyniki moczu mam oki ale ciagle mam jakis sluz jasno żółty i nie wiem czy to normalne, a słyszałam że nawet mozna miec jakies bakterie powazne a zwykle badanie moczu tego wogole nie wykarze ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-29 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zrobie wsyzstko zeby maly sie nie zaraził i nie dopuszcze żeby po tym leku był chory!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-29 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
Enis no własnie tu jest problem, że robia ten wym,az tak późno- ok 36/37 tygodnia.Badanie moczu ci nie wykaże jakie bakterie nosisz w drogach rodnych.
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe dlaczzego oni tak zwlekaja z tym badaniem, a jak się ma jakies poważne bakterie to zwykłe badanie moczu zawsze wykaże że mam liczne bakterie?? bo właśnie słyszałam że nie raz jest tak że badania moczu wychodzi idealnie a i tak się ma jakąś poważną bakterie Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-29 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana idź do lekarza i powiedz żeby Ci wziął wymaz, u mnie gin bierze i zanosisz do labolatorium, koszt 20 zł, ale wiem, ze niektóre lab same pobierają posiewy więc wizyte masz wtedy z glowy. Im wczesniej będziesz miała wynik i zadbasz o wyleczenie tym lepiej dla maluszka i dla Ciebie i zakwaszaj środowisko w pochwie i najlepiej jeszcze pij sok z żurawinki, ja dzisiaj sobie kupię. Mężuś właśnie odebrał wyniki badań i mam idealne, wsyztsko w normie, a w moczu pojedyncze bakterie czyli z tego wniosek, ze u mnie bakterie coli zagnieździły się tylko w pochwie, jeszcze by mi do szczescia brakowalo zapalenie pecherza i nerek. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ja lecę kochane do okulisty, bede później ![]()
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, martwi mnie jedna sprawa... a mianowicie czasami twardnieje mi brzuch na samym dole... To nie boli, ale martwie się... czy to cos może oznaczać?
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej to powiedz o tym swojemu lekarzowi przy najbliższej wizycie, powie Ci co i jak Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-29 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
A ja nie spałam od 24.00 do 7.30... potem opatuliłam się kocykiem, wypiłam herbatkę i trochę się zdrzemnęłam... potem się obudziłam, bo wstała wiki.. ale już sobie dzisiaj przyrzekłam , że leżę, odpoczywam, nic nie robię... na obiadek dla Tz naleśniki po meksykańsku, farsz mam tylko upiec naleśniki, a dla nas z serem
![]() Karolinko - kochana, wszystko będzie dobrze.. ja na temat służby zdrowia nawet nie chce się wypowiadać, olewają nas totalnie, niby miło porozmawia, uśmiechnie się, ale to przecież kasa... a najlepiej to szybciutko odprawić z kwitkiem.. ot tak.. tydzień temu miałam przykład na własnej skórze... mi na izbie przyjęć przepisali ketonal, pani w aptece zrobiła na mnie wielkie oczy, jak w ciąży ja chce to brać.. masakra... Karolinko mam nadzieje, że pomoże Ci ta domowa kuracja... Moja Wikulka złapała ta bakterię E Coli... jej wyszła właśnie w posiewie moczu, walczyliśmy z nia bardzo długo.... zwalczylismy... a złapała to cos w szpitalu.. Enis - kochana nie denerwuj się tak... chociaż wiem co przechodzisz, ja będąc w ciąży z Wikulką przygotowywałam się do obrony mgr... stresowałam się strasznie... jeszcze promotorka robiła wielkie problemy.. ogólnie przez nią przesunęła nam sie obrona o niemal cały rok... potem była juz wikulka, bardzo nam chorowała, ale dałam radę i obroniłam na 5 .. i byłam bardzo dumna... oczywiście pomoc rodziny niezastąpiona... zmieniałyśmy sie z mamcią w szpitalu, ona zostawała z mała a ja jechałam do promotorki.. w szpitalu miałam książki i jak malutka zasnęła to ja sie uczyłam... M25- mi tez brzusio twardnieje, ale tak jak pisała Enis, trzeba dużo odpoczywać, nospa magnez.... a najlepiej skonsultować z lekarzem..
