![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() http://lekko-i-zdrowo.blogspot.com/2...owsianymi.html ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
moje U/P (liczê na to, ¿e nie jest ono chorobotwórcze)
1.owsianka (5 ³y¿ek p³atków jedna mniejsza jedna wiêksza na wodzie, ok 200g serka homo, winogrona czerwone, solidna gar¶æ owocop³atków z ¿urawin± i malinami), inka pó³ na pó³ z mlekiem 5 jajeczek nadziewanych, kawa z mlekiem, 2 gar¶cie s³onecznika 2.miska sa³atki z lodowej, ogórka wêdzonki cygañskiej z homo i majonezem, du¿o szczypioru 3.miska spaghetti boloñskiego(ok.80g makaronu, sos domowy, miêso wo³owe) 4.porcja kremu krówkowego i mieszanka owoców do moczenia (gruszka, jab³ko, winogrona, kiwi, pomarañcza) 5.dwa jajka na miêkko, ³y¿eczka majonezu(czubata), dwie kanapki z margaryn± wêdzonk± cygañsk±, sa³at± lodow± i szczypior piwo.
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze RRRR
![]() S: owsianka (4 ³y¿. platkow owsianych, 1 lyz otrêbów, 1 ³y¿eczka konfitury z zurawiny, banan, kilka rodzynek) 2S: buleczka (chyba nie byla pelnoziarnista) z pasztetem jakims kupnym z indyka, salata i pomidorkiem, garsc orzechow nerkowcow O: pol woreczka kaszy gryczanej z pieczarkami, piersia z indyka, i pewnie jeszcze jakims warzywkiem P: 2 krokmi pieczywa chrupkiego z ogromna iloscia pasty z makreli ( sama robilam ![]() K: wie¶niak z pomidorem
#1414 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
[QUOTE=pozytywna-wariatka;26412798]o wieleeee, wieleee za ma³o jak na P. To nawet malutko jak na U. Powinna¶ robiæ sobie jakie¶ koktajle owocowe/budynie na t³ustym mleku z dodatkiem bakalii, czekolady. Jedz wiêcej na obiad, bo 2 ziemniaki to za ma³o. Jaka¶ s³odka owsianka na ¶niadanie, po obiedzie deser lodowy/ciacho. Co to jest jogurt 150 g?
![]() Niestety nie. Aktualnie wychodze z choroby i jest mi strasznie ciezko, ale jestem jej swiadoma i chce sie wyleczyc. Fakt wczoraj bylo cienko, ale dzisiaj do teraz bylo juz: ¶niad: bula z makrel± [przekrojona na 2 polowki], jab³ko II sniad: jogurt 300g malinowy z wrzuconymi orzechami, platkami migdalow i rodzynkami. i zaraz obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
ja znam jeszcze taki http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/B...-pancakes.html
Cytat:
![]() Skoro ju¿ o przepisach mowa... jakkolwiek g³upio to zabrzmi macie jaki¶ przepis na owsiankê? Nigdy nie wychodzi mi dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Moja R-ka
SnI owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem) SnII sok warzywny srodziemnomorski vega z tymbarku 500 ml wypilam duszkiem ![]() Ob 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem (na udzcu z indyka bez oleju, cebula,papryka,pomidory,m archew,pieczarku troche fasloki czerwonej) kawa z mlekiem bez cukru Pod garsc orzechow wloskich, 1 lyzka serka wiejskiego, szklanka ogorkowej Kol salatka nicejska( warzywa+ puszk tunczyka w sw) -bez cwiczen bo jestem chora, i wpadlo pare pastylek do ssania na gardlo a to pewnie cukier. OD razu wrzucam na jutro do oceny R-ke SnI 8;30 owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem) SnII 11;30 koktajl owocowy( 1,5 kiwi, 200 g kefiru naturalnego) SnIII 14;30 2 kromki pieczywa zytniego z ziarnami z serkiem twarogowym chudym i szczypiorem, pomidorem,ogorkiem,salata zielona 16;00-17;30-aerobic Obiado-kolacja 18;00 1 kromka pieczywa zytniego z ziarnami, jajecznica z 2 jaj, pomidorem,cebula na lyzeczce oleju slonecznikowego+ musztarda Czy nie za duzo wegli? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-17 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
To 2000 kcal wystarczy przy takiej ilo¶ci æwiczeñ?
Chce chudn±æ 3 kg na tydzieñ, ju¿ tak siê odchudza³am a efekt jojo nie wyst±pi³. Przy takiej ilo¶ci æwieczeñ w³asnie tyle schudne. Czy wraz ze spadkiem wagi muszê obni¿aæ kaloryczno¶æ by tyle samo chudn±æ? Jak tak to o ile? Prosze o odp. ![]() Edytowane przez kasia220112 Czas edycji: 2011-04-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Moje R na jutro:
woda z cytryn± na czczo I¶n: owsianka - 3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów ¿ytnich, pó³ szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rodzynek, ³y¿ka zmielonych p³atków migda³owych, 2 suszone ¶liwki II¶n: bu³ka pe³noziarnista z serkiem kanapkowym, zielonym ogórkiem i rzodkiewk±; zielona herbata aromatyzowana cytryn± 2h wf obiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u, filet z wêdzonego ³ososia, buraczki; herbata z pokrzywy abs 8 minut na brzuch i legs podwieczorek: serek wiejski ze szczypiorkiem; herbata o smaku owoców tropikalnych 15 minut na orbitreku kolacja: jajecznica z dwóch jaj z dwoma plastrami szynki gotowanej z piersi indyka i cebulk± sma¿ona na ³y¿ce oliwy z oliwek na teflonie; zielona herbata seria brzuszków przed snem I jak to siê prezentuje?
#1419 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 123
|
Moje dzisiejsze niedzielne R:
¶niadanie: jajecznica 2-3 jajek (dok³adnie to nie wiem:P) z pomidorem i cebul± wyjazd na rowerze ³±cznie 30 km i w tym czasie by³o: II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista posmarowana Bieluchem z szynk± io papryk± czerwon±; jab³ko przêkaska: lody ![]() po rowerze: obiad: udko z kurczaka pieczone i kapusta kiszona; 2 gar¶cie s³onecznika; 4 ciasteczka owsiane z czekolad± (nie umia³am siê pohamowaæ..) kolacja: serek homo. Oceni kto¶? |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 753
|
Cytat:
![]() bez obrazy, ale predzej sie skichasz niz swoj plan wykonasz ![]()
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiaj by³a s³odycz
![]() Peee ¦niadanie - 3 kromki chleba. Jedna z mas³em, szynk± gotowan±, sa³at±, rzodkiewk± i pomidorem. Druga z mas³em. Trzecia z serkiem kanapkowym, pomidorem, rzodkiewk± + parówka drobiowa + herbata zielona II ¦niadanie - kawa³ek sernika na zimno z galaretka (u cioci na imieninach) + herbata zwyk³a III ¦niadanie - kurczak w galarecie z groszkiem i marchewk± + jab³ko (tu równie¿ u cioci) + herbata zwyk³a Obiad - szklanka zupy ogórkowej (zabielana z ziemniakami) + ca³a pier¶ z kurczaka z ro¿na bez skóry + pó³ torebki ry¿u z ketchupem Podwieczorek - 2 jogurty danone z owocami - truskawkowe ![]() Kolacja - – planuje 3 kromki chleba jeszcze nie wiem z czym ;P PO - planuje jeszcze kakao, ale nie wiem czy nie za du¿o, chociaz na P to nie mo¿e byc ![]()
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
#1426 |
Zakorzenienie
|
#1427 |
Zakorzenienie
|
o, niedolo... nie ma jak poprawic b³±d jêzykowy kolejnym b³êdem... przepraszam, ¿e siê czepiam, ale bardzo mnie to dra¿ni, w jêzyku polskim s³owo okre¶laj±ce wy¿ej wymieniony owoc brzmi po prostu: pomarañcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oceni kto¶? nie za duzo tego? obiad to byla jakas masakra, nie moglam tego zjesc, tyle tego bylo.... wy naprawde tyle jecie? ![]()
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem nie jest za du¿o, wg mnie s³abo jako¶ciowo. pszenna bu³ka, kupny pasztet i chrupkie pieczywo s± raczej ma³o warto¶ciowo. a co do obiadu to trudno stwierdzic, bo sprecyzowa³a¶ tylko ilo¶c kaszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
ocenicie mnie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z serkiem wiejskim, otrêbami, truskawkami i orzechami laskowymi. II. Dwie kromki razowca z twarogiem pó³t³ustym, wêdzon± makrel±, ogórkiem & pomidorem; kilka truskawek. III. Pier¶ z kurczaka sma¿ona z marchewk±, kalarepk±, papryk±, czerwon± cebul±, cukini±, ogórkiem i kie³kami, posypana pra¿onymi pestkami dyni; kubek czerwonego barszczu. IV. Kawa³ek lekkiego sernika z musem malinowym; kawa z mlekiem. V. Omlet z dwóch jajek z cukini±, pieczarkami i szczypiorkiem; du¿e zielone jab³ko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. jakie¶ takie.
1¶n - dwa jajka na twardo z groszkiem, trochê majonezu. Kromka ¿ytniego razowego z pomidorem, piêtka z pomidorem i dwa kabanosy. 2¶n - serek wiejski 200g z gar¶ci± nerkowców. obiad - grillowana pier¶ z kurczaka z grillowan± cukini±, sa³atka z piekinki, papryki, ogórka z sosem vinegret. podwieczorek - miseczka twaro¿ku pó³t³ustego. kolacja - filet ¶ledziowy w occie i trochê wêdzonej makreli, mama jad³a. ![]()
#1434 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 753
|
Dziewczyny pomó¿cie.
Czy na RRR mogê jesc na sniadaniê kanapkê du¿± z razowca z twarogiem i warzywami+owoc a na drugie owsiankê z owocem? Widze ¿e wy jecie owsiankê na 1 sniadanie a chlebek na 2. Mnie pasuje bardziej owsianka na drugie bo kanapkê jem przed wyjsciem do pracy a w pracy ³atwiej mi zrobic owsiankê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-17 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
Odp.Plis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1438 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dzisiejszy jad³ospis chyba mogê ju¿ wstawiæ tutaj.
U: I. kromka zwk³ego chleba z mas³em i jajkiem na twardo, herbata II. banan, kawa³ek sernika z 2 ³y¿eczkami d¿emu, kubek kakao z 2 kostkami czekolady III. 3 ¶rednie ziemniaki, wiêksza czê¶æ udka z kurczaka z sosem, 1/2 ogórka kiszonego IV. jogurt brzoskwiniowy 150g, kruche ciastko, pierniczek, kawa rozpuszczalna z cukrem V. kromka chleba jak na ¶niadanie, ale do tego jescze trochê serka topionego i ¶wie¿ego ogórka, herbata VI. kawa³ek sernika, 1/2 banana, kubek czekolady do picia bêdê wdziêczna za komentarz
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-04-17 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Orzeszek dziekuje za ocene jadlospisu. NIe wyobrazam sobie owsianki z serkiem wiejskim-poporstu jest niesmaczne, a jak dam 150 g serka homo to wydaje sie to takie male
![]() Czy ktos moze mi wyjasnic zasade 10% na redukcji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.