|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
ale dałyscie po pisaniu!!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Sweet wg mnie potówki.
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Moj maz wlasnie pojechal do rodzicow, jutro wraca do Irlandii. Chce mi sie wyc, nie wiem jak dam rade. Na szczescie jestem u rodzicow, bo chyba bym wysiadla. Malwinka chyba wyczula moje emocje, bo w kapieli dala popis, co nigdy sie jej nie zdarzalo. Zalamka...
|
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro chrzcimy. Caly dzień w kuchni, ale lubie to
Takie krzątanie, przygotowywnie.
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zostajecie potem na stałe w Polsce?
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Raczej tak. Jesli nie wyjdzie w Polsce, to zawsze moge wrocic do pracy w maju, wtedy konczy mi sie macierzynski.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Zadomowienie
|
mowicie ze potowki
ale sa tylko na czole i wokol oczek noi na brzuszku policzki brodka raczki nozki paszkiczyste Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oglądam Mam talent i popijam karmi
![]() A Szymek sobie smacznie śpi
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście z pieluszką przy buzi
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-03 o 21:36 |
|
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet a moze to tradzik niemowlecy?
DaKaro kazdy ma prawo do chwili slabosci, a zwlaszcza kobieta z malutkim dzieciatkiem, ktorej maz wyjezdza na niesprecyzowany okres. Oni to na pewno zrozumieja. |
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
AgaG na pewno rozumieja, tylko ja mam taki glupi charakter-nie lubie pokazywac slabosci, choc wiem, ze kazdy ma do niej prawo.
Sweet dziekuje |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Patik-moje tez darlo sie pierwszy raz w chuscie bo za lekko zawiazalam. drze sie tez wwozku bo teraz to chuste woli. sciera nie dziala bo wg niej to cycek. cycek jest ok ale nie mam patentu jak ja odlozyc z cyckiem do lozeczka...
my dzis pozazdroscilismy tych zaglowcow gdynskich i pojechalismy do mielna na plaze. zaskakujaco goraco bylo, zero wiatru. maly sie taplal w blotku na brzegu, kinga w chuscie caly czas spala, tylko nie dawala usiasc. pada mi przez to kregoslup,kolana i kostki... maz pociesza:jeszcze 11miesiecy i bedzie ok bo dzieci razem beda biegac... pocieszajace... dobranoc |
|
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
DaKaro trzymaj sie dzielnie
![]() Patik zobaczysz wszytsko sie juz na dniach napewno ustabilizuje i nie waz sie pisac ze tu nie pasujesz, co to za bzdura My wczoraj i dzis dobry dzien mialysmy z Karolinka ![]() Wczoraj wstala o 9, zdrzemnela sie ladnie dwa razy (50 min i 15 min) oraz strzelila drzemke 30 min na spacerze noc przespala od 22 do 5 i pozniej do 9 ![]() Dzis tez wlasnie wstala o 9, zdrzemnela sie dwa razy (1 godz i 45 min) oraz strzelila drzemke 50 min na spacerze o 22 poszla spac Oby tak dalej ![]() ![]() pory drzemek sa zblizone wiec bede sie starac tak je utrzymac i moze sie jej ustali taki rytm bylo by super ![]() ![]() ale coz zobaczymy, czas pokaze ![]() ![]() ![]() Chrzciny mamy 25 wrzesnia juz wszytsko zalatwione w kosciele, teraz menu w knajpie (robimy u mojego kolegi w lokalu) a za tydzien bedziemy sie z Karolinka bawic na weselisku jego ![]() My z mezulkiem zjedlismy kolacje, ogladamy filmek i pijemy pifffkooo ![]() dobrej nocki zycze
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-03 o 22:33 |
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale tu cisza dziś
![]() wchodze żeby poczytać parę stron a tu mało piszecie - u nas znowu goście - brat tż-ta z 2 dzieci i kolega z żoną i 2 letnią córeczką - mam już serdecznie dosyć odwiedzin! od porodu czyli przez 5 ostatnich tygodni w każdy (!) weekend w sobote albo niedziele albo i sobote i niedziele mamy jakichś gości i już mi to zaczyna na nerwy działać ciągle tylko muszę sprzątać i szykować coś bo ktoś znowu ma przyjść do nas - i tak w kółko.. jutro mają przyjść sąsiedzi z wizytą i mam nadzieje że już koniec - od następnego weekendu na drzwiach wieszam kartkę - "nikogo nie ma w domu!" - tak mi się marzy wspólny wieczór z tż tylko we dwoje - sobotni wieczorek przed tv jakiś fajny film obejrzeć, po prostu być sama na sam. dobra, nie smęcę już.. lecę spać - po gościach uprzątnięte, gary pomyte, talerze na suszarce - padam na twarz ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#1431 |
|
Rozeznanie
|
U nas pierwsze karmienie bez cycusia.. teraz widze, ile cycuś daje radości mojemu dziecku.. po długich bojach chwilowo usnęła, ciekawe na jak długo
![]() Musze podziękować za polecnie Dr Brown's, o niebo lepiej Mała mi z niej je, nic sie nie zasysa, nie cmoka, je podobnie jak z cyca, o ile nie tak samo.. przy butli mi zasnęła właśnie, ale ssąc i śpiąc nie wypiła już nic, czyli może z niej ssać nieefektywnie, to plus jak dla mnie przy jej przywiązaniu do ssania Po tym Bebilonie Comfort, bo ten kupiliśmy, nie ulała jak po nanie i bebiko, jak jej sie odbijało to też bez tego brzydkiego zapachu..To tyle moich pierwszych wrażeń z pierwszego prawdziwego karmienia butlą.. Mam tylko nadzieję, ż będe mogła ją karmić i piersią i butlą, bo ona naprawde pała ogromna miłością do cycusia, tylko na jego widok sie narazie uśmiecha I mam nadzieje, że po MM nie będzile większych kłopotów niż teraz..Dobranoc
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochane słomiane wdowy przyszłe i obecne jesteście dzielne kobietki i na pewno dacie radę a w chwilach gorszych forum pociesza a mnie ktoś dziecko podmienił ![]() ![]() dziś UWAGA spał od 13:30 do prawie 20 z krótkimi przerwami na herbatkę i 1 posiłek zresztą wypił tylko 70ml i zasnął ![]() a te przerwy to w sumie 1h trwały ![]() ![]() ale wszystkie te godziny spędziliśmy na dworze i przespał je w wózku ![]() ![]() o 20 nakarmiony , wykąpany i śpi ![]() no i zaliczyliśmy najdłuższą przerwę między posiłkami aż 8h w nocy miłej niedzieli kochane, my jutro też korzystamy i na działkę z małym jedziemy ![]() zdjęcia mojego łobuza w klubie
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
O, jak miło z Waszej strony, że się dziś nie rozpisywałyście i mogłam wszystko w pięć minutek nadrobić
![]() U nas był dziś ładny dzień więc wyszliśmy na dłuuuugaśny spacer, kilkugodzinny. Tymek spał cały czas jak zabity ![]() I zahaczylismy o mój ukochany sklep z bielizną i mąż mi zafundował dwa cudne staniki do karmienia ![]() Cytat:
A w zasadzie kiedyś potrafiłam, bo jak pomyślę o ostatnim roku, to sobie nie przypominam momentu żeby się nudziła O, to jakaś nowa edycja się zaczęła? Właśnie do mnie dotarło, że od dnia porodu (a w zasadzie dnia poprzedzającego) ani na sekundę nie włączyłam TV Nie z braku czasu, ale jakoś po prostu zapomniałam że takie cuś istnieje. Teraz mam co innego do wpatrywania się Scio - kciuki, żeby wszystko jutro poszło zgodnie z planem
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku dziękujemy.
Moja Agatka przesypia juz nocki. Kładziemy ją spać między 20 a 21 zeby miec jezcze troche czasu dla siebie i wstaje o 5. Teraz awanturuje sie z zabawkami z karuzelki
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz fajnie z Agata że tak ładnie śpi, ja wprawdzie tez nie mam źle z Sarenka, ale co 3h w nocy wstaje dziś o 2 i 5, a o 7 już sie księżniczka wyspała i buszuje w foteliku (bo karuzelka juz sie znudzila
)
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też bym sie o zawał otarła na Twoim miejscu Tez wczoraj dostalismy angelcare Cytat:
i brawa za nocnik i "chęć walki" ![]() Cytat:
nie daj sie teściowej![]() U nas wczoraj pierwszy spacej, pogoda była cudna i Johnemu najwyrazniej pasowało bo słodko spał dziś mój Milky Prince konczy tydzien ta nocka jednak była średnio spokojna miedzy 21 a 23.30 mały był non stop rozdrażniony, nerwowo chwytał cycka, potem nie mógł sie zassać, nie chciał spać nie chciał dydka, w koncu polozyłam go na moim brzuszku i po pol godzinnie juz był zahibernowany ![]() chyba go cos brzuszk bolał ![]() dzis idziemy na 18stkowy obiad mojego brata, pierwsza impreza Johnego Dziewczyny karmiące piersią, czy wy wszystko jecie? Postanowiłam oczywiście oprócz smazonych, ciezkostrawnych i ostrych potraw jesc wszystko i nie wiem czy to niebyło przyczyną wczorajszego niespokoju Jasia
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Beatka, Monia, Agni, DaKaro, Karolinee, Brumek, Agni, Iustyna
baaardzo dziękuję za słowa pocieszenia, naprawdę jesteście niezastąpione Ja wczoraj pół dnia spędziłam w szpitalu, bo pojechałam na KTG ale dzieć się nie ruszał więc mnie wysłali na dojadanie, dalej się nie ruszał więc już powstała opcja że zostaję na co nagle się raczył przebudzić. W efekcie zamiast za dwa dni to zaraz mam znowu jechać. W kwestii porodu - lekarz na IP powiedział że powinnam w tym tygodniu urodzić ale gwarancji nie daje Czop zaczął odchodzić .... ![]() Jestem po terminie i naprawdę nie wiem jak to się udało - startowałam z 2-centymetrową szyjką i nawet opcja na donoszenie była mało realna. |
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Carmelko, moje panny dziś budziły taj jak Twoja... No musze nadrobic,a wczoraj się tak kijowwo czułam,że masakra.
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że jak przebudziła sie po 7 to poszła spać ale na mnie i dopiero wstała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

dobrej nocki zycze 

zębole
nie daj sie teściowej