Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 18:05   #1411
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

ale dałyscie po pisaniu!!
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witojcie

my zaliczylismy dzis pierwszy spacer
i pierwsza drzemka w kolysce fishera (jest zarabista)
pozatym w nocy tylko dwa razy pobudka wiec 8 godz. przespanych i w dzien 3 godziny przysnelam z malym

moj Tż chory
jakis wirus
wiec spimy sami
w pokoju obok

Dziewczyny wiem ze pomozecie .......
Igorek dostal na buzi i brzuszku
krostek na okolo czerwone w srodku biale
co ot moze byc potowki uczulenie????
rumianek nie pomogl
jak mozna sie tego pozbyc

POMOCY POMOCY POMOCY!!!!!!!!!!!!
brzmi jak potówki
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:07   #1412
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Sweet wg mnie potówki.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:50   #1413
DaKaro
Zadomowienie

Moj maz wlasnie pojechal do rodzicow, jutro wraca do Irlandii. Chce mi sie wyc, nie wiem jak dam rade. Na szczescie jestem u rodzicow, bo chyba bym wysiadla. Malwinka chyba wyczula moje emocje, bo w kapieli dala popis, co nigdy sie jej nie zdarzalo. Zalamka...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:00   #1414
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moj maz wlasnie pojechal do rodzicow, jutro wraca do Irlandii. Chce mi sie wyc, nie wiem jak dam rade. Na szczescie jestem u rodzicow, bo chyba bym wysiadla. Malwinka chyba wyczula moje emocje, bo w kapieli dala popis, co nigdy sie jej nie zdarzalo. Zalamka...
pewnie przeoczyłam - kiedy wraca? Dobrze, że masz rodziców koło siebie, chociaż to nie to samo...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:08   #1415
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jutro chrzcimy. Caly dzień w kuchni, ale lubie to Takie krzątanie, przygotowywnie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:11   #1416
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
pewnie przeoczyłam - kiedy wraca? Dobrze, że masz rodziców koło siebie, chociaż to nie to samo...
Jeszcze nie ma biletu powrotnego, ale pewnie za jakis miesiac. Musi wszystkie sprawy pozamykac. Dziekuje za pocieszenie . Nie wiem, czy teraz nie wolalabym byc sama-wstydze sie plakac przy rodzicach...

Malwinka
Stary 2011-09-03, 19:22   #1417
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nie ma biletu powrotnego, ale pewnie za jakis miesiac. Musi wszystkie sprawy pozamykac. Dziekuje za pocieszenie . Nie wiem, czy teraz nie wolalabym byc sama-wstydze sie plakac przy rodzicach...
zwalaj na hormony, zrozumieją
zostajecie potem na stałe w Polsce?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 19:23   #1418
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:05   #1419
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to nie to samo co mąż, ale kochana masz jeszcze nas A miesiąc szybko zleci
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:35   #1420
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
zwalaj na hormony, zrozumieją
zostajecie potem na stałe w Polsce?
Raczej tak. Jesli nie wyjdzie w Polsce, to zawsze moge wrocic do pracy w maju, wtedy konczy mi sie macierzynski.
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiem, że to nie to samo co mąż, ale kochana masz jeszcze nas A miesiąc szybko zleci
Dziekuje, kochane jestescie .

Malwinka
Stary 2011-09-03, 20:47   #1421
SweetAngel1984
Zadomowienie

mowicie ze potowki
ale sa tylko na czole i wokol oczek noi na brzuszku policzki brodka raczki nozki paszkiczyste

Cytat:
glowka do gory zleci zanim sie obejrzysz...........

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jutro chrzcimy. Caly dzień w kuchni, ale lubie to Takie krzątanie, przygotowywnie.
ale zlecialo a niedawno odliczalysmy dni do porodu....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 20:53   #1422
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witojcie

my zaliczylismy dzis pierwszy spacer
i pierwsza drzemka w kolysce fishera (jest zarabista)
pozatym w nocy tylko dwa razy pobudka wiec 8 godz. przespanych i w dzien 3 godziny przysnelam z malym

moj Tż chory
jakis wirus
wiec spimy sami
w pokoju obok

Dziewczyny wiem ze pomozecie .......
Igorek dostal na buzi i brzuszku
krostek na okolo czerwone w srodku biale
co ot moze byc potowki uczulenie????
rumianek nie pomogl
jak mozna sie tego pozbyc
POMOCY POMOCY POMOCY!!!!!!!!!!!!
mi tez sie wydaje ze potowki moja miala na policzkach ,ale nam pomogl rumianek,jak reka odjal po 2 razach uzycia,moja mala kluska wlansie usnela,cos jej sie naprawde poprzestawialo i w dzien malo spi o nocy juz niewspomne
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:15   #1423
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cisza
Stary 2011-09-03, 21:18   #1424
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja oglądam Mam talent i popijam karmi
A Szymek sobie smacznie śpi

