|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
o tak śniade, zabrakło mi tego słowa
![]() ![]()
#1383 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozmawiałam z naszą kochaną Nerolką
![]() Kazała was pozdrowić i mocno uściskać ![]() Humor jej się na szczęście poprawił ![]() ![]() ![]() To chyba tyle, jak sobie jeszcze cos przypomnę to napiszę Scio niestety nie odpisała jeszcze mi na smsa |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
a ja z perspektywy czasu stwierdzam że dobrze mi zrobił pobyt 10dniowy w szpitalu..
to znaczy 10 dni to już może za długo ale te parę dni było fajne bo czułam się bezpiecznie, mogłam podpatrzeć jak pielęgniarki zajmują się małym, jak kąpią itd, nawał też miałam w szpitalu to mi pokazywały jak przystawiać malucha, co robić itd. Poza tym byłam sam na sam z małym i po tych 10 dniach wyszłam podbudowana że potrafie się nim sama zająć. Generalnie więc takie parę dni jest całkiem do zniesienia ![]()
#1385 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, tym bardziej, że jak nam mówili na SR niektóre badania przesiewowe które podbiera się od noworodka najlepiej robić jak już organizm malucha się "rozkręci", bo wcześniej ewentualne problemy mogą nie wyjść w badaniach. Dlatego lepiej jest spędzić te 3 dni w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
daje wam zdjecie do porownania - skora dziecka i meza (informatyk, nieopalony
![]() proszki eko - pisalam cos komus (komu?) ze chyba sa tak samo dobre jak te dzieciece. mnie szczerze mówiac srednio obchodzi ekologicznosc. skupiam sie na niewyrzucaniu papierkow poza smietniki i ew sprtowaniu smieci. scieki trafiaja do oczyszczalni wiec sie zanadto nimi ine martwie ![]() 3 doby - ok. ale po 5 mialam juz depresje... moze to tez wina nawałów, hormonów... maz w domu czekal (wzial wolne zeby byc z nami a my w szpitalu...). trudne to dla mnie bylo. nawet nie mogl nas odwiedzac ile chcial, bo pokoj odwiedzin jeden byl, nie mogl wchodzic na sale gdzie lezalam, jak chcialam pogadac z nim to dziecko musialo isc na noworodki. wiecej sie on naczekal niz byl przy mnie (a to dziecko karmilam, a to ja sie kapalam, a to spalam to mne nie budzili...), ale i tak dobrze ze chociaz tyle mozna bylo. teraz niby jest tak u nas ze moze byc na sali (jakas lampa jest co naswietla i zarazki zabija), bo szpital po remoncie. mysle ze to o wiele lepiej bedzie... ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- czy wy tez nie macie na nic do jedzenia apetytu czy tylko ja...? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-15 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Rozeznanie
|
ja pytałam o proszki i płyny
![]() Stąd moje dywagacje, że jeśli kupuje płyn eco (co oczywiście też często jest ściemą) to wystarczy, że będę w nim prała i nasze i dziecka ciuchy, skoro skład nie zawiera jakiś zbędnych chemikaliów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tż też miał tylko niecałe dwa tygodnie urlopu więc w domu pobyliśmy razem niewiele ![]()
![]() |
#1389 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę się wyżalić
![]() ![]() ![]() Nie mogę się z tym pogodzić, nawet nie chodzi o to, że to strata materialna, ale to że ktoś mi to tak po prostu zabrał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ta samo myślę!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Monia to zależy od dnia, ale powiem Ci że im bliżej porodu to już nie mam zachcianek
![]() A mi dzisiaj mój bebzol daje popalić, czuje jak się skóra rozciąga ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Brumek ![]() ![]() jak byłam w Danii to wybili Nam szybę i chcieli ukraść nawigację, bo zostawiliśmy haczek na szybie, ale na szczęście nawigacja była w domu, została tylko uszkodzona szyba... i od tamtej pory nie trzymamy w aucie nawigacji a panel od radia wyciągamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zabrali dwóch płyt CD i słuchawki bluetoohtowej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przykro mi strasznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I dziękuję Ci dziubku ![]()
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-15 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
DaKaro, CrazyMachine, patik87 ja poprostu do tej pory nie mogę w to uwierzyć .... nie mieści mi się to w głowie jak w dzisiejszych czasach przy tak dobrych sprzętach i takim postępie medycyny można pozowlić umrzeć zdrowemu noworodkowi ..... podobno to wina ordynatora, przyszedł ledwo co nowy na oddział i cwaniakuje
Marinko ja się aż boję tam do szpitala jechać.... tyle już błędów lekarskich tam popełniono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
brumek - znam przypadki że z klatki ktoś wózek kradnie... więc radio to pikuś! jak można wózek pusty ukraśc matce z dzieckiem?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Chyba mnie dzisiaj szlag trafi
![]() Zmęczona jestem jakbym co najmniej maraton przebiegła, nogi bolą, w nosie czuję jakbym cały przekrwiony miała, podbrzusze mnie ciągnie echhh A jeszcze teściowa mi na nerwy działa ![]() ![]() ![]() ![]() Sorki ale musiałam się wyżalić...
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
AgaG przyjemnego wypoczynku i pięknej pogody!
![]() Kajool brzuszek nieduży jak na 33tc ![]() Brumek, Dziubek dziękuję Wam za opinię, w takim razie tez zamawiam ![]() Brumku strasznie mi przykro z powodu włamania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo po to mamy na szczęście siebie i forum żeby się wygadać ![]() kurcze mnie też jakiś czas temu zaczęła irytować taka bliskość ze strony teściów ![]() ![]() ![]() ![]() też musiałam się wyżalić ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-15 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Ale mamy się z tymi teściowymi
![]() Moja ostatnio swoim wnuczkom (córkom siostry męża) powiedziała, że jak się Ala urodzi to będą brały wózek i ją prowadzały. OOOOOOOOOOOO po moim trupie !!!!!!!!!! gówniary niech sobie lalki wożą, a nie moje dziecko. Jeszcze raz coś takiego powie to już jej odburknę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
ciekawe rzeczy badają http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title...wiadomosc.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() brumek tacy ludzie nie mają serca... nie chce im się głową ruszyć ani d... i iść do pracy.. mają łatwy zarobek i nie trzeba się namęczyć... nie rozumiem takich ludzi.. każdego boli taka strata ![]() ![]() ![]() Odezwę się jutro jak wróce z badań ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Brumek, sygine, przykro mi że taki paskudny dzień miałyście AgaGuernsey, udanego wyjazdu! monia, ja mam tak samo ostatnio, nie mam ochoty na nic konkretnego, wieczorem jakiś owoc i wystarczy... siedzę z kawą, ledwo wstałam, ale co zrobić jak trzeba.... może dziś się wreszcie wyśpię ![]()
![]() |
#1407 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() My po leniwym łikendzie, ale widzę że na szczęscie nie mam do nadrobienia 20 stron ![]() Lecę do pijawki zeby mi krwi upuściła i nadrobią co u Was jak wrócę ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Rozeznanie
|
Witam z rana zza biurka
![]() O dziwo dziś piękne słoneczko od rana, a jakoś spodziewałam się deszczu. Mam już herbatkę i zaraz lecę poczytać co tam się przez weekend działo |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
ooo to czemu nic nie pisałaś że mieszkasz w Mielcu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Witam
I kolejny tydzień się zaczyna, mąż do pracy, a ja przez niego znowu nie śpię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic może mi się humor poprawi później bo jadę na spotkanie z koleżankami, bo dawno się nie widziałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.