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-06-29 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Noo to która dzis sie wybiera na porodówkę ![]() Ja cierpie po solarium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
Ja nareszcie sie wyspalam i od razu mam lepsze samopoczucie. Mimo to nie da sie ukryc ze dopada mnie ten koncowkowy dyskomfort. Czuje sie ociezala, nie umiem znalesc sobie wygodnej pozycji no i brzuszek chyba cwiczy bo raz po raz mi twardnieje (wczesniej tego nie mialam wogole). Carol przykro mi ze tak sie musisz na koniec denerwowac. Mam nadzieje ze cos sie da na te bakterie teraz zaradzic. Wierze ze filus urodzi sie zdrowy i wszystko bedzie dobrze. Wiecie wy tak zawsze opowiadacie o tych badaniach, wynikach itp ktore robicie przez praktycznie calusienka ciaze, a tutaj wogole tego nie ma. Owszem sprawdzaja mocz ale na pewno nie tak dokladnie jak w laboratorium tylko wkladaja jakis paseczek i sprawdzaja odczyn, to wszytko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Kardashi to nieźle musiało cie przypiec
![]() Linka i Latko jeszcze w dwupaku? ![]() U nas upały nie do zniesienia. Coś potwornego. Najgorsza ta duchota. Mogę oddychać tylko przy włączonym wiatraku, inaczej mi słabo... Na poprawienie humoru poszłam wczoraj sobie zrobić pasemka, bo moje mi od tego słońca całkiem spłowiały, a nie lubię być aż tak jasną blondynką. Tak więc mam pasemka jasny blond z ciemnym brązem, tak jak lubię. Paznokietki też już zrobiłam. Teraz jestem gotowa żeby pojechać do mężusia ![]() Pewnie już dzisiaj nie zajrzę, bo zaraz mam klientkę, a potem wychodne. Trzymajcie się kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skorpionku biedactwo tak mi przykro że nie możesz spać, Ty kochana to się wymęczysz a jeszcze troszeczkę Ci zostało. A ja dziś dzwoniłam do mojej gin. ale nie odbiera, dziś ma dyżur na izbie i może ma urwanie głowy. Napisałam jej smska z przypomnieniem (prosiła że jak nie będzie odbierała to żeby napisać sms-a tylko ja skleroza jestem napisałam smsa tylko zapomniałam się podpisać ![]() Noc miałam standardową, zgaga, ból kręgosłupa i wstawanie siusiu co godzinkę. Nadal mam kryzys najlepiej połozyłą bym się przkryła kołdrą i obudziłą dopiero jak przyjdą skurcze ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Kochna edziewczynki te co rodziły powiedzcie mi czy wy też tak miałyście że chciałyście ubić kolejną z koleji osobę która mówi kiedy urodzisz, albo najlepiej żebyś urodziła tego i teg... albo w ten dzień bo.... Bo ja mam ochotę każdego palnąć w łeb za to ciągłe pytania i smsy "urodziłą?" wrrrrrrrrr Jak dziś kogoś nie opieprzę to chyba będzie cud |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Latkooo no wlasnie dziś 29
![]() Carol, czy ja dobrze rozumiem? Wykazało ci bakterie tak? ale przeciez ja to samo mialam! i gin zapisała mi coś takiego jak ecovag, też na wyrównanie flory i przywrócenie kwaśnego środowiska. więc co ci ten lekarz przepisal ze się tak przzestraszylas? a poza tym gdzie sie naczytalaś o skutkach ubocznych??? Weronisiu ja planuje gdzies z 2 tyg ![]() Rinoa jak tam???????? Kardashi!!mowilam ci coś wczoraj! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Jestem kochane, no i mam wskazania do cesarki i to poważne i prawdziwe.............dzi ękuję za wsparcie kochane i miłe słowa
![]() ![]() Linka ja mam bakterie escherichia coli i enteroccocus sp, lek niewskazanyw ciąży, dostałam Betadine,powodujący bardzo dużo skutkow ubocznych u mnie jak i u dziecka. A to nawyróenanie flory mam VITAgyn C który męzuś kupil wczoraj i zaaplikowałam wczoraj, ale jak mnie dziś wezmą, to dopiero po porodzie sie tym zajmę ![]() Karolinko wiem co czujesz, ja też mam dosyć, tym bardziej, ze Filuś szaleje jak nie wiem, już mi wszystko skopuje ![]() Dam Wam znać po 16 co i jak ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-29 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!
u mnie wciąż bez zmian, nie widać @ na horyzoncie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To Kochana trzymam kciuki czyli może Filipek będzie jeszcze czerwcowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
No to kto wie, moze Carol juz niedlugo bedzie rozpakowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Kasieńko i Marlenko dziękuję kochane
![]() ![]()
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak.. pytanie 'kiedy rodzisz' było egzekucją dla pytającego ![]() pod koniec ciąży na takie pytanie nie odpowiadałam lub odpowiadałam baardzo niemiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||||
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
dopiero teraz zajrzalam, ale nie chce was dolowac sowim dolem i wogole...w kazdym razie mialam kiepski wieczor i czekam jak potocza sie nastepne dni Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja znowu w ksiazkach ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam do domu.....
Byłam na spacerze nad morzem i tak spacerowałam z koleżanka i jej maleństwem 3 godziny.Nóg nie czuję teraz!Mocze je w zimnej wodzie cały czas.Nawet się opaliłam!!! Co do wymazu to nie jest idelanie, ale sie spodziewałam tego - grzybki i to duzo, ale na szczęscie nie ma innego cholerstwa typu paciorkowiec.Jutro na szczęscie wizyta u gina. Carol to dobrze, że załatwiłas ta cesrakę.Wiadomo, że lepiej rodzić naturalnie, ale jak ma się takie wskazania to nie ma co ryzykować i w dodatku te bakterie...No i rzeczywiscie bedzie tak jak chciałas- poród na koniec czerwca ![]()
#1438 |
Zadomowienie
|
sas znowu tz cos wywinal? Ja mu dam
![]() ![]() Gosiu twoje zdjecie w avatarku zawsze kojarzy mi sie z pisanka ![]() Rinoa ja caly czas mam dla ciebie zacisniete kciukasy!!!! Tak na wszelki wypadek przesylam ci fluidka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za trzymanie kciuków i fluidki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Moniczko i Gosiu dziękuję
![]() Całe szczęsice, ze masz taki wymaz, oby Was wszystkie omineły te wredne bakterie i paciorkowce!!! Rozmawiałam z lekarzem i jeszcze nic nie wiadomo, ma jutro koło południa do mnie zadzwonić i wtedy sie dowiem co i jak i kiedy. Czekanie teraz jest najgorsze, ale nic innego mi nie pozostaje... będe Was informowac na bieżąco.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-29 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.