|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Brumek, biedactwo
![]() Gdzieś słyszałam, że kryminaliści pozbawieni są jakiś komórek odpowiedzialnych za poczucie winy. To by miało sens. żal i smutek pozostaje. trochę tak jakby ktoś cię publicznie rozebrał. Obciąc łapy takim i wytatułowac na czole: złodziej!!! ![]() A poza tym to dzień dobry wszystkim. No to ktoś mnie wprowadził w błąd z tą żółtaczką ![]() ![]() Moja przyszła teściowa mieszka jakieś 1500 km ode mnie, moja mam również, więc stosunki między nami jak najbardziej poprawne. Zresztą nawet bardziej wolę, by przyjechała teściowa do pomocy niż moja mama. |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
witam się po weekendzie
![]() jakoś zleciał, nawet dość sympatycznie..tyliko pogoda taka sobie..w kratkę..słońce, deszcz, wiatr - na zmianę, przez dwa dni... lecę wstawić pranie i siadam do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak nawiasem pisząc są przypadki kiedy ludzie KRADNĄ wózki sklepowe ze złotówką w środku --> PUSTE!! Mam sklep na pasażu i zazwyczaj kobiety najpierw zaglądały w ciuchy a potem szły do sklepu po spożywkę, to jak zostawiały wózek pusty ze złotówką na 80% został on wzięty z pod drzwi ![]() Sygnie mnie też podbrzusze ciągnie ![]() ![]() ![]() Dziubek niestety często tak jest ![]() ![]() no i kiedy córeczka się urodzi i będzie mówić na nią Emilka to będzie musiał mój D zainterweniować, bo to będzie czytając Emili !! a już mi to gra na nerwach, jak wszystkim mówi że będzie EmilKA Mój D na delegacji, kolejny dzień będę sama... Męczące to jest ! Jeszcze mam wrażenie, że buzia mi puchnie ![]() Jejuuuuuuuuuuuu jakbym chciała tak z 5 tys ![]() poszalałabym sobie po sklepach, zdałam sobie sprawę że ja większość kasiory, wydaję na męża (uwielbiam mu robić niespodzianki) i na dziecko, dla siebie kupiłam wkładki laktacyjne i spodnie ![]() Tragedia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Na wątku pochmurno od rana
![]() W takim razie życzę uśmiechu na twarzach i miłego dnia ![]() Zmykam do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie gdy słyszę o takich sytuacjach zaczynam się bać... W głowie mi się to nie mieści...Brak słów. brumek niektórzy ludzie ludzie to serca nie mają, żadnych oporów, zero jakichkolwiek wartości... Przykro mi kochana ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
mojemu Olusiowi żółtaczka wyszła w dniu wyjścia ze szpitala
![]() ![]() Ja uważam że lepiej żeby wyszła w szpitalu niż później dziecko oddawać do szpitala ![]() Brumek ![]() ![]() dzisiaj o 18:30 mam wizytę więc proszę o kciuki Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-16 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny HELP!!!
