|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- anuszka śliczna Twoja mała skejciara ![]() ![]() wiolek jaki Ty masz super kolorek wlosów!!! i jakie gęste!! zazdraszczam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
modro rany julek aż mi się płakać chiciało jak czytałam te Wasze przeboje,oby teraz już wszystko było z malutką wporządku, ale sie bidulka nacierpiała aż trudno uwierzyć, ze takie malutkie szkraby tak cierpią!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-11-11 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja ci powiem co ja jadłam będzie krócej ![]() - dżemy ( ale nie truskawka ani malina ) - chleb ( z początku pieczony przez moją babcię by mieć pewność, że jakaś serwatka czy coś tam się nie zaplątało ) - jabłka - marchewke duszoną ( potem też zrezygnowałam bo nie wiedziałam czy ona nie uczula ) - ziemniaki - piersi z kurczaka duszone - dusiłam na margarynie jakiejś takiej "z kruszwicy" się nazywa bo jako jedyna nie miala serwatek, mlek i tak dalej - aaa i jeszcze delma do chleba bo też nie ma serwatek - kawa - herbata - woda - maca - flipsy TYLO ale ogólnie to można chyba zupy jakieś ( oczywiście nie zabielane śmietaną ) i nie na kostce - chemia no ale ja jadłam tylko to a małego dalej zsypywało ale problemów brzuszkowych nie miał wcale. tyle, że przestał mi przybierać na wadze i ja się strasznie męczyłam więc "porzuciłam" dietę i teraz jem normalnie oprócz nabiału i jajek. problemy brzuszkowe są czasem ( ostatnio często ![]() modro strasznie współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Wtajemniczenie
|
3 godziny myłam dziś okno w naszym mieszkaniu...
![]() ![]() Szukam jeszcze jakichś talerzy, zasłonek i innych pierdooołek.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() padam, bylam u znajomej co ma dwu letnie blizniaki ![]() balam sie jak E. to przezyje bo ostatnio byla u mnie dziewczynka roczna to sie jej bal ![]() ale dzis mial lepszy dzien bo byl bardzo towarzyski, usmiechal sie i gadal, jeden z bliznakow tak piszczal ze E. az podskakiwal ze strachu, zerkal na mnie a ze ja sie usmiechalam to on tez zacieszal tylko nie wiem czy to nie odbije sobie w nocy ![]()
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja na spacerach, jak widziałam inne mamy ze spokojnymi dziećmi i gadałam z koleżankami, które rodziły kilka tygodni wcześniej i ich dzieci też były spokojne, to aż mi wstyd, ale z ogromna niechęcią patrzyłam na te dzieci, bo dlaczego one tak nie mają tylko moja?? Wstrętne to było z mojej strony. Ale było, minęło i mam nadzieję, że nie pozostawilo żadnego śladu w psychice Małej, że po prostu tego nie pamięta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() modro na pewno nie pamieta, a z tym ze patrzylas z niechecia to mnie nie dziwi, kolezanka mi opowiadala ze jak poronila to miala ochote pobic kobiety z brzuchami, nienawidzila ciezarne, miala w sobie straszna agresje ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- ola to inaczej koslawy paluch ![]() google sie ma to sie wie ![]()
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
nie chciało mi się szukać
![]() Moj maly ostatnio jakiś niespokojny... tak jak szedł spać ok 19.30-20 i budził się 2-3 a potem 5-6 i juz 7-8 całkowita pobudka, tak ostatnio od jakiś 3 dni jest masakra w nocy. Ostatniej nocy usnął o 20, obudzil się o 20.40, dałam smoka zasnął i spał do 22.30 znowu smok, potem obudził się o 00.40 na cyca, 2.30 cyc, 3.45 cyc (smok nie pomógł, bo 5 razy wstawałam i podawałam), 5.30 cyc, 6.15 smok, 7.30 cyc, 8.30 cyc i pobudka za 10 min. Może to ten cholerny skok... nie wiem sama. Trochę się prężył jak się budził ale po cycu zasypial bez problemu. Nigdy nei miał problemów z brzuszkiem, więc wątpię żeby coś mu dolegało. Kupy nawet często ostatnio jak na niego robił, bo co 2 dni... ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Dziś pewnie będzie podobnie, bo zasnął o 19.40, obudził się po 40 min na smoka, potem o 22 na smoka i pół godziny temu już musialam cyca dać... Idę spać, bo jak ma być tak samo, to chcę się trochę wyspać ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
a co tu taka cisza??
tak u mnie wieje ze sie nie zdziwie jak mi blok przestawi ![]() ![]()
#1424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie śmiałam się bo ja od urodzenia Sebka prowadzę zeszyt ![]() ![]() Ja to muszę mieć nawet jego sraki pod kontrolą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Właściwie "ktokolwiek" ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
bajka no to rzeczywiscie dal popis z tym niejedzeniem obiadu...
aniaa Misiek super, a jaka dorosla mine robi ![]() ![]() to sie bedzie dzialo ![]() co do wyboru wzielabym ten pchacz, a jesli nie to rowerek jakis juz nie chcialam byc tak dosadna ![]() Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz karmia sloiczkami. Ile Wasze dzieci zjadaja dziennie? Tzn ile razy pija mleko, ile razy sloiczek (oraz ile u Was ma g taki sloiczek). Z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uwazam, ze jesli nie je sie nabialu i jajek to dieta jest bardzo skromna. Mozesz mi napisac o co wzbogacilas swoj jadlospis?
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie kobietki, ale wczoraj miałam pocytowane, a dziś się skasowało
![]() Mała przespała dziś 8 i pół godziny bez pobudki ![]() ![]() A teraz uciekam, bo mam parę niefajnych rzeczy na uczelnię do zrobienia :/. Wioluś ja już dawno mówiłam, że pięknaś ![]() Anuszka, ty nie jesteś na Montim :P. Tylko jakoś tak martysek skomentowała, a potem poszło ciągiem ... hyhy...
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Hej u nas noc w miarę...
Zagęściłam wczoraj małemu mleczko kleikiem ryżowym wale wypił tylko 50 i obudził się wpółdo czwartej, zjadł normalna porcje czyli 170 i pospał do wpółdo 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój Damian nadal na zwolnieniu lekarskim - cały czas w grę wchodzi noga, którą skręcił prawie 2,5 miesiąca temu... teraz do 13 grudnia co najmniej będzie w domu. W sumie fajnie bo cały czas razem... Julka rośnie, ładnie przybiera na wadze, ostatnio jak ją ważyłam było 6,5 kg i 66cm... przesypia całe noce, dzisiaj wstała o 8 ![]() a ja się dietkuję powoli, mam nadzieję, że dojdę do swojej wymarzonej wagi i w sumie to tyle u nas |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||
Zadomowienie
|
ola_k11 no następna
![]() ![]() ![]() ![]() z jedzeniem małego nie pomogę bo mój też już w nocy jadł tylko raz a teraz już od miesiąca chyba je co 2 godizny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do smażonego to tak jem normalnie zresztą małemu nigdy nic nie było po smażonym a "porzuciłam dietę " i właśnie jem i parowki i ciastka i makaron i wszystkie te produkty w których są minimalne ilości. nie jem poprostu w czystej postaci czyli mleko, jogurty, sery, masło i jajka. a reszta wszystko łącznie z czekoladą ![]() dzidzia ![]() ![]() u mnie leje a ja muszę dojść na rechabilitacje i mam trochę spraw do załatwienia na mieście ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
Wczoraj wybyłam z przyjaciółkami do jednej z nich. Fajnie było. Strasznie sie cieszę, że mam na miejscu przyjaciółłki które mnie odwiedzają, zajmują sie Frankiem zabiorą na wódkę ( obecnie wodę ![]() Mama go bierze na cały dzień bo ja musze pisać o Suce z Buchenwaldu, Kobyle z Majdanka i innych ![]() modro jak przeczytałam co napisałaś o swojej córeczce to aż mnie żołądek z nerwów rozbolał. Ja bym chyba wyła do księżyca albo zeszła na zawał. I kolejny przykład tego, że dobry lekarz to chyba pracuje na księżycu. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-11-12 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiolek, dziekuje Ci bardzo, no nie poszaleje, na razie ze wspomnianych produktow nie mam wiele, masz przepis od babci na ten chlebek? Modro, az lzy sie cisna czytajac o Waszych bolach. Ale rzeczywiscie mala szybko przybrala, dowiedzialam sie, ze dziecko powinno podwoic swoja wage urodzeniowa jak ma 6 miesiecy, moj Ali tego dokonal w 4 miesiace, tez szybko. Czesc dziewczyny, Od kiedy Ali zaczal uzywac smoczka, to moja dwuletnia coreczka sie zacofala i tez ssie smoczka, mowi na niego "bejbi" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas noc masakryczna, o 1 musialam dac viburcol bo do 12 przespal z pobudkami co jakis czas, a po 12 juz pobudki co 5, 10 min ![]() ![]() ![]() ![]() a co do plamek, to ma je tez na pleckach, ale mniej i na buzi tam gdzie baki, sa suche placki i na czole pod wlosami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- oo i jeszcze szyja ![]()
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
scoobs kochana niestety nie mam przepisu bo ja kupowałam w intermarche poprostu takie mieszanki mąk różne rodzaje i do tego się chyba dodawało tylko drożdże i wode czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie bo to babcia mi piekła ( nie, że ja taka lewa i nie umiem tylko piekarnik mam zepsuty
![]() a dietę musisz trzymac minimum 2 tyg żeby zobaczyć cokolwiek bo tak samo po wprowadzaniu produktów dziecko nie wysypuje od razu ( w przypadku skóry ) tylko 3- 4 dni po zjedzeniu alergenu. ale myślę, że spokojnie możesz rozszerzyć mój jadłospis o inne warzywa ( bez brokułów chyba ) i gotowac sobie zupki z tych warzyw. agravka jadła jeszcze sery kozie. ja próbowałam ale uczuliły więc du..pa. a dermatolog powiedziała, że one właśnie bardzo uczulają tak samo jak sojowe więc tych nawet nie próbowąłam powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Alguien moja Patula zjada 1/3 słoiczka (warzywko-obiadek) lub 1/3 owocek-deser(od nast tyg wprowadzam 1/3 obiadu i 1/3 owocka-na deser-tego samego dnia).Narazie mleka zjada tyle samo co wcześniej,ale myślę,że jak wprowadzę i obiadek i deserek tego samego dnia to jedno karmienie mlekiem odpadnie..słoiczki zawierają 130g lub 125g (ogólnie mleka pije 6x120ml i 1x210ml kleiku kukurydzianego na mm)
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jeśli to histeria z głodu zwykle działa. Mała jak poczuje smak mleka, to od razu otwiera pysia i jest spokój ![]()
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle moje dziecko je tak nieregularnie, że szok. Np dzis rano jadł o 7.20 i nadal nie chce. A jadł 10 minut. A czasem jest histeria po godzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
u nas tak samo, mała w nocy o 4.20 np. opróżniła przepełnionego, twardego cycuszka (wcześniej spała 8h), a o 5.40 obudziła się z awanturą na jedzenie :P.
#1440 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.