|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
) nie puszczam go na ulicę. Więc zamiast przejechać najkrótszą drogą czyli uczęszczanym chodnikiem, jechaliśmy przez osiedle, żeby pieszych nie spotkać. I tak spotkaliśmy, matkę z dzieckiem. Jak nas zobaczyła to przyciągnęła trochę dziecko do siebie, my przejechaliśmy wolniutko obok i jej podziękowałam. Dawno nie widziałam tak zdziwionej miny Wjechaliśmy wreszcie na ścieżkę a tam... pan z pieskiem, spacerujące mamusie z wózkami, staruszka, rodzina z dziećmi...
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Iskra14 Czas edycji: 2011-08-17 o 14:39 |
|
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w centrum zrobili sciezki slalomem na chodniku. Dla pieszych nie ma miejsca zbyt wiele, nie da sie nie przejsc przez sciezke kilka razy chociaz bo nie idzie prosto tylko naprawde swobodnym slalomem. Poza tym chodnik jest bardzo krzywy a sciezka taka ladna, rowniutka
![]() Wkurzaja mnie sciezki prawde mowiac. Gdyby od poczatku tak projektowano miasto, zeby sie dalo je tam zrobic to ok, ale nie tak ze jak pas jezdni ma 3 m szerokosci to zabiora 1 m na sciezke bo musza, jeszcze postawia jakies barierki i przeszkody. Jazda w kilku miejscach gdzie sa sciezki zrobila sie gorsza niz jazda przez budowe. Nie ma miejsca to go nie ma, nie mozna na sile go znajdowac. |
|
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
O, o! Co mnie dziwi, wkurza, jest dla mnie nie pojęte...
Jadę samochodem, jestem kierowcą, gdzie się pchasz głupi rowerzysto, gdzie leziesz głupi przechodniu! O, wysiadłam z samochodu, teraz jestem pieszym! Co za durni kierowcy! Przecież ja przechodzę! Jestem rowerzystą, jadę se chodniczkiem bo a co, kto mnie złapie! Co za durne krowy łażą po ścieżkach!!! Jestem pieszym, ścieżka ładniejsza bo czerwona, mniej ludzi na niej, krócej się będzie szło, będę lazł i niech se dzwonią dzwonkami! Znam osobiście trzy takie osoby. Gdzie by nie były- są najważniejsze. |
|
|
|
#1415 |
|
Konto usunięte
|
Jako kierowca staram sie jezdzic uwaznie i zdaje sobie sprawe z tego jaka jest droga hamowania mojego samochodu. Jako piesza wiem, ze to ja zgine a nie kierowca wiec uwazam, nie wtargam (dobrze napisalam? XD ) na jezdnie. Na rowerze nie jezdze, nie lubie.
Ale jednak no jesli zawsze byl tylko chodnik waski i waski pas jezdni to sciezka rowerowa jest dla mnie drugozedna, nowy pomysl, nikt jej nie kaze byc akurat tam, gdzie dla niej nie ma miejsca. I tak teraz ani pieszy nie przejdzie, ani rower ani samochod nie przejedzie bez problemow. Wszyscy maja problem bo im sie sciezek zachcialo. |
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio u mnie w parku zrobili ścieżki rowerowe.
Chyba jak malowali to zaczynami z różnych miejsc bo jak się spotkali to się okazało że malowali te znaczki po różnych stronach Chyba po to żeby ludziom stopy łatwiej rozjeżdżać.
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie rozumowanie ludzi, że chudej/szczupłej osobie to można wszystko wytknąć apropo jej wyglądu. No, tak bo grubym to nie wypada. Bo my chudzi to zamiast serca pewnie mamy kamień.
|
#1418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, że nie wszędzie ścieżki mają sens. A jak ich nie ma to rowerzysta ma jeździć po ulicy i tyle. |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1420 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego jak ktos mowi, ze je duzo to mu nie wierze, po prostu nie wie ile to duzo. Jak ktos lubi najwyrazniej byc taki chudy to jego sprawa, chyba nie musi tworzyc wokol tego otoczki z hipokryzji, zeby sie usprawiedliwic? Po co, skoro mu to pasuje? |
||
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1422 |
|
Konto usunięte
|
A tylko bys sprobowala
odpowiedziec, zeby przestali zrec jak glupi to by zrzucili pare kg. Nikt by juz nie chcial z Toba gadac.Nie weim czy to widac bedzie, jednak z moich ulubionych sciezek rowerowych ![]() http://maps.google.pl/maps?q=szczeci...src=6&t=h&z=20 Troche slabo widac, idzia u gory po prawej stronie chodnika, przy jezdni, nieco nizej idzie po lewej pod ladami sklepow, kupujac nie da sie na niej nie stac, pod tym sa pasy na sciezce dla pieszych XD tak, tam wolno przejsc przez sciezke. Znowu jest po prawej stronie chodnika i idzie ukosem na lewa. |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, kto zatwierdził ten absurd, ale musi miec wesoło... We Wrocławiu też jest podobna ścieżka-co skrzyżowanie i światła to ścieżka przechodzi na drug stronę-czyli mniej więcej co jakieś 200-400 metrów...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=IuSELsBd6h4
|
|
#1425 |
|
Konto usunięte
|
Tez rozumiem, sluchalam kiedys sporo japonskiej az mnie zdolowala i glowa mnie zaczlea od niej bolec po jakims czasie, zatesknilam za czymkolwiek co bym rozumiala dobrze bo moj japonski az tak dobry nie byl XD W sumie od tamtej pory juz raczej nie slucham za czesto innej niz po angielsku. Z polska muzyka wiadomo jak jest, zespoly mlodziezowe mozna wyliczyc na palcach jednej reki ;/ ewentualnie jeszcze troche niemieckiej lubie. Ale jakiejs hiszpanskiej, francuskiej, azjatyckiej czy innej to nie. Po prostu drazni moje uszy, tu nawet nie chodzi o same poglady, zle na mnie dziala.
|
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, moje uszy też drażnią pewne rodzaje muzyki. Japońskiej nigdy zbytnio nie słuchałam, tak samo jak np. muzyki z bollywódzkich filmów, ale to co obiło mi się o uszy niezbyt mnie porwało, a nawet irytowało. I słowa nie miały bynajmniej tutaj żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
#1427 |
|
Konto usunięte
|
A mnie porywalo ale dusilo mnie to, ze nic nie rozumiem. W zyciu nienawidze kiedy nie moge sie z kims dogadac w zadnym jezyku i niestety w muzyce tez. Po prostu tak mam, niektorzy tak nie maja.
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np słucham zagranicznych piosenek i często ich nie rozumiem, to co w nich mi się podoba, to głównie melodia, głos. Angielskich też często nie rozumiem, mimo że się uczę jak chyba każdy, bo rozumienie ze słuchu u mnie cienko, więc często jak chce znać tekst, to wchodzę na jakąś stronę i czytam o czym to jest. Chociaż czasem wolę i nie, bo czasem piosenka, która ma super melodię , podoba mi się, ma do bani tekst
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też mnie to niesamowicie irytuje. Jak przymierzałam suknie ślubną, to babki na całe sklep "ale pani jest chuda!". Ciekawe czy grubej osobie też tak mówią ![]() Mnie już od dawna od anorektyczek nie wyzywali. Aktualnie na topie jest tasiemiec, bo jem chyba najwięcej ze wszystkich w pracy... Cytat:
![]() Ostatnio miałam taką sytuację, że nie mogłam wejść na pasy, bo wszędzie dookoła byli rowerzyści... Co mnie irytuje? Brudni śmierdzący ludzie chodzący na urzędu, przesiadający w sekretariacie i przeglądający pół dnia akta... |
||
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ciągle bardzo dziwi ten podział ze względu na religię :O no nie mogę po prostu kiedy osoby często nawet niepraktykujące uważają za gorszych innowierców
|
|
#1433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tak, w urzedzie pracy mozna sie zagazowac. Ja juz sie rozpisywalam w innym watku o moich doswiadczeniach zwiazanych z niechodzeniem na religie w podstawowce ;/ zamykanie mnie na klucz i zapominanie o mnie, strasznie pieklem przez ksiedzia i brak zrozumienia u dzieci z klasy. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć wiadomo , że jak kobieta waży ze 120 kg , to tak ale racja, nie powinny mówić " ale pani chuda" czy na odwrót, co je to kurna obchodzi ? |
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mało co nie wpadłam na chodniku (obok była jezdnia) pod rower bo lalunia nie raczyła nawet powiedzieć przepraszam/ czy zadzwonić tym cholernym dzwonkiem. A jeszcze lepiej by było gdyby na chodniku zsiadła z rowera i go prowadziła. Daodam, że na dworze było powyżej 20 stopni ...Ale na ścieżkach rowerowych też sobie jadą po stronie dla pieszych, ani mi sie śni im wtedy schodzić z drogi - to ja ide po właściwej stronie to niby czemu mam ustępywać? Niestety coraz częściej na ścieżki rowerowe są zawiadamiane karetki pogotowia bo rowery się zderzyły itp. A wydstarczy nie pędzić tak ...
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2011-08-17 o 20:30 |
||
|
|
|
#1436 |
|
Konto usunięte
|
Jak mialam rozmiar 44 to w sklepach, zwyklych, nie slubnych, rozmiaru nie bylo, 42 tez nie, zaczynaja sie od 40, zwlaszcza spodnie. O staniku nie wspomne ;/ Przez jakis czas nie moglam sie ubierac w centrach handlowych tylko na bazarach, co mnie wkurzalo, bo tam chinskie te ciuchy, sztuczne i drogie. Schudlam, ciuchy sa, ale stanikow dalej nie ma.
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to przykre, bo przecież rozmiar 40 / 42 żaden wieloryb i wypadałoby, żeby wszędzie takie rozmiary były. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-17 o 21:43 |
|
|
|
|
#1438 |
|
Konto usunięte
|
Tak, to nie jest wcale duzy rozmiar ale w sieciowkach jest glownie XS, S. Ostatnio mam wrazenie ze jak szyja te ciuchy w Chinach to od razu na chinskie, mikroskopijne wymiary.
|
|
|
|
#1439 |
|
Placuszek racuszek
|
Ja przeżyłam koszmar jadąc tramwajem do domu. Był cholerny tłok, duszno,ciasno na dodatek stał facet w brudnych...'ubraniachh' od ktorego ewidentnie ...powiedzmy brzydko pachniało..nieczystością. Wiem, że nie powinno się tak mówić, ale nie mówię tego złośliwie ani ironicznie, ale od tego ''brzydkiego zapachu'' zrobiło mi się słabo. Już chciałam wysiąść.. ale jakoś dotarłam. Po prostu ledwo szło wytrzymać. I ja się dziwie, czy ktoś nie myśli, że wsiadając do takiego tramwaju..ludzie to czują? możliwe, że nie.. ale chyba po prostu czas zrobić sobie prawko i tyle.. tzn zrobię.
|
|
|
|
#1440 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

) nie puszczam go na ulicę. Więc zamiast przejechać najkrótszą drogą czyli uczęszczanym chodnikiem, jechaliśmy przez osiedle, żeby pieszych nie spotkać. I tak spotkaliśmy, matkę z dzieckiem. Jak nas zobaczyła to przyciągnęła trochę dziecko do siebie, my przejechaliśmy wolniutko obok i jej podziękowałam. Dawno nie widziałam tak zdziwionej miny

Chyba jak malowali to zaczynami z różnych miejsc bo jak się spotkali to się okazało że malowali te znaczki po różnych stronach
Chyba po to żeby ludziom stopy łatwiej rozjeżdżać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)