Stary 2011-09-03, 21:27   #1425
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A Szymek sobie smacznie śpi
Ja też oglądam, a Alusia śpi oczywiście z pieluszką przy buzi

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-03 o 21:36
Stary 2011-09-03, 21:40   #1426
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Sweet a moze to tradzik niemowlecy?

Cytat:
DaKaro kazdy ma prawo do chwili slabosci, a zwlaszcza kobieta z malutkim dzieciatkiem, ktorej maz wyjezdza na niesprecyzowany okres. Oni to na pewno zrozumieja.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:13   #1427
DaKaro
Zadomowienie

AgaG na pewno rozumieja, tylko ja mam taki glupi charakter-nie lubie pokazywac slabosci, choc wiem, ze kazdy ma do niej prawo.
Sweet dziekuje .

Malwinka
Stary 2011-09-03, 22:25   #1428
83monia
Zakorzenienie

Patik-moje tez darlo sie pierwszy raz w chuscie bo za lekko zawiazalam. drze sie tez wwozku bo teraz to chuste woli. sciera nie dziala bo wg niej to cycek. cycek jest ok ale nie mam patentu jak ja odlozyc z cyckiem do lozeczka...

my dzis pozazdroscilismy tych zaglowcow gdynskich i pojechalismy do mielna na plaze. zaskakujaco goraco bylo, zero wiatru. maly sie taplal w blotku na brzegu, kinga w chuscie caly czas spala, tylko nie dawala usiasc. pada mi przez to kregoslup,kolana i kostki... maz pociesza:jeszcze 11miesiecy i bedzie ok bo dzieci razem beda biegac... pocieszajace... dobranoc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:28   #1429
Lilkaa82
Rozeznanie

DaKaro trzymaj sie dzielnie miesiac szybko zleci, szczegolnie z kruszynka u boku

Patik zobaczysz wszytsko sie juz na dniach napewno ustabilizuje i nie waz sie pisac ze tu nie pasujesz, co to za bzdura skoncza sie problemy i bedziesz rowniez miala troche czasu dla siebie Kochana zobaczysz, tego Ci zycze !!

My wczoraj i dzis dobry dzien mialysmy z Karolinka
Wczoraj wstala o 9, zdrzemnela sie ladnie dwa razy (50 min i 15 min) oraz strzelila drzemke 30 min na spacerze noc przespala od 22 do 5 i pozniej do 9
Dzis tez wlasnie wstala o 9, zdrzemnela sie dwa razy (1 godz i 45 min) oraz strzelila drzemke 50 min na spacerze o 22 poszla spac Oby tak dalej pory drzemek sa zblizone wiec bede sie starac tak je utrzymac i moze sie jej ustali taki rytm bylo by super ale coz zobaczymy, czas pokaze

Chrzciny mamy 25 wrzesnia juz wszytsko zalatwione w kosciele, teraz menu w knajpie (robimy u mojego kolegi w lokalu) a za tydzien bedziemy sie z Karolinka bawic na weselisku jego

My z mezulkiem zjedlismy kolacje, ogladamy filmek i pijemy pifffkooo dobrej nocki zycze !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:33
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 22:42   #1430
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

jeju ale tu cisza dziś
wchodze żeby poczytać parę stron a tu mało piszecie - u nas znowu goście - brat tż-ta z 2 dzieci i kolega z żoną i 2 letnią córeczką - mam już serdecznie dosyć odwiedzin! od porodu czyli przez 5 ostatnich tygodni w każdy (!) weekend w sobote albo niedziele albo i sobote i niedziele mamy jakichś gości i już mi to zaczyna na nerwy działać też tak macie? bo może ja jakaś dziwna jestem...

ciągle tylko muszę sprzątać i szykować coś bo ktoś znowu ma przyjść do nas - i tak w kółko..

jutro mają przyjść sąsiedzi z wizytą i mam nadzieje że już koniec - od następnego weekendu na drzwiach wieszam kartkę - "nikogo nie ma w domu!" - tak mi się marzy wspólny wieczór z tż tylko we dwoje - sobotni wieczorek przed tv jakiś fajny film obejrzeć, po prostu być sama na sam.

dobra, nie smęcę już.. lecę spać - po gościach uprzątnięte, gary pomyte, talerze na suszarce - padam na twarz

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
czyli w sumie 28 dni??jak to jest??

Dzień Dobry
Moja niunia śpi drugą godzinę-usnęła na spacerze Konczę gotowac obiadek i chyba pojedziemy na następny spacer, oczywiście jak się mała najee
Dzisiaj mielismy gości-przyszły chrzestny Julci z dziewczyną i Julka dostała taki słodki kocyk, ale raczej na zimę się nadaje do wózka, bo bardzo ciepły.
No nic idę do tego obiadu.
nie - źle napisałam w sumie 14 dni - chodziło mi o to że bez problemu dają 14 dni przy porodzie sn bo słyszałam gdzieś że na sn dają max 7 dni 14 dni tylko na cesarkę.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:52   #1431
CookieMonsters
Rozeznanie

U nas pierwsze karmienie bez cycusia.. teraz widze, ile cycuś daje radości mojemu dziecku.. po długich bojach chwilowo usnęła, ciekawe na jak długo
Musze podziękować za polecnie Dr Brown's, o niebo lepiej Mała mi z niej je, nic sie nie zasysa, nie cmoka, je podobnie jak z cyca, o ile nie tak samo.. przy butli mi zasnęła właśnie, ale ssąc i śpiąc nie wypiła już nic, czyli może z niej ssać nieefektywnie, to plus jak dla mnie przy jej przywiązaniu do ssania Po tym Bebilonie Comfort, bo ten kupiliśmy, nie ulała jak po nanie i bebiko, jak jej sie odbijało to też bez tego brzydkiego zapachu..
To tyle moich pierwszych wrażeń z pierwszego prawdziwego karmienia butlą.. Mam tylko nadzieję, ż będe mogła ją karmić i piersią i butlą, bo ona naprawde pała ogromna miłością do cycusia, tylko na jego widok sie narazie uśmiecha I mam nadzieje, że po MM nie będzile większych kłopotów niż teraz..
Dobranoc
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:53   #1432
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jeju ale tu cisza dziś
wchodze żeby poczytać parę stron a tu mało piszecie - u nas znowu goście - brat tż-ta z 2 dzieci i kolega z żoną i 2 letnią córeczką - mam już serdecznie dosyć odwiedzin! od porodu czyli przez 5 ostatnich tygodni w każdy (!) weekend w sobote albo niedziele albo i sobote i niedziele mamy jakichś gości i już mi to zaczyna na nerwy działać też tak macie? bo może ja jakaś dziwna jestem...
nie ja tak nie mam i się cieszę, nie powiem bo też rzadko do tej pory mieliśmy wolne weekendy ale raczej to my jeździmy więc omija mnie robota

kochane słomiane wdowy przyszłe i obecne jesteście dzielne kobietki i na pewno dacie radę a w chwilach gorszych forum pociesza

a mnie ktoś dziecko podmienił
dziś UWAGA spał od 13:30 do prawie 20 z krótkimi przerwami na herbatkę i 1 posiłek zresztą wypił tylko 70ml i zasnął a te przerwy to w sumie 1h trwały
ale wszystkie te godziny spędziliśmy na dworze i przespał je w wózku
o 20 nakarmiony , wykąpany i śpi

no i zaliczyliśmy najdłuższą przerwę między posiłkami aż 8h w nocy

miłej niedzieli kochane, my jutro też korzystamy i na działkę z małym jedziemy

zdjęcia mojego łobuza w klubie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:39   #1433
brumek
Zakorzenienie

O, jak miło z Waszej strony, że się dziś nie rozpisywałyście i mogłam wszystko w pięć minutek nadrobić
U nas był dziś ładny dzień więc wyszliśmy na dłuuuugaśny spacer, kilkugodzinny. Tymek spał cały czas jak zabity
I zahaczylismy o mój ukochany sklep z bielizną i mąż mi zafundował dwa cudne staniki do karmienia

Cytat:

Brumuś z tym nudzeniem to nie tak dosłownie, bo Ty chyba nie potrafisz się nudzić
Oj, niestety potrafię A w zasadzie kiedyś potrafiłam, bo jak pomyślę o ostatnim roku, to sobie nie przypominam momentu żeby się nudziła

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
O, to jakaś nowa edycja się zaczęła? Właśnie do mnie dotarło, że od dnia porodu (a w zasadzie dnia poprzedzającego) ani na sekundę nie włączyłam TV Nie z braku czasu, ale jakoś po prostu zapomniałam że takie cuś istnieje. Teraz mam co innego do wpatrywania się

Scio - kciuki, żeby wszystko jutro poszło zgodnie z planem
Stary 2011-09-04, 07:04   #1434
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku dziękujemy.

Moja Agatka przesypia juz nocki. Kładziemy ją spać między 20 a 21 zeby miec jezcze troche czasu dla siebie i wstaje o 5. Teraz awanturuje sie z zabawkami z karuzelki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 07:38   #1435
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ale masz fajnie z Agata że tak ładnie śpi, ja wprawdzie tez nie mam źle z Sarenka, ale co 3h w nocy wstaje dziś o 2 i 5, a o 7 już sie księżniczka wyspała i buszuje w foteliku (bo karuzelka juz sie znudzila )

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:24   #1436
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Powiem wam, ze dla mojego dzidecka byloby lepiej, jakby dalo mi odpoczac. w nocy zawalu prawie dostalam.. :
O krde
też bym sie o zawał otarła na Twoim miejscu

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Angelcare

.
Tez wczoraj dostalismy angelcare
Cytat:

A teraz scena z udziałem KUBY i MAŁŻA:
M: Widzisz Kuba jak tata Cię kocha, napalił w piecu żeby Ci ciepło było
K: Taaak, bo jak nie napali to jest zimno jak cholera.
M: KUBA!!!
K: Wiem, wiem w przedszkolu tak nie można mówić.

Scenka nr2:
Ja: Ale ciemno, jak w d****. (mówiłam do Tż)
K: Haha ciemno jak w d****!
Ja:Kuba nie powtarzaj bo mama brzydko powiedziała, nie można tak mówić.
K: Ale przecież w d**** jest ciemno.

Autentyki

A wczoraj sam wieczorem zrobił w pokoju siusiu na nocnik i powiedział, że nie chce pampersa bo będzie walczył z "siusiami" . Lubię go zazwyczaj
uwielbiam Twojego Kubę
i brawa za nocnik i "chęć walki"

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.dawno tu nie pisalam , podczytuje Was w mire mozliwosci, ale jakos nie chce mi sie pisac.dziecko wlasnie zostalo polo zone do lozeczka I gawozy sobie, mam nadzieje ze zasnie.✂W nocy ✂spi ladnie gdyby nie to ze o 3 sie budzi I placze przez godz, chyba brzuszek jej dokucza. Kocham ta moja nunie , jest moim calym swiatem, uwielbiamy patrzec jak sobie smacznie spi. Tz troche jest zazdrosny o mnie Bo twierdzi ze go odsunelam , myslalam ze bedzie mala tulal , ale on troche rygorystycznie juz dziecko traktu✂✂✂, zaikai noszenia I spania z nami. Ja zakazy lamie Bo potrzebuje przytulic ma kruszynke a rano o 7 biro ja do lozka ✂I spimy czasami dwie godz. W nocy to ja sie zajmuje Bo tz do pracy wiec ja przrjelam ten ster.✂
Ja mam nianie TT I bardzo polecam
U nas klopot ze chrzcinami , Bo chcemy je zrobic tu w uk a nie mamy chrzestnych bo moja

Na chrzciny przylatuja tescie no i juz mnie stara w...ła, powiedziala mojej Mamie ze jak ona przyjedzie to ja bede w garach siedziec a ona dzieckiem sie zajmnie, beszczelna , wiedzialam ze od niej pomocy zadnej nie bedzie tylko bedzie psula atmosfere,no I wiecznie jak dzwoni to gada ze wezmnie dziecko na caly dzien na spacer a bedzie na karmienie tylko przywozic , akurat jej dam .... Upierdliwa baba..nie cierpie jej...

Sorki dziewczyny za tak dlugi wpis ale musialam to z siebie wyrzucic

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Dzieciaczki Wasze cudowne . Wstawie zdjecie mojej myszki
nie daj sie teściowej

U nas wczoraj pierwszy spacej,
pogoda była cudna i Johnemu najwyrazniej pasowało bo słodko spał

dziś mój Milky Prince konczy tydzien

ta nocka jednak była średnio spokojna miedzy 21 a 23.30 mały był non stop rozdrażniony, nerwowo chwytał cycka, potem nie mógł sie zassać, nie chciał spać nie chciał dydka, w koncu polozyłam go na moim brzuszku i po pol godzinnie juz był zahibernowany

chyba go cos brzuszk bolał

dzis idziemy na 18stkowy obiad mojego brata,
pierwsza impreza Johnego

Dziewczyny karmiące piersią, czy wy wszystko jecie?
Postanowiłam oczywiście oprócz smazonych, ciezkostrawnych i ostrych potraw jesc wszystko
i nie wiem czy to niebyło przyczyną wczorajszego niespokoju Jasia
Stary 2011-09-04, 08:43   #1437
Brida
Rozeznanie

Beatka, Monia, Agni, DaKaro, Karolinee, Brumek, Agni, Iustyna
baaardzo dziękuję za słowa pocieszenia, naprawdę jesteście niezastąpione

Ja wczoraj pół dnia spędziłam w szpitalu, bo pojechałam na KTG ale dzieć się nie ruszał więc mnie wysłali na dojadanie, dalej się nie ruszał więc już powstała opcja że zostaję na co nagle się raczył przebudzić.
W efekcie zamiast za dwa dni to zaraz mam znowu jechać.

W kwestii porodu - lekarz na IP powiedział że powinnam w tym tygodniu urodzić ale gwarancji nie daje
Czop zaczął odchodzić ....

Jestem po terminie i naprawdę nie wiem jak to się udało - startowałam z 2-centymetrową szyjką i nawet opcja na donoszenie była mało realna.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:44   #1438
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie bez cycusia.. teraz widze, ile cycuś daje radości mojemu dziecku.. po długich bojach chwilowo usnęła, ciekawe na jak długo
Musze podziękować za polecnie Dr Brown's, o niebo lepiej Mała mi z niej je, nic sie nie zasysa, nie cmoka, je podobnie jak z cyca, o ile nie tak samo.. przy butli mi zasnęła właśnie, ale ssąc i śpiąc nie wypiła już nic, czyli może z niej ssać nieefektywnie, to plus jak dla mnie przy jej przywiązaniu do ssania Po tym Bebilonie Comfort, bo ten kupiliśmy, nie ulała jak po nanie i bebiko, jak jej sie odbijało to też bez tego brzydkiego zapachu..
To tyle moich pierwszych wrażeń z pierwszego prawdziwego karmienia butlą.. Mam tylko nadzieję, ż będe mogła ją karmić i piersią i butlą, bo ona naprawde pała ogromna miłością do cycusia, tylko na jego widok sie narazie uśmiecha I mam nadzieje, że po MM nie będzile większych kłopotów niż teraz..
Dobranoc
widocznie to mleko jej nie odpowiadało...

Carmelko, moje panny dziś budziły taj jak Twoja...
No musze nadrobic,a wczoraj się tak kijowwo czułam,że masakra.
Stary 2011-09-04, 09:02   #1439
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O, to jakaś nowa edycja się zaczęła? Właśnie do mnie dotarło, że od dnia porodu (a w zasadzie dnia poprzedzającego) ani na sekundę nie włączyłam TV Nie z braku czasu, ale jakoś po prostu zapomniałam że takie cuś istnieje. Teraz mam co innego do wpatrywania się
wczoraj.

Stary 2011-09-04, 09:03   #1440
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie z Agata że tak ładnie śpi, ja wprawdzie tez nie mam źle z Sarenka, ale co 3h w nocy wstaje dziś o 2 i 5, a o 7 już sie księżniczka wyspała i buszuje w foteliku (bo karuzelka juz sie znudzila )
Moja identyczne pory miała tyle, że jak przebudziła sie po 7 to poszła spać ale na mnie i dopiero wstała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości