|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
a dawałaś całe jajko czy tylko żółtko? bo mi, jak próbowałam zmieszać żółtko z samą naftą, robiły się takie jakby kuleczki z tego żółtka w nafcie, za nic się nie chciało zmieszać. jak dodałam ciut wody było już ok, na przyszły raz też dodać cytrynę.
myślałam też o dodaniu rycyny, ale się powstrzymałam - bo rycynę zmywam odżywką, a z kolei nafty nie da się odżywką zmyć, i jakoś tak nie posaowało mi to ![]() Cytat:
![]() a te Twoje, są takie całkiem inne i jest ich dużo? te kilka moich to było takich sztywnych, ciemnych i wyglądających jak nieudane produkty - o nierównej powierzchni, nawet nie kręcone tylko takie nierówne, jak pogniecione, a że byly grube, to było dobrze widać (i czuć pod palcami), jakie są nierówne...
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
też takie mam, ale może z 5, jak uda mi się je znaleźć. Takie śmieszne są, bo własnie takie grube i w dotyku jakie dziwne
|
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-09-24 o 18:13 |
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Ja soku z cytryny nie dodaję do maseczek, ponieważ kwas z cytryny zamyka łuski włosów i mniej składników odżywczych dostaje się w głąb włosów. Wolę później spłukać włosy wodą z sokiem z cytryny
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz z braku jajek i cytryny (zjedzono mi wszystko na śniadanie ) mam na głowie tylko naftę z rycyną.
|
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2960553 7] Też uwielbiam cytrynę wcinać! [/QUOTE]A z cukrem to już w ogóle poezja !
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2960553 7]Lepiej pić, naprawdę.
![]() Też uwielbiam cytrynę wcinać! [/QUOTE]a w jakich ilościach Ty pijesz i co? pokrzywę też?
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Konto usunięte
|
Nie...
![]() Cukier tłamsi ten smak, wolę solo. Nie, pokrzywy już nie pijam. Pijam odwar ze skrzypu polnego. Nie wspomnę w jakich ilościach, bo nikogo nie chcę mieć na sumieniu. ![]() I okazyjnie, jak mi się przypomni, drożdże. Jednak raz w tygodniu co najmniej mi wypada. |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem po masce z naftą, rycyną, żółtkiem na skalp a na raszcie nafta z rycyną. Zobaczymy co to z tego będzie jak wyschną kłaczory
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2960583 8]Nie...
![]() Cukier tłamsi ten smak, wolę solo. Nie, pokrzywy już nie pijam. Pijam odwar ze skrzypu polnego. Nie wspomnę w jakich ilościach, bo nikogo nie chcę mieć na sumieniu. ![]() I okazyjnie, jak mi się przypomni, drożdże. Jednak raz w tygodniu co najmniej mi wypada.[/QUOTE] a taki skrzyp zakupiony w zielarskim czy w aptece ujdzie? polecasz jakiś? ok a tak, żeby przniosło rezultaty to ze 3 kubeczki dzinnie czy więcej? no i jeszcze jedno pytanie, przepraszam, że Cię męczę, ale jak np mam torebkę to mogę ją 3 razy zaparzać, czy lepiej nowe?
|
|
|
|
#1423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Napary też dobra rzecz, na pewno dadzą więcej niż picie wody. Jednak za pomocą parzenia nie jest się w stanie wydobyć tego ogromu krzemionki, a to o krzem przede wszystkim chodzi, gdy włosomaniaczka dorywa się skrzypu. ![]() Powtarzając za dr Różańskim (wiem, nieco kontrowersyjny facet ) - pijąc napary można liczyć najwyżej na efekt placebo.Także polecam picie odwarów, warto gotować te minimum 15 minut (a dla chętnych - można o skrzypie śmiało na jakiś czas zapomnieć i za jakąś godzinę do niego zajrzeć; raj krzemionki i ogólnie innych minerałów). Kupne jak najbardziej ujdą. Ja kupuję zazwyczaj na sypko z Flosu ze względu na cenę. Z Kawonu może odrobinę lepszy (chociaż to pewnie i tak zależy od osoby), jednak za tę odrobinę nie chcę przepłacać
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Pomocy!!płynna wersja skrzypu w tabletach!!
Witam Mam ogromny prroblem!! nie moge połykac tabletek zadnej wielkosci.po prostu sie boje.chce zeby moje włosy byly dlugie i mocne wiec prosze o pomoc w znalezieniu skrzypu w wersji do picia |
|
|
|
#1425 |
|
Konto usunięte
|
witajcie, bardzo podoba mi się ten wątek. od dawien dawna zapuszczam włosy, ale one tak strasznie wolno rosną, a widzę, że jest tu sporo różnych sposobów na przyspieszenie ich porostu...
czy mogę się do Was dołączyć?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Tatty, tyś ekspertem, więc kieruję pytanie
Jak to jest z tym skrzypem - można ugotować raz dziennie większą ilość i potem popijać? Bo z pokrzywą jest tak, że zimna traci właściwości, tak? Można gotować to razem? Albo np. zrobić sobie skrzyp [załóżmy, że rano] i potem jak będę gotować pokrzywę to do kubeczka dać połowę skrzypu [już zimnego] i połowę pokrzywy [gorącej]?
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
przebrnęłam w koncu do ostatniego posta.
Dzien dobry Paniom
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
tatty podziwiam cię za bardzo dużą wiedzę na prawdę. Potrafisz pomóc w każdej sprawie dobrze,że jesteś na forum ;-)
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
ja stałam sie maniaczka włoso juz dosyc dawno, niedawno odnalazłam forum wizaz gdzie spotkałam podobnych maniakow- i duzo sie od nich nowego nauczyłam. ze tez do tej pory nie zakupiłam waxa, to wstyd! kupie ja niedługo i wtedy zobaczymy czy istnieje cos co przyspieszy porost
|
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te moje to po prostu grubsze kręcące się "nowe" włosy (niektóre nie są już takie zupełnie nowe bo sięgają nawet do szyi) i one pokrywają mi całą głowę odstając od niej nieestetycznie (bo wygląda to tak jakby były zniszczone)wydaje mi się, że gdybym teraz ogoliła się na łyso to za jakiś czas miałabym głowę w lokach...albo przynajmniej w mocnych falach ![]() aaa DZIEWCZYNY!! w jaki sposób aplikujecie żel aloesowy na skalp? i w jakiej ilości? właśnie wróciłam ze swoim zamówieniem z dozu
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak wrzuciłam zdjęcie włosków vouge13 i coldcold zasugerowały, by na moich jak zawsze myślałam prostych włosach można by podkreślić skręt i mogą wyjść z tego fale. I jak się okazało, faktycznie - dzisiaj ich nie rozczesywałam po zmyciu odżywki, za to pougniatałam - i są falowane jak nigdy
Podobają mi się takie, nawet się tak nie puszą Wizażanki zawze mają rację
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj już nie mam jak zrobić zdjęcia, ale w poniedziałek upichcę jeszcze żel z siemienia lnianego, to wtedy pokażę efekty
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy wyschniętę i mięciuchne jak nigdy w życiu, i takie gładkie, nie splątane i w ogóle zakochana jestem w nich teraz
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze włosowe zakupy :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iu.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lg.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...iu.html&next=1 x2 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ch.html&next=1 x2 Poza tym do włosów używam jeszcze oleju z pestek winogron (z biedronki) - właśnie mam go na włosach, a zmywać będę w poniedziałek rano, nafty kosmetycznej, samej i w kombinacji z jajkiem, miodem, olejkiem rycynowym o czym wcześniej pisałam, do mycia używam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oo.html&next=1 jak na razie fajnie się sprawdza i jest niedrogie, bardzo wydajne, bardzo dobrze myje włosy, nie wysusza ich, jeden z lepszych szamponów jakie miałam i poluję na: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 w przyzwoitej cenie.Zastanawiam się nad wcierkami, ale zacznę ich używać za jakiś miesiąc (o ile w ogóle zacznę) bo na razie sprawdzam jak wpływają na moje włosy olej, nafta oraz specyfiki które piję |
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Lenka a gdzie kupiłaś te maski Bingo? w teskaczu czy w sklepie "wszystko po 4 zł" ? głównie to tę z algami bym chciała...
|
|
|
|
#1439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To chyba zależy od świeżości jajka, bo ja czasem też mam problem z połączeniem ale nigdy nie daję całego jajka. Zaraz musze spojrzeć w lustro czy już dziś myć włosy i zastanowić się co na nie nałożyć...
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym "po 4 zł" są po 14 zł więc się nie opłaca. Ale jak chcesz to radzę iść szybko, bo kilka sztuk tylko wczoraj bylo, dlatego od razu 2 wzięłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

) mam na głowie tylko naftę z rycyną.

czy mogę się do Was dołączyć?
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60