Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 14:40   #1411
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Jowiszkowa kochana dziękuję, ale gdzie ja chudninka naprawdę oponka jak widać i zady oraz uda u mnie są od zawsze ogromne

a kota dziś cały czas szaleje po pokoju ale jeszcze zwiewa jak się za szybko podejdzie

Jowiszkowa czy Twój Filuś lubi siedzieć na kolanach czy nie? bo ciekawa jestem co z mojej malej wyrośnie? wczoraj spała mi na kolanach dziś uciekała... jeszcze nic nie mogę stwierdzić bo przecież nie jest u mnie nawet całej doby

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:11   #1412
marticia
Zakorzenienie

Kasiu kicia istne cudo!!! jest naprawde sliczna! teraz to trzymaj ja pod kluczem, bo szkoda takiej, a najbradziej to szkoda, jak sie czlowiek przyzwyczai i serducho potem peka
A teraz komplementy dla Ciebie.. jestes sliczna babo! naprawde zeszczuplalas bardzo, i jak sie z kiciu ustawilyscie kolorystycznie piekna bluzeczka

U mnie juz lepiej. Co sie w tym roku porobilo tutaj to ja nie wiem. jakies wirusy tu wszystkich dopadly i taka ropna angina krazyla..to niepodobne do tego miejsca, gdyz przewaznie od upalow wszystkie wirusy gina. No coz, wszyscy wokol kaslali i stekali, nam juz przechodzi dzieki antybiotykom, a najwazniejsze, ze wracaja mi sily i ochota na zycie. Bo tak to i dola zalapalam niesamowitego. Mariolino zrobil sie taki aniolek i cud dziecko, ze normlanie az boje sie go chwalic slucha sie mamusi, bawi sie ladnie, a ja mam tyle czasu dla siebie, ze az sama sobie sie dziwie. No i jak tak lezalam zdechla i prosilam go przynies to idz zrob sam siusiu to wszystko robil jak trzeba. Ale najsmieszniejsze to jest jego zdejmowanie majtek, wspinanie sie na sedes i robienie siusiu . Radzi sobie chlopak
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 20:28   #1413
jowisz
Zakorzenienie

Marti chyba każdy 2-latek ma takie ciśnienie na samodzielność Iga tak samo, sama się wdrapuje na stopień, siada na sedes, za nic nie pozwoli się ubrać, bierze ciuchy pod pachę i w pokoju pięknie celuje w dziury w majtkach i spodniach

znów byliśmy na zakupach z nudów bo co robić w domu cały dzień. małż mi się obkupił (dżinsy, 2 koszule w końcu ładny,męski sweter),ja skromniej - tylko jasna, krótka kurteczka na teraz z przeceny. grzech było nie wziąć
Idze wypatrzyłam już aukcję używanych ciuchlandowskich rzeczy ale zainteresowanie ogromne więc nie wiem czy podołam i wygram

Kasiu mój kot na kolanach nie siada bri mamy również nie. Tajski babci oczywiście sam się pcha tak jak to Kleofasa czyniła ale to taka rasa podobno. Ale na zawołanie Filemon przyjdzie, czasem jak to kot ma tylko lekką przerwę między podjęciem decyzji a wykonaniem chyba chodzi mu o to żeby wyglądało na to,że to on sam podjął decyzję (np. jak siedzę na kanapie i go zawołam żeby koło mnie się rozłożył to się patrzy w oczy, rejestruje od razu,a potem z zegarkiem w ręku można spokojnie minutę odczekać. w końcu wstanie i niby od niechcenia wskoczy tam gdzie prosiłam )
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 20:41   #1414
anka1900
Zakorzenienie

hello
dzis się kisiliśmy w domu
Miki w czterech kątach nieznośny na maksa
znowu poallegrowałam, bo mi cos w szafach się za ciasno porobiło, więc musiałam opchnąć co mi nie pasiło
ja jeszcze tylko jakąś grubaśna kurtałkę muszę upolować,bo jedna z h&m na 98 cosik na Mikiego jeszcze w tym roku za wielgachna , dziś poczyniłam przymiarki zapasów szafowych, ku ogromnemu niezadowoleniu mojego syna, maskara co ja się z nim mam , pan niedotykalski, nic nie wkładać , nie zdejmować, najlepiej żeby coś na oko od razu było dobre

kotka cudna Kasiulko
ależ kusicie nowym przybytkiem zwierzakowym, ale nie , nie nie w tym mieszkaniu, bo ja przyzwyczajona do wiejskich dachowców, co wiele nimi się nie trzeba opiekować
Stary 2010-08-29, 21:01   #1415
jowisz
Zakorzenienie

kupiłam w końcu książki tego Larssona, mam nadzieję,że do środy kurier dowiezie. i że są dobre,bo wzięłam cały komplet od razu

jutro do firmy jadę 2 lata tam nie byłam
Stary 2010-08-29, 21:18   #1416
taka sobie
Zakorzenienie

