|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O NATURO! normalnie dostane rozwolnienia do wizyty ![]() ![]() chyba zacznę się pomału pakować ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-13 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Ja się witam również z Wami - dzień dobry. Nic ten upał nie działa na mnie porodowo. Myślałam, że może rozmiękczy szyjkę a tu nic... może deszcze byłyby lepsze na rozwieranie...??? Naprawdę zacznę myśleć o tym żelu... Czy ktoś ma jakieś obiecujące objawy dziś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
itakasia wzięłam przykład z Twoich dzieci i posiedziałam w wannie. Ulga wielka ale pewnie krótkotrwała.
siala sliczny synuś!!! ![]() Cytat:
![]() Położę sie z książka, bo na szczęście obiad mam juz ugotowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio facebook powiedział mi, że powinnam pić 3,5l płynów dziennie (ale nie uwzględniał pogody), więc niemal non stop staram się coś siorbać. ![]() Cytat:
![]() A co do krwawienia dziąseł (bo Misiulka coś wspominała)- w ciąży to jest naturalne, zwłaszcza pod koniec, bo ilość krwi jaka krąży w naszych naczyniach jest masakrycznie zwiększona ![]() Ja mam taki problem, że moje ząbki uwielbiają twarde szczoteczki i najlepiej się dzięki nim oczyszczają, ale za to dziąsła mniej :/. Cytat:
![]() A co do męża- ja to bym jednak chciała, żeby coś się we mnie zmieniło (zawsze się łudziłam, że po porodzie wreszcie zacznę odczuwać orgazmy wewnętrzne (od penetracji), bo teraz to raczej tylko takie...hm... zewnętrzne ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Nie martw sie większość kobiet odczuwa tylko ( albo aż) orgazm łechtaczkowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
jade dziewczynki, pa, do wieczora bo po ktg tradycyjnie do rodzicow
![]()
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Siala - Sebek sama słodycz!!!!!!!!!! jeszcze raz gratuluję!!!!!!!!
Postanowiłam, że skoro się nic u mnie nie dzieje, to ide dzis do koleżanki fryzjerki - podciąć końcówki włosów bo się podniszczyły. Salonik ma na tej samej ulicy gdzie ja mieszkam tylko, że kawałek pod górkę mam, ale w sumie nie daleko. Poza tym ona tez w ciąży więc będzie mi raźniej. P.S. mojej koleżanki mama zaczęła ją rodzić właśnie u fryzjera... więc lecę i ja.. hihihih |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Hm... ale wiesz, mnie się czasem udaje- to CZASEM jest raz na rok- dwa. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z tym porodem jednak mogę pomarzyć. Cesarka niewiele zmieni. Chyba, że hormony zmienią jakoś poziom odczuć po nadejściu malucha. Ale w takim razie trzymam kciuki za nas obie ![]()
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. ja sie chyba za wczesnie pochwaliłam ze sie super czuje po porodzie i za karę łupnęło mnie w kręgosłupie, trzyma juz tydzien, wkurza mnie to bo ledwo chodzę, ledwo podnosze się z łózka, a w domu jeszcze tyle do ukladania i sprzatania. nie wspomne juz o tym ze taka piekna pogoda a ja sama nie dam rady wyjsc z malym na spacer, musze czekac do wieczora na tz.
![]() Siala - gratulacje!!!!!!!!
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha Ty będziesz miec cesarke. A może akurat coś się zmieni. Zobaczymy. Nie ma co sie martwić na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() belunia ![]() ![]() anuszka ![]() anoxa mam nadzieje ze wreszcie cos postanowia a co do cc to ja chyba przy drugim dziecku sie na cc zdecyduje. ten bol po raz kolejny jakos mnie przeraza a dodatkowo tak mnie dziwnie nacieli i zszyli ze mi sie plakac chce jak to wszystko wyglada ![]() trzymam kciuki za wizyty i ktg ![]() ja zostawilam malego z mama i pojechalam do centrum kupic damianowi plyte bo w czwartek ma urodziny. potem jeszcze zakupy i juz w domku jestem. nadrobilam was bardzo po lebkach maly spi w samym pampersie. szkoda mi go bo tak sie meczy w tym upale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
SIALA śliczny Sebastianek
![]()
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wiem... poczekam jeszcze dwa dni i zobacze jak będzie, bo dzis chyba jest ciut lepiej. mam ciocie ktora jest lekarzem i powiedziala, ze jesli chce karmic piersia to nic za bardzo nie mozna zrobic, moge jedynie brac apap 3 razy dziennie po dwie tabl. masaze i rechabilitacja odpadaja bo moj maz nie dostanie teraz urlopu. podobno to sie czesto zdarza po porodzie bo inne mięśnie pracuja w ciąży a inne po porodzie i dlatego kręgoslup siada, uciskane sa jakies tam nerwy. gorzej na moje samopoczucie dziala to, ze nie mam czasu sie ogarnąć, wyglądam jak zombi, w nic sie jeszcze nie mieszczę, nie moge patrzec na rozstępy na brzuchu, udach i piersiach...jestem blada jak ściana i nie mam apetytu (ale to pewnie przez upaly). i mam dosc siedzenia w domu...
![]() |
#1429 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko podejmą decyzję o Twoim rozwiązaniu, bo ileż to może trwać... Cytat:
U mnie też każdy innej pasty używa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznam, że brakuje mi Twoich postów. Dobrze, że jest jakiś kontakt. Już niedługo będziesz miała swojego skarba ![]() Cytat:
Cytat:
Co do "wielkiego O.". To takie zewnętrzne odczuwa większość kobiet, trudniej o te wewnętrzne.. Mi się udawało tylko po dłuższej przerwie... albo w jakimś nietypowym miejscu ![]() Miłego dnia ![]() Ja już po przemeblowaniu ![]() Dlatego zniknęłam. Nie mogłam przepuścić okazji, że brat sam przyszedł i zaproponował, że mi pomoże. Miałam trochę inne wyobrażenie. Myślałam, że zmieści się fotel żeby było łatwiej karmić, ale niestety nie dało rady... trudno. Będzie nam trochę ciasno, szczególnie jak rozłożę łóżko, ale damy radę. Najwyżej jak już wydobrzeję po porodzie to będę spała na nie rozłożonym. Postaram się dzisiaj zrobić fotki, ale muszę jeszcze dograć parę szczegółów, wytrzeć kurze itp. ![]() Udało mi się zrobić przeciąg w mieszkaniu ![]() Na razie znikam ![]()
![]() |
#1430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny maluszek! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do malego to sie nie dziwie meczy sie maluszek
![]() |
#1431 | ||||||
Zadomowienie
|
Hejka!!!
Ogłaszam wszem i wobec , że jestem i jeszcze nie rodzę ![]() W nocy więcej czasu łaziłam niż spałam, na dodatek Martyna ciągle się budziła i mówiła że się boi bo komary latają ( nie było żadnego), w końcu przyszła do nas do łóżka i ciasno jak nie wiem no bo ja n moim brzucholem to dwie osoby, mój M i jeszcze Martyna, sporo jak na jedno łóżko ![]() Wstałam o 8:00, zjadłyśmy śniadanko i ok. 10:00 zasnęłam na kanapie bo przyjemny chłodek wiał z balkonu, zresztą zdołuję wszystkich którzy dziś mają upały- U MNIE LEJE JAK Z CEBRA I WIEJE WIATR ![]() Śpiąca jestem nadal choć niedawno wstałam, może przez tą pogodę. Im bliżej porodu tym więcej sobie wkręcam, zaczynam panikowac z tymi moimi puchnięciami, nogi mam mega opuchnięte,nawet po nocy, zresztą dłonie też.Zginanie palców w nogach i rękach sprawia mi ból i ciągnięcie ![]() Jeszcze troszkę muszę wytrzymać, jeśli nie urodzę do końca tygodnia to w poniedziałek mam wizytę. Cytat:
![]() Ja też będę miała mojego M po porodzie w domku bo cały sierpień ma urlop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lazurowa jeśli chodzi o pastę to ja używam Blend-a-med ( kiedyś 3d white) ale teraz tą ziołową, bo po tamtej szyjki stały mi się bardzo wrażliwe, czasami sensodyne albo elmex zieloną. anoxa no to myślę że już w końcu na dniach zostaniesz mamusią ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-13 o 12:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śliczny ![]() my wczoraj po szpitalu pojechalismy do maca na lody i nie bylo, skonczyly sie i lody i shake ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za ktg Itakasi! ![]() ![]() ![]() hd super ze u Ciebie wszystko dobrze, jeszcze kilka dni i synus bedzie z toba! Belunia mam nadzieje ze samopoczucie sie szybko poprawi i kregospup przestanie bolec! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
itakasia
![]() anoxa ![]() karolcia super z tym urlopem ![]() marta to juz wiesz czego sie spodziewac z tymi skurczami jezeli nastepnym razem nie przejada to to lilka ![]() Cytat:
![]() ![]() tel.doładowałam juz ... ![]() a piłka cóż ![]() lazurowa sensodyne bo Tz taką preferuje a co do krwawienia dziasel w ciazy tez to mam agamarcio ![]() siala Sebcio przekochany ![]() hd :hi : mnie tez brakuje twoich postów ![]() belunia ![]() aniu ![]() co do tego " O " ![]() ![]() ale jak mialam te okropne sny w ciazy to chyba z 6 razy budzil mnie ten O wewnętrzny i mega mnie to wkur........ bo raz ze wtedy nie moglam miec O ze wzgledu na zagrozenie gin mi mowil ze macica sie wtedy gwaltownie kurczy i to niebezpieczne dla fasolinki a dwa ze nie mam nad tym kontroli ![]() ![]() A co do obaw po porodzie to ja wlasnie sie boje ze bede miala potem taki dyskomfort tam ze bedzie bolalo albo wrecz przeciwnie ze bedzie znieczulica ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-13 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
Hejka!!!
Ogłaszam wszem i wobec , że jestem i jeszcze nie rodzę ![]() W nocy więcej czasu łaziłam niż spałam, na dodatek Martyna ciągle się budziła i mówiła że się boi bo komary latają ( nie było żadnego), w końcu przyszła do nas do łóżka i ciasno jak nie wiem no bo ja n moim brzucholem to dwie osoby, mój M i jeszcze Martyna, sporo jak na jedno łóżko ![]() Wstałam o 8:00, zjadłyśmy śniadanko i ok. 10:00 zasnęłam na kanapie bo przyjemny chłodek wiał z balkonu, zresztą zdołuję wszystkich którzy dziś mają upały- U MNIE LEJE JAK Z CEBRA I WIEJE WIATR ![]() Śpiąca jestem nadal choć niedawno wstałam, może przez tą pogodę. Im bliżej porodu tym więcej sobie wkręcam, zaczynam panikowac z tymi moimi puchnięciami, nogi mam mega opuchnięte,nawet po nocy, zresztą dłonie też.Zginanie palców w nogach i rękach sprawia mi ból i ciągnięcie ![]() Jeszcze troszkę muszę wytrzymać, jeśli nie urodzę do końca tygodnia to w poniedziałek mam wizytę. jusdan mam to samo z opuchlizna stopy i dłonie aż drętwieją a przy chodzeniu aż sprawia ból i a zgiąć palce to nielada wyzwanie tak bolą kości dziś powiem ginowi choć pewnie to normalne ![]() ![]() papeteria-wiem o co chodzi też miałam kilka razy te nieziemskie sny ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-13 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
papeteria Ty na takim "głodzie" to nie masz sie czym przejmować że po porodzie będzie ciężko
![]() A tak na poważnie to dla mnie po porodzie najgorszy był moment przełamania się, ten pierwszy raz ale M był bardzo wyrozumiały i delikatniutki- chyba jeszcze bardziej ode mnie się bał, no a potem to już się działo ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
anoxa - świetnie że już cos ruszyło w towojej sprawie trzymam kciuki oby było dobrze i szybko jusdan77 współczuje oipuchlizny i powiem ci że ja też baedzo zle to znosze a zwłaszcza jak puchną mi rece i bardzo bolą niemożnaq nic wziąsć do reki miłego dnia dla wszystkich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole od wczoraj kazdy kto mnie widzi mowi ze mi sie brzuch obnizyl ![]() Od wczoraj tak mnie bola pachwiny ze ledwo chodze, a przekladanie sie z boku na bok to juz w ogole koszmar, brzuch mi sie tez czesto stawia. Moj ginekolog na ostatniej wizycie mowil ze daje mi jeszcze 2 tygodnie i mysli ze w tym czasie urodze, jutro te 2 tygodnie mijaja... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do puchnuiecia mam to samo !!! Zaraz jedziemy do Silesii do K-c na male zakupy TZ musi sobie spodnie kupic i buty a ja balerinki bo mam tylko adidasy i klapki ... Chcial mnie zabrac na jakas wycieczke 50 km stad ale wierzac w prawo Murphy'ego jeszcze samochód by nam się zepsuł a ja zaczełabym rodzić ![]() Do Silesii 20 km a ta wycieczka to 50 km w nieznane okolice wiec powiedzialam mu ze z malym juz sie wybierzemy kiedys. marta do Andrychowa chcial mnie TZ zabrać to gdzies za Oświęcimem zdaje się.... to ja uciekam agamarcio dobrze ze nie jestem odosobnionym przypadkiem ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-13 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zadomowienie
|
AGAMARCIO ![]() Siala słodziutki Sebuś ![]() hd już tak niedługo i mam nadzieję, że wszystko przebiegnie sprawnie i bez problemów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() belunia oby szybko było lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.