Wczoraj wieczorem źle się poczułam, wodnista biegunka, dreszcze, brak sił. Całą noc prawie nie spałam bo wstawałam do wc, i się trzęsłam pod kołdrą. Trochę się wypociłam, ale nadal ze mną źle, w dodatku na prześcieradle były plamy, przestraszyłam się że to wody się sączą, ale może to by pot...nie wiem, potem już nic nie było. Chyba zaszkodził mi bigos kupiony w garmażerce marketowskiej ![]() Ledwo wstałam, boję się cokolwiek jeść bo zaraz oddam..i do tego mi niedobrze, jeszcze brakuje wymiotów, ciągle mi zimno.. Nie wiem co mam robić, przeczekać aż samo minie? Miała to któraś? boję się o niunię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja wczoraj w nocy mialam normalnie ochote zatluc mojego męza ![]() zacząl się do mnie dobierac ![]() muszę sobie lokum zmienic.. szkoda mi go no ale co ja mam z nim zrobic?? co do tego mielca, to z moim pierwszym dzieckiem historia moglaby skonczyc sie podobnie ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-16 o 08:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U nas słoneczko świeci, mam nadzieje że tak cały dzień. My dzisiaj zaczynamy 32 TYDZIEŃ, CZYLI 8 MIESIĄC ![]() ![]() ![]() Muszę się sprężyć z zakupami dla Dominisia. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
BAN stały
|
Cytat:
jezeli ci wody odeszly to bedą się sączyc, a moze dostałas taką silną biegunke ze przez sen tego nie kontrolowalas i leciala juz z ciebie woda.. ja w poprzedniej ciązy wlasnie mialam zatrucie i mialam tak silną biegunke ze myslalam ze mi wody odeszly z tym ze to byl 40 tydzien ciązy, okazalo się ze nie rodze a pojechalam do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Witam Brzuszki
![]() My jakos taki fajny weekend mielismy, sobota cały dzień na plaży, była super pogoda, w niedziele juz bez słineczka, ale na imieniny do babci sie wybralismy. Chciałam kupic jakis płyn do prania, ale u mnie nie ma nigdzie dzidziusia, bylam w Tesco i Auchan. Sama juz nie wiem w czym prac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to witam poniedziałkowo ![]() ![]() ![]() ![]() I oczywiście trzymam mocno ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-16 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj chwilę i zobacz jak się będziesz czuła. A w nocy myślę, że to pot, ja też czasem mokra się budzę w nocy cała. No ale pewnie będziesz spokojniejsza, jak zadzwonisz do lekarza. Carmela u mnie dzidziuś tylko w A&K jest. Natka 8 miesiąc, już coraz bliżej. A nie widać tego miesiąca po Tobie, laska jesteś nieziemska!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-16 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
a co tam bedziesz załatwiać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Cię tak goniło to organizm może w ten sposób zareagował, że się pociłaś itd. Ja mam dreszcze kiedy mi siądzie coś na żołądku, wtedy muszę wstać i zwymiotować, a jak nie idzie to zostają tylko 2 palce do buzi i po tym czuje się o wiele lepiej. Do tego gorzką ciepłą herbatę. Sucharki na biegunki też są dobre! Maluje sobie paznokcie u nóg, i trochę cisnę mała która zaraz się upomina ![]() że jej miejsce zabieram |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Marinko
![]() Ja wczoraj też chciałam kupić proszek Dzidziuś i u mnie w carrefourze też nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie mamuśki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
hmm, u mnie też nigdzie dzidziusia nie moge jakoś dostac, nawet w rossmanie... musze zajść do dzieciecego, moze maja chociaz oni. jak nie to musze jakis inny wymyslec. jest taki o nazwie Bobas, ale nie wiem jak pachnie i czy dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie coś ten dzidzius ciężko dostepny ![]() gdzie kupiłaś dzidziusia, on ma podział na białe i kolor? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
no to nadrobiłam i tak w skrócie:
dziubek79 masz jeszcze dużo czasu na drugie. Ja pierwsze miałam w wieku 30 lat i dopiero teraz jakoś do mnie dotarło, że jakbym chciała trzecie ![]() Beatko współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że teściowej nic poważniejszego się nie stało, a Ty się przeprowadzaj koniecznie, tak jak zaplanowaliście DaKaro moja żółtaczki nie miała AgaGuernsey udanego wyjazdu ![]() Brumek ![]() ![]() blondynkapoznan kciuki zaciśnięte Natka gratulacje 8 miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Dwie intencje mszalne
![]()
#1438 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja tez się go oszukałam, po tesco itd i odkryłam, że tylko w AK jest. monia ja bobasa tez miałam przed dzidziusiem ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
U nas też dzidziusia nigdzie nie było i w końcu dostałam go w centrum dziecięcym, ale płynu niestety nie było, więc też piorę tylko w proszku
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.