Kasiulka alez kicia!!!!!!!!!!!! cudna, az mi sie kota zachciało przecudna jest

nie doczytałam co u Was jedynie fotki zobaczyłam, dzis cały dzien był brat z rodzinką a teraz do pracy sie zbieram. Jutro wolne, 2 dni a wczoraj mi sie ufarciło bo pracowałam 2 godziny mniej bo prąd wyłączyli

oby do jutra, spokojnej nocki

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 06:24   #1417
taka sobie
Zakorzenienie

leniuchy ja juz po pracy i wreszcie wolne lece sie myc i spac a Wy tu pisac zebym miała co czytac jak wstanę

skakanka od 01.03....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 07:33   #1418
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kasiula, wygladasz

A kociaczek uroczy

WItajcie dziewczyny!

Ja imprezowalam we Wrocku cala noc, oka nei zmruzylam
Tata z synem poradzili sobie wysmienicie, Mlody nawet nie zauwazyl, ze mnie nie ma. I jest mu obojetne kto go kladzie spac, byleby flaszka byla, jego podusia i kołderka

Takusna, Wiki to jest aparatka, zycze by ranka na glowie szybko sie zagoila!

Ja rowniez zaczynam polowanie na allegro musze Piotrkowi kupic troche sweterków na zime, skarpetki i czapki
Sama musze posprzedawac kombinezony, ktore sa juz za male itd.

Echh.. generalnie przydalby mi sie teraz wolny weekend!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Imprezowalam w sobotnia noc, a wczoraj o 10.00 wrocilam do domu, snulam sie po chacie i cos tam pokimałam
Poszlam wczesnie spac i mozna powiedziec, ze sie wyspalam

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:36   #1419
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Kasiula, wygladasz

A kociaczek uroczy

WItajcie dziewczyny!

Ja imprezowalam we Wrocku cala noc, oka nei zmruzylam
Tata z synem poradzili sobie wysmienicie, Mlody nawet nie zauwazyl, ze mnie nie ma. I jest mu obojetne kto go kladzie spac, byleby flaszka byla, jego podusia i kołderka

Takusna, Wiki to jest aparatka, zycze by ranka na glowie szybko sie zagoila!

Ja rowniez zaczynam polowanie na allegro musze Piotrkowi kupic troche sweterków na zime, skarpetki i czapki
Sama musze posprzedawac kombinezony, ktore sa juz za male itd.

Echh.. generalnie przydalby mi sie teraz wolny weekend!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Imprezowalam w sobotnia noc, a wczoraj o 10.00 wrocilam do domu, snulam sie po chacie i cos tam pokimałam
Poszlam wczesnie spac i mozna powiedziec, ze sie wyspalam
No coś Ty?
We Wrocku bylas. O Ty niedobra!! NIc nie powiedzialas...

U mnie nadal mdlosci i klopotow zoladkowych ciag dalszy. Caly czas mi straaasznie zle. Do tego jutro mam ostatni dzien laby,a od srody do pracy. CIekawe co bede robila/ Miejsce juz podobno przyszykowane i komp. tylko czy do tej samej sekcji w ktorej bylam wracam, to nie wiem.
Ciekawe ile wysiedze tam, bo jak na razie to nie zapowiada sie najlepiej. Cały czas mi nie dobrze i slabo. Dzis bylam na badaniu krwi, za tydzien do gina, a pozniej chyba za 2 czy 3 tyg. usg, sama nie pamietam na kiedy sie umowilam.
Zimno sie u nas zrobilo, ciagle pada.
Bor w czwartek wieczorem dostal temp. 39,4. PIerwszy raz mial taka temperature. Zbilam i zostal ze mna w piatek w domu. Nie ma zadnych objawow, lekko rozowe gardlo tylko. Robilismy inhalacje od razu 3xdziennie + 15 kropel wit.c rano i wieczorem. Do tej pory nic nie wyszlo wiecej, wiec poszedl rano do zlobka. Mam nadzieje,ze sie nie rozlozy, bo glupio by bylo zebym od razu na l4 poszla z powodu chorego dziecka....
Jowisz, gdzies mi umknelo, do pracy wracasz? Bo czytalam, ze chcialabys za 6mies. oddac Ige do przedszkola? Czy cos pomieszalam?
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:08   #1420
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć baby

Bardzo dziękuję kochane za komplementy w imieniu swoim i Kici Jowiszkowa babeczka od której kupowałam mówiłam, że jak teraz jest mała to jest do nauczenia żeby ją można było nosić i żeby siedziała na kolanach, ale ona przy noszeniu robi figury geometryczne i wieje a w dzień z kolan też zwiewa wieczorem rozkłada się i śpi

Byłam dziś w pepco kupiłam Oli parę rzeczy na jesień bo strasznie dużo ciuszków jest już na nią za małe nabyłam piżamkę - bo u nas deficyt piżamkowy dresik, spodnie dresowe, bluzeczkę, 4 pary skarpet, 2 pary rajstop , ciepły sweter - taki kudłacz

Muszę jeszcze też zacząć szperać na All i podobnie jak Wam zabójczo mi się nie chce

Ver_Onko zdrowia!!!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:14   #1421
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej baby dziękuję w imieniu Majki za życzonka urodzinowe wizażowe ciocie są przekochane, że pamiętały u nas była nerwówka przez ostatnie dni, więc nie zaglądałam...w Mai urodziny (czyli w piątek) biegaliśmy po szpitalach... boszzz jaki stres przeżyłam rano w drodze do sklepu zażyczyła sobie iść po krawężniku, a że mokro było to jej się nóżka ześlizgnęła. ja ją trzymałam za rękę no i jakoś nieszczęśliwie jej się wykręciła bo po chwili zaczęła płakać...nie chciała iść, rękę trzymała zgiętą jakby trzymała na temblaku poszłam od razu do chaty, ale bez zmian-nie dała się rozebrać i płakała. zadzwoniłam po tż i na pogotowie. tam nas odesłali do Poznania, bo tu nie mają sprzętu itp...ręce opadają dali skierowanie i pojechaliśmy na izbę przyjęć do szpitala dziecięcego. w niecałą godzinę wyjeżdżaliśmy ze zdrowym dzieckiem okazało się, że to podwichnięcie głowy kości promieniowej lewej lekarka, młoda fajna dziewczyna nastawiła jej rączkę i to wystarczyło mała nawet nie zapłakała. ale strachu się najedliśmy przez nią przecież już 2 raz tam byliśmy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 13:16   #1422
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Cześć baby

Ver_Onko zdrowia!!!
Dzieki, na pewno sie przyda bo ja czuje sie fatalnie i to juz 3 tydzien. W zyciu jeszcze tak nie mialam. Chodze spac o 21 bo sie tak zle czuje, a wstaje nieprzytomna.
Ja tez wlasnie jakas paczke musze na all poszukac, z tym, ze teraz to juz na 104-110 patrze, bo ostatnio wszystko za male ma. Mam full koszulek z dlugim rekawem, ale musze z krotkim dokupic, bo w zlobku to 2xdziennie ida, a tam cieplo i na krotko lataja. DO tego jakies bluzy, czy swetry.
Ostatnio kupilam super jeansy z paskiem w tesco, gruby material na 8,7zl
Stary 2010-08-30, 13:20   #1423
wersta
Zakorzenienie

hej
fiu fiu atrakcyjne panie, z czego jedna kudłata już myślałam Kasieńko, że małe zoo zakładasz,ale doczytałam z jakich powodów ten nabytek jak Ci ładnie w szarym

impreza "pracowa" była taka sobie pochlali się ludzie nieziemsko, pfuj a na początek ą, ę przez bibułkę, auta po ponad 300 tysiaków pod hotelem, a słoma z butów wylazła po kilku głębszych

sama zmieniłam sobie ligatury w aparacie ależ jestem z siebie zadowolona
dziś jechałam autobusem! i to na gapę

o matko Maluśna łączę się w bólu, jak dobrze, że wsio ok
no i oczywiście w łikend mnie nie było i przegapiłam; buziaki dla naszej najmłodszej Jubilatki rośnij zdrowo Majeczko

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2010-08-30 o 13:23
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:21   #1424
jowisz
Zakorzenienie

a ja wróciłam z firmy. zupełnie zapomniałam,że nigdy nie podpisywali umów na czas nieokreślony, i moja się kończy 16.10
potem tylko UP mi zostanie, ale oczywiście lata praca wtedy nie lecą

tak więc wych. przedłużyłam tylko do połowy października
Stary 2010-08-30, 13:27   #1425
wersta
Zakorzenienie

Jowiszowa zaczynasz szukać nowej na poważnie, czy dajesz sobie jeszcze luzu?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:32   #1426
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Witam się mroźnie
zimno i deszczowo dziś u nas //nie cierpię takiej pogody /trudno sie przyzwyczaić //
za niedługo trzeba pomyśleć o paleniu w domu, a my nie kupiliśmy jeszcze opału

z działki wróciliśmy wczoraj wieczorem i choć pogada w sobotę była w kratkę to było super,
na niedzielę zaprosiliśmy moją siostrę z mężem i synkiem i posiedzieliśmy i poimprezowaliśmy,
byliśmy też na grzybobraniu

wiecie co jak tak patrze na moja siorę co ma jedynaka, który ma już 15 lat to nie wiem komu mam współczuć jej czy temu synkowi,
ona go traktuje choćby miał co najmniej 5 lat

zapomniałabym
wszystkiego najlepszego dla naszej najmłodszej solenizantki
Maja sto lat

Kasiulka z kotkiem wyglądasz super //figurkę masz zaje...

Takuśna współczuję przeżyć z Wiki musiałaś się nieźle wystraszyć
mam nadzieję że główka się szybko zagoi
dzieci nie pamiętają długo takich wypadków

A ja myślałam że tylko z chłopcami są takie krwawe przeboje

Anisia super że się dobrze bawiłaś

Marticia życzę zdrówka dla was

jowiszku jak samopoczucie na diecie

veronko ty biedna się dalej męczysz z mdłościami mam nadzieję że w pracy ci nie będą za bardzo dokuczać

nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam

aha tz planuje dla nas na jutro jakiś wypad bo mamy 14 rocznicę ślubu// ale nie zdradza mi sekretu co mu chodzi po głowie, jak na razie załatwia kogoś dla dzieci //ciekawe czym mnie zaskoczy//
w zeszłym roku pamiętam że zapomniał o naszej rocznicy i przyjechał do domu późno z jakimś tam badziewnym szampanem i obraziłam się na niego na cały tydzień /bo tak długo do niego dochodziło na co ja się mogłam obrazić //

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:34   #1427
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Werstusia - dzięki
impreza służbowa wyszła widzę jak wszystkie inne...prawie zawsze jak się ludzie pochleją to wyłazi szydło z wora żałosne i tyle...gdyby jeszcze im byo potem wstyd

Jowiszku - to ale nieciekawie...ale w sumie i tak byś nic nie mogła zrobić bo co? szukanie innej pracy to tylko wtedy jakbyś miała opiekę dla Igi

aha, imprezka urodzinowa Majki odbyła się już bez zakłóceń w sobotę wszyscy goście przybyli, jubilatka dostała wózek dla lalek od moich rodziców a reszta to drobiazgi - zabawki i ciuszki od nas już wcześniej dostała lalkę interaktywną Agatkę
Stary 2010-08-30, 13:46   #1428
kristi75
Zakorzenienie

Małą współczuję przeżyć z Mają dobrze że wszystko już w porządku

wersta mam nadzieję że się dobrze bawiłaś,

a właśnie tego nie lubię w takich imprezach że ludzie piją bez ograniczeń //aż braknie, albo aż padną //

Stary 2010-08-30, 13:50   #1429
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Małą współczuję przeżyć z Mają dobrze że wszystko już w porządku

wersta mam nadzieję że się dobrze bawiłaś,

a właśnie tego nie lubię w takich imprezach że ludzie piją bez ograniczeń //aż braknie, albo aż padną //
niestety na takich imprezach rzadko brakuje, a powinno sie czasem limitowac
Stary 2010-08-30, 13:52   #1430
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
niestety na takich imprezach rzadko brakuje, a powinno sie czasem limitowac

no właśnie jak nie brakuje to piją aż padną

Stary 2010-08-30, 13:54   #1431
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kristi - dziekuję
już jak wyszliśmy z gabinetu było wszystko ok, ganiała po korytarzu jak dzik były tam automaty z tymi różnymi pierd.. dla dzieciaków i wzięłam jej kauczukową piłeczkę ludzie, co wyczyniała...odbijała jak szalona, musiałam zwiewać szybciochem bo by inne dzieciaki uszkodziła dobrze, że wypis szybko dali

u nas jest tak okropnie i zimno, że tęsknię za upałem no masakra jakaś, siedzę w welurowej bluzie dresowej i zamarzam w domu mam 19st, na dworze ledwo 10
Stary 2010-08-30, 14:16   #1432
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Kristi ciaki uszkodziła dobrze, że wypis szybko dali

u nas jest tak okropnie i zimno, że tęsknię za upałem no masakra jakaś, siedzę w welurowej bluzie dresowej i zamarzam w domu mam 19st, na dworze ledwo 10
Niby za 2-3 tyg. ma być znów ok 27stopni. Ciekawe...nic tego nie wróży raczej.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

hmmm... ciekawe :P
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1..._czy_kit_.html
Stary 2010-08-30, 14:31   #1433
marticia
Zakorzenienie

Lo matko!!! Mala cale szczescie, ze Maja niczego sobie nie zlamala.. no tak, zaczynaja sie schody w naszym matkowaniu

Veronko zdrowka zycze, trzymaj sie!

Kristi dziekuje za mile slowa

Jowisz to juz do starej pracy nei wracasz? trzymam kciuki za znalezienie nowej pracy

U mnie taka super podoga teraz jest, wszyscy prawie powyjezdzali, morzae ladnie sie oczyscilo, spokoj, s****onki spiewaja nic tylko zyc nie umierac a ja czuje sie o niebo lepiej
Stary 2010-08-30, 14:34   #1434
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
U mnie taka super podoga teraz jest, wszyscy prawie powyjezdzali, morzae ladnie sie oczyscilo, spokoj, s****onki spiewaja nic tylko zyc nie umierac a ja czuje sie o niebo lepiej
skowronki Ci wykropkowało ??
czy jakies inne ptaki? :P
Stary 2010-08-30, 14:42   #1435
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Stary 2010-08-30, 15:15   #1436
kristi75
Zakorzenienie

ja mam pytanie

Jak się ubiera dziecko do przedszkola w pierwszy dzień - też na biało granatowo/czarno czy w luźne ubrania do zabawy ??????????

myślałam że będzie jakieś zebranie przed albo coś a tu ani słychu ani dychu

Stary 2010-08-30, 15:38   #1437
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaa... jak skowronki nazywaja sie s.k.u.r.w.o.n.k.i
Stary 2010-08-30, 15:46   #1438
anka1900
Zakorzenienie

ale mam dzień wkurza na ludzi
wsio mi przeszkadza, a pms mi minął
a to jakaś lala w autobusie żuje gumę , że aż mlaskanie odchodzi i widać jej całe uzębienie
a to nachalna sprzedawczyni w sklepie, już od progu chce usilnie mi w czymś pomóc, lub tuż za moimi plecami ordynarnie poprawia ekspozyjcję którą notabene naruszyłam podczas buszowania
a to jakiś gbur rozwinie paczkę papierosów i rzuci pod nogi jak gdyby nigdy nic ( opier.... dziada , bo nie zdzierżyłam, to mi sie jeszcze chamsko dostało, żebym na siebie popatrzyła )
no i w końcu allegro, płacę za paczkę dostaję list, znowu lekką ręką 6 zł w plecy

idę na kawę , bo mnie szlag trafi

no Veronka , mnie pocieszyłabyś tą pogodą gdyby się zaczynała od września, bo mamy wybyć nad Bałtyk na parę dni

polepszenia samopoczucia wszystkim potrzebującym
Stary 2010-08-30, 17:55   #1439
kristi75
Zakorzenienie

anka walnij sobie jednego głębszego lub zrób drinka może pomoże ci przeżyć resztę dnia

moje pytanie odnośnie przedszkola już nie aktualne
bo w ostatniej sekundzie się dowiedziałam że w szkole na auli jest zebranie no i zdążyłam na nie i już wszystko wiem

Stary 2010-08-30, 18:28   #1440
taka sobie
Zakorzenienie

Mala dobrze ze wszystko sie dobrze skonczyło

ranka na głowie Wiki prawie niewidoczna we włosach, jak dobrze ze nie posłuchałm ojca i nie wycięłam jej włosów. Mały strupek, a Wiki juz zapomniała

Anka cierpiwosci zyczę kelona se walnij

a skowronek mnie rozwalił Marti dobra jestes

skakanka od 01.03....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości