Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 19:48   #1381
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja bym wolala byc wypisana dzien po porodzie - co to za radocha lezec na oddziale... w domu kazdy czuje sie lepiej, a moge i codziennie jezdzic na pobranie krwii zeby oznaczyc poziom bilirubiny, ew jakby za wysoki byl to by zalecili lampy - i wtedy zalecili szpital albo nawet zwykla przychodnia.

moje wygladalo nie na zółte ale na śniade
Ja się nie znam, bo to moje pierwsze dziecko, ale ja bym wolała zostać pod opieką lekarzy w tych pierwszych dniach. Pewnie, że każdy czuje się w domu lepiej, ale ja się boję jakichś komplikacji poporodowych, wydaje mi się, że 3 doby po urodzeniu to nie jest dużo.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:49   #1382
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:

moje wygladalo nie na zółte ale na śniade
o tak śniade, zabrakło mi tego słowa tż nawet głupio żartował czy oby na pewno to jego..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:49   #1383
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie rozmawiałam z naszą kochaną Nerolką
Kazała was pozdrowić i mocno uściskać Trzyma kciuki za wszystkie wizyty.
Humor jej się na szczęście poprawił Zmieniły się jej dziewczyny w sali i ma przynajmniej z kim porozmawiać Najgorsze jest że wszystko ją boli ale nie chce narazie opuszczać szpitala bo już się przyzwyczaiła i wie że się nią opiekują. Jutro będzie miała usg i dowie się ile mała waży
To chyba tyle, jak sobie jeszcze cos przypomnę to napiszę

Scio niestety nie odpisała jeszcze mi na smsa
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:53   #1384
youyou
Zakorzenienie

a ja z perspektywy czasu stwierdzam że dobrze mi zrobił pobyt 10dniowy w szpitalu..
to znaczy 10 dni to już może za długo ale te parę dni było fajne bo czułam się bezpiecznie, mogłam podpatrzeć jak pielęgniarki zajmują się małym, jak kąpią itd, nawał też miałam w szpitalu to mi pokazywały jak przystawiać malucha, co robić itd.

Poza tym byłam sam na sam z małym i po tych 10 dniach wyszłam podbudowana że potrafie się nim sama zająć.
Generalnie więc takie parę dni jest całkiem do zniesienia
Stary 2011-05-15, 19:55   #1385
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja się nie znam, bo to moje pierwsze dziecko, ale ja bym wolała zostać pod opieką lekarzy w tych pierwszych dniach. Pewnie, że każdy czuje się w domu lepiej, ale ja się boję jakichś komplikacji poporodowych, wydaje mi się, że 3 doby po urodzeniu to nie jest dużo.
Dokładnie, tym bardziej, że jak nam mówili na SR niektóre badania przesiewowe które podbiera się od noworodka najlepiej robić jak już organizm malucha się "rozkręci", bo wcześniej ewentualne problemy mogą nie wyjść w badaniach. Dlatego lepiej jest spędzić te 3 dni w szpitalu.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:00   #1386
83monia
Zakorzenienie

daje wam zdjecie do porownania - skora dziecka i meza (informatyk, nieopalony ). to juz w domu wiec poziom i tak niższy niż w najgorszym momencie http://www.photoblog.pl/artur2008/21...le-w-domu.html

proszki eko - pisalam cos komus (komu?) ze chyba sa tak samo dobre jak te dzieciece. mnie szczerze mówiac srednio obchodzi ekologicznosc. skupiam sie na niewyrzucaniu papierkow poza smietniki i ew sprtowaniu smieci. scieki trafiaja do oczyszczalni wiec sie zanadto nimi ine martwie i uzywam proskow z czymkolwiek by nie byly. jelpa nie lubie - ani zapachu ani siły prania wg mnie nie ma...

