Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-17, 11:28   #1411
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Sunday, ja biorê anty i normalnie mi siê woda zatrzymuje - jak tylko odstawiam, to ju¿ 2-3 dni przed @ normalnie zawsze wa¿ê kilo albo ze dwa wiêcej.
pozytywna, dziêki za odp, tylko, ¿e ja dzi¶ biorê ostatni±, wiêc w zasadzie odstawienie mam dopiero jutro, a wa¿y³am siê w pi±tek nie wiem kurcze co robiê ¼le..

Cytat:
Napisane przez 69love69 Poka¿ wiadomo¶æ
poproszê o jakis info o tych plackach bananowych
http://lekko-i-zdrowo.blogspot.com/2...owsianymi.html
Stary 2011-04-17, 11:59   #1412
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

moje U/P (liczê na to, ¿e nie jest ono chorobotwórcze)

1.owsianka (5 ³y¿ek p³atków jedna mniejsza jedna wiêksza na wodzie, ok 200g serka homo, winogrona czerwone, solidna gar¶æ owocop³atków z ¿urawin± i malinami), inka pó³ na pó³ z mlekiem

5 jajeczek nadziewanych, kawa z mlekiem, 2 gar¶cie s³onecznika

2.miska sa³atki z lodowej, ogórka wêdzonki cygañskiej z homo i majonezem, du¿o szczypioru

3.miska spaghetti boloñskiego(ok.80g makaronu, sos domowy, miêso wo³owe)

4.porcja kremu krówkowego i mieszanka owoców do moczenia (gruszka, jab³ko, winogrona, kiwi, pomarañcza)

5.dwa jajka na miêkko, ³y¿eczka majonezu(czubata), dwie kanapki z margaryn± wêdzonk± cygañsk±, sa³at± lodow± i szczypior

piwo.
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:03   #1413
migotka1010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 456
GG do migotka1010

Moje dzisiejsze RRRR

S: owsianka (4 ³y¿. platkow owsianych, 1 lyz otrêbów, 1 ³y¿eczka konfitury z zurawiny, banan, kilka rodzynek)
2S: buleczka (chyba nie byla pelnoziarnista) z pasztetem jakims kupnym z indyka, salata i pomidorkiem, garsc orzechow nerkowcow

O: pol woreczka kaszy gryczanej z pieczarkami, piersia z indyka, i pewnie jeszcze jakims warzywkiem

P: 2 krokmi pieczywa chrupkiego z ogromna iloscia pasty z makreli ( sama robilam 4 jajka, maklera, cebula, i koncentrat pomidorowy, PYCHA!)

K: wie¶niak z pomidorem

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
migotka1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:41   #1414
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

[QUOTE=pozytywna-wariatka;26412798]o wieleeee, wieleee za ma³o jak na P. To nawet malutko jak na U. Powinna¶ robiæ sobie jakie¶ koktajle owocowe/budynie na t³ustym mleku z dodatkiem bakalii, czekolady. Jedz wiêcej na obiad, bo 2 ziemniaki to za ma³o. Jaka¶ s³odka owsianka na ¶niadanie, po obiedzie deser lodowy/ciacho. Co to jest jogurt 150 g? Nie przytyjesz na tym. Masz okres?

Niestety nie. Aktualnie wychodze z choroby i jest mi strasznie ciezko, ale jestem jej swiadoma i chce sie wyleczyc. Fakt wczoraj bylo cienko, ale dzisiaj do teraz bylo juz:
¶niad: bula z makrel± [przekrojona na 2 polowki], jab³ko
II sniad: jogurt 300g malinowy z wrzuconymi orzechami, platkami migdalow i rodzynkami.
i zaraz obiad.
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 14:50   #1415
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez 69love69 Poka¿ wiadomo¶æ
poproszê o jakis info o tych plackach bananowych
ja znam jeszcze taki http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/B...-pancakes.html

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo proszê o rady..
R/malutkie U;
3¶liwki suszone
I.(11)placuszki(4³ p³ owsianych, 1³ otr±b ¿ytnich pó³ jab³ka,cynamon,s³odzik->namoczone w wodzie na noc)+jajo,3³y¿ki wiejskiego,rodzynki i ¿uwina suszona+kawa z kapk± mleka, przed-gejpfruit
(...)
Mogê prosiæ o przepis brzmi pysznie i odpowiednio na R!

Skoro ju¿ o przepisach mowa... jakkolwiek g³upio to zabrzmi macie jaki¶ przepis na owsiankê? Nigdy nie wychodzi mi dobrze
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 14:57   #1416
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Moja R-ka

SnI owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem)
SnII sok warzywny srodziemnomorski vega z tymbarku 500 ml wypilam duszkiem
Ob 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem (na udzcu z indyka bez oleju, cebula,papryka,pomidory,m archew,pieczarku troche fasloki czerwonej) kawa z mlekiem bez cukru
Pod
garsc orzechow wloskich, 1 lyzka serka wiejskiego, szklanka ogorkowej
Kol salatka nicejska( warzywa+ puszk tunczyka w sw)

-bez cwiczen bo jestem chora, i wpadlo pare pastylek do ssania na gardlo a to pewnie cukier.

OD razu wrzucam na jutro do oceny R-ke

SnI 8;30 owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem)

SnII 11;30 koktajl owocowy( 1,5 kiwi, 200 g kefiru naturalnego)

SnIII 14;30 2 kromki pieczywa zytniego z ziarnami z serkiem twarogowym chudym i szczypiorem, pomidorem,ogorkiem,salata zielona

16;00-17;30-aerobic

Obiado-kolacja 18;00 1 kromka pieczywa zytniego z ziarnami, jajecznica z 2 jaj, pomidorem,cebula na lyzeczce oleju slonecznikowego+ musztarda

Czy nie za duzo wegli?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-17 o 17:59
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 15:22   #1417
kasia220112
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

To 2000 kcal wystarczy przy takiej ilo¶ci æwiczeñ?
Chce chudn±æ 3 kg na tydzieñ, ju¿ tak siê odchudza³am a efekt jojo nie wyst±pi³. Przy takiej ilo¶ci æwieczeñ w³asnie tyle schudne.
Czy wraz ze spadkiem wagi muszê obni¿aæ kaloryczno¶æ by tyle samo chudn±æ? Jak tak to o ile?
Prosze o odp.

Edytowane przez kasia220112
Czas edycji: 2011-04-17 o 17:43
kasia220112 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:33   #1418
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Moje R na jutro:

woda z cytryn± na czczo

I¶n: owsianka - 3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów ¿ytnich, pó³ szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rodzynek, ³y¿ka zmielonych p³atków migda³owych, 2 suszone ¶liwki

II¶n: bu³ka pe³noziarnista z serkiem kanapkowym, zielonym ogórkiem i rzodkiewk±; zielona herbata aromatyzowana cytryn±

2h wf

obiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u, filet z wêdzonego ³ososia, buraczki; herbata z pokrzywy

abs 8 minut na brzuch i legs

podwieczorek: serek wiejski ze szczypiorkiem; herbata o smaku owoców tropikalnych

15 minut na orbitreku

kolacja: jajecznica z dwóch jaj z dwoma plastrami szynki gotowanej z piersi indyka i cebulk± sma¿ona na ³y¿ce oliwy z oliwek na teflonie; zielona herbata

seria brzuszków przed snem

I jak to siê prezentuje?

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:49   #1419
tomalinka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 123

Moje dzisiejsze niedzielne R:
¶niadanie: jajecznica 2-3 jajek (dok³adnie to nie wiem:P) z pomidorem i cebul±
wyjazd na rowerze ³±cznie 30 km i w tym czasie by³o:
II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista posmarowana Bieluchem z szynk± io papryk± czerwon±; jab³ko
przêkaska: lody
po rowerze:
obiad: udko z kurczaka pieczone i kapusta kiszona; 2 gar¶cie s³onecznika; 4 ciasteczka owsiane z czekolad± (nie umia³am siê pohamowaæ..)
kolacja: serek homo.

Oceni kto¶?
tomalinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:11   #1420
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 753

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale przecie¿ ruch jest wa¿n± cze¶ci± odchudzania. Ja chcê schudn±æ szybko do 50 i to do czerwca bo slub w rodzinie. Nie ka¿dy mo¿e je¶æ tyle co wy i chudn±æ...1500 kcal to wcale nie jest ma³o. A niby jak mogê spowolniæ sobie metabolizm æwiczeniami skoro one metabolizm podkrêcaj±.
Cwicze bardzo du¿o dziennie; bieganie rano ok 4, bieganie popoludniu, aerobic, taniec, gimnastyka, skakanka i tak okolo 9 godzin dziennie plus wf w szkole...Nie rouzmiecie mnie...
prosze o odp
9 godzin cwiczen dziennie?
bez obrazy, ale predzej sie skichasz niz swoj plan wykonasz
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:13   #1421
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Dzisiaj by³a s³odycz bo by³am na imieninach, jednak ciagle mam obawy do slodkosci...
Peee

¦niadanie - 3 kromki chleba. Jedna z mas³em, szynk± gotowan±, sa³at±, rzodkiewk± i pomidorem. Druga z mas³em. Trzecia z serkiem kanapkowym, pomidorem, rzodkiewk± + parówka drobiowa + herbata zielona
II ¦niadanie - kawa³ek sernika na zimno z galaretka (u cioci na imieninach) + herbata zwyk³a
III ¦niadanie - kurczak w galarecie z groszkiem i marchewk± + jab³ko (tu równie¿ u cioci) + herbata zwyk³a
Obiad - szklanka zupy ogórkowej (zabielana z ziemniakami) + ca³a pier¶ z kurczaka z ro¿na bez skóry + pó³ torebki ry¿u z ketchupem
Podwieczorek - 2 jogurty danone z owocami - truskawkowe (2 x 125g) + du¿e pomarañczo
Kolacja - – planuje 3 kromki chleba jeszcze nie wiem z czym ;P

PO - planuje jeszcze kakao, ale nie wiem czy nie za du¿o, chociaz na P to nie mo¿e byc bo chyba przekroczylo 2 tys ??

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 18:15   #1422
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Moja R-ka

SnI owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem) nie ma bialka,dlaczego tylko pol jablka? mleko 0,5 to woda,zamien na wiecej %
SnII sok warzywny srodziemnomorski vega z tymbarku 500 ml wypilam duszkiem to nie jest posilek
Ob 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem (na udzcu z indyka bez oleju, cebula,papryka,pomidory,m archew,pieczarku troche fasloki czerwonej) kawa z mlekiem bez cukru ok
Pod
garsc orzechow wloskich, 1 lyzka serka wiejskiego, szklanka ogorkowej, malo bialka,co to jest lyzka serka?
Kol salatka nicejska( warzywa+ puszk tunczyka w sw)
ladnie

-bez cwiczen bo jestem chora, i wpadlo pare pastylek do ssania na gardlo a to pewnie cukier.

OD razu wrzucam na jutro do oceny R-ke

SnI 8;30 owsianka ( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, szklanka mleka 0,5%, pol jablka z cynamonem) to samo co wyzej

SnII 11;30 koktajl owocowy( 1,5 kiwi, 200 g kefiru naturalnego) ok

SnIII 14;30 2 kromki pieczywa zytniego z ziarnami z serkiem twarogowym chudym i szczypiorem, pomidorem,ogorkiem,salata zielona ladnie

16;00-17;30-aerobic

Obiado-kolacja 18;00 1 kromka pieczywa zytniego z ziarnami, jajecznica z 2 jaj, pomidorem,cebula na lyzeczce oleju slonecznikowego+ musztarda ladnie

Czy nie za duzo wegli?
jw. 3kromki chleba zytniego to nie jest za duzo wegli.

Stary 2011-04-17, 18:18   #1423
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
du¿e pomarañczo

co to jest pomarañczo?

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:18   #1424
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze niedzielne R:
¶niadanie: jajecznica 2-3 jajek (dok³adnie to nie wiem:P) z pomidorem i cebul± a weglowodany gdzie? malo tych kalorii jak na sniadanie
wyjazd na rowerze ³±cznie 30 km i w tym czasie by³o:
II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista posmarowana Bieluchem z szynk± io papryk± czerwon±; jab³ko ladnie
przêkaska: lody kazdy ma swoje 10%
po rowerze:
obiad: udko z kurczaka pieczone i kapusta kiszona; 2 gar¶cie s³onecznika; 4 ciasteczka owsiane z czekolad± (nie umia³am siê pohamowaæ..) te ciasteczka to tak srednio, jakbys zjadla wieksze sniadanie to bys nie byla glodna i moze by ciastek nie bylo
kolacja: serek homo. dodaj warzywa

Oceni kto¶?
jw.

Stary 2011-04-17, 18:20   #1425
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ

co to jest pomarañczo?
jejciu no POMARAÑCZ !
Stary 2011-04-17, 18:20   #1426
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

co to jest pomarañczo?

Stary 2011-04-17, 18:24   #1427
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
jejciu no POMARAÑCZ !

o, niedolo... nie ma jak poprawic b³±d jêzykowy kolejnym b³êdem...
przepraszam, ¿e siê czepiam, ale bardzo mnie to dra¿ni, w jêzyku polskim s³owo okre¶laj±ce wy¿ej wymieniony owoc brzmi po prostu: pomarañcza.

Stary 2011-04-17, 18:36   #1428
migotka1010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 456
GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze RRRR

S: owsianka (4 ³y¿. platkow owsianych, 1 lyz otrêbów, 1 ³y¿eczka konfitury z zurawiny, banan, kilka rodzynek)

2S: buleczka (chyba nie byla pelnoziarnista) z pasztetem jakims kupnym z indyka, salata i pomidorkiem, garsc orzechow nerkowcow

O: pol woreczka kaszy gryczanej, piersia z indyka, z warzywami na patelnie (by³ i te¿ ziemniak w nich, moze z jeden)

P: 3 kromki pieczywa chrupkiego ¿ytniego z ogromna iloscia pasty z makreli ( sama robilam 4 jajka, maklera, cebula, i koncentrat pomidorowy, PYCHA!) oczywi¶cie nie ca³a pasta jakie¶ 1/4 w sumie zjedzone

K: wie¶niak z pomidorem

ok 1 litr kawy z mlekiem 0,5% (mêczê by kupiæ wkoñcu 2%) 0,5 wody minieralnej

z ruchu dzis nici, musze sie uczyæ ale wesz³am na 11 pietro rezygnuje z windy

oceni kto¶?

nie za duzo tego? obiad to byla jakas masakra, nie moglam tego zjesc, tyle tego bylo.... wy naprawde tyle jecie?

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
migotka1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:44   #1429
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Poka¿ wiadomo¶æ
oceni kto¶?

nie za duzo tego? obiad to byla jakas masakra, nie moglam tego zjesc, tyle tego bylo.... wy naprawde tyle jecie?

moim zdaniem nie jest za du¿o, wg mnie s³abo jako¶ciowo.
pszenna bu³ka, kupny pasztet i chrupkie pieczywo s± raczej ma³o warto¶ciowo.

a co do obiadu to trudno stwierdzic, bo sprecyzowa³a¶ tylko ilo¶c kaszy

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 18:52   #1430
agueda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 319

Cytat:
Dzisiaj by³a s³odycz bo by³am na imieninach, jednak ciagle mam obawy do slodkosci...
Peee

¦niadanie - 3 kromki chleba. Jedna z mas³em, szynk± gotowan±, sa³at±, rzodkiewk± i pomidorem. Druga z mas³em. Trzecia z serkiem kanapkowym, pomidorem, rzodkiewk± + parówka drobiowa + herbata zielona
II ¦niadanie - kawa³ek sernika na zimno z galaretka (u cioci na imieninach) + herbata zwyk³a
III ¦niadanie - kurczak w galarecie z groszkiem i marchewk± + jab³ko (tu równie¿ u cioci) + herbata zwyk³a
Obiad - szklanka zupy ogórkowej (zabielana z ziemniakami) + ca³a pier¶ z kurczaka z ro¿na bez skóry + pó³ torebki ry¿u z ketchupem
Podwieczorek - 2 jogurty danone z owocami - truskawkowe (2 x 125g) + du¿e pomarañczo
Kolacja - – planuje 3 kromki chleba jeszcze nie wiem z czym ;P

PO - planuje jeszcze kakao, ale nie wiem czy nie za du¿o, chociaz na P to nie mo¿e byc bo chyba przekroczylo 2 tys ??
Agashia wybacz ale ju¿ zosta³as poprawiona przy którym¶ jad³ospisie jak napisa³a¶ pomarañczko. Teraz robisz dok³adnie ten sam b³±d. Czytasz w ogóle odpowiedzi? Ten b³±d jest wyj±tkowo irytuj±cy. To tak jak kto¶ by napisa³ banano, jedno brzoskwinio lub jedno gruszko. lito¶ci nie mamy 5 lat, ¿eby waliæ takie byki...
agueda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:59   #1431
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na twardo, parówka z musztarda na zimno, kromka orkisza z mas³em, szynk±, rzodkiewk±
  2. kromka jak wy¿ej, 2 ogórki kiszone, sok z pomarañczy
  3. pa³ka kurczaka pieczona w rêkawie, zapiekane ziemniaczki z chili, surówka, 2 lampki wina
  4. pa³ka jak wy¿ej na zimno, ogórek warszawski

ocenicie mnie??
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:01   #1432
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Utrzymanie

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z serkiem wiejskim, otrêbami, truskawkami i orzechami laskowymi.
II. Dwie kromki razowca z twarogiem pó³t³ustym, wêdzon± makrel±, ogórkiem & pomidorem; kilka truskawek.
III. Pier¶ z kurczaka sma¿ona z marchewk±, kalarepk±, papryk±, czerwon± cebul±, cukini±, ogórkiem i kie³kami, posypana pra¿onymi pestkami dyni; kubek czerwonego barszczu.
IV. Kawa³ek lekkiego sernika z musem malinowym; kawa z mlekiem.
V. Omlet z dwóch jajek z cukini±, pieczarkami i szczypiorkiem; du¿e zielone jab³ko.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:20   #1433
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. jakie¶ takie.
1¶n - dwa jajka na twardo z groszkiem, trochê majonezu. Kromka ¿ytniego razowego z pomidorem, piêtka z pomidorem i dwa kabanosy.
2¶n - serek wiejski 200g z gar¶ci± nerkowców.
obiad - grillowana pier¶ z kurczaka z grillowan± cukini±, sa³atka z piekinki, papryki, ogórka z sosem vinegret.
podwieczorek - miseczka twaro¿ku pó³t³ustego.
kolacja - filet ¶ledziowy w occie i trochê wêdzonej makreli, mama jad³a.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:21   #1434
hauuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 753

Dziewczyny pomó¿cie.

Czy na RRR mogê jesc na sniadaniê kanapkê du¿± z razowca z twarogiem i warzywami+owoc a na drugie owsiankê z owocem? Widze ¿e wy jecie owsiankê na 1 sniadanie a chlebek na 2. Mnie pasuje bardziej owsianka na drugie bo kanapkê jem przed wyjsciem do pracy a w pracy ³atwiej mi zrobic owsiankê
hauuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:23   #1435
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:

co to jest pomarañczo?
:d

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:24
Stary 2011-04-17, 19:24   #1436
kasia220112
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

Odp.Plis
kasia220112 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:25   #1437
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Poka¿ wiadomo¶æ
To 2000 kcal wystarczy przy takiej ilo¶ci æwiczeñ?
Chce chudn±æ 3 kg na tydzieñ, ju¿ tak siê odchudza³am a efekt jojo nie wyst±pi³. Przy takiej ilo¶ci æwieczeñ w³asnie tyle schudne.
Czy wraz ze spadkiem wagi muszê obni¿aæ kaloryczno¶æ by tyle samo chudn±æ? Jak tak to o ile?
Prosze o odp.
skoro efekt jojo nie wyst±pi³, to czemu odchudzasz siê na nowo?
Stary 2011-04-17, 19:36   #1438
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Moje R na jutro:

woda z cytryn± na czczo

I¶n: owsianka - 3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów ¿ytnich, pó³ szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rodzynek, ³y¿ka zmielonych p³atków migda³owych, 2 suszone ¶liwki

II¶n: bu³ka pe³noziarnista z serkiem kanapkowym, zielonym ogórkiem i rzodkiewk±; zielona herbata aromatyzowana cytryn±

2h wf

obiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u, filet z wêdzonego ³ososia, buraczki; herbata z pokrzywy

abs 8 minut na brzuch i legs

podwieczorek: serek wiejski ze szczypiorkiem; herbata o smaku owoców tropikalnych

15 minut na orbitreku

kolacja: jajecznica z dwóch jaj z dwoma plastrami szynki gotowanej z piersi indyka i cebulk± sma¿ona na ³y¿ce oliwy z oliwek na teflonie; zielona herbata

seria brzuszków przed snem

I jak to siê prezentuje?
Up..

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:39   #1439
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Dzisiejszy jad³ospis chyba mogê ju¿ wstawiæ tutaj.

U:

I. kromka zwk³ego chleba z mas³em i jajkiem na twardo, herbata

II. banan, kawa³ek sernika z 2 ³y¿eczkami d¿emu, kubek kakao z 2 kostkami czekolady

III. 3 ¶rednie ziemniaki, wiêksza czê¶æ udka z kurczaka z sosem, 1/2 ogórka kiszonego

IV. jogurt brzoskwiniowy 150g, kruche ciastko, pierniczek, kawa rozpuszczalna z cukrem

V. kromka chleba jak na ¶niadanie, ale do tego jescze trochê serka topionego i ¶wie¿ego ogórka, herbata

VI. kawa³ek sernika, 1/2 banana, kubek czekolady do picia

bêdê wdziêczna za komentarz

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:40
Margolcia0703181 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:44   #1440
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Poka¿ wiadomo¶æ
jw. 3kromki chleba zytniego to nie jest za duzo wegli.
Orzeszek dziekuje za ocene jadlospisu. NIe wyobrazam sobie owsianki z serkiem wiejskim-poporstu jest niesmaczne, a jak dam 150 g serka homo to wydaje sie to takie male wiec poporstu lece na objetosc i smak

Czy ktos moze mi wyjasnic zasade 10% na redukcji?
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.