3 doby - ok. ale po 5 mialam juz depresje... moze to tez wina nawałów, hormonów... maz w domu czekal (wzial wolne zeby byc z nami a my w szpitalu...). trudne to dla mnie bylo. nawet nie mogl nas odwiedzac ile chcial, bo pokoj odwiedzin jeden byl, nie mogl wchodzic na sale gdzie lezalam, jak chcialam pogadac z nim to dziecko musialo isc na noworodki. wiecej sie on naczekal niz byl przy mnie (a to dziecko karmilam, a to ja sie kapalam, a to spalam to mne nie budzili...), ale i tak dobrze ze chociaz tyle mozna bylo. teraz niby jest tak u nas ze moze byc na sali (jakas lampa jest co naswietla i zarazki zabija), bo szpital po remoncie. mysle ze to o wiele lepiej bedzie...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

czy wy tez nie macie na nic do jedzenia apetytu czy tylko ja...?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-15 o 19:59
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:06   #1387
Stapelka
Rozeznanie

ja pytałam o proszki i płyny po prostu sama pracuje w marketingu i wiem na czym polega wciskanie ludziom marketingowej ściemy byleby kupili jakiś produkt. A matka dla dziecka zrobi wszystko więc kupi "specjalny" produkt jeśli bije z niego wizerunek pięknego bobasa i wielka pieczątka Instytutu Matki i Dziecka.
Stąd moje dywagacje, że jeśli kupuje płyn eco (co oczywiście też często jest ściemą) to wystarczy, że będę w nim prała i nasze i dziecka ciuchy, skoro skład nie zawiera jakiś zbędnych chemikaliów.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:08   #1388
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
3 doby - ok. ale po 5 mialam juz depresje... moze to tez wina nawałów, hormonów... maz w domu czekal (wzial wolne zeby byc z nami a my w szpitalu...). trudne to dla mnie bylo. nawet nie mogl nas odwiedzac ile chcial, bo pokoj odwiedzin jeden byl, nie mogl wchodzic na sale gdzie lezalam, jak chcialam pogadac z nim to dziecko musialo isc na noworodki. wiecej sie on naczekal niz byl przy mnie (a to dziecko karmilam, a to ja sie kapalam, a to spalam to mne nie budzili...), ale i tak dobrze ze chociaz tyle mozna bylo. teraz niby jest tak u nas ze moze byc na sali (jakas lampa jest co naswietla i zarazki zabija), bo szpital po remoncie. mysle ze to o wiele lepiej bedzie...
aa to krótką depresję to i ja zaliczyłam ja tylko z perspektywy czasu stwierdzam że pobyt w szpitalu był dobry, wtedy mi do śmiechu nie było i płakałam do słuchawki tżtowi i mamie że mam dość i chcę wyjsć

tż też miał tylko niecałe dwa tygodnie urlopu więc w domu pobyliśmy razem niewiele
Stary 2011-05-15, 20:10   #1389
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę się wyżalić Od paru godzin ryczę jak bóbr Włamali mi się do samochodu w nocy i ukradli radio i nawigację
Nie mogę się z tym pogodzić, nawet nie chodzi o to, że to strata materialna, ale to że ktoś mi to tak po prostu zabrał NIe mieści mi się w głowie, że są ludzie, którzy za nic mają właśność i uczucia innych. Nie pomyślą, że ja na te rzeczy musiałam zapracować, że codziennie ich używałam, dawały mi radość itp. A on sobie to po prostu wziął. Dlaczego

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumek i Dziubek czytałyście opinie o tym termometrze i jest dobry i polecany tak? Bo tez musimy zamówić, a jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat, więc może zamówilabym ten sam i już ?
Natka, ja znalazłam o nich bardzo dużo opinii i same pozytywne W ogóle wywiad na temat termometrów to ze dwa tygodnie robiłam I ten bezsprzecznie wygrał!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A Twój szlafroczek z uszami świetny jest. W ogóle to mnie rozczulają na całego, takie rzeczy np. z uszkami, ogonkami
Mojego małego to bym najchętniej za jakąś myszę czy innego renifera przebrała, ale już widzę Tż-ta
A my oboje lubimy takie słodziakowate rzeczy Z tym że wszystko co kupujemy musi być w świnki albo kaczki, bo to NASZE zwierzątka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
niewątpliwie największy hotel w okolicy i co najbardziej w nim charakterystyczne to park wodny - ja wprawdzie dawno już nie byłąm, ale jeszcze przed rozbudową robił dobre wrażenie Teraz ponoć jest wypasiaście, tak więc na pewno musicie tyłki pomoczyć A tak to ponoć dużo Rosjan i Litwinów tam stacjonuje, no i po autach na parkingu widać, że raczej trzeba mieć trochę kasy, żeby tam zabawić. Mój tata bywa tam na jakichś szkoleniach i mówił, że żarcie dobre - o ile można wierzyć jego gustowi
Ja nie cierpię hoteli Gołębiewskich. To dla mnie totalna pomyłka, ten w Mikołajkach niestety szczególnie. Wielkie molochy bez żadnego charakteru. Jak na dworcu I na swoje 4 gwaizdkki zupełnie moim daniem nie zasługują.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I powiem Wam że 3 dzieci to potem na starość wydaje się mało.
Ta samo myślę!!! Moja mama ma 4 rodzeństwa i są ze sobą baaardzo blisko. Kiedy się spotykają (święta, urodziny, imieniny i co drugi weekend bez okazji ) to aż miło na to popatrzeć. Czuć rodzinną atmosferę, bliskość i w ogóle A ja nigdy nie będę tego miała i bardzo mi dokucza ta świadomość

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
fajne te zakupy Filip ma identyczny ręcznik (żółty) i używamy (na zmianę z kilkoma innymi) od roku i dalej jest w dobrym stanie
Ja też wzięłam żólty U mnie KACZKI to zwierzę numer 1!!! (na równi zeświniami)
Stary 2011-05-15, 20:21   #1390
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia to zależy od dnia, ale powiem Ci że im bliżej porodu to już nie mam zachcianek

A mi dzisiaj mój bebzol daje popalić,
czuje jak się skóra rozciąga

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Brumek Ja też tego nigdy nie umiem zrozumieć
jak byłam w Danii to wybili Nam szybę i chcieli ukraść nawigację, bo zostawiliśmy haczek na szybie, ale na szczęście nawigacja była w domu, została tylko uszkodzona szyba... i od tamtej pory nie trzymamy w aucie nawigacji a panel od radia wyciągamy.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:43   #1391
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak byłam w Danii to wybili Nam szybę i chcieli ukraść nawigację, bo zostawiliśmy haczek na szybie, ale na szczęście nawigacja była w domu, została tylko uszkodzona szyba... i od tamtej pory nie trzymamy w aucie nawigacji a panel od radia wyciągamy.
Ale widzisz, ja też nie trzymałam tego na widoku! Oni mi to z zamkniętego schowka wyciągnęli, łobuzy! Bo tam trzymam nawigację i tam też mam zainstalowane radio. Mój mąż mi tak zrobił, żeby go nie było widać z pozoru, właśnie żeby nie kusić złodziei. WIęc z pozoru to oni włamali się do auta, gdzie NIC nie było kuszącego. Po prostu chyba szczęścia szukali. I znaleźli Bo jak zajrzeli do schowka, to znaleźli parę ciekawych rzeczy.
Nie zabrali dwóch płyt CD i słuchawki bluetoohtowej.
Stary 2011-05-15, 20:43   #1392
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
O Boże, nie nie czytałam tego...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:45   #1393
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

[/COLOR]czy wy tez nie macie na nic do jedzenia apetytu czy tylko ja...?
ja od kilku dni nie jadam w ogóle kolacji, nie czuję głodu wieczorami

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się wyżalić Od paru godzin ryczę jak bóbr Włamali mi się do samochodu w nocy i ukradli radio i nawigację
Nie mogę się z tym pogodzić, nawet nie chodzi o to, że to strata materialna, ale to że ktoś mi to tak po prostu zabrał NIe mieści mi się w głowie, że są ludzie, którzy za nic mają właśność i uczucia innych. Nie pomyślą, że ja na te rzeczy musiałam zapracować, że codziennie ich używałam, dawały mi radość itp. A on sobie to po prostu wziął. Dlaczego
oj jak ja Cię rozumiem nam w zeszłym roku ukradli rowery z piwnicy i wiadomo żal że już nie mamy ale najbardziej dobiło mnie to że ktoś tak po prostu się włamał i zabrał coś mojego, coś co pozwalało mi miło spędzić czas... strasznie to przykre i ta bezradność i niemożność zrobienia czegokolwiek

przykro mi strasznie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:50   #1394
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj jak ja Cię rozumiem nam w zeszłym roku ukradli rowery z piwnicy i wiadomo żal że już nie mamy ale najbardziej dobiło mnie to że ktoś tak po prostu się włamał i zabrał coś mojego, coś co pozwalało mi miło spędzić czas... strasznie to przykre i ta bezradność i niemożność zrobienia czegokolwiek

przykro mi strasznie
no właśnie to najbardziej mnie boli bo jak tak można - wziąć sobie coś nie swojeg, coś co należy do innej osoby, co jej daje radość jak taki ktoś może w nocy spokojnie spać, nie mieć wyrzutów sumienia? Wiem, naiwna jestem...

I dziękuję Ci dziubku
Stary 2011-05-15, 20:53   #1395
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę się wyżalić od paru godzin ryczę jak bóbr włamali mi się do samochodu w nocy i ukradli radio i nawigację
nie mogę się z tym pogodzić, nawet nie chodzi o to, że to strata materialna, ale to że ktoś mi to tak po prostu zabrał nie mieści mi się w głowie, że są ludzie, którzy za nic mają właśność i uczucia innych. Nie pomyślą, że ja na te rzeczy musiałam zapracować, że codziennie ich używałam, dawały mi radość itp. A on sobie to po prostu wziął. Dlaczego
Niech wszystkim złodziejom łapy uschnął !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-15 o 20:55
Stary 2011-05-15, 20:54   #1396
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

DaKaro, CrazyMachine, patik87 ja poprostu do tej pory nie mogę w to uwierzyć .... nie mieści mi się to w głowie jak w dzisiejszych czasach przy tak dobrych sprzętach i takim postępie medycyny można pozowlić umrzeć zdrowemu noworodkowi ..... podobno to wina ordynatora, przyszedł ledwo co nowy na oddział i cwaniakuje

Marinko ja się aż boję tam do szpitala jechać.... tyle już błędów lekarskich tam popełniono .... będę jutro u położnej to podpytam delikatnie co to się tam stało może coś powie i uspokoi trochę mnie bo zaczynam się bać porodu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 21:04   #1397
83monia
Zakorzenienie

brumek - znam przypadki że z klatki ktoś wózek kradnie... więc radio to pikuś! jak można wózek pusty ukraśc matce z dzieckiem?!

Stary 2011-05-15, 21:09   #1398
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
brumek - znam przypadki że z klatki ktoś wózek kradnie... więc radio to pikuś! jak można wózek pusty ukraśc matce z dzieckiem?!
no ja właśnie po tych przebojach z rowerami wolę nosić wózek z 4 i na 4 piętro niż zostać bez, bo 2 nie kupimy na bank
Stary 2011-05-15, 21:13   #1399
sygine
Zadomowienie

Chyba mnie dzisiaj szlag trafi
Zmęczona jestem jakbym co najmniej maraton przebiegła, nogi bolą, w nosie czuję jakbym cały przekrwiony miała, podbrzusze mnie ciągnie echhh
A jeszcze teściowa mi na nerwy działa Poprosiła żebym jutro poszła do biura parafialnego załatwić dwie msze, a że tu w parafii podobno są dwa dni w roku, kiedy robią te zapisy, to już sobie wyobrażam tłum moherów i innych, które oczywiście nie przepuszczą ciężarówki, bo one z racji wieku powinny mieć pierwszeństwo Poza tym teściowa ma zwyczaj usiąść się koło mnie i mnie przytulić albo pogłaskać, albo za brzuch chwycić a ja tego nienawidzę!!! Jak mam ochotę być przytulana to tylko przez męża lub ewentualnie przez moich rodziców I mówiłam jej już parę razy że ja naprawdę nie lubię jak mnie ktoś przytula znienacka ale chyba nie dotarło - chyba muszę mojego P. poprosić, bo on raczej skuteczniej to powie i niekoniecznie grzecznie jak ja
Sorki ale musiałam się wyżalić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 21:17   #1400
Natka_
Zakorzenienie

AgaG przyjemnego wypoczynku i pięknej pogody!

Kajool brzuszek nieduży jak na 33tc

Brumek, Dziubek dziękuję Wam za opinię, w takim razie tez zamawiam

Brumku strasznie mi przykro z powodu włamania Niestety niektórzy ludzie idą na łatwiznę i zamiast pracować wolą kraść i niestety o naszych uczuciach już nie myślą...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 21:20   #1401
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Chyba mnie dzisiaj szlag trafi
Zmęczona jestem jakbym co najmniej maraton przebiegła, nogi bolą, w nosie czuję jakbym cały przekrwiony miała, podbrzusze mnie ciągnie echhh
A jeszcze teściowa mi na nerwy działa Poprosiła żebym jutro poszła do biura parafialnego załatwić dwie msze, a że tu w parafii podobno są dwa dni w roku, kiedy robią te zapisy, to już sobie wyobrażam tłum moherów i innych, które oczywiście nie przepuszczą ciężarówki, bo one z racji wieku powinny mieć pierwszeństwo Poza tym teściowa ma zwyczaj usiąść się koło mnie i mnie przytulić albo pogłaskać, albo za brzuch chwycić a ja tego nienawidzę!!! Jak mam ochotę być przytulana to tylko przez męża lub ewentualnie przez moich rodziców I mówiłam jej już parę razy że ja naprawdę nie lubię jak mnie ktoś przytula znienacka ale chyba nie dotarło - chyba muszę mojego P. poprosić, bo on raczej skuteczniej to powie i niekoniecznie grzecznie jak ja
Sorki ale musiałam się wyżalić...

noooo po to mamy na szczęście siebie i forum żeby się wygadać a ja badzo dobrze Cię rozumiem !!!

kurcze mnie też jakiś czas temu zaczęła irytować taka bliskość ze strony teściów jakoś mnie zraza takie coś ja wiem że to z dobroci serca ale nic na to nie poradzę za to zaczyna mnie irytować szwagierka, studiuje dziennie na 3 roku więc ma luzy , zaraz broni licencjata więc zajęć mało, jakiś miesiąc temu z hakiem poprosiliśmy ją już na chrzestną i tak się starsznie ucieszyła ale żeby zaproponowała że przyjedzie coś pomoże to nie, nawet nie podjedzie żeby na spacer się przejść a ma 1 bezpośredni autobus i dodam że nie pracuje nigdzie nawet dorywczo tylko po pieniążki rączkę do rodziców wyciąga a wczoraj od teściowej usłyszałam że jak już się obroni tego 16 czerwca to potem na Szymka będzie czekać i na spacer się już wprasza a ku**a z jakiej racji skoro teraz nawet przez grzeczność nie spyta jak sobie radzę będzie awantura bo ja potem będę na zlość robić bo moje dziecko to nie zabawka i nie tylko miłe rzeczy takie jak spacery się z dzieckiem wiążą...
też musiałam się wyżalić

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-15 o 21:26
Stary 2011-05-15, 21:32   #1402
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale mamy się z tymi teściowymi
Moja ostatnio swoim wnuczkom (córkom siostry męża) powiedziała, że jak się Ala urodzi to będą brały wózek i ją prowadzały. OOOOOOOOOOOO po moim trupie !!!!!!!!!! gówniary niech sobie lalki wożą, a nie moje dziecko. Jeszcze raz coś takiego powie to już jej odburknę
Stary 2011-05-15, 21:41   #1403
83monia
Zakorzenienie

ciekawe rzeczy badają http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title...wiadomosc.html

Stary 2011-05-15, 22:22   #1404
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Beatka, Marina czytałyście to
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ELEC/254668139
No pięknie, ja też nie czytałam, a też z Mielca jestem.... Teraz to się zaczęłam obawiać o poród tu...;|
Stary 2011-05-15, 22:41   #1405
kindzia890
Raczkowanie

Dobry wieczór Widze, że Wy już śpicie mnie znów dopadł zły humor jakoś mi smutno... rano idę na badania.. To straszne co się wydarzyło w tym szpitalu podejrzewam, że tak jest wszędzie.. lekarze wiedzą najlepiej i nie słuchają matek.. poza tym kobieta jak chce mieć cesarskie cięcie to chyba się umawia ? Tak mi się wydaje. Więc nie powinni mieć problemu skoro ona prosiła tyle razy o cesarke chciałabym żeby już był czerwiec.. koniec egzaminów i w ogóle.. Mój synek mnie dziś prosił żeby pojechać nad morze a ja biedna nie mogę, a moja mama nie pojedzie bo nie ma kasy a za nią nie zapłace.. i kółko się zamyka Jakoś wszystko takie do jest... ehh..
brumek tacy ludzie nie mają serca... nie chce im się głową ruszyć ani d... i iść do pracy.. mają łatwy zarobek i nie trzeba się namęczyć... nie rozumiem takich ludzi.. każdego boli taka strata są osoby, których nie stać na coś, odkładają latami.. kupują i jakiś gówniarz sobie to przywłaszczy widać jak rodzice się nimi zajmowali bądź zajmują skoro robią takie rzeczy swoją drogę widziałam ciekawą książkę "Twoje dziecko Twoja wina"... autor daje do zrozumienia jakie rodzice popełniają błędy w wychowywaniu i co zrobić, aby uniknąć złego towarzystwa, narkotyków itd.. przy najbliższej wypłacie zainwestuję w tą książkę (Bartek za rok idzie do szkoły, więc się przyda)
Odezwę się jutro jak wróce z badań jutro badanie na cukier... okropność
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 05:39   #1406
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Brumek, sygine, przykro mi że taki paskudny dzień miałyście

AgaGuernsey, udanego wyjazdu!

monia, ja mam tak samo ostatnio, nie mam ochoty na nic konkretnego, wieczorem jakiś owoc i wystarczy...

siedzę z kawą, ledwo wstałam, ale co zrobić jak trzeba.... może
dziś się wreszcie wyśpię

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:19   #1407
margaret82
Zadomowienie

Witam mamusie
My po leniwym łikendzie, ale widzę że na szczęscie nie mam do nadrobienia 20 stron
Lecę do pijawki zeby mi krwi upuściła i nadrobią co u Was jak wrócę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 06:42   #1408
JustPi
Rozeznanie

Witam z rana zza biurka
O dziwo dziś piękne słoneczko od rana, a jakoś spodziewałam się deszczu.
Mam już herbatkę i zaraz lecę poczytać co tam się przez weekend działo
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:47   #1409
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No pięknie, ja też nie czytałam, a też z Mielca jestem.... Teraz to się zaczęłam obawiać o poród tu...;|
ooo to czemu nic nie pisałaś że mieszkasz w Mielcu ?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:18   #1410
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam
I kolejny tydzień się zaczyna, mąż do pracy, a ja przez niego znowu nie śpię Dzisiaj zgubił kluczyki od auta i latał po domu jak szalony A tyle razu mu powtarzałam, żeby kładł wszystko w jedno miejsce

No nic może mi się humor poprawi później bo jadę na spotkanie z koleżankami, bo dawno się nie widziałyśmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości